[Update III] Verplaatsing competitiespeelronde definitief

JesseTH, 19-04-2019 om 18:00, 71548 views, De Gelderlander; Omroep Gelderland ; KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De wedstrijd tussen Ajax en De Graafschap wordt naar alle waarschijnlijkheid verplaatst. Het duel zou in eerste instantie op zondag 28 april afgewerkt worden, maar zou nu worden verzet naar de vrijdag daarvoor. Volgens De Gelderlander wordt er dan 's middags gespeeld.

Vanwege het Europese succes van de club, wordt de wedstrijd verzet zodat Ajax meer rust heeft. Als De Graafschap - Ajax, in 2016 nog fataal voor de titelaspiraties van de Amsterdammers, naar vrijdag wordt verplaatst, dan levert dat een probleem op. De nacht erop is het namelijk koningsnacht en vanwege de politie-inzet die daarbij nodig is kan de wedstrijd niet 's avonds gespeeld worden. Daarom wordt er gesproken over een tijdstip in de middag.

Mocht Ajax al haar resterende competitiewedstrijden winnen en PSV in de tussentijd punten verspelen, dan kan De Graafschap - Ajax de kampioenswedstrijd worden. PSV speelt dat weekend zelf, op zondag om precies te zijn, tegen Heracles Almelo. Er bestaat een scenario dat Ajax kampioen kan worden zonder zelf te spelen. Als het verschil tussen beide concurrenten na PSV - Heracles Almelo vier punten is, dan gaat de schaal naar Amsterdam.

Update - 15.40 uur (17 april 2019) - De Graafschap niet akkoord met verzetten duel

Als het aan De Graafschap ligt wordt er helemaal niks verplaatst. De club uit Doetinchem wil dat de competitiewedstrijd tegen Ajax gewoon op de zondagmiddag gespeeld wordt in plaats van op vrijdagmiddag. 'Het is onmogelijk om de veiligheid in het stadion te garanderen tijdens zo'n belangrijke wedstrijd omdat we niet genoeg medewerkers hebben', laat directeur Hans Martijn Ostendorp weten aan Omroep Gelderland. Veel vrijwilligers zijn die dag niet beschikbaar wegens koningsnacht.

De politie Noord-Oost Gelderland sluit zich bij Ostendorp aan. 'Een wedstrijd op vrijdagmiddag is niet te realiseren', laat het weten. Een oplossing voor de situatie is er nog niet gevonden. De Graafschap heeft begrip voor de situatie van Ajax, dat een aantal enorm drukke weken tegemoet gaat, maar vindt een wedstrijd op de vrijdagmiddag simpelweg geen optie. Ostendorp: 'Voetbal speel je voor de supporters. Mensen werken, kinderen gaan naar school. Dat is dus niet wat we willen.'

Update - 22.50 uur (17 april 2019) - 'KNVB wil speelronde verschuiven'

De KNVB wil donderdag met de gehele Eredivisie om de tafel om Ajax te helpen. De Graafschap kan en wil niet akkoord met een vervroeging van het onderlinge duel met Ajax en dus wil de bond een hele speelronde gaan uitstellen. 'De enige overgebleven optie is om het competitieschema vanaf de 33ste speelronde een week op te schuiven. Op zondag 12 en 19 mei zouden dan de laatste twee speeldagen worden afgewerkt', schrijft Voetbal International.

Update II - 16.05 (18 april 2019) - De Graafschap-uit laatste competitieduel

De KNVB verplaatst de 33ste speelronde van de Eredivisie naar de woensdag na de 34e speelronde, zo bevestigt de bond op de eigen site. Dit betekent dat niet FC Utrecht-thuis maar De Graafschap-uit het laatste competitieduel van Ajax zal zijn dit seizoen. De nieuwe 34e speelronde wordt op 15 mei gespeeld. Alle duels worden om 19.30 uur afgewerkt.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Update III - 18.00 (19 april 2019) - Verplaatsing competitiespeelronde definitief

De verplaatsing van de 33ste speelronde van de Eredivisie is definitief. Die speelronde zal nu afgewerkt worden op woensdag 15 mei. Er moest nog worden afgewacht of het haalbaar was om de wedstrijden tot na officieel de 34ste speelronde te verplaatsen, maar dat is nu rond. 'Alle thuisspelende clubs hebben hier inmiddels de benodigde instemming voor van de betreffende lokale autoriteiten', luidt daarover het belangrijkste statement van de KNVB.

Ook gaat de voetbalbond kort in op de vele negatieve reacties die er vanuit de voetbalfans door het land gegeven werden op de plannen van verplaatsing. 'We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden', spreekt directeur betaald voetbal Eric Gudde daarover.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
Volgens Dick A moeten wij andere clubs maar compenseren omdat wij succes hebben
1 0
Kikke
Sowieso irritant dat die supporters zo intolerant zijn en de graafschap ook. Wat kunnen ze moeilijk doen, kinderachtig hoor. Maar Ajax zet Nederland wel weer even wereldwijd op de kaart en verzameld punten voor Nederland op de uefa ranking. Daar profiteren clubs als Psv en Feyenoord toch ook van...
0 0
soewares
Wij zijn Ajax. Man U is Man U. Bayern is Bayern. Barça is Barça. De beste, grootste, meest succesvolle club is de meest gehate en verafschuwde. Moeten we ons daardoor laten afschrikken? Nee. Alle neuzen dezelfde richting op en gaan voor de triple. #WZAWZDB
0 0
Hakkie
De Graafschap-Ajax nu als laatste speelronde!
0 0
Ajaxbrl
1971 + 24 = 1995 + 24 = 2019 , cause every little thing..
1 0
Hakkie
Mooie redenering. Ik heb het ook geprobeerd, maar ben uitgegaan van 1973.
Het begin van de successen is logischer maar nu fingers crossed.
Die finale komt, maar..................
0 0
Ginoajax1
Ga lekker uit de kleredivisie en naar de Duitse competitie. In plaats dat de clubs blij zijn dat we het Nerderlandse voetbal aanzien hebben gegeven is er niks anders dan gezeik van al die clubs. Zijn we ook meteen af van het plastic gras.
3 0
mgtow
Doe mij maar Europese Super League met top 20 van Europa. Tientallen miljarden prijzengeld te verdelen per jaar. Om jeugdspelers en laatbloeiers te laten rijpen richten we een FC Amsterdam op voor in de eredivisie en Jong Ajax voor de rest van het jeugdig spul. De eredivisie clubs hebben het er zelf naar gemaakt.
2 -1
Oliveira
Schaf gewoon die rot play-offs af. Dan heb je gelijk ruimte gecreëerd voor de kleine clubjes.
1 0
Labrador
Nou ik heb alles kunnen schuiven op het werk. Ik vroeg aan mn collega of ze wilde ruilen. Vraagt ze: Voor Ajax zeker? Dan is het goed! Ze gunnen het mij ook echt!
3 0
Van Reenen
Ik zou haar belonen met een mooie bos bloemen en je zegt erbij: Ajax de roem en jij bent meer waard dan één bloem.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Hahaha, ouwe gladjakker. ;)
1 0
mgtow
Ik voel een sarcastisch ondertoontje want collega's die elkaar wat gunnen zijn rete zeldzaam tegenweurdig. Vroegah was alles beter.
0 -1
mvdk
Behalve Ajax, want ook nu gaan we de CL winnen :P
2 0
mgtow
Winterstop inkorten en kappen met die onzinnige play offs. Zo heb je meer ademruimte om te schuiven. Brede selecties met kwaliteit worden beloond.
2 0
Maus1978
Wordt een wedstrijd met diverse symbolische lagen denk ik. Trauma tegen De Graafschap wegspelen. Trauma 2007 vereffenen met PSV toen zij op doelsaldo kampioen werden ten koste van ons. En... de 34e wedstrijd waarna we voor de 34e keer kampioen worden !!!
1 0
Van Reenen
Dit heeft de KNVB ook voorzien. Ik zeg het met een wrange smaak in de mond, maar ut mot eruit. Hulde aan de kKNVB en Eric Gudde, oud voorzitter van
Feijenoord. De club van voorzitter Gudde. Heeft hij ze toch nog een Hag, ....euh...hak gezet.
0 0
De Stift
Die 34ste wedstrijd is natuurlijk voor Nouri.

Overigens heeft die 15de mei al een mooie connotatie: https://www.youtube.com/watch?v=a72o4-k7Xq0
0 0
Starkoo
Nee ze verspelen tot aan Az uit punten genoeg zodat Az wint en Ajax thuis kampioen word!
0 0
Mokum2018
dat denk ik van niet
0 0
AlexIbarra
Rare oplossing van de KNVB maar ik ben er wel blij mee dat er nu geen gat van 19 dagen meer zit tussen onze laatste wedstrijd en een eventuele CL-finale.

16 dagen is nog steeds veel, maar toch minder lang.
1 0
Jos1983
KNVB had niet moeten aandringen bij de UEFA op de dinsdag-woensdag variant, maar op de woensdag-dindag... Rotterdam was niet van plan mee te werken aan verplaatsing bekerfinale, maar deze had prima op zaterdagmiddag 04mei gespeeld kunnen worden. Hadden geen 17 ploegen zich aan hoeven passen..
0 -4
JariJari
De gekozen oplossing is veel beter. Wil je niet winnen ofzo?
0 0
Van Reenen
Over respect gesproken. Hieraan ga jij voorbij. Op dodenherdenking wordt er niet gevoetbald en ook geen andere Sport bedreven.
2 0
Ajax34
Je had speelronde 33 op 5 mei kunnen laten spelen en de bekerfinale naar een latere datum verplaatsen.
1 -1
RedFeather
O weer een helder licht dat het allemaal wel weet
5 mei kan niet ivm bevrijdingsdag
bekerfinale later kan ook niet ivm playoffs
bedankt voor je inbreng
1 -1
RedFeather
Ik snap echt geen kont van dat gezeik op Ajax.
Het is een fout van de KNVB geweest, en wel een enorm begrijpelijke.
Daarnaast is dit voor niemand nadelig. Je speelt tegen dezelfde tegenstanders.
De invloed van deze verandering is echt mi-ni-maal.
Ajax speelt dit jaar in CL en beker zo'n 12 wedstrijden meer dan PSV, om over Feyenoord nog maar te zwijgen.
Als je dan gaat zeiken over zo'n kleine wijziging dan heb je echt een bord voor je kop.
2 0
Van Reenen
Een bord? Je bedoelt zeker een stalen balk van 50 bij 50 cm.
0 0
Fluitje
Revanche, niemand zal De Graafschap onderschatten. Maar maak het niet te spannend anders krijgt Swart een hartverzakking ;-)
2 0
Nouwske
Niet alleen Swart....
2 0
FrankDeB
Dat van de F-Side is toch een soort van late 1-april grap, mag ik hopen?
3 0
Ajax95Duivendrecht
Het statement dat F-Side nu heeft gelanceerd, lijkt verdomd veel op dat van Vak P van de week. Dreigen om met veel man naar de stad/locatie van de uitwedstrijd waarin je als uitploeg kampioen kan worden te komen. Zo triest...

Op deze manier voel ik alweer een verbod op de wedstrijd Graafschap-Ajax door de burgemeester van Doetinchem aankomen...
0 0
Starkoo
Dan moet de KNVB Ajax - Utrecht en de wedstrijden van ronde 34 gewoon op Woensdag 15 mei spelen, dan is het ook fairplay! Hopen dat gemeentes de speelronde van 15 mei niet goed keuren!
0 0
Labrador
Buscombi en noodverordening. Klaar.
1 0
NouriVandeBeek
Moet haast wel een grap zijn.
0 0
Schip
Laatste wedstrijd tegen de Graafschap. Alsof het zo moest zijn. Prima, dit is echt het seizoen van het afrekenen met geesten uit het verleden.
2 0
Kaatje
PSV is bijna de enige die 'meegaat ' in het plan van de KNVB. PSV speelt nu de laatste wedstrijd thuis en Ajax moet uit. PSV vindt dat een psychologisch voordeel. De druk die bij Ajax ligt om eerder tegen Utrecht te moeten vinden zij veel interessanter dan dat zij naar AZ moeten.
Ik vind het in principe ook een heel rare constructie. Dit is in feite allemaal het gevolg van het feit dat De Graafschap ineens niet op vrijdag wil omdat ze koningsnacht moeten vieren.
Ben benieuwd hoe de politie en gemeente Doetinchem het gaan regelen als Ajax daar hun feestje willen doen.
1 -1
AjaxCitizen
Koningsnacht wordt overal wel gevierd. Dan kan je de gemeente Doetinchem toch niet verwijten dat ze daardoor niet genoeg politiemacht hebben om op dezelfde dag een voetbalwedstrijd te houden? De festiviteiten zijn waarschijnlijk al ver van te voren afgesproken. Om het dan allemaal af te moeten zeggen voor een voetbalwedstrijd die verplaatst wordt, slaat nergens op.
2 0
niquedegraaff
Het lijkt wel alsof we dit seizoen op alles en iedereen revanche nemen. Alsof er een magische kracht door ajax stroomt.

Hoe mooi zou het zijn om na Feyenoord (revanche in de beker), real Madrid (revanche op voorgaande onterechte tegen goals etc en mooie 1-4 uitslag, dat refereert naar Cruijff), juventus (revanche op '96), Spurs en Barca (kopen ons ajax leeg) ook nog eens in de 34e speelronde, de 34e landstitel winnen (voor drama Nouri) tegen de Graafschap (revanche voor 2016?!

Wat een waanzinnig mooi seizoen is dit nu al, na zo'n diep dal. Maar alles lijkt erop dat het gaat gebeuren!
2 0
Jaze
Mooi verwoord. Ik hoop het zó. Als het besef er maar is dat we nu, los van eeuwige herinneringen, nog niks tastbaars hebben.
0 0
jollie18
Zou echt geweldig zijn. Maar voor de fans hoop ik dat Ajax thuis kampioen word.
0 0
tMuurtje
Eerlijk is eerlijk, er waren eigenlijk best veel Fey-supporters (zoals Kenn hieronder) die op FR12 hun bewondering uitspraken afgelopen dinsdag.
Dat is des te grootmoediger gezien de belabberde situatie waarin hun club zich bevindt.
Net zoals die Juve-supporters die het konden opbrengen om na de wedstrijd te applaudisseren voor de ploeg die ze net hun CL droom heeft ontnomen.
Wat is daar nou niet mooi aan als voetballiefhebber?
8 0
AjaxCitizen
Dat is het mooie van zo een prestatie. Maakt niet uit voor welke club je bent, het is gewoon mooi om mee te maken.

Toen ik als jochie de UEFA cup overwinning van Feyenoord op tv zag, keek ik mijn ogen ook uit.
3 0
Truth
daar hebben wij niet de beste ervaring mee, laatste wedstrijden tegen graafschap
0 0
jollie18
Dat niet nee. Maar deze selectie last dat niet nog een keer gebeuren. En ik denk dat het voor die tijd al beslist is. Eerst zaterdag maar eens winnen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het maakt allemaal niet uit.
psv heeft echt een lastig schema. zelfs de thuiswedstrijden spelen zij tegen een ploeg die achterstanden kunnen ombuigen(heracles) en een ploeg die in topvorm is(ado)

denk dat ajax al kampioen is voordat ze de graafschap treffen.
groningen uit moet gewoon gewonnen worden, dat is de laatste enigzins lastig horde die genomen moet worden. eerlijk gezegd denk ik dat ajax daar gewoon 0-4 wint.
0 0
VakO
Er zit nog een heel interessant aspect aan de verplaatsing van de voorlaatste speelronde. PSV moet n.l. nog naar AZ. Niet echt een makkie. Oorspronkelijk op de laatste dag, nu op de voorlaatste. Bij de huidige stand staat AZ 4 punten achter Feyenoord en 5 voor Utrecht. Bij deze stand is er voor AZ niks meer te winnen of te verliezen en zouden ze tegen PSV de teugels kunnen laten vieren. Maar de kans is nu groter dat ze de voorlaatste wedstrijd nog even aan de bak moeten. Ok, we moeten afwachten hoe het er tegen die tijd uitziet, maar het is sowieso niet ongunstig.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
tenzij feyenoord opnieuw inkakt
0 0
VakO
Er zijn heel veel scenario's denkbaar. Het gaat erom dat de kans groter is dat AZ nog wat heeft om voor te vechten in de voorlaatste ronde dan in de laatste ronde.
1 0
Hollister
Alles op zaterdag... pot pakken en dan 2 thuiswedstrijden.... winnen en dan hopen dat we er zijn... kunnen we ons volledig richten op de CL... beker als tussendoortje zien .. uiteraard wel pakken maar dan voor mijn part wat spelers ook dit succes gunnen... ik heb het dan niet over 5 a 6 , maar bv 3 en dan bij bepaalde stand eventueel nog eens 3... saamhorigheidsgevoel... ik gun het Ajax ik gun het ook de spelers die het hele jaar de groep mede scherp hebben weten te houden en ook hebben bijgedragen tot het succes
0 0
Labrador
Groningen heeft maar 36 goals tegen gehad dit seizoen. Dat is best weinig. Gemiddeld 1.2 per wedstrijd. Ze scoren er 1.1 per wedstrijd. Kortom. Ik voorspel een moeizame 1-2.
2 0
Hollister
Tja.. en wij scoren gemiddeld 3,5 x en krijgen er minder dan 1 tegen... dus 1-3 ook prima toch
1 0
Bky
Ik voorspel een 1.1-1.2 in dat geval.
3 0
Hans Kraay Jr.
Ben benieuwd hoe dat op het wedstrijd formulier komt te staan? Kortom uitslag 2.0............01
0 0
Bky
Dit is nog wel een van de mooiste reacties op FR12:

"Ik hoop dat Feyenoord en de lampjes heel ver komen in de el en cl volgend seizoen. En dat 020 in de eerste ronde eruit zal vliegen.
Maar dan wil ik wel eens zien of de knjb ook dit zal doen voor Feyenoord en de lampjes.

Maar dat zal wel niet gebeuren .".

Hop hop eierdop.
5 0
Redrum
Hilarisch en tegelijkertijd extreem meelijwekkend en treurig. Na zo'n baggerseizoen van je eigen nikszeggende pauperclubje zo'n hoop uitspreken grenst wel gevaarlijk dicht aan het mentaal geretardeerde. Maar ja, is de helft van fr12 niet gewoon verstandelijk beperkt?
1 0
Hans Kraay Jr.
Mooi ook dat stukje “hoop.”
0 0
Fieldman
Al die mensen die denken dat we voor de laatste speelronde kampioen worden.

PSV is op elke positie 1 of 2 klassen beter dan de hele matige tegenstanders in de Eredivisie. Die gaan normaal gezien dus alles (makkelijk) winnen.

Wij moeten dus ook gewoon alles winnen en niet overmoedig worden.
2 0
JariKanu
Dat (makkelijk winnen) doen ze uit niet meer in 2019. Alleen nog maar bij Excelsior en VVV gewonnen en voor de rest overal punten laten liggen. En VVV uit was ook maar op het nippertje. Dus weet niet waar je het vandaan haalt dat psv alles makkelijk wint.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wel!?!
0 0
GerardAjax26
Zo makkelijk winnen ze hun potjes in 2019 anders niet. Zelfs thuis tegen de Graafschap was er een makkelijk gegeven penalty voor nodig.

En inderdaad, zolang Ajax gewoon alles wint maakt het ook niets uit wat hun doen.
1 0
Bky
Nee hoor.
1 0
Oliveira
Ajax heeft zich in het verleden al verslikt in de Graafschap op de laatste dag waar we kampioen konden worden, het is niet onwaarschijnlijk dat Ajax weer een off-day heeft tegen een mindere tegenstander. Ik hoop dat Ajax het in zich heeft om alles te winnen, maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
schei uit ik wil die dag vergeten, het ergste wat ik mee heb gemaakt met onze club.
die gasten die daar in speelde op een aantal uitzonderingen na, wens ik nooit meer meer wat van te horen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Helemaal vergeten, toen stond Ajax natuurlijk ook in de halve finale CL. Bedankt! Groetjes.
0 -1
Fieldman
Je vergeet dat een deel van ons team alleen top is in de CL.

In de competitie doen mensen als Donny en Tadic het altijd een stuk rustiger aan.

En dan kan je soms zelfs 6-2 van middelmaat verliezen.
1 0
DonQ
Donny en Tadic zijn ook prima op dreef in de eredivisie hoor. Tadic notabene mvp van de Eredivisie op het moment. Dit schaar ik onder jezelf angst inpraten.
0 0
Hans Kraay Jr.
Je vergeet dat het hele team de halve final van de CL heeft bereikt.
0 0
Van Reenen
Marc heeft vandaag verteld dat een nederlaag ook volgend seizoen kan plaatsvinden tegen 010.
0 0
Bky
Ja, dus PSV kan ook zomaar verliezen van "middelmaat".

En aangezien PSV zelf ook speelt als pure middelmaat worden we gewoon eerder kampioen dan de laatste speelronde.
0 0
BokkieBokstra
Oei!
0 0
DirkvanDam
dit betekent ook dat Willem 2 niet voluit zal gaan tegen psv. omdat de beker daarna op het programma staat. hopelijk speelt psv dit weekend al gelijk tegen ado
2 0
Redrum
Ja maar daar zit dan anderhalve week tussen.
0 0
JariJari
Juist wel. Hun aavoerder zn knie is overbelast en ze hadden gepland hem te sparen voor de bekerfinale. Nu hoeft dat niet meer.
0 0
DirkvanDam
tja maar aan de noodrem trekken om de 2-1 te verdedigen (slim rood pakken) zal nu niet gebeuren, dan ben je immers geschorst tegen ajax.
0 0
sucre
2-2 is ook goed;-)
1 0
alvin01
Hehe , eindelijk weer eens een positieve reactie vanuit het Feyenoord kamp, mooi Kenn!
0 0
Kenn
Als Rotterdammer vind ik het alleen maar mooi om de prestaties van Ajax te zien. Succes in de halve finale het zou echt werelds zijn als jullie ook Tottenham uit kunnen schakelen. Vanuit mijn kant veel respect naar Ajax door de prestaties tot nu toe!
29 -1
Staaf78
Mooi Kenn! Altijd Nederlandse clubs steunen als ze tegen buitenlandse clubs spelen! Doe je de groetjes aan barbie?
0 0
Frank1978
Thanks! Je bent een voorbeeld voor velen...
7 -1
Intec
Gezonde rivaliteit niks mis mee heb ik ook wederzijdse respect kan het Nederlands voetbal redden in mijn ogen.
6 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik ben zo enorm blij.
niet alleen omdat ajax in halve staat, maar vooral voor al die jonge mannen en jochies die eindelijk ook dat gevoel kennen die wij oude knarren ook mee hebben gemaakt.

Dit is hun moment waarover hun weer kunnen discuseren en praten met volgende generaties.
en wat voor een scenario mensen.
kijk naar wie we allemaal spelen, tegen wat voor spelers, allemaal een eredivisie achtergrond.
de clubs van cruijff zelfs liverpool had cruijff respect voor, en veel ajacieden houden van liverpool.

dan sluit je af tegen willem 2 ook een geweldig gezelschap, frenkie zwaait nederland vaarwel tegen zijn oude club, en je speelt op de slotdag nog eens tegen de graafschap, die ajax sportief de zwartste dag uit haar bestaan bezorgde.

hoe kom je erop.

laten we hopen dat alles uitkomt, dan is het voor mij het allermooiste ajax seizoen die ik mee heb gemaakt.

volgend sinds 1983
7 0
1eringzuid2
Sinds '95 dan wel te verstaan.....
0 0
Afca_126
Wel jammer had graag thuis kampioen geworden wat een sfeertje zou dat zijn
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
mischien zijn we dat dan al, en gaat het bij de graafschap om de stats
0 0
Gronkjaer
Ze zijn in Rotterdam voornamelijk bang omdat Ajax tot zulke grote hoogtes gaat stijgen, dat de Havenclub er straks niet meer toe doet. Al het geld gaat naar 020, de beste spelers komen naar de jooden, Ojox is straks niet meer te achterhalen en dat weten ze daar. Het is niet de antipathie tegen Ajax die ze ventileren, het is pure broekpoeperij omdat ze weten dat Feyenoord straks alleen nog bekend is voor de wedstrijden die ze tegen Ajax spelen. De hele club is al naar de klote, ze krijgen geen fatsoenlijk stadion en de grote rivaal harkt alle lof vanuit Europa binnen. Als je ergens van houdt in het leven, moet je er soms afstand van nemen.. ik zou het doen 010, nu het nog kan.
4 0
MPAjax
eigen schuld dikke bult
0 0
mgtow
Het enige verschil tussen Feyenoord en het rechterrijtje is de grote achterban. Het beleid daar is nog niet eens de keukenprinsesjesdivisie waardig.
1 0
MankeNelis
Dat is nu al zo, want Feijenoord komt uit het land van Ajax.
3 0
b.hulshof
Dit waren de namen in 2015, Milik gewisseld en Schone de gehele wedstrijd op de bank, ongelofelijk als je de namen ziet van de basis in dit beperkte elftal.

Jasper Cillessen
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Mitchell Dijks
57” Jairo Riedewald
Nick Viergever
Davy Klaassen
Nemanja Gudelj
Thulani Serero
Amin Younes
Arek Milik
66” Anwar El Ghazi
Vaclav Cerny
72” Viktor Fischer
1 0
VIPete
Erg prettig dat we op deze manier kunnen voorbereiden op Spurs. Het scheelde weinig of we hadden City getroffen. Spurs echt wel vrij lucky door, laten we zorgen dat hun geluk nu op is.
2 0
jollie18
Het is nog niet zeker dat alle duels op 15 mei gespeeld gaan worden alleen Ajax en PSV zijn zeker van verplaatsing. Burgemeesters kunnen nog roet in het eten gooien en dan gaan die duels terug naar 28 april dit is een alternatief programma.
2 0
Bjorn
34e speelronde, Graafschap uit, mei.... de flashbacks komen in overvloed binnen.
2 -1
HenryVakH1972
Als het ook zo warm is als toen zeker
0 0
arigold
Heb je de teams van toen en nu met elkaar vergeleken?

Trouwens, zijn we al kampioen en kunnen ze een erehaag voor ons vormen!
0 -2
arigold
Zaterdagavond gewoon 0-4 winnen, dan zie ik PSV verliezen van Ado. Je speelt na Groningen 2x thuis en PSV 1 keer uit tegen Willem 2 en thuis tegen Heracles.

Grote kans dat die laatste wedstrijd nergens meer om gaat voor ons, zolang we maar 3x winnen. Ik heb er alle vertrouwen in!
2 0
ajaxwestland09
ADO den Haag gaat er voor zorgen dat pisvee wint die doen echt niks
1 -4
FrankDeB
Wat een onzin, Fons Groenendijk gunt het Ajax toch ook veel meer dan PSV? Die ADO-supporters kunnen van alles willen, maar gelukkig staan die mafkezen niet op veld. ADO heeft nog sportieve belangen (maken kleine kans op playoffs Europees voetbal), dus die gaan echt wel proberen resultaat te halen.
1 0
Sterspeler
Beugelsdijk en Immers staan op het veld..
0 0
Ajacied33
Beugelsdijk is geschorst
0 0
arigold
Reken daar maar niet op!
0 0
MankeNelis
Een klein beetje wel ;-)
0 0
Ginoajax1
Heb even op fr 12 gekeken om de reacties eens te lezen. en of het waar is wat er gezegd wordt.
Het is te beschamend voor woorden wat voor taal daar gebezigd wordt. Ordinair en platter kun je het niet bedenken. Laten we het hier op onze showtime vooral netjes houden. Wat een domme stelletje daar op dat fr 12. Ik ben er maar snel afgegaan.
8 -2
dimi1976
jij snapt er vooral weinig van. dat je daar al kijkt triest. maar dan hier begint met laten we het netjes houden. Dit is een Ajax site. en oprotten met die kakkerlakken.
0 -3
Ginoajax1
Dit bedoel ik dus. Fatsoen vriend. Geldt ook voor jou. Schijnbaar lees je niet goed. Om te kunnen oordelen moet je wel even gekeken hebben. Erg hé?
3 0
Wijnvoord
Dat je daar al ga kijken. Kan nooit positief zijn wat ze over ons aller Ajax en over ons schrijven. Laat gaan, wij kunnen op dit moment juichen, Maaaaaaaaar, hebben nog niets wel belangrijk om dat te weten !!
2 0
Gronkjaer
Ik heb dat hele forum met stijgende verbazing zitten lezen. Je komt op AS ook weleens minder frisse berichten tegen, maar wat daar de wereld in wordt geslingerd is voor mij niet te bevatten. Volwassen mannen die het woord Ajax niet kunnen gebruiken, de meeste treurige namen en verwensingen komen voorbij, het totale gebrek aan empathie, het Calimero gedrag en het continue ikke ikke ikke. Nederland op zijn best.
6 -1
SjaakWolfs
Tja, dit zijn mensen uit de onderlaag van de samenleving. Ongeschoold of zeer laag geschoold, met een beneden gemiddelde intelligentie. En dan ook nog grootgebracht met een ziekelijke haat jegens Ajax. Het is eigenlijk gewoon zielig.
2 0
dimi1976
jij snapt de frustratie niet ? ik wel hun mogen ons niet, wij hun niet. en als je vriendjes wilt zijn, succes.
0 0
ajaxwestland09
Kleinzielig en Zo veel frustratie omdat ze weten dat ze geen prijs meer gaan winnen en dat ze in Europa niks voorstellen
3 0
Klasseman
Je hebt volkomen gelijk kan niet anders zeggen
5 0
fc Barcelona_ke
Ik hoor nu helemaal niks meer over kjell scherpen?
Ajax trekt terug na hevige kritiek of scherpen besloot toch niet naar ajax? Hij zou vorige week al gepresteerd??
0 0
JariJari
Pierrie duurde ook even. Komt goed.
2 0
fc Barcelona_ke
Komt goed? Ik hoop dat hij niet komt!
0 0
Sterspeler
Ik hoop dat ie komt zodat de snuifduiven van de Fside doorhebben dat hij trieste acties niks uithalen. Ook die lui kennen geen schaamte.
0 0
Bennyben
De enigste club die hier genaaid word is Ajax, waarom zijn Groningen en Vitesse naar voren gehaald dit blijkt achteraf heel niet nodig te zijn geweest.

Maar na Turijn uit krijgen we wel meteen Groningen uit onbegrijpelijk dat daar niet eerder over nagedacht is door de KNVB
1 0
Klasseman
En dat is niet eerlijk EIERDOP
0 -1
fc Barcelona_ke
Schema kan niet anders. Woensdag moeten we ook tegen vitesse. Gaat wel lukken. 6 punten!
2 -1
arigold
Zo is het, we winnen alles. Daar ben ik heilig van overtuigd.
0 0
JariJari
Staat op dinsdag (ik hoop terug naar woensdag)
0 0
Ziyech22
Kan nou toch niet weer naar woensdag :x
1 0
Suarez01
Hoop toch echt dat we dan gewoon lekker thuis tegen Utrecht kampioen worden. Idd zelfde dag az-psv.
1 0
7172AFCA7395
Stel: Ajax schakelt Spurs uit waardoor de derde plaats in de Eredivisie van belang blijft vanwege
voorronde CL. Hopelijk kan AZ dan nog derde worden waardoor ze vol moeten gaan tegen PSV.
Heeft Ajax zelf in de hand,op voorwaarde dat AZ zaterdag iig niet verliest in de Kuip.
0 -1
JariJari
Zo werkt het niet.
0 0
Ruben
Ja alleen jammer dat de CL plekken niet opschuiven. Nummer 1
0 0
MrPink
Zwolle ook los nu. Jankerds.
5 -1
Vince355
Het enige wat aan deze wijziging jammer is, is dat we thuis dus geen kampioen worden. Aan de andere kant mei 2016 wordt voor goed weggespoeld als we daar de schaal omhoog tillen.
5 -1
Babayaka
Lekker blijven janken.
0 -9
Vince355
Jank jij maar, lelijke Pool
6 -1
Babayaka
Lekker janke vince, en vergeet niet de internet hooligan uit te hangen.
Huil huil huil pizzavreter.
0 0
7172AFCA7395
Is nog maar de vraag. Misschien gaat het op de dag van AZ-PSV gebeuren.
Speelronde 33 nu toch ?
1 -1
GerardAjax26
Ik zie PSV niet alles winnen, dus als Ajax gewoon zijn ding doet kunnen we wellicht wel thuis kampioen worden. En anders is uit bij de Graafschap een mooie revanche. Maakt me verder ook weinig uit, zolang Ajax maar alles wint.
4 -1
Wijnvoord
maar zo reageert PSV ook, Ajax heeft een lastiger programma, Degene die nu de punten verliest is de sjaak aan het einde. De andere of dat Ajax of PSV is geeft dat dan niet meer weg. En Graafschap is wel onze laatste wedstrijd nu, was dat nieteen paar jaar geleden een hele vervelende wedstrijd.
1 0
Labrador
Voor mij als uitkaarthouder is er niets mooier dan uit kampioen worden en al Helemaal daar. Ik was erbij in 2016. Wat heeft dat pijn gedaan.
5 -1
Good Luck
Eerst zondag maar eens zien te winnen. Want dat is er weer eentje in het kader van wedstrijd van het jaar met Ajax als tegenstander!
7 -1
Labrador
Zaterdag maar verder helemaal eens. Wij onderschatten Groningen. Ze krijgen weinig goals tegen. Buijs is anti Ajax dus die klappen er vol op
2 0
Frank1978
We spelen zaterdag al hoor.
7 0
ajaxwestland09
Elk nadeel heeft zijn voordeel
2 -1
Bky
Zouden ze op fr12 snappen indien Ajax de CL wint, dat Feyenoord CL voorrondes mag spelen volgend seizoen? Of kunnen die kneusjes dat niet beredeneren?

Maar goed, CL winnen en bij de Bundesliga aankloppen lijkt mij een goed plan.
3 -5
JariJari
Zo werkt het niet lol
0 0
Ajax-Amsterdam
Sssst dat weten zij toch niet
0 0
Superjan
Die willen helemaal de CL niet meer in. Het loopt ze al dun door de broek bij de gedachte.
0 0
Rik428
We krijgen er geen plaats bij, ik weet niet hoe het precies zit, misschien dat het evt. PSV als ze 2e worden nog 2 voorrondes zou schelen, maar ook dat weet ik niet zeker. Volgens mij is vooral de Oostenrijkse kampioen de lul als we de CL zouden winnen
2 0
JariJari
Je houd gewoon je eigen plek. Het scheelt PSV dus niets.
0 0
mgtow
Nog heel even geduld. Binnen nu en 10 jaar is Feyenoord failliet tenzij de havenslaafse politiek ingrijpt.
2 -1
Klasseman
Ja hoor daar heeft Ajax veel aan stumper
0 -1
mgtow
Krijg een ingegroeide teennagel, klootviool.
0 0
ajaxwestland09
Die zijn zo anti en weten ook dat zei nooit meer kampioen gaan worden en dat wij steeds verder een gat slaan
1 0
Caparzo
Het moet maar zo, is blijkbaar de enige optie. Vol voor de schaal en de finale, voor de beker een veredeld JA met reserves opstellen en event. een paar eerste spelers een helft, en maar zien wat er van komt.
0 0
MosesD
Nou, we hebben daar in Doetinchem nog wat recht te zetten.......
1 0
Toon meer reacties