Ajax maakt rugnummers officieel bekend

BartVeenstra, 31-07-2019 om 11:20, 61549 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de rugnummers voor het seizoen 2019/2010 officieel bekendgemaakt. Eerder viel op deze site al een voorlopige lijst met rugnummers te lezen.

Rugnummer 1 is dit seizoen voor de van Benfica gehuurde Bruno Varela, terwijl André Onana zijn geliefde nummer 24 kan behouden. Perr Schuurs draagt het komende seizoen nummer 2 op zijn rug, terwijl nieuwkomers Edson Álvarez en Kik Pierie respectievelijk nummer 4 en 5 gaan dragen.

Door het vertrek van Daley Sinkgraven draagt Carel Eiting dit seizoen rugnummer 8. Quincy Promes neemt rugnummer 11 in beslag. Verder heeft ook Siem de Jong een rugnummer gekregen. De middenvelder, vorig seizoen nog verhuurd aan Sydney FC, draagt komend seizoen rugnummer 15.

Verder gaat Razvan Marin met rugnummer 18 voetballen. Dat nummer was vorig seizoen nog van Hassane Bandé. De Burkinees heeft nu rugnummer 32. Rugnummer 21 - vorig seizoen nog gedragen door Frenkie de Jong - wordt nu gedragen door nieuweling Lisandro Martínez. De vanuit Jong Ajax doorgestroomde Lassina Traoré zal met rugnummer 23 te zijn bewonderen. Een andere nieuwkomer, Kjell Scherpen, draagt rugnummer 35. Alle rugnummers zijn, zolang de transfermarkt open is, onder voorbehoud.

Opvallend genoeg staan spelers als Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp , Noa Lang en Ryan Gravenberch niet in de lijst van Ajax. Mogelijk heeft dit ermee te maken dat zij nog niet officieel zijn overgeheveld naar de A-selectie. Tijdens de voorbereiding droegen zij respectievelijk rugnummers 28, 26, 27 en 38.

Rugnummers Ajax seizoen 2019/2020

1. Bruno Varela
2. Perr Schuurs
3. Joël Veltman
4. Edson Álvarez
5. Kik Pierie
6. Donny van de Beek
7. David Neres
8. Carel Eiting
9. Klaas Jan Huntelaar
10. Dusan Tadic
11. Quincy Promes
12. Noussair Mazraoui
15. Siem de Jong
16. Lisandro Magallán
17. Daley Blind
18. Razvan Marin
19. Zakaria Labyad
20. Lasse Schöne
21. Lisandro Martínez
22. Hakim Ziyech
23. Lassina Traoré
24. Andre Onana
25. Kasper Dolberg
30. Dani de Wit
31. Nicolás Tagliafico
32. Hassane Bandé
33. Dominik Kotarski
35. Kjell Scherpen

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Wanneer rot nr 20 op??
0 0
ram
Waarom is Kotarski derde keeper? Ik dacht dat Scherpen dat zou worden. Best gek...

Ik dacht dat Scherpen in Jong Ajax zou gaan keepen. In mijn ogen was het heel logisch om Kotarski te verhuren zodat El Maach tweede keeper achter Scherpen zou worden. Nu begrijp ik niet zo goed wat het idee is.. Scherpen een heel jaar op de bank bij Jong? El Maach derde keeper bij Jong? Tsja...
0 0
fc Barcelona_ke
36. Alex Méndez
37. Danilo Pereira
38. Victor Jensen
39. Brian Brobbey
40. Kenneth Taylor
41. Quinten Timber
42. Jurrien Timber
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Siem de Jong heeft een rugnummer gekregen? Dat die Judas nog bij Ajax speelt... Gratis wegdoen of zelfs geld toe geven.
0 -19
Tinus
Siem is een echte Ajacied, altijd geweest en zal hij altijd zijn. 4 x kampioen met Ajax 1. Wat heb jij voor onze club betekend?
2 0
Starkoo
Siem in vorm is een prima speler!
0 0
talent020
maar denk je dat Siem ooit nog in vorm komt om eerlijk te zijn?
0 0
JariHeijden
Judas...
Bij deze heb je jezelf gediskwalificeerd als supporter van Ajax.
3 0
Amsteraaij
judas? Doe ff normaal man
5 0
talent020
Ekkelenkamp-26 Lang-27 Dest-28- Gravenberch-29 meldt Ajax overigens in een toevoeging
2 0
AlexIbarra
Ben toch wel benieuwd waarom die arme Bandé ook nog zijn nummer kwijt is geraakt..

Hoop echt dat we die jongen nog eens lekker topfit zien voetballen.
Gelukkig is hij nog heel jong dus kan hij bij Jong Ajax terugkomen als hij hersteld is.
1 0
DT10
32. Hassane Bande
0 0
Stibba020
Onana, Veltman, Álvarez, Martínez, Tagliafico, Blind, Van de Beek,Tadic, Ziyech, Dolberg, Neres

Wissels: Varela, Schuurs, Magallán, Mazraoui, Dest, Schone, Promes, Marin, Traoré, Huntelaar

Schuurs basis kan ook natuurlijk..lastig

Verhuren: Kotarski, Bande, De Wit

Verkopen: Labyad, De Jong

Jong Ajax: Scherpen, Eiting, Pierie
1 -4
Rockpotje
Hier kan ik me wel in vinden. Ik zie geen enkele reden om Veltman er nu uit te halen. Heeft echt heel weinig fout gedaan sinds zijn terugkeer en is ten opzichte van Mazraoui een speler die echt een linksbuiten uit de wedstrijd kan spelen. Daarnaast laat hij zien ook voetballend voldoende toe te voegen en heel goed vooruit te denken. Hij onderschept heel vaak een pass door vooruit te verdedigen waardoor je meteen weer met balbezit op de helft van de tegenstander staat. Dat is ook precies waarom Veltman bij Bosz onomstreden was. Blind is daar nog beter in.

Ik zou alleen Schuurs gewoon laten staan. Alvarez moet het eerst allemaal maar laten zien en Perr doet het uitstekend. Zou ook niet goed zijn voor zijn zelfvertrouwen om hem er weer af te halen.
0 0
rodnet
Na de tweede naam was het al niet meer serieus
2 -3
Stibba020
Veltman hater... Hij doet het gewoon uitstekend. Maakt zelden nog fouten. Dat kan je over Mazraoui niet zeggen. Die is verdedigend gewoon zwak.
2 -3
DT10
Veltman boven Nous en Dest?
1 0
Stibba020
Veltman doet het hartstikke goed na zijn blessure. Veel beter dan Mazraoui als rechtsback. Die zou ik voor het middenveld gaan gebruiken. En Dest is een linksback.
0 -3
DT10
Meningen verschillen. Ik vind Veltman de minste van de 3.
2 -1
Stibba020
Dat kan, maar volgends mij is Dest gewoon een linksback geen rechtback..
0 -3
DT10
Dat heb je fout dan.. Dest is een rechtsback, altijd geweest. Is notabene rechtsbenig.
2 0
edalm
volgens mij is dest redelijk twee benig
0 0
Stibba020
Okay dat is mijn fout dan, maar geeft Veltman dan als nog de voorkeur. Dest heeft een paar leuke oefenwedstrijden laten zien. Heeft zeker talent, aanvallend vooral. Veltman heeft het in de Champions League laten zien.
1 0
JariHeijden
Ik vind dat Veltman het ook goed doet. En Dest komt er zeker. Maar je kunt van deze 18 jarige jongen idd niet verwachten dat hij er nu al staat. Met Mazraoui ben ik het niet helemaal eens. Hij heeft de tweede seizoenshelft op een gegeven moment minder sterk gespeeld. Maar hij is wel een sterke rechtsback. En een nieuw seizoen, nieuwe kansen.

Veltman en Mazraoui zie ik als twee concurrenten die het samen mogen bevechten. Als beiden fit zijn, waarbij Mazraoui bij mij een lichte voorkeur heeft. Maar ik ben het met je eens dat Veltman een erg goede comeback heeft gemaakt. Hij doet het nu prima.
0 0
Naoro
Omdat er geen linksback was en hij er neer gezet werd als 'back' zijnde is het geen rechtsback meer?
1 0
Stone020island
Tadic middenveld? Zit jjj aan de snuif?
0 -6
Stibba020
Waarom is dat zo raar? Heeft hij vaker gestaan..
4 0
DT10
Op 10.. Waarom niet?
4 0
J020D
Mag ik mijn mede Amsterdammers er even op attenderen dat er een officieel verzoek is in gediend voor een demonstratie zodat pedofielen mee mogen doen aan de pride....

3 augustus op de prinsengracht

Laten we alsjeblieft deze smeerlappen met pek en veren onze stad uit trappen
6 -14
Bky
Moeilijk onderwerp, er lopen daar een heleboel halfgare mensen trots te zijn op een of andere transgender apache helicopter afwijking, dan is dus de vraag of je mensen "trots" mogen zijn op een andere mentale afwijking.

Waarom mag de ene mentale afwijking daar wel trots rondlopen en de andere mentale afwijking niet?
0 0
edalm
Als je deze vraag echt serieus bedoelt? vraag jezelf dan ook af als die viespeuk aan jou kind zit of je dan ook zo denkt
0 0
Bky
Ja, klopt, maar het gaat hier om het juridische vraagstuk. In mijn ogen zitten er groepen mensen daar rond te lopen die trots zijn op een mentale afwijking. De ene afwijking mag wel, de andere mag niet. Dan krijg je dus dit rare gedoe.

Ga je zomaar het ene accepteren, accepteer je dan ook het andere? Daar word in mijn ogen niet goed over nagedacht en opeens hebben pedo's rechten in dit land. Iets wat totaal onwenselijk is.
0 0
Jornnn
Crimineel = crimineel.
0 0
DT10
Ik vind dit minstens zo schandalig als jou, maar dit lijkt me niet de plek voor zulke oproepen, of voor dit soort discussies!
1 -2
Cello
Totaal onnodig. Daar hebben we in ons land een rechtsysteem voor, dus als je je geroepen voelt iets te doen, doe het dan langs die weg ipv geweld te gebruiken......
5 -2
J020D
Rechtssysteem is helaas alleen na de daad... Deze mannen gaan demonstreren om mee te doen aan de pride. TROTS. Deze mannen willen met trots door onze grachten varen en toegejuicht worden alsof het helden zijn
0 -2
Restored
Denk niet dat er veel komen opdagen, als je daaraan mee doet staat je smoel dezelfde dag nog op social media. Dan kun je beter meteen je baan opzeggen.
1 -1
SUPERJODEN1900
Die mensen kunnen dr ook niks aan doen dat ze die fetish hebben. Pas als ze kinderen wat aan doen/wat proberen aan te doen moet je ze opsluiten.
1 -1
edalm
gelijk foto's van maken en op internet plaatsen. hebben ze direct landelijke bekendheid. en misschien preventief de lust ontnemen
1 0
J020D
Je kan er niks aan doen als je die gevoelens hebt... Deze gasten zijn er trots op. Zo trots dat ze met een boot mee willen doen aan de pride
0 0
talent020
als het kalf verdronken is dempt men de put... een seksuele Fetish hebben oké, maar alleen al deze specifieke Fetish gedachten hebben is gewoon ziekelijk
0 0
Cello
True. Het hebben van zulke gedachtes is ziekelijk, maar het willen reageren met geweld kan je net zo goed ziekelijk noemen en het lost niets op......
1 -1
J020D
Ik laat me toch 1000x liever in elkaar trappen dan dat er 1x iets zo smerigs met m'n zoontje gebeurt
1 0
Heliumschaap
Kijk, pedofilie is een ziekte of afwijking. Gelukkig doen de meeste niks met hun aangeboren geaardheid ook al gaat dat tegen hun behoefte in. Ik snap dat het ingewikkeld is om te bevatten, maar die mensen verdienen gewoon respect net als ieder ander. Praktiserende pedofielen daarentegen moeten gewoon heel lang opgesloten worden.
0 0
talent020
klopt geweld erop is ook niet de oplossing zeker waar, ik had die oproep voor demonstratie al gezien, maar ga er zeker niet heen
0 0
Jordaanwals
Doe je de groetjes aan je oom?
1 0
J020D
Totaal onnodig
0 -1
Jordaanwals
Geintje pik
1 0
DT10
15. Sergino Dest
19. Noa Lang
2 0
Jordaanwals
Je zou maar PSV’er zijn :-)
1 -1
DT10
Pijnlijk voor Benjamin van Leer dit...
0 0
Jordaanwals
Was vooral pijnlijk voor mijn ogen.
2 -1
PeterVKV
1 Onana
2 Mazraoui
3 Schuurs
4 Martinez
5 Tagliafico
6 Blind
7 Ziyech
8 Marin
9 Tadic
10 vd Beek
11 Neres
12 Alvarez
etc.

zo moeilijk is dat toch niet?
2 -15
waayop
Op alfabet zou ook kunnen
0 0
Leviathan
En wat is hier beter aan?
3 0
PeterVKV
herkenbaarheid voor de fans
Noah Lang moet streven naar nummer 10 of 11
Dest naar 2, Gravenberch naar 8, Jensen naar 10
Traore naar 9, Kuhn naar 7

heeft wat magisch
1 -9
altijdwelwat
Labyad , De Wit , Siem de Jong , Pierie , Scherpen , Bandé wel bevestigd en Lang en Dest niet .....Het zal allemaal wel...
2 -5
altijdwelwat
Ik weet het zijn maar nummers maar op basis waarvan heeft Kik Pierie het prachtige nummer 5 ? Zo een nummer moet je verdienen , niet zomaar cadeau krijgen. Zelfde geldt voor Eiting en nummer 8 in mijn optiek.
2 -4
OKP-AFCA
Hopelijk kan Bande het drama van een nieuw rugnummer beter verwerken dan Riedewald.
7 0
PeterVKV
Raarrrr
1 -1
fc Barcelona_ke
CL moet je toch weekje te voren een selectie doorgeven? Of is regels nu al anders?
0 0
RusselWestbrook
Dat is nog nooit zo geweest volgens mij. Twee dagen of zo voor het begin van elke voorronde, en een dag of twee na het sluiten van de transfer windows.

En dat heeft verder ook niets te maken met de rugnummers.
0 0
LS16
Ik had liever Nico met 5 zien spelen en Marin met 8.
3 -2
talent020
Tagliafico zal net als Onana wel bijgeloof zijn,
1 0
Rdk1983
Nr 2 voor CV en nr 3 voor RB. Wazig. En 5 zou natuurlijk voor Martinez/Nico/Blind moeten zijn. Gok dat 15 ook wel weer vrijkomt.
1 -2
talent020
ik koop de laatste jaren elk jaar een shirtje van een verdediger, na De Ligt Blind en Tagliafico, twijfel ik nu tussen Schuurs en Dest,( zie die doorbreken dit jaar) wel balen daarom dat Dest zijn nr nog niet bevestigd is,
1 0
oudzuid2
zo'n beetje de hele basis elf heeft nummers boven de 11 :)

Pierie 5 is ook vreemd natuurlijk, waarom die niet aan Martinez geven
4 0
makaveli
vind dit altijd verschrikkelijk. de basis hoort gewoon nr 1 tot 11 te hebben. in Italië spelen ze ook wel eens met bv nr 96 .. dit vind ik zo'n vaag gebeureb
2 -2
RusselWestbrook
Hoop dat je er van kunt slapen vannacht, van deze verschrikking. Heb je al hulp gezocht?
2 -3
KlasseLasse
ja milik speelt met nummer 99 geloof ik
0 0
RaynoFischer
Eigen keuze denk ik, had bij zijn vorige club ook 21.
Zoals Nico ook liever 31 houdt en Onana terug wou naar 24 etc. :)
0 0
marcoo
Weet iemand wanneer de verwachting is dat Bandé weer gaat spelen? Momenteel traint hij weer toch? Wel apart dacht ik maar ben nog steeds heel benieuwd naar hem.
1 -1
Rentokill
Bandé traint weer mee inderdaad. Heel benieuwd naar hem. Niemand houdt nu rekening met hem...
1 -1
ajaxinho
Mazraoui met rugnummer 2 was logischer geweest.

Alhoewel, de helft van de basisspelers hebben een nummer hoger dan 11.
0 0
Minsc
Sowieso vreemd dat Pierie en Eiting een rugnummer hebben gekregen.
3 -3
RaynoFischer
Het zou waarschijnlijk geen bal uitmaken, neem aan dat zeker Dest en Lang waarschijnlijk er wel bij blijven
Maar hoezo staat hij niet op de officiele lijst en een Siem De Jong wel?
1 -2
NouriVandeBeek
Ik neem aan dat Dest en Lang snel promotie zullen krijgen. Lang is Labyad al voorbij en Dest is nu ook een goede optie in de selectie.
0 0
talent020
opvallend dat Dest, Lang en Ekkelenkamp niet officieel vermeld worden,( Lang en Ekkelenkamp hebben toch al vaak bij de selectie gezeten) maar ga ervanuit dat die Cruijff schaal nrs kloppen
0 0