Ten Hag: 'Investeren in corners betaalt zich uit'

BartVeenstra, 28-02-2019 om 09:50, 7106 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat zijn elftal woensdagavond tweemaal wist te scoren uit een corner. De oefenmeester benadrukt tegenover de NOS dat spelhervattingen belangrijk zijn en om die reden heeft men in er Amsterdam dan ook extra op getraind.

'We hebben veel geïnvesteerd in corners en dat heeft zich uitbetaald', zegt Ten Hag, die na de 0-2 nog niet zeker was van zijn zaak. 'Het kan hier heel snel veranderen. Je moet dus de hele wedstrijd alert blijven. Op het moment dat je een groter verschil kunt maken, wordt het wel een stuk makkelijker.'

In de eerste wedstrijden na de winterstop speelde Ajax ondermaats, maar inmiddels is de weg naar boven gevonden. Dat het eerder minder ging, is volgens Ten Hag niet zonder reden. 'Daar waren ook wel een aantal redenen voor. We speelden toen bijvoorbeeld niet altijd in dezelfde samenstelling, dan vallen automatismen wat weg. Nu staat de ploeg er weer, wordt er met vertrouwen gespeeld en zijn de automatismen terug. Dat is ook nodig, want we komen nu in de beslissende fase van alle competities.'

Kansen tegen Real Madrid

Na afloop van het gewonnen bekerduel met Feyenoord hoort Ten Hag van de 0-3 nederlaag van Real Madrid tegen FC Barcelona. 'Kijk aan', reageert Ten Hag ietwat verbaasd. 'Die uitslag moet er volgende week ook komen te staan. Dat zal zeer pittig worden. De kans is niet supergroot, maar wel aanwezig. Wie weet wat er mogelijk is als we met deze overtuiging en wilskracht spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fingerbang
Eindelijk directe voorzetten. Die korte corners kon je gewoon gelijk weer over de achterlijn trappen zo slecht dat die altijd waren.
1 0
ChrisEriksen8
Indraaiende corners > uitdraaiende corners
0 0
niquedegraaff
Nou dat werd tijd. Beter laat dan nooit, maar het seizoen is al bijna ten einde. Bizar dat hoekschoppen nu ineens in de belangstelling staan terwijl het al dik anderhalf jaar drama was en elke dorpsidioot dat zag.

Maar goed ik weet het, langs de kant is het makkelijker dan het is.
2 0
Minsc
Vraag me wel af hoe je dat nieuws in 'bijzaken en geruchten' moet zien, De Ligt schijnt eigen afspraken met Ziyech en Schöne te hebben gemaakt.
0 -1
trainerdv
Ok, maar ze zijn altijd uitdraaiend. Indraaiende corners gaan er statistisch vaker in, dus die mogen ook wel eens. Daarbij hebben we ookal tegendoielpunten dit jaar gehad uit balverlies na onze eigen corners. Gister was dus eerder toeval binnne het gehele plaatje. Het zal niet zo zijn dat we nu elke week er corners in gaan knallen.
0 0
trooop
Vanzelfsprekend kwam het amateuristische gekloot bij feyenoord’s uitverdedigen door onze extra training, waardoor we zo’n beetje onze eerste goals uit anderhalf jaar corners konden maken.
Was het afgezien van 1 of 2 verdedigers trouwens niet vooral ten hag zelf die zat te kloten met de opstelling? Hadden we trouwens niet altijd ‘meer dan 11 basisspelers’?

Niet te harden, het slappe opportunisme van deze man. Hij lult maar wat in het wildeweg.
0 -2
Klasseman
Totaal niet met je eens, in deze wedstrijd was de hand van Ten Hag overduidelijk te zien.
Dat hij dan speciaal op corners traint en dat ook effect heeft pleit voor zijn sublieme inzicht
0 -1
JohanCruijffAFCA
Koop er tegen Real Madrid nog maar een paar
1 0
nicholas87
HET WAS GEEN CORNER.... HAHAHAHAHA
1 0
JariJari
Nee het was een pingel.
0 -1
JanTa
Nee, maar er kwam wel een doelpunt uit voort wat nu continu als excuus gebruikt wordt bij de F.noorders.
0 0
Biss
Zij kregen ook een onterechte corner tegen, maar scoren niet. Daarnaast is ieder excuus belachelijk omdat Ajax gewoon veel beter was.
0 0
Mario65
Goed genomen corners kunnen dodelijk zijn.
Of het nu tegen 010 of Real Madrid is.
Zeker nu Ramos daar niet zal staan.
Gekkere zaken zijn mogelijk dus waarom een goed resultaat in Madrid niet?
Niet eenvoudig maar niet onmogelijk
1 0
Tnera
EUREKA!
0 0
MickS
1 zwaluw maakt nog geen zomer he, maar ik help TH hopen dat onze corners eindelijk eens structureel gevaarlijk gaan zijn.
3 0
Ajax412
Ik zie graag dat er eindelijk weer eens rendement gehaald gast worden ui standaard situaties. Jaren lang hebben we dit te veel verwaarloosd naar mijn gevoel. Zo handig als je simpel een wedstrijd open kan breken, dan moet de tegenstander komen en kun je weer lekker tussen de linies gaan voetballen.
2 0
Amsterdamsetrots
Precies. Bij vrije ballen en corners de weg vrij proberen te maken voor de Ligt (en misschien Tagliafico of Tadic). Als je dat goed uitvoert met wat varianten kan het heel gevaarlijk worden.
1 0
Sterspeler
De laatste keer dat we dit relatief goed benutte speelden vertonghen en alderweireld nog bij Ajax. Corners zijn al lastig, daar we niet veel lengte in de ploeg hebben. Dan komt het toch aan op dolberg, huntelaar, tadic, de Ligt of Magallan. We hebben het geluk dat we momenteel 2 spelers hebben die goed zijn in vrije trappen, waarvan 1 een echte specialist is.
0 0