O19 verslaat NEC, O16 gelijk tegen PEC

ThijsZwagerman, 16-02-2019 om 16:25, 19756 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 15 februari. Ajax O17 ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NEC O17 met 1-0 onderuit, terwijl Ajax O16 op De Toekomst de punten deelden met PEC Zwolle O16. Ajax O19 won wél. Het vlaggenschip van de Ajax-jeugd versloeg NEC O19.

FT | NEC O17 - Ajax O17 (1-0)

Ajax O17 heeft zaterdag op bezoek bij NEC een teleurstellende nederlaag geleden. De jongelingen begonnen goed en scherp aan het duel, maar moesten dankzij een snelle omschakeling van de Nijmegenaren een tegentreffer incasseren. Vanaf dat moment zakte Ajax ver weg en ploeterde het, net als in de afgelopen weken, ook in Nijmegen voort.

Na de rust creëerde Ajax nog een handjevol kansen, maar onder andere een vrije trap van Max de Waal belandde net naast het NEC-doel. De Nijmegenaren speelden de tweede helft vervolgens slim uit en zodoende leed de ploeg van Dave Vos opnieuw puntenverlies: 1-0.

Opstelling Ajax O17:

Dieker; Bonnah, Kasanwirjo, Aksit, Dirksen; Regeer, Rensch, Warmerdam; Sarfo, De Waal, Pynadath.

Doelpunten:

1-0 NEC

FT | Ajax O16 - PEC Zwolle O16 (2-2)

Ajax O16 kwam uit een hoekschop op achterstand. Voor de pauze lukte het de Amsterdammers niet om deze tegentreffer weg te werken, maar ook na de rust leek het er voor Ajax niet veel beter op te worden. PEC Zwolle counterde zich namelijk aan het begin van de tweede helft naar 0-2. Doelman Dani van den Heuvel wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar in de rebound was de Ajax-goalie kansloos.

Invaller Kik Braspenning bracht Ajax vervolgens met een rake vrije trap terug in de wedstrijd. De Amsterdamse talenten drukten hierna door en in een heus slotoffensief zorgde Gibson Yah zelfs nog voor de 2-2. Gescoord werd er daarna niet meer en zo wist Ajax O16 na een 0-2 achterstand de schade nog enigszins te beperken.

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Achemlal, Dakriet, Camara, Aning; Brandes, Yah, Quadvlieg; Karahanisevic, Banel, Baas

Doelpunten:

0-1 PEC Zwolle
0-2 PEC Zwolle
1-2 Braspenning (61')
2-2 Yah (78')

FT | Ajax O19 - NEC O19 (3-1)

Ondanks het feit dat Ajax O19 in de openingsfase van de wedstrijd het veldoverwicht had, kwam NEC uit een counter op voorsprong. De Amsterdammers hadden ook hierna het betere van het spel, maar wisten desondanks pas na de rust op gelijke hoogte te komen. Naci Ünüvar zorgde kort na de pauze voor de verdiende 1-1, waarna Ajax doorging. Ruim twintig minuten later was het Brian Brobbey die na een fraaie individuele actie van Kenneth Taylor de 2-1 aantekende.

Het slotakkoord was voor invaller Damjan Dostanic. Een mooi uitgevoerde volley was de NEC-doelman te machtig en betekende de 3-1. Door de zege komt de ploeg van trainer John Heitinga in punten gelijk met de Nijmegenaren, die hun eerste drie wedstrijden in de nieuwe competitie winnend afsloten, maar tegen Ajax dus voor het eerst averij opliepen.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Q. Timber, Taylor (79' Aberkane); Hansen (74' Dostanic), Brobbey, Ünüvar (83' Sint).

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Douglas, Aberkane, Sint, Abid, Dostanic.

Doelpunten:

0-1 Sellouf (17')
1-1 Ünüvar (50')
2-1 Brobbey (71')
3-1 Dostanic (89')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wanneer ik de beschrijving van de tegendoelpunten lees, zie ik dat het bijna allemaal doelpunten uit een counter zijn. Moet ik dan constateren dat er tegen Ajax jeugdelftallen uitsluitend verdedigt wordt en er uit een counter gescoord wordt? Dit omdat de jeugd net zoals het 1e elftal ver voor de eigen doelman speelt*?
3 -1
WantAmsterdam
Heb NEC tegen o19 gezien, en daar was het precies dit, bizar hoe verdedigend NEC soms speelde.
2 -1
appeltje
Na de 3-1 stonden ze nog met 5 man te verdedigen
1 -1
erwtenpeller
Kom op Ajax haal die telefoon van de haak en voel je zeker niet te groot het gaat alleen over onze club en onze jeugd en haal zo snel mogelijk Wim Jonk terug,niet terug denken maar vooruit in belang van de club.
10 0
Joseph
Zou Jonk graag zien bij jong Ajax, schuif je deze hele onder 19 door en dan zet je Bosz als coach neer bij het eerste. Dat en niks minder verdiend deze lichting!
1 -2
Mikes
We hebben Ten Hag en daar ben ik heel blij mee.
2 -2
Ajax95Duivendrecht
Een middenveld met Taylor én Q. Timber beide als halven is zo statisch als de pest.

Zet voortaan één van hen op het middenveld, en vul de 10/linkshalfpositie voortaan in met Unuvar. Dan kun je Sint op rechtsbuiten zetten en Hansen op linksbuiten.

Hansen---------Brobbey---------Sint
-------Ünüvar----Taylor/Timber-----
------------------Llansana----------------
Salah-E.-Musampa-Timber-V. Gelderen
El Maach
3 -3
Pieter433
Ik vind dat Q. Timber zich uitstekend ontwikkelt. De basistechniek en het voetballend vermogen heeft hij en zijn loopacties en passings worden door de jaren heen steeds effectiever. Taylor heb ik minder mee.
0 0
FlyingDutchMan
Quinten ontwikkeld zich sterk, maar had vandaag net als vrijwel alle anderen een redelijke offday..
0 0
Rentokill
Zijn jullie ook trainer?
0 -1
Pieter433
Nee, volger van O15 t/m O19.
1 0
FlyingDutchMan
Nee, maar je kan ook naar Pearle als je niet ziet dat Quinten steeds beter wordt.
0 -1
geDaante
Kan je helaas vergeten. De trainer van Ajax 1 bepaalt tegenwoordig de visie in de opleiding. En dus nummers 10 op de flanken, en een lopende 10 op 10.
3 0
henkjarnosla
sint is duidelijk niet goed genoeg. Je kan daar beter Hoogewerf laten spelen.
4 -2
Ajax95Duivendrecht
Weet iemand eigenlijk waarom hij vandaag afwezig was?
0 -1
Tikitaka
disciplinair geschorst
1 0
WantAmsterdam
Salah-eddine vindt ik een heel goeie speler, Ünüvar moet je gewoon op het middenveld laten spelen, zijn creativiteit komt daar veel meer het speel ten goede
5 -1
wolterx
Vond Brobbey ondanks zijn goal echt een slechte pot spelen, ook vandaag had hij er meer kunnen (lees: moeten) maken. Dit is vrijwel elke pot het geval, zoveel kansen als hij mist kan je als spits in het profvoetbal niet verkopen. Vond Llansana best oké spelen, Salah-Edinne, J Timber en Musampa stonden achterin verdedigend sterk te spelen maar verwacht voetballend meer van die 3 (op momenten wel goed) ook Taylor en Ünüvar haalde niet hun beste niveau, vond het een weinig overtuigende wedstrijd maar het was vandaag goed genoeg. De goal van Dostanic is wel echt enorm knap, technisch een lastige bal om te trappen.
7 -1
SpursAjax
Heb ook wel vertrouwen in die Dostanic. Was echt heel goed vorig jaar bij exelcior. Heeft alleen echt de pech dat Brobbey voor hem in de pik orde staat. Want als Dostanic speelt in de minuten die hij maakt scoort die toch altijd heel makkelijk.
1 0
Tomido
Nou had ik zelf eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ze zouden spelen vandaag. Taylor en Unuvar komen ook pas net terug van dat toernooi met de u17 in Portugal, Taylor in 3 wedstrijden 200 minuten gemaakt en Unuvar 90 minuten tegen Portugal, maar al wel weer eerder teruggekomen bij Ajax dan Taylor.
1 0
Twaal
Unuvar komt 2 keer aan de bal op het middenveld en gelijk gevaarlijk. Hier komt hij in zijn kracht en kan belangrijk zijn voor het team.
5 -1
AJAIXIXIXI
Hele fijne voorzet van Sint bij de 3-1
5 0
Bky
Duidelijk dat de absolute wil om te winnen ontbreekt bij de jeugd.
5 -4
trodat4030
Haha, echt grappig dat men totaal niet doorheeft dat je dit precies plaatst op t moment dat o19 wint en o16 nog terugkomst van een forse achterstand. Het sarcasme druipt er vanaf, maar niemand die t ziet. Het wordt tijd dat as eens smiley’s implementeert, dan snappen mensen je misschien.
2 0
AFCA.
Eens! Zet Van Gaal maar een voor die groep. Die pakt ze wel aan. Ze zitten allemaal al met hun hoofd bij een nieuwe club. Ze kunnen zich ook alleen volledig opladen voor Fortnite en Fifa.

Blijft genieten dat iedereen er elke keer weer serieus op ingaat.
0 -5
geDaante
Heeft daar niks mee te maken, des te meer met de trainers.

Onder Jonk ging de A1 en andere teams als gekken tekeer, volop druk erop, totaal vastzetten en op een flink tempo wegtikken. Bij een voorsprong alsmaar de score uit zien te breiden, de tegenstander geen lucht gevend.

Dat heeft te maken met hoe je die jongens het veld instuurt, met de opdracht meer scoren dan de tegenstander, of de nul zien te houden. Met vertrouwen, plezier en aanvalsdrang, of angst, werken en controle. Etcetera.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Het zijn eerder de coaches die door hun statische en resultaatgerichte tactiekjes hun teams oersaai en stroperig maken.

Iedereen kan zien dat Unuvar in de as moet voetballen, want zijn kracht ligt in het geven van steekpasses en zijn doelgerichtheid. En wat doet Heitinga, hij zet hem op links neer... En ook nog niet eens in een vrije rol, nee, echt stijf aan de zijlijn geplakt.

Dan ben je meer bezig met het uitproberen van je eigen tactiekjes, dan met het aantrekkelijk laten spelen van je ploeg.
3 0
geDaante
Plus met 'minder balverlies lijden' door de creatieve Ünuvar op de flank te zetten.
Dit zie je veel bij die standaard KNVB coaches, De Boer deed dat een beetje met Schöne, al was dat meer om 'controle en balbezit houden'.

Ook dat trage tempo en dat zeer voorzichtige duidt op resultaatgericht bezig zijn, en angst voor balverlies, waar deze jongens juist op zo hoog mogelijk tempo moeten spelen, bewegen, inspelen, kaatsen, combineren, wegdraaien, etc. Op een hoog tempo gaat dat wat vaker fout, maar daar leren ze juist van, van intens spelen.
Dat eist sneller denken en handelen, technisch beter handelen (goede aannames op strakke harde passes), de oplossing diep sneller zien, creatiever zijn, etc.

Wat er nu gebeurt, daar leren deze talenten echt helemaal niks van. Kan je spelers wel doorschuiven, wat in principe perfect is, maar als je dan zo resultaatgericht en duf speelt, hebben ze er alsnog helemaal niks aan.
3 0
Ajax95Duivendrecht
2-1 Brobbey!
1 0
Patajax
gaat weer lekker met de jeugd vandaag
0 0
Onpartijdig
Prachtige aanval, jammer dat Brobbey net naast schiet
1 0
Terugnaardemeer
Meer strijd en inzet nu van de O19. Goed uit de kleedkamer gekomen. Ook lekker om nu de zon in de rug te hebben.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Unuvar voor het eerst deze wedstrijd echt in de as te vinden en gelijk een goal... #unuvarophetmiddenveld
2 0
Joseph
Lijkt hetzelfde als Nouri die opeens op de vleugels moest staan, er zitten er bij Ajax gewoon een aantal die denken dat je minimaal 180 moet zijn om op een middenveld te functioneren..
1 0
Terugnaardemeer
Eindelijk. Nu doordrukken
3 0
MPAjax
dat bedoel ik zet hem meer in het centrum en hij scoort
2 0
MPAjax
snap nog steeds niet waarom ze met 3 verdedigers in de aanval spelen, met van gelderen als aanvallende back, daardoor hebben ze het doelpunt tegen gekregen,

unuvar word dubbelgedekt en omdat hij niet door mensen hun benen door kan rennen komt hij niet bij het doel, gekkigheid maar hij komt van de vleugels niet bij het doel
1 0
Ajax95Duivendrecht
Pijnlijk, maar helemaal juist!

Unuvar moet z.s.m. naar het middenveld toe, dan speelt hij in zijn kracht. Unuvar op links doet me denken aan Nouri op links destijds, dat was ook nooit een succes en speelde Appie ook bijna nooit in zijn kracht.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Taylor en Q. Timber echt verschrikkelijk slecht. Vertragen de opbouw enorm en zijn zeer slecht aanspeelbaar.
3 -1
appeltje
En als ze de bal hebben, zijn ze 'm snel kwijt...

Maar wat ga je er aan doen? De bank is nou ook niet echt goed bezet. Alleen Abid is een middenvelder. Ünüvar naar het middenveld en dan Sint erin?
1 0
MPAjax
tekenend vind ik de vele mislukte doorsteekpasses, dat is namelijk zeker iets waar ze wat mee hadden kunnen doen, nec hoeft weinig te doen behalve met zn allen 1 op 1 rond de 16 hangen en wachten op een fout
3 0
Terugnaardemeer
NEC speelt zeker na de 0-1 een prima pot waarbij ze meer doen dan alleen rond de eigen 16 hangen. Bij NEC sowieso meer bewegende spelers. Dat is met goede passing van Ajax prima opzij te zetten. Maar juist dat inclusief doorsteekpasses mislukt inderdaad veelvuldig. Tijd dat Heitinga dit aanpakt vanaf de kant.
2 -1
MPAjax
jonge waar is johnny mee bezig, aberkane niet op rechtsback ?
0 0
RayJordaan
Taylor enorm slordig zeg
2 -1
Onpartijdig
Ik ben niet iemand die kijkt naar het resultaat in de jeugd, maar wat is vandaag een dramatisch slechte wedstrijd zeg.. te bizar voor woorden. Het doet me inderdaad (zoals hieronder gezegd) denken aan het Ajax 1 van Frank de Boer...

De verdedigers blijven naar elkaar spelen (soms gaat zelfs dat al fout) en durven (?) niet het middenveld in te spelen. Zelfs als ze niet onder druk worden gezet spelen ze naar elkaar.
Resultaat: na ongeveer 1 minuut bedenkt een verdediger om een soort wippertje te doen naar Brobbey, in de hoop dat hij de bal vast kan houden er maar iets gebeurt.

Pijnlijk
2 0
Daanafcak
Kan iemand anders dan Taylor de eindpass geven? Gaat keer op keer mis bij hem.
3 0
Terugnaardemeer
Elf spelers die superieur zijn aan hun directe tegenstander.
Nul spelers die het eigen team beter maakt.
0 -1
altijdwelwat
Superieur in welk opzicht dan ? Die 7 en 20 wandelen onze backs voorbij , die kleine 24 heeft de dag van zijn leven en die grote aanvoerder heeft geen problelmen gehad.
3 0
ERisIk
Wat mij verbaasde was dat AJAX het speelveld klein hield. Dat maakte nek sterker, en die 24 van hen haalde positioneel alle passes eruit. Goed gedaan nek, AJAX was vreemd bezig.
0 0
geDaante
Één coach die er geen beleving, geen opbouw en en geen aanvallend combinatiespel in krijgt.

Ünuvar hoort ook gewoon op het middenveld.
3 0
MPAjax
selectiebeleid is geen echte backs meer ? met van gelderen als rb vraag je om problemen
0 0
de_pitbull
gaat lekker he vandaag? lekker allemaal naief aanvallen en tegen counters aanlopen.
5 -1
geDaante
Naïef aanvallen? Deden ze maar aanvallen.
4 0
de_pitbull
ik kan het niet zien, maar hierboven staat dat O19 alleen maar op de helft van NEC speelde.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Op de helft van de tegenstander spelen, wil nog niet zeggen je tot gecreëerde kansen komt.

Frank de Boer speelde ook bijna altijd op de helft van de tegenstander, alleen met zulk statisch spel (passing in een U-vorm, middenveld dat verstoppertje speelt, kansloze voorzetten vanaf de flank) dat er bijna geen vloeiende aanvallen/kansen gecreëerd werden.

Iets vergelijkbaars zie je nu hij O19. Ze staan bijna continu op de helft van NEC, alleen spelen ze de bal bijna alleen maar rond tussen de verdedigers en de backs.
2 0
geDaante
Wat is -19 aan het doen dan? Haha jezus wat een niveau. Ik zie ook Frank de Boer voetbal, balletjes breed achterin, geen enkele opening zien te vinden door traag spel en zeer slecht aanspeelbaarheid middenvelders, en dan maar de kansloze lange bal. WTF.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Wat ik niet snap, hoe kunnen ze nou zo statisch en slecht spelen met zulke talentvolle creatieve spelers? Unuvar, Hansen, Llansana en Salah-Eddine zijn bovengemiddeld talentvol en zijn allemaal gemaakt voor snel tiki-taka-spel over de grond, maar hoe kan het nou dat hun voetballende kwaliteiten er in dit team totaal niet uit komen?
2 0
geDaante
Heitinga ;). De middenvelders staan veel te diep en op lijn achter de voorwaartsen, een beetje statisch te wezen. Dan krijg je de bal niet het middenveld in. En dan volgt de lange bal maar.

De rem zit er ook nogal op, wat een slakkentempo. Hebben de talenten van beide partijen helemaal niks aan.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Helder! Heel herkenbaar van eerdere potten die ik van Heitinga gezien heb.

Wat bedoel je precies met 'op één lijn staan met de voorwaartsen'? En wat zou jij aan dit team nu in de rust veranderen om het spel dynamischer te maken?
0 0
geDaante
Ze stonden in de eerste helft in ieder geval met drie op lijn voorin, en meteen daarachter weer een aantal middenvelders op lijn, dus niet in een driehoek of ruit (met de spits).

Zo kom je niet tussen de linies te spelen, omdat je zelf twee linies op lijn strak tegen elkaar hebt spelen, met ook een gapend gat tussen CV's en middenvelders als gevolg.

Ik zou dus met een echte 6 spelen, en halven die veel bewegen en ook in de bal komen. Ünuvar dus sowieso op de half. CV's als coach motiveren/dwingen het middenveld centraal te vinden en in te spelen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Iets met een lesje effectiviteit...
0 0
Terugnaardemeer
WTF
0 0
marrene
Jeugdopleiding is werkelijk dramatisch. O13, O15,O16,O17 stuk voor stuk zwaar ondermaats. O19 ook minder dan voorgaande jaren Jong AJAX zeer wisselvallig. We zijn echt voorbijgestreefd door clubs die veel, veel minder geld in de opleiding pompen. Zeer kwalijke zaak.
Wordt tijd dat er bij de jeugd schoon schip genaakt wordt. Ze moeten naar kwaliteit kijken ipv naar oud spelers. Het doorschuiven van talenten is helemaal doorgeschoten. Bovendien weten we niet of dat elders ook gebeurt.
Echt een schande. Jarenlang leidend geweest en het lijkt wel dat hoe meer geld er gespendeerd wordt hoe minder het wordt.
Er is geen enkel excuus voor dit falen. Mensen die falen moeten eruit. Zonder pardon. We zijn geen opvanghuis voor oud spelers.
De opleiding is de levensader van AJAX, daar moeten top mensen werken. Mensen die de talenten beter maken. En dat is niet spelers te pas en te onpas doorschuiven naar een hogere leeftijdscategorie. Dat is jezelf wijsmaken dat je goed bezig bent.
4 -9
Engeltje
Ik ben het grotedeels met je eens, wil je van het arrogante af en niet als leedvermaak gezien worden moet je gewoon leren WINNEN, zeker juist bij de jeugd, dat is ook een kwaliteit een wedstrijd controleren en winnen, de laatste jaren genoeg voor lul gestaan van net niet, en het lachertje van Nederland te zijn.
1 -2
DonQ
Wat een gigantische onzin kraam je uit. Het doorschuiven van de toptalenten helpt juist bij hun ontwikkeling. Kijk maar naar Unuvar, Hoogerwerf, Brobbey, Gravenberch, Taylor en ga zo maar door.
Er zijn zat teams in het verleden geweest die de jeugdcompetities totaal domineerden, maar waar helemaal niemand echt van is doorgebroken.
Kortzichtig en opportunistisch gelul dit. Dat je dat doet bij het eerste elftal is nog tot daaraan toe maar in topics over de jeugd?
9 -3
marrene
Hie wil jij nu beoordelen of de ontwikkeling achter zou blijven als ze niet doorgeschoven zouden worden. Dat is maar voor de toptalenten weggelegd zoals Gravenberch.
Waar en wat ik post gaat je geen flikker aan.
0 0
BrandjeXL
Gelukkig breken er de de laatste jaren ook geweldige toptalenten door na Ajax 1. We teren alleen maar spelers die het grootste gedeelte elders hebben genoten. Waar zijn de talenten die vanaf het eerste jeugdteam doorstromen naar Ajax 1. Bijzonder weinig.
2 -3
wolterx
Statistisch gezien heb je als speler weinig kans als je zo vroeg instroomt, laatste jaren heeft Ajax wel een bovengemiddeld goed track-record als het aankomt op spelers onder de 10 scouten die profvoetballer worden. In Nederland kwam uit onderzoek van ik meen Elsevier dat 4.5% van de spelers die gescout worden in Nederland het eerste elftal haalt, dat zou betekenen dat +/- 5 spelers van o15 tem o19 ergens het eerste elftal moeten gaan halen. Het is niet haalbaar elk jaar weer 2/3 spelers klaar te hebben staan, zeker niet van niveau top in Nederland.
1 0
DonQ
Gast wat maakt het uit of ze hier al vanaf de Fjes spelen. Dat gebeurt echt maar heel zelden. Als je daar een punt van gaat maken, ben je echt aan het mierenneuken. Het gaat erom dat Ajax jonge voetballers zodanig weet te ontwikkelen dat ze op relatief jonge leeftijd al klaar zijn voor het eerste. En dat laatste gebeurt ruim voldoende.
Mensen blijven vergeten dat je altijd met generaties te maken hebt. De ligt en Kluivert zijn bijvoorbeeld al extreem vroeg doorgebroken.
1 0
appeltje
De Ligt, Mazraoui, Veltman, Van de Beek?
2 -1
DonQ
Kluivert, Nouri
1 0
BrandjeXL
Veltman? Serieus!! Vd Beek zit ook al drie jaar en misschien wel langer bij de A selectie. Mazraoui speelt back bij gebrek aan een echte back en zal als middenvelder nooit de basis halen. De Ligt is dus de enige, al is dit ook alweer zijn derde seizoen.
1 -4
trodat4030
Jíj weet niet of het elders gebeurt, das iets anders.. Want tegen Ajax worden 9 vd 10 doorgeschoven spelers teruggehaald naar hun eigenlijke team. Zelfs zoontje v Hooijdonk met eredivisieminuten in de benen speelt met NAC o19 tegen Ajax. Doei onwetende!
4 0
marrene
Sukkel, ik heb het niet over maar enkele wedstrijden. Het gaat om structureel doorschuiven.
0 0
Mace0107
Vgm heb jij jezelf ook wijsgemaakt dat je er verstand van hebt.
4 -4
Vlieske
Jonk bellen
3 -2
Sunstridr
Iemand enige idee waar Zamani is?? Is hij geblesseerd, bij onder 19, geschorst or op de bank van onder 17?
0 0
trodat4030
Dat kan niet anders dan óf bij o19 óf een blessure zijn. T zou nergens op slaan om Zamani te laten banken en Braspenning in te brengen.
1 0
Sunstridr
Ik hoop dat hij bij Onder 19 is, want het zou zonde zijn voor hem (en Ajax) als hij een blessure heeft.
0 0
trodat4030
Hm, ik acht die kans klein eigenlijk. O19 heeft genoeg opties op de flanken met Ünüvar, Hoogewerf, Sint, Hansen en Maddy. En vind Hossein al jaren niet in dusdanige vorm dat doorschuiven naar o19 logisch zou zijn. Die heeft al moeite om bij o17 een basisplaats te krijgen.
1 0
Sunstridr
Lijkt een blessure want hij zit niet bij onder 19.
0 0
Terugnaardemeer
De stemming zit er weer lekker in bij jeugdwedstrijden. Gisteren onnodig verlies van 015 tegen Vitesse, daarna aanklooien van JA bij Eindhoven. En nu heeft O17 weinig zin bij NEC.
2 -3
Engeltje
Helmaal eens, we hebben de beste opleiding, beste talenten, geven het meeste geld uit, spelen ook vaak het beste en dominant voetbal, maar op een ding blijven we de laatste jaren achter en dat is RESULTATEN
0 -3
Sunstridr
Het gaat helemaal niet om Resultaten in de jeugdopleiding, het gaat om ontwikkeling en talent.
5 -3
BrandjeXL
Wow het gaat in de jeugd om talent. Leg die eens uit wil je? Verder horen verliezen en winnen ook bij ontwikkeling. Je ziet het tot aan Ajax 1 doorgaan. Ze kunnen allemaal voetballen maar op de momenten dat het erom gaat geeft men niet thuis. Als je dat niet inziet dan snap je er helemaal niks van. De wijsneuzen hier denken dat wanneer je met de jeugd op de parkeerplaats gaat trainen dat je dan karakter kweekt ofzo.
0 -3
Engeltje
Heb het ook over jong Ajax en Ajax 1
0 -1
marrene
Dat wordt altijd gezegd. Maar welke talenten kunnen we de komende jaren verwachten? Ik kom niet verder dan Gravenberch en mss. Unuvar. Daarna valt er een gat. Heel pover. Krijg je met louter ex spelers in de opleding ipv kwaliteit.
2 -1
trodat4030
Maar dat komt ook omdat je laat zien totaal geen verstand van voetbal te hebben en al helemaal niet van jeugd. Misschien Ünüvar........... MISSCHIEN?!?!? Gat?!? Mwuahahahahahahahaha!
1 -1
Sunstridr
Gravenberch, Dest, Kotarski, Kuhn, Hansen, Taylor, de gebroeders Timber, Salah-Eddine, Hoogewerf, Ünüvar, Rensch, Bonnah en misschien Llansana, Van Gelderen, Lang (als middenvelder), Jensen, Zamani en Pynadath.
2 -1
Terugnaardemeer
Tijdens een wedstrijd vechten voor een overwinning en een resultaat kunnen binnen halen is onderdeel van de ontwikkeling. Trainingen zijn voor de ontwikkeling van technische waardigheden.
2 -3
Engeltje
Precies dit
0 -2
trodat4030
Jullie zijn allebei knettergek. Wel grappig dat Henk Hoijtink en Valentijn Driessen hier een account op as hebben endiscussies aanwakkeren over onderwerpen waar ze 0 verstand van hebben.
3 -1
Bil
Wie van onder 17 gaat het eerste halen?
0 0
wolterx
Van leeftijdsgroep (2002 dus) zijn er best wat kanshebbers, gewoon een sterke lichting waar vrijwel elke speler die in aanmerking komt voor basisplaats als iedereen erbij is speelt in hoger elftal. Gravenberch, Brobbey, Hansen, Taylor en Salah-Edinne. Daarnaast is ook Ünüvar die jaartje jonger is inmiddels naar de o19 doorgeschoven, ik denk dat van genoemde namen +/- 3 spelers die vast selectielid kunnen worden, dan heb je het meer dan goed gedaan.
3 -1
Terugnaardemeer
Dat is als antwoorden bij wie van Jong Ajax gaat het eerste halen en dan over De Ligt tot Onana beginnen (want nog O23).
1 -2
trodat4030
Ok Henk Hoijtink..
1 -1
wolterx
Misschien waar alleen spreek ik hier over 2002 en één speler uit 2003 die ik apart benoem. Jong Ajax zou qua leeftijd de jaren 1999, 1998, 1997 en 1996 pakken, dat is een veel grotere groep aan spelers. Daarom verkies ik het om geboortejaar te nemen ipv team want je doet geen heel team opleiden, je hebt dat team ter ontwikkeling van het individu. Of iemand als Salah-Edinne nu bij Ajax o19 speelt of bij Ajax o17, dat maakt niet veel uit voor mij. In allebei de teams is hij een talentvolle speler die zich kan ontwikkelen door de spelers om hem heen. Dat schuiven tussen teams maakt het lastig om het te hebben over één team als de spelers erin vaak verschillen, neem nu de o19 die zometeen spelen. Als ik me zo snel niet vergis hebben dit jaar 33 verschillende spelers voor de o19 gespeeld, dan is het voor mijn gevoel logischer als ik per geboortejaar kijk.
2 -1
trodat4030
Interessante opstelling bij o17. Rensch op t middenveld, de Waal in de spits, Sarfo van o15(!) in de basis.. Heel apart. Lijkt me niet dat het door de interlands van o17 komt, want daar zaten Kasanwirjo en Rensch ook bij.. Ünuvar en Hoogewerf zullen wel bij o19 zitten, maar blijft een opmerkelijke opstelling.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Zonder Unuvar, Hoogewerf en Beelen mist O17 toch wel enorm veel creativiteit, met name in de as van het veld.

Warmerdam en De Waal zijn goed en talentvol, maar het zijn beide geen spelers die met flitsende combinaties een dubbeldekker kunnen openbreken.
1 0
FlyingDutchMan
Ik voel om half 3 een Ajax tv livestreampie aankomen!!
0 -2