Eiting: 'Dit seizoen wordt een lastig verhaal'

BartVeenstra, 12-04-2019 om 15:10, 13398 views, Ajax TV, Ziggocam |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Carel Eiting gaat er niet meer vanuit dat hij dit seizoen nog in actie komt. De middenvelder werd in januari geopereerd aan zijn knie en is op dit moment nog herstellende van zijn operatie.

'Het gaat heel goed', begint Eiting positief in gesprek met Ajax TV. 'Ik revalideer ergens anders dan bij Ajax. Dat doe ik zes dagen in de week. Ja, dat is fors, maar het gaat goed. Mijn knie maakt stappen', aldus de jongeling, die een meniscusoperatie onderging. 'Er zaten wel wat scheurtjes in en de meniscus was ook dubbel geklapt. Dan ontstaat er vocht. Ik heb langer dan een jaar met bepaalde klachten rondgelopen. Uiteindelijk werd de pijn te erg. Het was een moeilijke, maar wel de beste beslissing.'

De vraag luidt dan ook: kan Eiting dit seizoen zijn rentree nog gaan maken bij Ajax? 'Dit seizoen wordt het een lastig verhaal, maar je weet het nooit. Begin volgend seizoen lukt het zeker. Om die reden wilde ik ook een operatie doen, zodat ik volgend seizoen sowieso fit ben.'

Champions League

Aan het begin van dit seizoen had Eiting nog geregeld een basisplaats bij Ajax. Hij maakte dan ook minuten in de Champions League en dat vond hij geweldig. Nu kijkt hij vooral als supporter. 'Het is heel anders om het vanaf de buitenkant te bekijken, maar ik kijk heel positief naar het team', aldus Eiting, die nu één of twee keer per week bij Ajax komt. 'Even je gezicht laten zien en de fysio's kunnen even naar de knie kijken.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Je moet als speler realistisch zijn, op jonge leeftijd tegen het eerste aanhikken en daarna een zware revalidatie..

Vele spelers tikken het niveau niet meer aan, kink in de kabel.
Sommige spelers halen het wel en hebben zoveel talent dat ze aansluiting vinden bij de allerbeste.

Boadu, Stengs hebben ook wel een tikje gekregen super jammer voor het potentieel wat er in die jongens zit.
0 0
Freddy Al
Als Eiting terugkomt en zonder pijn en terughoudendheid kan spelen hebben we er een hele goede speler aan, ik zou hem niet verhuren maar na herstel goed inpassen in de selectie.
Slimme voetballer,dat gaat een hele goede worden.
1 -2
ajaxwestland09
Deze jongen mis ik niet eens. Leuke voetballer maar meer niet
2 -9
Ozymandias
Eiting is zeker een speler met het potentieel om een topper voor Ajax te worden. Hij was op geen moment een zwakke schakel in een middenveld met Nouri en Vd Beek en dat alleen al zegt erg veel. Eiting heeft een goed spelinzicht en een goede visie in zijn passing (waardoor hij net als Blind regelmatig op het juiste moment een aanspeelpunt overslaat en daardoor een bepaalde onvoorspelbaarheid in de opbouw toe te voegen). Hij heeft ook een hoge handelingssnelheid maar is gelimiteerd aan zijn gebrek aan atletisch vermogen. Door zijn matige atletisch vermogen zal het denk ik nog wel twee seizoenen duren voordat Eiting klaar is voor een basisplaats. Ik hoop dat Ajax zijn contract tot medio 2024 verlengt en hem voor twee seizoenen aan een club als FC Groningen of Heerenveen verhuurt.
5 -2
Sterspeler
Ik vind topper een groot woord voor een speler als Eiting. Er is een verschil tussen geen zwakke schakel zijn en uitblinker zijn. De term (potentieel) gewaardeerde kracht zou meer op zijn plaats zijn voor deze jongen.
4 -5
fanforeffer
Eiting wordt een topper ! en Bande hoe is daarmee ?
3 -2
MrPink
Lekker verhuren. We hebben mannen nodig.
2 -8
Vlieske
Zegt Mr Pink
7 -1
koenos1
Off topic. AJAX kampioen met uitschakeling CL of AJAX geen kampioen, maar door in de kwartfinale champions league en wetende dat je de Spurs gaat treffen in de halve finale.
2 -2
MankeNelis
De schaal is super belangrijk, direkte paatsing, aantrekkingskracht op top spelers. Er moet wel wat komen deze zomer.
0 0
Schwalbino
Schaal. We hebben nu al een glorieuze run in de CL (3 voorrondes en dan zo doorstomen). Met de schaal gaan we volgend seizoen zonder voorrondes de CL in. Zonder schaal zit je weer achter de feiten aan te hollen.

De vervangers van Matthijs, Frenkie, Nico en Hakim gaan zeker niet meteen op het niveau instappen waarop zij uitstappen. Dus je doet altijd stappen terug. Dat betekent dat je met wat pech niet eens de voorrondes overleeft als je nu de schaal niet wint.

Bovendien gun ik PSV niet dat zij profiteren van de punten die wij in de CL hebben gepakt.
0 0
ghouleseddik
Voor mij telt vooral: volgend seizoen ook erbij in de Champions League. En dat gaat een stuk makkelijker via de kampioensroute. Dus doe maar de titel. Of je moet de C.L. al winnen dit jaar, maar ja...
0 0
Sterspeler
Maar ja wat? Gewoon doen.
0 0
1ajaxxx11
Heb een betere
Ajax kampioen en door in de CL
0 0
Pointer1
Ik zie de zin van je vraag niet zo in. T een sluit t ander niet uit.
2 -1
WZAWZDB14
Het is een stelling, wat als je moet kiezen
0 0
WZAWZDB14
Voor mij persoonlijk is het kampioenschap het belangrijkste. Ik heb nog nooit een huldeging live in amsterdam meegemaakt ik heb kaartjes kunnen scoren voor ajax utrecht (waar het toch wel beslist gaat worden). Maar wat voor ajax zelf uiteindelijk het beste is? Ik denk wel de champions league. Je hebt vaker de kans om kampioen te worden dan dat je in de halve finale van de cl staat tegen een relatief makkelijke tegenstander.
0 -2
Redrum
Ajax kampioen en Ajax halve finale CL.
1 0
RaynoFischer
Topgozer met een hoge gunfactor, maar komt momenteel gewoon tekort, misschien jaartje verhuren?
2 -2
Pheadrus
Oh ja, die hebben we ook nog!
1 -1
Mike4wheelz
Ik zie het dus totaal niet in hem zitten, leuk dat hij al lang bij de club zit maar zijn potentieel is een periode zwaar gehyped. Gaat absoluut een leuke speler voor de eredivisie worden maar geen top. Lekker naar Heerenveen of uiteindelijk Vitesse of zo maar geen Ajax.
2 -7
trodat4030
Is niet zwaar gehyped, speelde gewoon lange tijd erg sterk en is gewoon een groot talent. Die sterke periode was veel langer (jaren) dan dat hij er nu uit ligt. Nu al afschrijven is te vroeg. Kijk t de voorbereiding gewoon aan, dan kan je altijd besluiten hem te verhuren als dat nodig blijkt. Heb nog alle vertrouwen in deze jongen.
2 -2
AlexIbarra
Jammer, hij had nog lekker wat minuten / helften / wedstrijden kunnen pakken met ons drukke programma. Ik denk niet dat Lasse het bijv. heel erg zou vinden om morgen de 2e helft ff over te slaan voor we dinsdag weer tegen Juve mogen..
Frenkie idem dito met z'n enkel.

Succes Carel!
1 -2
koenos1
Caral speelde prima! Verwacht dat hij het weer net zo snel oppakt als Veltman. Hoe zit het eigenlijk met Bandé?
2 -2
appeltje
Traint mee met het eerste. Als alles goed gaat verwacht ik hem in de komende weken in de selectie van Jong Ajax.
1 -2
Labrador
Zonde. Speelde een paar wedstrijdjes best leuk om daarna volledig door het ijs te zakken
3 -1