Ten Hag over rol Schreuder: 'Die is heel groot'

JesseTH, 17-05-2019 om 21:50, 12668 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag is zeer te spreken over de rol die Alfred Schreuder tijdens het inmiddels voorbije seizoen heeft vervuld. Met name op de trainingen op De Toekomst zag hij de assistent-trainer een grote rol vervullen, op meerdere vlakken.

'Die is heel groot, want hij heeft een bepaalde taak die op het trainingsveld ligt', spreekt Ten Hag over de rol van Schreuder bij Inside Ajax. 'Zeker ook in de voorbereiding op de tegenstander. Dan is hij duidelijk. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de speelwijze. Ik ga hem heel erg missen. Toen ik hier bij Ajax kwam, wist ik: dit is zo groots. Het internationale voetbal zit in een ontwikkeling en daar komen ontzettend veel factoren bij kijken. Dat kun je niet alleen. In de eerste gesprekken met Marc stelde hij gelijk dat ik een goede assistent nodig had.'

'Het gaat altijd om het team; de spelers en het team eromheen', spreekt de trainer verder over het volbrengen van de taken met Ajax. 'Er zijn ontzettend veel mensen die daarin een rol hebben gespeeld. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Er hebben ontzettend veel mensen meegewerkt aan dit ontzettend mooie seizoen met geweldig voetbal die Ajax naam heeft opgeleverd in Europa. Ajax is heel groot, maar die naam is zeker bevestigd.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
en wie of wat mag dan wel die zwakste schakel zijn?
0 0
VakO
Ten Hag nog een paar jaar bij Ajax en daarna Schreuder terughalen als opvolger.
3 -1
Libero
Wat kan het verkeren. Toen het slecht ging lag dat aan ten Hag. Toen het beter ging hoorde en las je dat dat de invloed van Schreuder was en nooit viel zijn naam als de prestaties minder waren. Toen het geweldig ging kwam het door de selectie en zouden wel tien trainers daarmee zulk succes realiseren. Eigenlijk horen we al jaren van de zgn kenners dat de invloed van coaches zeer beperkt is. En nu loopt het sommigen dun in de broek omdat een assistent vertrekt.
Ja, het kan verkeren.
8 -2
Puurvoetbal
Het kan zeker verkeren. Komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, heeft meer dan 200 wedstrijden voor Feyenoord-1 gespeeld en ik heb geen enkele wanklank over zijn voetbalverleden gezien op AS.
1 -2
Ferd
Feyenoord 1
RKC 119
NAC 184
Feyenoord 25
RKC Waalwijk 20
Feyenoord 7
FC Twente 3
Vitesse 6


Hoe jij aan 200 wedstrijden Feyenoord komt is mij een wonder.
2 0
Ferd
37 wedstrijden Feyenoord 1. Niet overdrijven he. Bijna 200 wedstrijden NAC.
0 0
Mazraoui
Komt waarschijnlijk door de goede ervaringen met Bosz
0 0
Libero
Da's inderdaad op zijn minst opmerkelijk.
0 0
Dapperestrijders81
Interessant artikel. Ben heel benieuwd of we de combi schreuder/tenhag gaan missen. De stille kracht bij Rijkaard in Barca was Ten Cate. Laten we hopen dat dit niet hier het geval was echter mijn gevoel is niet positief.
1 -2
Bensco
Schreuder is zeer belangrijk geweest in dit succes. Hij was in feitte een assistent trainer die allang klaar was voor het hoofdtrainerschap. Het mooiste aan de combi Ten Hag en Schreuder was dat ze met elkaar durfden te sparren over alles. Maar ik denk dat het volgend jaar ook wel goed gaat komen. Ten Hag heeft inmiddels zijn stempel wel aardig gedrukt en de kern van het team zal wel aardig overeind blijven dus ik denk wel dat het goed moet komen. Me moet vooral de verwachtingen temperen van Poulsen. Die komt net kijken en zal vooral bezig met leren. Die tijd moet je hem ook gunnen.
0 -1
Pierre Heno
Zeker na het tragisch overlijden van zijn 6 jarig dochtertje Anouk aan de gevolgen van een hersentumor in maart 2006 is het fantastisch wat Alfred Schreuder allemaal op heeft weten te brengen in de jaren daarna. Het gebeuren met Nouri heeft ook hem in het bijzonder geraakt . Jammer dat hij niet nog een seizoen blijft. Dat het je goed moge gaan Alfred.
4 -1
JariHeijden
Ik ben toch weg benieuwd naar de rol van Aron Winter. Hij zit er natuurlijk niet voor spek en bonen bij. Toen Keijzer werd ontslagen, moeten Bergkamp een Spijkerman ook weg. Maar Winter mocht blijven. Daar was natuurlijk een reden voor. Ik rolverdeling, de takenverdeling. En naar ieders invloed in de selectie en binnen de staf.
1 -1
GinoAFCA
Die krijgt andere functie en reiziger wordt nieuwe assistent
0 0
DaHool
Groter dan menig één denkt ben ik bang!
2 -2
Ozymandias
Ik hoop dat Ten Hag lang bij Ajax blijft maar Schreuder lijkt me een goede potentiele opvolger voor in de toekomst. Nederland heeft met mannen als Bosz, Ten Hag, Schreuder, Keizer en Slot weer een talentvolle lichting van trainers.
2 -4
AnsB
Ja, Slot hoort daar zeker ook bij. Ik kijk uit naar zijn trainerschap bij AZ; viel al op bij Cambuur en zijn opvattingen waren 'modern' in die tijd, omdat het Nederlandse trainersgilde (en de media) nog behoorlijk conservatief waren. Er is wel iets veranderd sinds Bosz zijn intrede maakte bij Ajax en succes had.

Misschien kan Pepijn Lijnders zich ook nog ooit scharen onder die nieuwe lichting. Is gesneuveld bij NEC maar zijn ideeën vind ik op z'n minst interessant. Misschien is hij te theoretisch, of matcht hij slecht met specifieke spelersgroepen (die niet zo van verandering houden). Gaat wel lastig worden voor hem in Nederland met media als Voetbal Inside. Daar houden ze niet zo van zo'n type trainer.
3 -2
ambtenaar
Kijk dit vindt ik nou interessant, zie die Schreuder er vaak bij lopen maar heb echt geen idee wat hij toevoegd. Maar zal niet voor niks zijn dat een Duitse middenmoot er miljoenen voor over heeft.
Hij doet mij trouwens denken aan pinky & the brian, komt denk ik door zijn oversized hoofd.
1 -2
Pierre Heno
Beste ambtenaar , informeer je eerst eens voordat je een reactie hier op AS geeft over iemand. Voor een beetje lekker chatten zijn tenslotte meer dan genoeg andere sites.
0 -3
ambtenaar
lekker chatten doe ik wel met je moeder.
0 0
Schip
Haha, nou je het zegt.
1 -2
ambtenaar
Haha ga je nooit meer vergeten... pinky
0 0
AsensioWillemsen
Erg jammer. Benieuwd of Poulsen ook meteen zo goed is, heeft niet de ervaring van Schreuder als trainer maar als speler wel veel meegemaakt natuurlijk
4 0
Esthas
Amen Erik.
1 0
Fieldman
Wie gaat Schreuder opvolgen?
0 0
SPLNDD
Poulsen
2 0