Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Rensch tekent tot 2022: 'Kijk veel naar De Ligt'

BvdPloeg, 29-03-2019 om 19:25, 18922 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Devyne Rensch heeft zijn eerste contract ondertekend bij Ajax, zo meldt de club op Twitter. De jongeling, tijdens het huidige seizoen actief bij Ajax Onder 17, is nu tot medio 2022 verbonden aan de Amsterdamse club.

Rensch is een zestienjarige verdediger die sinds het jaar 2016 actief is binnen de jeugdopleiding van Ajax. Voordat hij de overstap maakte naar de club, was hij actief voor VV Unicum, een amateurclub uit Lelystad. Tijdens het huidige seizoen kwam hij negentien maal in actie voor het Ajax O17 van trainer Dave Vos. Tijdens die wedstrijden wist hij tweemaal tot scoren te komen, terwijl hij even zo vaak een doelpunt voorbereidde voor zijn teamgenoten.

Rensch: 'Dit voelt natuurlijk goed'

Tegenover Ajax TV laat Rensch weten dat hij heel blij is met zijn contract: 'Dit voelt natuurlijk heel goed en laat zien dat Ajax vertrouwen in mij heeft. Dat wil ik ook laten zien. Ik ben een verdediger die tweebenig is. Ik ben best wel snel, kan een man uitspelen van achteruit en kan ook op 6 spelen. Ik moet wel iets meer coachen. Ik wil zo snel mogelijk basisspeler bij Ajax O19 zijn en vanuit daar wil ik naar het eerste. Ik kijk veel naar Matthijs de Ligt en vind Maldini en Nesta goede verdedigers.'

Saïd Ouaali is duidelijk over de verdediger: 'Devyne heeft zich de afgelopen periode geweldig ontwikkeld. Hij past bij de club en Ajax wil hem belonen voor de stappen die hij maakt. Zijn leiderschap is zeker een aandachtspunt. Maar hij is een verstandige jongen die zijn krachten en beperkingen kent. Hij is een veelzijdige verdediger die risico legt in zijn spel. Hij is een type dat we graag bij Ajax zien.'

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax scoort tegen PSV? Zet dan in en krijg 2,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Wie gaan er nog meer een contract krijgen?

En weet iemand of lang al een contractverlenging aangeboden heeft gekregen?
0 0
Mikes
Hoogewerf, Unuvar, Bonnah, Regeer en Hillen verwacht ik.

Volgens de geruchten zijn Ajax en Lang al rond over contractverlenging.
0 0
AjaxPassion
Ja, die verwacht ik ook sowieso wel eigenlijk. Geven ze jongens als Reiziger, Douglas, Musampa, Dostanic, niet zo snel meer contracten? Zijn dit jaar toch nog 1e jaars en pas in juni of later geboren...

En van U17, Warmerdam, de Waal, Raatsie, Pynadath, Beelen, Zamani?

Ik zag het dat Wolter dat schreef idd, over Lang, maar is daar al een nieuwsbericht over geweest?
0 0
wolterx
Reiziger heeft een contract tot juni 2021. Douglas zie ik geen contract krijgen voorlopig al kan vertrek van Bakker positief zijn voor hem op dat vlak. Dostanic moet hem volgend seizoen gaan verdienen. Musampa kan best dit jaar wel eens gebeuren. Zamani gaat vertrekken net als Aksit hoorde ik, Pynadath heeft geen EU-paspoort dus mag pas vanaf 18 tekenen lijkt me. De Waal, Warmerdam, Raatsie en Beelen zullen contract moeten verdienen. Zie ze alle 4 o19 wel halen en dan komt contract vaak dichterbij.
1 0
AjaxPassion
Thanks voor je inzichten ; )

Zamani weg ja? Heb ik nog niet meegekregen. Heel jammer, want is 3 jaar geleden al zéér vroeg doorgeschoven naar de O17. Dan lijkt het erop dat dat té vroeg was. Was altijd een veelbelovend talent. Zit er nog een reden achter waarom hij weg gaat?

Misschien krijgt Pynadath wel een werkvisum o.i.d?
0 0
wolterx
Heeft ook nergens gestaan, zou samen met Aksit hebben besloten te gaan vertrekken. Niet vreemd aangezien hij vrij weinig minuten krijgt. Paar jaar geleden waren ze in Engeland heel lovend over hem, misschien dat zich daar een mooie kans voordoet? Maar zal binnenkort vast wel meer over bekend gaan worden.
1 0
trodat4030
Zou me niets verbazen als Dirksen ook een contract zal krijgen. Vind ik al vanaf dag 1 opvallen in o16 en o17. Zeker ook omdat het een lcv is, die zijn redelijk schaars. Vind deze jongen beter dan Botman op die leeftijd.
0 -1
AjaxPassion
Zou kunnen, maar lijkt me sterk als je kijkt wie er van O19 en O17 ook nog allemaal geen contract hebben...
1 0
NouriVandeBeek
Zeer content mee. Toen bekend werd dat hij zich bij AYMO aansloot, had ik al een goed gevoel over zijn contract. Meest talentvolle CV van de opleiding.
10 0
insectenverdelg
Hoe lang is deze jongen? Heeft volgens mij nog niet het fysiek van wel ligt op zn 16e.
2 0
wolterx
Begin 1.80m schat ik, heeft een mooie lengte voor zijn leeftijd. Als er nog paar CM bij kunnen is het top.
7 0
WantAmsterdam
Op beelde ziet hij vaak nog langer uit, naast zijn collega’s is hij vaak een stuk langer, misschien zo’n 1.84?
1 0
Lazell
Maar de Ligt is ook wel vroeg uitgegroeid en flink gespierd voor zijn leeftijd. Moet je maar eens beelden van een feestende De Ligt bij de EL bekijken, toen was die 17. Alleen daarom al zal er in de komende 20 jaar nooit meer iemand zo jong centraal in de verdediging doorbreken die dan al zo'n niveau kan halen (bijv. EL finale)
2 0
wolterx
Om een contract te verlengen moet je toch al een contract hebben? Dit is Devyne zijn eerste contract. Hij is trouwens verbonden aan AYMO Football Management, net als Ünüvar, wat gestart is door de vader van Naci samen met Mo Salem. Hopelijk een voorboden voor Naci straks al denk ik dat dat wel goed zit. Rensch is misschien wel de meest talentvolle CV die we in de opleiding hebben, heel compleet en zet enorme stappen. Misschien debuut in o19 dit seizoen nog?
7 0
AjaxPassion
Hij is relatief laat overgekomen van een amateurclub, maar toch al 2 jaar doorgeschoven, dat doet ie netjes. Weet je hoe groot hij is?
0 0
wolterx
Kleine 1.80 schat ik, is een stuk groter dan Ünüvar. Lijkt qua lengte geld te zitten, zal halverwege/bovenkant 1.80 gaan eindigen denk ik. Is inderdaad relatief laat gescout.
2 0
AjaxPassion
Dat zou heel mooi zijn, maar je denkt dus dat ie nog niet is uitgegroeid? Weet je waarom die pas zo laat is overgekomen? Eigen omgeving behouden? Fysieke achterstand? Laatbloeier?
0 0
wolterx
Hij is met 12 gescout vgm en met 13 ingestroomd in de opleiding, is niet extreem laat oid. Heeft wel goede stappen gezet sinds zijn komst.
2 0
Ajax#1900
Hij heeft een jeugd contract uiteraard, nu een en prof contract
0 -1
AjaxPassion
Jeugdcontract kan pas vanaf 16, prof 18.
1 0
Ajax#1900
Oh echt? Wel een soort van contract iig lijkt me. Amateur contract dan?
0 0
trodat4030
Was gewoon een foutje in de tekst/titel. Er is niks ‘verlengt’. Hij had niks en heeft nu een (jeugd)contract.
0 0
NoPants
Nee. Vanaf je 16e mag je een 3-jarig jeugdcontract tekenen. Vanaf je 18e een volledig profcontract.

Voor een speler 16 is is het ook verboden ze ‘aan te trekken’. Ze kunnen wel op eigen beweging overstappen.
1 0