'Blijven zoeken naar manieren om Ajax te verkopen'

BVeenstra, 09-02-2019 om 08:25, 8644 views, De Volkskrant |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Edwin van der Sar ziet nog altijd volop ruimte voor verbetering bij Ajax. De algemeen directeur is in zijn functie vooral bezig hoe de Amsterdamse club buiten het veld winst kan boeken, zodat de ploeg op het veld uiteindelijk beter wordt. Die groei, op sportief, financieel en commercieel vlak, is ook noodzakelijk, zo valt te lezen in De Volkskrant.

Een mogelijke oplossing kan de Super League zijn, zo vertelt Van der Sar. 'De komende zes jaar zal ongeveer hetzelfde blijven, afgezien van de nieuw te vormen, derde Europese competitie vanaf 2021. Vanaf 2024 zal er weer een andere stroming komen. Daar moet je als Ajax bij willen zijn, zeker op sportief gebied', aldus Van der Sar, die denkt dat de grens qua omzet bij Ajax hoger kan liggen dan 200 miljoen euro. 'Dergelijke ambities koesteren is goed, al weet ik ook dat het raar klinkt. Mensen zullen zeggen: ga eerst eens een prijs winnen. En het is ook niet zo dat we volgend jaar al aan dat bedrag zitten. Dat zet je neer, daar wil je naartoe groeien. Het een staat los van het ander.'

Voor nu wil Ajax vooral weer eens kampioen worden. 'Dat wil je voor je supporters, de enigen die altijd blijven, hun hele leven', weet Van der Sar, die als algemeen directeur vooral bezig is met de lange termijn. Hij legt uit dat hij veel ervaring opdeed bij Manchester United en daarvan wil hij nu profiteren. Het voorbeeld van de miljoenendeals in China wordt genoemd. 'Daar spreek je clubs en overheden. Op die manier proberen wij de filosofie en de naam van Ajax naar voren te brengen.'

Van der Sar vertelt daarnaast dat je als Ajax niet ieder jaar weet hoe hoog de inkomsten uit transfers of uit Europees voetbal zijn. 'We moeten zorgen dat de basis zo breed mogelijk is en proberen slimmer te zijn', aldus Van der Sar, die zegt dat Ajax geen speler heeft als Lionel Messi of Cristiano Ronaldo waar honderdduizend extra shirts van worden verkocht in het buitenland. Een honderddertig miljoen euro aan tv-geld, zoals een club als Brighton & Hove Albion krijgt, zit er bij Ajax ook niet in. Ajax moet om die reden mee, met alle stromen. 'Alle clubs scheppen met grotere netten om hun bereik te vergroten. We blijven zoeken naar nieuwe manieren om Ajax te verkopen. Met zo'n filmpje als voor de finale van de Europa League, met de boodschap dat Ajax terug was aan de top, steken we onze nek uit. We weten dat mensen lachen als we verliezen. Dat is dan maar zo.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzo
Zorg liever dat ze eerst weer eens kampioen worden.
0 0
mercurius3
Prima bezig, van der sar. Is gewoon bedrijvig en betrokken. Maar mensen willen graag gladjanussen voor de camera die A zeggen en B doen. Nee, laat van der Sar gewoon z'n ding doen, is uitstekend bezig.
0 -1
Mario65
V.d. Sar is zeer creatief en goed bezig voor de club.
Commercieel zeer slim bezig.
1 -1
HoutenKlaassen
Volgens mij is v/d Sar echt een hele goede commercieel directeur maar volkomen ongeschikt als algemeen directeur.
4 -1
BokkieBokstra
Zou hem wel eens als keeperstrainer willen zien.
0 0
ajax4lifebaby
Menno van Geelen is commercieel directeur die bedenkt heel veel nieuwe manieren om inkomsten te verhogen (en niet ten koste van trouwe supporters) tevens heeft Ajax een heel team dat bezig is met commercie.
2 0
3*stars*3
Geelen is echt een toptalent.
0 0
BokkieBokstra
Soms krijg ik het idee, ook al na de transferperikelen in de winter, dat het alleen maar over het merk Ajax en geld gaat. ZBelangrijk, maar in de eerste plaats ben je een voetbalclub en het belangrijkste is dit jaar kampioen te worden. Kreeg deze winterstop niet het idee dat dat het belangrijkste was, geld verdienen wel.
1 -5
Ajaxadept
Je moet kijken wie er geinterviewd wordt en wie deze uitspraken doet. De taak van van der Sar is om het merk Ajax zo commercieel mogelijk te promoten. De inkomsten heeft Ajax immers hard nodig om aan te haken bij de Europese (sub)top.
0 0
NoPants
Wat gaf je die indruk, het feit dat ze 43 miljoen weigeren op neres of dat ze 20 miljoen uitgegeven hebben en daarbij nog 15 miljoen op lainez boden?

Als je eerlijk bent, denk je dan niet dat een club die op het geld uit is anders zou handelen?
2 -1
BokkieBokstra
Als de transfer van Lainez was gelukt was Neres vertrokken. Net zoals het vertrek van Wober er was toen Magallan kwam. Nu kan je het niet helemaal op het bord van de directie leggen want uiteindelijk was het Ten Hag die Magallan opstelde tegen Feyenoord.
0 0
DarkDefender
Goed om te lezen toch? Zorgen dat de begroting echt beduidend groter wordt dan die van psv. Ajax leeft internationaal ook meer, dus dat moet uit te buiten zijn. Ik denk dat psv meer moeite heeft om de begroting op te krikken. Wellicht iets door de populariteit in Mexico, maar als Lozano vertrekt zal dat ook wel weer minder worden. Uiteindelijk kunnen prijzen niet uitblijven, daar ben ik van overtuigd. En natuurlijk moeten we ook dit jaar al prijzen gaan pakken. Met deze selectie ben je dat ook wel verplicht.
1 -3
BokkieBokstra
Johan 14:14 'een zak geld scoort geen doelpunten'
0 0
JC4ever14
Iedere supporter is ervan overtuigd dat je met dit elftal de schaal en de beker kunt pakken. Dat moeten de jongens op het veld doen. Dit kan je v/d Sar dus niet aanrekenen. Ik baal ook ieder jaar als het niet lukt. Ik had na Peter Bosz niet meer verwacht dat Ajax zo lekker zou spelen. Deze condities mag je op het conto van Overmars en Sar schrijven. De uitvoering gebeurt op het veld.
4 -3
DarkDefender
Klopt, thuis tegen Heracles punten verspeeld door onderschatting. Spelers kregen ook rust die wedstrijd. Tegen psv mis je uitgerekend de Ligt en tegen Fey was de mentaliteit in het veld ondermaats. Tel daarbij op dat je de strijd van Nico miste en dat de Ligt en Magallan nog totaal niet ingespeeld waren op elkaar en je hebt een recept voor een dikke nederlaag. Gelukkig kan dat een prikkel zijn om er in de halve finale wel te staan. Enige wat achteraf gezien wellicht wel een dure fout is van de leiding is het laten gaan van Wöber. Ze kunnen wel zeggen dat ze hem die kans niet wilden onthouden, maar dat was gewoon lariekoek. Wöber wilde graag blijven, maar hem werd verteld dat hij weinig kans maakte. Kortom richting de uitgang geduwd.
5 -1
Vlieske
Met dit elftal wel. Met deze trainer niet.
2 -7
WillyBrokamp
Prima interview. Sar zegt zinnige dingen en lijkt mij goed bezig. Hij vindt de schaal echt ook het allerbelangrijkste (voor de mensen die het niet hebben gelezen)
4 -1
Joodhannus73
Je had geen filmpje moeten maken over "we are back" en jezelf op de borst kloppen. Maar een filmpje richting de supporters; "sorry, that we were lost for so many years". En zeker na de uitschakeling tegen Rosenborg een paar maanden later; "sorry for misleading you". Met daarbij; "sorry for selling our best player (Sanchez) at the last moment for a tip and not buying anything in return and letting our successful coach go away because we refuse to give him his wanted assistent". Dergelijke blunders wegen niet op tegen verkoopactiviteiten in China of de USA. Wat koop ik daar als Amsterdamse supporter voor? En aan het einde van dit jaar staan we waarschijnlijk weer met lege handen...
5 -7
Sanalologo
Wat je daar als supporter voor koopt van die verkoopactiviteiten in China en USA? Dat je hogere salarissen van Tadic, Blind en ziyech kan geven.
5 -2
Ajaxvooraltijd
Of ze uberhaubt kunt halen.
3 -2
Eastwood
Eigenlijk is hij meer een commercieel directeur.
1 0
Duif63
Wanneer gaat er weer eens gezocht worden naar een manier om Ajax kampioen te maken?
5 -5
RusselWestbrook
Alsof dat niet tegelijkertijd kan. Alsof geld niet belangrijk is om kampioen te worden.
6 -1
Duif63
Uiteraard, maar dan moet het wel op de goeie manier geïnvesteerd worden en juist dat is al heel lang een probleem bij Ajax.
1 -3
Koningtoto
psv draait met kunst en vliegwerk gewoon een bijzonder sterk seizoen. Normaal gesproken sta je met 10 verliespunten na 20 wedstrijden dik bovenaan. We zitten nog in de beker, voor het eerst in vele jaren en we overwinteren in de CL. Wat moet er nou nog meer gebeuren? Zelfs het Ajax van van Gaal won niet alles in de eredivisie, niet verloren 1 seizoen, maar wel degelijk gelijke spelen. Als psv niet zo bizar veel mazzel had gehad, had niemand op AS wat te klagen gehad. Zelfs jij niet.
0 -1
Ajaxbrl
In andere woorden het gaat goed met bedrijf Ajax en we willen alleen nog maar meer poen binnen harken... En zo"n schaaltje voor de supporters willen we affentoe ook wel eens winnen maar zo belangrijk is dat ook weer niet....
2 -8
Sanalologo
Ben jij nou zo dom of ben ik zo slim?
Het is leuk als ajax deze zomer 200 miljoen euro binnenharkt. Maar dat is niet iets structureels zoals brighton elk jaar 100 miljoen tv geld binnen harkt. Daarom zijn ze opzoek naar structurele inkomsten om de toekomst van Ajax te ''garanderen'', zo ver dat kan.

Als je bij de Europese sub-top wilt aansluiten zul je structureel je inkomsten moeten vergroten.
4 0
Ajaxbrl
Waar wij structureel serieus aan verdienen zijn transfers veelal met jongens uit onze eigen jeugdopleiding , Een kantoortje in New York zet echt geen zoden aan de dijk. Die Europese subtop allemaal leuk maar moeten we niet eerst eens proberen kampioen te worden en dat bijna elk jaar te blijven zoals die lampenkappen de laatste 20jaar doen.. Zolang we in onze nietige competitie niet kunnen domineren wat moeten we dan in die Europese top?
0 0
Jari_held
Dat laatste lees ik nergens
3 0
Ajaxbrl
In de figuurlijke zin haal ik er uit dat poen dik op 1 staat , Kijk zo lang het geld binnen blijft stromen is dat zilverwerk bijzaak voor ze...
0 -6
Gerard36
Ik heb het idee dat v.d sar achter de schermen goed bezig is
5 -1
insectenverdelg
'Blijven zoeken naar manieren om Ajax haar ziel te verkopen'
1 -7
marrene
Wil je in de marge blijven of wil je dat we ieder jaar (inter)nationaal aan de weg timmeren? Wat een geleuter van je.
6 0