Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase CL

BartVeenstra, 14-08-2019 om 15:15, 52078 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mocht Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia weten te plaatsen voor de Champions League, zal de Amsterdamse club bij de loting (29 augustus, 18.00 uur) voor de groepsfase in pot 2 zitten. De Amsterdammers kunnen dankzij hun hoge UEFA-coëfficiënt om die reden een topclub ontlopen.

Pot 1 voor de loting van de Champions League staat al geheel vast. Dit betreft de kampioenen van de zes landen met het hoogste UEFA-coëfficiënt plus de winnaars van de Champions League en Europa League van het vorige seizoen. De lijst kent dan ook drie Engelse clubs: Liverpool (winnaar Champions League), Chelsea (winnaar Europa League) en Manchester City (kampioen Engeland). De andere ploegen in pot 1 zijn FC Barcelona, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Wat betreft Pot 2 is Ajax de enige ploeg die zich nog moet kwalificeren. Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica zijn al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

In Pot 3 zijn Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia en Internazionale zeker van hun plek. Olympiakos Pireaus, Club Brugge en Dinamo Zagreb moeten zich nog zien te kwalificeren. De laatstgenoemde clubs zijn clubs die op basis van hun UEFA-coëfficiënt favoriet zijn.

Wat betreft Pot 4 zijn Lokomotiv Moskou, Racing Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Lille OSC zeker van hun plek. Young Boys en Slavia Praag moeten zich nog zien te kwalificeren. De laatstgenoemde clubs zijn clubs die op basis van hun UEFA-coëfficiënt favoriet zijn.

Potindeling in een overzicht:

Pot 1: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Pot 2: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur, Ajax* en Benfica.

Pot 3: Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiakos Pireaus*, Club Brugge*, Valencia, Internazionale en Dinamo Zagreb*.

Pot 4: Lokomotiv Moskou, Young Boys*, Racing Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Slavia Praag*, Atalanta Bergamo, Lille OSC.

* = deze ploegen moeten zich nog zien te plaatsen voor de Champions League. Bij deze voorlopige potindeling is rekening gehouden met de ploegen met het hoogste UEFA-coëfficiënt.

Progamma play-offs Champions League:

LASK - Club Brugge
APOEL Nicosia - Ajax
CFR Cluj - Slavia Praag
Olympiakos - Krasnodar
Young Boys - Rode Ster Belgrado
Dinamo Zagreb - Rosenborg BK

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Als je dat lijstje met ploegen ziet dan is het echt schandalig dat wij er tussen staan. Standaard Pot 1 G.
0 0
Babangida83
Off: Ben benieuwd naar de coëfficiënten ranking na vandaag. Want als we iets van 8 punten dit jaar, dan is er een grote kans dat we achtste komen te staan. Dat zou wel even lekker zijn, na de afgelopen jaren. Dus hopen dat PSV, Feyenoord en AZ hun plicht doen vandaag, maar ook de volgende ronde. Dan hebben we die directe CL plek wat vaster in handen, met zicht op twee directe. Want Rusland moet te pakken zijn.
0 0
AjaxPassion
Dit is wel heel voorbarig. Dan ga je er van uit dat België (nummer 8) minder dan 5 punten haalt, terwijl ze nog met 5 van de 5 ploegen in de twee toernooien zitten. Met de resultaten van NL van de afgelopen jaren in het achterhoofd is dat zeer onwaarschijnlijk. Rusland kun je al helemaal uit je hoofd zetten.

Plek 9 zou al helemaal top, maar nog steeds hoog gegrepen zijn (zelfde beloning als bij plek 7 en 8). Plek 10 of 11 ook helemaal prima, want er zit maar een miniem verschil tussen plek 7 t/m 11.

Als we het dit seizoen redelijk tot goed doen (6 tot 8 duizend punten), dan kunnen we volgend seizoen wellicht een aanval doen op plek 8 en 9.
0 0
DonAdam
De ranking begint pas na de winterstop vorm te krijgen en prognoses kan je pas maken wanneer de poulefase begint. Want dan weet je namelijk hoeveel clubs per land daadwerkelijk punten kunnen gaan halen.

Nederland kan alleen in de buurt van plaats 8 komen als de overgebleven 4 clubs allemaal overwinteren en de clubs van onze concurrenten die nu ruim boven ons staan falen.

Ik zie het niet gebeuren, de kans dat alleen Ajax in de poulefase komt en dat we verder afzakken schat ik hoger in dan dat we op plek 8 staan aan het eind van dit seizoen. Er komen na deze ronde nog playoffs, een extra ronde, voor kwalificatie voor de groepsfase. De loting voor de volgende ronde moet meezitten, want het zijn allemaal degelijke clubs van een niveau hoger dan Trencin, Kairati en Zrinjski Mostar, clubs die een maatje te groot bleken voor onze "subtoppers".
2 0
AjaxPassion
We gaan zeker niet verder afzakken. Vorig jaar moesten we het doen met plek 13 en dit jaar met plek 14. Volgend jaar weer plek 11. Plek 12 is dus al een hele verbetering t.o.v. afgelopen 2 jaar (vooral als je kijkt naar de EL tickets).

Verder moet je ook meenemen dat NL enorm veel hinder heeft ondervonden van de fair play tickets en van de gewijzigde puntentelling. Dat wordt de komende jaren weer rechtgetrokken. Behalve als we nog zo'n dramatisch jaar als 2017-2018 beleven, maar dat gaat niet gebeuren want Ajax gaat sowieso al de EL in.

De loting is al bekend, alle tegenstanders van NL zijn goed te doen i.m.o.
0 0
strafschop
Met 8 punten haal je die 8e plek dit seizoen niet.

Als NL 8 punten pakt en de concurrentie presteert net zo als vorig seizoen, dan haal je alleen Oostenrijk in en misschien Turkije.

De concurrentie heeft namelijk ook allemaal 2 of meer clubs in de groep.
1 0
Babangida83
Ik denk dat je niet kijkt naar de punten die wegvallen? Even er vanuit gaande dat onze concurrenten allemaal rond de 5 punten scoren. Wat niet ondenkbaar is, gezien vorig jaar. Ik heb wel vertrouwen in PSV dit jaar. Dat begon er tegen ADO erg gevaarlijk uit te zien.
0 -1
strafschop
Ah, als de anderen rond de 5 scoren. Dat is zoals DonAdam zegt, als de concurrentie faalt.

Maar dan haal je nog steeds de Belgen niet in. Die komen met 5 punten op 35.3 en NL met 8 punten op 34.3.

De Belgen hebben overigens al 3 clubs in de groepsfase. Daar kunnen er nog 2 bijkomen en misschien zelfs 2 in de CL.

En als je rankingresultaten van de laatste jaren bekijkt zie je dat een land met minimaal 3 clubs in de groepsfase bijna nooit onder 6 punten zit.
1 0
strafschop
14 augustus "Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase""

29 mei "Ajax in pot 2 na verlies Arsenal in EL-finale"
1 0
DonAdam
Ik vroeg me al af of het anderen ook was opgevallen dat men dit nieuws bijlft herhalen. Zo kom je wel aan je artikelen.
1 0
Ajax27
Tja jonge, het blijft nieuws. Nu is het duidelijk wie alle kampioenen, nummers 2 en 3 zijn en wie er al een voorronde heeft overleefd. Dus het is veel concreter te zeggen wie je mogelijke tegenstanders worden.
1 0
strafschop
Dat eerste was op 29 mei ook al duidelijk.

Van de hele eerste 3 alinea's van dit artikel is er maar één ding veranderd in de tussentijd, Benfica is door de uitschakeling van Porto van pot 3 naar pot 2 gegaan.
1 0
FrankDeB
"Ik denk dat we meer kans maken tegen Barca dan Liverpool in de finale"
Remember?
Eerst even Nicosia verslaan jongens. Word altijd een beetje nerveus als iedereen al doet alsof we al gewonnen hebben. Zeker na vorig seizoen.
2 0
3*stars*3
Toch wel een hele verschil als je in pot 2 komt.
Uit pot 3 en 4, zitten er genoeg teams die je moet kunnen pakken.
Geen groep des doods fratsen, zo te zien.

Sterkst mogelijke loting lijkt me; City/Barca, Lyon en Leipzig.
0 0
AlexIbarra
Wow, scheelt wel echt een stuk als ik die ploegen uit pot 2 en 3 vergelijk.

Lekker, nu nog plaatsen. :)
0 0
3*stars*3
Idd, mensen (vooral die boertjes) riepen hoeveel geluk Ajax had met loting maar je ziet nu dat Benfica nog steeds comfortabel in pot2 zit en Bayern natuurlijk pot1.
Ook uit pot 3 heb ik wel jaren meegemaakt waarin daar echt sterke teams in zaten.
Kan mij Napoli en vorig jaar zelfs Liverpool herinneren.

Hoop alleen niet dat we Russische tegenstander.krijen.
Doe dan maar een Galatasaray ofzo.
0 0
strafschop
Benfica zit nu met zekerheid in pot 2 door de uitschakeling van Porto.

In het scenario dat Ajax en Porto zich zouden kwalificeren had Benfica genoegen moeten nemen met pot 3.
0 0
RedFeather
Wijffels
Zit uit z'n nek te lullen bij Fox
0 inhoud
2 0
Ajacied33
Chelsea speelt Liverpool toch aardig van de mat nu..
0 -2
ghouleseddik
Mijn voorkeur gaat dan altijd uit naar één hele grote naam, één mooie naam die we wel kunnen hebben en één kleintje. En dan het liefste nog mooie uittrips op behapbare afstand. Bijv: Liverpool, Brugge en Slavia Praag.
1 0
DT10
Chelsea, Brugge en Lille aub.. Maak die balletjes maar alvast warm!
0 0
TontoKarnaggel
Eerst nicosia maar toch....

Liverpool - hadden we vorige cl al tegen moeten spelen.
Club brugge - lekker dichtbij en ik mag graag van belgen winnen.
Slavia Praag - leuk stadje en goedkope drank
3 0
DT10
Mooie poule! Al had ik liever Chelsea dan Liverpool..
0 0
TontoKarnaggel
Nee joh, lekker tegen de CL winnaar, gelijk vol de internationale schijnwerpers erop en laten zien dat we meetellen, zulke potjes lijken wij ook altijd wat meer te kunnen ofzo.
Ooh, en gelijk dat overhypte liverpoolpubliek er uit zingen natuurlijk.
1 0
DT10
Je hebt wel een punt!
0 0
markk
Kom je in een poule met:
Zenit
Ajax
Dynamo Zagreb
Racing Genk
3 -1
Ajax114
Dat zou goud zijn
0 0
DT10
Of:

Barcelona
Ajax
Inter
Galatasaray

Nog steeds te doen eigenlijk..
1 0
MankeNelis
Natuurlijk die mag niet tegen die en die niet tegen die. Vervolgens staan er 10 schalen met warme en koude ballen. Welkom bij de jaarlijkse prefab loting van de Uefa.
1 0
Santiago
Vind het toch wel interessant om te zien hoe iedereen hier alleen maar belabberde affiches wil met de slechtste ploegen. Geef mij maar gewoon lekker Liverpool, Leverkusen en Lokomotiv. Of we horen in de CL en we kunnen mee met die ploegen of we hebben er niks te zoeken.
2 -4
VIPete
Doe nou niet of we structureel bij de besten van Europa horen, beetje mazzel helpt ons weer ver(der) te komen en verder te bouwen. Eerst maar eens het centrum achterin op orde krijgen, 3 van de afgelopen 4 wedstrijden was het af en toe behoorlijk gatenkaas.
0 0
JariJari
Waarom? Dat kan toch na de winter?

Ik hoop dat we Zagreb loten en er 2 keer 7-1 van maken tegen die corrupte teringploeg.
6 0
Ajaxvooraltijd
Amen to that!
0 0
Ajacied33
Chelsea, Leverkusen en Lille lijkt me wel wat
0 -3
DT10
Liever niet tegen Bosz, doe dan maar Brugge!
0 -1
VIPete
Zenit, Ajax, Brugge en Lille lijkt me wel leuk dit jaar!
2 -4
ajax4lifebaby
haha dat is wel bijna de droom idd
0 0
Tomajax1990
PSG, Leverkusen en Galatasaray zou ik toch wel leuk vinden.
PSG om te laten zien dat geld niet alles is. Leverkusen omdat het denk ik een spektakel zou worden, en Galatasaray voor de heksenketel voor ervaring van ons jonge spul. Maar eerst maar eens doorkomen!
1 -2
Huntelaar020
Wauw zou mooi zijn dan heb je dus perspectief om weer te overwinteren, en hoe vaker je dat doet bepaald ook je persectief voor directe plaatsing.
1 0
Pheadrus
Oei, dat scheelt wel dat je de andere Pot 2 ploegen ontloopt.

Overigens, onder de voorwaarde dat je kwalificeert, is zo'n kwalificatie reeks van 2 rondes helemaal niet verkeerd. Je bent al snel voor het echie aan het spelen met de spanning er vol op. De zwaktes van het team worden in deze fase al blootgesteld. Ik moet er niet aan denken dat Ajax met dit team in deze staat aan de groepsfase was begonnen.
6 0
3*stars*3
Je hebt daar een punt.
Alleen heb je met een directe CL ticket, toch wat voordeel.
O.a een langere voorbereiding, warm draaien in de competitie en na landentoernooien, spelers die wat langer rust kunnen pakken.
Lasse gaf laatst aan dat hij gesloopt was na vorig seizoen, kort rust na een WK en gassen maar.
Ok, toen zat er ook nog een extra kwalificatieronde tussen maar toch.

Nog een voordeel van voorrondes CL, zijn de punten die je kan pakken.
Met bonuspunten (bij plaatsing), doe je toch iets leuks.
0 0
JariJari
Je voorbereiding moet je wel anders doen wat je kan opbreken later. Ook hebben we alweer punten verspeeld.

Ach we hoefden in ieder geval niet in de 2de ronde te beginnen dit jaar.
1 0
Gonzalez75
Eerst maar eens winnen van die Cyprioten. Dan dromen van mogelijke poule indeling. Echt niveau en fairplay onwaardig dat nummers drie en of vier van Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland niet eens een kwalificatie hoeven te spelen. Schandalig.
2 0
ajaxdordtt
Praag, Brugge en Sint Petersburg.
3 -4
Joodhannus73
Ajax loot altijd zwaar. Zal wel Liverpool, Inter en RB Leipzig worden. Hopelijk zit ik er naast en wordt het nu eens een gunstige loting .Maar eerst APOEL nog. De scheidsrechter zullen we nu niet meer meehebben...
0 -1
Ajacied33
Ik teken ervoor. Inter is geen wonderploeg
0 0
Causio
Onder Ten Hag loten we steeds gunstig, was onder De Boer wel anders. Ten Hag met zijn Gouden Pik!
3 0
JariJari
PAOK was de moeilijkst mogelijke loting.

Voor de playoff zou Rosenborg eenvoudiger zijn dan APOEL.
0 -1
Pheadrus
Niets te klagen over de loting van afgelopen jaar met AEK Athene.
4 0
MPAjax
APOEL is goed in comebacks in de uitwedstrijd dus zorg eerst maar eens dat de verdediging beter weerstand kan bieden om vervolgens als winnaar door te gaan dan kijken we wel in welke pot ze zitten
1 0
AFCAPolarBear
Dus jij zegt dat we beter kunnen verliezen in Cyprus? Kunnen ze ook geen comeback maken
0 0
RJB1979
Doe in ieder geval Barca maar. Zien we Frenkie nog een keertje in de ArenA
1 -2
Aad82
Haha pot 2 is sterker dan pot 1!

Gelukkig GEEN Benfica! De rest is te doen.
0 -8
skinny hein
zet alle clubs onder elkaar en zeg dat dan nog eens ...
4 0
KevinDurant
Zenit Zagreb en Genk zou beste pot zijn. maar als je een Barcelona loot is dat niet het einde
0 0
Sterspeler
Ik heb liever een andere ploeg dan Zenit. Die Russische voetbalstijl ligt ons totaal niet. Is net als PAOK en Benfica.
2 0
Babayaka
Ajax kan zomaar weer ver komen.
0 0
PetrusKeizer
de enige pot die er wat toe doet is de pot tegen Nikosia
27 0
Ajaxsupzuidned
Eerst je maar eens zien te plaatsen en beter georganiseerd spelen anders kan het al snel gedaan zijn in Europa
0 0
FCKUNST
Zenit, Ajax, Zagreb en Young Boys :)
2 -5
RuffRhythim
Onaantrekkelijk man...
1 0
NotForSale
Als we doorgaan wordt het vanzelf aantrekkelijk
2 0
RuffRhythim
Ja maar er mag wel één toppertje uit pot 1 komen hoor. Liverpool ofzo. Zenit is echt doodsaai man.
0 0
vdhaas
Chelsea, Ajax, Olympiakos, Slavia.
6 0
Hans Kraay Jr.
Pot 2 das mooi.

Welke pot zit PSV eigenlijk, ik kan ze nergens terug vinden.
8 -1
Arek Milik
In de pis pot!
0 0
020forlife
Hahaha xD
0 0
RuffRhythim
Die zitten in een heeeel moeilijke poule dit jaar.... #trots
1 -1
Babayaka
Pot bolderkar op de parkeer plaats.
2 -1
Montana
Het is natuurlijk belachelijk dat je in Pot 2 komt en je toch moet kwalificeren. Aan de andere kant ik denk voor een deel dat de kwalificatieroute van Ajax vorig jaar er wel voor heeft gezorgd dat je tijdens de groepsfase minder hoeft te 'wennen' aan het niveau.

Geef dit jaar maar een makkelijke poule en dat Ajax veel wint voor de coefficient ranking.
1 0
WZAWZDB1900
Zonder de punten die ajax heeft behaald in de kwalificatie rondes was ajax nooit in pot 2 beland
0 0
RJB1979
Tja, als ik zo kijk maakt het niet eens zo heel veel uit of je in pot 2 of 3 zit.
0 -2
skinny hein
ik zie toch echt 5 clubs in pot 2 die ik niet wil loten. In pot 3 tel ik er slechts twee,
1 0
Santiago
Wat een onzin. Hoezo zie jij geen verschil in kwaliteit tussen pot 2 en 3?
0 -1
RJB1979
Nou ja pot 2 is wel iets sterker maar maakt het echt qua sterkte heel veel uit of je Valencia of Benfica loot? Ik bedoel met een beetje ongeluk loot je ook in pot 2 een verdomd sterke poule.
0 -1
NegentigMinutenLang
Benfica zat in pot 3, maar doordat Porto er in de voorrondes al uit is komen ze in pot 2. Klopt dus wel dat Valencia en Benfica ongeveer even sterk zijn. De rest van pot 2 is toch een verschilletje hoor...
0 0
Sanalologo
Nu pak je met Benfica ook gewoon de minste tegenstander uit pot 2. of je nou Madrid loot of Club brugge is wel een groot verschil.
3 0
Sterspeler
Tegenwoordig is dat verschil niet meer zo groot... ;')
0 0
RJB1979
Good point.
0 -1
Bean
Heel gunstig dit! we moeten dan alleen nog wel even die cyprioten uitschakelen
1 0
Beretta
Chelsea, Leverkussen en Genk. Lekker dichtbij, spectaculaire potjes en kans op de eerste plek. Maar eerst de Cyprioten...
2 0
johnantoni
Droomloting
1 0
AFCA***
Chelsea, Club Brugge en Atalanta/Lille zou ook niet verkeerd zijn..
0 0
EersteAanname
Dat is toch saai man, ik speel liever tegen een paar echt grote ploegen.
0 -2
AFCADEE
Die komen we begin volgend jaar weer tegen ;-)
1 0
skinny hein
saai ???? heerlijk man. Nee weer naar Turijn, Munchen of Barca, dat is leuk...niet dus.
1 0
Beretta
Ook nice, al zou ik het leuk vinden als we Bosz loten. Denk dat het een doelpuntenfestijn wordt.
0 0
koenos1
Dit jaar CL spelen (voordeel: pot 2) en volgend jaar directe plaatsing... COME ON BOYS. (Hoeveel jaar is het terug dat we in pot 2 stonden?)
3 0
433metdepuntnaarlinks
In pot 2 komen bij plaatsing, maar wel twee voorrondes moeten spelen ... Krankzinnig!

Maar wel heel blij mee, ons plaatsen zou een formaliteit moeten zijn ... Maar laten we toch eerst maar even dat klusje klaren, het ligt bij ons bij tijd en wijlen compleet open dus ten Hag heeft nog werk de komende weken. Balans in het elftal is er nog niet, gaan het meemaken! Wel alle vertrouwen dat we ons gaan plaatsen!
3 0
GvanAchteren
Wel fijn al die extra wedstrijden die we mogen spelen. Allemaal kansen om een elftal te smeden wat er straks echt weer staat.
3 0
Stamhoofd
Gunstig, al zitten er in pot 3 ook nog wel lastige tegenstanders
1 -1