Overmars deze week met Veltman om de tafel

FinnDekker, 16-07-2019 om 07:45, 16744 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is nog maar de vraag of Joël Veltman nog Ajacied is aan het einde van de zomerse transferperiode. De verdediger heeft een vertrekwens en zou interesse genieten uit de Premier League. Maar Marc Overmars heeft in gesprek met Voetbal International aangegeven de rechtspoot idealiter te willen behouden. 

'Er zijn natuurlijk spelers die komend seizoen minuten willen maken. Dat maakt deze periode ook complex. Maar je moet ook beleid maken en dan kan je niet in de laatste weken zomaar spelers laten gaan', opent de directeur voetbalzaken van Ajax over de situatie. 'Het liefst houden wij Veltman dit jaar. Dan laten wij hem volgend jaar uit zijn contract lopen, dat kan je als speler ook zien als een gouden handdruk.'

'Hij kan dan transfervrij gaan waar hij heen wil. Misschien is dat voor hem wel heel aantrekkelijk, als hij dit seizoen zichzelf laat zien.' De reden voor Overmars zijn wens om Veltman te behouden is de dunne bezetting achterin. 'We zitten redelijk krap in de verdedigers. Ik ga deze week nog even met Joël zitten, dan kijken we wel hoe alles ervoor staat.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Hij staat er momenteel goed op, ook bij de kritische supporters, na zijn blesure door de wedstijden die hij heeft gespeeld.
0 0
FrankBeton
Tagliafico Martinez Blind Pierie Schuurs Alvarez Kristensen Mazraoui Veltman Dest

Redelijk krap in de verdedigers??
0 0
JanBiesbos
Kristensen? Pierie? magalan? die hebben niet overtuigd.
0 0
Joseph
We hebben achterin in principe een basis met Mazraoui-Alvarez-Blind-Tagliafico.

Dan hebben we nog Martinez en Schuurs die dicht op de basis zitten en Dest die ook laat zien klaar te zijn voor eredivisie minuten. Als er een goed bod komt op Veltman kun je hem laten gaan, als dat bod uit blijft zou ik hem aanhouden, hij komt sterk terug van zijn blessure en is een zekerheidje die weinig fouten maakt.
0 -1
Gijzz
Prima om hem transfervrij te laten gaan. Echte Ajacied en heeft, ondanks negativiteit nooit geklaagd.
2 -2
ram
Huh, transfervrij? Waarom die liefdadigheid? Je kunt hem nu toch gewoon verkopen... Met Mazraoui en Dest heb je een prima duo rechtsachter.
0 0
Ajacider
Hoop echt dat Overmars hem een transfer gunt. Veltman is inmiddels een routinier maar op het veld de eerste die bezwijkt bij wedstrijden met druk er op. Met Mazraoui, Dest, Kristensen en een versterking op rechts ben je goed bezet. Die 7 a 9 miljoen pakken en dat is je geld terug van miskoop Magallan, kun je tegen wegstrepen. Zou daarom al zonde zijn Veltman gratis te laten vertrekken.
0 0
gi0vanni
De gene die vooral als het op verdedigen aankomt af en toe zwaar de fout in gaat is Mazraoui. Ben natuurlijk fan van hem maar we hebben nu geen de Ligt meer die de boel oplost.
2 0
zivkabrimovic
Ik vroeg me af, wie de grootste talenten in de O-17 - O-19 en Jong zijn. En welke van deze spelers jullie denken die doorbreken.
0 0
wladimir
Echt heel jammer dat hij niet voor Ajax behouden kan blijven en dat zovelen negatief over hem zijn geweest. Hoort al 7 seizoenen bij de A-selectie, heeft het WK in 2014 meegemaakt, speelde de EL finale tegen United en was de beste man van het veld.

Ik had gehoopt dat Ajax Denswil deze zomer had teruggehaald. Dan had Blind naar het middenveld kunnen verhuizen. Met Mazraoui / Dest en Tagliafico / Bakker op de vleugels hadden we dan een Nederlandstalige verdediging gehad. Het is anders gelopen en er komen weer een aantal exotische verassingen en Pierie.
1 -1
Cello
Wanneer Overmars in een eerder stadium al liet weten, dat Veltman's contract (volgend jaar aflopend) niet zal worden verlengd dan moet je hem de mogelijkheid gunnen op een transfer als die zich voordoet.
Kijk....het signaal is al afgegeven, dat men niet verder met hem wil. Ook de trainerstaf zal weinig of geen beroep op hem doen en eerder de voorkeur geven aan een speler, waarvan ze weten ook na 2020 mee verder te kunnen. Veltman zal dan hooguit in actie komen als echt de nood aan de man komt kwa personele problemen.
Komen die er niet, zo vermoed ik, zal ie het overgrote deel van het seizoen op de bank zitten, misschien zelfs wel tribune. En of je dat deze trouwe ajacied èn oud-aanvoerder moet aan doen??.
Dat denk ik niet.
Gun hem dan een mooie transfer. Las ergens dat een PL club interesse in hem had. If so.... let him go!.
0 0
DeMeervanweleer
Positieve en beschaafde jongen, als back ook zeker goede wedstrijden gespeeld, vind hem als RCD te klein-of in die combinatie niet goed genoeg. Ajax werkt olv Overmars inzake transfers ook bewust aan zijn imago. Spelers wordt een transfer gegund in de wetenschap dat ook met die houding ook potentiele toppers worden gelokt, wetende dat de markt zo in elkaar steekt. Ook met oud-spelers en met spelers die net niet goed genoeg zijn wordt soepel omgegaan. Heel goed voor Ajax dat het te boek komt te staan als een goede werkgever, los van het sportieve.
1 0
Noxin
Veltman kan je er altijd bij hebben. Maar Dest heeft zich prima ontwikkeld en kan nu als stand-in voor Mazraoui fungeren.
1 -2
Cupmetgroteoren
Ik heb dest nog geen officiële wedstrijden zien spelen. Zullen we eerst maar even afwachten hoe die het doet voordat we conclusies trekken?
0 -2
Noxin
Alsof hij in een officiele wedstrijd er ineens niks van zou kunnen. :-/
0 0
ram
Lekker laten gaan die jongen. Hij heeft het geweldig gedaan na zijn blessure maar is duur en Dest komt eraan. Nu kun je er nog wat geld voor krijgen. En gun het die jongen nu gewoon!

Als ik Overmars was zou ik me alleen focussen op een groot talent als rechtsbuiten voor Jong Ajax - die ook mee zou kunnen bij het eerste. Kadioglu is sowieso welkom wat mij betreft.

Verder focus op verkopen en verhuren.
-Verkoop: Van Leer, Van Bladeren, Siem, Solomons, Thethani.
-Verkoop of verhuur: Kristensen, Magallan, Labyad, De Wit.
-Verhuur: Kotarski, Dolberg.

Mijn eerste team (4-2-3-1):
Onana;
Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico;
Marin, Van de Beek;
Neres, Ziyech, Promes;
Tadic.

Tweede team:
Varela;
Dest, Schuurs, Martinez (Pierie), Martinez (Dest, Pierie);
Schone (Gravenberch), Eiting (Ekkelenkamp);
Aankoop (Lang), Lang (Schone), Bande (Lang);
Huntelaar (Traore).

Heerlijke ploeg!

PS. Ben benieuwd waar mensen het niet mee eens zijn...
0 -3
PuurGeluk
Krijg je niet te horen hoor. Slechts een paar minnetjes.

Ik hoop alleen dat er in jouw basis, die er overigens goed uit ziet, na de winter nog een jeugdspeler van Ajax staat. Lang bijvoorbeeld op de plek van Ziyech/Neres, met als kanttekening dat ik Ziyech nooit uit de basis wil!
0 0
Rdk1983
Kristensen verhuren. Met Joel/Nous op rechtsback. Hij kan ook in centrum als Schuurs/Alvarez er nog niet klaar voor zijn.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Hoop dat hij blijft. Kwam sterk terug van zijn blessure, heeft ervaring, goede speler, goede leeftijd, enz.
2 0
wzawzdb91
Ik vermoed dat Mazraoui doorgeschoven gaat worden naar het middenveld, om samen met Marin het verdedigende blok te vormen. Je zag dat hij vorig seizoen op het eind al een paar keer op de plek van Schone werd gezet en dat prima deed. Dan zouden Veltman en Dest gaan strijden voor de plek van rechtsback.

Maar wat een selectie hebben we als we alles bij elkaar houden... Bedenk dat je maar 23 spelers voor een eredivisiewedstrijd mag selecteren... En 25 op de A-lijst van de champions league mag zetten. Dan krijg je dus zoiets?

Keepers
Onana
Varela
Scherpen

Verdediging
Veltman
Dest
Alvarez
Schuurs
Blind
Magallan
Tagliafico
Martinez

Middenveld
Mazraoui
Schone
Marin
Eiting
Van den Beek
Lang
(Gravenberg)

Aanval
Tadic
Ziyech
Neres
Promes
Dolberg
Huntelaar
(Traore)

En dan noem ik nog niet eens miljoenenaankopen en/of spelers die al in het eerste gespeeld hebben zoals: Pierie - Ekkelenkamp - de Wit - Labyad - Kristensen - Kotarski - Bande.

Ok, misschien momenteel een overschot aan spelers. Maar honderd keer liever dit dan het refrein dat we ook jarenlang hebben moeten aanhoren: “met deze selectie gaan we het doen....”

Lekker bezig Overmars!
3 -2
DT10
Ik kan me hier aardig in vinden.

Al zie ik liever dat ze zowel Veltman, als Kristensen, verkopen en voor dat geld een goede rechtsback (bijvoorbeeld Fosu-Mensah) aantrekken, waarmee Dest de komende jaren de concurrentie mee aan kan gaan.

Gravenberch is pas 17 en zou ik eerst nog wat ervaring laten opdoen bij Jong Ajax. In plaats daarvan De Wit of Ekkelenkamp een keer een goede kans geven om zich te bewijzen.

Naast Veltman en Kristensen, ook Van Leer, Labyad en Siem in de etalage zetten.
0 0
Hollister
Ik hoop het niet Mazraoui is totaal ongeschikt als middenvelder tegen grote tegenstanders, wordt compleet overlopen en mist overzicht.. komt het beste tot zijn recht als RB
3 -2
Bjorn
Het is een beetje afhankelijk van de transfersom in mijn ogen. Als West Ham flink wat centjes biedt kun je daarvoor Alvarez (grotendeels) betalen en heb je (bijna) gratis een vervanger die minstens gelijkwaardig is.
0 0
DT10
Dat denk ik niet, Ajax schijnt rond de 15 miljoen voor Alvarez te moeten betalen. Ik denk dat je blij mag zijn als je voor Veltman de helft krijgt, aangezien zijn contract in 2020 afloopt.

Daarentegen zijn die 6 a 7 miljoen ook aardig meegenomen, voor een speler die geen basisplaats heeft.
1 0
Schip
Maar hoe kan Veltman zich laten zien, als Mazraoui eerste keus is... Ik zou hem graag achter de hand houden, maar je hebt Dest. Als hij weg wil, laat hem tegen een vergoeding dan maar gaan. Dest komt dan weer sneller aan spelen toe, enkel prima. Is er fysiek aan toe en ik denk mentaal ook.
0 0
DT10
Enige mogelijkheid is als Mazraoui komend seizoen meer op het middenveld gaat spelen. Wat best een optie is, aangezien ik nog niet kan zeggen wie op het moment de beste papieren heeft om op de plek van Frenkie te gaan spelen.

In dat geval, zou Veltman de concurrentie aan moeten gaan met Dest. Er vanuit gaande dat Kristensen vertrekt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat zowel Veltman als Kristensen gaat blijven.
0 0
Schip
Zie dat niet gebeuren eerlijk gezegd. Marin, vdBeek, Eiting, mogelijk zelfs Ziyech. Dat zal de basis waarschijnljik worden en dan heb je Schone ook nog.
0 0
ajax4perez
ik was voorheen geen fan van Veltman maar het lijkt wel alsof de blessure hem goed heeft gedaan. vanaf moment 1 dat hij mazraoui of Tagliafico (schorsing) moest vervangen stond hij er echt.

Ik ben van mening dat we hem nog hard nodig gaan hebben aangezien mazraoui ontzettend veel wedstrijden heeft gespeeld. De man met de hamer komt voor hem dit seizoen echt nog wel. dan is het fijn als je Veltman op de bank hebt zitten.

Logisch ook als Veltman de eerste 3a4 weken speelt en dan de strijd aangaat met mazraoui
0 0
DT10
"vanaf moment 1 dat hij mazraoui of Tagliafico (schorsing) moest vervangen stond hij er echt."

Ja dat vond Douglas Costa ook.
1 -1
JanTa
Zo ga je nu om met jongens van de club. Succes met je verdere loopbaan Joël!
0 0
Hollister
Ik heb het gevoel dat Overmars graag nog 1 speler ziet vertrekken maar dus niet Veltman.. Hij ziet het liefste Neres of Ziyech nog vertrekken.. misschien een beetje onder druk van de RvC. Donny ziet hij liever niet vertrekken .. Blijf het toch vreemd vinden... Stel je raakt Ziyech kwijt voor 30 miljoen (wat in mijn ogen echt veel te laag is (minimaal 40 excl bonussen) en je mist daardoor plaatsing CL ... dan kost dat zomaar 100 miljoen (40 miljoen gegarandeerd, door plaatsing pot 2 verhoogde kans op resultaat en overwinteren, dat is al snel weer 30 miljoen en dan nog de waardevermeerdering van de spelers, zie afgelopen jaar).
Zowel Ziyech als Neres zijn publiekslievelingen en hebben beiden exceptionele kwaliteiten.
Dan zou ik op zijn minst wachten tot Ajax zich daadwerkelijk heeft geplaatst voor de Cl ... dan en van beiden verkopen en daarvoor Antony van Sao Paulo op te halen in de winter en dan die mooi een half jaartje kan laten wennen.
Nu er straks in september meer dan 300 miljoen EV op de bankrekening staat (halfjaarcijfers komen er over een maand aan) moet je niet denken vanuit het sportieve succes nationaal, maar zeker ook Europees en indirect daarmee ook voor de coefficient en financieel
1 -1
Cupmetgroteoren
Zyiech drukt met zijn salaris natuurlijk op de begroting.
0 0
Hollister
Als hij maar 30 miljoen moet kosten zoals velen hier beweren en hij bv nu 3 miljoen salaris krijgt.. proberen jij dan maar eens voor zo n bedrag zo n speler te kopen.. imo altijd goedkoper hem dan nog een jaartje te houden
0 0
Hollister
Kristensen, Veltman verkopen, Dest doorschuiven en met de volgende 8 mannen het seizoen ingaan:
Mazraoui, Schuurs, Blind, Nico, Dest, Alvarez, Magallan en Martinez... Pierie jaartje Jong om te werken aan manier van spelen bij Ajax .. niet verhuren dus
0 0
witchmaster11
Krijg je spijt van als je hem verkoopt!
1 0
Hollister
Ben ik de enige die dat hele gedoe van gratis de deur uit laten lopen vanwege bewezen diensten absurd vind? Nota bene een international van 28 jaar die zich jarenlang prima heeft staande gehouden bij een subtopclub in Europa, op meerdere plekken inzet baar is .??? Heeft Overmars dan helemaal niets geleerd van Vermeer en Viergever? Kijk als je dat nu met een Schone doet of Huntelaar als die 32 of 33 is kan ik daar nog een beetje inkomen... maar met Veltman die vorig jaar nog kon verkassen naar een Duitse Bundesliga club voor 12 miljoen maar door zijn blessure zijn transfer niet zag doorgaan? Als je dan toch dit soort spelers wilt belonen, geef ze dan een bepaald percentage of bedrag van de transfersom. Nu kan het zo maar weer zijn dat PSV volgend jaar (of dit jaar al) contact gaat leggen en hem volgend jaar gratis weer ophaalt... en dan nieet aankomen van dat doet Veltman niet of laat maar gaan want daar worden ze toch niet sterker van.... bullshit A) Dachten we dat van Vermeer en Viergever ook (die nog rustig door PSV straks voor 7 a 8 miljoen verkocht gaat worden) en B) Financieel maak je dus onbedoeld een concurrent sterker... ze kunnen nu dus gewoon hun geld in hun zak houden of aan andere aankopen spenderen..... Nogmaals, ik snap de gedachte erachter wel, maar het pakt vaak verkeerd uit en het kan best op een andere manier beloond worden...
Ik ben een rasechte Overmars fan, maar de laatste tijd is hij mij teveel toezeggingen aan het doen richting spelers, die Ajax wel heel veel geld kosten... Teveel betaald voor Bande, Labyad, Magallan, terwijl om een paar ton spelers als Richarlison werden misgelopen... te weinig gekregen voor De Ligt en De Jong en nu weer belachelijke 30 miljoen voor Ziyech.... ik vrees dat achter de schermen aan spelers als Onana, Nico, Neres, Van de Beek, enz ook al weer diverse toezeggingen zijn gedaan.. het kost Ajax wel heel veel geld en de concurrentie lacht
3 -4
ziz0u.
Ik heb toch het idee dat als het allemaal zo makkelijk was hij dat heus wel gedaan zou hebben...
1. vermeer hadden we geld toe moeten geven.. ik vond het geweldig dat we eindelijk van de stressende armenzwaaier af waren. bij elke terugspeelbal paniek.
2. viergever had je miss een paar mil voor kunne vangen, maar uiteindelijk heeft ook hij steken laten vallen bij PSV.. hij is gewoon middelmaat dus als psv zich daarmee denkt te versterken.. prima..
3. viergever gaat helemaal neit voor 7 a 8 miljoen verkoch tworden, dat zuig je uit je duim.
4. het is gewoon fucking lastig om een CL waardig elftal samen te stellen en laat staan bij elkaar te houden.. kan je wel gaan mekkeren over te weinig gekregen hier en teveel betaald daar, maar als je zegt.. sanchez 6 miljoen gekocht en 40 verkocht na een jaar, dan zijn we wee rklaar met je gejank.. je kan niet alleen maar voltreffers hebben.. tuurlijk baal ik ook van magallan en denk ik hoe kan je zon speler kopen.. maar daartegenover staan zoveel goede aankopen dan ik niets dan lof voor overmars kan hebben..
inhoudelijk op hoe een bedrag tot stand komt moet je gewoon veel meer weten van de gang van zaken om te kunnen oordelen..
1 0
Cupmetgroteoren
Ja, Overmars is makkelijk gaan denken door het enorme Eigen Vermogen en de verkoop van de ligt en de jong. Als je het afzet tegen de eredivisie kun je inderdaad lekker achterover leunen, maar als je wilt concurreren met de subtop in Europa moet je iedere cent binnenharken.
0 0
Hollister
Maar waarom nu niet Veltman verkopen en hem bv 2 a 3 miljoen van de transfersom mee te geven.. zeker als je als Ajax zijn de gewoon nog 8 a 9 man achter de hand hebt voor de achterhoede
0 0
Soccerskins
Van mij mag Veltman best vertrekken, ik heb veel vertrouwen in Dest.
0 -3
ajax4perez
bij blessures op het middenveld kan mazraoui daar spelen en veltman naar de rechtsback positie.
Als de RCV uitvalt dan kan Veltman er spelen...

ik zie hem graag blijven.
1 0
witchmaster11
maar mist de brood nodige ervaring die net zoveel waard is talent moet groeien dus kan je beter Veltman houden die zich tijdens de C.L wedstrijden zich prima heeft staande gehouden
4 0
JanTa
Wat dacht je van Elia en Lozano, die hebben nog steeds nachtmerries als het over Veltman gaat.
1 0
ajax4perez
heeft Joel zijn zakken al geleegd dan?
0 0
stopperspil
Magallan verkopen lijkt mij moeilijk, op termijn ruilen met een Mexicaan van PSV
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Laat Kristensen nu maar gaan alvast...
2 0
TheTruth
Van mij mag hij echt gaan, ik gun het hem echt. De basis 11 is nu heel goed bezet en Mazraoui kan echt niet zomaar doorschuiven naar het middenveld omdat je daar nu ook vd Beek, Ziyech, Schöne en Marin hebt lopen. Ik hoor je al zeggen dat Ziyech ook rechtsbuiten kan staan maar dat zou niet uitpakken voor Neres, en het zou ook niet erg respectvol zijn naar Neres toe om hem op de bank te zetten.

Veltman kan je met onze huidige doelstellingen (met alle respect) ook niet centraal neerzetten.
1 -1
ziz0u.
Wel opvallend dat Overmars zegt dat we krap in de verdedigers zitten...
Volgens mij heb je nu:
Maz - Alvarez - Blind - Nico
Velt - Schuurs - Pierie - Martinez

als je ziet dat Dest er nog aan komt, kan je dus prima veltman, magallan en kristenzoon verkopen..
veltman nog houden en dest vol seizoen in jong geven is ook een optie.. Dest moet niet teveel op de bank belanden..
1 -1
ram
Ik snap hier niks van. Je hebt Kristensen nog én Dest. Zelfs als Kristensen gaat (wat ik hoop) heb je met Dest een prima back-up voor Mazraoui.

Kom op Marc! Je moet ook spelers laten gaan. Een té grote selectie is ook niet gezond voor 'het proces'.
1 -1
Pauw
Je kunt ook Kristensen laten gaan. Mazraoui optie voor het middenveld.
2 -1
ram
Mazraoui naar het middenveld is onzin. Rechtsachter is hij prima en op het middenveld loopt genoeg én dan stel je een mindere rechtsachter op...
En waarom mensen toch alles willen omgooien... ik snap er niks van.

Gewoon Mazraoui basis met Dest als back-up. Dan kun je met gemak Kristensen én Veltman laten gaan.
1 0
Hollister
Mazraoui is totaal geen middeenvelder zoals Ajax voorstaat.. in grote wedstrijden viel hij steeds door de mand en werd compleet overlopen , net als Schone
1 0
Jornnn
Over welke wedstrijden spreek je dan? Ik vond hem juist erg sterk op het middenveld. In tegenstelling tot Schone, die vooral op eigen helft in balbezit wil komen.
0 -1
TheTruth
Het middenveld loopt dan echt te vol, zou betekenen dat Ziyech naar rechtsbuiten moet en dat Neres moet banken.
0 0
ajaxx123
Neres - Tadic - Ziyech
Promes
Blind - Vd Beek
Nico - Martinez - Alvarez - Nous
Onana
1 0
TheTruth
Promes als 10 zou misschien leuk uitpakken maar ik denk dat je de centrale verdediging wel een beetje verwaarloost op deze manier. Ook hebben we nog Marin, Eiting en Schöne op het middenveld.
0 0
zivkabrimovic
3 Nederlanders in de basis..
0 0
Hwb
Gek, ik tel er vijf.
0 0
TheTruth
Dat is ook een dingetje natuurlijk.
0 0
trainer
alles loopt vol op dit moment.
0 0
DT10
Ik snap best wel dat de loyaliteit en professionele instelling van Veltman beloont word met een extra jaar Ajax en daarmee een transfervrije overgang volgend seizoen, maar als je wil door selecteren moet je wat mij betreft afscheid nemen van spelers als Veltman, Kristensen, Labyad, Van Leer en Siem de Jong. Die 6 a 7 miljoen die je nu voor Veltman kan krijgen zijn dan ook mooi meegenomen lijkt me.

In plaats daarvan stuurt Overmars aan op een vertrek van Ziyech en Neres. Ik heb overigens alle vertrouwen in Marc, aan de hand zijn bewezen diensten de afgelopen jaren, maar deze gang van zaken verbaast mij toch enigszins.
1 0
TheTruth
Niet helemaal eerlijk om Veltman in dat riitje te noemen. Deze man zou gewoon een stabiele factor in dit team kunnen blijven.
2 0
DT10
Op basis van wat? Die wedstrijd tegen Juve, waarin die 70 minuten lang geen directe tegenstander had? In die 20 minuten dat hij dat wel had, werd hij namelijk compleet overlopen.

Voor zijn blessure was er werkelijk niemand die vertrouwen had in de kwalitieiten van Veltman en nu heeft hij na zijn blessure een aantal 'aardige' wedstrijden gespeeld en nu is hij ineens een stabiele factor?

Begrijp me niet verkeerd, ik respecteer Veltman heel erg en waardeer zijn inzet, werklust, professionele instelling en loyaliteit. Kwalitatief gezien, is hij echter nooit goed genoeg geweest, zeker niet voor het niveau dat Ajax momenteel nastreeft.
0 -3
de_pitbull
waarom niet gewoon een nieuw contract aanbieden? Super ervaren en misschien niet goed genoeg naar wat Ajax nastreeft maar op dit moment hebben we niet beter dus dan moet je hem zeker niet transfervrij laten gaan. Dan gaat PSV zeker weer een poging wagen.
0 0
Bennyben
Die gouden handdruk hou ik niet zo van datzelfde hebben ze bij viergever gedaan en vervolgens lopen ze naar de concurrent.
3 0
RedFeather
Prima backup
Nous blessuregevoelig
2 -4
Ozymandias
Mazraoui is helemaal niet blessuregevoelig. Hij speelde vorig seizoen 48 wedstrijden. Hij heeft maar drie wedstrijden met een blessure gemist.
1 0
Nummer16
Veltman in het centrum vind ik te kort komen, als rechtsback heeft hij het beter gedaan dan Mazraoui, wat helemaal niks van een back heeft. Maar goed tegenwoordig moet een rechtsback meecombineren met de aanvallende spelers. Veltman is een echte verdediger, en een linksbuiten passeert hem niet zomaar. Mazraoui laat veel steken vallen defensief.
4 -3
AlexIbarra
Aanvallend heb je 30% meer aan Mazraoui dan aan Veltman.
Verdedigend heb je 15% meer aan Veltman dan aan Mazraoui.

Ik wil wel even afwachten hoe Mazraoui terugkomt na een belachelijk zwaar seizoen en een korte vakantie. Maar als die topfit is wordt het voor Veltman denk ik banken. En nu lijkt Alvarez ook nog binnen.
1 0
Ajax412
Volgens mij haal je de namen door elkaar.
0 -1
TheTruth
Mazraoui is echt niet goed in verdedigende stellingen hoor, tegen Feyenoord de slechtste man op het veld (by far).
1 0
Leviathan
Weet niet wat jij gesnoven heb, maar Veltman laat juist zovaak steken vallen wat hem ook diverse rode kaarten heeft gekost hij speelt een paar potjes redelijk en hij is al beter als Mazraoui.. En Mazraoui niks van een back? Heel veel van een moderne back juist.
1 -4
Nummer16
Voortaan je bril opzetten bij het lezen van een comment.
1 0
ajaxx123
Tja lastige keuze.
Verwacht dat Mazraoui op het middenveld gaat spelen.
Betekend dat je Dest/Veltman op 2 hebt.
0 0
wladimir
Als die Mexicaan komt dan is er geen ruimte meer voor Veltman. Was een prima opvolger geweest voor de Ligt, maar niet met Blind naast hem in het centrum. West Ham is een mooie kans en Ajax ontvangt nog een bescheiden transfersom ook.
0 0
Gouda
Leuke jongen, echte prof en Ajacied! Liefst zou ik hem erbij houden. Heeft inmiddels flink wat ervaring en weet wat het Ajax spelletje inhoudt. Is op de rechtsback beter gebleken dan Kristensen en tevens een echt bijtertje. Na zijn langdurige blessure erg sterk terug gekomen. Maar je gunt zo'n jongen ook zeker wel een transfer. Hoop voor hem op een mooi avontuur. Mag met opgeheven hoofd vertrekken.
3 0
Superjan
Joël verdient door zijn oude contract een stuk minder dan een aantal van zijn collega's dus dat duwt hem om te beginnen al richting uitgang.

En welke club wil hem volgend jaar hebben als hij op rcv Schuurs en Álvarez voor zich had en op rechtsback Mazraoui en - zoals het er nu naar uitziet - ook Dest vaak de voorkeur zal krijgen, al was het maar omdat die laatste de toekomst heeft en er ieder jaar een jeugdproduct moet doorbreken.
0 0
AjaxBaggio
Stiekem hoop ik dat hij blijft. Perfecte 12e man. Klaagt nooit. Is veel beter dan Kristensen. En als hij moet spelen, doet hij dat naar behoren.

Ook een jongen van de club.

Wat wil je meer als trainer ?
2 0
frankvandeschepop@outlook.com
Naar mening gaat Nous naar het middenvekd als 6. Enorm veel loopvermogen. Wordt opvolger Frenkie
0 -2
Ardoe
Ik zou Veltman inderdaad nog een jaar houden. Heeft vorig jaar duidelijk zijn meerwaarde laten zien en was in verdedigend opzicht beter dan Nous. Nous zou in dat geval zelfs wat vaker op t middenveld kunnen spelen. Veltman heeft daarbij ook de nodige ervaring en is belangrijk voor de Ajax identiteit in de ploeg, echte jongen van de club. Kan ie volgend jaar overal naartoe. Mooi gebaar om 'm dan transfervrij te laten vertrekken.
0 0
Web
Ik zou hem een mooie transfer gunnen nu

Dest / Mazraoui rechtsback
Schuurs / Blind/ Alvarez/ Martinez centraal
Tagliafigo / Martinez Linksback

Dest is al zo goed dat hij samen met Mazrauoi de rechtsback positie kan invullen, en daar kan Alvarez ook nog spelen
0 -2
Fieldman
Als CV is hij totaal ongeschikt.

Op de positie van rechtsback hebben we Mazraoui, Dest en Kristensen.

Vier rechtsbacks gaat een beetje ver.
3 -6
Gouda
Is zo, maar als je spelers tegen elkaar afzet, is Veltman niet de gene die je kwijt wilt. Op de back positie is Kristensen de eerste persoon die zsm moet vertrekken. Het is niet voor niets dat Veltman gewoon de de CL gespeeld heeft en tevens zeer verdienstelijk. Op cv zie ik eerlijk gezegd veel liever Veltman dan Magallan.
1 0
Westerpark1982
Krap in de verdedigers? Rare uitspraak... Ik zeg 5 miljoen en heel veel succes bij West Ham. Mooie club voor hem!
2 0
Mokum1012
Krap in verdedigers, met meer dan een paar speelminuten in Europa: Nous, Veltman, Blind, Nico zijn de enige vier.
Schuurs, Martinez, Dest, Magellan, Kristensen, komen voor Europa (nog) net te kort. Met Alvarez haal je wat ervaring binnen. Maar stel dat er eentje is geschorst en een geblesseerd, dan kom je toch op Veltman uit. Het is niet anders. Een Dest met 0 speelminuten in het eerste, dan kan je niet verwachten dat hij er ineens staat tegen een Bayern uit.
0 0
Rentokill
Ajax heeft het maximale uit de carrière van Veltman gehaald. Mooizo.
2 0
insectenverdelg
krap in de verdedigers? Dest Veltman Nous Alvarez schuurs Blind Pierie Magalan Martinez en Nico.

zijn er 10 voor de A selectie. Dat is meer dan genoeg lijkt me. ook meer dan vorig jaar.
2 -1
Ferd
Alvarez is er nog niet. Pirie komt nog te kort. Nous gaat naar het middenveld. En magallan is afgeschreven. Dan heb je plots nog maar 6 spelers, waarvan één zijn debuut nog moet maken.
1 0
Mokum1012
Precies, is er straks een geblesseerde en/of een geschorste speler, sta je er met een verdediging die ik liever niet zie spelen (in Europa).
0 0
zivkabrimovic
Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen binnen Ajax
1 0
Vertonghen
Het is natuurlijk nog geen uitgemaakte zaak dat Dest na 2 leuke potjes in de voorbereiding definitief gaat doorbreken dan wel uberhaupt bij het eerste blijft.
Ik begrijp Wel wat Overmars bedoeld, we hebben genoeg poppetjes op papier maar in hoeverre zijn die goed genoeg voor een basis plek?
Kik Pierie & Magallan kunnen we voorlopig even uitsluiten, hopelijk ontwikkelen zij zich verder.
We hebben voor de RB dan Nous, Veltman & Rasmus.
Voor de LB hebben we Nico & Martinez.
Zowel Blind als Alvarez kunnen eventueel op de zijkant spelen als backup echter een behoorlijke CV staat niet klaar om hun plek in te nemen (in potentie wellicht Schuurs).

Realistisch gezien zou je Rasmus moeten laten gaan.
Heeft niet het niveau & wenst te spelen.
Veltman idem, hij is welliswaar beter dan Rasmus maar hij gaat niet Nous uit de basis houden en ook Veltman wenst basis speler te zijn.
Van Magallan zou je in principe afscheid kunnen nemen puur omdat hij gewoon ruk gescout is, zijn kwaliteiten passen niet in onze speelwijze.
Maar dat zie ik zelf niet zo snel gebeuren, hij zal sowieso blijven.
Kik moet gewoon naar Jong, heeft echt nog niks bij Ajax 1 te zoeken.
1 0
makaveli
waarom niet gewoon een nieuw contract aanbieden als je hem zo wil waarderen...
0 0
MK77
Misschien omdat hij zelf de ambitie heft om ooit in het buitenland te spelen en dat op die manier hij bij een mooie club terecht kan komen
1 0
Ajax27
Zou ik een hele nette zaak vinden! Jongen van de club, opgeleid door Ajax, jarenlang in het eerste gestaan, geteisterd door wat blessureleed. Afgelopen jaar was het eerste jaar dat ik dacht, hehe... eindelijk laat je eens zien waarom jij daar moet staan. Nous had het in z'n eerste lange seizoen de 2e seizoenshelft vrij zwaar met steeds meer verdedigende fouten dus toen was het prima om hem erbij te hebben.
1 0