Scheidsrechter Higler wekt irritatie bij De Jong

SJvanveen, 21-04-2019 om 13:15, 10560 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt haast onmogelijk, maar Frenkie de Jong heeft een irritatieonderwerp gevonden. Dennis Higler floot volgens de middenvelder goed tijdens FC Groningen - Ajax, toch waren er ook dingen om op aan te merken, stelt De Jong bij VTBL

'Ik vond dat Dennis Higler goed floot, maar ik vind het altijd raak als de scheidsrechter zegt dat je sneller moet spelen. De scheidsrechter is er niet om regels te maken of om te bepalen hoe je voetbalt, hij moet gewoon fluiten als er een overtreding is. Dat irriteert mij wel', is De Jong, enigszins met een lach op zijn gezicht, eerlijk en kritisch.

De Jong had het veel te verduren in Groningen en werd bij een ogenschijnlijke overtreding op zijn persoon een aantal keer niet teruggefloten. 'Op een gegeven moment had ik de bal, dribbelde ik, werd ik onderuit gehaald, stond ik op vanwege voordeel, verloor ik de bal en zei hij: dan moet je sneller spelen. Hij is er echter niet om regels te maken of te vertellen hoe iemand voetballen.'

De Ajacied zei al eens eerder het idee te hebben niet veel mee te krijgen vanwege zijn speelstijl, al wil hij helemaal niet in bescherming worden genomen. 'Ik vind het alleen gek als de scheidsrechter zegt: dan moet je maar niet dribbelen. Ik hoef niet in bescherming genomen te worden, helemaal niet.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Zo fluit ik ook. Als iemand continu met de bal loopt, ga ik niet elke keer fluiten als hij wordt aangetikt. Hij vraagt erom. Goede les voor Frenkie, want ooit krijgt hij wel een doodschop.
0 -1
Oudegarde 126
Jij fluit op een dwarsfluit padvinder... lul niet zo slap droeftoeter
0 0
Gecko
Bah. Enge man
Frenkie is king
0 0
Rentokill
Zijn er ook pro Ajax scheidsrechters? Ik hoor namelijk alleen maar over scheidsrechters die ant dit anti dat zijn. En dat zeggen supporters van alle clubs.... dat kan niet.
0 0
afca95
Het probleem met scheidsrechters is, dat ze vaak baasje willen spelen. Kijk mij is durven optreden tegen Ajax. Dan vergeten ze waar ze voordien spelregels handhaven.
0 0
HenryVakH1972
Een wonder dat we deze wedstrijd hebben gewonnen met die instelling van Groningen en deze scheidsrechter!
0 0
Godenzoon88
Klopt want hij is gewoon een ober;)
0 0
RSM
Higler is een PSV mannetje
0 -1
de-Ajacied
Wat een nare scheidsrechters lopen er in Nederland rond. Higler, Nijhuis, Makkelie en van Boekel maken het technische voetbal kapot. Door een eigen ‘stijl van fluiten’ te hanteren willen ze scoren VI en media aandacht. Niet voor niets voetbalt Ajax internationaal veel beter.
0 -1
RedFeather
Frenkie die zeurt
Hij zeurt nooit
Dan weet je als scheids dat je mis zit
2 0
Sterspeler
Je bent ook wel een enorme debiel als scheidsrechter zijnde van in de 30-40 als een 21 jarige je de voetbalregels moet uitleggen.
1 0
OpNaarNummer4
Was vorig jaar met Onana ook al zo toen ie onderuit werd getrapt. “Moet je maar niet in die situatie komen”. Grootste drogreden die ik gehoord heb.
2 0
Maxwell5
Was 2 seizoenen geleden onder leiding van Neijhuis. Een van de achterlijkste opmerkingen van een scheidsrechter ooit.
0 0
Horrontelli
'Jij voetbalt goed en dat is irritant voor schoppers die niet goed kunnen voetballen. Daarom, als ze je schoppen fluit ik niet. Moet je maar niet zo irritant goed zijn. Sowieso fluit ik altijd voor de verdedigende partij. Bij lichte overtredingen fluit ik nooit tegen verdedigers maar wel tegen aanvallers.'
4 0
Oliveira
Telkens als ik "higler"google krijg ik een hele andere zoekresultaat. Ook vreemd.....
2 -2
mickey2602
Heb dat net ook eens gedaan en toen zag ik bij wikipedia staan dat Higler de allergrootste Ajaxfan is(niet in wikipedia zelf maar nog in google).
0 0
Remark
Frenkie heeft gelijk. Een scheidsrechter dient gewoon volgens de regels te fluiten. Inderdaad lokt Frenkie's speelstijl irritatie en dus overtredingen uit, maar daar gaat Higler niet over. Overigens goed dat Frenkie daarover met Higler in discussie ging en dat bovendien op een normale manier deed, zonder te schreeuwen en te schelden. Dat komt goed over en kan een positieve uitwerking hebben. Zo deed Higler bij de goal van Huntelaar ook niet kinderachtig, en dat zou je kunnen zien als een poging consequent te zijn.
1 0
Kake
Bemoei je met je eiegn zaken zeg scheids. Wat een amateur zeg.
0 0
Ronaldinho020
Iets irritanters is er inderdaad niet dan scheidsrechters die bepalen hoe jij moet spelen. “Sneller spelen” wat een lachertje die higler
2 0