Ajax O19 in slotfase onderuit tegen Vitesse

JesseTH, 12-01-2019 om 16:25, 25912 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax Onder 19 is zaterdag op slechte wijze begonnen aan de competitie. De ploeg van John Heitinga had weliswaar de kansen, maar Vitesse wist de ploeg te verrassen. Eerder op de dag kwamen Ajax Onder 17 en Onder 15 al in actie tegen respectievelijk Feyenoord en sc Heerenveen. De Klassieker werd doelpuntloos gelijkgespeeld, terwijl O15 overtuigend won van de Friezen.

Even vooruitblikken op de tweede seizoenshelft van de jeugdteams van Ajax? Dat kan hier!

FT | Ajax O15 - sc Heerenveen O15 (3-0)

Ajax O15 is de nieuwe competitie zaterdagmiddag uitstekend gestart. Op sportpark De Toekomst werd met 3-0 gewonnen van sc Heerenveen O15. De doelpunten werden gemaakt door Raphaël Sarfo, Jaydon Banel en Prince Aning. Vooral de laatste goal was schitterend.

De Amsterdamse talenten begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel werd een schot van Sarfo gekeerd. Even later was er de kans voor Julian Rijkhoff, maar de spits zag een hard schot eruit gehaald worden. Ook de derde kans voor Ajax eindigde niet in een treffer. Een volley van Rijkhoff werd gekeerd door de keeper van sc Heerenveen.

Na rust zou er wel gescoord worden. Rida Chahid en Rijkhoff misten nog enkele kansen, waarna Sarfo eindelijk voor de verdiende openingsgoal zorgde. Even later was het ook direct 2-0. De Friezen verdedigden slordig uit, waar Chahid van profiteerde. Hij legde af op Banel, waarna de 2-0 een feit werd. De 3-0 vervolgens was er één om in te lijsten. Aning begon op de middenlijn aan een solo, passeerde zo'n zes tot zeven tegenspelers en met een stift zorgde hij op schitterende wijze voor de 3-0.

Opstelling Ajax O15:

Setford, Camara, Gooijer, Chourak, Aning; Dubois (Chahid 36'), Brandes, Jansen (Klaasen 51'); Sarfo, Rijkhoff (Oughcha 51'), Bobson (Banel 36').

Doelpunten:

1-0 Raphaël Sarfo (50')
2-0 Jaydon Banel (57')
3-0 Prince Aning (62')

FT | Feyenoord O17 - Ajax O17 (0-0)


Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo (Dirksen 41'), Rensch, Aksit; Warmerdam, Regeer, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Zamani.

Wissels Ajax O17:

Dieker, Dirksen, Baas, Campagna, Yah, Pynadath.

Doelpunten:

FT | Ajax O19 - Vitesse O19 (0-1)

In het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite zich van elkaar te onderscheiden. Zo ontstond er in de eerste tien minuten voor zowel Ajax als Vitesse één kans. De Amsterdammers kregen via Quinten Timber wel de grootste, maar gescoord werd er niet. Daarna volgde éénrichtingsverkeer. Ajax kreeg kansen te over via onder anderen Eros Maddy en Brian Brobbey, maar zij hadden hun vizier nog niet op scherp staan.

De kansenregen bleef ook na een halfuur nog altijd voortduren. Naci Ünüvar en Kenneth Taylor lieten zich gelden en de laatste echte kans voor rust was voor Liam van Gelderen. De verdediger kreeg de bal via Brobbey en Ünüvar bij zich, maar hij schoot over. Op die manier werd er tijdens de eerste helft niet gescoord en gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

Binnen tien minuten in de tweede helft creëerde de Amsterdammers meteen alweer twee kansen. Taylor en Brobbey doken op voor het doel, terwijl Ünüvar een vrije trap knap inschoot maar die net naast zag gaan. Spelers als Brobbey en de jonge middenvelder Ünüvar bleven het proberen, maar zij óf faalden óf de doelman van Vitesse blonk uit. Volledig tegen de verhouding in was het daarna Vitesse dat bijna op voorsprong wist te komen. Even leken de Arnhemmers de winst te kunnen pakken, maar een vrije trap raakte tot ieders opluchting de paal.

Waar ieder na die bal op de paal dacht aan een puntendeling in Amsterdam, gebeurde dat niet. Het was niet Ajax maar Vitesse dat in de blessuretijd van de wedstrijd de winnende goal wist te maken. De ploeg brak uit na balbezit van Ajax en zorgde met de 0-1 voor een dramatische start van de tweede seizoenshelft voor Ajax Onder 19.


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Aberkane (Sint 74'), Van Gelderen, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Taylor, Q. Timber; Maddy, Brobbey (Dostanic 67'), Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Gorski, Douglas, Abid, Schön, Sint, Dostanic.

Doelpunten:

0-1 Vitesse (90')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Gemiddelde leeftijd van O19 was wel heerlijk laag vandaag. Dat belooft wat.
Heb alleen de samenvatting gezien, maar zag eruit alsof ze zo goed waren dat ze achterin iets te zelfverzekerd werden. Kan ook zijn dat de nieuwe jonkies nog een beetje aan inhoud moeten winnen. Iemand de wedstrijd helemaal gezien die dit kan beamen danwel ontkrachten?
Over individuele spelers gesproken: vind die Timber sinds Vink technisch best vooruitgegaan. Weet niet of t genoeg gaat zijn voor het middenveld van t eerste van Ajax. Misschien opvolger van Mazraoui.
2 0
JohanCruijffAFCA
Dat gelul over die lage leeftijden moet een keer stoppen. Het zijn pure excuses. Iedere club schuift zijn beste spelers door naar een ouder team
0 0
NouriVandeBeek
1e helft was prima met veel goede combinaties. Unuvar was goed. Tweede helft was minder al werden er nog genoeg kansen gecreëerd. Unuvar zat er na 60 al helemaal doorheen en kon zijn niveau dus ook niet vasthouden. Goed dat Heitinga Naci laat staan. Investeren om meer inhoud te kweken.

Dat tegendoelpunt was heel onnodig. Eerst een verkeerde ingooi van Taylor die wordt afgefloten en vervolgens wordt er 4 keer een duel verloren. Vitesse kan omschakelen en pakt de winst. Zure nederlaag.
3 0
Murph
Het probleem bij Ajax is kansen benutten.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Dat is het kernprobleem van alle elftallen binnen onze club nu onderhand al 2 jaar lang... Of je nou naar Ajax 1, Jong Ajax, O19 of O17 kijkt, we missen structureel veel te veel kansen.
1 -2
ajax4lifebaby
Dat John Heitinga een nietszeggend en niet inspirerend persoon de leiding over ons vlaggenschip heeft is letterlijk een grap.
3 -8
marrene
Brobbey had de schoenen nog niet uit de doos gehaald. Wat miste die een aantal opgelegde kansen.
6 0
Aad82
Kap eens een keer met die vriendjespolitiek. John Heitinga heeft het voetbal intellect van een garnaal.

Snel lozen deze gozer!
8 -9
Ozymandias
De talenten ontwikkelen zich individueel geweldig en het team speelt echt Ajax voetbal maar Heitinga moet vertrekken. #AS-logica
6 -11
BrandjeXL
Waarom ontwikkelen ze zich geweldig en wat draagt Heitinga daaraan bij?
6 -2
Ozymandias
Bijna alle talenten van de o19 zijn het afgelopen halve seizoen zowel technisch als tactisch duidelijk beter geworden. Wat daar precies de invloed van Heitinga op is kan ik natuurlijk niet inschatten (alleen mensen die dagelijks met hun werken kunnen dat) maar het is absurd om te schrijven dat Heitinga moet vertrekken terwijl de spelers zich individueel geweldig ontwikkelen en als team het soort voetbal spelen wat bij de o19 van Ajax hoort: opbouwen over de grond vanuit het centrum, bij bal verlies direct druk proberen te zetten, één op één situaties af proberen te dwingen op de vleugels, korte combinaties in het laatste 1/3 van het veld. Alle basisprincipes van de Ajax School worden nagestreefd. Waarom zou Heitinga worden vervangen?
4 -10
Gijsje
Q.Timber en Brobbey enige twe Ajax spelers.Van Unavar zie ik het niet af.
1 -4
jeugdvolger
Unuvar is het trouwens.. En blijkbaar volg je het allemaal niet helemaal, maar we hebben het over een kind van 15 jaar die wekelijks beslist in de o17 en nu de 2e wedstrijd in o19 heeft gespeeld in 2019. Met een doelpunt en assist tegen Roda JC o23 van de week nu een matige 2e helft.. Misschien moet jij je minder met voetbal bezig houden..
4 0
Ozymandias
Hahaha, okay joh! Zelfs een blind ziet dat Ünüvar een veel grotere kans maakt om het eerste van Ajax te halen dan de twee die jij noemt (niet dat ik die geen kans geef om het eerste te halen).
1 -4
jeugdvolger
Trolletje.. waarschijnlijk een gefrustreerde ouder :-)
3 0
BrandjeXL
Persoonlijk zie ik die ontwikkeling totaal niet. Ik zie een paar spelers die vanwege hun talent Ajax1 kunnen halen. Daarbij vind ik het spel van 019 juist niet het typische Ajax spel en vaak veel te behouden en afwachtend. Ik ben geen Heitinga hater maar aangezien Heitinga zelf een verdediger was, net als De Boer, zie je dat vaak terug in hun opstelling en tactisch plan. Bij JA, zie je dat ook terug.
8 -2
Ozymandias
Dus het is je bijvoorbeeld niet opgevallen dat J. Timber en Musampa positioneel veel beter zijn geworden, dat Q. Timber eerst structureel de verkeerde kant op opendraaide en nu bijna altijd de juiste kant op opendraait, dat de loopacties van Taylor veel beter zijn geworden, dat Brobbey's aannames en loopacties achter de verdedigers van de tegenstanders veel beter is geworden en dat Dest en Hansen (veel) beter zijn geworden in de kleine ruimte?

Het spel van o19 is helemaal niet afwachtend. Het komt zelden voor dat de o19 de bal achterin lang rondspeelt en wanneer het mogelijk is zetten ze zo veel mogelijk druk (behalve in de laatste 20/30 minuten wanneer ze duidelijk wat vermoeid zijn). De enige periode waarin de o19 onder Heitinga niet het voetbal speelde wat bij Ajax hoort was in de eerste seizoenshelft van het vorige seizoen.
3 -3
NouriVandeBeek
Kansen genoeg gehad om te winnen, maar je maakt er nog geen één. Geen excuses daarvoor. De krachten waren het laatste kwartier al weggevloeid. Unuvar met een goede 1e helft, maar de 2e helft zat hij er aardig doorheen.
2 0
Woodenshoe1
Draaft Brobbey een beetje door in het fysieke trainen? Super gespierde beer, maar dat moet niet ten koste gaan van zijn snelheid en wendbaarheid.
5 -2
Ozymandias
Hij is het afgelopen anderhalve seizoen juist explosiever geworden dus ik denk dat dit momenteel nog geen probleem is. Ajax heeft hem ook lange tijd verboden om met gewichten te trainen.
3 -2
X-RaY
Ongelooflijk zonde. Typisch Ajax om een wedstrijd uit handen te geven. Zo onnodig. Alle clubs loeren op de omschakeling tegen Ajax. Als je dan een van die paar kansen benut ben je spekkoper. Ajax het spel en het 'gezicht' maar niet de punten.
6 -1
Woodenshoe1
Is volstrekt logisch dat ze dat doen, en Ajax dwingt ze er ook vaak toe. Ajax wil altijd de bal hebben, dus zit er voor een tegenstander niets anders op dan te gokken op de counter. En als je dan zelf verzuimt te scoren, kun je dit krijgen..
2 0
X-RaY
Yup. Het dodelijke is in 1 ook al een lange tijd een issue 'geweest'. Het gekke is dat het scoren veelal dan wel bij de tegenstander lukt. Liever dat ze dodelijker zijn, dan maar iets minder mooi.
2 0
X-RaY
Ongelooflijk zonde. Typisch Ajax om een wedstrijd uit handen te geven. Zo onnodig. Alle clubs loeren op de omschakeling tegen Ajax. Als je dan een van die paar kansen benut ben je spekkoper. Ajax het spel en het 'gezicht' maar niet de punten.
3 0
Woodenshoe1
In de 88e minuut balverlies door fout ingooien, tegengoal uit de tegenaanval. Meer van dat soort knullige momenten gezien. Q. Timber met afstand beste man op het veld.

Qua snuggerheid valt er nog veel te winnen.
7 0
altijdwelwat
De ingooi was idd al niet handig maar de 4 persoonlijke duels die daarop volgen zijn echt dramatisch slap. Vervolgens blijft de back achteruit rennen ipv druk op de bal zetten , en Vitesse kan hem ongehinderd binnenschieten. En dat allemaal in minuut 89.....
1 0
Ozymandias
Typische fouten van jonge talenten. Elke jeugdwedstrijd zit daar vol van maar meestal lopen ze niet zo ongelukkig af.
4 -1
Gijsje
Doe Unavar heeft geen enkel idee. DIE buitenlandse jongen is 2 klasses beter dan menig Ajax speler. EEN
bal over 15m aan spelen is al teveel gevraagd.Zorgelijk, heel zprgelijk
4 -10
jeugdvolger
Aan het aantal minnetjes is het wel duidelijk dat je talent niet herkend. Ik kijk nu al uit naar je verslag van volgende wedstrijd.. Uit tegen NAC o19
1 0
Ajax95Duivendrecht
Hij heet 'Unuvar', en hij is pas 15 jaar...
3 -1
Woodenshoe1
Laat hem nou, hij is een trolletje. Lampje waarschijnlijk
2 -2
MosesD
Gijsje, de naam alleen al haha......
1 -1
Ozymandias
Wat een onzin... Volgende keer niet de wedstrijd met je rug naar je computer bekijken. Ajax was de gehele wedstrijd duidelijk van een hoger niveau van Vitesse met relatief veel uitgespeelde kansen. In de laatste twintig minuten werd het minder en was duidelijk dat Vitesse met hun oudere spelers meer energie over had.
3 -3
Vlieske
Nou keeper....
2 0
Gijsje
Je kon erop wachten.Wat een waardeloos materiaal zeg onthutsend.
3 -8
Ajax95Duivendrecht
Dit is gewoon ongelukkig, man. Ajax de hele wedstrijd beter en had wel 4-0 kunnen staan.
3 -1
BrandjeXL
Had dit, had dat. De 019 is het jeugdteam wat het dichtst bij Ajax 1 zit en elke keer als ze verliezen, of jet YL is of gewoon de competitie, elke keer dezelfde slappe smoezen maar je hebt niet in de gaten dat door blijft werken. Dus verlies je op de laatste dag de titel tegen de Graafschap of speel je gelijk tegen Excelsior in het jaar dat Feyenoord kampioen werd. Die jongens kunnen vrijwel allemaal prima voetballen maar hebben een mentale eerbaarheid van niks.
1 -1
Ozymandias
Hoe weet je dat ze een mentale weerbaarheid van niks hebben? Het tegendoelpunt kwam niet door een gebrek aan mentale weerbaarheid. Het missen van kansen kwam ook niet door een gebrek aan mentale weerbaarheid. Het is dom pseudo psychologisch gelul om te doen alsof de o19 af en toe wedstrijden verlies door een gebrek aan mentale weerbaarheid. Jeugdelftallen verliezen nou eenmaal af en toe wedstrijden.
1 0
Woodenshoe1
Dit is een trolletje, laat gaan
2 0
Ozymandias
Wat een enorme onzin! Dit is juist een spelersgroep die barst van de individuele kwaliteit. Ze hebben minstens zes uitgespeelde kansen gehad. Alleen zijn ze niet rustig genoeg in de afronding geweest. Heb je de eerste helft uberhaubt wel gezien?
1 -3
Ozymandias
Maddy en Sint kunnen gewoon echt niet... Weet iemand eigenlijk waarom Hansen er niet bij is? De o19 van Ajax doet zichzelf echt enorm tekort, ze hadden deze wedstrijd met 4/5-0 moeten winnen maar in plaats daarvan verliezen ze door een domme fout...
6 -2
WantAmsterdam
Misschien heeft het met de wedstrijd van jong te maken, want die zitten wel beetje dun nu er velen op trainingskamp met het eerste mee zijn en onder andere, Sierhuis, matusiwa zijn vertrokken, kan me sowieso voorstellen dat Hansen af en toe wordt doorgeschoven, vind hem zich goed ontwikkelen
0 0
Tikitaka
Hansen disciplinair geschorst.
0 0
Gijsje
Jezus wat is dit slecht zeg.Unavar aanfluiting.Ik ben verbijsterd. VAN Gelder weer zo'n van Rijn type.
2 -7
Vlieske
Ze spelen gewoon goed. Kansen genoeg. Unuvar is matig 2e helft ja. Aanfluiting is weer erg overdreven.
6 0
X-RaY
Passing is erg slordig vind ik. Veel onnodig balverlies lopen elke keer de drukte in door het centrum. Goed is het zeker niet.
0 0
Ozymandias
De eerste helft vond ik qua positiespel en combinatievoetbal erg goed. In de tweede helft laten de spelers van Ajax de bal minder het werk doen. Dat komt (in mijn ogen) mede doordat Llansana en Taylor in de tweede helft positioneel niet goed spelen.
1 0
X-RaY
Eerste helft was het beter inderdaad. Zoveel energie en druk op een wedstrijd willen zetten vraagt veel concentratie van die gasten. Het blijft jeugd.
1 0
Ozymandias
Het gebeurd wel vaker dat Ünüvar in de tweede helft terugzakt wanneer hij in de o19 meespeelt. Ik denk dat hij als 15 jarige nog moeite heeft met de fitheid van tegenstanders spelers die meestal twee/drie jaar ouder zijn.
2 0
Vlieske
Daarom ook lekker laten staan. Wordt die sterker van.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, het niveau van de o17 is hij sowieso ontgroeid en qua voetballend vermogen hoort hij al bij de beste spelers van de o19.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Die keeper van Vitesse speelt de dag van zijn leven.
3 0
Ozymandias
Q. Timber is in mijn ogen de beste speler aan de kant van Ajax. Mooi om een talent te zien die voetballend vermogen koppelt aan een enorme inzet als aanjager. Ik was aan het begin van het seizoen geen groot fan van de broertjes Timber maar ze hebben zich onder Heitinga beide GEWELDIG ontwikkeld het afgelopen halve seizoen.
1 0
X-RaY
-19 doet zichzelf tekort. Niet dodelijk genoeg vandaag.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, Brobbey (twee keer) en Taylor hadden in ieder geval moeten scoren.
3 0
X-RaY
Brobbey is het scoren al een tijdje een beetje kwijt. Werkt hard maar vecht een beetje tegen zichzelf momenteel.
0 0
TimAFCA
Waar is Sontje?
1 0
Ozymandias
Taylor speelt vandaag zeker niet een van zijn beste wedstrijden. Hij komt vaak te laat doordat hij niet genoeg anticipeert op wat er gaat gebeuren. Als hij aan de bal is doet hij het wel goed. Knap zo veel tweedejaars B-junioren die zich makkelijk staande houden in de o19.
0 0
Vlieske
Unuvar erg matig vandaag. Brobbey laat even zien zeker wel snelheid te hebben.
1 -2
Ozymandias
Ik vond Ünüvar in de eerste helft goed spelen. Hij had een belangrijke rol bij (bijna) alle goede combinaties in het laatste 1/3 van het veld.
1 -1
Vlieske
Klopt. 2e helft nog niks goeds gedaan.
1 0
Ozymandias
Llansana moet zich vaker laten inzakken of zich als derde man opstellen om zo de opbouw meer te ondersteunen. Dat doet hij normaliter een stuk beter in wedstrijden waarin hij als '6' speelt. Het is trouwens een genot om hem aan de bal te zien.
1 -1
NouriVandeBeek
Unuvar is goed aanwezig. Daardoor ook een paar keer goede korte combinaties door het midden.
3 -1
Ozymandias
Ik weet dat het hier gebruikelijk is om op Heitinga te haten maar de talenten ontwikkelen zich individueel geweldig en in de loop van het seizoen zijn ze als team echt Ajax voetbal gaan spelen. Ik zie geen reden om veel kritiek op Heitinga als trainer van de o19 te hebben.
3 -3
Ajax95Duivendrecht
Unuvar stopt ontzettend veel arbeid in deze wedstrijd, zeg. Mooi om te zien.
4 0
Vlieske
Met vlagen prachtige combinaties
5 0
Ozymandias
Brobbey heeft zich het afgelopen anderhalve seizoen echt geweldig ontwikkeld. Zijn aannames worden steeds beter en zijn loopacties steeds slimmer.
5 0
DonQ
Inderdaad, kaatst er ook lekker op los deze wedstrijd. Vormt een mooi tandem met Unuvar.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Yes, ik zie beeld!
0 0
Murph
Geluid maar verder niets
0 0
Ajax95Duivendrecht
Doet de stream van Ajax het bij jullie? Bij mij in ieder geval niet.
0 0
MaxBorggreve
Nee bij mij ook niet...
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Jurrien Timber zal morgen dan wel in de basis staan bij Jong!
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Doet Brobbey morgen mee met Jong?
0 0
Wout1988
Zo te zien niet
0 0
ZeeuwsAjax34
Brobbey staat zo te zien basis bij O19. Kan iemand mij iets vertellen over die Maddy die ernaast staat? Heb ik nog niet vaak gezien.
0 0
Ozymandias
Maddy is een technisch matige draver. Die jongen had eigenlijk de o19 nooit moeten halen.
1 0
FlyingDutchMan
Zou Ajax onder 19 op livestream komen?
0 0
appeltje
Ja, als je naar het YouTube kanaal van Ajax gaat, zie je dat die livestream gepland staat voor vandaag 14:30
2 0
NouriVandeBeek
Unuvar bij de O19 vanmiddag en Hoogewerf bij de O17. Benieuwd naar die 2 in de tweede seizoenshelft.
6 0
FlyingDutchMan
Verrassend, had eerder andersom verwacht.
1 -4
AFCAdam
Ik niet.
0 0
FlyingDutchMan
Zo te zien begint de competitie vandaag weer? Nice :)
0 0