De Ligt jongste winnaar Gouden Schoen ooit

GinoHaverkamp, 17-05-2019 om 07:10, 24611 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Matthijs de Ligt mag zich de beste voetballer van de Eredivisie noemen. De jonge Ajacied heeft namelijk de Gouden Schoen gewonnen en is zodoende Speler van het Jaar geworden dit seizoen. De eretitel is door De Telegraaf uitgereikt. De Ajacied is de jongste speler ooit die de prijs wint.

Met het pakken van de Gouden Schoen houdt De Ligt nipt Luuk de Jong en ploeggenoot Dusan Tadic, die de Bronzen Schoen pakt, achter zich. Voorafgaand aan de laatste speelronde stond PSV'er De Jong nog bovenaan in het klassement, maar De Ligt haalde hem in extremis toch nog in door een goed cijfer te pakken voor zijn prestaties tegen De Graafschap.

De tiener is logischerwijs blij met de uitverkiezing. 'Ik wist dat ik in de race was, maar ik heb lang op de tweede plek gestaan. Als je die Gouden Schoen dan in de laatste wedstrijd alsnog pakt, is dat fijn. Mijn vader en mijn vriendin hoorden het als eersten.'

Bijna elke winnaar van de Gouden Schoen liet de Eredivisie het jaar erop achter zich. In het recente verleden bleven alleen Davy Klaassen en Hakim Ziyech Nederland even trouw. De Ligt: 'Voor de beste speler van de Eredivisie zal er altijd belangstelling komen', laat hij weten. 'Stel je voor dat ik dat (een transfer maken, red.) doe, dan doe ik het met de dubbel… en de Gouden Schoen.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blueberry
Het nadeel is dat de rapporteur meestal een verleden heeft bij wedstrijden die hij moet beoordelen.
Dus helemaal objectief is het niet maar dat geld natuurlijk ook voor Ajax. Toch begrijp ik niet waarom de Jong boven Zyech en de Jong staat. Heeft ook nog een doelpunt cadeau gekregen omdat hij bij een vrije trap met een klein stukje haar de bal raakte. Hoe droevig kun je zijn
0 0
Salamis
AD heeft wel De Jong gekozen. Dan spoor je toch niet als beoordelaar? Die gasten zijn zo bevooroordeeld cq hebben een hekel aan Ajax dat ze niet meer serieus te nemen zijn. Zyech, Frenkie, Tadic, vd Beek zijn allemaal veel beter en belangrijker geweest dan Luuk de Jong.
0 0
BlueDuke
niet helemaal eens. Bij ons waren meer spelers belangrijk. psv was heel erg afhankelijk van de jong. dat hij dan hoog staat is vrij logisch.
1 0
Aeter
Haha alles wordt afgepakt van de Jong. Topscorer, moet ie delen; gouden schoen, nope!; kampioenschap, nada!; Champions League, haha. Jammer joh!
1 0
trainerdv
Ik hoop dat alle fans hem minimaal 1 keer dit seizoen in het stadion hebben zien spelen. Voor je ogen zie je pas hoe goed hij is en merkte je dan Ajax onoverwinnelijk was. Niet normaal deze kerel. Ik denk de beste CV die ik ooit heb zien spelen
0 0
Superjan
Tadic topscorer, Frenkie statistich de beste, Ziyech beste Ajacied en nu De Ligt gouden schoen. Lekker.
2 0
gi0vanni
Frenkie talent van het jaar.
0 0
gi0vanni
O ja en natuurlijk ten Hag trainer van het jaar.
1 0
Jariiii
En hij is nog steeds niet weg, hè.
Schat de kans dat hij gaat op 80 procent, maar niet op 100. Een mens mag hopen en dromen...
0 0
Kikke
Dat is heel mooi! Om trots op te zijn! Maar niet de Championsleague, je bent nog te jong om te gaan, 21 is vroeg genoeg en liever nog 23 ste!
1 0
Joseph
Hij is 1 van de beste verdedigers ter wereld, die kan niet nog 2 jaar in de eredivisie spelen, laat staan 4.

Een jaar zou al geweldig zijn en een gigantisch kado van Matthijs!
0 0
Kikke
Natuurlijk wel, dan zou hij echt wat voor Nederland betekenen en voor Ajax. De Nederlandse competitie is zo slecht, omdat in Nederland zo slecht met de sport om wordt gegaan. Alle clubs kunnen een top conditie trainen, simpelste wat er is. Daarbij techniek, basis, kan ook iedereen met talent leren. Wat Ajax in europa heeft gedaan, kunnen andere clubs in NL doen. De Ligt moet blijven en zijn hoofd niet gek laten maken! 19 jaar joh, hartstikke jong nog..
0 0
meerzicht
Vanmorgen vroeg reed ik in de omgeving van Eindhoven. Ergens in een weiland stond een platte kar. Daarop een man. Deze stond luid te schreeuwen tegen een van de vier vogelverschrikkers. " he zag je dat dan niet, duidelijk een penalty. Luuk werd onderuit gehaald" ik stopte en bekeek het schouwspel van afstand. de arme kerel was duidelijk volledig in de war. " ja, we zijn kampioen, we zijn kampioen. Neee, jij krijgt bergwijn niet hahahah.... ja, rijden maar rijden maar we zijn kampioen..." naast de kar stond een wat oudere man, grijs haar en een baard. " Mark, kom nou. Het is over we zijn geen kampioen. Er staan geen mensen langs de kant. Ze zijn in amsterdam feest aan het vieren. Kom gaan we naar huis. Schoonma heeft een lekker Amstelbiertje." Helaas die man op de kar bleef schreeuwen. Alle ballen moesten op ene Luuk de topscorder en Nick die nu toch echt kampioen was... ik ben weggereden een even triest als komisch schouwspel achterlatend.
8 -1
Jordaanwals
Haha! Lekker pik!
0 0
Gooseman
Van Bommel; Luuk heeft bewust een mindere laatste wedstrijd gespeeld en niet gescoord. De winnaar van de Gouden Schoen maakt bijna altijd een transfer naar een topclub. Helaas waren er voor Luuk geen topclubs in de race.
0 0
WesleySonck
Altijd mooi hoe de telegraaf in de laatste drie wedstrijden de cijfers zo weet te geven, dat de koploper nog wordt ingehaald door iemand van wie ze willen dat ie de schoen wint
0 0
Rik428
Haha inderdaad, zo goed vond ik De Ligt helemaal niet tegen De Graafschap. Hoeft ook niet, want het is De Graafschap. Maar toch
0 0
Civilengineer
Gefeliciteerd en terecht. De top 3 klopt enigszins.
0 -1
Schip
Luuk tot aan de laatste speelronde bovenaan? Ziyech heeft een magistraal seizoen gehad, Luuk niet meer dan matig/redelijk. Heeft hij overtuigd in de CL?

De Ligt, Ziyech, Tadic top 3 op afstand.
3 0
BrandjeXL
Gaat om de competitie en niet om de CL.
0 0