Ten Hag: 'Schuurs uitstekend, Álvarez inpassen'

SJvanveen, 17-08-2019 om 20:44, 20954 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag was zaterdagavond na afloop van VVV-Venlo - Ajax (1-4) te spreken over het geduld dat zijn ploeg opbracht in Limburg. De tegengoal kon hem minder bekoren, maar al met al sprak een tevreden trainer bij FOX Sports

'Je moet de eerste goal hebben, want kansen creëren was lastig', bijt Ten Hag het spits af. 'Je moet achter de verdediging komen en de keren dat we dat deden, creëerden we gelijk kansen. De goal kwam er ook uit voort, waarna het de tweede helft steeds eenvoudiger werd. We hebben goede tegengestelde loopacties gehad.' 

Perr Schuurs en Edson Álvarez

Perr Schuurs stond weer in de basis en Edson Álvarez maakte zijn debuut. Ten Hag was positief over het tweetal. 'Schuurs was uitstekend, ondanks het slippertje dat hij overigens zelf corrigeert. Hij is heel snel en kan ruimtes dichtlopen. Dat is wat wij vragen van een centrum verdediger.' 

'Álvarez kan op meerdere posities uit de voeten', vervolgt Ten Hag. 'We gaan kijken om hem in te passen.' Wat betreft Quincy Promes en Hakim Ziyech, die uitvielen met pijntjes, kon Ten Hag weinig zeggen. 'Quincy moest eruit. Hij had last van zijn enkel, die steeds meer ging opspelen. Wat betreft Hakim moeten we afwachten. Dinsdag is snel, maar we gaan kijken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAPolarBear
Het is toch heerlijk om Ten Hag nu te zijn?!?! Dag in, dag uit bezig om tot het perfecte plaatje te komen. Continu bezig met de puzzel en zien dat er progressie is te zien. Want als het goed staat, zoals eind vorig seizoen, lijkt me een stuk minder interessant.
2 0
Cupmetgroteoren
Schuurs doet het niet slecht tot nu toe. Alvarez lijkt me meer cv dan middenvelder.
2 -2
Prethoofd123
Ik wordt zo moe van de woorden “Hij kan op meerdere posities uit de voeten”.
2 -4
vdhaas
Ik ook. Want het is maar zelden waar.
0 0
LezDeBoer
Word er ook een beetje moe van. Gaan we nou een keer specialisten opstellen en mensen op hun beste positie zetten.
4 -2
Vertonghen
Geloof (hoop ook) in Schuurs, heeft echt de potentie.
Vond het vandaag niet echt geweldig maar hier leert hij alleen maar van.
Pas na de 2-0 kreeg hij wat meer controle in zijn spel.
Hoop dat hij wel wat minder bljjft doorlopen met de bal aan zijn voet... loopt zich op diverse plekken op het veld vast.

Marin was echt niet zo slecht vandaag, wie weet maakt hij nog een aantal stappen.
1 -1
RijkdeGooier
Voorlopig blijft het dus nog puzzelen
0 0
PJSM
Ik ben geen fan van Schuurs.
5 -7
mcjc
Alvarez kan de nieuwe 6 worden. Hij doet mij denken aan een type Edmilson van het Barca uit 2005.
4 -2
Patrick78
Dus Alvarez op 6 en Blind - Martinez centraal duo?
0 0
GrandMasterFlex
Ik denk persoonlijk dat ze in NL veel 343 gaan spelen, Nico, Blind, Schuurs als verdediging, dan Martinez, Alvarez, Marin en Donny als middenveld, Neres/Promes, Tadic/Huntelaar en Ziyech/Noa Lang als aanval.
0 -2
ArthurG
Lijkt me zonde van de geweldige backs die je hebt bij Ajax. Tagliafico moet je gewoon als back laten spelen, als deel van een achterhoede van drie man kan hij z'n offensieve kwaliteiten veel minder kwijt. Om nu Mazraoui én Dest op de bank te hebben lijkt me ook zonde. Denk dat het gewoon bij 4-2-3-1 of 4-3-3 gaat blijven.
0 0
gebruikersnaam
dan mag ik toch hopen dat er wat creativiteit wordt opgesteld op het middenveld ipv dat betonblok wat je nu schetst.

LV: Nico CV: Blind RV: Alvarez
VM: Martinez LM: Ziyech RM: vd Beek AM: Tadic
LA: Promes RA: Neres
SP: Huntelaar
0 0
Ajax_026
Ajax speelt dat bijna nooit maar wie weet...
1 -1
Gonzalez75
Eh, Blind maakte ook een fout a la Schuurs. Herstelt hij vervolgens zelf en uit counter scoort Ziyech. Nee, er speelden meer onder niveau vandaag. Seizoen is nog vroeg.
6 0
RedFeather
Schuurs heeft het wel
Maar heeft eigenlijk jaartje Heerenveen nodig
Marin was echt weer drama, bij de tegengoal ook weer...
Alvarez, op 1 passje na foutloos en bijna alles naar voren, topper
6 -6
Jaze
Terug naar de kleuterschool jij.
0 0
afca_sittard
Marin was vandaag alles behalve drama.
2 0
ajaxxcied4life
Marin drama? Dan zagen jij en ik een andere match. Bij die tegengoal stonden er meer te slapen btw.
5 -1
GeleenAjax
Knap hoe je hier 2 spelers na een paar wedstrijden al afschrijft en eentje na een invalbeurtje al een topper weet te noemen...
4 -1
roodwit007
er zijn er hier een paar die direct bij de trainers selectie kan beginnen , spelers afschrijven na een paar wedstrijden jongens die hier nog moeten acclimatiseren stelletje nitwizen ga eens ECHT naar een stadion toe dan heb je meer overzicht en meer kijk op een loop actie
5 0
Patrick78
Als we willen een CL-campagne type het seizoen onder De Boer ( afgang tegen Real en Dortmund) Schuurs is zeker een prima speler voor ons. Als we willen een CL-campagne net als vorig jaar Schuurs is goed voor de bank.
1 -11
Patrick78
Volgens Erik ook Veltman was uitstekend tegen Emmen....na de wedstrijd tegen Paok hij krijgt een plaats op de bank.
0 -7
ErikDeBosz
Ziet ten Hag altijd andere wedstrijden?
3 -8
Knalpot
Nee jij kijkt niet goed en blijft hangen in 'negatieve' dingen. Ten Hag en de gemiddelde supporter hier kijkt daar ook overheen.
0 0
Lewis Hamilton
Schuurs, leuk in onze vaderlandse amateurcompetitie, maar niet in CL wedstrijden.
2 -16
Patrick78
Schuurs in de CL.....nachtmerrie. Alvarez en Martinez achterin met Blind op 6 of Alvarez en Blind actherin met Martinez op 6, maar zeker geen Schuurs. Hij is een prima backup maar geen basismateriaal.
1 -18
Bky
Hoe kun je weten of Alvarez geschikt is voor CL voetbal? Omdat hij 20 minuten mee mag doen als het verzet van VVV al is gebroken?

Schuurs heeft zijn laatste potjes prima gespeeld, dat kan hij prima doorzetten in de CL.
14 -3
Patrick78
Nee. Ik heb gezien zijn wedstrijden met Mexico en Club America. En Schuurs is geen CL materiaal. Tegen Paok in Thessaloniki was in de problemen vs een spits als Akpom....
1 -8
GeleenAjax
Blind en Martinez kwamen ook in de problemen tegen Akpom. Dat is ook niet gek wanneer Schuurs dat ook doet. Schuurs met De Ligt vergelijken heeft weinig zin, want een tweede De Ligt vind je niet. Maar ook De Ligt was niet foutloos in zijn debuutjaar. Ook niet in de jaren erna trouwens. Afgelopen jaar was hij pas superieur. Waarom dat door sommigen hier dan wel verwacht wordt van de vervanger(s) van De Ligt, snap ik niet.
3 -1
Bky
Raar dat je dan zegt dat hij op de CV moet spelen aangezien hij 95 % van zijn potjes op 6 speelde bij Club America en Mexico en dat zou jij ook moeten weten als echte die hard Mexico en Club America watcher.
7 -2
Gonzalez75
Ja, Veltman als RCV, das pas een zekerheidje! Uit en thuis tegen Paok betrokken bij tegendoelpunt. En dat gezeik in het vergelijken van De Ligt en Schuurs. Zodra Donny weg is begint het gezeur over het vergelijken met hem en een andere speler die dan op zijn plek speelt ook? Trouwens, wat zeggen ze bij Juventus nu over De Ligt. In de oefenwedstrijden komt die ook niet overtuigend... Oh ja, je moet hem niet vergelijken met Chiellini of Bonucci.
3 -4
Patrick78
Ja klopt bij America en Mexico speelde bijna altijd op 6 maar kan ook als CV en hij is beter dan Schuurs.
0 -4
BrandjeXL
Ga toch weg met je Schuurs uitstekend. Slappe hap was en pas nadat de beslissing was gevallen speelde hij beter. Alvarez viel wel prima in al was toen de edstrijd ook beslist.
3 -22