Ajax bevestigt overgang De Wit naar AZ

BartVeenstra, 30-08-2019 om 14:30, 11416 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft de transfer van Dani de Wit naar AZ bevestigd. De Amsterdamse club schrijft op Ajax.nl dat men overeenstemming heeft bereikt met de Alkmaarse club. Bij Ajax had de middenvelder nog een contract tot medio 2021.

De transfer werd eerder al aangekondigd door De Telegraaf. De krant schreef dat Ajax naar verluidt een transfersom van twee miljoen euro ontvangt voor De Wit. Ajax maakt geen melding over de hoogte van de transfersom.

De Wit speelde sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 25 februari 2018 maakte hij tijdens het thuisduel met ADO Den Haag (0-0) zijn debuut in het shirt van Ajax. In totaal kwam hij tot dertien optredens in het eerste elftal van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Stond vandaag op 10. Iemand gezien hoe die het deed?
0 0
Starkoo
Jammer dat Strengs er niet bij is gehaald of laat AZ hem straks wel gaan naar Ajax!
0 0
Oliveira
Kwam duidelijk te kort bij Ajax. Ik wens hem veel succes bij AZ, hopelijk dat hij daar wel een bepalende speler kan worden.
2 -1
talent020
veel succes bij AZ Dani! ik heb het altijd een symphatieke speler gevonden, maar bij Ajax zou hij nooit een basisplaats hebben veroverd, maar opmerkelijk dat er waarschijnlijk geen vervanger komt, Dani was toch een vast lid van de wedstrijd selectie, wellicht dat Lang nu doorschuift?
1 0
Frits
Na eerst drie Deense internationals weggestuurd te hebben, is ook deze de Wit volgens onderstaande supporters blijkbaar geen ajax materiaal.
Nog even ter herinnering overzicht vanaf 2000:
Landskampioen voor het eerst in vijf jaar
Beker voor het eerst in acht jaar
Dubbel voor het eerst in 18(!) jaar.
Halve finale CL voor het eerst in 22 jaar
En niet te vergeten vanaf 2000 - 16 trainers versleten!
Wat klopt hier niet? Worden spelers misschien te vlug afgedankt of staan supporters niet met hun poten in de klei? De Wit geen Ajax materiaal, 21 jaar? Waarom is deze man dan ooit tot de selectie toegelaten?
1 -7
vincent_DV
Dani de Wit is natuurlijk totaal niet het niveau van Ajax maar met zijn vertrek is het nu wel echt heeeeel erg dunnetjes qua middenvelders en al nummer 7 die vorig seizoen wekelijks in de selectie zat die vertrekt.
0 -1
nakuboy
Nou, voor de nummer 10 positie heb je in principe Van de Beek, Marin, Ziyech, Tadic en Promes die daar uit de voeten kunnen. Dus om nou te zeggen dat ze daardoor dunnetjes zitten in de middenvelders.
0 -1
Bjorn
Succes jongen.
0 0
HilversumNoord
pfff...we hebben weer een wedstrijd gewonnen en we denken er al te zijn. waar blijven die aankopen? een creatieve middenvelder? een spits? wat balans op het middenveld...waardeloos beleid...
5 -3
fc Barcelona_ke
Zonde! Leuke speler op het bank. Hij past wel meer bij AZ. Type Til!
1 0
Onpartijdig
Ik denk dat De Wit best eens een goede aanvulling kan zijn op de huidige AZ selectie. Het gaat je goed Dani! Verder ook gewoon een prima deal voor Ajax
0 0
rodnet
Goed nieuws. Die jongen moet op niveau spelen. Heeft de juiste mentaliteit maar komt tekort voor Ajax. Ik wens hem het allerbeste.
0 -1
Labrador
Hopelijk speelt hij daar de pannen van het dak.
3 0
Duif63
Ze hebben geen dak meer.
2 0
Redrum
Ik ben ergens wel opgelucht dat deze jongen niet daadwerkelijk basis gaat staan bij Ajax. Een goeie gozer, een harde werker, maar in werkelijk niks een Ajax-speler.
4 -1
Tinus
Echte Ajacied en is tijdens CL wedstrijden vorig seizoen een paar keer goed en belangrijk ingevallen. Maar doorselecteren is helaas voor hem noodzakelijk.
Ik wens hem veel succes bij AZ. Lijkt me een prima keuze.
1 0
Jornnn
Werkt hard, maar heeft verder niks van een Ajax speler. Ik kn me overigens zijn toegevoegde waarde tijdens de CL niet herinneren. Enige was dat hij wat energie bracht om de wedstrijd uit te spelen.
2 -1
Tinus
Dani is wat mij betreft een Ajacied omdat hij onze club een warm hart toedraagt op en buiten het veld. Het is geen typische Ajax-speler misschien, maar dat doet er niets aan af.
Verder is hij prima ingevallen tijdens Bayern uit en Madrid uit. Die wedstrijden was zijn energie hard nodig, dat is weldegelijk een kwaliteit.
1 -1
Vertonghen
Ja precies.
Nooit negatief geweest t.o.v Ajax, gewoon tijd voor een nieuwe uitdaging.
Lekker scoren tegen psv, f’noord & Manu :)
Succes!
1 0