[Update] 'Ajax betaalt vier miljoen voor Pierie'

GinoHaverkamp, 12-04-2019 om 07:00, 28295 views, VI; De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De komende dagen worden twee deals beklonken bij Ajax, zo lijkt het. De transfers van Kik Pierie en Kjell Scherpen voor volgend seizoen schijnen beide in de afrondende fase te zitten. Dat meldt Freek Jansen van Voetbal International.  

'Ajax verwacht Kik Pierie op korte termijn te kunnen presenteren als nieuwe aankoop. De talentvolle verdediger van sc Heerenveen was vandaag in Amsterdam om laatste details in orde te maken. Ook komst Kjell Scherpen nog altijd nabij', schrijft de verslaggever op Twitter

De verdediger van sc Heerenveen zou zijn gesignaleerd op De Toekomst. 'In de gesprekken tussen Ajax en Heerenveen is ook de toekomst van Dennis Johnsen ter sprake gekomen. sc Heerenveen wil de Noorse Ajax-huurling graag permanent inlijven, maar niet als onderdeel van de transfer van Pierie.'

Update - 7.00 uur (12 april 2019) - 'Ajax betaalt minimaal vier miljoen voor Pierie'

Mocht de transfer van Kik Pierie naar Ajax doorgaan, dan betaalt de Amsterdamse club minimaal vier miljoen euro aan sc Heerenveen. Middels bonussen kan de transfersom nog oplopen tot een nu nog onbekend bedrag. Dat meldt De Telegraaf. Pierie zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij de huidige koploper van Nederland. De verdediger onderging volgens zowel De Telegraaf als het Dagblad van het Noorden donderdag al een medische keuring.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Frenkie, Donny, Mazraoui, Klaassen, Vertonghen, Alderweireld, Anita, Vermaelen, waren allemaal al 20 toen ze een basisplaats veroverden, Veltman en Blind 21. Pierie heeft dus nog even, om de kip gaar te koken.
1 0
ajaxwestland09
Denk dat deze jongen samen met perr schuurs ons gaat verrassen. Prima aankoop en mooi dat hij graag voor ons wil spelen als jong jochie mijn volgende stap is Ajax :)
3 -1
ajaxrosenberg
Marin net gescoord tegen Anderlecht, vrije trap die er in een keer inging. Keeper verre van vrijuit volgens mij. Nu penalty voor Standard dus het ziet er slecht uit voor Fredje Rutten
2 0
BrandjeXL
Vier miljoen voor Pierie is een redelijk bedrag maar ik mag toch hopen dat ie voor de breedte/toekomst is gehaald. Als ik verder op VI lees dat PSV alles op alles op Alvarez te halen dan begin ik toch het gevoel weer te krijgen dat Overmars zich laat piepelen net als destijds met Hoorn en van Dijk.
2 -1
Koningtoto
Nee joh.
1 -1
Verthongen
Tering wat een gezeik...
Wees blij dat Ajax breed in zet, dit is gewoon een prima Nederlands talent (zekerheid op succes heb je nooit).
Van Schuurs had ik zelf ook (al) meer verwacht maar het blijft afwachten.
Je kan ook het geluk hebben dat Kik wel direct een enorme groei doormaakt bij Ajax.
Voor de mensen die alleen Ajax 1 (op tv?) kijken: Ajax zit heel mager in talentvolle verdedigers die volgend jaar kunnen proeven aan het eerste dan wel mee doen in het tweede team.

En laten we eerlijk zijn wat is 4M in de voetbal wereld nu tegenwoordig?
Ik ben heel nieuwsgierig naar deze jongen en hoop dat psv dalijk jaloers toekijkt en miljoenen misloopt omdat wij sneller hebben gehandeld!
2 -1
10Sneijder10
Zonde van het geld
3 -5
Chippy
Doneer 4 ton aan een goed doel. Heb je meer plezier van
1 0
Lagasj
Welkom Pierie. Goede aankoop en redelijke prijs voor een echt goede voetballer.
Jaartje wennen en meetrainen met het eerste en zo nu en dan invallen.
Heb ook nog steeds vertrouwen in Magallan. Gaat goed komen.
3 -3
JariJari
Enorm talent.

Van alle NL U19 heeft hij de 4de hoogste sciskill en de 3de hoogste sciskill potentie. Alleen De Ligt en Kluivert (maar net) hebben hogere potentie scores maar die zijn ook een stuk ouder.

https://mobile.twitter.com/Gielsbrouwer/status/1075692182936408064

Enorm blij met deze aankoop. Top werk Marc!

Sepp vd Berg next?
4 -1
ajaxdordtt
Precies, gewoon al die jonge talenten opkopen. Het kost toch geen fuck. Mocht hij mislukken krijg je altijd nog wel een paar miljoen terug. Die rooie vam zwolle ook halen idd.
2 -1
JariJari
Net opgezocht, op 18 jarige leeftijd had Matthijs een sciskill van 59.8 en potentie van 120.2. Vergelijk dat met de 59.1 sciskill en 118.3 potentie van Pierie van afgelopen december en zie hoe goed deze aankoop is.

Ajax is goed in talenten hun potentie volledig te benutten. Daar halen we onze goede spelers en geld met name vandaan.

Hier de link voor Matthijs zn scores op zn 18de: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/108183/stats-de-twee-kanonnen-voor-de-winter
1 0
lm
Als aankoop voor de toekomst ok naar hik moet ook gaan kopen voor volgend jaar al hoop dat ie toch paar toppers weet te strikken hoop ook dat we kampioen worden dan ga je ook makkelijker spelers aantrekken behalve dat kut plastic waar we nog steeds in 2019 op voetballen wat een gedrocht is dat he denk dat veel spelers daarom al nee zeggen
0 0
RememberLitmanen
Wel vaag als je de centrale van jong oranje vorig jaar gekocht hebt...en nu een één jaar jongere centrale erbij koopt...lijkt wel heel erg op gokken.
1 -1
Lars93
Vorig jaar een linkspoot voor de toekomst. Nu een rechtspoot. Prima toch? Of ze het gaan redden weet je natuurlijk niet, maar uiteindelijk is iedere aankoop een gok. Met een beetje mazzel heb je over een paar jaar het centrale duo met de mooiste voetbalnamen van Nederland. Kik Pierie en Perr Schuurs, klinkt als een duo uit de boeken van Snelle Jelle. Redden ze het niet is het jammer, maar een relatief goedkope gok gebleken. Bij mijn weten rammelt er ook geen centrale verdediger uit de jeugd op de deur momenteel toch? Botman misschien?
2 0
JanTa
4 miljoen dat zijn voor Ajax aankopen voor de langere termijn waar je geen buil op kan lopen.
3 0
atouba19
4 mil gewoon n prima aankoop. Heeft op 18 jarige leeftijd al n behoorlijk aantal wedstrijden in de benen. En net zoals elke jonge speler heeft hij nu ook te maken met n vormdip.
2 0
PJSM
Wordt hier niet vrolijk van maar goed aan de andere kant kunnen we een gokje wagen. Al had ik hem proberen te ruilen voor Schuurs en Sinkgraven. Denk niet dat dit de jongens zijn als we mee willen blijven doen in de Europese top. Mag toch hopen dat we voor elke vertrekkende speler een topper terughalen.
0 -2
Ajax114
Sinterklaas is terug en het is niet eens 5 decemeber. Dit is echt bizar. 4 M !!! . En dat voor een matige speler van een club die financieel op zijn gat ligt en nog maar 1 jarig contract heeft. Zelf verkoop je Wober voor 10 M en je betaalt 4 M voor deze speler. Dat zijn mijn inziens niet de juiste verhoudingen. Hij geeft het geld veel te makkelijk uit en vrees dat hij bij Scherpen een zelfde prijs gaat betalen. Ik zal wel minnetjes krikgen maar Overmars mag van mij echt weg. Geen enkel vertrouwen meer in deze man.
1 -8
Knalpot
Die minnetjes vooral omdat je steevast dom loopt te lullen en geen enkel idee hebt waar je over mee probeert te praten.
1 -1
Mazraoui
Hoe is het weer in Eindhoven

Zeggen minnetjes te verwachten in de hoop ze niet te krijgen ....
2 -1
Ajax114
Ik hoor jullie wel weer janken volgend jaar net zoals afgelopen woensdag in de rust als we achterstaan. Gaan ze allemaal mauwen op dit forum. Het gaat tot nog toe echt wel goed dit jaar maar Overnars heeft al 50 M euro uitgegeven aan miskopen en mag vrolijk doorgaan , 4 M erbij en de teller staat nu op 54 M !!! 3 of 4 M voor Scherpen en weg gaan richting de 100 M. Dit is iets waar ik nooit iemand over hoor , zelfs geen journalist die hier iets over zegt of schrijft.
0 -3
Knalpot
Jji was de grootste jankerd woensdag tijdens de rust, heb je nu ook al een identiteitscrisis?
1 0
Danos
Noem is alle miskopen op met het bedrag wat hij er voor heeft betaald? Dan noem ik daarna de topaankopen met wat ze opgeleverd hebben, ben benieuwd wat de balans is
1 0
Ajax114
Labyad 7 M, Orejuela 2 M, Cassierra van de Bijenkorf 5 M, Magallian 10 M, Johnsen 3 M. Jensen 3 M, Kristensen 5 M, Bande 9 M., Sinkgraven 7 M, Schuurs 3 M, Pierie 4 M en dan komt Scherpen er nog bij voor een paar miljoen. Ach joh wat maakt het allemaal uit.
1 -1
Ajax#1900
En die spelers zijn nu allemaal 0 euro waard uiteraard en hebben geen bijdrage geleverd. Zo werkt dat.
0 -1
Koningtoto
de Jong voor een prikkie gehaald en al de namen die je noemt betaald. Zeur niet zo man. Het gaat geweldig met Ajax.
2 -1
Verthongen
Schuurs is na 3/4 seizoen al een miskoop?
Niet iedereen is zo snel op het niveau van de Ligt... ik vind zijn potentie nog altijd enorm hoog & hoop dat hij dit jaar nodig had om te wennen aan de grote stad en volwassen worden.
Ik moet wel zeggen dat de manier waarop Fortuna hem gebruikte wel beter bij hem paste maar ik schrijf hem nog echt niet af.

Bandé heb ik wel twijfels over maar is iemand een miskoop wanneer hij in zijn eerste echte pot zijn poot breekt?

En Kik zet je ook maar alvast op de miskoop lijst nog voor hij officieel van Ajax is, ik vind het heel bijzonder.

Talenten worden bij ons altijd lekker snel afgeschoten...
2 -1
chino
Neres had je daar 2 jaar geleden ook een tijdje tussenstaan toch?
3 -1
Ajax114
Dat geef ik toe hahahaha maar van deze spelers weet ik het wel zeker.
1 -1
Mazraoui
Praat ajb niet over we. Net als die engnek Pierre Heno. Dat sommigen er nog intrappen is ook bizar overigens
1 0
Ajax#1900
Dat getroll hoort er bij wanneer je het goed doet hè. Is een soort compliment.
2 0
Schip
Ik twijfel over zijn pure verdedigerskwaliteiten, maar als hij er eenmaal is: welkom. Hopelijk gaat de knop bij hem om dat een verdediger soms meedogenloos moet kunnen ingrijpen. Beetje spoedcursus van Bogarde en zo.

Ik hoop echt dat ze nog een fysiek sterke, echte mandekker weten te strikken met een inspeelpass. Op zich is een bredere bank voor de verdedigers welkom. Wobertje hadden we ook moeten behouden.
3 -2
Duif63
Als je spelers van het niveau Pierie/Scherpen niet zelf op kan leiden zit er iets heel erg fout met je jeugdopleiding. Kom op zeg, er is toch geen spits in de wereld die wakker ligt van Kik Pierie.
4 -5
Knalpot
De spitsen misschien nog niet, de middenvelders straks wellicht wel.
1 0
glob
Nog niet
1 0
AltijdGelijk
Ik heb geen vertrouwen in de Ajax scouts wat betreft verdedigers!

Zitten er erg vaak naast, Ik vond Pieri sterk spelen tegen ons in de Arena!

Maar als we dan iemand van Heerenveen zouden halen dan Lammers! Dat is echt een klasbak, sterk, 2 benig, maarja PSV zal wel 15 miljoen vragen.
2 -6
Lazell
Je geeft precies aan waarom hij gekocht wordt. Als hij een tijdje goed speelt, zelfs bij Heerenveen, is hij straks 15 miljoen waard. En als hij en Schuurs niet verder komen dan een goede stand-in, ben je 6 miljoen kwijt. Dat is nog wel te overzien, ofniet? Sterker nog, dat is dan zelfs een koopje in de huidige markt (zie bedragen Magallan, Labyad, Sinkgraven).
1 0
BillSplate
Wist niet dat ze het verkeerd gezien hadden bij Sanchez en Tagliafico. Raar zeg. Magallan is ook niet slecht en we konden een gok wagen bij Schuurs.
4 -3
AltijdGelijk
Gok wagen? Hahaha

Gok wagen voor miljoenen! Lekker man, op dat niveau moet je niet gokken maar kwaliteiten hebben en daar op teren.
2 -2
pizzapunt
Prima toch! De grootste Nederlandse talenten horen voor (of namens) Ajax te spelen.
4 0
Murtagh
lekker verhuren hier zit hij alleen op de bank en hij is te goed voor de KKD
1 -1
Illegaal
je hebt gelijk in de eerste divisie leer je weinig en zeker op al die kunsstofvelden
0 -2
Koningtoto
Hoe vond je Blind spelen woensdag?
0 0
Illegaal
Zal ik je een dinky toy sturen klein kind.

Een kleine hint... ik vond dat Juventus veel te gevaarlijk was bij hun uitvallen en waar was Blind als CV bij de goal van Ronaldo
0 0
Koningtoto
Die smeet ik als klein kind in de sloot. Dus nee. Je staat gewoon nog steeds voor lul met je Blinde haat op Blind.
0 0
Ozymandias
Waarom zou Pierie meer leren van 34 wedstrijden in de Eredivisie voor (een club als) Heerenveen dan van meer dan 300 dagen trainen op een veel hoge niveau met het eerste van Ajax?
4 -4
Schip
Omdat trainen niet hetzelfde is als wedstrijden spelen. Andere intensiteit, andere druk, afbreukrisico, andere mentale en fysieke weerstand. En iets met 50.000 toeschouwers, competitie, camera's.

Komop man. Als je enkel traint, sta je stil in je ontwikkeling. Waarom denk je dat spelers wedstrijden moeten spelen en niet enkel met trainingen op niveau komen.
3 -1
Illegaal
Omdat een training totaal niet te vergelijken is met een wedstrijd, de wedstrijden die hij met Heerenveen speelt zijn veel intensiever en leervoller dan welke training bij Ajax dan ook, ook wedstrijden tegen Ajax, feyenoord, Az, Psv etc zijn veel leervoller dan welke wedstrijd of training dan ook.


Schijnbaar ben jij nog een niet al te oud iemand en mis je ervaring om de dingen goed te kunnen zien en inschatten.
4 -3
Knalpot
Je laatste zin...lachwekkend! Buiten het feit dat jij gewoon niet snapt dat 10x in de week trainen op een veel veel veel hoger niveau je zeker wel beter maakt dan potjes tegen de onderkant van de eredivisie.
0 0
Mazraoui
Wat dacht je dan van verschil in media aandacht. Grotere verwachtingen. Iedereen zal nog eerder een mening hebben. Daar zal hij met om moeten leren gaan. Het is niet voor niets dat veel spelers van een subtopper het uiteindelijk niet halen bij Ajax. Voetbal is voor een groot deel mentaal. Of ook de topsportmentaliteit waar hij dagelijks mee in aanraking zal komen door te trainen met jongens als Tadic. Of de specifieke manier van voetballen bij Ajax. En andere manier van trainen

Bij Heerenveen is er echt niet zo'n intensieve begeleiding als bij Ajax. Alles zal er worden gedaan om die jongen op de toppen van zn kunnen te laten presteren
2 0
Illegaal
Een wedstrijd is ten alle tijden beter en leervoller als een training met wie dan ook, bij een training ga je niet tot het "gaatje"

Ook je medespelers gaan niet tot het gaatje op de training.

In de wedstrijd heerst een hele andere mentaliteit, de tegenstander wil kost wat kost winnen en die gaan wel tot het "gaatje"en als het moet wil hij je het veld afschoppen en haalt hij nog van allerlei andere "smerige"dingen uit die je op een training niet zal zien.

Je moet in de wedstrijd tot het uiterste gaan om te winnen anders verlies je want de tegenstander gaat wel tot het uiterste.... op de training kan je gewoon niet tot het uiterste gaan.

Geloof me nu maar.
1 -1
Mazraoui
Ja lekker in Friesland laten aanmodderen. Komt hij in Amsterdam over twee jaar staan er achttien camera's op zn lip. MOET hij ineens winnen. Gaat de opbouw ineens volledig over hem. Krijgt hij kritiek ineens heel direct te horen en gaan fans tekeer omdat hij een keer een pass verkeerd geeft. Het verschil in verwachting is zo ongelooflijk groot bij beide clubs dat het belangrijk is daar zo jong mogelijk aan te wennen. Dat jij dat niet wil inzien is verder aan jou
1 0
pizzapunt
Spelen is altijd beter dan trainen. Kijk naar de ontwikkeling van Matusiwa.
5 0
Illegaal
Natuurlijk is dat ten alle tijden beter.

Het is lachwekkend dat iemand begint te beweren dat trainingen bij Ajax en wedstrijden op dat superslecht niveau wat de eerste divisie is gaat vergelijken en zelfs beter vind dan voetballen in het eerste van Heerenveen.

Om dit te weten hoef je niet naar de ontwikkeling van Matusiwa te kijken want verhuur naar een eredivisieclub is voor iedere voetballer beter, ik kan je nog een voorbeeld op noemen... Ronald de Boer die naar Twente ging en dan praten we over een ander niveau voetballer dan Matusiwa die het eerste van Ajax nooit gaat halen.

Nooit is een training beter bij welke club dan ook dan op het hoogste niveau wedstrijden spelen
3 0
pizzapunt
Ik geef Matusiwa best kansen om aan te haken bij het eerste, of in ieder geval een selectiespeler die regelmatig minuten maakt als wisselspeler. Ideale type om de wedstrijd bij 3-0 op slot te gooien.
0 0
Gonzalez75
Kip Pieri Pieri.
1 -1
Gecko
Niet mijn grap overnemen
Lol
1 -1
Koningtoto
Dacht al, ik heb die grap gisteren voorbij zien komen.
1 0
Gecko
Ben je bij juve geweest.
0 0
Koningtoto
Nogmaals ja.
0 0
Gecko
Johnsen gaat naar Heerenveen voor misschien 2 miljoen
Dan betaal je twee miljoen voor pieri
Toch niet verkeerd
Een aankoop waar je altijd op verdiend
3 0
Afcatobias
Precies!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Stond/staat bekend als groot talent, heeft al 100 of meer eredivisie wedstrijden achter de rug dat heeft die voor op anderen. Nu kijken of hij werkelijk zo goed is.
2 0
wendoo9
Deze jongen heeft zeker potentie. Bij Heerenveen heeft hij alleen maar slechte spelers om zich heen en bij Ajax een goeie team waar je ook zelf beter gaat worden.
2 0
Henkjanklaas
Beste mensen, laten we niet meteen fel van leer trekken en deze jongen een warm nest bieden waarin hij zich verder kan ontwikkelen. Ajax dient een drie-sporen-beleid te blijven voeren: talentvolle jonge Nederlandse spelers binnenhalen, eigen jeugd verder doorontwikkelen, en gericht spelers met meer ervaring kopen die er gelijk staan en dus wat mogen kosten. Die balans moet goed zijn en dan heb ik vertrouwen in de toekomst van de club.
11 0
robinozzi
Als Lamprou en Botman weggaan dan zijn deze aankopen nog wel te begrijpen. Moet wat op de bank/tribune zitten. Brede selectie laatste jaren intact houden dus
0 0
appeltje
Lamprou vertrekt sowieso, zijn contract loopt af. Waarom zijn hier zo weinig mensen van op de hoogte?
En waarom zou Botman weg moeten gaan voor Pierie. Je hebt ook nog een team dat Jong Ajax heet hè.
0 0
ajax4ever01
Deze jongen verdient een eerlijke kans jongens, we gaan het zien na 1 seizoen of dit een goede zet of niet is geweest.
3 0
Joseph
Rare reacties hieronder, ik denk dat het goed is om niet te vergeten dat de Ligt een volstrekt uniek talent is. Deze jongen heeft nog 2 a 3 jaar om te bewijzen dat hij goed genoeg is voor het eerste en dan is hij nog steeds een jonge verdediger.

Ik denk dat Vertonghen eem realistischer beeld geeft hoe een groot talent zich ontwikkeld. Die kwam ook pas na zijn 20e in de basis.
5 0
Fieldman
Vier miljoen is natuurlijk helemaal niks, maar het blijft een aparte aankoop. Zijn huidige niveau is nog minder dan Viergever, en Viergever was al niet goed genoeg.

Blijkbaar denkt Ajax dat Pierie via zijn geweldige mentaliteit en 'kop' nog stappen gaat maken. Het is wel iemand die alles uit zijn carrière zal gaan halen. Maar kan hij nog sneller, langer en explosiever worden op zijn 18e? Want als hij in de verdediging wilt spelen is dat wel nodig. Nu is het gewoon een schijnverdediger die er wel loopt, maar nauwelijks ballen wegkopt of afpakt,
1 -4
Knalpot
Viergever was tegen de 30 en deze jongen is 18!!!!!! Wat klopt er nu niet aan jouw onzinnige vergelijking?
0 0
JariJari
Nog stappen? Hij heeft verdomme ern potentieel van bijna 120. Potentiele wereldtop. Geweldige aankoop voor een schamele 4 miljoen. Jij snapt echt niks van voetbal.
0 0
BillSplate
Viergever was ook wel een paar ouder voordat hij bij Ajax kwam te spelen. Op die leeftijd speelde Viergever nog bij Sparta.
1 0
wendoo9
Dankzij Viergever staat Psv wel bovenaan samen met Ajax. Had Ajax nog goed kunnen gebruiken. Dus zo slecht is die Viergever toch niet.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Geloof me hij is echt beter dan Viergever
0 -1
voorkennis
Welkom Pierie.
In die havenstad hadden ze m maar wat graag willen hebben
0 0
Koningtoto
Die willen wel meer hebben. Ik zou als ik hunnie was eerst eens kennis binnen halen, ipv de onkunde die er nu rond loopt, heel misschien kunnen ze dan ooit weer aansluiten bij de top drie.
2 -1
Puurvoetbal
Is er wel eens een moment in jouw leven dat je niet aan Feyenoord denkt ?
0 0
Koningtoto
Kan ik beter aan jou vragen, kakkie.
0 0
Puurvoetbal
Sterke reply, slimmerd !
0 0
Koningtoto
Het is een publiek geheim dat je feyenoord een warm hart toedraagt. En om op je vraag terug te komen, ik geniet iedere dag van het verval van jouw club. Heerlijk om te zien dat AZ jullie keihard voorbij gaat, op zo'n beetje ieder vlak.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Laat ze lekker watertrappelen daar lig er niet wakker van
0 0
Koningtoto
Ik ook niet. Ik geniet er van. Niets mooiers dan je grootste haters zo hard naar de kloten zien gaan.
0 0
DeLeermeester
Je schaamt je toch dood voor die veredelde supporters met ‘visie’ en ‘kennis’ die helemaal lek gaan op een 18-jarige jongen.

Het schrijnendste is misschien nog wel dat iedereen van die azijnpissers rekent op aankopen van minimaal 35 miljoen met tenminste 30 caps voor hun land en spelend in 1 van de vijf grote Europese competities, en op voorhand iedere aankoop die daar niet aan voldoet volledig afbranden.

Ik denk dat Ajax strategisch een schaakspel speelt om haar (financiële) macht op een doordachte en verantwoorde manier om te zetten in heerschappij voor de komende (minimaal) 10 jaar. Daar hoort ook het kopen van potentieel nationaal talent bij vind ik. Dat mes snijdt aan meerdere kanten. Je kunt de potentie van een speler uitwerken binnen je eigen organisatie, verzwakt een competitiegenoot, en sluit de mogelijkheid uit dat hij bij één van je concurrenten gaat spelen.

Ik geloof ook dat Ajax wel degelijk bezig is met kanonnen als vervanging of aanvulling van onze huidige sterkhouders, maar goedkopere binnenlandse transfers komen volgens mij gewoon een stuk makkelijker tot stand.
17 -2
Fieldman
Het is nu weer in om superpositief te doen. Dat voel je goed aan. Maar juist in deze zonnige periode moeten we scherp blijven en niet Martin van Geel style gaan werken.

Het is heel goed beleid om de grootste talenten van Nederland naar AJax te halen, maar hoe gaat Pierie ons aan heerschappij helpen? Het is geen nieuwe Frenkie de Jong of De Ligt. Het is, als hij het goed doet, een nieuwe Viergever.

Als hij niet twee of drie stappen gaat maken wordt het gewoon een matige verdediger die nooit meer dan vier miljoen gaat opbrengen. Bovendien neemt hij de plek en aandacht in de organisatie in van een verdediger die wel potentie heeft en tientallen miljoenen kan opbrengen. Op de plek van Pierie had ook een Slowaaks toptalent als CV van 1.92 kunnen zitten.

Ajax moet het haar huidige naam en faam echte toptalenten binnenhalen. Zoals Lainez en Isak. De grootste talenten in de leeftijdsklasse 15-20 van een land. Die bij Ajax kunnen rijpen en dan de stap maken.
1 -5
Knalpot
"Het is heel goed beleid om de grootste talenten van Nederland naar AJax te halen, maar hoe gaat Pierie ons aan heerschappij helpen? Het is geen nieuwe Frenkie de Jong of De Ligt. Het is, als hij het goed doet, een nieuwe Viergever."

Of misschien een nieuwe Frank de Boer, dat was ook een kleine patatvreter die het niveau Ajax niet waard was....of toch niet?
0 0
wendoo9
Lainez zit al op de bank dussssss
0 0
Girish
18 jaar. 70 wedstrijden in de eredivisie. 'Wordt, als hij het goed doet, de nieuwe Viergever'.

Geloof je het zelf?
2 0
Fieldman
Iedereen komt met die 70 wedstrijden als argument.

Sinds wanneer bepaalt het aantal wedstrijden of je goed bent? Je bent goed als je goed speelt, niet als je speelt.
0 0
JariJari
https://mobile.twitter.com/Gielsbrouwer/status/1075692182936408064
0 0
Ajax#1900
Heerenveen is geen kleine club hoor. Het zegt een degelijk wat wanneer je op je 17e al speelt. Maar goed, zo gaat het hier altijd met nieuwe aankopen.
1 0
Beffie
Helemaal mee eens! Als je dit soort gasten nu laat lopen en over een paar jaar de hoofdprijs moet betalen. Dan lopen ze ook te janken.
Ach ja laten wij het er maar op houden dat het typisch Nederlands is dat zeiken.
5 0
Benleiden
Veel aannamen, speculaties en manke vergelijkingen. Op deze manier wil jij de azijnpissers afschieten? Je doet hetzelfde als hen, namelijk je visie geven op een ontwikkeling bij de club die je lief hebt. Echter wel met één verschil: ze spelen niet op de man. Jouw mening hoeft niet de waarheid te zijn, he?
1 -2
DeLeermeester
Eens. Ik zeg tenminste ‘ik denk’ en ‘ik vind’ in plaats van doen alsof ik de wijsheid in pacht heb. Wat je verder zegt klopt wel, maar ik stoor mij gewoon aan het volledig afbranden, en met name de grilligheid van de meningen. Als Schöne scoort is hij goed, als hij een bal verliest is hij weer slecht. Het schommelt zo bizar, terwijl we het fantastisch voor elkaar hebben. Enfin, ik zal wel vervelend positief zijn, dat vinden sommige mensen gewoon aanstootgevend vandaag de dag.
0 0
AFCAwooz
Ik vind het wel een interessante transfer. Speelt als ik het goed heb al 2 jaar in het eerste. Heeft dus veel meer ED ervaring dan Schuurs. Ik zie hem alleen niet weer verhuurd worden aan Heerenveen. Vraag mij namelijk af of hij daar nog echt beter gaat worden. Tegelijkertijd zie ik hem bij ajax weinig minuten maken in het eerste. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren met hem.
0 0
Koningtoto
Als Ajax slim is, gaan ze jong Ajax enorm versterken. De jeugd die je die kans toedicht gewoon altijd opstellen. Niet iedere positie is uit de jeugd te halen. Haal spelers die je eventueel in het eerste ziet komen binnen 2 jaar en laat dat elftal spelen als in het eerste. Zelfde automatismen en zelfde structuur qua trainingen.
0 0
AFCAwooz
Ik zie alleen niet echt in hoe een Pierie beter gaat worden in de KKD. Met Schuurs kon je dat nog doen omdat hij nog geen erdedivisie ervaring had.
1 0
Koningtoto
Daarom zeg ik ook, dat je jong Ajax zo sterk mogelijk moet maken. Zodat ze zich aan elkaar op kunnen trekken. En in de KKD is het veel meer om fysiek te doen, waardoor onze jongens weerbaarder worden.
0 0
AFCAwooz
Ja maar alsnog blijft de tegenstand toch gewoon kut.
0 0
MPAjax
Heb mn twijfels maar wie weet
0 0
oudzuid2
4 miljoen voor een ED verdediger die er niet gelijk zal staan... aardig bedrag.. maar mooi dat Marc de portemonnee wil trekken voor Nederlandse talenten, we gaan het zien. er zal alleen ook directe vervanging voor De Ligt moeten komen want Schuurs brengt het ook niet helemaal
1 0
RedFeather
Heb het hier bij eerdere aankopen gelezen. Maar ook deze jongen is weer aardig opgeleid. Valt weer op, lijkt beleid.
0 0
GvanderK
We gaan het zien, ben benieuwd.
3 0
Boer Gijs
Precies, geef het de tijd.
1 0
Benleiden
Ik zie het ook niet in Kik zitten. Hij mag wel jong zijn, maar je ziet hem bepaalde elementen niet beheersen en sommige elementen zijn niet aangeboren. Die leer je niet meer aan. Gezien het niveau waarop je nu zit met kanjers als De Ligt en Sanchez (al weg) en je komt dan met Kik aanzetten dan weet ik niet waarop dit gebaseerd is. Dan verwacht je een enorm CV talent van 18 jaar, maar geen manusje van alles. Leuk spelertje maar niks bijzonders. En dan is 4 miljoen wel een klap geld. Anderzijds krijgt Ajax dat wel weer terug met een verkoop.

Onze Europese successen van de afgelopen jaren schrijf ik ook toe aan de kanjers achterin. Alle jaren daarvoor hebben we het soort spelers zoals Kik achterin gehad en kregen we heel makkelijk goals tegen. Zeg maar de Moisanders e.d. van deze wereld. Toen was je kanonnenvoer tegen clubs als Real en Juve etc.

Ik geloof nooit dat ze Ajax 1 materiaal in hem zien. Het is echt een gok. Of zou het wat te maken hebben met de Ajax-Amerika-connectie?
0 -6
Knalpot
Daley Blind is ook gewoon een Kikje...volgens mij doen we het aardig dit seizoen europees? Of ben ik nu zo dom en jij zo slim?
0 0
DeWijsneus
Welkom!
1 0
Beretta
Talentvolle en intelligente jongen. Prima aankoop. Een aantal mensen maakt terecht de opmerking dat hij nog jong is en hij niet gehaald wordt om er meteen te staan, maar hij zal snel genoeg leren en je hebt mer Schuurs in potentie een geweldig duo dat over 2 jaar het centrum kan vormen.

Met de Ligt vergelijken is waanzin, die ontwikkelt zich met de snelheid van het licht en dat kan je niet van iedereen verwachten. De Ligt is zo abnormaal onverstoorbaar en emotioneel stabiel voor zijn leeftijd, dat kan je van zowel Pierie en Schuurs nog niet verwachten ondanks dat het ook allebei slimme, zeer talenvolle spelers zijn.
3 0
mvdk
Over enkele jaren zijn Kik en Perr het nieuwe duo achterin bij Ajax. Eerst nog ff een paar jaartjes opleiden. Zo deden ze dat ook met Toby en Jan, die in de jeugd ook nog niet zo ver waren. Jan moest ook gewoon bij RKC ervaring opdoen op die leeftijd en dat is best logisch. De Ligt is gewoon een gruwelijk groot talent en met Sanchez hadden we een jong roofdier in huis. Die leeftijd is voor een centraal duo echt een uitzondering. De meeste verdedigers beginnen rond hun 21, 22e vorm te krijgen.
4 -1
gebruikersnaam
Helemaal eens, eigenlijk zouden Perr en Kik beide komend seizoen verhuurd moeten worden zodat ze voldoende minuten maken in de eredivisie
1 0
ghouleseddik
Vier miljoen is op huidige markt een fooi.
3 -1
jeppas
Linksbenige verdediger met veel doorgroei mogelijkheden. Prima Marcie!
3 -1
SuaSulejAjax
Klasse marc. Jonge gozer waar nog een hoop rek in zit. Je weet nooit of het wat word, maar volgens mij weten de meesten hier niet dat iemand van 18 zich nog heel erg kan ontwikkelen. Iedereen schrijft m nu al af. Ongelofelijk eigenlijk. 4 schamele miljoentjes. Zeiken om t zeiken heet dat.
3 -3
Koningtoto
Het mooiste is dat afgelopen zomer een aantal mensen woest was, want Pierie was niet gekocht. Diezelfde mensen zie je nu janken dat hij gekocht is. Beetje vreemd.
2 -2
ajax4lifebaby
Wat een gezeur hier, die gast is 18 jaar en is heel talentvol. Waar was Frenkie de Jong toen hij 18 was. Niet iedereen staat op zijn 17e in de EL finale zoals de Ligt. Dat is gewoon niet realistisch. Zie het zitten in dit talent, heerlijk 2e aankoop binnen.
3 -2
Jelephi
Pieri word ik echt niet blij van.
2 -6
Knalpot
Dat maakt het extra lekker!
0 0
soewares
Net nu we Overmars roemen komen ze met die slungel uit emmen en pierie, toevallig ook van de twee clubs met de meeste goals tegen.. Man man man wat een beleid weer hier. Je hebt straks met het verkopen van de ligt, frenkie en ziyech en daarnaast nog de CL inkomsten meer dan 200 miljoen binnen dit seizoen, en dan kom je met deze gozers op de proppen. Verschrikkelijk
4 -10
ajaxdordtt
Rustig pik. Is voor de toekomst. Daarnaast kan je echt niet zeggen of een verdediger of keeper goed is door naar het aantal tegengoals te kijken. Laat Onana bij de graafschap keepen of de Ligt verdedigen bij Nac en dan krijgen ze er nig steeds zat tegen.
1 0
soewares
Dat zou ik ook normaliter helemaal begrijpen. Maar Scherpen laat echt heel weinig zien van waarom hij nou een toekomstige topkeeper is, op zijn lengte na. En pierie is jong en voetballend leuk maar verdedigend echt dramatisch. Iets wat in je moet zitten, of ze zien een toekomstige cvm in hem. Al met al rare keuzes vind ik het
0 0
altijdwelwat
Voor de toekomst net zoals Jensen , Cassiera, Oreguela, Labyad, Schuurs, Magallan, Bandé en Kristensen zeker ? Dat is 50 miljoen aan middelmaat en flops...de tegengoals zeggen wel degelijk wat als beide er met grote regelmaat er negatief bij betrokken zijn. Wat zijn afgezien van lengte bij Scherpen en traptechniek bij Pieri hun toegevoegde kwaliteiten?
1 -6
Knalpot
Zijn die allemaal al afgeschreven en verkocht dan?
0 0
Duif63
Jij snap het !
0 0
Knalpot
Jij niet!
1 0
Saanchez
Ja, 50 miljoen?? Benieuwd hoe je daarbij komt. Bovendien zijn er totaal geen redenen om Magallan, Schuurs, Jensen en Bandé af te schrijven. En daarnaast vertegenwoordigen bijvoorbeeld Labyad en Kristensen zeker nog waarde (gaan we geen winst op maken nee maar dat is geen ramp). Zet deze bovendien weg tegen alle goede aankopen die we wel hebben gedaan en hoe belachelijk veel geld die op gaan leveren.
4 -1
Chippy
Koop nou eens iets goeds.
Die Felix van Benfica b v b
Geen b1 tjes
2 -1
Knalpot
Blijft toch aandoenlijk die onnozelheid.
1 0
Nicoonzeredder
Hahahaha die heeft een clausule van €120m en kan naar iedere topclub in Europa.
0 0
Afcatobias
Hahah totaal niet realistisch
0 0
ajaxdordtt
Ja die kost ook bijna niks!!!
2 -2
ajaxdordtt
Off: Matuidi geen blessure, Can twijfelachtig, Chiellini ZEER twijfelachtig.

Juve kan kampioen worden tegen SPAL dit weekend, misschien toch een beetje afgeleid.

Verder leuk: de verwachting is dat Hans Nicolussi gaat spelen. Ik weet niet precies in hoeverre hij Nederlands is, maar een groot talent daar. Op zijn Instagram staat hij onder andere met een Ajax shirt met nummer 14, en is woensdag het shirt van Frenkie bij hem beland.1
0 0
soewares
Waar heb je dit gelezen? Voornamelijk geen Chiellini zou fantastisch zijn
0 0
ajaxdordtt
Italiaanse media. Van Can wordt verwacht dat hij het wel gaat halen, maar beiden trainen nog apart.
0 0
Pierre Heno
Waarom moeten we hier eigenlijk blij mee zijn?
3 -1
Chippy
Snap dat ook niet
3 0
ajaxdordtt
Keertje jong Ajax kijken boys, dan begrijpen jullie het
0 -1
..::Rootje::..
We gaan weer terug naar het tijdperk van Frank de Boer met deze aankopen.
6 -6
AFCAPolarBear
Hoezo?
0 -2
mercurius3
In de jeugd loopt niks meer rond zeker? Gast nog minimaal een jaar of vijf duren voordat er weer een talent à la de ligt en de jong doorbreekt. Laat staan een Nouri, die komt één keer in de 10-15 jaar langs.
0 -1
afca1985
Welnee joh binnen 2 jaar staat Unuvar en Gravenberch basis, waarschijnlijk niet allebei tegelijk, maar er komt echt wel weer wat aan
1 -1
AFCAPolarBear
Vergeet Ronaldo-gooier niet!
0 -1
afca1985
Ludovit Reis, de klasse spat eraf.
Faal van de scouting in heel NL

https://www.youtube.com/watch?v=yyBwc1gJzT8
0 0
Knalpot
Interessante speler dat zeker.
0 0
Illegaal
Sorry maar ik vind hem geen Ajaxverdediger, hij is niet goed genoeg. Hij mist techniek.
3 -1
Ajax_33
Hopelijk maakt Ajax niet dezelfd fout als met Schuurs en laten ze Pierie niet in JA spelen maar een jaar of 2 bij H’veen
1 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Ik denk persoonlijk dat hij gewoon vaste stand in wordt
0 -2
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
OT:

Wat vinden jullie van deze vervangers?

De ligt --> Alvarez
Ziyech --> Vargas
Tagliafico --> Willems/Roussillon
Frenkie --> Propper
Schone --> Marin
Neres --> Pavon
4 0
Chippy
Waardeloze aankopen

Meeste zijn ????
0 -1
Knalpot
Ja laten we daarom maar voor die portugees van 100M gaan.
0 0
AFCAPolarBear
Nee, zo worden we teveel een koopclub. Middenveld is 1 aankoop in naam van Marin meer dan zat. We hebben talent zat in de jeugdopleiding. De Ligt is al opgevangen door aankoop van Schuurs/Magallan. Tagliafigo en Neres moeten wel worden vervangen door een aankoop, als zij verkocht worden. Voor Neres zie ik liever Depay ipv Pavon komen
1 -1
MosesD
Prima lijstje. Ik vind overigens die linksback van Psv ook wel aardig.
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Helemaal kijkend naar zijn situatie bij Frankfurt! In balbezit is hij echt een genot!
0 0
Pierre Heno
Zijn volledig weggespeeld door Benfica
0 0
ajaxdordtt
Speelden 80 minuten met zijn 10en
0 0
Toon meer reacties