Alle mogelijke tegenstanders voorronde CL bekend

BVeenstra, 27-05-2019 om 13:10, 49109 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alle mogelijke tegenstanders voor Ajax in de voorrondes van de Champions League zijn nu officieel bekend. De Amsterdamse club stroomt zelf in de derde voorrondes in, maar daarvoor worden er al heel wat wedstrijden afgewerkt in de eerdere kwalificatierondes.

Het Champions League-seizoen 2019/2020 begint officieel met een mini-toernooi dat plaatsvindt tussen 25 en 28 juni. Lincoln Red Imps, FC Santa Coloma, Tre Penne en Feronikeli nemen het middels een toernooi op tegen elkaar, waarna de winnaar zich plaatst voor de eerste kwalificatieronde van de Champions League.


Het schema voor de 'preliminary round' van de Champions League. De winnaar van dit mini-toernooi plaatst zich voor de eerste voorronde van het miljardenbal.


Eerste voorronde

In de eerste voorronde stromen de winnaar van het mini-toernooi plus 31 andere clubs in. De loting voor deze wedstrijden vindt plaatst op dinsdag 18 juni. De wedstrijden zelf vinden plaats op 9/10 juli en op 16/17 juli. In het schema is Lincolnd Red Imps gebruikt omdat zij het hoogste UEFA-coëfficiënt hebben en om die reden favoriet zijn.


Het schema voor de eerste kwalificatieronde van de Champions League. De winnaars plaatsen zich als vanzelfsprekend voor de tweede voorronde van het miljardenbal.


Tweede voorronde

De loting voor de tweede voorronde vindt eveneens plaatst op dinsdag 18 juni. De wedstrijden in deze tweede voorronde worden gespeeld op 23/24 juli en 30/31 juli. In onderstaand schema staan de ploegen met de hoogste coëfficiënten. Het wil niet zeggen dat deze ploegen ook daadwerkelijk de tweede voorronde zullen halen. FC Kopenhagen, Dinamo Zagreb, APOEL Nicosia en Maccabi Tel Aviv stromen in deze tweede voorronde in.


Het schema voor de tweede voorronde van de Champions League. In dit schema is rekening gehouden met de UEFA-coëfficiënten, waarbij de ploegen met de hoogste coëfficiënten nu zijn weergegeven. Het wil echter niet zeggen dat deze ploegen zich ook daadwerkelijk plaatsen voor de tweede voorronde.


Derde voorronde

In de derde voorronde stroomt Ajax in. De Amsterdammers weten op maandag 22 juli wie de tegenstander zal zijn in deze voorronde. De wedstrijden worden uiteindelijk gespeeld op 6/7 augustus en op 13 augustus. Net als in de vorige schema's hebben de clubs met de hoogste UEFA-coëfficiënten de voorrang gekregen. Ajax heeft vanwege haar hoge UEFA-coëfficiënt sowieso een geplaatste status. Verder stroomt ook PAOK Thessaloniki in deze ronde in.


Het schema voor de derde voorronde van de Champions League. In dit schema is rekening gehouden met de UEFA-coëfficiënten, waarbij de ploegen met de hoogste coëfficiënten nu zijn weergegeven. Het wil echter niet zeggen dat deze ploegen zich ook daadwerkelijk plaatsen voor de derde voorronde.


Vierde voorronde/play-offs

Wanneer Ajax de derde voorronde van de Champions League weet te overleven, stroomt het door naar de vierde voorronde (ook wel play-offs genoemd). Ook in deze voorronde kent Ajax een geplaatste status. Op maandag 5 augustus wordt er geloot voor de vierde voorrondes, die zelf plaatsvinden op 20/21 augustus en 27/28 augustus. Young Boys en Slavia Praag stromen in deze voorronde in. In onderstaand schema is wederom rekening gehouden met de hoogte van de UEFA-coëfficiënten.


Het schema voor de vierde voorronde (play-offs) van de Champions League. Ajax kent ook in deze ronde een geplaatste status. Wanneer deze ronde overleefd wordt, plaatst Ajax zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.


Bart Veenstra
(Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Sta je dan als Ajax met 70.500 punten in de voorronde...
0 0
strafschop
Porto staat tiende op de club ranking met 93.000 en zit ook in de voorronde...
1 0
JanBiesbos
Snap niet dat als wij voorrondes spelen al jaren we niet eerder beginnen met de competitie en stoppen met die play-offs voor de EL.!
0 0
strafschop
Omdat in de zomer de stadions half leeg zijn.

De eerste voorronde begint komende zomer op 9 Juli.


In de meeste seizoenen gaan er maar vier clubs via de Eredivisie Europa in, zonder de play-offs is de meerderheid vroegtijdig uitgespeeld.
0 0
Pjait
Weet iemand of Ajax beide voorronden eerst uit speelt en dan thuis?
0 0
Bjorn
Gaat allemaal op basis van loting. Willekeurig dus.
0 0
robinozzi
Waar staat PSV?
0 0
mvdk
Moet te doen zijn, toch?
0 0
Aad82
Bergwijn van PSV naar Ajax en Berghuis van Feyenoord naar PSV.
3 0
Hollister
gaat echt niet gebeuren.. die gasten willen minimaal 40 miljoen van Ajax en Overmars gaat dat en zelfs niet eens 30 betalen voor hem.. duurste speler ooit voor Ajax is 17 miljoen... Overmars heeft al aangegeven dat 15 / 20 miljoen wel een beetje de max is voor een club als Ajax. Bovendien moet je dan ook bij een bedrag van 40 miljoen 4 a 5 miljoen salaris gaan betalen.. en dat voor een speler die we zelf gratis hebben weggestuurd
1 -1
JordanAFCA
Heb het ook gelezen. Stelletje hypocrieten in Eindhoven
2 0
De_Realist
Niet alles geloven wat je leest. Voorlopig is Bergwijn er nog niet.
0 0
alvin01
Geen enkel punt, wordt sowieso weer halve finale CL.
1 -2
AFCAjax
minimaal bedoel je.. we doen gewoon weer een gooi naar die cup.
2 0
Bjorn
Mag normaliter geen probleem zijn puur kijkend naar rankings, maar we moeten afwachten wat voor team er staat begin augustus.
0 0
bremovic
het is sws raar dat er 4 clubs uit Spanje Duitsland Engeland en Italië sws al in de groepsfase zitten en bv uit Nederland en Schotland niet,en dan ook nog een 3 clubs per competitie in de EL zitten.
0 0
ajax4lifebaby
Ja echt de grootste grap dat onze nummer 1 niet geplaatst is en de nummer 4 van hun wel. Corrupte zooi
1 0
strafschop
De Schotten stonden eind 2017/18 26e op de landenlijst en NL 14e. Waarom zouden clubs uit die landen direct in de groepsfase moeten zitten?
0 -2
Amsterdam Loyals
Omdat het de Champions League heet...en niet de nr 1 t/m 4 van elke grote competitie League.... Leuk hoor die 100 miljoen die wij nu pakken, maar heel de CL is gedrocht dat hele competities verrot maakt...
2 0
strafschop
Dus ook de kampioenen van Liechtenstein en Slowakije?

Er zijn overigens 55 landskampioenen.
0 0
Amsterdam Loyals
Liechtenstein is ook zo wat...maar kampioen van NL... Gaat mij om het commerciële wangedrocht dat CL is. Het maakt hele competities kapot en is er alleen voor de grote (TV) landen... UEFA doet net alsof ze het leuk vonden dat Ajax ver kwam, maar achter de schermen zoeken ze naar mogelijkheden om dit in de toekomst te verbannen!
1 0
strafschop
Minder clubs uit die landen betekent ook minder CL geld en je verschuift het probleem.

Want dan wordt de EL een nog grotere opgave voor kleinere clubs.
0 0
JanBiesbos
Had mijn reactie kunnen zijn...
0 0
Red Devil
Het gaat weer een zware klus worden om de groepsfase te halen dus er moet snel weer een goed tema staan.
0 0
MPAjax
Wildcard voor Ajax! Kom op UEFA ze hebben nog wat van jullie tegoed.
1 -2
3*stars*3
Blijft belachelijk dat UEFA kijkt naar landenranking ipv clubranking.
Ze moeten gewoon die fucking regel aanpassen.
Leuk en aardig voor Atalanta en hun fans, dat hun club de CL ingaat en in Frankrijk heeft volgens mij Lille zich ook geplaatst.
Ajax heeft weer vele harten veroverd wereldwijd maar moet met heel veel punten weer eens via de voorrondes proberen.

We zien trouwens wat er kan gebeuren als een land afhankelijk is van 1 club die de punten moet pakken en als niveau van de competitie blijft wegzakken.
Kijk hoe vroeg Celtic begint...
3 0
Antafca
een reisje naar Israël zou wel weer mooi zijn en daarna young boys mooie trips allebei
1 0
Rik428
Ohja dat je weer die tenenkrommende low-lifers hebt die zichzelf wijsmaken dat ze als ‘joden’ op bedevaart zijn. Zelden heb ik me zo geschaamd voor mijn medesupporters als toen
2 -2
MPAjax
Sinds Platini en Blatter weg zijn, wat zij hebben achtergelaten, is nog verder doorgerot en het wachten is op een nieuwe FBI inval want zelf willen ze niks veranderen blijkbaar en corrumpeert het zooitje zo de grond in met die kunstmatig omhoog gehouden "top".
0 -1
CDS
Het was toch zo dat de kampioenen van de eerste 8 landen (7 dit jaar) sowieso in pot 1 zitten? Dan zit Benfica in pot 1 en valt Ajax naar pot 3 terug. Of heb ik dit verkeerd?
0 0
AjaxPassion
Dat heb je verkeerd. De CL en EL winnaars worden ook in pot 1 gezet. Kun je nagaan hoeveel geluk PSV destijds had dat zij nog in pot 1 terecht kwamen...
1 0
Stone020island
Dit mag echt geen probleem zijn
1 -10
JordanAFCA
Weet je Rostov en Nice nog?
1 -1
Stone020island
Heeeel anders. Dit zijn veel zwakkere tegenstanders plus ajax is echt wel beter geworden
3 -1
ajtw
Ik hou mijn hart vast
1 0
JanTa
Nooit jezelf overschatten en je tegenstander onderschatten. Daar komen ongelukken van.
9 -1
AjaxPassion
Goede bronvermelding Veenstra...

Of houdt je zelf alles met pen en papier bij?
2 0
pieke
rik op Google in Kassies UEFA en de wereld gaat voor je open.
1 0
AjaxPassion
Vandaar mijn opmerking ; )

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat deze info daar vandaan komt, dan is het wel zo netjes om hem op zijn minst de credits te geven...
1 -1
pieke
rik = tik
0 0
Dolberg25
Stel: Arsenal wint de EL, en Porto weet zich niet te plaatsen, en wij wel, dan zitten we toch ook in pot 2?
0 0
Ajaxamsterdam0485
Ja
0 0
Dolberg25
Oké, bedankt!
0 0
Jerooney93
Ja, er zijn 2 opties:
1. Chelsea wint de EL
2. Porto overleeft de voorrondes niet

Als 1 van de opties werkelijkheid wordt (of allebei), zit Ajax in pot 2.
0 0
amthree
Ik blijf het bizar vinden dat de nummers 4 uit engeland,italie,duitsland,spanje direct plaatsing krijgen en de kampioen van nederland voorrondes moet spelen...
1 0
blueberry
Heeft met geld te maken
0 0
Ajax114
Omdat ons landje dramatisch presteert.
0 0
strafschop
Het is heel simpel, NL stond eind vorig seizoen 14e op de ranking.
0 0
Willem410
Dat moet je vooral bij de grote waffels in Eindhoven, Rotterdam en Alkmaar zoeken.
Ik heb het even opgezocht, 41ste, 71ste en 119 zijn de plaatsten die deze oh zo grote clubs bezetten op de Uefa ranking.
Ajax is het Celtic van Nederland, deze club moet het ook altijd alleen doen waardoor het eeuwig gebonden is aan voorrondes hoe goed ze ook presteren in Europa.
Het is verder maar net hoe je het bekijkt, van de eerste 11 landen in Europa gaat de kampioen gewoon rechtstreeks de CL in, dat we daar als Nederland niet bij staan is gewoon een schande alleen niet Ajax zijn schuld.
De Uefa wil alle grootste clubs van Europa in de CL vandaar dat die topcompeties zoveel clubs mogen leveren, dit brengt aan de andere kant ook enorm veel geld op waar Ajax zoals dit jaar ook van profiteer.
De kampioen van Cyprus en Moldavië wil je eigenlijk ook niet in de CL, ze moeten ergens een grens trekken en daar onder ben je de Sjaak, Ajax is dat nu met dank aan onze collega clubs in Nederland.
Gewoon knallen in augustus, het is niet anders.
7 0
Rentokill
Helemaal mee eens. Het slaat nergens op. De verschillen worden alleen maar groter hierdoor. De kansen op de CL miljoenen zijn veel groter voor deze clubs.
0 0
Frank1978
Ik sluit me bij jullie aan. De UEFA heeft het er wel vaak over dat het niet goed is dat de verschillen zo groot worden, maar het beleid dat ze voeren maakt alles alleen maar nog erger inderdaad. Uiteindelijk gaat het daar ook alleen maar om geld en de mooie praatjes zijn voor de bühne...
1 0
ajax4ever01
Makkie
0 0
Rentokill
Maf, als je dat puntenaantal van Ajax vergelijkt met de rest... minimaal het dubbele. Ik vraag me af hoeveel punten Dortmund heeft, of Valencia.
0 0
aajjaaxxx
Dortmund heeft 85.000. Valencia maar 37.000, maar zij speelden in de afgelopen 5 seizoenen maar 2 keer Europees.
0 0
glob
Elke tegenstander in de voorronde zal balen van ajax als tegenstander. Wel mooi he?
0 0
mgtow
Met dank aan de toppers in de eredivisie moeten wij nu fucking voorrondes spelen: Utrecht dat verloor van Differdange, PSV dat de slechtste Nederlandse prestatie ooit in de CL had, AZ dat verloor van fucking Kairat Almaty uit bloody Kazachstan. En natuurlijk onze Maasvriendjes die tegen AS Trencin de bietenbrug op gejaagd werden...

En dan nog presteren deze clubs het om Ajax tegen te werken in het verbeteren van de Eredivisie. Tegen die clubs wil ik zeggen: ken je plek, hou je muil en ga je in een hoekje liggen schamen.
4 0
Sluk
Wij hebben vorig seizoen ook niet bepaald een puntenrecord gescoord. Dat jaar slepen we voorlopig ook nog wel even mee voordat dat niet meer meetelt.
0 -1
AFCA020!
Daar was dan ook wel effe wat meer aan de hand dan bij het stelselmatige prutswerk van de overige eredivisie ploegen. En dan met namen die lampen en kakkerlakken.

Even verder nadenken vriend
1 0
RJB1979
Ehhm, geen PSV instromend?
0 0
Jerooney93
PSV stroomt in via de voorrondes voor niet-kampioenen. Er zijn twee verschillende routes, en Ajax neemt deel aan de voorrondes voor kampioenen.

Zie ook:
http://inwelkepotkomtajax.nl/voorronde-voor-kampioenen.html
4 0
RJB1979
Sodeju. PSV kan er de eerste ronde al uitliggen zie ik.
0 0
strafschop
PSV begint in de 2e voorronde, als ze die verliezen dan krijgen ze een herkansing in de 3e EL voorronde.
0 0
Frank1978
Kunnen ze zich weer lekker focussen op de landstitel, moeten ze zich alleen nog even vroegtijdig uit laten schakelen in het bekertoernooi...
0 0
Dubbelvla
kijkend naar de presentaties in de CL dit jaar zou je je in de kern geen zorgen (meer) moeten maken over dit kaliber tegenstander, maar d'r staat natuurlijk weer een heel ander team volgend jaar... dat maakt 't toch weer spannend.
0 0
JordanAFCA
Ben toch benieuwd wie Frenkie gaat vervangen... creativiteit op het middenveld is nu 3x minder zonder hem
2 -1
bremovic
marin
1 -2
JordanAFCA
Marin is geen cvm
2 0
Dennis129
Propper lijkt mij de beste optie
0 0
Kokakola
Inderdaad, Pröpper proberen te halen.
0 0
JordanAFCA
Jezus 70.500 punten en dan nog voorrondes spelen... wat een schande
4 -1
DeBaarsjes
Kan nog erger... Porto heb er 93.000 en moet zich ook nog zien te plaatsen
6 0
JordanAFCA
Echt? Wat triest zeg... komt allemaal door die Engelse tering clubs die alleen maar kopen kopen kopen zonder enige tactiek.. ga niet eens de finales kijken van EL en CL
8 -1
SamW
En als we er onverhoopt in die derde ronde uitvliegen. Zijn we dan automatisch geplaatst voor de groepfase EL? Of spelen we daar dan ook nog een voorronde?
0 0
Ajax27
Nope, ook nog een voorronde als ik me niet vergis.
0 0
MarkoPantelic
Volgens mij is dit sinds vorig seizoen gewijzigd. De ploegen die in de derde voorronde van de Champions league uitgeschakeld worden, zijn automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Dit was in ieder geval zo voor ons toen we vorig jaar Sturm Graz uitschakelden in het niet-kampioenen deel. Zou dus ook zo kunnen zijn dat die automatische plaatsing alleen gold voor de niet-kampioenen.
0 0
Rik428
Klopt deels, maar dan moet je wel al de tweede voorronde gespeeld en overleefd hebben.

Mocht PSV bijvoorbeeld de derde voorronde halen en daarin worden zowel PSV als Ajax uitgeschakeld, dan moet alleen Ajax nog een voorronde EL spelen, dacht ik
0 0
strafschop
Als Ajax in de 3e voorronde verliest dan krijgt het een herkansing in de play-offs EL tegen een andere verliezer uit de kampioenenroute CL.

PSV gaat wel direct naar de groepsfase EL als het in de niet-kampioenen route voorronde 3 verliest.
0 0
Mazraoui
Belangrijk is dat Chelsea van Arsenal wint in EL finale. Als Ajax dan in de groepsfase Champions League komt dan gaat Ajax in pot 2 anders in pot 3
0 0
Jariiii
Ik ben mooi voor Arsenal. Ik haat Chelsea. Maar als die toch winnen is dat een mooie pleister op de wond.
0 -2
Dennis129
Als Arsenal wint en Porto overleeft de voorrondes niet komen we ook nog in pot 2.
0 0
BrandjeXL
Plus dat Psv dan ook nog eens een zwaardere tegenstander krijgt.
2 -1
NelsonAFCA
PAOK Saloniki of Rode Ster Belgrado hoop ik op. On: Ongelofelijk eigenlijk dat Slavia Praag en Youngs Boys een ronde minder hoeven te spelen dan ons aller Ajax.
5 -1
4-3-3
Nederlandse (top)clubs hebben onze Europese ondergang zelf veroorzaakt met hun amateuristische Europese optredens. Gelukkig heeft Ajax flink wat punten gehaald afgelopen seizoen, zodat Nederland er iets beter voor staat de komende jaren. Maar Ajax kan dat nou eenmaal niet alleen.
0 0
JanTa
Ajax staat momenteel 20e, ver daarachter PSV als 41e, dan krijg je nog verder achter Ajax Feyenoord die 71e staat en in de kelder als 4e Nederlandse club, AZ op de 119e plek.
0 0