'Onderzoek of entrada onder voorwaarden mogelijk is'

BartVeenstra, 17-04-2019 om 12:30, 13757 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Burgemeester Femke Halsema heeft dinsdagavond tijdens een vergadering voor algemene zaken toegegeven dat het politie-optreden van vorige week omtrent het thuisduel van Ajax tegen Juventus in de Champions League niet helemaal goed is gegaan. Zoals bekend wordt hier dan ook onderzoek naar gedaan.

Het houden van entrada's is verboden, al komt er nu wel een gesprek met de supporters van Ajax. D66 stelde naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorige week vragen aan de burgemeester. Nu wordt onderzocht of een entrada onder voorwaarden mogelijk is.

Het gebeurt vaker dat er omtrent belangrijke, vaak Europese, wedstrijden van Ajax een entrada wordt gehouden rondom de Johan Cruijff ArenA. Tot vorige week verliepen entrada's tamelijk rustig, totdat vorige week de politie ingreep. Van tevoren werd er gewaarschuwd dat er ingegrepen zou worden bij het gebruik van vuurwerk en dat gebeurde. Met behulp van een waterkanon werd getracht de entrada te stoppen, al liep dit uit de hand. Onder meer vrouwen, kinderen en concertgangers werden ook de dupe van de politie-actie.

'Entrada's in potentie gevaarlijk'

Volgens burgemeester Halsema is in het Seizoensdraaiboek 2018/2019, een lijst met afspraken van de gemeente, de politie en het OM die zijn afgestemd met Ajax en de Johan Cruijff ArenA, afgesproken dat entrada's niet zijn toegestaan. 'Bij eerdere entrada's hebben de betrokken partijen bij het voetbal geconstateerd dat entrada's in potentie gevaarlijk zijn. In het bijzonder door het gebruik van zwaar vuurwerk en fakkels in een drukke, opeengepakte mensenmenigte', citeert Het Parool de burgemeester.

Halsema zou wel heel graag een vreedzame entrad willen. 'Maar we zien dat het bij dit soort sfeeracties vaak draait om vuurwerk en gezichtsbedekking, en dat maakt het voor de handhaving echt heel moeilijk.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
xrosspoint
Wat een ongepaste en niet terzake doende onbeschofte reacties op de uitspraken van onze Amsterdamse burgemeester. Er zijn terecht vragen gesteld in de gemeenteraad van Amsterdam over het optreden van de politie en ME. Ook is toegegeven dat daarbij ernstige fouten zijn gemaakt. Tevens is toegezegd dat in de toekomst Entrada's weer georganiseerd kunnen worden onder uitsluiting van gebruik gevaarlijk vuurwerk en betere en striktere regels om overtredigen bij gebruik van gevaarlijk vuurwerk te kunnen handhaven. Hier gaat het bij het laatste in de eerste plaats om de bescherming door de politie van de Ajax supporters zelf tegenover een kleine groep z.g. Ajax supporters die er niet voor terugschrikken om eigen supporters in gevaar te brengen. Wat is daar mis mee? Ik zou het op prijs stellen als diegenen die hier de website beheren striktere regels stelt wat betreft ongepast en onbetamelijk woord gebruik. Dat dergelijke reaties in eerste instantie verwijderd worden en bij herhaaldelijk misbruik de. Account van desbetreffende persoon geblokkeerd wordt. Fair play op het veld vereist ook Fair speech op deze mooie site.
0 0
Koekepeer
Toch apart dat je denkt mensen te kunnen verbieden om te zingen op straat. Dan maar ongeorganiseerd
1 0
Mirella1984
ze kan zich beter druk maken om andere zaken., en laat de supporters lekker een feestje bouwen. op een vaste locatie, er is nooit geen gezeik geweest maar de laatste tijd moeten ze onze supporters wel hebben. en die blauwhelmen denken dat ze alles maar mogen.
2 0
Wijnvoord
Fakkels zou ik wel willen zien, maar die gezichtsbedekkingen zijn toch tot doel om niet herkend te worden. Ik vraag me af waarom mogen ze je gezicht niet zien als je niets te verbergen heb.
1 0
AFCA76
No face no case
1 0
FSideMaluku
Niet iedere werkgever vind het een goed idee als je bij de fanatieke aanhang staat.

Over de Entrada:
Die kan gewoon vlekkeloos verlopen als je aanhoudingseenheid Romeo (ook wel de hooligans van de politie genoemd) met hun burgerkleding gewoon verplicht binnendienst geeft rond voetbalwedstrijden.
0 0
RedFeather
Ze handhaven dus gemaakte afspraken van Ajax en ArenA.
Dan kun je hier gaan zitten piepen, maar het zou pas echt raar zijn als ze op eigen houtje een andere lijn trekt.
2 -1
Sterspeler
Laten we burgers vooral niet seniel gaan behandelen. Dan hebben ze ook geen reden om zich seniel te gedragen.

Halsema. Ik heb altijd een tering hekel aan dr gehad en zal t altijd blijven hebben. De laatste fatsoenlijke GroenLinks voorman was Rosemuller. Die dacht tenminste na. Je kon het niet met hem eens zijn, maar die deed zijn huiswerk wel en sprong niet in rare conclusies (Halsema merk je aan dat die zich nergens in verdiept als het haar niet voldoende interesseert zoals Ajax).
1 -2
SjaakWolfs
Rosenmöller (zo schrijf je dat), die bewondering had voor Pol Pot en Fortuyn wekenlang bloeden toewenste. Inderdaad, een zeer bewonderenswaardig mens en politicus...
2 0
Sterspeler
Bloeden toewenste? Hij maakte hem voor asociaal en racist uit (overigens niet mee eens met hem). Maar jou uitspraak staat me niet bij. Heb je een bron?

Laat ik het zo stellen: hij stond op mijn netvlies als...

Bewonderingswaardig zijn niet mijn woorden maar de jouwe. Hij was naar mijn idee nog wel enigzins fatsoenlijk.

Maar bewondering heb ik niet voor hem hoor. Bewondering had ik voor van Gogh.

Edit*
Ik heb de bron inmiddels gevonden en het klopt. Dat doet me zeker anders kijken naar deze man.
0 -1
mgtow
Koekkoek!
0 0
MickS
Wat een bullshit weer. De entrada was nog niet eens begonnen, het was immers pas half zeven. Zou nog een half uur duren dus. Maar om half zeven was men al vrolijk charges aan het houden met paarden en waterkanonnen.

Verder: Halsema lees je in. Het gaat echt al jaaaaaren goed, zonder incidenten etc. De politie kent hun pappeheimers en zeker de laatste jaren worden er echt goede afspraken gemaakt en houdt zowaar de harde kern zich daar ook goed aan (behoudens een paar vuurwerkdingetjes, die gelukkig goed zijn gegaan). Het is altijd een heel groot feest waar zelfs gewoon ouders met kleinere kinderen naar toe komen.

Dit ene politieoptreden van jou, beste Femke, heeft een veelvoud van ellende, verwondingen, paniek en onrust veroorzaakt, extreem veel meer dan alle entrada's bij elkaar.
7 0
pieke
De entrada was verboden en bovendien had de politie vooraf duidelijk aangeven dat er zou worden opgetreden tegen het afsteken van illegaal vuurwerk. Dus men was gewaarschuwd zou je zeggen. Ga dus ergens anders huilie huilie doen.
1 -2
Adamoost
Entrada verboden? Dat werd nu pas bekend gemaakt slaat nergens op. Vuurwerk was nog niet eens aan en er werden mensen die gewoon in de rij stonden volledig nat gespoten en jij praat het goed lekker solidair met de andere fans....
2 0
Sterspeler
Nederland is een bemoeistaat.
4 -1
Amsterdam1900
Het draait om vuurwerk en gezichtsbedekking, en dat maakt de handhaving heel moeilijk

Man man man, niet het boerkaverbod willen handhaven maar deze gezichtsbedekking opeens wel? hypocriet als de neten.
12 -1
J0ris
Op straat lopen is in potentie ook gevaarlijk. De mensen die daar tussen gaan staan kiezen er zelf voor om daar te gaan staan. Ik snap niet waarom dit opeens zo'n ding is...
1 0
MichelAngelo66
Er zijn heel veel zaken in potentie gevaarlijk, leven bijvoorbeeld.

Wat weet zij trouwens over potentie? Ik kan me niet voorstellen dat ze dat ooit heeft meegemaakt.
2 -1
EricAjax1
Hoezo entrada's potentieel gevaarlijk? Hoe vaak is het fout geagaan en bij welke entrada was dat? Politici zijn zo populistisch tegenwoordig. Ze roepen wat zonder enige onderbouwing en dan is het maar waar? Waar is de tijd gebleven dat je cijfers en feiten nodig had voordat je iets uitkraamt?
5 0
Lazell
Dat is het verschil tussen supporter zijn en eindverantwoordelijk. Er gebeurt 99 van de 100x niks, maar als er 1x iets gebeurd is het Halsema die ervoor verantwoordelijk wordt gehouden. Zo makkelijk roepen altijd. Je hoeft geen cijfers en feiten te hebben dat dit in potentie mis kan gaan, ook al is het maar 1x.

Ben overigens gewoon voorstander van Entrada's hoor. Maar Halsema heeft wel een punt. En als er een veilige en daarmee legale entrada georganiseerd KAN worden, moet je daar altijd naar kijken. Iedereen happy, toch?
1 -3
EricAjax1
Nee want er is nog nooit iets gevaarlijks of dreigends gebeurd. Dan kan ik ook zeggen: Koningsdag feest? prima maar dan geen alcohol schenken in de horeca, dat vergroot namelijk de kans op problemen. Is dat echt de soort maatschappij waar jij in wil leven? Dat de overheid alles controleert en er niemand meer auwie mag hebben? Blijf maar lekker de burgermeester verdedigen die haar mond vol heeft over hoe goed het is om een multiculturele samenleving te hebben maar haar kinderen niet naar een zwarte school wou hebben. hypocrisie ten top.
3 0
Tecmessa
Dat betekent ook dat als jij bij de volgende entrada per ongeluk een fakkel in je gezicht krijgt in de hossende menigte en daarbij permanente brandwonden in het aangezicht oploopt, je niet mag klagen over de handhaving en het toezicht, de rest van je leven. Is dat acceptabel voor je?
0 -2
EricAjax1
Nogmaals kom nou eens met echte argumenten. Echte cijfers en feiten waaruit blijkt dat het een potentieel gevaar is? Ik wacht
0 0
EricAjax1
Wat een onzin redenatie. De kans dat dat gebeurt is nog kleiner dan dat ik vandaag op de fiets wordt aangereden. Niet meer fietsen dus?
0 0
niquedegraaff
Vrij land leven we toch in.. Straks lekker 5 mei vieren.
2 0
GvanderK
Amsterdam moet gewoon van zijn GroenLinks obsessie af. De stad word er niet beter op. Eberhart van der Laan snapte tenminste wat er speelde binnen de supporters.
7 0
Ajaxtao
Ik wil niet natrappen bij Eberhart maar onder hem werd er ff besloten dat je na een huldiging naar huis moest en werd iedereen die richting Leidse plein wilde teruggemept .
Wat een vrijheid.
0 0
Ajax#1900
Letterlijk bijna alles kan in potentie gevaarlijk zijn. Femke snapt er helemaal niets van.
7 0
Nicoonzeredder
Wie stemt er dan ook Groenlinks?
8 0
Adios
En als we het nou een demonstratie noemen?
8 0
Amsterdamsetrots
Onder de voorwaarde dat de politie zich er niet mee bemoeid ja...
6 0
Mocrodammerr
geef Amsterdam zn gezicht terug! geef onze vrijheid terug. weg met die protocol en voorwaarden.
8 0
WZAWZDB14
Het ging zo goed de laatste jaren! Waarom moeten ze nu ineens weer zo ontzettend moeilijk doen? Daar is helemaal geen aanleiding voor. Het lijkt wel alsof ze zelf ruzie aan het zoeken zijn.
4 0
Ruff Rhythim
Tering, gaat de overheid zich dus bemoeien met de manier waarop je die entrada wil beleven? En waar precies staat dat een entrada bij wet verboden is alsof je een misdaad pleegt?
5 0
Aspers73
Een land vol calvinisten, dan krijg je dit.
1 -2
geronimo
Het ging altijd goed totdat vorige week de politie ingreep
Dus Femke de politie ingreep is de oorzaak dat het fout ging
7 0
Weswess
Poncho en je supersoaker mee dan maar.
3 0
TontoKarnaggel
Dat een figuur als Halsema gaat bepalen hoe ik naar een wedstrijd moet/mag toeleven maakt me bijna fysiek onpasselijk. Na vorige week moeten ze in diepe schaamte hun hoofd buigen, hun bek houden en zich volkomen afzijdig houden van welke entrada of wat dan ook.
9 -1
JanTa
Gelul! De klager die misbruik maakte van de media bleek achteraf een stadionverbod te hebben en dat krijg je niet voor zweetvoeten. Het grote probleem met dit soort knakkers is, dat ze zich gaan mengen tussen het onschuldig publiek waardoor ze steeds weg weten te komen. Ik pleit de politie bij voorbaat niet vrij maar achter de waarheid zitten vaak 2 kanten.
1 -2
Ajaxtao
Die jongen heeft niets bijzonders gedaan en als ik een tientje kreeg voor elke leugen van het Amsterdamse politie korps was ik nu rijk geweest.Verschillende mensen opgepakt die niets gedaan hebben maar woord van een agent weegt zwaarder dus boete en stadionverbod.
0 0
Noxin
Nou, tegenwoordig krijg je al een stadionverbod voor zweettenen.
0 0
Afcas20
Dat jochie had een stadionverbod omdat hij grondbloemen had meegenomen naar een open training lol
2 0
Arie Vink
Waarom is het nu opeens verboden?? Zo bizar. Het is een geweldig feest, maar Femke stuurt de troepen er meteen op af om het feestje te stoppen. Gezellig mens.
5 -1
Mokum430
#HalsemaOut
8 -1
Joker
Niet helemaal goed is gegaan...
Ik en vele met mij gewone doorsnee supporters wachtend in een rij.
Heb een kanon op mijn bakkes gehad, terwijl ik stond te wachten voor een deur dat 15 minuten lang gesloten bleef.
4 0
Deepblue
Helmpjes, veiligheidsbril, rubberen tegels, toiletten (genderneutraal), zebrapaden met kekke kleurtjes, safe spaces, boetes op belediging, bidruimtes, vrouwen quota, diversiteits quota, schoeiselvoorschriften en paardenfluisteraars, cesar milano en kniebeschermers verplicht??

Of gewoon geen ME.

Zeg het maar.
8 0
godenzoon92
Zolang die voorwaarde maar niet het verbod op fakkels is.
DIe dingen doen geen vlieg kwaad.
4 0
Ferd
tot je verbrand raakt
0 -1
Chrisf1985
Je moet van een mug geen olifant maken, maar zeker ook geen burgemeester van Amsterdam
2 -1
PJSM
Halsema OUT
5 -1
Tha
Deze vrouw jongen, brrrrrrrrrrr je hond zou je der nog vanaf dirigeren.
6 -1
Rujar
Zal wat worden als we CL winnen ...
0 0
Leviathan
Paar fakkels moet toch wel kunnen ? Prima als er toezicht is op gepaste afstand.. Dat er geen knalvuurwerk afgestoken mag worden vind ik prima
5 0
Sterretje73
Want ? Er gaat zoveel mis ??? Bizar dit ! Wat een teringwijf is die BM toch ook. Links weer door de bocht hoor....
3 -1
gunithater
wat is er ooit misgegaan bij een entrada...? ik snap de commotie niet..
6 0
NelsonAFCA
Wie stemt er ook op dat oerlelijke wijf als Halsema?
3 0
Tha
Deze is ,omdat het achterkamertjes politiek is, in het zadel gehezen. Er waren zogenaamd...weinig tot geen andere competente bestuurders dan dit mokkel beschikbaar om onze mooie stad te besturen en in goede banen te leiden.

Het contrast kan haast niet grotere dan met onze ontvallen burgervader.
De man had het hart op de goede plaats en dit stuk verdriet mocht zijn veters niet eens strikken. Wat een zielige vertoning als wereldstad.
3 -1
f*ck010
Entrada onder voorwaarden? Klinkt alsof er wat vuurpijltjes op de dam gaan worden afgestoken en 5000 mensen een kaartje kunnen kopen maar wel hun mond dicht moeten houden. En oja, het zal worden gesponserd door Mastercard en Heineken.
3 0
NegentigMinutenLang
Sinds wanneer zijn entrada's helemaal verboden dan? Slaat natuurlijk nergens op.
8 0