De Ligt: 'Laten slachten als makke schapen'

SJvanveen, 09-02-2019 om 20:39, 13639 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt is naarstig op zoek naar de reden voor het dramatische optreden van Ajax zaterdagavond bij Heracles Almelo. De Ajax-captain zag de Amsterdammers 1-0 verliezen, waardoor de titel onwijs ver weg lijkt. In gesprek met FOX Sports ging het over een verklaring, die niet werd gevonden. 

'Je staat nu vijf punten achter met een wedstrijd meer gespeeld (dan PSV, red.). We hebben het aan onszelf te danken. Je staat twee punten achter en je geeft het in een maand weg. Als ik het antwoord zou weten, konden we er wat aan doen. Waar zijn we? Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet, maar waar gaan we die kentering vinden?', vraagt De Ligt zich hardop af.

De Ligt weet echt niet waar het aan schort, maar kwam zelf wel op de proppen met een opsomming. 'Scherpte, frisheid, alles erop en eraan... We zijn zo slordig, dat is denk ik wel de samenvatting van de wedstrijd en het probleem binnen deze groep. Je moet laten zien dat je Ajax bent. We hebben ons laten slachten als makke schapen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MarLuuk76
Ik hoor steeds dat de trainer ze moet motiveren. Het is best triest als het dan blijkbaar niet uit jezelf kan komen. En dan is de vraag, als het niet in je zit, hoe moet een trainer het er dan uithalen?
0 0
louis60
Wanneer lampies vanmiddag verliezen kan het nog...
0 0
flodder
weet niet waar aan het ligt.. . maar volgens mij is Erik niet meer de baas.. Je moet die gasten toch kunnen motiveren voor zo een wedstrijd.. ze laten het de laatste wedstrijden op vvv na helemaal lopen..ik hou mijn hart vast voor woensdag tegen Real.. met zo een instelling wordt je ...Afgeslacht..
0 0
Multi
Ik blijf erbij, helemaal niemand in deze selectie is ECHT klaar voor een transfer naar een grote club, om maar even wat te noemen:

Ziyech kan zichzelf alleen motiveren Europees of op het moment dat hij de week ervoor in de media onderuit is gehaald.

De Jong die is met zijn hoofd al lang in Barcelona en vermijd de duels al vaak.

Van de Beek is veel te wisselvallig, maar gedraagt zich wel als een vedette.

De ligt het is een geweldige speler, maar het zou beter voor hem zijn om nog minimaal 1 of 2 jaar bij Ajax te blijven en dat hij laat zien dat hij het team echt op sleeptouw kan nemen.

En Onana blijft ook te wisselvallig nog, zie de tegengoal zo'n bal moet gewoon bij de spits belanden, niet alles kan je voetballend oplossen. Ook hij doet er goed aan nog een 1 of 2 jaar te blijven.
1 0
Lagasj
Hele dure makke schapen met een blinde herder en twee drijvers in een rolstoel.
1 0
Pierre Heno
"We hebben het aan ons zelf te danken..!!" . Is oké toch!?. Dat is he-le-maal OK Matthijs!
0 0
Kikke
Voor mij is het niet zo moeilijk hoor, geen balletje door het midden tenzij je ze hard passed in de voeten, zeker op kunstgras, verkeerde kant dekken, niet ingrijpen maar ze hun spel laten spelen, niet georganiseerd achter, geen beweging voorin, niet aan bieden, statisch, spelers weten niet wat ze moeten doen, geen rugdekking, werkelijk genoeg om op te noemen... met andere woorden tactisch geen visie...
0 0
Joseph
Het was altijd al zwak, maar als Frenkie goed speelt en Ziyech er dan in mee gaat, maak je het elke ploeg in de eredivisie lastig, behalve PSV (de enige topwedstrijd tegen een ploeg in vorm). De Ligt en een uitblinkende Onana (vraag je eens af waarom hij kon uitblinken..) verbloemde daarnaast ook veel.

Het hele seizoen stelt die gekke Ten Hag Schone op, maar daarvan weten we al heel lang dat hij niet goed genoeg is. Nu is Frenkie minder en heb je opeena geen enkele speler meer die iets kan op het middenveld. Donny werkt ontzettend hard en is weer in vorm aan het komen, maar staat op een positie waar hij helemaal niet hoort. We hebben geen 10!

Tegen Real moet je hopen dat Frenkie fit is (kleine kans) en dat de rest alles geeft. Alleen dan heb je een kans. Schone natuurlijk op de bank en Neres er in, mag geen twijfel over zijn!
2 0
Ajaxtao
Graag namen en rugnummers die niet 110% willen geven tegen de "'kleintjes'' en dan gelijk dat elftal uitpleuren!
1 0
ajaxtukker89
ga nou eerst eens normaal 4-3-3 voetballen met tadic en neres als backs en midden met van de beek en de jong en ziyech als 10 dan ben je al een heel eind heen lijkt mij
0 0
ChelseaMan
Waarom met een 10?

Blind Frenkie Tadic/beek

Neres Dolberg Ziyech

433 punt naar achteren.

TH gaat waarschijnlijk nu voor Kristensen als back...Mazraoui voor Lasse en Neres als 10. Schiet je niks mee op.
0 0
ST
Als buitenspelers bedoel je ipv backs
0 0
Boer Gijs
Wat een droeftoeters, drie maanden naar behoren gevoetbald, en men denkt al heel te zijn en is al weer tevreden. Kampioen wordt je zo nooit. Ga maar scouten op mensen die team-kwaliteiten hebben. Zo'n spelers als Schouten van Excelsior. En alsjeblieft RVC/ bestuur zet een directie neer die weet hoe je een topsport mentaliteit creëert, in plaats een geld mentaliteit. Men is totaaal niet met de titel bezig. Totaal niet bezig met elke wedstrijd willen winnen. Alleen maar met eigen bv-tje.
0 0
michaellaudrup
Tja die tendens is al ingezet sinds het eerste potje tegen Heerenveen.Deze mag op het conto van th schrijven en natuurlijk die top assistenten met Schroder voorop. Ik tel Winter niet mee die is totaal ongeschikt.
2 0
PaulC
En Frenkie? Gaat PSV nog puntjes verspelen?
4 -1
Jelephi
Hou toch je muil man.
1 -3
ChelseaMan
Grappig dat men het op mentaliteit gooit...de eerste helft stond er een eenmans middenveld. Arme Frenkie stond er alleen voor. Onze cv's en Onana kunnen de bal amper kwijt. Lasse is namelijk nooit aanspeelbaar. Dat hele 4231 van TH is een grote grap. Het is onmogelijk om druk te zetten omdat je spits er alleen voor staat, onze drie tienen staan te ver naar achteren en staan in niemands land. De afstanden tussen de linies zijn veels te groot met als gevolg dat zelfs heracles ons vrij gemakkelijk onder druk kan zetten. Dat je met Lasse en Kristensen begint is echt lachwekkend. Dat je na 10 minuten niet ziet dat dit verkeerd afloopt is mij een raadsel. Na 30 min nog te corrigeren door Lasse eraf te halen voor Neres. Maar neej koppige TH wacht tot de 60ste minuut. De enige reden dat het beter liep in het laatste half uur is dat hij zijn fout herstelde. Het laatste ajax driehoekje of doelpunt van achteruit kan ik me geeneens herinneren. Heb medelijden met de spelers...4131 spelen is zelfs tegen Heracles een kansloos verhaal...tel schilpad Lasse niet mee want die doet gewoon niet mee..de enige schuldigen zijn TH en Overmars. Overmars die een selectie neerzet zonder buitenspelers en VM. TH die tot het einde blijft vertrouwen op Lasse en zijn systeem. Een kansloos seizoen zonder prijzen...ergste nog van alles ik zie het volgend jaar ook niet meer goed komen...bekijk vanaf nu vooraf de opstelling..speelt ie met Lasse in een 4231 dan ga ik lekker wat anders doen!
1 -1
ST
Helemaal mee eens
0 0
AFCAsphere
Ik was het met je eens in het topic van ten Hag zijn interview, maar ik denk dat dit wel degelijk ook te wijten is aan een gebrek aan mentaliteit. Natuurlijk zullen er gebrekken zijn aan de tactiek van ten Hag. Er zijn maar weinig trainers die alles goed doen en ik schaar Erik niet in het rijtje van toptrainers, zoals Guardiola en Klopp dat zijn. Maar in de eerste seizoenshelft kon je duidelijk zien hoe goed het kan lopen.

Niemand dacht dat we Kiev aan zouden kunnen, omdat we zo'n matig seizoen achter de rug hadden. Vervolgens legden we ze thuis over de knie en speelden we ze in Kiev volledig van de mat. PSV-uit was verloren gegaan door Frenkie als verdediger op te stellen, maar we herpakten ons in München. Ook Benfica hebben we twee keer heel goed partij geboden. In Lissabon was het allemaal niet zo mooi, maar pakten we o.a. door strijdlust toch een punt. Thuis tegen Bayern zag je hoe mis het ging toen de verdediging zich niet aan zijn taken hield. Toen zij zich daarna herpakten ging het alsnog lopen. Uiteindelijk verlies je die wedstrijd alleen door een te enthousiaste domme tackle van Tagliafico en een slechte pass van Frenkie. Maar we konden ons meten met Bayern München.

Dat je vervolgens kinderlijk eenvoudig de handdoek in de ring gooit in Almelo wijt ik onder andere ook aan mentaliteit. Zoals jij zegt zal het tactisch ook niet helemaal in orde zijn, maar dat je zo ver terug zakt na een uitstekende eerste seizoenshelft is echt niet alleen te wijten aan de tactiek van de trainer. 10 tegendoelpunten in twee wedstrijden zou voor de winterstop echt nooit gebeurd zijn, omdat we toen in zo'n lekkere flow zaten.
0 -1
ChelseaMan
Kiev, Benfica en Bayern zetten ons niet onder druk en opladen voor Europa is altijd makkelijker dan voor Heracles uit. Voor de winterstop was het puur parasiteren op individuele klasse, van goed positiespel was geen sprake. Ik vond juist dat de spelers niet de handdoek in de ring gooide..maar als je tactisch zo overklast wordt en lasse en kristensen hebt lopen dan kan je nog de 8 wereldvoetballers in je elftal hebben lopen maar als je altijd een stapje te laat komt of in zijn achteruit moet dan lijkt het alsof je er niks aan doet en geloof me dan kost elke meter drie x zoveel energie.
0 0
AFCAsphere
Haha, daarmee geef je mij dus gelijk. Als jij je niet kunt opladen voor Heracles en wel voor Europese grootmachten, dan heb je dus een mentaal probleem.

Ik heb in een aantal Europese wedstrijden en ook in de Eredivisie degelijk positiespel gezien. Dat kan ook niet anders, want hoe wil je tegenstanders als Bayern, Benfica en Kiev in de speelwijze van Ajax (risico nemen) anders partij bieden?

Dat Kristensen tekort komt kan iedereen zien, maar je kan deze slechte competitiehervatting niet alleen aan hem wijten. Dit is collectief falen.
0 0
Catsie1
Ik was in het stadion vanavond en heb speciaal gelet op de Jong met zijn 75 miljoen. Het is niet best wat ik zag, dat middenveld met 1 man die jij benoemt creëert hij zelf door looplijnen die niet kloppen en matig positiespel. Dat Lasse elke wedstrijd in de basis staat is ook mij een raadsel, die heeft vanavond geen bal goed geraakt, was positioneel bar slecht en mag eigenlijk nooit meer beginnen. En Kristensen, tjah geen woorden voor.
0 0
ChelseaMan
Hoezo creert hij dat 1 mans middenveld zelf? Je zegt zelf dat Lasse dramatisch was. Dan hou je toch een middenvelder over? Frenkie liep te ballen als linkshalf rechtshalf en VM omdat ie niet anders kon. Moest het helemaal in zijn eentje doen. Die zag ook dat de rechterkant overlopen werd en week geregeld uit naar de rechterkant. Dat de looplijnen en het positiespel niet bestaat is vrij logisch in een 4131 opstelling. Lasse en dat 4231 systeem wordt de ondergang van TH.
0 0
mercurius3
Zowel schone als de jong zijn dramatisch. Schone hoorde in september 2014 al niet meer in de basis te staan, dat is al vijf jaar een ramp. De jong heb ik nooit goed genoeg bevonden voor een basisplaats bij Ajax. Is een Andersen 2.0. Ziet er leuk uit, die balletjes breed die aankomen bij iemand van dezelfde kleur, maar je hebt er niks aan. Speler met de effectiviteit en wilskracht van een walnootje.
0 0
ChelseaMan
Eens met Lasse maar frenkie pas beoordelen in een team met een voetballend middenveld. Daar is bij dit Ajax geen sprake van. Elke tegenstander zet hem met 3 man onder druk..hij is de enige die de bal wilt en kan hem vervolgens aan niemand kwijt.
0 0
Nicknaam
Sterke reactie.
Weer eens wat anders dan dat opportunistische gebral over ‘werken voor je geld’.

Haggie’s systeem klopt gewoon niet.
Roep het ook al maanden.
0 0
AFCAsphere
Jouw probleem is niet dat je dit al maanden roept en dat het niet gehoord word, maar dat jij één van degenen bent die sportmentaliteit als een soort fabeltje lijken te beschouwen. Zoals zoveel dingen in het leven is er in de sport ook een balans. Als je de juiste balans vind tussen je sportieve kwaliteiten (in dit geval voetbal; techniek, balbehandeling, tactische discipline) en mentaliteit (doorzettingsvermogen, weerbaarheid) dan ben je als team moeilijk te verslaan.

Voor de winterstop zie je wat zelfvertrouwen met een spelersgroep doet. We domineerden in München, we konden ons meten met Benfica en werden op een haar na groepswinnaar. Maar nu zou er opeens helemaal niets meer van kloppen? Dat geloof ik niet en dat klinkt ook niet logisch. De tactiek van ten Hag is ongetwijfeld niet zonder gebrekken, maar als de spelers zich aan hun taken houden, zichzelf disciplineren en dan ook zelfvertrouwen hebben, dan zie je dus het Ajax van de eerste seizoenshelft. Dat je al maanden roept dat er niets van klopt zegt dan meer over jou dan over ten Hag of de spelersgroep.
0 0
ChelseaMan
Kiev, Benfica en Bayern zetten ons niet onder druk en opladen voor Europa is altijd makkelijker dan voor Heracles uit. Voor de winterstop was het puur parasiteren op individuele klasse, van goed positiespel was geen sprake. Ik vond juist dat de spelers niet de handdoek in de ring gooide..maar als je tactisch zo overklast wordt en lasse en kristensen hebt lopen dan kan je nog 8 wereldvoetballers in je elftal hebben lopen maar als je altijd een stapje te laat komt en niet in de duels komt en in zijn achteruit moet dan lijkt het alsof je er niks aan doet en geloof me dan kost elke meter drie x zoveel energie. Tegen Kiev en Benfica kon je ook zomaar 2 x verliezen. Bayern thuis vergeten? Dat we een Bayern uit vorm dat zonder middenveld aantrad en wij met een versterkt middenveld zoek spelen in München is leuk...maar niet echt representatief. De eerste seizoenshelft heeft heel veel supporters die naar europese successen snakten zand in de ogen gestrooid...ook ik was soms zeer blij..en das niet meer dan logisch als Ajacied. Realistisch gezien was er bijna nooit sprake van goed positiespel.
0 0
AFCAsphere
Haha, daarmee geef je mij dus gelijk. Als jij je niet kunt opladen voor Heracles en wel voor Europese grootmachten, dan heb je dus een mentaal probleem.

Ik heb in een aantal Europese wedstrijden en ook in de Eredivisie degelijk positiespel gezien. Dat kan ook niet anders, want hoe wil je tegenstanders als Bayern, Benfica en Kiev in de speelwijze van Ajax (risico nemen) anders partij bieden?

Dat Kristensen tekort komt kan iedereen zien, maar je kan deze slechte competitiehervatting niet alleen aan hem wijten. Dit is collectief falen...

EDIT: "Kiev en Benfica kon je ook zomaar twee keer verliezen" Dat heb je gedeeltelijk fout. Thuis tegen Kiev waren we de eerste helft heer en meester, in de tweede helft ging het meer gelijk op maar raakten wij de lat en de paal. Uit in Kiev hebben wij hen he-le-maal zoek gespeeld. Ik weet nog hoe iedereen verbaasd was dat we niet hebben gescoord. Het had zowaar 0-5 kunnen worden.

Benfica thuis hadden we kunnen gelijkspelen, maar ook kunnen verliezen. De eerste helft begonnen zij beter, daarna rechtten we onze rug. Grootste kans v/d wedstrijd was van Donny. Uiteindelijk ging het over de hele wedstrijd gezien redelijk gelijk op, misschien iets meer in ons voordeel. Maar je wint de wedstrijd door doorzettingsvermogen (mentaliteit) van o.a. Neres die er toen gelukkig wel in kwam, en geloof in eigen kunnen. De uit-wedstrijd was anders. De eerste helft was heel erg matig. Daarna herstelden we enigszins en geef je maar twee kansen weg, waarvan één in de absolute slotfase. Uiteindelijk speel je verdiend gelijk. Zeggen dat we ook zomaar hadden kunnen verliezen is er heel oppervlakkig naar kijken. Ook in deze wedstijden zie je dat we ongeslagen bleven in Europa door een combinatie van voetballende kwaliteiten, tactische discipline en mentaliteit.
0 0
ChelseaMan
Waren dit teams die vol druk zettenen ons op onze zwaktes pakten zoals Heracles en 010 deden? Grappig dat je je focust op Kiev maar niet op Bayern thuis. Nogmaals ik zag spelers die bikkelden vandaag...Tagliafico..Ziyech...de Ligt..Frenkie..Tadic al weken uit vorm...Beek is geen 10...Huntelaar..Schone en Kristensen hadden nooit mogen spelen en kunnen het niveau niet aan. De belangrijkste 5 zag ik tot het gaatje gaan...Onana wilde voetballen maar kon hem aan niemand kwijt..de enige die bal wilde was Frenkie. Ik hou het dus op het falen van TH..jij mag het op mentaliteit houden...prima!
0 0
ChelseaMan
Makkelijker opladen betekent niet dat ze schijt hebben...welke Europese wedstrijden tegen teams die ons onder druk zetten? Volgens mij heb ik duidelijk aangegeven welke wedstrijden in Europa. Maar goed mentaliteit is van onder geschikt belang als je twee pannenkoeken hebt lopen en een trainer die een eenmans middenveld opstelt en geen buitenspelers. Iets agree to disagree....
0 0
ChelseaMan
Frenkie heeft zoveel gelopen en gebikkeld..dat die er helemaal klaar mee is begrijp ik helemaal..voor alle Frenkie Haters..spreek jullie volgend jaar wel..de Ligt die flipt helemaal omdat hij alleen maar spelers op zich af ziet komen en in zijn achteruit moet..De Ligt en Frenkie staan er helemaal alleen voor...ziyech en Tadic komen nooit in een op een en staan veels te ver van de goal af. Huntelaar voor Dolberg is echt ongelooflijk. Huntelaar is volkomen afhankelijk van anderen, maakt daarnaast ook geen meters voor de rest van het team. TH heeft vandaag zo'n beetje alles verkeerd gedaan wat je als trainer maar kan doen. Heb een paar maanden geleden al hier gepost dat zowel Dolberg als Frenkie de Sjaak zijn in dit systeem.
0 0
atalantanio
Volgende week is het 11 punten.
2 0
AFCAsphere
Het zou me echt niet verbazen als ze tegen Real Madrid weer spelen zoals ze in Europa in de eerste seizoenshelft deden, want dan kijkt natuurlijk de hele wereld mee en zitten er scouts uit Spanje, Engeland, Duitsland en Italië op de tribune. En onze verwende puppies willen natuurlijk wel een transfer maken als ze het seizoen eindigen zonder ook maar één prijs te hebben gewonnen.
3 -1
supporter sinds
Generatie die niets gaat winnen. Mentaliteit van lik me kut !
3 -1
Trainer21
Leuke verdediger voor swansea meer niet
2 -1
ajaxwestland09
en dat wil naar juventus of bayern hahaha een grote grap die is daar niet eens basisspeler zo slecht de laatste tijd. Is er nog niet eens rijp voor deze knul
1 -1
supporter sinds
Altijd dat slappe geouwehoer na afloop, laat het in het veld zien. Die de jong heeft nog niets gepresteerd - niets gewonnen en nu zo een transfer naar Barcelona. Daar gaat het ook fout. Ajax moet gewoon niet meewerken aan die tussentijdse transfers. Idem voor wober .. iedereen gunt het hem hoorde ik diezelfde de ligt zeggen ... fuck you stelletje klootzakken .. eerst prijzen pakken en dan pas ouwehoeren of dagdromen van een andere club.
4 -1
aka
Iedere week hetzelfde verhaal
3 0
VivaEspana
Lekker verkassen naar München en de hele teringzooi achterlaten. Aan jouw heeft het nooit gelegen. Een van de beste Ajacieden sinds Suarez en Litmanen.
De schuld ligt volledig bij Ten Hag. Het botert niet in de spelersgroep en de vuile was komt naar buiten als hij weggaat. Nu durven de spelers nog niets te roepen.
Je ziet dat er totaal geen sfeer en saamhorigheid is.

Vandaar dat Tadic is gehaald en de opdracht heeft gekregen om er meer een geheel van de te maken. Zelfs hij verzuimd dat de laatste weken.
5 0
ajaxwestland09
aan hem heeft het nooit gelegen deze knul deelt ook in de malaise sinds de winterstop en kraamt alleen maar onzin uit de laatste tijd. Van mij mag hij gaan hoor wordt toch niks!!
2 0
Boer Gijs
Na de winterstop: 4 wedstrijden, 1 thuis tegen VVV gewonnen, 2 verloren en 1 nog gelijk. Maar 4 puntjes. Het zegt genoeg. Wat een stelletje lamlullen. En maar niet luisteren naar Ten Hag, want te moeilijk en te lang. En maar niks winnen onder geen enkele trainer.
1 0
ARUCAMBA
Hoe moet dit tegen real, tegen heracles konden ze de bal al niet in de ploeg houden
0 0
ajaxwestland09
zal je net zien tegen real geven de heren wel thuis, want dan kijkt heel Europa mee en ze moeten allemaal spelen voor een transfer en laten zien hoe goed ze zijn
1 0
laling
Ja de Ligt. Ook jij bent nog lang nier rijp voor de europese top.
Net overigens als Frenkie de Jong.
Een moorddeal voor Ajax. Frenkie is nog niet de helft waard van wat voor hem betaald is.
1 -2
ajaxwestland09
klopt wat ik al eerder typte deze knul is echt niet rijp voor de europese top maar als deze knul zo graag wil ga dan pak zijn koffers missen we niks aan!! komt met hangende pootjes terug bij een middenmoter
0 -1
ChelseaMan
Bullshit...zonder middenveld ben je als cv kansloos...nooit gevoetbald zeker.
0 0
ARUCAMBA
Worden de contracten die zijn opgewaardeerd nu herzien????
0 -1
Truth
Mark my words: vd week tegen Real spreken 6 ze weer de sterren van de hemel. Dan kunnen ze zich allemaal lekker in de kijker spelen
1 0
Truth
spelen ze*
0 0
Red Devil
In een gemiddeld amateur gay elftal wordt mannelijker gevoetbald dan bij Ajax momenteel.
Ze meoten zich kapot schamen over hun waardeloze instelling.
Real Madrid zal dit soort pupillenfouten lachend afstraffen woensdag.
0 -1
AFCAsphere
Ik weet niet of ik je een duimpje omhoog moet geven omdat je iets positiefs zegt over homoseksuelen of een duimpje omlaag omdat je hiermee insinueert dat gays over het algemeen watjes zijn :p
0 0
NR9
Als Overmars ballen heeft houdt hij alle,spelers zoals Ziyech en de Ligt aan hun contract en dan moeten ze volgend jaar met een kampioenschap hun transfer verdienen.Wat dit slaat nergens , verwende pantsers. Ze maken zich belachelijk tegenover ons, als Fans wij verdienen beter dan deze slapjanussen
2 -1
Boer Gijs
Overmars mogen ze zijn contract verscheuren. Onder hem heeft Ajax nog nooit iets gewonnen. Gerbrands aantrekken. En inderdaad hou deze spelers maar hun contract.
1 0
ajaxwestland09
nee weg ermee ziyech de ligt enz. gewoon met een nieuw elftal beginnen en nieuwe trainer
1 0
Truth
Helemaal mee eens!!
1 0
Jari_held
Precies dit. Hou al die teringlijers maar hier. Er gaat niemand meer weg zonder kampioenschap
2 0
Thommy1234
Niet normaal dit, die gasten moeten gvd het hele veld over rennen en er alles aan doen als ze achter staan, lijkt alsof ze allemaal denken van ach maakt mij het uit als we geen kampioen worden ik ga toch wel weg...het zou best kunnen dat er door die transfer van frenkie dat iedereen anders is gaan denken.
0 0
chloorbestendig
Datzelfde slappe gelul achteraf altijd weer, lekker voor een leeg stadion spelen de rest van het seizoen, misschien dat die trutten dan wakker worden, dit Ajax verdient zijn supporters niet.
0 0
KlasseLasse
prima hoor! seizoen is al gespeelt wel knap na 4 weken na de winterstop is psv al zo goed als kampioen
0 0
Litmanen85
zelfde standaard zinnetjes worden weer opgenoemd
0 0
ARUCAMBA
1 punt over een heel seizoen, tegen HERACLES, zullen we het maar op het kunstgras steken
0 0
MrPink
Alweer ja. Klootzakken. Tijd voor echte mannen.
0 0
Nouwske
Ajax is doodziek. Tyfus losers
3 0
ambtenaar
Je staat achter bij Heracles en dan breng je labyad ..... die jongen heeft nog nooit een goeie wedstrijd gespeeld voor Ajax.
1 0
Truth
Nou, tegen te Werve was hij niet slecht hoor
0 -1
ajaxwestland09
hij is vast gebracht na zijn 3 goals en zijn optreden in de besloten wedstrijd tegen pec zwolle 2
1 0
Thommy1234
Sorry hoor maar dit is echt zo dramatisch..De Ligt, Ziyech, De Jong allemaal gasten waarvan wordt gezegd maken een dikke transfer en vinden zichzelf echt geweldig maar maak het dan ook gvd waar!! moet jezelf laten zien in zulke wedstrijden wanneer ajax het moeilijk heeft dat je gvd iedereen verrot scheldt en alles erop zet om alsnog te winnen, ik zie het niet terug bij die gasten en voel gewoon dat we weer een jaar zonder prijzen krijgen en dat is gewoon puur puur wanbeleid.
3 0
ST
Ten Hag out
5 -1
lauw
Hoe kan je in godsnaam Labyad brengen voor van de Beek. Neres moet altijd spelen en die kale mongool negeer onze enige vleugelspeler totaal
5 -1
ChelseaMan
Snapt het blijkbaar niet...Neres gaat alleen spelen als hij terug naar een 433 gaat. Dat weigert hij dus speelt Neres niet.
0 0
nedved90
Laat Frank Rijkaard of Luis van Gaal maar terug komen...
3 -1
maikydread
Was het de zelfde De Ligt! die hard riep? ik krijg te weinig verstaand! in de Ere divisie! Ja dat laat je elke week zien.Iedereen is op zoek naar DE!!! oorzaak? Wat denk je van JALOEZIE!!!
2 0
ChelseaMan
Zelfs Chielini bakt er niks van als je speelt met een eenmans middenveld.
0 0
Rick65
Het gelul achteraf is nogal lachwekkend. Achteraf weet de Ligt wat er mankeert, maar tijdens de wedstrijd laten ze het gebeuren. Ja, het zijn briljante voetballers (de beste selectie van de laatste 20 jaar)!
7 0
Oempaloempa
Ajax flikt het keer op keer, jaar na jaar. Steeds weer dezelfde fout, zeer teleurstellend.
Elk jaar een nieuwe trainer helpt dus ook niet.
best een hopeloos gebeuren/
0 0
vak114
Dit seizoen maar 5 puntjes laten liggen tegen Heracles.
1 0
lm
Weet zeker dat ze tegen real wel prefect gaan spelen want anders lopen ze hun transfer mis en daar is dit Ajax alleen mee bezig
7 0
ajaxwestland09
tegen real gaan ze als de brandweer want dan kijken de scouts mee en willen een transfer
0 0
nedved90
De spelers groep gelooft niet meer in Ten Hag. Sorry maar als je ziet hoe Tadic speelt laatste tijd en de rest van de team dan ligt het aan de trainer, er is geen vetrouwen meer. Nog deze maand kunnen we alles verliezen, titel, beker en CL. Daarna worden wij weer uitgelachen door heel nederland.
3 -1
goajaxgo
Daarna?
0 0
debarbaar
Misschien had de interviewer even moeten vragen waarom Wober werd weggestuurd na een paar uitstekende wedstrijden in Europa en waarom Neres na Bayern uit geen basis speler meer is. Je mag toch hopen dat de aanvoerder de tactisch dramatische technische staf corrigeert. Lang trainer en veel uren op de club is leuk voor Utrecht, Feyenoord of een andere buffelende club maar niet voor creatieve voetballers.
0 0
Tinus
Dat interview met Ten Hag was werkelijk dramatisch. Hij stelde de vragen zo, dat ten Hag zich makkelijk kon redden. Zogenaamd kritisch. Die man mag toch best even aangepakt worden als zn team in 3 wedstrijden het kampioenschap dreigt weg te geven.
1 0
Jojo49
In Almelo is altijd wat te doen ,, ze maken PSV WEER kampioen.
0 -5
BrandjeXL
Niet janken dat doet Ajax zelf
3 0
Sterretje73
ten Hag heeft simpelweg zijn selectie niet meer in de hand. Geen team, geen respect naar de trainer en zelfs niemand die de stok in het hoenderhok gooit om de lakens eens flink uit te delen/op te schudden. Bedroevend...van alle kanten.
2 -2
dirkreus
Klopt helemaal. Deze man durft de grote namen niet te wisselen zoals Zyech Tadic, de Jong met 20 foute passes. Ajax heeft voor miljoenen gekocht maar geen prijs.
1 -2
TheTruth
BLABLABLABLABLA
T boeit me niet eens wat ie te melden heeft.
0 0
ajaxwestland09
wat ik het erge vind een blind en een tadic ervaring opgedaan in de premier league en die laten je vallen. Die 2 moeten zich helemaal kapot schamen
2 -1
unis
Beetje makkelijk dit... probleem ligt voor een deel bij de spelers. Maar blind is geen verdediger! Tadic zit in een flinke dip! Moet je als trainer toch iets anders proberen zeker met Real voor de boeg... maar goed...
0 0
nedved90
Tadic kan niet in zijn eentje doen, sorry maar Blind is geen top verdediger maar een vm. Voor de laatste linie heb je type sanchez nodig.
0 0
ajaxwestland09
maar ik zie hun niet coachen op het veld, voortrekkersrol nemen etc
1 0
nedved90
Grappigste is dat je Tadic in begin van seizoen wel zag coachen..m
0 0
ajaxwestland09
klopt en nu het slecht gaat geven ze niet thuis
0 0
milan-jantje
Als TH de maand februari alles verspeeld dan is het toch wel klaar met hem dan heeft hij in 1,5 seizoen alleen maar alles verkloot.
0 0
Jojo49
Vergeet 2019, we gaan weer terug naar 2018.
2 0
ARUCAMBA
Winterstop afschaffen
1 -1
grannig mokum1
Ik snap echt niks meer van, van deze vertoning, vertel hoe dit verdomme kan?
0 -1
Mbaku
En toch zit het probleem dieper bij Ajax. Het is altijd onrustig met verschillende stromingen en vooral mensen die op het pluche willen zitten. Johan heeft in een ultieme poging getracht ze er allemaal uit te werken maar het is hem niet gelukt. Zo zit bijvoorbeeld Henny Heinrichs er nog steeds. Ongelooflijk maar waar. Overleeft alle stormen en is een uitgesproken anti Cruijff aanhanger. Maar dat zou niet moeten kunnen want wij hangen toch de Cruijff filosofie aan ? En hoe komt het dat scholletje zich ook weer in de raad van commissarissen heeft gelikt? Daar moet toch meer achter zitten?

Zonder ze goed te praten heb ik toch sterk het gevoel dat van der Sar en Overmars slechts schijninspraak hebben in het beleid en marionetten zijn van de daadwerkelijke mensen die het voor het zeggen hebben. Walgelijk maar dat kan niet anders want het is een repeterend patroon met verschillende mensen..
1 -5
PeterVKV
Was na 15 minuten al duidelijk. Ben een serie gaan kijken. Dit slappe zootje voetbalt alleen voor zichzelf en hun eigen toekomst. En de trainer zonder persoonlijkheid valt ook volledig door de mand, want laat het gebeuren. Dit Ajax is als een rijke, zieke oude man die zich afvraagt wat hij met al dat geld moet, want hij kan er niets meer mee. Tegen Real ga ik weer een serie kijken. Na Feyenoord kan ik niet nog zo'n afgang aan zien.
1 -3
Vlieske
Rot op. Als je serie gaat kijken na 15 minuten. Je bent supporters of niet.
3 -5
PeterVKV
Ik ben al 40 jaar Ajax fan, dus kan langzamerhand na 15 minuten wel zien wat er aan de hand is. En zo slecht als het eerste kwartier heb ik het zelden gezien. Iedereen leverde de ballen gewoon simpelweg in. Het leek wel opzet. De manier waarop Schone die bal verliest. Het nonchalante terugspeelballetje van Frenkie bij de strafschop. En als klap op de vuurpijl Onana. Nee, klaar ermee dan.
4 0
lm
Lijkt wel of ze het expres doen zodat ze in de zomer wat goedkoper en makkelijker weg kunnen
0 -1
ferrari2009
ik hoop echt, dat real Ajax slacht, dan zijn we tenminste van ten hag verlost.
ajax-real 0-6.

ben er echt klaar met ten hag en zijn diva's
2 -5
Freddy Al
Ik hoop dat Ajax een wereldpartij speelt en Real helemaal scheel tikt,toegegeven dat dit niet te verwachten is maar hopen op verlies van mijn cluppie kan er bij mij niet in.
4 -1
ajaxwestland09
zal je net zien staan ze er woensdag, als je het wilt gebeurt het niet
0 -1
ferrari2009
inderdaad
0 -1
amthree
Wat maakt jou het nog uit, je bent toch aan het einde van het seizoen weg en geen prijzen met ajax. Maar wel leuk gaan mee feesten met je maatje bij barcelona met weer een landstitel. Stank voor dank noemen we dit, wel leuk de opleiding hier genoten en de club niet terug betalen met silver... Barca is toch je droom club niet? wilt liever die club prijzen bezorgen...
1 -2
ajaxxcied4life
De Ligt is eigenlijk wel de belichaming van het zwakzinnige spel dat zij wekelijks laten zien. Hij is het helemaal kwijt.
5 -1
ajaxwestland09
hij is heel slecht laatste tijd maar ja wie niet iedereen deelt in de malaise, zijn alleen maar met hun zelf bezig en met randzaken!! ten hag die dit niet kan managen
1 -1
Koningtoto
Je bent aanvoerder Matthijs, jij moet net als ten Hag, je team oppeppen. Jullie zien het als verloren potje, wij zien het als weer genaaid door je eigen team. Ga je kapot schamen.
6 -1
GeleenAjax
Maar wat kan ie goed lullen hè?
3 0
MikkellRiina
Ja lekker politiek correct. Wees een vent en vertel voor die camera dat het helemaal kut was. Benoem het beestje bij zijn naam. En je biedt je excuses aan naar de achterban.
2 -2
grannig mokum1
Bla Bla Bla
2 -1
de_pitbull
wedden dat ze er tegen Madrid wel weer staan? het zijn gewoon verwende jochies allemaal die zich niet op kunnen laden voor heracles uit.
5 0
MikkellRiina
Ja, bla bla bla goed verhaal weer, koop er niks voor.
3 -1
Murtagh
Tadic miskoop blind miskoop kristensen miskoop ten hag miskoop overmars out
1 -7
RJB1979
Ik ben er zo enorm klaar mee. Enige wat dit seizoen nog kan redden is een stunt tegen Madrid maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Bange juffertjes. Las net dat na een wedstrijd de kleedkamer voor onze prima donna's wordt opgeruimd incl. kleding. Laat ze hun eigen bagger maar eens opruimen om te beginnen.
3 -1
Ajacider
Je wederom laten slachten als makke schapen! Geen vechtlust dus. Gepamperde momentvoetballers die zodra ze wat meer tegenstand krijgen dan gewend of verwacht de knop niet kunnen omzetten.
5 -1
hallo1
Frenkie is wel net op tijd verkocht.

Veel potentieel, maar is er nog lang niet. Onderhandelingskracht van Ajax was een stuk zwakker geweest als er nu een club zou komen, maar misschien is zijn spel er ook wel zwakker door geworden nu die weet dat hij weggaat. Dat geldt overigens niet alleen voor Frenkie. De Ligt, Ziyech, Blind, Tagliafico, Onana... Vandaag leken ze allemaal wel met een transfer bezig.
5 0
ajaxwestland09
ze mogen van mij allemaal gaan en volgend seizoen opnieuw beginnen met een heel nieuw elftal
5 -1
GeleenAjax
Kan iemand de bekken van die koorknaapjes van ons eens snoeren? Minder lullen, meer presteren a.u.b.!
3 -2
ajaxwestland09
en deze knul van 19 denkt dat die klaar is voor een grote stap in een grotere competitie ga dan de Matthijs pak je spullen dan!!! Het wordt helemaal niks met je en je komt terug bij een middenmoter!!
2 -8
Mikey Stormram
Ze namen een slok, ze deden een plas, en alles bleef zoals het was. Dit soort teksten horen we tegenwoordig elke week en er verandert toch niks. Matthijs weet zelf ook wel dat hij volgend jaar lekker bij een topclub speelt waar hij wél landstitels gaat winnen. Wat boeit een Eredivisie titel nou als je de komende 15 jaar van je carriere waarschijnlijk toch minimaal 10x ‘Champion’, ‘campeone’ of ‘meister’ wordt.
5 -1
Stibba020
Er zullen wel weer harde woorden vallen morgen, hmhm.
0 0
Brimily
Denk dat zr bij Barcelona nog wel ff achter hun oren krabben om Ajax duo samen op te stellen.
Kunnen echt niet mee op nivo Spaanse Liga
0 -2
hallo1
De Ajax-Bingo:
- ''Harde woorden gevallen''
- ''Gebeurt ons niet meer''
- ''Leren hiervan''
- ''Koppen bij elkaar gestoken''
- ''Laten slachten als makke schapen''

Wat zal het volgende week weer zijn?
4 -2
JJAFCA
- “Tuurlijk geloven we er nog in, anders
Kunnen we beter stoppen”
- “Zolang we theoretisch nog meer punten kunnen krijgen als PSV, is het nog niet gespeeld”

Zonder gekheid, Bayern-uit opstelling vanaf nu standaard. Als dat niet gebeurd Ten Hag er als de sodemieter uit.
0 0
Mikey Stormram
- “We hebben ook ooit 13 punten goedgemaakt, dus ik heb er nog vertrouwen in”
5 -5
Oempaloempa
is wel heeeeeeel optimistisch
0 0
Engeltje
Onmogelijk, gaan op deze manier nog zoveel punten verspelen en ook tegen PSV win je niet
2 -1
niquedegraaff
Ik kan de ligt niet eens iets kwalijk nemen. Onana heeft zelfs krediet genoeg voor mij. Maar de rest. En waarom spelen we met Kristensen?! Wat is dit voor idioterie!? Hadden we dan echt niets beters op de toekomst? En maar blijven opstellen!

Schöne idem, met z'n achterlijke hakbal vlak na rust. Totaal ongepast en typerend.

Ten hag mag van mij oprotten met z'n rare gebral voor de camera. Komt alleen maar bullshit uit. Dat doet hij ook naar z'n spelers. We hebben een autoritaire trainer nodig die duidelijk is, en boven de groep staat.
3 -1
Vlieske
Kristensen werkt zen eigen iig nog kapot. Nee Waarom spelen ze nog met zo'n idioot als ziyech? Zet daar neres neer.
4 0
Gerard36
er liepen ongeveer 6 spelers van ajax in het veld die slechter speelde dan kristensen, maar ja hij is altijd de zondebok, lekker makkelijk.
3 0
Ajaxfan16
We zijn allemaal ajacied in hart en nieren, we blijven ajax altijd volgen, maar soms vraag je je af waarom. Waarom willen we nog naar spelers kijken die er gewoon geen zin in hebben en die alleen maar met andere clubs bezig zijn.
10 0
Ajax1304
Precies dit... je zit nu echt van: 'waar the f heb ik in godsnaam naar zitten kijken'
0 0
marrene
Weer hetzelfde riedeltje. Maand geen salaris betalen wegens werkweigering. Ten Hag zal nu wel weer alle shit over zich heen krijgen, maar het ligt voor 100% aan de lamlullen op het veld. Hij had iedereen kunnen wisselen. Vraag me af of er toch meer speelt. 5 Punten verspelen aan Heracles. Dat geloof je toch niet.
1 -5
niquedegraaff
Neres had graag in het veld gestaan... Dolberg graag begonnen en Wober had graag nog voor Ajax gespeeld.
4 0
goajaxgo
Bla bla bla
1 0
martin1234
Inderdaad, al de derde wedstrijd dat ze met dit verhaal komen. En wat gaan we er aan doen dan meneer de Ligt? Gaan we een beetje spelen en lopen? Of zijn we alleen bezig met de zaakwaarnemer en de contracten van de gewéldige teams in Europa in de geweldige 'echte' competities. Met Ajax veeg je je f...king reet af. Val dood man!! Echt rot op.
2 0
Juichtoon
Dag Matthijs. Zwijg nou eens en ga presteren. Ik word zo moe van die praat van spelers / ploegen die niks winnen.

Ga nou eens na waarom jullie zo verschrikkelijk onderpresteren, en zwijg over wat je tegenkomt.
0 -2
Engeltje
Als aanvoerder MOET je reageren, doet hij ook nog eens goed, is de jongste van het spul maar wel beste instelling
0 -1
Juichtoon
Ben je mal. Hij heeft totaal geen grip op het team als aanvoerder. Hij maakt het alleen maar erger en zou er verstandig aan doen alleen over zichzelf te praten.
0 0
Ajax1304
Achteraf, achteraf...
2 0
Bramzel
Ik mag hopen dat de Ligt nu wel in ziet dat hij nog veel moet leren in de Eredivisie en niet weg moet gaan.
4 0
ajaxwestland09
van mij mag hij gaan hoor vreselijk
0 -3
Ramonnn
Realiseren dat het seizoen over en voorbij is en de schaal gewoon weer in Eindhoven blijft.
Wat is dit pijnlijk.
11 -1