[Update IV] Ook Ajax bevestigt verhuur Orejuela

SJvanveen, 08-01-2019 om 19:05, 51361 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De Telegraaf heeft de geruchten uit Zuid-Amerika bevestigd: Cruzeiro maakt serieus werk van de komst van Ajax-verdediger Luis Orejuela. De Braziliaanse club wil de rechtsback huren, met een optie tot koop.

Ajax zou willen meewerken aan een vertrek van Orejuela en om die reden 'lijkt de poging van Cruzeiro een goede kans van slagen te hebben', zo schrijft de ochtendkrant op haar website.

Orejuela speelt sinds de zomer van 2017 bij Ajax nadat de Amsterdamse club hem voor ruim 3,5 miljoen euro overnam van Deportivo Cali. Tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdam kwam hij slechts in één Eredivisieduel in actie. Dit seizoen behoorde hij zelfs geen enkele keer tot de wedstrijdselectie tijdens de competitie. Bij Ajax staat de Colombiaan nog tot medio 2022 onder contract.

Update - 14.55 uur (3 januari 2019) - Voetbalpresident Cruzeiro bevestigt huur Orejuela

Itair Machado, de voetbalpresident van Cruzeiro, heeft in een interview met Globo Esporte bevestigd dat de Braziliaanse club Luis Orejuela voor een jaar huurt van Ajax. De verdediger zal vrijdag aankomen in Belo Horizonte om de transfer rond te maken. Cruzeiro heeft bovendien een optie tot koop bedongen bij de huurovereenkomst. Orejuela zou in dat geval voor 1,5 miljoen euro kunnen worden overgenomen.

Update - 16.05 uur (5 januari 2019) - Orejuela blij met overstap naar Cruzeiro

Officieel moeten Cruzeiro en Ajax de huurovereenkomst nog bevestigen, maar Luis Orejuela heeft op zijn Instagram-account al laten weten blij te zijn met zijn overstap. Hij schrijft: 'Dank aan God dat ik voor deze geweldige club mag gaan spelen.'

Naar verluidt wordt Orejuela voor een jaar verhuurd, waarna de Braziliaanse club de rechtsback ook definitief kan overnemen voor een bedrag van anderhalf miljoen euro.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Gracias Dios por permitirme llegar a este gran club ⚽️💙

Een bericht gedeeld door Luis M. Orejuela (@l.m.orejuela28) op

Update - 22.20 uur (6 januari 2019) - Cruzeiro bevestigt komst Orejuela

Vanuit het Ajax-kamp blijft het nog even stil, maar Cruzeiro heeft zondagavond de komst van Luis Orejuela bevestigd. De back wordt voor de periode van een jaar gehuurd door de Braziliaanse club. De Colombiaan kon onder Erik ten Hag niet op speeltijd rekenen en dus zoekt hij zijn heil tijdelijk elders.

Update - 19.05 uur (8 januari 2019) - Ook Ajax bevestigt verhuur Orejuela

In navolging van Cruzeiro heeft ook Ajax het verhuur van Luis Manuel Orejuela bevestigd. De Colombiaan wordt voor een jaar verhuurd aan de Braziliaanse grootmacht, die tegelijkertijd een optie tot koop heeft bedongen. Orejuela heeft nog een Ajax-contract dat loopt tot medio 2022. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bjorn
Laten we hopen dat hij het goed doet daar zodat hij dicht bij huis kan blijven. Ik denk dat deze jongen zich totaal niet thuis voelt in Amsterdam. Dat is niet onlogisch als je totaal niet kan aanhaken bij Ajax 1.
0 0
3*stars*3
Mooi voor hem.
Lijkt mij ook een lieve en onzekere jongen en als je dan als een buitenlandse speler komt en niet kan aanhaken....

Ik hoop voor hem dat hij het daar goed doet.
10 -2
PetrusKeizer
suc6, jongen. je hebt nog alle tijd.
6 -2
AsensioWillemsen
Orejuela en Cassierra kwamen van Deportivo Cali. Vergelijkbaar met het Heerenveen van Colombia. Logisch dat die jongens dan veel moeite hebben met de stap naar Ajax. Davinson kwam van een Colombiaanse topclub en speelde internationaal hoog, dat scheelt een hoop
15 -4
Minsc
En dat hij niet zo goed was maakte de stap naar Ajax ook moeilijk, laten we nu niet gaan doen of dat maar een kleine rol speelde.
2 0
AFCAsphere
Cali is volgens mij meer het AZ van Colombia, maar de stap blijft desalniettemin behoorlijk groot voor hen ja. Geen schande dat ze het niet gered hebben.
8 -1
Ajaxvooraltijd
AZ in Nederland net zo (allemaal mislukt).
0 -1
Hagmag
We hebben hem zien spelen.
We hebben "Nico" voor het eerst zien spelen.
Dat was toch een wereld van verschil.
Miskoop door slechte scouting.
Goede beslissing voor hem en Ajax.
Succes daar.
3 -1
OKP-AFCA
Huh je vergeet het hilarische woordgrapje met je naam.
2 -2
jackwolf
Sshtt! Geen slapende honden wakker maken nou..
2 -2
Dexy
Het beste voor alle partijen, dit.

Qua tactisch vermogen was hij niet van het niveau dat Ajax nastreeft. Het afgelopen halfjaar was hij helemaal op een zijspoor beland en kreeg hij nauwelijks nog speelminuten, mede doordat Dest zich zeer positief heeft laten zien in Jong Ajax. Daarnaast heb ik het idee dat hij zich hier ook niet helemaal gelukkig voelde. Het is toch een hele omschakeling om als jong broekie uit een derde wereldland ineens in het verre en koude Nederland terecht te komen.

Hopelijk komt die jongen weer tot leven in Brazilië en krijgt hij weer plezier in het voetballen.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Iedereen is daar blij om.
1 0
Freddy Al
Goed voor ons en voor die jongen.
1 0
ajaxwestland09
Hopen dat deze Colombiaan het waar maakt in Brazilië en ze hem definitief overnemen. Cassiera ook verhuren aan een zuid Amerikaanse club en verkopen.
6 0
Keizer020
Gegokt en verloren, het is jammer maar niet dramatisch.
3 -3
Ajaxbrl
Balen zeg! We laten de nieuwe Dani Alves gaan!
2 -8
MarLuuk76
Dat er mensen bestaan, die denken dat je met mensen altijd 100% kan weten of of ze slagen bij een volgende club is best treurig. Geen enkele voetballer is een 100% waterdichte investering. Zovele factoren die meespelen, en niet alleen de prijs. Ik vind dat het prima gaat op dit moment, en ja alles kan beter. Maar goed er zijn er vele die het allemaal beter weten.
8 -2
CruyffFootball
Kan een keer gebeuren dat je ernaast zit.
Gelukkig herstelde Overmars zich daarna door de lichtvoetige en dynamische kristensen te halen.
12 -1
Web
Overmars gaat niet over de scouting. Die zal een goed rapport gehad hebben.
Kristensen is door Olsen gescout, die ook verantwoordelijk was voor Eriksen en Dolberg.
Tagliafigo was de eerste maanden ook enorm kritiek op, ik hoor ze nu niet meer.
0 -3
insectenverdelg
te bizar voor woorden. Je geeft ruim 8 miljoen uit v
op de positie van rechtsback en uiteindelijk speelt er middenvelder uit de jeugd. dan gaat er best iets mis in dit geval ( waar overigens ook veel goed gaat). Vraag me wel af bij beide heen waarop ze gescout zijn. wat trok Marc over de streep om de portemonnee te trekken.
6 0
ghouleseddik
Het is zuur dat je miljoenen steekt in Orejuela en Kristensen, terwijl je rechtsback gewoon in de jeugd rondliep. Gelukkig kan je dat soort missers weg strepen tegen de Miliks en Sanchezen.
6 0
Bky
Haha, Overmars gaat hier nog eens winst op maken met deze constructie.
2 -3
Web
Goede zaak voor beide partijen.
6 0
Mikey Stormram
Prima zo, verlies nemen en hiervan leren als scout/Overmars zijnde. Het was voor die jongen absoluut niet goed geweest als hij was gebleven. Hopelijk komt hij daar aan spelen toe en neemt Cruzeiro hem over.
5 0
Suarez16_
Huur + optie tot koop zal Ajax dus ongeveer 2 miljoen opleveren en we behouden nog 50% van de rechten, dus mocht hij later voor "maar" 2 miljoen door verkocht worden dan houd je aan het eind dus ongeveer 3 miljoen over. Niet eens een hele slechte deal voor de 5de keus op rechtsback.
5 0
appeltje
Als Cruzeiro hem definitief over wil nemen moeten ze inderdaad 1,5 miljoen Euro betalen, maar dan krijgen ze ook maar 50% van de rechten. Lijkt me wel handig om dat te vermelden. Vraag is of deze constructie vanuit Ajax of vanuit Cruzeiro zo geïnitieerd is. Zal wel vanuit Cruzeiro zijn gekomen om de kosten te drukken.
2 0
iammike
Zoeken ze ook nog een Colombiaanse spits?
5 0
Hagmag
Goeie deal, kostte alleen maar geld en geen rendement.
6 0
Sunny_Boy
Grappig, dat de TG tegenwoordig de transfers van Ajax bevestigt.
1 -4
Petterson1964
Grappig dat jij niet kunt lezen.
2 -11
Babangida83
Kan net zo goed de nieuwe Filipe Luis worden. Kan mij voorstellen dat hij bij JAJ niet heel gelukkig was, dus dat vind ik een slechte graadmeter. Net zoals Cassierra bij Groningen ook ver zijn niveau speelt. Kan me niet voorstellen dat de scout er zo ver naast zit.
Ben benieuwd. Maar goed dat hij weggaat, zit talent in de weg en bij Ajax werkt het overduidelijk niet voor wat voor reden dan ook.
2 -9
Libero
Hij zit talent helemaal niet in de weg, want hij speelt niet (te oud voor Jong, te slecht voor 1). Kost alleen maar geld.
Maar bij zowel Orejuela als Cassierra moet er wel een heel grote ommekeer in mentaliteit plaatsvinden willen ze maar érgens slagen. Allebei veel te dromerig.
2 0
Superjan
Voor de zoveelste keer: de scouting heeft een negatief rapport over hem geschreven.
7 -1
Babangida83
Ah. Thanks. Dat gebeurde bij Labyad ook al. Verbazingwekkend dat daar dan toch zoveel miljoenen aan besteed worden.
3 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Jep Marc had tien nog geen brilletje
0 0
FWAjacied
Dat FIFA-filmpje was wel de definitieve bevestiging dat het helemaal niks met hem ging worden bij Ajax. Ze zouden toch eens een scout moeten halen die gespecialiseerd is in rechtsbacks.
5 -1
Bky
Mooi. Gewoon een ongelukkige transfer. Kan gebeuren.
8 -4
NouriVandeBeek
Bij Overmars helaas te vaak.
1 -11
Bky
Is inherent, niet meer dan bijv. PSV of Feyenoord.
2 0
NouriVandeBeek
Is ook wel zo, maar sommige aankopen zijn echt onbegrijpelijk. Stuitend zelfs. Met een goede analyse van de spelers kan je dat voorkomen. Ik blijf dat niet snappen. Natuurlijk kan je geen 100% score hebben als TD, maar heel veel mensen hadden Overmars kunnen vertellen dat Cassierra, Orejuela, Westermann, Heitinga en heel die kliek niks ging worden.
1 -6
Web
Als de scouting met een goed rapport komt, wat moet Overmars dan?
Cassiera en Orejuela pakken verkeerd uit, en Sanchez, Tagliafigo en Neres goed.
1 0
Minsc
Ach ja, dat heb je bij melk uit de supermarkt ook: 2 van de 5 keer zuur. Kan gebeuren, niks vreemds aan.
0 0
Lazell
Zijn wel allemaal aankopen voor bedragen waarmee je wel een keer een fout mag maken. Zo'n Neres, Lainez, Ziyech, Blind en Tadic voor 10 miljoen moet goed zijn en dat zijn ze ook tot nu toe.

Daarbij is het heel belangrijk om de mega uitgaande transfers te behouden en dat doen we met regelmaat. Klaassen voor 27, Sanchez voor 40, Milik voor 30, aankomend De Ligt en De Jong. Daarmee kan je veel goedmaken.

Ajax is de afgelopen jaren aan de scouting gaan werken met Veldmate en Doesburg, dus hopelijk wordt het in de 'gokjes-prijsklasse' nu ook een stuk accurater. Onder de streep ben ik héél tevreden. Nu al.
2 0
Web
Helemaal mee eens, voor een koopje heb je soms geluk nodig.
Zodra er grotere spelers bedragen bij komen, doet hij het uitstekend
1 -1
Lazell
Hoop dat we naar een situatie toe gaan waarin we geen koopjes meer doen. Een stuk of 5/6 ervaren spelers (25-30jaar) zoals nu, aangevuld met 5/6 van de grootste talenten van de wereld.
0 0
gi0vanni
Grootste talenten van de wereld? Dat tijdperk is in grote getallen voorbij. Er paar talenten kan wel als je geluk hebt maar de grote clubs pikken ze in. Zo is het jammer dat o.a. Redan is vertrokken want dat is een doelpunten machine. Ff wachten op Unuvar dat is lijkt een grote te worden.
0 0
Oliveira
@nourivandebeek: Noem mij eens 1 technisch directeur die nog nooit in z'n carrière een verkeerde speler heeft aangetrokken. Het is makkelijk om te kijken naar alles dat niet goed gaat en de dingen die wel goedgaan volledig te negeren.
2 -1
Bky
Achteraf ja. Westermann heeft volgens vele in Ajax 1 vooral in de kleedkamer een grote waarde gehad trouwens.
3 -1
Ajax_026
Wat dacht je van een geblesseerde Cuenca huren...
1 0
Luie
dat is wel een hele oude koe
0 0
Minsc
Overmars heeft ook diverse jongere koeien op z'n conto, weitje vol.
0 0
Ajaxbrl
Ach ja je haald er een paar voor een miljoen of 5 per speler , Dan kunnen er een paar mislukken (Orejuela , Cassierra) , Maar de gene die wel slagen (Sanchez , Tagliafico) verkoop je uiteindelijk weer voor megabedragen en je bent weer uit de kosten en boekt daarnaast nog vette winst ook.
9 -3
Jelephi
Geprobeerd en mislukt. Jammer, voor 3,5m kan je er ook weinig aan verliezen afgezet tegenover de inkomsten die we jaarlijks maken op andere transfer.

Succes in Brazilie.
7 -4
Ajax27
TJah, gegokt, en verloren. Soms win je met buitenlandse talentjes, soms verlies je. Sommige spelers aarden in dit kikkerlandje, anderen totaal niet. Ik hoop voor 'm dat het lukt, al krijgen we er maar een miljoen voor. Verlies nemen en doorschakelen.
8 -3
chrisjuhhh
En toch had hij veel in zijn mars en denk ik dat er gewoonweg te weinig vertrouwen in hem was wat je terug zag in hem , maar niemand is perfect .

Deze deal pakt voor Overmars goed uit en verdient zijn geld terug 3,5 miljoen dus geen miskoop !
1 -9
Stone020island
Hoofdklasse nivo backje dit. Ongelofelijk dat hij ooit bij ajax is beland. Dat filmpje van die skillgames bevestigd deze uispraak
3 -1
AjaxPassion
Waar haal jij vandaan dat hij zijn geld terug verdient???
5 0
chrisjuhhh
doe eens een rekensom maken dan kom je er wel uit , want er staat optie tot koop plus huur en denk jij dat hij gratis verhuurd wordt ?
1 -6
AjaxPassion
Als je zo gaat beredeneren dan kostte Sulejmani niet 16 of 18,5, maar zelfs 25 miljoen. En dan Heeft Klaassen ook niet 27 miljoen pure winst opgeleverd aangezien hij waarschijnlijk zo'n 5 miljoen salaris heeft ontvangen in die tijd.

Verder wat ze hieronder al zeggen. Bij verhuur van een kansloze speler zoals Orejuela blijft Ajax waarschijnlijk nog minstens de helft van zijn salaris betalen, dus in tegenstelling tot geld terugverdienen, kost hij alleen nog maar meer geld tijdens zijn verhuur.
0 0
Libero
Verhuur is meestal voor een fractie van het salaris en soms inderdaad gratis. En als niet-EU speler verdient hij bij Ajax sowieso meer dan een Cruzeiro zou willen betalen. Voor dat geld zijn er grotere vissen dan Orejuela te vangen in Zuid-Amerika.
0 0
Babangida83
Ja, over t algemeen wel.
0 0
Ferd
Hij had veel in z’n mars? Wanneer en waar? Want vanaf moment 1 was duidelijk dat hij niet van Ajax niveau was.
5 -2
Ozymandias
Ik vind persoonlijk dat het pas vanaf moment twee duidelijk was dat hij niet van Ajax niveau was. In zijn eerste wedstrijd met Jong Ajax tegen Jong PSV speelde Orejuela geweldige met een aantal goede voorzetten. Daarna is hij nooit meer in de buurt van dat niveau gekomen.
3 -6
Ferd
Die wedstrijd was hij niet geweldig, ook daar was het duidelijk dat hij never nooit Ajax 1 niveau zou worden.
0 0
chrisjuhhh
lag aan de spelers rondom hem en je heb gelijk in deze .

Een hoop praat elkaar na zonder iemand ooit gezien te hebben in het eggie , maar oke .
1 -2
Sampaoli
Speelde hij 'geweldig'. Haha hou toch op. Toen haalde hij een redelijk niveau, maar nu overdrijf je enorm.
5 -5
Ozymandias
Hij was die wedstrijd by far de beste speler van de wedstrijd. Hij verdedigde goed, bespeelde de gehele flank en had veel goede voorzetten. Hoeveel meer had hij moeten doen om een geweldige wedstrijd te spelen?
5 -2
Sampaoli
Is gewoon niet waar, haha. Neres en Cassierra speelden die pot ook mee en waren allebei overduidelijk een stuk beter dan Orejuela. Net als Matusiwa. Maar dit fabeltje dat hij 'by far de beste speler van de wedstrijd was' kun je best mensen wijs maken. :')
2 0
DeKenner
Waaruit concludeer jij dat hij veel in zijn mars heeft? Ik heb hem helaas niet kunnen betrappen op veel talent. Hetzelfde geldt voor Kristensen. Ze zijn allebei niet goed genoeg voor Ajax. Met Mazraoui en Dest hebben we gelukkig toch nog goede opties op de RB.
5 0
chrisjuhhh
Ik volgde hem een tijdje en zag dat hij wel technisch en hard was / is , maar door te weinig vertrouwen liep hij geforceerd rond op de toekomst .
1 -2
PJSM
Verwacht dat Marc zelfs hier nog een mooie deal van weet te maken. Marc held.
2 -4
FlyingDutchMan
Snap alleen niet dat hij nog amper minuten heeft gemaakt bij Jong Ajax, dat zou toch zijn podium moeten zijn om belangstelling te wekken en voor Ajax om nog een fooi terug te krijgen. Minder dan Bakboord zal hij het ook niet doen..
2 -4
LuisManuelOrejuela
Hij is niet speelgerechtigd in Jong. Alleen spelers geboren na 1 januari 1996 mogen dit seizoen in actie komen en hij komt uit 1995.
2 0
FlyingDutchMan
Ah thanx, vandaar scherp!
0 0
behangdelul
Is dat aan te fietsen, Cruzeiro?
1 -1
Oliveira
Als de Beringzee volledig is bevroren moet het theoretisch mogelijk zijn. Alleen wanneer is een hele andere vraag.
1 0
AFCZlatan
Als je een waterfiets hebt wel
2 0
insectenverdelg
Alleen als je nu vertrekt.
2 0