Bevestiging: Ajax huurt Castillo van Chelsea

BartVeenstra, 30-08-2019 om 15:00, 20248 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de huur van Juan Familia-Castillo bevestigd. De Amsterdamse club laat via Ajax.nl weten dat de 19-jarige speler voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Chelsea. In de overeenkomst is tevens een optie tot koop genomen.

Ajax laat weten dat Castillo, die op de linkerflank op meerdere posities inzetbaar is, zal aansluiten bij de selectie van Jong Ajax. De linkspoot speelde eerder tussen 2009 en 2016 al in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.

Onlangs vertelde Castillo dat zijn eerdere transfer naar Chelsea niet met de insteek was om het eerste elftal van de Londense club te halen. 'Ik heb naar mijn vader geluisterd. Hij zei dat ik moest kijken waar ik me in de komende drie jaar tijd het beste kon ontwikkelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
zolang je de feiten niet kent moet je gewoon niet over zo'n jongen oordelen. Ik ken de feiten in elk geval niet, een ander misschien wel. Stel dat hij voor iemand in de familie een peperdure medische behandeling wil betalen. of n huis voor zn ouders kopen. Is hij dan bij zn overstap naar Chelsea een 'geldwolf'?
1 0
Sunny
Signalen, signalen, signalen.
Daarmee win je de oorlog niet.
Welkom in de echte wereld
0 0
Rdk1983
Wordt ie nou voor Jong gehuurd? En Martinez moet toch gewoon Nico’s opvolger worden?
0 0
Rdk1983
Nou, duidelijk dus. Beste ontwikkeling in A’dam. Heeft nu hoop tijd verkloot.
1 0
Cello
Hij koos het beste voor zijn ontwikkeling....tsjah dan verlaat je één van de hoogst aangeschreven jeugdopleidingen in de wereld. Eén van de meest befaamde overigens.
Maar ja...zo'n jongen zal nooit zeggen dat het eigenlijk om de Engelse ponden ging en dat ie daar gewoon ivm het startsalaris bij Ajax in de jeugd heel veel meer ging verdienen.

Nu wil men bij Ajax wel zien, het bewijs dat je idd zoveel meer hebt bijgeleerd en bent ontwikkeld tov wanneer je de volledige ajax-opleiding had doorlopen. En de supporters in Amsterdam zijn, van oudsher, zéér kritisch. Wellicht nu nog kritischer dan bij een regulier doorstromend talent, de lat zal hoger liggen ben ik bang.
0 0
DeWijsneus
Slechte ontwikkeling, geeft heel verkeerd signaal. Echter welkom! Maak er wat van, ik neem het je niet kwalijk. Beginnen weer van 0.
1 0
Cello
Ik ben het volledig met je eens, dat je hiermee een verkeerd signaal afgeeft. Desalniettemin, nu zijn komst een feit is en hij wederom ajacied is horen we hem te verwelkomen!.

Maar het voelt wel alsof we soort van tweede keus zijn, nu het niet allemaal zo wil vlotten daar bij Chelsea (ja ookal zijn de supporters daar wel positief over hem....echte kans kreeg hij niet). Zijn wij ineens een welkom vangnet en toch ineens een geweldige club na een succesvol jaar in de CL èn was zijn droom altijd al om in de JCArena te spelen. Dat laatste verteer ik wat moeilijk, want als het echt je droom was dan was je nooit gegaan!.

Maar goed. Los van dat alles zal ik hem steunen en supporten als supporter van onze mooie club. Welkom Juan.
0 0
Oliveira
Misschien is dit wel een goede zet. We miste nog een goede reserve LB achter Tagliafico. Nu kan Ajax ónder andere uitvogelen of het met de huidige lukt om een goede middenveld op te stellen.
1 -2
Gooseman
Grote vraag is, is dit die ene speler die erbij zou komen?
0 0
fc Barcelona_ke
elftal voor Ten Hag zal vrijwel zeker geen speler bijkomt, wellicht wel verkopen/verhuren van Labyad SIem van Leer etc???
misschien wel of misschien niet dat Castillo als laatst versterking van Jong Ajax is.
hopelijk komt Frederik Winther nog. dan hoeven wij waardeloze speler Dean Solomons niet meer in KDD League zien!
1 -1
036AFCA97
Waarschijnlijk wel, helaas.
5 0
PBosch
Prima deal.. deze overeenkomst is er een met het oog op de toekomst. Wanneer Ajax Tagliafico volgend jaar verkoopt heb je een jongen die al een jaar heeft kunnen wennen (zoals ze dat bij Ajax noemen..) nu denk ik dat hij zich snel kan aanpassen aangezien hij een Ajax verleden heeft.

Nu moeten we ook weer niet zo panisch doen dat hij Ajax heeft verlaten drie jaar geleden. Dit is gewoon hoe dat tegenwoordig gaat.. zal ik de toekomst zeker nog wel een aantal keer gebeuren. Hij was twee jaar lang uitblinker bij Chelsea U23 en is met Chelsea en aantal keer ver gekomen in de Youth League. De combinatie van een een voetballende opleiding bij Ajax en een fysieke opleiding bij Chelsea kan ook een voordeel zijn.

Overmars gaf aan dat hij de balans van Nederlanders wil behouden dus deze deal is vanuit dat oogpunt te begrijpen. Beter kunnen voetballen dan Marin is niet zo moeilijk lijkt me.
8 -6
DrFootball
Ben toch wel benieuwd of er nog meer uitgaande transfers gaan plaatsvinden. Je mag toch verwachten dat jongens die er niet aan te pas komen nog gaan vertrekken. Siem heeft na zijn vertrek bij Ajax nooit meer zijn oude niveau gehaald, Van Leer heeft niet eens een rugnummer gekregen en Labyad heeft kansen gehad, maar niet gepakt. De laatste is voor mij by far de minste speler tijdens de voorbereiding geweest. Je zag aan niets dat hij zich in het eerste wilde spelen; toonde geen enkele inzet. Gaat Magallan misschien nog verkassen? Ook Thethani en Solomons kunnen beter verkopen of verhuren aan Ajax CT. Kunnen ze daar misschien nog helpen om de promotie naar de hoogste klasse te realiseren. .
4 -1
Dennis1964
Doet Ajax goed. Psv had hem anders volgend jaar gratis opgepikt. Net als Malen.
7 -1
ajaxdordtt
Lekker laten gaan.
1 -7
aniet
Nu gaan we betalen voor iemand die we zelf opgeleid hebben
Zo beloon je iemand die te vroeg uit je opleiding naar het buitenland vertrekt
jammer
6 -2
Ajax27
idd, hier geef je een heel verkeerd signaal mee af. Ben hier totaal niet over te spreken al zal de transfersom natuurlijk maar minimaal zijn. Ik hoop dat er in zijn voorwaarden een hoop dingen staan waaronder lezingen aan de jonge boys geven waar ie zal vertellen dat het gras echt niet groener is in een ander land.
2 0
ajaxdordtt
Facts
2 0
aniet
probleem is wel dat vervolgens psv op de stoep daar staat en die spelers ophaalt, zie dit seizoen
0 0
ajaxdordtt
Lekker laten gaan. Met Malen toevallig een succesje, meeste wordt toch niks. Het voorbeeld wat je stelt is meer waard.
1 -2
romano13045
Goede buitenspeler vond het jammer dat hij weg ging. Top dat hij terug is.
1 -5
036AFCA97
Misschien dat Ajax hem om wil toveren tot middenvelder?
0 -1
JOHANisGOD
Welkom terug Amsterdammer.

Terug bij je cluppie.

Succes!!!!!
2 -5
Vlieske
Als het zijn cluppie was dan was hij wel gebleven. Gewoon een ordinaire geldwolf
6 -5
Ajacied33
Dan heeft ie het alsnog beter gedaan als jij...
3 -3
JesseMKB33
Dit zijn misschien wel de domste opmerkingen op deze site. Dat je gewoon echt denkt dat je tegen iemand moet zeggen dat een voetballer het beter voor elkaar heeft als hij. Het is echt alsof je een kind geboren in een achterstandswijk gaat uitlachen dat ie het minder voor elkaar heeft als iemand die als miljonair geboren is. Ik hou er niet van om reacties van anderen dom te noemen, maar dit is gewoon echt achterlijk.
3 -1
Ajacied33
Ik hou weer niet van mensen die anderen veroordelen op basis van niks. Zomaar heeft hij zijn oordeel klaar en noemt iemand een geldwolf. Bovendien is de reageerder een Psver, dus ik begrijp sowieso niet waarom jij verhaal komt halen bij mij?
1 -2
JOHANisGOD
Dit dus.
0 0
036AFCA97
Ik denk dat je pas mag oordelen over deze jongen zijn keuzes als jijzelf ook op je 16e bij Ajax speelde en een contract van Chelsea voor je neus kreeg en hebt afgewezen.

Zo niet, hou dan lekker je mening voor je en laten we hopen dat dit een succes wordt. Tuurlijk was een middenvelder meer dan welkom, maar we kunnen ook hopen dat dit gewoon een topper wordt.
3 -7
ajaxdordtt
Een mening hebben over zijn keuze misschien. Je kunt wel gewoon een mening hebben over het feit of Ajax zulke jongens nog een kans moet geven.
0 0
036AFCA97
Natuurlijk, dat moet iedereen zelf weten. Ik had het over zijn keuze.

Als jij bij plaatselijke supermarkt werkt waar je wordt opgeleid tot manager, maar ineens komt de Albert Heijn en die zeggen “hey, wil je anders bij ons komen werken, twee keer zoveel verdienen? En onze naam staat ook nog beter op je CV”

Zeg je dan nee? Probeer je eens in zo’n jongen te verplaatsen.
0 -2
ajaxdordtt
Ik zou geen nee zeggen idd. Maar als ik alles te danken heb aan de plaatselijke supermarkt en ze in de steek laat voor de AH bij de eerste de beste mogelijkheid, zou ik het heel normaal, zelfs logisch, vinden als ik daarna niet meer welkom was bij de buurtsuper.
2 0
036AFCA97
Daar is inderdaad ook wat voor te zeggen, maar dat verschilt per persoon. Aan de ene kant laat je je mensen in de steek en balen ze daar van. Aan de andere kant kunnen die mensen jou die stap ook gunnen en juist blij zijn als je met je kwaliteiten en extra ervaring terug komt.

Als De Ligt vandaag ineens terugkeert bij Ajax en zegt “het lukt me niet bij Juve” dan wordt er toch ook niemand boos?
0 -1
GrandMasterFlex
Nee dan moeten wij die absoluut niet terugnemen volgens de kenners hier. Trots en aanzien op spel! Haha tuurlijk neem je hem dan terug. Mensen leven in FIFA hier
0 -2
ajaxdordtt
In Fifa had ik hem wel terug genomen. In het echt niet. Dit schept een precedent voor de huidige jeugd.

Ik zou een mooie muur maken op de toekomst met foto's en carrierestatistieken van legends als Bouy, Minkie Peeters etc.
0 0
ajaxdordtt
Toch heel anders pik. Die heeft Ajax al ruimschoots terugbetaald met meer dan 100 wedstrijden, halve finale Cl en 75 miljoen. Veltman zegt ook dat Ajax wat aan hem moet overhouden. Dat heet fatsoen.
0 0
036AFCA97
Klopt, het is fatsoenlijker zoals hoe Veltman het doet en inderdaad, Matthijs heeft voor Ajax meer betekent.

Aan de andere kant; wanneer Ajax een betere speler voor Familia-Castillo kan krijgen mag die het ook uitzoeken. Het is een hard wereldje.

Nogmaals, ik snap beide kanten wel. Ik hoop gewoon dat het een goede speler word. Hebben weinig goede vleugelspelers in de jeugd lopen dus wat mij betreft welkom.
0 -2
ajaxdordtt
Gaat echt niet op de vleugels spelen, gewoon lb.
0 0
GvanderK
Gelukkig heeft hij optijd z'n verstand gevonden. Welkom terug!
0 0
036AFCA97
Als er al eerder een middenvelder bij was gehaald waren er veel minder mensen negatief. Dan was dit gewoon een prima jongen om erbij te hebben. Nu had iedereen een goede middenvelder of een zogenaamd “kanon” verwacht en dan komt er ineens een jeugdspeler.

Dat hij Ajax destijds heeft verlaten, achja, zeg maar eens nee als er een PL-club voor je neus staat met een zak geld en mooie beloftes.

Laten we positief blijven; het is wel een lekker spelertje om erbij te hebben voor je FIFA 20 carrière met Ajax ;)
1 -3
trodat4030
Ik ben negatief om het signaal naar alle spelers van jonger dan 16. Ga maar lekker proberen in Engeland, als het lukt zijn wij hartstikke blij met de schamele anderhalve ton (ofzo) die wij hebben ontvangen als opleidingsvergoeding voor alle tijd, moeite en geld die wij in de jaren hebben geïnvesteerd in jou. Dat we sportief nimmer zijn terugbetaald en we je niet hebben kunnen verkopen voor miljoenen nemen we dan wel voor lief. En als het niet lukt betalen we met liefde een veelvoud van het bedragje dat we ooit ontvingen om als vangnet te mogen dienen.

Daar ben ik teleurgesteld over, over díe boodschap. Ik ben benieuwd hoe jij in mei reageert bij het vertrek van Brandes, Rijkhoff en Misehouy (FYI, in mijn ogen de grotere talenten van onder de 16 van dit moment)..
0 0
wolterx
Scheelt dat laatste 2 jaar erna pas is, zijn van '05. Maar ben het helemaal met je eens.
0 0
036AFCA97
Hmmm, ik snap wat je zegt man. Nogmaals, het is ook een moeilijke kwestie. Het is ook geen goed signaal, maar als die nu slaagt bij Ajax zien andere jeugdspelers ook weer dat je tóch beter hier kan blijven en hij ook.

Ik denk dat het slagen van Frenkie, Donny, Matthijs, Blind, Onana in combinatie met het niet-slagen van Fosuh-Mensah, Malen, Redan, Peeters, Antonucci etc. in de grote competities een sterker signaal is dan wanneer we eenmalig een speler terughalen.

Je blijft altijd jongens houden die denken dat zij de uitzondering zijn en het wél gaan maken in het buitenland en je houd ook verstandige jongens zoals Unuvar.
0 0
AjaxBaggio
Wat een gezeik... alsof jullie nooit fouten maken!!

Ja zijn keuze voor Chelsea was achteraf een foute keuze. Boeie... Als hij na een goed seizoen bij Jong zijn kans pakt in 1. Dan praten we hier wel anders.

Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Laat hij zich maar bewijzen. Op het Chelsea forum vinden ze het jammer dat hij vertrekt. Dus dat zegt ook wel wat.

Zou Redan ook graag terug zien hoor.
2 -3
Sterretje73
Lekkere vader dan. Beter ontwikkelen bij de jeugdopleiding dan die van Ajax ? Hilarisch ! Denk dat Pa de ontwikkeling van zoonlief zijn bankrekening bedoelde...
6 0
VoorOnzePloeg
Bij de ajax jeugd speel je tegen fc groningen jeugd, bij chelsea city jeugd
0 -3
ajaxdordtt
Bij de Darmstadt jeugd speel je ook tegen de Bayern jeugd. Ook een goede stap dus?
1 0
Sterretje73
Het gaat toch op die leeftijd om hoe je opgeleid wordt voor een zo goed mogelijke toekomst e.d. ? Toch niet direct tegen wie je speelt ? Tuurlijk wordt je beter van betere tegenstanders maar de Ajaxjeugd staat in europa vaak op hogere niveau’s te ballen dan de chelsea jeugd dus nogmaals....hilarische reden.
0 0
Sterretje73
Maar goed, idd iedereen maakt fouten dus laat het maar zien !
0 0
AFCZlatan
Als hij bij Ajax was gebleven, had hij al 2 jaar in de Jupiler League gespeeld en meerdere malen met het eerste mee mogen doen.

Voor z’n ontwikkeling zou het in mijn ogen beter zijn geweest als hij had gebleven, maar ik vind het goed om hem weer terug te zien!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Is het wat?
0 0
fc Barcelona_ke
hij is gehaald voor vleugelaanvaller denk ik. heb hem op het transfermarkt gekeken. hij speelt bij Chelsea U23 vooral linker-middenveld (4-4-2)
1 -1
ajaxdordtt
Mag hopen dat hij alleen wordt gehuurd om een jaartje voor Salah-Edinne te overbruggen, en dan de deur wordt gewezen.
1 -3
GrandMasterFlex
Dit is een bijzonder sterke move, want het laat zien: wij zijn Ajax, jullie zijn Ajax. Te vroeg vertrokken? Ja, maar niet afwijzen om een 2e kans te geven. Anders gaan ze straks allemaal naar PSV.

Persoonlijk had ik Dilrosun en Redan ook graag terug gezien bij Ajax.
5 -6
ajaxdordtt
Als je dit doet, gaan ze allemaal naar het buitenland. Waarom niet? Meer geld, en als ik te slecht ben kan ik terug naar Ajax.
1 -2
GrandMasterFlex
Nope natuurlijk niet. Ze halen hem terug omdat hij wel potentie heeft en bij geslaagd verhuur lichten ze de optie.
0 0
MichelAngelo66
Sorry, maar ik vind het een rare move van Ajax.
7 -4
Rinus M.
Excuses aanvaard, sommigen hier snappen het nu eenmaal wat minder snel.
3 -4
MichelAngelo66
Leg uit de logica dan. Want ik begrijp dat je denkt dat ik het niet snap. Wat ik overigens niet zeg, maar goed...
0 0
Suarez16_
Had deze gozer geen enorme afro?
0 0
RaynoFischer
Als je dan wat huurt, huur dan iemand die direct wat toe kan voegen...
Zoals een Puig van Barca bijvoorbeeld
2 -2
AjaxDaniel
Ja die gaan nooit een optie tot koop erbij geven. Dan leid je dus op voor een andere club. Castillo heeft tenminste een optie tot koop.
2 0
fc Barcelona_ke
als castillo dit seizoen stormachtige ontwikkeling gemaakt en zelfs tagliafico/neres uit de basis gespeeld. Chelsea wilt hem toch behouden, of heeft Ajax eerst recht hem vastleggen???
0 0
AjaxDaniel
Optie tot koop dus dan heeft Ajax gewoon het eerste recht
0 0
Danishdynamite
Lekker toch, als je uit een arm gezin komt even 3 jaar cashen en dan terug komen bij Ajax met prima wat geld voor je ouders. Vond het toentertijd een prachtige linkspoot, hoop dat die het talent nog heeft en dan kan die zich zeker gaan bewijzen bij Jong Ajax, genoeg talentvolle middenvelders daar waarbij er vast een aantal minuten gaan maken in 1 dit jaar. Hopelijk nog een middenvelder voor Ajax 1 erbij dit weekend.
2 0
JOHANisGOD
OFF

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/893163/schreuder-lekt-naar-media-na-het-tweede-appje-zeiden-we-dit-is-niet-ok-.html
2 0
Michels
Ja, dat hadden Johan Derksen, Hans Kraaij jr. en Dick Advocaat ook al bevestigd. Het geeft te denken of die verhalen van onvrede tussen de selectie en ten Hag ook van hem kwamen een of er wellicht een kern van waarheid in zat/zit...
2 0
Bjorn
Welkom terug gozer. Wie weet alsnog een mooie toekomst bij Ajax.
0 0
iammike
Vanavond al bij Jong?
0 0
ajax0916
We want Jantje Vertonghen
0 0
mrfootballplayer
Waar blijven de kanonnen!!!!!? ;)
0 0
RobbertB
hahahahahahahaha

https://nos.nl/artikel/2249740-oranje-belofte-familia-castillo-zoekt-via-chelsea-zijn-weg-naar-de-top.html

"Tweeënhalf jaar geleden ben ik op mijn zestiende naar Engeland verhuisd, waar ik ooit in het eerste van Chelsea hoop te komen. Ik ben op zich aardig op weg"

Gewoon voor de centjes gegaan Juan. Niet gaan ouwehoeren nou.
7 0
vincent_DV
Sluit inderdaad aan bij Jong Ajax, wat ik al wel verwachtte
1 0
eros
De grootste talenten moeten bij Ajax spelen. Het is jammer dat t zo moet.
Malen had ik graag bij Ajax zien terugkeren, maar kwam bij psv terecht.
0 0
amthree
Vind dit een rare transfer, je huurt een eigen opgeleide speler die naar engeland ging voor de centjes.. En die niet eens direct naar ajax 1 gaat maar naar jong ajax. Haal dan die olmo voor meer creativiteit op het middenveld.
2 0
Afstandsschot
Ja, Castillo huren en Olmo kopen zijn natuurlijk 1 op 1 te vergelijken en alternatieven van elkaar.
2 0
036AFCA97
Als je dan een aan Chelsea verkochte jeugdspeler wou halen, had dan gewoon Redan gehaald. Mag het misschien niet uitspreken, maar dat is naar mijn mening een groter talent dan Brobbey en Traore. Kan zo met het eerste mee.
3 -1
JOHANisGOD
Hoe weet jij dat Redan naar Ajax wil?
0 0
fc Barcelona_ke
Redan had wel gekomen, als dolberg eerder al vertrokken was. nu hebben wij traore brobbey en topvorm Huntelaar prima backup
0 0
fc Barcelona_ke
hij is al in juni naar Hertha BSC!
1 0
mgtow
Schept natuurlijk een precedent waarvan je je best mag afvragen of dat wel zo handig is. Je moet natuurlijk voorkomen dat bij jeugdspelers de indruk ontstaat dat je altijd de jeugdopleiding kunt verlaten en bij mislukking de poort openstaat.
2 0
GvanAchteren
Bij een mislukking staat de poort zeker nïet open. Bij iemand van toegevoegde waarde, waarom niet? Is ahw gewoon een tijdje 'verhuurd' geweest. Ik snap al die schijnheiligheid van velen hier niet.
0 -2
Redrum
Waarom niet? Omdat Ajax een trotse club is, daarom niet. Als jij met je volle verstand Ajax de rug toekeert dan ben je nooit meer welkom bij Ajax. Het is geen eer voor Ajax om jou als voetballer te hebben, het is een eer dat jij bij Ajax mag spelen. Zie je dat anders, dan houdt het op. Even goeie vrienden, maar nooit meer aan elkaar verbonden.
1 -2
GvanAchteren
Zie echt het verschil niet met iemand die voor in de twintig of eerder ons Ajax verlaat voor het geld en later weer als held wordt binnengehaald.
0 0
KickNiergever
Bizarre uitspraken.
Een financiële move naar het buitenland is nou eenmaal erg aantrekkelijk als je het in Nederland niet breed hebt. Uiteindelijk hoopte hij natuurlijk gewoon door te breken bij Chelsea maar dat is een heel lastige opgave.

Welkom terug gozer. Hopelijk kan hij zich ontwikkelen tot een speler voor Ajax 1.
0 0
Redrum
Wat denk je dat zo'n jongen bij Ajax gaat verdienen op zijn 16e als hij een contract tekent? Het minimum jeugdloon? Dat hij in Engeland meer kan verdienen staat vast, maar het is al lang en breed bewezen dat je daarmee jezelf op de lange termijn ernstig financieel tekort doet (aangezien niemand slaagt). Bij Ajax krijgen dit soort gasten een salaris waarvan zij en hun familie vorstelijk kunnen leven hoor, reken daar maar op. Los daarvan snap ik ergens nog wel dat ze voor de centen kiezen (zeker als ze in armoede zijn opgegroeid), maar dan nog vind ik dat geen enkele reden waarom Ajax die jongens een tweede kans zou moeten geven. Ajax is wel de club die hun überhaupt een kans op een fatsoenlijk bestaan heeft gegeven, dat wordt wel even heel makkelijk vergeten hier. Dat je die club dan de rug toekeert terwijl ze je een contract aanbieden dat heel erg royaal boven het gemiddelde salaris in Nederland zit, vind ik persoonlijk vrij kwalijk. Zo'n jongen hoef je dan niet te vervloeken, niet uit te schelden of te haten, maar wat je vooral ook niet moet doen is ze terughalen nadat ze keihard geflopt zijn in het buitenland. Dat is toch godverdomme je eer te na als club?
0 0
KickNiergever
Ben het totaal niet met je eens maar dat mag toch?

Ook denk ik niet dat als je 19 jaar oud bent dat je al keihard bent geflopt in het buitenland. Daar is hij nog te jong voor. Als iemand zich goed ontwikkelt en een meerwaarde kan zijn voor Ajax dan kan die speler toch teruggehaald worden?
Na de afgelopen successen is het gewoon weer heel aantrekkelijk om voor Ajax te spelen. Echt niet iedereen kan weggaan en zomaar terugkeren. Je moet wel het niveau hebben om voor Ajax te spelen en zeker niet iedereen heeft dat die vroegtijdig voor het buitenland kiest.

Hopelijk is hij een meerwaarde.
0 0
GrandMasterFlex
Hahaha ongelooflijk ... iedereen met een afwijkende mening krijgt dezelfde onzin te horen
0 0
GrandMasterFlex
Moet je hem horen met je nooit meer welkom. Dom en arrogant. Totaal onrealistisch.
2 -1
Redrum
Niet dom en arrogant. Ga er maar eens over nadenken. Het gaat allemaal om de lange termijn. Het gaat om het signaal dat je afgeeft. Op de lange termijn zal Ajax profiteren van deze houding en veel minder grote talenten kwijtraken. Maar ja, er zijn ook mensen die alleen maar kortzichtig denken en hun trots moeiteloos (en schaamteloos) opzij zetten voor wat snel en makkelijk succes. Dat soort mensen zijn doorgaans fan van psv, maar je ziet ze hier helaas ook wel eens.
0 0
GrandMasterFlex
Hahaha prachtig omgekeerde wereld.
0 0
Redrum
Hoe is dit de omgekeerde wereld precies dan? Het is gewoon realistisch wat ik zeg. Waarom denk jij dat Louis Vuitton aan het eind van elk jaar alle tassen verbrandt die ze niet verkocht hebben? Om hun merk sterk te houden. Zo moet je het ook bij Ajax zien. je moet je merk sterk houden. Dan kan je dus geen deserteurs terug gaan nemen nadat ze gefaald hebben in het buitenland.
0 0
GrandMasterFlex
Haha het gaat om mensen, hele jonge mensen en die maken fouten. Ajax laat zien juist niet zo extremistisch en arrogant te denken. Daarnaast zien ook jeugdspelers dat hij weer terugkomt naar Ajax en het buitenland dus niet beter was. Je kan wel denken dat de wereld zo zwart wit in elkaar steekt, maar dat leer je hopelijk nog wel. :)
0 0
afcas
Tot nu toe heeft het ons wel meer opgeleverd dan dat het gekost heeft
0 0
GrandMasterFlex
Wat heeft ons meer opgeleverd? Domheid en arrogantie? Denk dat totaal haaks staat op de Ajax waarden en normen.
0 0
Redrum
Wat zijn de Ajax normen en waarden volgens jou dan precies? Schaamteloosheid en een gebrek aan trots zijn volgens mij geen kenmerken van Ajax voor zover ik weet. Want het terughalen van jeugdspelers die je keihard in je bek gespuugd hebben na jaren opleiding valt voor mij toch wel overduidelijk onder schaamteloos en vrij van trots handelen.
0 0
GrandMasterFlex
Niveautje hoor haha
0 0
Multi
Je kan het ook omdraaien door te stellen dat je jongens achteraf toch toe moeten geven dat ze beter bij Ajax hadden kunnen blijven voor hun ontwikkeling en doorbraak, aangezien de kans daar veel groter is.

Het is maar hoe je ernaar kijkt.
0 0
TOOL
Is wat voor te zeggen maar ik vind dat ook dat je je er niet al te druk om moet maken! Iedereen maakt fouten of neemt beslissingen die anders uitpakken dan gedacht, beter een club zijn die mensen omarmt dan een club die deuren compleet sluit. Het zijn ook hele jonge spelers die deze keuzes maken.
0 0
amthree
Echt hoor dit slaat gewoon nergens op, dan stimuleer je zulke spelers ook om gewoon weg te gaan om ze later weer op te pikken..
1 0
Redrum
Ja dat schijnen mensen niet te begrijpen. Ga voor je kans in het buitenland! Mocht je toch mislukken? Geen probleem, dan kom je toch gewoon terug! Wij kennen geen trots, wij willen alleen op wanhopige wijze de beste spelers bij elkaar schrapen haha! Kom alsjeblieft terug! Alsjeblieft!
1 0
RedFeather
Hij kan misschien links op het middenveld?
Want zou Dest, ondanks rechts, niet eerste backup zijn op linksbavk? Of Martinez? Of Blind?
0 0
036AFCA97
Is dit ”het buitenkansje”? Hahahahaha
2 -2
Westerpark1982
Prima deal. Je mist een goede linkspoot in jong Ajax. Doet hij het goed kun je hem kopen. Doet hij het niet goed. Laat je hem gaan. Simpel is dat!
1 -1
Redrum
Oh we huren nu een speler die op zijn 16e voor de centjes naar Chelsea is gevlucht. Wtf is dit voor bullshit?
7 -1
RedFeather
Als we Malen hadden teruggehaald had je niemand horen klagen nu.
1 0
Redrum
Ik heb altijd gezegd dat Malen de tering kan krijgen. Nooit meer terughalen zo'n kneus. Dat psv nu met hem te koop loopt als één of ander wereldtalent uit eigen opleiding is iets dat me zeker irriteert, maar het zegt veel meer over de schaamteloze luizenclub psv dan over het trotse en wereldwijd geroemde Ajax.
3 -1
AjaxDaniel
Hij kijkt heel vrolijk..
0 0