Ten Hag deelt kritiek op Dolberg na Vitesse-uit

JesseTH, 06-08-2019 om 18:45, 18265 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag hoopt dat Kasper Dolberg de positieve lijn van de voorbereiding en trainingen doortrekt. De oefenmeester zag de Deen een goede indruk maken, al deelt hij de kritiek op Dolberg na Vitesse - Ajax.

'De afgelopen wedstrijd wel, toen speelde hij niet goed', erkent de trainer van Ajax tegenover Ziggo Sport. 'Hij heeft een prima voorbereiding gehad en op de training laat hij heel goede dingen zien. In alle facetten van het spel was hij scherp en in de Johan Cruijff Schaal scoorde hij gelijk. De afgelopen wedstrijd was het wat minder.'

Ook de plek op het middenveld voor Noussair Mazraoui licht Ten Hag toe. 'Nous is wat korter in training. We kunnen ze niet allemaal tegelijk brengen, dus we moeten het langzaam bouwen. Daarbij heb ik ook tactisch gekeken naar deze tegenstander. Nous is een speler die heel dynamisch is en duelkracht heeft. Dat hebben we denk ik ook nodig op die positie vandaag.' David Neres, die eveneens later aansloot, neemt plaats op de bank. Volgens de trainer kan de Braziliaan nog geen hele wedstrijd spelen.

Donny van de Beek start dinsdag 'gewoon' in de basis bij Ajax en daar is Ten Hag blij mee. 'Hij is heel belangrijk in ons concept. Daarom staat hij ook met Mazraoui op het middenveld, om samen de dynamiek en diepgang te verzorgen. Maar ook om defensief een goed blok te hebben. Het zal belangrijk zijn om de goede balans te vinden tussen geduldig spelen en op de juiste momenten te versnellen, maar zeker niet in het mes van hen te lopen.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PAOK? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noahdepoah
We hebben het gezien. Onze trainer schuttert weer. Net als vorig jaar in het begin door onnozele keuzes te maken en niet vasthouden aan de basis. Veltman opstellen, Maz op het middenveld en aan Dolberg vasthouden. Valt me nog mee dat ie Donny niet op de bank had gezet.
1 -5
henrytimmner
Je hebt gewoon gelijk, klaar
0 -2
FerdiZ
onnozele reactie.. keuzes zijn prima te verklaren.
selectie is nog niet compleet fit dus logische keuze om dolberg nu eerst te laten spelen.
maz wordt dit seizoen de vaste controleur naast daley.
Marin zal hoogstwaarschijnlijk donny opvolgen.
daar hoort hij eigenlijk ook te spelen.
veltman speelt natuurlijk omdat er nog maar weinig vastigheden over zijn.
als je dan ook rechtsachter een nieuwe speler (dest) neer gaat zetten begin je helemaal vanaf 0.
en dat kan dus niet met zon belangrijk begin
4 0
Sterspeler
De keuze voor Dolberg is nog steeds te begrijpen. Promes heeft helemaal niks laten zien en is niet ingespeeld. Neres is net terug. Ik zou talent normaliter ook voorkeur geven boven een 36 jarige spits. Vind hem echter wel veel tekort komen en het moet nu klaar zijn. Mazraoui op het middenveld is volkomen logisch daar hij dynamisch is. Anders wordt je middenveld te statisch. Veltman ook, daar een PAOK hoog speelt.
2 0
FreddyAX
Dolberg heeft het zeker nog steeds in zich maar de vraag is of hij zichzelf vrij in het hoofd kan maken.
Op deze manier gaat het niet lukken, er komt een moment dat we de realiteit onder ogen moeten zien en dan is het afgelopen.
Als we blijven uitgaan van de Dolberg die , zonder druk en verwachtingspatroon, het geweldig deed twee seizoenen terug dan maken we een fout.

Misschien heeft Dolberg niet de( vrij harde) topsport mentaliteit die erbij komt kijken om bij Ajax te kunnen slagen, als dat zo is dan is het in belang van niemand om met hem door te gaan.
Ik denk dat we deze winterstop een knoop gehakt moeten hebben, als hij niet veel beter gaat spelen moeten we afscheid nemen van hem en hem het beste elders gunnen.
0 0
DeMeervanweleer
Doorschakelen, Dolberg wordt m`niet meer. Genoeg kansen gehad dunkt me en je moet als coach ook je geloofwaardigheid naar de rest niet verliezen.
2 -1
ST
Nooit meer in de basis alsjeblieft. Tadic, Huntelaar en Promes zijn betere alternatieven.
2 -1
altijdwelwat
Dolberg heeft helemaal geen goede voorbereiding achter de rug , welke wedstrijd dan ? Dat hij Koning op de training is zegt mij helemaal niets.
2 -1
Web
Heel goed verhaal weer
En dan zul je het altijd niet overal mee eens zijn
4 -2
Flipper33
Hij deelt de kritiek en stelt hem wel op in deze belangrijke wedstrijd vreemd !
4 -4
AFC34
Lastig als een speler op de trainingen wel overtuigd, vervelende situatie mbt Dolberg..
2 -1