[Update II] Ajax keurt situatie op tribunes af

BVeenstra, 25-05-2019 om 23:35, 70497 views, AS, RTV Rijnmond |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het kampioensduel tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 is zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst tijdelijk stilgelegd. Reden voor de beslissing zijn ongeregeldheden langs de lijn.

RTV Rijnmond schrijft dat ouders van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax. Feyenoord kreeg een grote kans en de ouders juichten al, waarop de supporters van Ajax reageerden. Na dit incident is de wedstrijd rond de dertigste minuut stilgelegd. Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk.

Jeugdtrainers John Heitinga en Dirk Kuijt probeerden de boel te sussen. Ook Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, en Stanley Brard, hoofd jeugdopleidingen van Feyenoord, probeerden de gemoederen te bedaren. Op het moment van staken was de stand nog 0-0.

Op De Toekomst werd zojuist omgeroepen dat de wedstrijd wordt hervat als de rust is wedergekeerd. Supporters en ouders van Feyenoord worden op dit moment naar het uitvak gebracht.

Update - 15.40 uur (25 mei 2019) - Kampioensduel Ajax O19 definitief gestaakt

De kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 is definitief gestaakt. De stand bij staken was 0-0. Na een halfuur spelen vonden er ongeregeldheden plaats waarop de wedstrijd in eerste instantie tijdelijk stilgelegd zou worden. Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond was de aanleiding voor het opstootje was een grote kans van Feyenoord in de 33ste minuut. Na gejuich en lichte provocatie van de meegereisde Feyenoorders, ging een een groep Ajax-supporters verhaal halen. Wanneer en op welke manier de wedstrijd nu wordt uitgespeeld, is nog niet bekend.

Update II - 23:20 (25 mei 2019) - Ajax keurt situatie op tribunes af

Na Feyenoord is ook Ajax met een reactie naar buiten gekomen over de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord onder 19. Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, heeft via Twitter de volgende reactie van algemeen directeur Edwin van der Sar naar buiten gebracht: 'De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af. Voor beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de O19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
john67
al wat bekend wat er gaat gebeuren, verder spelen, over spelen. Ik begreep van mijn buurjongen, speelt in feyenoord O19, dat veel spelers al voor zaterdag een vakantie hebben geboekt, dus alleen vrijdag zal nog een optie zijn.
0 0
AmsterdamLoyals
Sorry allen. Ik wil even mijn excuses aanbieden. Al het geweld wat ik goed heb gepraat komt helaas uit een hele slechte jeugd en nog een engere kop. Ook Teletekst-supporters mogen best wel eens in de Arena komen. Ik ben gewoon enorm geschrokken. Ik keek net in de spiegel en was oprecht bang geworden, zo stoer ben ik. Nogmaals excuses dat ik zo Ajax ben. Want ja, verleden Amsterdam.... Dat is gewoon ruig. Goed. Groeten van English van vak 125.
0 -3
DonAdam
Je kan het bagatelliseren, op een in jouw ogen grappige manier, maar je slaat de plank volledig mis.

Ja, er is uiteindelijk niets gebeurd, maar hoe haal je het in je hoofd om mensen te gaan intimideren omdat ze een kreet slaken omdat het spannend was? Hoezo is dat provoceren en hoe kom je erbij dat jij het recht hebt om verhaal te gaan halen?

Er zit echt steekje in je los wanneer jij denkt recht te hebben op dergelijke Middeleeuwse praktijken.

Ik denk dat het tijd wordt dat jij uit je bubble stapt en gaat discussieren met mensen met gezond verstand. En vooral leert luisteren en hun mening leert te respecteren, ookal ben je het er niet mee eens.
1 -1
Amsterdam Loyals
Trap er niet in man...het is een pleuris ventje die denkt dat hij nog steeds lollig is...
0 0
ReinBurg
De reden waarom de kakkies dit breeduit onder de aandacht hebben is te herleiden naar de onderdanigheid van 50 jaar achter de rivaal aanstrompelen...op een incidenteel succesje na. En nu hopen ze op een burele jeugdtitel om nog iets te kunnen roepen en hun Trencin trauma naar de achterbank te schuiven....zo is t en niet anders hoor want ik was er bij op 30 april.

Want wat er op Varkenoord gebeurde tegen Heitinga en de stenen gooien naar de spelersbus met jeugd erin plus de massale Nouri verwensingen was ook het onder de aandacht brengen waard geweest. Maar daar is een club als Ajax te groot voor en daar boeten we straks nog voor. Die leipe jurist Van Benthem van hun zit al in de startblokken en wij laten ons straks nog ringeloren ook....

Net als bij die bekerwedstrijd na de loting in december zonder publiek in die gedateeerde roestbak. Stelletje uitschot dat t is daar op Rotjeknor Zuid!
4 -2
AjaxCitizen
Dat er kritiek is op het incident, is zeer zeker terecht. Maar tijdens de vorige mini-Klassieker is ook het een en ander gebeurd. Ik wist het niet eens, maar las de reacties hieronder en ben toen zelf maar gaan zoeken op internet.

Apart dat wat er op Varkenoord gebeurde niet breed werd uitgemeten in de media. Heitinga die verwensingen naar zich toe kreeg, vuurwerk achter de dug-out en zelfs een steen richting een bus vol met jonge jongens. Waar was de reactie van Feyenoord toen? Waarom werd er in de media niet zoveel over gesproken? Ze hadden het alleen maar over wat voor een mooie prestatie het wel niet was van Kuyt en z'n jongens.

Ben normaal gesproken nooit zo van het zeiken, maar vind dat media hier wel met twee maten meet. Wat er op De Toekomst gebeurde, is zeker niet goed te praten. Maar dat er heel weinig aandacht werd besteed aan wat er op Varkenoord gebeurde, vind ik op z'n minst frappant.
11 -1
Ajaxio
Dit was ook op dezelfde dag bekend. Uitgebreid in de kranten gestaan. Echter is dit wel iets anders gelopen. Een deel van de ongeregeldheden hier zijn buiten het complex gepleegd.

Zoals ook al eerder aangegeven heeft de harde kern van Feyenoord deze jongens keihard aangepakt...

Volgens mij weet namelijk iedereen dat je van spelers en ZEKER jeugdspelers afblijft en dat dit zelfde telt voor hun ouders en begeleiding. Waanzin dat je als ouder niet naar een kampioensduel kan... al moet ik zeggen dat dit bij menig amateurclub ook mis gaat helaas... verhuftering van de maatschappij is wel een issue...
2 -5
Amsterdam Loyals
Nogmaals, geen klap gevallen! En dat de HK van feyenoord heeft ingegrepen is een verzinsel, absolute leugen!
6 0
Ajaxio
Klopt geen klap gevallen. Desalniettemin kansloos gedrag en slechte reclame!

Als je niet op de hoogte bent is het ook niet handig om stelling in te nemen. Ik woon in de regio Rotterdam, voetbal bij een club waar ook redelijk wat HK Feyenoord komt. Geloof me dat daar hiërarchie is en mensen die hardhanding in stand houden.
2 -2
Amsterdam Loyals
100% onzin. Ik weet zeker dat de ouderen totaal niet heeft in gegrepen. Als jij een beetje op de hoogte bent, snap jij na Swift ook wel een beetje het complete verhaal...toch?
0 0
ajaxdordtt
Ligt er echt maar net aan welke media je leest/kijkt.
3 -1
AjaxCitizen
Lees veel voetbalnieuws en nieuwswebsites. En dan bedoel ik ook echt best veel. Heb er vrij weinig van meegekregen. Maar over het incident op De Toekomst heb ik de afgelopen dagen genoeg kopjes gezien.
5 -1
Juichtoon
Media wordt beheerst door de ADR Nieuwsmedia met de hoofdzetel in Rotterdam waarvan ook het AD onderdeel uit maakt. Deze groep beheerst 80% van alle kranten in NL.
Edit: Je kunt me wel minnen maar overal in NL valt de gekleurde Rotterdamse opinie op de mat, van Groningen tot Zeeland van Den Helder tot Weert. De ADR komt overal via de regionale bladen of je dit nu wilt of niet. Ik hoor je denken en de Telegraaf dan die komt toch ook overal? Dat klopt maar dan weet je als Groninger of Zeeuw ook dat je de TG leest (de TG blijft de TG qua uiterlijk). In het geval van de ADR ziet je krant eruit als bv Dagblad van het Noorden.
3 -2
Tha
kansloos hersenloos gajes. door jullie schaam ik me zelfs na een seizoen als dit, soms, een fan/supporter te zijn van deze mooie club.
Of het nou gaat om het stadion van de graafschap wat je onder moet kalken met je zielige leuzen, of dat het nu gaat om jonge jongens van O19 die je de stuipen op het lijf jaagt.... het boeit jullie geen ene rot moer, want jullie zijn de stoere boys! om te kotsen! omdat jullie simpel zijn, te simpel voor mij om te begrijpen wat er in je zielige bekrompen hersenpan rond gaat, ik schaam me voor jullie! schaam je diep, schaam je heel heel heel diep. stakker(s)
16 -6
Peterv13
En zo is het , en niet anders.
4 -3
Cupmetgroteoren
Ach, het zijn uiteindelijk maar kwajongensstreken/baldadigheid. Wel hard straffen want anders wordt het van kwaad tot erger, maar er zijn ergere zaken op de wereld waar men zich druk over kan maken.
0 -6
Ajax2020
Dit zijn jongetjes die zichzelf boven onze club Ajax achten. Wordt het niet eens tijd dat andere, ervaren leden van de harde kern eens “duidelijk maken” dat dit niet kan?
4 -2
LANS
Walgelijke gasten!
4 -2
erikvr
Amen!
1 -4
john67
Harde kern van ajax in mijn vorige stukje moet zijn harde kern van feyenoord
0 0
Rentokill
Je kunt je eigen berichten wijzigen he
3 0
john67
Mijn buurman, die zaterdag aabwezig was, wiens zoon bij feyenoord O19 speelt, kwam gisteren even vertellen wat er allemaal precies is gebeurd. Hij vertelde ook dat het van feyenoord niet meer hoeft, de wedstrijd afmaken over overspelen dan maar ajax kampioen. Hij vertelde ook dat die zogenaamde ajax supporters zelfs de bus in zijn gegaan, toen feyenoord wilde vertrekken. Hij zei ook wat een stel mietjes, stond er een heel dreigend voor zijn vrouw en hij ging ervoor staan en jongen liep gelijk weg. Ook vertelde hij dat de feyenoord supporters, die vorige keer tijdens feyenoord ajax 0 19 rotzooi hebben geschopt later flink zijn aangepakt door de harde kern van ajax. Misschien ook een idee voor de f side. Het wordt ook een probleem om de wedstrijd opnieuw te spelen woensdag finale beker voor ajax en zaterdag schijnen er al heel veel spelers te vertrekken op vakantie dus alleen eventueel vrijdagmiddag nog als optie.
2 -8
Juichtoon
Geloof er echt niks van. Ajax supporters de Fnoord bus in? Ach kom op. Rijke fantasie. Hiervan waren echt wel beelden geweest in het smartphone tijdperk. Maar die zijn er niet.
4 0
Amsterdam Loyals
100% leugen! Niemand is in de bus geweest.
2 -3
JohnTB
Ze hebben gelijk ook ik zou ook niet meer terug willen. Ik denk overigens dat Ajax punten in mindering krijgt i.v.m. de organisatie (ook al kan JO 19 daar niets aan doen), dan is Feyenoord automatisch kampioen. Het zou een besloten wedstrijd zijn behalve voor familieleden. Maar ook de leden van Ajax van de vereniging en naar nu blijkt een flink aantal f siders waren uitgenodigd voor deze wedstrijd. Verantwoordelijk hiervoor is Rutger Arisz die geen enkele realiteitszin blijkt te hebben hoe het in de wereld er aan toe gaat en met wat voor gasten die te maken heeft. Dit was vragen om problemen namelijk. Fout ligt dus echt bij Ajax.
2 -2
Amsterdam Loyals
Natuurlijk is hier een organisatorische blunder begaan. Dit is het best te vergelijken met een laptop in een auto laten liggen met je raam open in pakweg Amsterdam West. Dan is de kans 99% dat je je laptop kwijt bent. Nu sloeg de vlam zeer korstondig in de pan na een oliedomme provocatie. Het is allemaal erg meegevallen, er is letterlijk geen klap gevallen. Dat het intimiderend over is gekomen voor menig feyenoorder snap ik, maar laten we ook niet doen alsof het een tweede Heizel drama was. Graag bij de feiten blijven.
2 0
Rentokill
Goeie post! Alleen zou ik nooit de F-side of welke supporter side zich ermee laten bemoeien. F-Side praatte het goed dat die mongool een journalist mepte. Ze staan niet boven de wet.
3 -1
Ajaxio
Ik ben echt verbijsterd over het feit dat die ontzettende kneus die in Londen die journalist slaat, behoort tot het zogenaamde "selecte groepje genodigden" voor deze wedstrijd.

Het lijkt me dat je niet gestudeerd hoeft te hebben dat dit soort simpele zielen altijd voor problemen zorgen. Deze mannen hebben opnieuw Ajax in een kwaad daglicht gezet. En maar denken dat ze supporter zijn... ondertussen zijn ze het gif dat de club verziekt, dat voetbal verziekt!
11 -3
Afcas20
We waren niet als select groepje uitgenodigd door Ajax he? Ajax wist helemaal niet dat die telegraaf-mepper zou komen. De kaarten stonden niet op naam en zijn onderling verspreid
0 -1
ajaxdordtt
Belachelijk idd, de angst regeert. Dit soort debielen krijgen privileges. Snap het ergens wel, nodig je ze niet uit gaan ze voor de deur vuurwerk afsteken, de bus opwachten of over de hekken klimmen oid. Deze helden hebben namelijk echt he-le-maal niks anders te doen in hun leven.
5 -1
Rentokill
Dit kan inderdaad niet. Zo denken die gasten dat ze alles kunnen blijven doen omdat Ajax zelf toch niet ingrijpt. Ajax kan zich prima verschuilen achter het feit dat het ze niks aan gaat wat iemand in Londen doet. Maar een wat progressievere houding zou ze sieren.
2 -1
MosesD
Precies, Bij Ajax en de politie weten ze echt wel wie dit is. Keihard straffen. Gebieds- en stadionverbod en meldplicht op wedstrijddagen. Laat men zorgen dat dergelijke hersenlozen Ajax proberen kapot te maken.
5 -1
Rentokill
Helaas zullen de journalist en zn cameraman eerst aangifte moeten doen wil de politie in actie komen. De Engelse politie...
2 -1
MosesD
Dat hebben ze gedaan, zover ik weet. Maar goed, nu is Ajax aan zet. Ik ben benieuwd.
2 -1
Rentokill
Inderdaad, dan aanpakken en afpakken.
1 -1
AmsterdamLoyals
Ik ben English! Kan het net aan spellen maar sta op 125! Vraag iemand maar naar een Engelse mafkees en dan wijzen ze me zo aan! Overal bekend, zelfs in Engeland. Zelfs daar verdedig ik de clubkleuren in mijn Ajax pyjama.
5 -9
Rentokill
Sow hee, komt even een mafkees stoer lopen doen hier over 'clubkleuren', F-Side en hoe stoer ie vroeger wel niet was met zn matties van de harde kern.

Ondertussen noem je iedereen hier internetheld maar ben je zelf toch ook een aardig eindje op weg om dat te worden he. Iedereen kan makkelijk lullen. Ga dan niet anderen hier vertellen dat ze makkelijk lullen omdat ze het op internet doen, net als jij makker.
2 -1
ajaxdordtt
Het is een parodie, wel eeb goede.
0 -1
Ajaxio
Lachwekkend inderdaad. Overigens is hij niet geheel anoniem als hij roept English te zijn. Al die bijnaampjes van die stoere jongens vind ik ook altijd aandoenlijk...

Desalniettemin kan je hier van alles roepen... heb meer het idee dat we met een schreeuwend parodie accountje te maken hebben....
1 -1
AmsterdamLoyals
Blij dat al die internet hoolies in hun bedje liggen inmiddels. Geen praatjes hier meer gelukkig. Eencellige mannetjes die weigeren voor de club op te komen. Ik trek mijn Ajax pyjama ook maar eens aan en ga ook in mijn dromen onze clubkleuren verdedigen! Want zelfs in mijn slaap ben ik de personificatie van Ajax!
0 -7
Finidi en Nwanko
Vraag jij je wel eens af of onze club jou wel wil als personificatie van de club??
4 0
Renevanrijswijk
TEN HAG is de beste coach ter wereld
0 0
AmsterdamLoyals
Welke grap is er vanaf dan? Lafbekken! Mietjes allemaal! Ik ben de enige die onze clubkleuren tot het eind zal verdedigen. Want immers, zonder stoerheid, geen echte! Ik ga hiermee door tot de echte nep-supporters allemaal verdwenen zijn! Al kost het me jaren!
0 -11
Pjait
Laten we eens stoppen dit soort mensen, supporters te noemen. Je support je club niet op deze manier.
2 0
AmsterdamLoyals
Allemaal mij uitlachen hè! Teletekst supporters.
Ik zat al in De Meer toen ik potverdorie nog een zaadcel van mijn opa was. Die tevens ook mijn achterneef is, ja!

Kom op dan, lafbekken!

https://www.dumpert.nl/mediabase/7611829/c1f560f9/de_harlinger_maffia_in_gevangenschap.html
0 -13
Amsterdam Loyals
Nu lacht zelfs Dordrecht niet meer om je grapjes... Maar altijd welkom hoor, vak 125. Vraag naar English en er zijn genoeg mensen die je naar mij zullen leiden...komt goed!
1 0
Petterson1964
He English, jij zat toch vast zo rond 2010?

Wat had je gedaan?
0 0
ajaxdordtt
Haha nee het was een leuke grap, maar hij weet niet wanneer hij moet stoppen.
1 -1
AmsterdamLoyals
Nep-supporters! Al 52 jaar ben ik de hart en het ziel van deze club. Ik kan er niks aan doen dat mijn leeftijd mijn IQ niet overstijgt in nummers. Lafbekken. Ik pak oma's kinderen en alles, als ik maar in een groepje de man kan zijn. Nee, bedoel Ajax kan verdedigen. Lafaards, allemaal! Nu ga ik eerst eens een six pack Schultenbrau opzuipen want mijn vrouw kijkt mij raar aan. Haar nuchter slaan is niet mijn stijl.
1 -6
Pierre Heno
Schultenbrau is 0.0%...
0 0
Babayaka
Al 52 jaar? Wow dan is er niet veel tot je botte kop door gedrongen. Dat je het allemaal maar normaal vindt. Na 52 jaar zou je beter moeten weten.
0 0
AmsterdamLoyals
Jullie kunnen mij belachelijk maken maar heb wel leren onderhandelen op het werk! Weet je hoe vroeg je namelijk moet beginnen tijdens de vroege dienst bij de McDonalds?! Je moet wel leren onderhandelen wil je ook een keer laat mogen beginnen. Ik ga nu even mijn Ajax shirt aan doen en onze clubkleuren verdedigen. Wie weet lopen er nog wat kinderen in Feyenoord shirts langs!
2 -5
Amsterdam Loyals
De stuitende totaal misplaatste verhevenheid alleen al... Maar hoewel Dordrecht zich er erg om vermaakt, beter dat je stopt met dit kinderachtige gedoe... Fucking clown!
2 -1
ajaxdordtt
Wel grappig, jezelf het hart en ziel van de club noemen, denken te bepalen wie er wel en niet welkom zijn bij Ajax en dan anderen betichten van misplaatste verhevenheid.
1 -2
Amsterdam Loyals
Nee hoor, ik heb mijzelf nooit hart en ziel van de club genoemd. Niet 1x. Hart en ziel van de club zijn de mensen die door de jaren heen Ajax altijd steunen. Of je dat nu op de lang zijde doet of achter de goal... En echt het allerlaatste wat ik doe is bepalen wie er bij Ajax welkom zijn. Alleen als je echt de geschiedenis van onze club kent, weet je dat er ook een cultuur is die voor Ajax vecht. Dat zit in onze club, dat zit in onze stad. Je kan er van vinden wat je wil, maar het hoort bij Ajax en zal nooit verdwijnen...
1 0
ajaxdordtt
Mja, ik weet niet of het bij Amsterdam hoort, maar dat neem ik dan maar van jou aan. Ik weet wel dat er hier bij fc Dordrecht ook handtasjes en gucci petjes zitten die zeggen dat zulk gedrag bij Dordrecht hoort, en ik vermoed bij elke club.
0 0
AmsterdamLoyals
Ik zou echt alle internet helden hier met 1 hand op mijn rug aan kunnen. Ik ga al 30 jaar naar Ajax. Zo echt als mij krijg je ze niet ouwe. Nep-supporters!
2 -6
ajaxdordtt
Haha heerlijk
2 -2
Amsterdam Loyals
Vind het vooral erg kinderachtig...
1 -1
ajaxdordtt
Beetje wel inderdaad, maar als je als half gepensioneerde nog de hooligan uit wil hangen ben je denk ik de laatste die over onvolwassenheid kunt klagen.
2 -1
Amsterdam Loyals
Ik ben nog lang niet toe aan mijn pensioen, ben ook geen hooligan. Allemaal aannames...
1 -1
ajaxdordtt
Teletekst supporter!
0 -1
Amsterdam Loyals
Dat was inderdaad een aanname van mij...eens dit keer!
2 -1
AmsterdamLoyals
Alleen maar nep-supporters hier. Jankerds. Sowieso geen Amsterdammers, want anders had je wel geweten wat voor roerig verleden we wel niet hadden. Zonder ons die hard ultra's had de club nooit bestaan. Die Teletekst supporters zijn zelfs de oorzaak dat we de finale niet hebben gehaald. En maar klagen hier. Hypocriete klootzakken!
0 -9
Amsterdam Loyals
Leuk man, mijn "naam" gebruiken zonder spatie.... ;-)
0 -1
ajaxdordtt
Ah, ik trapte er in. Goede impersonatie wel.
1 -1
ajaxdordtt
Ja ze hadden ipv op Teletekst te kijken gewoon Moura moeten dekken. Hadden we nu in de finale gestaan. En ik wil de "die hard ultras nogmaals bedanken dat ze de club in 1900 hebben opgericht.

Koekoek!
2 0
Cupmetgroteoren
Ik vond het eigenlijk nog best vermakelijk in deze komkommertijd. De harde kern van Ajax zorgt de laatste tijd voor entertainment, ook met hun Twitteraccount en website. Het aanschouwen van de ongedestilleerde emoties en primitieve instincten is zoals het kijken naar een primitief oerbeest op sterk water. Je kijkt er toch met enige fascinatie naar, kijkt naar de platte ietwat misvormde schedels en vraagt je af wat voor organisme het precies is. Als dan ook nog eens Jan fatsoen (getrouwd en twee kinderen) over dit soort zaken heenvalt en 'eencelligen' en 'amoebes' roept, is eigenlijk het volksvermaak compleet.
3 -3
JohnTB
Vermakelijk ? Wat een gelul man ...
2 -1
Cupmetgroteoren
Ja, vermakelijk. Vooral aan het hypocriete van de media heb ik me geërgerd. Die zien geen kans onbenut om daar waar het kan olie op het vuur te gooien en de woede van primitievelingen nog verder op te poken. Ze verwachten dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt maar zelf nemen ze geen verantwoordelijkheid. Daarom valt dit uiteindelijk niet anders te typeren dan als volksvermaak.
0 -2
DeWijsneus
Ja, zo kan je er naar kijken. Ik zie alleen maar schade voor het voetbal en Ajax in specifiek.
3 -1
AJAIXIXIXI
Off: Jérôme Boateng mag Bayern verlaten, misschien een idee om hem te halen als opvolger van Matthijs?
1 -5
ajaxdordtt
Die is al ff enorm aan het aftakelen
1 0
DeWijsneus
Leuk topic om dit te posten. Ik vind helemaal mooi!
2 -3
AJAIXIXIXI
Heb gewoon het bovenste topic bij Hoofdnieuws gepakt haha.
0 -1
DeWijsneus
Mag wel wat luchtiger bericht inderdaad voorbij komen.
3 -1
Kuningast
Wel verbazingwekkend dat Ajacieden en fey nu naast elkaar zaten.. is het nu nog niet duidelijk dat dat niet kan? Grote fout van Ajax.
2 -1
ajaxdordtt
Volgens mij was het de bedoeling dat er alleen familieleden en vrienden welkom zouden zijn. Maar ga er maar aan staan als beveiliger, voor een hongerloontje, als er een roedel doorgesnoven idioten voor je poortje staat. Ik zou ze ook lekker doorlaten.
4 -2
Afcas20
Nee, harde kern kreeg ook kaarten. Zonder kaart kwam je niet binnen dus dat is gewoon volgens de regels gegaan
0 -1
ajaxdordtt
Ah okee! Nou een beter voorbeeld van mismanagement is er niet. Die idioten mogen ook op het podium bij de huldiging etc. Ipv dat ze vriendelijk verzocht worden nooit meer bij de club te komen krijgen ze, door angst ingegeven, privileges.
1 -2
Amsterdam Loyals
Die “idoten” zijn de hart en ziel van een voetbal club! Wanneer je dat niet inziet hoor jij niet bij Ajax thuis en ken je werkelijk niets van de geschiedenis van onze club en stad! Support your local and fuck off!
1 -11
Rukboor
Die opgeschoren rotkop die op de foto Dirk Kuyt stond verrot te schelden is toch bij velen bekend??
Dit soort typetjes moet je gewoon opvoeden, en niet met woorden.
Misschien ben jij het wel gezien je taalgebruik, de hart en ziel en ook zeker de schaap??
1 -3
Finidi en Nwanko
Opvoeden? Jij houdt wel van uitdagingen.....
0 0
Amsterdam Loyals
De hart en ziel...wat erg he?
Nee, ik was het niet. En inderdaad, op zich een bekend gezicht. Maar goed, jij weet hoe je dit soort "typetjes" moet opvoeden. Voel jezelf vrij om het komende seizoen op de bekende plekken rond de Arena te komen en te laten zien hoe jij dit soort "typetjes" opvoed. Aan dit soort mensen heb ik wellicht de grootste afkeur, geweld veroordelen en vervolgens zelf als oplossing geweld hebben... Fucking kansloos!
1 -1
ajaxdordtt
Nee, die idioten zijn een kwaadaardige tumor voor de club. Boete na boete, de club telkens in diskrediet brengen. Het erge is dat jullie echt denken dat jullie wat voor de club betekenen. Terwijl iedereen, van het bestuur tot de spelers tot de andere 99% van de supporters, op jullie kotst.

Ik studeer geschiedenis btw, kans is vrij groot dat ik heel wat meer weet van de geschiedenis van Amsterdam dan Amsterdam "Koos Werkloos" Loyals.

En over locals gesproken; "de hart"?
3 -2
Amsterdam Loyals
En jij als historicus moet toch weten dat Ajax en Amsterdam altijd al een rumoerig verleden hebben. Dat maakt onze stad en club mede uniek.
2 -4
ajaxdordtt
Kom op man, je ziet toch wel dat dit gedrag van gisteren misselijkmakend is? En uniek? Verre van. Dit is gedrag wat je bij elke club ziet.

In alles is Ajax uniek, maar dit zie je helaas overal. Kinderen van Bronckhorst bedreigd, bij Willem 2 (dacht ik) ook capuchonnetjes met handtasjes in de kleedkamer. Zelfde laken een pak. Dit soort kneuzen zijn volgens jou het hart en ziel van de club, maar volgens mij weet je stiekem wel beter.
1 -1
Amsterdam Loyals
Het is onderdeel van de fancultuur bij Ajax, dat vind ik echt. Nogmaals, ik ga al meer dan 30 jaar naar Ajax, ooit begonnen op F, later naar Vak M in De Meer. Groot gedeelte van deze jongens zijn nog altijd rond Ajax te vinden. Dus je kan er veel om zeggen, maar niet dat het Ajax niet in hun hart dragen.
1 -1
ajaxdordtt
Ik zeg niet dat ze niet van Ajax houden. Net als dat ik denk dat veel mannen die hun vrouw slaan echt vinden dat ze van haar houden. In beide gevallen komt de liefde waarschijnlijk van 1 kant en is het onwenselijk.

Maar jij bent dus een jaar of 50? Wauw.
1 -2
Amsterdam Loyals
46 jaar om precies te zijn. Vanaf mijn zesde met opa mee. Op mijn 12e eerste seizoenkaart... Nogmaals, er zijn zaterdag geen klappen gevallen.
0 -1
Rukboor
Ik kwam ook regelmatig in De Meer en kocht Europa Cup kaartjes bij Hulscher in De Halve Maansteeg, en ben al meer dan 50 jaar Ajaxied.
Maar er zijn fatsoensnormen, ook voor de harde kern.
Je moet je grenzen weten te stellen, dit is gewoon ziek.
3 0
Amsterdam Loyals
Ik geef geen fuck om taalfouten, maar het is wel Ajacied! ;-)
Zeker, en zaterdag was ook niet goed. Alleen doen sommige alsof het een tweede Heizel drama was. Maar dat viel reuze mee, geen klap gevallen. Organisatie van Ajax was beroerd... dat zal iedereen eens zijn.
1 -1
Amsterdam Loyals
Zoals die 100.000 man die massaal de pogo meededen? Mijn opmerking ging over het feit dat jij de “ultra’s” die bij de huldiging op het podium kwamen. Zij maken Ajax, niet die teletekst supporters...

En ga niet pochen over mijn werk, maar neem naar aan dat ik niet werkloos bent. En stop met generaliseren, is beetje dommig. Dommer dan iemand op een spelfout betrappen...
1 -3
ajaxdordtt
Ik let niet op spelfouten, anders had ik bij jou wel even nodig gehad. Het deed me vermoeden dat je ook niet echt Amsterdams was.

Vergelijk die 100.000 man bij de pogo aub niet met 50 idioten die met schuim op de bekken rotterdamse kinderen en zwaarlijvige moeders bestormen.
2 -1
Amsterdam Loyals
Geen zorgen, geboren in Noord, nu in Oost. En gedeelte van het jaar ook in Londen vanwege mijn werk. Ja wel nu draai je als een drol in een pispot. Ik zal je quoten: "Ah okee! Nou een beter voorbeeld van mismanagement is er niet. Die idioten mogen ook op het podium bij de huldiging etc. Ipv dat ze vriendelijk verzocht worden nooit meer bij de club te komen krijgen ze, door angst ingegeven, privileges." Die "idioten" op het podium hebben heel veel Ajacieden heel veel vreugde gegeven met hun fantastische sfeer. Nu zal het in een studenten flat met louter historici ook best gezellig zijn, maar geef mij maar Ajax!
1 -4
ajaxdordtt
Studentenflat, gelukkig niet. Gaf ergens al aan dat hooligans een beetje de domme variant van studentenkorpsen zijn.

De sfeer waardeer ik enorm, maar dat zijn 2 totaal verschillende dingen. Je kan zingen in het stadion en spandoeken maken zónder dat je andere mensen aanvalt. Toch?

Ik vind R. Kelly ook een goede zanger, maar dat hij kleine kinderen graag op schoot neemt vind ik dan weer minder.

Ik zal je in zoverre gelijk geven dat die jongens op het podium misschien inderdaad geen vlieg kwaad doen, dat was misschien te generaliserend. Maar hoe jij begint met: jij hoort niet bij Ajax thuis, dat is een beetje het probleem. Denken dat ze het voor het zeggen hebben binnen de club. 23000 man op de wachtlijst, elke supporter is volledig inwisselbaar.
1 -1
Amsterdam Loyals
Probleem is dat je niet echt op de hoogte bent van de fan cultuur rond Ajax, maar vervolgens er doodleuk op lost generaliseert. De gene die bij Ajax veelal de sfeer maken, zijn bijna zonder uitzondering met hart en ziel verbonden aan de club. Wanneer er dan een incident plaatsvind (wat vervolgens enorm overdreven wordt) gaan mensen zoals jij compleet los. Ajax heeft altijd tientallen jaren een fancultuur waar (net als Amsterdam) sommige het randje opzoeken en er soms overheen gaan. Het hoort bij Ajax, zoals aanvallend voetbal bij ons hoort. Het is niet altijd goed, maar het past bij Ajax en Amsterdam. We komen nu eenmaal niet uit Laren of Bloemendaal.
1 -5
JohnTB
Als jullie het hart en ziel van de club zijn waarom steek je dan een mes in Ajax hart en ziel door de
clubnaam zo te grabbel te gooien met jullie achterlijke primitieve hersenloze gedrag ?
4 0
DeWijsneus
Damn, bizar. Jezelf nog belachelijker maken. Dude log uit.
3 -2
Amsterdam Loyals
Bepaal jij dat? Ik heb een andere mening.. eng en gevaarlijk he? Maar ik kom al 30 jaar bij deze club. Dit is Ajax! Deal with it...
1 -4
Rukboor
Triest figuur ben je en een narcist ook nog.
Ik denk dat de Club Ajax belangrijker is als jouw persoontje, al denk je zelf dat Ajax je heel dankbaar is omdat een malloot al 30 jaar denkt dat hij alles bepaalt zonder grenzen van enig fatsoen.
Een pisvlek ben je voor de club, meer niet.
3 -1
Amsterdam Loyals
Mooie is dat de "moraalridders" zelf compleet de bocht uit gaan. Triest figuur, narcist, malloot, pisvlek. hahahaha.. mooi man! Nee man, ik bepaal niets bij Ajax, helemaal niets. En als ik wat te beslissen had, speelde we nu al met het enige echte Ajax embleem ipv de huidige Paulus de Boskabouter...
1 -1
DeWijsneus
Nee hoor. Niet eng en zeker niet gevaarlijk. Wel belachelijk. Je komt echt over als een idioot. Veel plezier Tokkie. Ik ga even het zwembad in. Het is hier al warm genoeg zonder deze verhitte discussie. Je bent gelukkig een echte. Hoop dat je kind en vrouw trots op je zijn. Hahahahaha
4 -1
Amsterdam Loyals
Idioot, Tokkie, je afvragen of mijn vrouw en kinderen trots op mij zijn. Weet je, voor iemand zichzelf erg goed vind tov anderen ben je zelf verbaal ook best agressief. Maar weet je, mijn kinderen gaan over 40 jaar ook nog naar Ajax, zoals mijn opa vanuit Noord dat in zijn jaren deed. Wij zijn Ajax, en zullen er altijd zijn. Maar goed, ik gun iedereen zijn eigen Ajax beleving. Als jij anderen ook in waarde laat..
1 -4
ajaxdordtt
Is anderen in hun waarde laten volgens jou 8 jarige meisjes bang maken? Dan hebben we dus inderdaad een andere beleving.
1 -1
Amsterdam Loyals
Nu zijn het allemaal 8 jarige meisjes.. beetje populisme is je niet vreemd he?
1 -2
BrandjeXL
Jij lult ook twee kanten op zeg. Aan de ene kant zijn de fans homofiele padvinders maar als jij aan de poort zou staan dan zou je wel doorlaten en het dus indirect had kunnen voorkomen. Jij mag heel graag wijzen en veroordelen maar verantwoordelijk nemen dat dan weer niet.
1 0
ajaxdordtt
Kunnen voorkomen? 1 op 1 graag, 1 tegen 50 waarvan meer dan de helft een mes in zijn zak heeft? Nee dankje.
0 -2
DeWijsneus
Uhm, hij geeft alleen aan dat het probleem in Engeland een graadje erger is. Hij twijfelt er echt niet aan of deze mannen voor flinke problemen kunnen zorgen.
2 -1
ajaxdordtt
Danku.
0 -1
DeWijsneus
Heb al meerdere keren hier gezegd maar echt zeer veel complimenten voor de stewards. Sta je dan voor 9 euro per uur op je zaterdagmiddag. Echt mijn complimenten.
4 0
ajaxdordtt
De hooligans zijn behoorlijk minnetjes aan het uitdelen!

Ik twijfel wat ik stoerder vind: Dit of 8-jarige meisjes aan het huilen maken.

Echt diep respect voor deze stoere mannen.
8 -8
MosesD
Bij Fnoord lopen er iets meer tokkies, helaas ook bij ons teveel. Enige manier is om dit keihard aan te pakken. Ik vraag me direct af, is die voetbalwet eigenlijk al in werking in Nederland? Die kunnen ze dan meteen uitbreiden.
4 -2
ajaxdordtt
Tokkies heb je inderdaad overal. Volgens mij is er geen sprake van een voetbalwet voorlopig.

Dat met die uitsupporters is natuurlijk ook belachelijk. In elk land kunnen bij elke wedstrijd uitsupporters mee, behalve in Nederland. Terwijl Ajax en Feyenoord supporters homofiele padvinders zijn vergeleken bij Engelse supporters. Maar dat eeuwige pappen en nathouden in Nederland..
0 -4
BrandjeXL
Homofiele padvinders de fans van Ajax en Feyenoord vergeleken met de Engelsen? Leg die eens uit
1 0
ajaxdordtt
Stelt toch geen kut voor hier joh.
1 -2
BrandjeXL
Nee die Engelen zijn geweldig. Man je leeft nog in jaren 80. De sfeer in de stadions zijn dramatisch in Engeland op een paar clubs na. Buiten het stadion gebeurd zelden wat en als van dat eiland afkomen doen ze niks anders dan zuipen. Sorry maar die Engelsen stellen echt geen reet meer voor.
3 0
ajaxdordtt
Ja, dat zeg ik toch? Dankzij een strenge voetbalwet. Een x stoer doen en je zit elk weekend op het politiebureau. Stadions kom je niet meet binnen. En de sfeer is echt nog steeds vele malen beter dan in Nederland. Kijk een Liverpool, West Ham etc. Zelfs in het Championship is 100x zoveel sfeer als in Nederland. Bij ons is het écht alleen Ajax en Feyenoord.
0 -1
Amsterdam Loyals
Voetbal wet in VK was maar kleine stap. Grote geld heeft het volk pas echt weg gejaagd bij het voetbal. Nu bomvol met toeristen en dagjesmensen. Minder knokken idd, maar zielloze clubs en dito publiek. Weet niet wat erger is. Af en toe een knokpartijtje of wereldvreemd publiek?
1 -2
DeWijsneus
Hooligan probleem in UK is sinds de jaren 80 niet zo groot geweest. Lees jezelf eens in. Schreeuwlelijk.
0 -2
Amsterdam Loyals
Hahahaha... in stadions? Wat gebeurd er dan? Een Chinese supporter van City die een Chelsea fan uit de Emiraten aanvalt omdat zijn half om half wedstrijd sjaal is gevallen? Engeland is dood, hopelijk pakt het volk na de Brexit ook hun stadions terug in handen...
0 -1
ajaxdordtt
Ja man, zag laatst Liverpool. Allemaal chinezen die "You'll nevel walk alone" stonden te karaokeen.
0 -1
Amsterdam Loyals
Zoem maar in. Ook bij hun ondanks kleine capaciteit ook veel te veel toeristen...
1 -1
DeWijsneus
Nogmaals, lees jezelf eens in. Maar ja lezen. Hoop dat je de tekst kan lezen op je pony pack. Dat is waarschijnlijk al moeilijk zat. Genoeg moeite en tijd aan jou besteed! Doei!
0 -2
Amsterdam Loyals
Ga al tientallen jaren met grote regelmaat naar Millwall. Jij hoeft mij niets uitleggen over het voetbal in Engeland. En doe niet zo hooghartig joh, alsof jij zo’n wijze bent. Geen Amsterdammer zo te lezen..
0 -3
Rukboor
Zie je wel dat jij echt een narcist bent.
Niemand hoeft jou iets te vertellen of uit te leggen, want jij weet alles het beste toch.
Zonder jou zou Ajax niet bestaan, dat is jouw probleem denken. Als jij morgen omvalt gaat Ajax gewoon verder hoor, maar wel met 1 idioot als lastpost minder.
1 -1
Ozymandias
Millwall is wel een echte kneuzen club. Fans die er niet tegen kunnen dat hun club helemaal niets voorstelt en dus maar rotzooi trappen. Ik woon in Oost Londen en Millwall supporters zijn echt alleen "stoer" wanneer ze in grote groepen zijn. Ik heb vrouwelijke buren die rondom Millwall wedstrijden niet naar buiten gaan omdat ze weten dat er wel een paar Millwall supporters vervelend zullen doen. Eén keer kwam een buurmeisje van 18 jaar mij naar binnen rennen (mijn deur stond open omdat ik de vuilnis aan het buiten zetten was) omdat er Millwall supporters achter haar aan zaten. Veel te veel tuig tussen die supporters.
2 0
Rukboor
Daarom voelt onze narcist zich daar ook thuis denk ik?
0 -1
Amsterdam Loyals
Oost Londen? Tegen wie speelde Millwall?
0 -1
Ozymandias
Waarom vraag je tegen wie Millwall speelde? Millwall is in Oost Londen (Isle of Dogs).
0 0
Amsterdam Loyals
Bermondsey... dus als je een verhaal verzint google dan wel goed. Millwall speelt 1988 in Zuid-oost Londen (oorspronkelijk weel uit Oost Londen). Oost Londen heeft sterke WHU aanhang, maar dat op wedstrijddagen van Millwall geen vrouw in Oost Londen de straat meer op durft lijkt grandioos overdreven...
0 -2
Ozymandias
Sinds wanneer is Zuid-Oost Londen niet Oost Londen? Ik hoef dat niet te googelen ik woon in Canary Wharf (letterlijk naast de buurt Millwall) waar veel van de Millwall fans gaan zuipen voor en na de wedstrijd.
0 0
Pierre Heno
maar vooral ook tijdens de wedstrijd!
0 0
Amsterdam Loyals
Met jouw logica ligt Maastricht ook in het oosten. Strikt genomen wel, maar je snapt wat ik bedoel. Millwall speelt als sinds 1988 in Bermondsey. Maar zeg eerlijk, sluiten in heel Oost Londen de vrouwen echt de deuren als Millwall thuis speelt?
0 -1
Ozymandias
Gozer, The Den is vlak bij de buurt Millwall (er zit alleen de Thames tussen) en waar denk je dat de meeste Millwall fans vandaan komen voor, en heen gaan na, de wedstrijden van Millwall?

Ik schreef niet dat "op wedstrijddagen van Millwall geen vrouw in Oost Londen de straat meer op durft". Ik schreef dat ik vrouwelijke buren hebben die niet op straat durven rondom de wedstrijden van Millwall. Begrijp je het verschil tussen sommige mensen en iedereen? Ik scheef ook niet "in heel Oost London". Ik heb het over waar ik woon (mijn buren). In Canary Wharf dus, wat naast de buurt Millwall ligt waar veel van de Millwall fans voor en na wedstrijden verzamelen. Als je echt met grote regelmaat naar wedstrijden van Millwall gaat zou je dat toch wel moeten weten. Of trek je nooit met Millwall fans op voor en na wedstrijden?
0 0
ajaxdordtt
"Hooligans" zijn per definitie kneuzen die nooit ergens bij gehoord hebben, en nu ze even mentaal beperkte lotgenoten hebben gevonden, alleen in groepen durven te opereren. Het domme equivalent van studentenkorpsen.
0 0
DeWijsneus
Heb het even opgezocht maar lees juist dat de afgelopen 10 tot 15 jaar weer enorm opgelaaid is. Mede door armoede en de recessie. Zou op sommige gebieden net zo erg zijn als de jaren 80.
1 -1
Amsterdam Loyals
https://nieuwsredactie.fhj.nl/index.php/2018/11/28/engels-hooliganisme-daalt-de-laatste-jaren-en-verdwijnt-uit-stadions/

Je zo superieur voordoen, maar voor de zoveelste keer de plank compleet misslaan..
0 -3
DeWijsneus
Artikel linken met alleen het geweld in de stadions. Terwijl er weet ik hoe veel onderzoeken en nieuwsartikelen te vinden zijn over de stijging van het hooliganisme in de UK. Lieverd, nogmaals. Ik ga geen moeite stoppen in dit soort berichten. Normale mensen trekken de grens bij agressie. Echte Ajax supporters trekken verder de grens wanneer je Ajax berokkent. Gister doet Ajax zo veel schade toe en speelt zich nog geen eens af in een stadion officieel. Maar nogmaals: jij bent de echte. Zonder jou had Ajax niet bestaan. Je hebt helemaal gelijk lieverd!
1 -1
Amsterdam Loyals
Voor iets waar jij geen moeite instopt maak je je er erg druk om. Voor mijn werk moet ik veel onderhandelen, 1 van de eerste lessen die je dan leert is dat wanneer de ander persoonlijk wordt (tokkie, idioot en nu weer lieverd) een teken van zwakte is! Succes verder in je zwembed!
0 -2
Knalpot
Onderhandel dan eens met de big boys van die andere club dat die vicieuze cirkel van actie en reactie geen ene reet oplevert voor de 95% van de fans van beide kanten die wel het fatsoen hebben om naast elkaar naar een wedstrijdje te kijken zonder elkaars hersenen in te willen slaan.
0 0
Rukboor
Ik weet niet wat voor werk jij doet, maar met jou onderhandelen lijkt me onbegonnen werk.
Maar fijn dat jij als redder van onze Club AFC AJAX een cursus onderhandelen hebt mogen doen.
Ben je zeker Cum Laude voor geslaagd?
0 -1
MosesD
Op de beelden is behalve dat hysterische jochie met dat wijventasje, ook die idioot te zien die die reporter in Turijn een klap verkocht. Prima, opsporen, dikke boete, gebiedsverbod en meldingsplicht op wedstrijddagen.
6 -4
Afcas20
Haha je noemt hem jochie maar 1op1 zou hij niks van je over laten. Lekker stoer praten op internet
0 -2
MosesD
Pfff, wat een armoedige tokkie talk. Ja, dat jochie met dat wijventassie en die andere jongens die 'out of the blue' een reporter slaat horen zeker niet bij Ajax thuis. Dat vind jij allemaal normaal? Een weldenkend mens niet namelijk.
1 0
ajaxdordtt
Dat ze alleen durven met zijn 50en laat wel zien dat ze 1 op 1 vermoedelijk vrij weinig voorstellen. Poesjes.
0 -1
Amsterdam Loyals
Poesjes... je vind jezelf wel erg stoer he? Clown! Met je kansloze aannames van messen en snuiven... nogmaals, geen klap gevallen!
0 -1
DeWijsneus
Ja man, dat maakt alles goed inderdaad. Geen klap gevallen.... Zulke opmerkingen als die van jou maken echt alle normale discussies over dit onderwerp overbodig. Mooie is dat je dat waarschijnlijk zelf helemaal niet door hebt.
0 -1
Amsterdam Loyals
Wijsneus, was jij er gister dan? Weet je wat er gebeurd is? Of huil je vanachter je toetsenbord hard mee zonder enig idee of relativeringsvermogen?
0 -2
DeWijsneus
Agressie is altijd fout. Punt.
1 0
Amsterdam Loyals
Uiteraard, maar nogmaals, op provocatie van feyenoord kant (wat ik meekreeg licht rascistisch en ook Nouri werd erbij gehaald) werd er verhaal gehaald. Laten we het allemaal niet overdrijven...
0 -3
ajaxdordtt
Dit krijgt ook echt nog minnetjes. Idioten zitten overal
2 -3
Wesl
Ow wat is onze club op alle fronten geweldig, maar ow wat zijn er toch domme debielen die het keer op keer op keer verpesten op vele fronten. Laten we als normale, positieve supporters een (figuurlijke) vuist maken tegen relschoppers. Met zijn allen afkeuren en voor mekaar opkomen als ze agressie tonen!
Don't worry, be happy
4 -2
Jariiii
Ik schaam me als Ajax-supporter kapot voor dit statement.
1 0
Schwalbino
Waarom brengt Ajax een officieel statement via de Telegraaf uit?
0 0
Bky
Waar is die kneus eigenlijk die gister direct stond te roeptoeteren dat er iemand was neergestoken?
1 0
WantAmsterdam
Zoals ik ook al schrijf, het schijnt niet zo erg zijn geweest als men zou geloven, er werden alleen Bierdouches uitgedeeld, wat ook te ver gaat maar wel een verschil is tov een knokpartij (volgens Ajax A1 watcher, die nu niet bepaalt een ultra is)
2 -1
DeWijsneus
90 minuten lang
Kinderen en ouders bang
Gekken bestormen de tribunes
Niemand die ze stoppen kan
6 -8
HenryVakH1972
Haha.
0 -1
john67
rentokill, ik ben de laatste twee wedstrijden geweest bij feyenoord ajax 019, daar zijn veel erger dingen gebeurt, het is alleen dat ajax zo sportief is om niet van het veld te stappen. De echte harde kern van feyenoord stond daar met ongeveer 100 man vlak achter het doel van el maachi en met vuurwerk te gooien, ramen bus van ajax ingegooid en ook heitinga lastig gevalt. Ik keur niet goed wat er gebeurt is maar we moeten nu niet ineens gaan doen alsof ze bij feyenoord zulke lieverdjes zijn. Kijk ook eens goed naar de beelden, staan veel stewards tussen, er kon niets gebeuren. Bij feyenoord ajax heb ik geen stewards gezien die tussen de supporters gingen staan en el maachi. Nee werd aangemoederd door feyenoord. Het beste is om het op een geheime locatie te spelen zonder publiek dan heeft feyennord al genoeg voordeel. In alle twee de wedstrijden bij feyenoord werd feyenoord helemaal gek gespeeld door ajax, pas toen de hooligans zich ermee gingen bemoeien en gingen dreigen, kreeg feyenoord de overhand en zag je de ajax spelers toch wel angst krijgen. Hier stonden ze op nog geen meter afstand en konden zo het veld op.
6 -5
JohnTB
Ok eens met wat je zegt. Het moet gewoon zonder publiek worden gespeeld. Is natuurlijk wel fout van Ajax om harde kern supporters toe te laten zoals dat ook bij Feyenoord gebeurde.
0 0
Puurvoetbal
Ik was er ook. Tering, wat ben jij onnozel !
2 -2
Basuto
Wijzen naar een ander is een teken van zwakte. En daardoor worden problemen niet opgelost maar alleen maar erger
3 -5
Juichtoon
Maar vertelt wel het hele verhaal.
3 0
john67
er is geen klap uitgedeeld
5 -5
Woodenshoe
Dat is wel een hele lauwe reactie, aanpakken en verbannen dat achterlijke domme klootjesvolk!
2 -2
afca95
Was er iemand bij die met een neutrale blik kan vertellen wat er gebeurde?
2 0
Afcas20
Bijna nergens lees je over de provocaties tijdens de wedstrijd nog voor het onrustig werd. Jammer. Mensen die er niet bij waren moeten gewoon hun muil houden. De media geeft er altijd een mooie draai aan. Gold ook over Ajax - Juve entrada waar aan het begin ook alles aan supporters werd toegeschoven
8 -9
ajaxdordtt
Nee natuurlijk lees je niet over 'provocaties', omdat dat geen reet uitmaakt. Je houdt gewoon je handen thuis. Maar het zal wel komen doordat jij je verbaal niet kunt redden.
3 -5
Kuningast
Uhh nou, als het klopt dat ze over Nouri aan het zingen waren verdienen ze een enorme schop onder de reet!
1 0
Juichtoon
Wel eens van hoor en wederhoor gehoord?
1 -2
Puurvoetbal
Dat is in dit geval totaal niet relevant. Jij hebt toch ook de beelden gezien van dat volk wat met schoudertasjes en streeptruitjes voor een zeer bedreigende situatie naar vrouwen en kinderen veroorzaakt. Wat is dat van jou om deze ernstige zaak te ontkennen !
1 -2
ajaxdordtt
Hunnie liepe met kakkerlakku sjirts. Hunnie ware liedjes aan het zinge. Hunnie ware aan het profoseren.

Boeiend. Je houdt gewoon je handen thuis, zeker als je kinderen en vrouwen in gevaar brengt. En kom niet met er is geen klap uitgedeeld. Maar waarschijnlijk vind jij ook dat ee vrouw een klap verdient als ze je stoort tijdens het tv kijken. Of dat een meisje er om vraagt verkracht te worden als ze in een kort rokje buiten loopt. Leven is zo moeilijk, met al die provocerende mensen.
1 -5
Juichtoon
Meer waarschijnlijk is dat ik vind dat je last hebt van een tunnelvisie. Verkrachtingsvoorbeelden erbij halen is nogal onzinnig net zoals mij andere dingen in de schoenen schuiven (die ik niet vind) of doen alsof ik raar praat om mijn ongelijk op jouw punt aan te tonen. Ik vind dit nog een rare manier van denken en discussieren. Maar het zal wel in jouw wereld passen.
1 -1
Puurvoetbal
“Er liep er een met een Feyenoord -shirtje aan. Ja, dan vraag je er ook om “. Onnozele hals !
1 -1
Juichtoon
Dat zeg ik helemaal niet Puurdomheid! Het is en en en. Lezen. Moeilijk he?
0 0
ReinBurg
Maar dan wel beide wedstrijden veroordelen ook die van 30 april.
1 0
ajaxdordtt
Uiteraard. Staat alleen los van elkaar. Het ene maakt het andere niet minder erg, of erger.
0 -3
Juichtoon
Misschien moet je je dan eens verdiepen in het zien van verbanden.
2 0
ajaxdordtt
Ik heb het gevoel dat jij je hele leven in vrij weinig dingen hebt verdiept, buiten alcohol en drugs.
0 -2
Juichtoon
Hahaha. U know notin' ajaxdordtt. En om je gerust te stellen. Ik keur al het voetbalgeweld ten stelligste af.
0 0
Afcas20
Het is bij verbaal geweld gebleven, niemand heeft ook maar één klap gehad. Als je als Feyenoord supporter, 3 vakken naast de harde kern van Ajax, voortdurend gaat provoceren tijdens een Mini-Klassieker moet je niet raar opkijken als er op een gegeven moment verhaal gehaald wordt. Waarbij de families en kinderen overigens met rust gelaten zijn en het puur om de uitlokkers ging
5 -3
ajaxdordtt
"Verhaal halen" bij een wedstrijd tussen kinderen. Heb je zelf niet door wat een ongelofelijke loser je dan bent? Ik zag fotos voorbij komen van de huilende kids van Dirk Kuyt. Dat heb je dan op je geweten, kinderen doodsbang gemaakt. Grote jongens. Maar goed, als je de beelden en de hoofden van die idioten ziet weet je gelijk dat het complete mislukkingen zijn.
5 -5
MosesD
Wat noem jij provocaties?
2 -1
Afcas20
Niet dat juichen, daar is niks mis mee. Maar wel opstaan om gebaartjes naar ons te maken en dingen te schreeuwen. Je weet dat je als Feyenoord supporter niet zo geliefd bent dus dan is het ontzettend dom om de harde kern te provoceren. Hier wordt gedaan alsof er zonder reden families werden aangevallen, maar dat is gewoon onzin. De kinderen en families zijn met rust gelaten en het ging puur om de uitlokkers
3 -1
Finidi en Nwanko
Tja de harde kern is toch een verzameling van zielige mensen, mensen die niet van voetbal houden maar die het vanwege hun lege bestaan wel opzoeken, doetjes die wel anderen mogen provoceren en tegelijkertijd niet kunnen incasseren vanwege hun tere zieltjes. Tja dan vraag je er als 010 écht zelf om......töch??
0 0
Knalpot
Je had ook even rustig naar de stewards kunnen lopen en zeggen haal die paar rare dwazen daar even weg dat is misschien wat beter voor de veiligheid van de overige goedwillende mensen die daar op de tribune zitten. En als ze niet weg willen komen wij wel een handje helpen. Ik denk dat die paar provocateurs dan wel eieren voor hun geld hadden gekozen.
3 0
ajaxro
Hahahahahahaha.
0 0
MosesD
Ach, daar sta je als Ajacied gewoon boven. Dat tokkie gedrag past een Ajacied niet. Michael van Praag zei het ooit mooi, 'een Ajacied houdt z'n jasje aan'. En daarbij een beetje wat roepen, ach dat is toch niet zo erg? Ik vind het allemaal zo overdreven. Blij dat ik niet zo opgefokt door het leven moet.....
3 0
ajaxdordtt
Jij loopt waarschijnlijk ook niet op een zaterdagmiddag met 5 liter alcohol en 5 gram coke in je lichaam rond.
3 -2
MosesD
Klopt, over het algemeen niet nee. :-) Ik heb ook niet zo'n wijventasje en ben niet bepaald hysterisch. Dergelijke types gewoon weigeren op zowel de Toekomst als in het stadion.
4 0
ajaxdordtt
Ach ja, gelijk gezeik als je dat doet. Hier in een locale nachtclub hetzelfde. Dit soort types met tasjes, zonnebrillen en petjes werden geweigerd en er was nooit gezeik. Tot er 1 x toevallig een Marokkaan tussen zat.

Aangeklaagd voor discriminatie moest een soepeler deurbeleid komen. Nog geen 2 maanden later was de tent gesloten wegens overlast.

Als je de typetjes ziet weet je het (blank, donker of getint, don't get me wrong) maar er mag niks tegen gedaan worden.
0 -2
DeWijsneus
Waarom dat tasje zo veroordelen zeg? Waar laat je anders je tampons en make-up?
5 0
AlexIbarra
Het lijkt haast alsof we sinds kort een paar infiltranten onder de supporters hebben. Die zoveel mogelijk schade aan de club willen toebrengen en al onze 'sociale' doelen willen doorkruisen (vaker uitsupporters, minder politie-inzet, huldiging in stad, minder boetes, etc.)

-Die granaat bij Ado met drie kruizen, seriously? Als je die gasten echt haat steek je de boel in de fik zonder sporen achter te laten. Deze dwaas doet niks maar laat wel sporen achter.
Conclusie: Uitsupporters bij Ado kunnen we voorlopig vergeten.

-Blikken bier gooien naar de burgemeester tijdens de huldiging op Mplein, terwijl we graag willen dat zij komende jaren toestemming geeft voor meer huldigingen? Goed idee.
Conclusie: Supporters kunnen de weelde niet aan, voortaan weer P2.

-In plaats van onze topjeugd een mooie titel te laten pakken tegen de kakkies, ga je tijdens de wedstrijd de boel al laten ontsporen.
Conclusie: Ook jeugdwedstrijden zijn risicowedstrijden, voorlopig geen uitsupporters bij de Klassieker, misschien ook geen titel voor o19.

-Vlak na het kampioenschap bij de Graafschap niet rustig het trauma van 2016 laten wegtrekken maar de boel gaan slopen.
Conclusie: Elke wedstrijdje van elk team van Ajax is een risicowedstrijd.

Toch eens uitzoeken waar Valentijn Driessen was op de momenten waar dit gebeurde.. ;)
Ik vrees echter dat dit gedaan is door mensen die echt denken dat ze Ajax zo steunen.
8 -2
ajaxdordtt
Deze mensen denken idd dat zij een hele belangrijke functie hebben binnen Ajax. Dat ze ons kloppende hart zijn.
1 -2
Kokakola
Wordt wel opgeblazen op de sociale media. Er zijn 0 klappen uitgedeeld.
8 -11
ReinBurg
Wat er op Varkenoord gebeurde tegen Heitinga en de spelersbus was minstens zo laag...Ik was er zelf bij
5 0
Finidi en Nwanko
En??
0 0
Knalpot
Dat zal wel maar dat is een probleem tussen Ajax, Feyenoord en de KNVB. Ajax moet dat gewoon melden bij de KNVB en die moeten gewoon Feyenoord op de vingers tikken dat de openbare handhaving niet op orde was. Nu krijgen wij weer de hoon van heel het land op ons nek omdat gisteren breeduit in de media terecht komt. En na Doetinchem en gisteren is er weer een mooi stokje voor heel veel burgemeesters om uitsupporters van Ajax helemaal maar niet toe te laten.
0 0
Juichtoon
Omdat het ook alles met beeldvorming te maken heeft. Wij dienen onszelf te verdedigen, dat is ook wat Vd Sar doet, anders gaat onze kop eraf. De media wordt gedomineerd door het AD ofwel de ADR die talloze regionale kranten uitbrengen. In het hele land lezen mensen niks over de wanordelijkheden al jaren op Varkenoord als de Ajax jeugd komt (ben je daar wel eens geweest). Nu stond Rtv Rijnmond ook weer vooraan om het gebeuren te framen dat die foute Ajax supporters weer die onschuldige kinderen van Fnoord aanvielen zomaar om niks. Een beetje weerwoord kan dan geen kwaad.
0 0
Knalpot
Ja hoor knul in de jaren 90 deden wij dat ook gewoon met mn maten van beide kanten. En nee provoceren of juichen haalde je niet in je hoofd maar dat hele I stand my ground gelul omdat er een paar van die malloten zich willen bewijzen t.o. hun clanvriendjes (kijk mij is lekker zitten in mn kakkieshirt in 020) dat is gewoon tunnelvisie van een groep opgefokte gasten. Wees creatief en zet ze vocaal lekker voor lul en na afloop had je ze waarschijnlijk ook nog lekker uit kunnen lachen omdat ze met niets naar huis hadden moeten gaan. Hier waren kinderen bij en stonden er kinderen op het veld waarschijnlijk snap je het over een jaar of 20 wel als je zelf kinderen hebt en het hooliganism idealiserende wereldje uit bent. Maar wat gisteren is gebeurt daar moet je boven staan en beseffen dat je de club waar je zoveel van houdt alleen maar in een kwaad daglicht hebt gezet!
0 0
MosesD
Ik zie dat de tokkies op film duidelijk herkenbaar in beeld zijn. Vooral een jongetje met zo'n wijventasje die hysterisch staat te gillen. Hele setje opsporen, gebiedsverbod voor de Toekomst, Stadionverbod en meldingsplicht op wedstrijddagen. Dat is een eerste stap.
5 -2
Rentokill
Ajax moet nu aanbieden om het duel in Rotterdam te komen spelen. Lijkt me een sportieve oplossing.

En Ajax moet met een plan gaan komen om dit soort excessen te lijf te gaan.

Pak je verantwoordelijkheid. Laat zien dat we de grootste zijn. Ook hier in.
6 -6
ReinBurg
Overspelen in Rotterdam? Ben je gek ofzo?
Gewoon in Amsterdam en anders is Ajax alsnog kampioen.

Vergeet even niet wat er op Varkenoord een maandje geleden gebeurde tegen Heitinga en het bekogelen met stenen van de jeugdbus van Ajax.

Dus àls er straffen volgen dan twee kanten op want er heerst nu een kortzichtige teneur alsof alléén de Ajax fans zich hebben misdragen en dat slaat totaal nergens op.
6 0
Juichtoon
Hear, hear.
1 0
Buza
Wat er ook niet naar buiten is gekomen 1 maandje terug is dat de fans van Feyenoord ook ouders provoceert en zei tegen een speler "K...neger wordt Nouri" dat vindt ik persoonlijk nog erger dan wat gisteren is gebeurt. Ik praat gisteren niet goed, maar beseft de fans van Feyenoord zijn geen heiligen!!
3 0
Lane 8
Goh.
0 0
Rentokill
Schaam je diep, stelletje eikels. Dit is dus precies wat de burgemeesters nodig hebben om de komende jaren uitsupporters tussen Feyenooit en Ajax te verbieden. En terecht helaas.
5 -1
ReinBurg
Wel nav de gebeurtenissen van zowel gister als vorige maand he laten we dat ook ff niet vergeten
1 0
flodder
SCHANDALIG......OPPAKKEN DIE GESTOORDE DORPSIDIOTEN..vinden zich nu zeker ook nog zelf geweldig..kijk eens wat we gedaan hebben...wat waren we weer goed ...hersenloze wezens dat zijn jullie.
8 -2
Rentokill
En dat bij een jeugdelftal. Tegen de gezinnen en families van de spelers. Treurige zieke mensen.
3 -2
ReinBurg
Gevolg van 30 april en vorige week bij Swift. Helaas
2 0
Martano
Jammer, volgende keer beter.
0 -1
Babayaka
Punt is thuissupporters denken dat ze de baas zijn en denken dat ze mogen bepalen wat wel en niet mag. In een stadion. Uitsupoorters gescheiden uitsuporters mogen niet juichen voor hun cluppie
Staan bij zitplekken enz enz . Feit is echter dat de thuissupporters ook maar een betalende gast is, en zich eigenlijk moet gedragen.
2 -1
Puurvoetbal
Vd Sar hoopt met dit soort teksten een milde straf te krijgen. Hij durft zijn eigen mensen niet aan te pakken. Er zijn overduidelijk hele grote fouten gemaakt. Die doorgesnoven idioten weten niet beter. Dit is een grote organisatorische fout; waardoor moeders en kinderen moesten vluchten; een schande ! Gewoon 0-3, klaar !
10 -9
Rentokill
Wat is de organisatorische fout dan? Sorry maar ik zie m even niet...
0 0
Kaatje
Heb je het nou over jezelf of zo?
0 0
Beer1972
Jij ziet serieus niet welke organisatorische fout er is gemaakt? Duizenden mensen wilde gisteren naar die wedstrijd, maar er mocht maar een beperkt aantal mensen de wedstrijd bijwonen. De harde kern heeft bij ajax kaarten geeist en ajax heeft uit angst wrs 150-200 kaarten gegeven. Ongetwijfeld gevraagd echt alleen sfeer te maken en geen ellende te veroorzaken. Uiteindelijk nemen die gasten 20 meter naast de ouders etcetera plaats op de tribune, terwijl ze normaal gesproken aan de andere kant staan. Op dat moment kon je al zien aankomen dat het fout zou gaan. En nu in de reactie durft Ajax zich opnieuw niet hard uit te spreken..
0 0
ReinBurg
Ben jij soms @beppie172 van fr12? Ga lekker ergens anders zitten stoken dan
0 0
oudzuid2
"keurt situatie af"...

man man, heb het filmpje gezien, veel duidelijker dan kun je de tronies van die gasten niet krijgen. hoe moeilijk kan het zijn om die idioten voorgoed uit de Arena en de Toekomst te verbannen?
3 -1
marrene
Wie zegt dat dat niet gebeurt? Dat hoeft vd Sar toch niet in een officiële verklaring te zeggen.
0 0
Rentokill
Ik denk zelfs dat meer dan de helft van die gasten al een stadionverbod heeft. Het was tot op heden nooit echt nodig om hier ook zo zwaar te controleren maar het tuig heeft weer gewonnen en ervoor gezorgd dat we ook bij de jeugdcompetities met waterkanonnen en bloedhonden moeten staan om deze honden te weren. Heel treurig maar de veiligheid van spelers en echte supporters is belangrijker.
0 -1
Amsterdam Loyals
Dramaqueen. Bezoek gewoon eens een keer een wedstrijd. Het is echt compleet veilig... Waterkanonnen en honden bij jeugdwedstrijden.... echt hoor... Get a life!
0 0
GvanderK
Jammer dat een stel eencellige het voor de club moeten verpesten. Komt nooit meer goed met zulke mensen.
2 -1
MarcelvTol1971
Zouden deze gasten nou werkelijk denken dat ze Ajax hier op één of andere manier een dienst mee bewijzen. Iemand zit met een Feyenoord shirt op de tribune, en dan met het stoom uit je oren verhaal gaan halen. Het verstand zit dan echt niet waar het hoort te zitten. Mijn beste vrienden zijn Feyenoorders en ik kan gewoon niet snappen dat je elkaar zo naaf het leven kan staan.
Dat achterlijke kinderlijke gedrag van ja maar hun hebben dit gedaan dus nu moeten wij dat terug doen.

En die gasten krijgen nog alle ruimte ook en daar miet Ajax eens mee kappen, die gasten maar blijven ondersteunen. Ik wordt tijdens wedstrijden echt gestoord van die achterlijke baby die met een megafoon de liedjes inzet.
Sfeer is prima daar niet van maar dat overdreven gedoe.

Dat Joden gedoe slaat kant nog wel, gebaseerd op niets maar het gaat maar door. Ajax is geen Joodse club, het slaat werkelijk als een lul op een drumstel.

Ajax moet nu gewoon eens met richtlijnen en maatregelen komen want het is een keertje klaar met het feit dat een stel hersenloze, doorgesnoven kinderachtige pubers de boel verkloten.

Want waarom denken we dat de Toekomst gister niey bomvol uitverkocht was voor de kampioenswedstrijd ? Ik denk dat dat is door de sfeer in de vorige kampioenswedstrijd tegen Feyenoord paar jaar geleden. Die was toen ook agressief, toen al dat tuig aan de overkant stond.

Dat achterlijke gedoe om dit soort wedstrijden heen is voor mij een reden om lekker thuis op de bank te kijken.

Deze reactie van van der Sar is daarom weer tenenkrommend en van niveau dorpspredikant. Zo houdt het nooit op.
19 -4
Ansjo
Ajacieden werden vroeger uitgescholden voor Joden. Om het plezier van de tegenstander eruit te halen zijn we ons zelf maar Joden gaan noemen als geuzennaam. Je moet er ook niet teveel achter zoeken verder.
1 0
Ajaxfan16
Maar wel straks weer tijdens een Europese wedstrijd zeggen, wat een geweldige sfeer in de Arena. Dat komt wel onder andere door die gozer met die megafoon. Als die er niet staat kan je nog een speld horen vallen in de Arena, want dan wordt er helemaal niks gezongen.
3 -8
D4nny
Die gozer met die megafoon is het probleem niet voor mij. Het zijn al die onnozelen die Ajax in een kwaad daglicht stellen die van mij nooit meer met Ajax geindet iriseerde hoeven te worden.
1 0
Stibba020
Kan ook niet tegen dat joden geroep. Moeten ze is meekappen! Sfeer is helemaal top, maar joden hebben niks met Ajax te maken.

En die gasten moeten een levenslang stadion verbod krijgen en torenhoge boetes geven.
Voor elke keer dat ze in de buurt van een weddtrijd komen, 10.000 euro boete geven.
4 -4
BokkieBokstra
De documentaire superjoden is een aanrader. Te vinden op npo gemist. Het heeft iets pijnlijks het Jod'n Jod'n getetter met de geschiedenis in het achterhoofd.
5 0
Koekepeer
Bedoel je niet Ajax! Joden! Amsterdam!
1 0
BokkieBokstra
Nee, deze docu heet superjoden maar zie nu staan die jij bedoelt. Ga ik kijken lijkt me interessant. Goede tip.
0 0
Basuto
Eens met je verhaal, die gasten moeten naar Wolfheze. Daar is het echte gekkenhuis, niet bij ONS op de tribune. Ajax is van ons allemaal stelletje debielen! Verziek het niet voor je eigen gappies. Aub. Tief een keer op. Maar Joden is prima. Je mag best een geuzennaam hebben, daar is niks mis mee. En die megafoon ook lekker houden!!! De ArenA heeft echt goeie sfeer door die gasten, wat dat betreft. Dat is wel eens anders geweest, en dat was echt doodsaai en daar lachte het hele land ons ook nog eens om uit.
5 0
D4nny
Helemaal gelijk. En maar onder de noemer “passie” plaatsen.

Hersenloze alpha mannetjes zijn het.
4 0
erikvr
Snappen die idioten nou echt niet dat zij verantwoordelijk zijn voor het feit dat de komende 10 jaar alsnog geen supporters meer mee mogen bij een uitwedstrijd?
En de mensen die dit gedrag nog goed zitten te praten ook, het wordt tijd om je kapot te schamen!
3 -1
ETM
Lees ik hier nou echt dat ook mensen zijn die het provocerend vinden als een Feyenoord-supporter een Feyenoord-shirt draagt?!

En mensen die schande spreken van het gedrag van deze geweldadige figuren zijn morraalridders?

Wow.
9 -4
31xAjax
Ja dat lees je helaas goed. Vooral de posts van juichtoon insinueren dat de ouders etc van de Feijenoord spelers zich provocerend hebben gedragen zijn walgelijk. Het was volledig te wijten aan een groepje Ajax tuig. Op deze manier kan natuurlijk niemand bezwaar hebben als Aboutaleb en Halsema het geen uitsupporterscontract met een paar jaar verlengen.....
6 0
Juichtoon
Nee dat lees je dan niet goed, maar juist heel selectief.
1 -4
kaashaas
Het kleine groepje wat van elke club extreem is moet je mega zwaar gaan beboeten voordat het echt een keer heel erg mis gaat. Over en weer gebeuren er haatzaaiende uitingen en daar moet je het mega hard aanpakken.

Het is toch eigenlijk te ziek voor woorden dat wij als trouwe supporters met ons goede gedrag hiermee geassocieerd moeten worden.

Dit is echt een overheid dingetje..

Je moet blijkbaar zelfs met dit soort wedstrijden zo zwaar gaan beveiligen. Voor dit soort criminelen kan je een club ook niet de verantwoordelijkheid geven.

Dit soort criminelen hebben eigenlijk tbs nodig.
Het zijn in feite gewoon los geslagen projectielen.

Het enigste wat Ajax nu kan doen is deze criminelen gewoon permanent weren. Seizoenskaart en lidmaatschap terug vorderen en publiekelijke aangeven dat ze niet bij Ajax horen.
Aangifte doen bij politie..
6 -2
Sterspeler
Hoezo is dit een overheids ding? Ja. Laten we vooral belasting betalen omdat er een stel snuifduiven op de toekomst rondlopen die niemand durft te verwijderen. Aub niet zeg. Gewoon met eigen publiek dit soort idioten aanpakken als de vereniging niks doet.
0 0
kaashaas
Dit soort psygisch gestoorde mensen horen onder toezicht te staan van de overheid.. dit soort gedragsstoornis is gewoon vergelijkbaar met mensen dit die zich agressief gedragen in bijvoorbeeld het verkeer of in een discotheek maar dan nog erger dit soort mensen zoeken het ook nog op... en daarom hebben zij hulp nodig van de overheid. Ajax hoeft toch niet voor de ggz te gaan spelen. Dit is gewoon een maatschappelijk probleem alleen uiten dit soort mensen zich bij een voetbal wedstrijd.
Als dit in de kroeg gebeurd dan komt de desbetreffende persoon niet meer binnen en word hij gewoon vervolgd.. of iedergeval naar meerdere vergrijpen.
Als Ajax kun je alleen maar weren veel meer kan je niet.
0 0
Gerard36
helemaal mee eens
4 -1
Toon meer reacties