Schuurs fysiek gegroeid: 'Eet nu zes keer per dag'

BVeenstra, 07-08-2019 om 11:05, 21373 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Perr Schuurs heeft op fysiek vlak in een jaar tijd een flinke gedaantewisseling ondergaan. De verdediger won, zoals bekend, zo'n zes kilo aan spiermassa. Daardoor is hij niet alleen sterker geworden, maar ook sneller, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

De Limburger beseft enorm goed hoe belangrijk het is om over een fysiek sterk lichaam te beschikken. Ook in aanvallend opzicht. 'Met mijn lengte moet ik in de lucht aanvallend gevaar kunnen stichten', zegt hij onder meer. 'Als je niet sterk genoeg bent, ga je die luchtduels niet winnen. Ook op dat vlak is Matthijs de Ligt een goed voorbeeld. Hij scoorde bij Ajax steeds vaker met zijn hoofd uit corners.'

Vorig seizoen stond De Ligt op de plek van Schuurs en in dat jaar leerde Schuurs veel van zijn voorganger. 'Ik heb vorig jaar goed op Matthijs gelet tijdens wedstrijden en trainingen. En we spraken elkaar vaak op de club. Hij zat in het groepje jongens met wie ik veel optrok, samen met Frenkie de Jong, Carel Eiting en Dani de Wit. Dus ik heb op een natuurlijke manier, binnen en buiten het veld, veel van hem opgestoken. Simpelweg door mijn ogen en oren goed open te houden.'

'In het verleden at ik drie keer per dag, nu zes keer'

Schuurs legt uit dat zijn fysieke groei niet alleen is ontstaan door veel uren te maken in de gym. Ook op het gebied van voeding is er veel voor hem veranderd. Hij let meer op wat hij eet en wanneer hij dat doet. 'Op advies van de voedingsdeskundigen zorg ik dat ik veel koolhydraten binnenkrijg, via pasta en rijst. Ik eet grotere hoeveelheden dan vroeger, verspreid over de hele dag. In het verleden at ik drie keer per dag, nu zes keer. Mijn schema is samengesteld op een manier waardoor het werk in de gym en mijn voeding elkaar versterken. Je leert ervan hoe je met optimale kracht en energie het beste uit jezelf naar boven kunt halen.'

Het verschil is duidelijk te merken, zegt Schuurs vervolgens. Hij vindt dat het er ook bij hoort wanneer je 24 uur per dag topsporter wilt zijn. 'Bij Fortuna was ik ook al serieus met mijn sport bezig, maar hier wordt dat naar een hoger niveau getild. Als uit testen blijkt dat er ergens iets niet goed zit, word je daarop aangesproken. Het is lekker om op die manier telkens een stukje sterker en beter te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Basisspeler voor de komende vijf jaar....Jongen heeft potentie en leert enorm snel.
0 0
PetrusKeizer
ik ga ook maar ns 6x per dag eten. Marc heeft mn tel.nr.
0 0
altijdwelwat
Is het tijd voor een Perr Schuurs charme offensief ofzo ? Dit is al item 8 in 2 dagen , en allemaal even positief maar voorlopig hebben we al 10 x achter elkaar niet de nul gehouden. Zelfs de amateurs van Quick’20 maakte er 2. Ik zie dat Perr stappen heeft gemaakt maar laten we het aub niet overdrijven, het moet positioneel en kwa startsnelheid , wendbaarheid en meedogenloosheid echt nog veel beter.
0 -7
RobbertB
Niet overdrijven inderdaad.... Maar je moet hem ook niet vergelijken met De Ligt. Die speelt niet voor niets (12mln p/j) nu in Turijn.

Deze jongen krijgt die erfenis en komt op Matthijs z'n plek in het elftal. Praktisch rechtstreeks vanuit Limburg, en via één jaartje Jong in de KKD. Hij is enorm gegroeid en heeft een puike voorbereiding gespeeld. Dat verdient wel respect en ook zo'n charme-offensief als dit is hij wel waard.

En zo lang Edson Alvarez nog niet wedstrijdfit is, gaat Perr er echt niet uit. Dan heb je geen speler meer in je verdediging staan die langer is dan 1.80m. En zelfs als Edson fit is, moet hij Perr er echt nog uit spelen, want zo superslecht speelt hij helemaal niet.
3 0
Frank1978
Verhoeven: "flauwekul... Ik at maar één keer per dag, van 's morgens half acht tot half elf 's avonds..." ;-)
5 -2
MankeNelis
Gewoon pindakaas op je brood Perr, daar word je groot en sterk van.
3 0
RAL3028
En goed kauwen. Dat het gelijkmatig in je bloed komt.
2 0
Minsc
Pasta en rijst, veel zetmeel dus. Ik hoop dat ze hem ook verteld hebben over andere koolhydraten (en eiwitten en vet), als ik het zo lees twijfel ik daaraan.
0 -5
pizzapunt
Verhoeven deed dat ook tegen de stress, kreeg hij een dikkere huid van!
1 0
Red Devil
Schuurs moet simpel blijven ballen en niet teveel risico's nemen want daarvoor heeft hij nog te weinig ervaring.
1 -2
ate74
Het schijnt dat Jeroen Verhoeven zelfs 8 keer per dag at. Of hij er beter van geworden is laat ik in het midden.
4 -2
GvanderK
Het ligt er aan wat je eet
0 0
Web
6 kilo is leuk, maar te veel voor een jaar, dat gaat ten koste van souplesse.
Vaker en gevarieerd eten met meer koolhydraten is goed.
Meer eten lang niet altijd.
0 -12
SjaakWolfs
Lul toch niet zo slap.
1 -1
Hans Kraay Jr.
6 kilo over een jaar aankomen in spiermassa is helemaal niet veel. Das een halve Kilo per maand wat neerkomt op 100gram per week.

Dat is gewoon een zeer realistische doelstelling als atleet.

Als je het bovenstaande stuk goed leest dan wordt hij hier in begeleid door een voedingsdeskundige, waarbij er goed wordt gekeken naar wat op welke momenten te eten.

6 keer per dagen eten ten opzichte van 3 keer per dag eten is ook gewoon beter voor een atleet. Hierdoor kan je veel beter bepalen op welke momenten je bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer eiwitten en waneer koolhydraten etc. Hierdoor verminder je opslag van voedingsstoffen in vetcellen en kan je veel beter de aanmaak van spieren reguleren.

Met goede rek oefeningen en de juiste training kan het er zelfs voor zorgen dat ondanks dat hij aankomt in spiermassa hij alleen maar wendbaarder en atletischer is geworden.

Uit bovenstaand stuk kan dan ook niet zomaar geconcludeerd worden dat hij minder souplesse heeft gekregen.
5 0
Frenkie85
Ze hebben wel een voedingsdeskundige lopen denk ik. Dus zal wel meevallen. Ze trainen ernaast ook nog hun souplesse tegelijk met de spieropbouw.
2 0
A'dam Oud-West
Ah, geef je het ook even aan Ajax door? Zo te horen doen ze daar maar wat. Overigens merkte ik niks aan het ontbreken van zijn souplesse. Ik zag wel dat hij sneller was dan al hun aanvallers.
2 0
EersteAanname
Ik zie zeker wel goede kwaliteiten van Schuurs maar hoor niemand over zijn beperkte wendbaarheid. Ik zie dat toch wel als een serieus probleem, ook gisteren met die PAOK aanvaller die eenvoudig om hem heen draaide.
2 0
Sterspeler
Hij stapt ook compleet verkeerd in. Dat is al de helft van het probleem die actie.
0 0
JariHeijden
En dat is gewoon ervaring. Hij is pas 19 jaar oud.
1 0
Toeschouwer
Achterhoede waar denk ik het beste voetbal in
zit : Dest - Alvarez - Blind - Nico

Geen Veltman op rechts
Geen Schuurs in centrum
5 -3
geDaante
Reken maar dat Alvarez ook moet wennen, meer dan Schuurs nog. Kan je net zo goed Schuurs laten wennen en groeien. Doet het prima, vooral voetballend juist erg sterk als CV, beter dan De Ligt.

Moet wat onverzettelijker worden.

Wel helemaal eens met Dest, Mazraoui naar het middenveld.
0 -1
geDaante
Kritiek op Schuurs naar aanleiding van de wedstrijd van gisteren is niet helemaal terecht natuurlijk, los van wat individuele foutjes.

Het stond als team gewoon slecht, met de verdediging die te laag stond, niet instapte/doordekte, en teveel ruimte tussen de verdediging en middenveld (middenvelders ook te hoog, Van de Beek stond soms tegen Huntelaar aan...), en sowieso was er van drukzetten als collectief nauwelijks sprake.

Zeer slechte pot als team dus.
1 -1
AFCAsphere
Het klopt dat het team in z'n geheel niet goed stond, maar Perr was wel degelijk Chuba Akpom kwijt en dat was zijn man, waarna hij de 1-1 kon binnen schieten.
0 0
Hans Kraay Jr.
Helemaal eens.

Toch is het wel onwennigheid van zowel verdedigers als middenvelders.

De verdedigers zijn niet zeker genoeg om zo ver naar voren te voetballen waardoor de ruimtes tussen middenveld en verdediging te groot worden tijdens balbezit, ze twijfelen te erg. Dit komt verder wel goed dit seizoen maar daar ligt nu wel gedeeltelijk het probleem.

Daarnaast bij balverlies lopen zowel Blind als Mazraoui en Marin die ruimtes niet dicht en zakt er niemand terug om een verdedigend blok van 3 te vormen zoals Frenkie vorig seizoen altijd deed. Ook bij het opkomen van Schuurs of Martinez zakt er geen middenvelder terug dus bij balverlies sta je dan gelijk 1 op 1.

Daarnaast is Nico totaal niet fit en scherp waardoor er nog meer druk op het centrale duo komt te staan.
0 0
Gonzalez75
Helemaal mee eens. Hij had bij het eerste doelpunt wellicht zich beter kunnen positioneren. Voor de rest heeft hij het goed gedaan. Het is ook wennen en aftasten. Komt goed. Snap alleen niet de kritiek van Jan van Halst op hem. Gaf hem ern flinke onvoldoende. Die had het over vooruit verdedigen en samen op 1 lijn verdedigen en inschuiven. Schuurs heeft het verder prima gedaan, paar keer goed ingegrepen. En ja, hij werd aan de zijkant na de 2-1 een keer gedold, maar dat gebeurde gisteren met meerdere spelers. Komt goed met Perr.
1 0
Multi
Het is misschien eens waard om een poging te wagen als volgt (als van de Beek vertrekt en er geen aankoop meer komt):
Onana
Mazraoui - Alvarez - Schuurs - Tagliafico
Martinez - Blind
Marin/Lang
Ziyech - Tadic - Neres

Ik denk dat Alvarez en Schuurs elkaar wel goed zouden kunnen aanvullen qua speelstijl. Iemand die van aanpakken weet en iemand die kan opbouwen. En het zou me niet verbazen als Martinez het heel aardig zou doen als middenvelder, heeft toch veel rust aan de bal en heeft een mooie crosspass.

En zodra de verdedigers instappen heb je middenvelders die een plek prima over kunnen nemen, dus kan je flink in rouleren.
0 0
Hobbemastraat
Het duo Marinez - Schuurs kan echt niet. Martinez is te klein als centrale verdediger en dat was gisteren een aantal keer pijnlijk zichtbaar. Voetballend is hij wel geweldig. Schuurs is geen killer en heeft aansturing nodig. Ik heb geen idee of Alvarez daarvoor de aangewezen persoon is, maar dat zou wel heel fijn zijn. Zo niet, hebben we Blind weer nodig achterin denk ik. Dan kan die Martinez zijn plaats overnemen als CVM. Het wordt nog even puzzelen voor TH.
1 -3
De Meer 020
Het is lastig wbt Schuurs. Aan de ene kant zie je dat het een fantastische speler kan worden, aan de andere kant heb je momenteel bij Ajax niet de kans om het te worden. Je moet er nu al staan. Aan de bal veel beter dan De Ligt, maar die was veel meer een killer en anticipeerde als een topper van 29. Vooral dat anticiperen om bijv op het juiste moment in te stappen of juist te wachten maakt de Ligt zo bijzonder. Wnnr Perr dit onder controle krijgt word het een fenomeen. Wie weet samen een koppel met Alvarez. Heb je tenminste lengte achterin met 1 killer en 1 voetballer. Hij kan makkelijk als linker centrale
verdediger spelen en ook in de opbouw. Slim genoeg voor
1 0
geDaante
Een talent hoeft er niet meteen voor 100% te staan, die laatste paar procentjes moet ie opdoen door speeltijd en die weerstand te ondergaan, door vertrouwen, van de trainer en in zich zelf. Dat betaalt zich snel genoeg uit als het talent voldoende is, en ik geloof dat Schuurs daar zat van heeft. Dus gewoon laten staan en laten groeien in zijn rol op dit niveau, wat mij betreft.

Anders kan je maar beter ophouden met opleiden, want niveau Frenkie/De Ligt was vrij uitzonderlijk. De meeste andere toptalenten zullen nog even moeten aanhaken, maar dat kan dus alleen bij vertrouwen en speeltijd.
1 0
Toeschouwer
Het Ajax centrum nu werkt niet.
Je moet 1 verdediger ( sloper ) en een
opbouwende verdediger , maar minimaal
1.85 cm.. ( blind )
Schuif Martinez 1 linie naar voren.
Zo lang je Nico nog hebt , anders linksback.
0 0
geDaante
Je moet vooral verdedigers hebben die vooruit durven te verdedigen, doordekken en drukzetten, een goede inspeelpass hebben, vrij wendbaar zijn, en vlot, om met ruimte in de rug te kunnen spelen.

Lengte vind ik minder belangrijk, is een pré. Liever zie ik dat die voorzet er al uit wordt gehaald voor ie gegeven wordt. Buiten dat kan timing en sprongkracht een gebrek aan lengte goedmaken.

Maar ik zie Blind liever als CV naast Schuurs. Doet het goed op het middenveld met voldoende tijd en ruimte, wanneer men onder druk komt te staan ben ik bang dat het wat te traag en stijfjes zal zijn.
0 0
Henkjanklaas
Erg risicovol om de totaal onervaren Schuurs voor de “ CL leeuwen “ te gooien. Dat bleek gisteren ook wel want hij ging diverse keren niet goed met de situatie om. hij dekte niet kort genoeg of werd uitgespeekd. Op eredivisie niveau is dat allemaal nog zo erg maar Europees kan dit dodelijk zijn.
Martinez is zo’n typisch (te klein) bijtertje die straks te vaak tegen geel of rood aanloopt.
Lijkt me eerder geschikt als back of verdedigende middenvelder wellicht. Dit duo kan nog groeien maar probeer dit niet uit in het miljoenenbal.... slecht voor mijn hart....
1 -1
geDaante
Sinds wanneer worden er geen talenten voor de leeuwen gegooid bij Ajax?

Een opleidingsclub zijn betekent risico nemen, talenten voor de leeuwen gooien, daarin vertrouwen en de tijd geven, en ook vertrouwen geven, door die tijd te geven.

Zonder dat risico nemen, word je al gauw een standaard koopclub, want dat is de reden dat koopclubs koopclubs zijn; waarom opleiden als je meer ervaren aankopen kan doen?

Die zogenaamd meer zekerheid bieden, maar dat is ook gelul. Zekerheid heb je nooit. Het verleden heeft uitgewezen dat eigen talent van Ajax vaak beter was dan de aankopen, die dus eigenlijk nutteloos waren, en dus geldverkwisting.

Ook nu zijn er aankopen gedaan van 15 miljoen per stuk, die niet beter zijn dan eigen talent. Promes en Marin zaten gewoon op de bank. En Lang is beter dan Promes, en Marin is niet beter dan talent dat al rondliep. Alvarez zal ook moeten wennen, dan kan je net zo goed Schuurs laten wennen en leren, dus Alvarez kan ook maar eens op de bank komen te zitten.

Dan deugt je aankoopbeleid niet.

Schuur leert trouwens juist van dit niveau en die foutjes. Dat maakt ervaring.
1 0
MosesD
Schuurs diet het uitstekend! Begon wat onzeker gisteren (mag best en is logisch), maar speelde steeds beter. Meters laten maken. In potentie een top cv. Wat vond jij van Mazra? Ik schrok toch wel n btje. Is dat nou de man voor naast Blind? In de jeugd was het een btje een ‘Manusje van alles’, maar waar is ie op zn sterkst is, vraag ik me toch af. Iets heel andere even Daan en totaal off topic, maar er is nergens iets wat ook maar met die onderwerp te maken heeft. Ik rij net in trein langs JCA en nog steeds is maar één zijde verbouwd. Is eea stilgelegd sinds vorig jaar? Wel vreemd.
0 0
geDaante
Ja ik ben fan van Schuurs, zeker ook omdat ik vooral ook kijk naar hoe een CV bij balbezit is. Verdedigend zal hij ook stappen maken.

Ik heb geen idee waarom die verbouwing stil is komen te staan.
0 0
Gonzalez75
Mazroui had in de eerste helft voor de eigen zestien wel een hele mooie koelbloedige actie waarbij hij goed de tegenstander omspeelde. Maar er is nog genoeg te doen om hem weer op niveau van vorig jaar te krijgen.
0 0
ETM
Concurrentie tussen aankopen en jeugd (ook aangekochte jeugd) is prima. Zolang de aankoop niet speelt omdat hij x gekost heeft, en de jeugdspeler niet speelt omdat het jeugd is...

Ten Hag liet Labyad op de bank en gaf Lang invalbeurten. Promes is een heel ander type speler.
Ajax is wel in een buitengewone situatie nu het de halve finale haalde. Het moet die situatie ook kwa aantrekken van spelers wel gebruiken. Dat doet Ajax ook. Een Marin gaat van Belgie naar Nederland. Vorig seizoen was het een combi van jeugd ( De Ligt, Frenkie) en aankopen ( Blind, Tadic) die er een machine van maakte. Maar die selectie was om meerdere redenen wel wonderlijk.

Schuurs vs Alvarez is prima.
Conclusies over Promes en Marin vind ik wat voorbarig, wel vind ik het aantrekken van Marin apart als je kijkt naar het type speler dat hij is vs de rol die hij lijkt te moeten invullen.
2 0
Toeschouwer
Denk dat Nous straks helemaal niet gaat spelen.
Niet goed genoeg voor middenveld en Dest beter dan Nous als rechtsback.
0 -1
geDaante
Ik ben van mening dat wanneer een jeugdspeler gelijkwaardig is aan een aankoop van 15 miljoen, je kan spreken van een miskoop.

Een jeugdspeler zou dan namelijk altijd voorrang moeten krijgen, en voor een bankzitter betaal je niet zulke bedragen als Ajax zijnde.

Dan moet je al iemand aan het klaarstomen zijn die dat talent straks weer kan opvolgen, en al mee laten concurreren. Dit kan ook een aankoop zijn als je op die positie geen volgend talent hebt lopen, maar dan niet een speler die voor de basis wordt gehaald, maar ook een talent dat geen basisplaats verwacht, en veel potentie heeft.

Het geld kan je dan beter pompen in aankopen voor posities waar je even geen toptalent hebt rondlopen. Zo versterk je iedere positie maximaal, zonder met geld te smijten en zowat een koopclub te worden.

Een aankoop van 15 miljoen (plus dik salaris), zou een directe versterking voor de basis moeten zijn, of het moet een waar wereldtalent zijn, die nog even mag wennen in Jong/Ajax 1.

Promes is inderdaad een ander type speler, toch iets meer voor de omschakeling/reactie. Lang is balvaster, nog behendiger en vooral creatiever. Dat past beter bij Ajax, vooral dit Ajax van Ten Hag, waar creativiteit op het middenveld vrij ver te zoeken is, dan moeten de buitenspelers wel héél creatief zijn.

Wat Marin kan, kan Mazraoui ook, of beter, ongetwijfeld. Mazraoui deed het niet zo goed gisteren, maar dat was zijn eerste wedstrijd op het middenveld sinds tijden, en in een team dat totaal niet ingespeeld leek en verdedigen los zand was.
Sinkgraven had ik ook liever gezien dan Marin. Die had je gewoon lopen. Eiting ook, maar die heeft nu dus weer een terugval helaas.
0 0
ETM
Ik weet niet of ik je definitie van een koopclub deel. Bij Ajax stroomt er ieder jaar jeugd/aangekochte jeugd door. Aankopen zijn beoogde versterkingen. Als ze dat niet zijn zijn het miskopen. Maar als blijkt dat een jeugdspeler beter is dan kunnen aankopen alsnog versterken in de breedte. Alleen moet je goed afwegen hoe het al in de breedte zit. Het gevaar is dat een aankoop komt te spelen puur omwille een economisch motief, dan gaat het fout.

Kwaliteit (inschatting van op korte of lange termijn) is leidend. Vaak kom je dan in het geval van Ajax bij jongere spelers uit, maar vorig seizoen een keer niet. Een balans proberen te creeren mbt 'ervaring' is prima maar ook dan moet kwaliteit leidend zijn. Ben je ervan overtuigd dat een bepaalde speler een flinke versterking is en kun je deze betalen kan het nooit goed beleid zijn deze speler niet te halen.

Kijken we naar het huidige Ajax qua beleid mbt Ajax1 duidt niets erop dat Ajax onverantwoord bezig is. Ajax is financieel heel sterk geworden en er zijn uitmuntende sportieve prestaties behaald. De naam Ajax plus haar identiteit staat weer hoog. En nogsteeds krijgt jeugd vol op kansen, alleen is er op veel posities concurrentie van een aankoop.

Of de juiste keuzes mbt die concurrentiestrijd gemaakt worden ligt op het bord van Erik Ten Hag.
Er zitten wel miskopen tussen en je kunt twijfels hebben bij bezetting bepaalde posities. Dat houdt je ook sowieso wel, maar globaal genomen kun je niet zeggen dat het aankoop-beleid mbt Ajax 1 slecht is. Althans dat vind ik een moeilijk te verdedigen stelling.
0 0
AFCAsphere
We hebben Alvarez nog niet zien spelen bij Ajax, dus het zou nogal voorbarig zijn om hem nu al een miskoop te noemen.
0 0
Flipper33
Vind schuurs meer een middenvelder heeft best een goed schot en techniek vind hem verdedigend niet zo heel goed.
0 -5
geDaante
Voor een verdediger voetbalt ie heel goed, voor een middenvelder matig.
2 -1
Antafca
samen met Martinez goed duo. Ben echt fan van die martinez wat een beest
6 -1
Flipper33
Vind hem meer een linksback
4 -1
Gecko
Toch een kaartenmaker als hij niet oppast
Gisteren ook geluk gehad
3 0
Antafca
tja ligt er ook aan wie de scheids is he. Maar dat is z'n kracht gewoon fel die duels ingaan dan maar rond de 70ste minuut wisselen
1 0
HellFalcoN-
Martinez moet nog wel slimmer gaan spelen anders krijg je veel te vaak rond de 16 een vrije trap tegen of hij pakt rode kaarten. Wat je punten gaat kosten
5 0
BokkieBokstra
Dat zeker, het is een killer. Maar vond het flauw gisteren bij het sportprogramma, een paar foute moment van Martinez eruit pikken en dan zeggen het is niks. Daar had je ook een andere momenten tegenover kunnen zetten. Trefzeker in de passing en hij legt hem zo naar de andere kant. Was de eerste keer dat ik Ajax in het geheel zag dit jaar maar was heel blij verrast.
3 0
koppensneller
Ere wie ere toekomt. Het begon allemaal met Jeroen Verhoeven.
13 0
Danos
Die nam in iedergeval genoeg Koolhydraten ;-)
0 -1
KlasseLasse
ja doormiddel van pizza en shoarma
0 -1
Rentokill
Hahaha exact. Al vond ik Mido 2.0 ook erg zn best doen.
1 0
KlasseLasse
en van der meide doet ook zn best en theo janssen
0 -1
stopperspil
Nog te afwachtend, nu nog er meer inkleunen
0 0
Ajax34
Per is goed bezig.
5 -1
BokkieBokstra
Vond hem gisteren ook goed spelen, net zoals Martinez. Kan misschien nog wat geschoven worden maar het is lastig om tegen een de herinnering van de Ligt aan te moeten voetballen.
1 -1
Afstandsschot
Goed om te zien dat ook in de topsport mijn eetpatroon wordt ondersteund.
2 0
insectenverdelg
Nu nog mijn drinkpatroon. :)
7 0
DeWijsneus
Maradona dieet.
1 0
Mikee
Haha als ik zes keer per dag ga vreten wordt ik niet sterker in kopduels
0 -2
N-ajax
Misschien dat het helpt als je een dikkere kop krijgt.
4 -2
N-ajax
Misschien dat het helpt als je een dikkere kop krijgt.
3 -2