Slecht Ajax pas na strafschoppen langs Roda

FinnDekker, 19-12-2018 om 23:30, 104620 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax is door in de beker na een dramatische wedstrijd tegen Roda JC. De Amsterdammers kwamen via Dusan Tadic op voorsprong, maar nog voor rust werd de stand gelijk. In de tweede helft vielen er geen goals meer, hetgeen ook in de verlenging niet gebeurde. De strafschoppen, die uitkomst moesten brengen, werden vervolgens beter genomen door Ajax.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd dan Ajax. Het plan van Roda was duidelijk: toeslaan in de counter. Twee keer lukte dat bijna. Ajax had moeite met de uitbraken van de Limburgers. Na tien minuten werd het echter in het zadel geholpen door scheidsrechter Serdar Gözübüyük met een strafschop. Tadic ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Daarna was Roda een hele lange tijd niet meer gevaarlijk.
 
Ajax schoot via onder meer David Neres en Perr Schuurs daarna een aantal keer op goal, maar tot een hele gevaarlijke poging kwam het niet. Aan de andere kant greep Lamprou een aantal keer makkelijk maar succesvol in. Tegen het einde van de eerste helft aan ging het echter alsnog fout. Het centrum van Ajax werd simpel omspeelt door Mario Engels, waardoor Lamprou moest ingrijpen. De doelman was alleen te laat en dus ging ook bij Roda de bal op de stip. Deze werd verzilverd door Mitchell Paulissen. Men ging daardoor met een gelijkspel de kleedkamer in.
 
Na rust werd Ajax, dat met een fors gewijzigd team was begonnen aan het duel, maar sporadisch gevaarlijk. Pas na het inbrengen van Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt liet Ajax zich iets meer gelden. Het waren de invallers die beiden met een harde, lage knal de keeper tot twee moeilijke reddingen dwongen. Roda deed in de tweede helft alleen nog maar aan verdedigen.  
 
Te vaak had de ploeg van Erik ten Hag echter slordig balverlies. Weinig Ajacieden haalden hun niveau in Kerkrade. Ajax deelde slechts speldenprikjes uit. Roda liep ondertussen steeds verder naar achter. Succesvol, want Ajax wist niet meer te scoren in de reguliere speeltijd, en dus kwam een verlenging na negentig minuten.
 
In de eerste helft van de verlenging kwam het gevaar van Roda, waar Engels alleen op Lamprou af kon stormen. Gelukkig voor Ajax greep Schuurs uitstekend in. Niet veel later hield Lamprou Ajax op de been met een goede save. In het tweede deel was Ajax vervolgens een stuk beter. Ajax had namelijk moeten scoren via Kasper Dolberg, die netjes werd bediend door Rasmus Kristensen. De kopbal van de Deen werd echter gekeerd door de uitstekend keepende Radomir Novaković.
 
Net als in de tweede helft werd er ook in de verlenging niet gescoord. Ten Hag bracht nog wel André Onana, die bij Ajax de strafschoppen moest gaan stoppen. Matthijs de Ligt miste zijn penalty, maar Tadic, Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Daley Blind schoten raak. Bovendien hield Onana een strafschop van Paulissen tegen en miste ook Engels namens Roda. Door de winst plaatste Ajax zich voor de volgende ronde.

Opstelling Roda JC: 

Novakovic; Dijkhuizen, Eijma, Werker, Jensen (Verburgh 46'), Vansteenkiste; El Makrini (Remans 99'), Milts (Souren 99'), Gnjatic; Paulissen, Engels.

Wisselspelers Roda JC:

Mertens, Hamers, Väyrynen, Schlösser, Remans, Djim, Verburgh, Zotti, Souren, Keulen.

Opstelling Ajax:

Lamprou (Onana 118'); Kristensen, Schuurs, Blind, Wöber (De Ligt 68'); Eiting, Labyad (Dolberg 68'), De Jong; Neres (Cerny 91'), Huntelaar, Tadic.

Wisselspelers Ajax:

Onana, De Ligt, Sinkgraven, Dolberg, De Wit, Cerny, Gravenberch en Bakker.

Doelpunten:

0-1 Tadic pen. (13')
1-1 Paulissen pen. (36')

Strafschoppen (ABBA):

0-1 Tadic scoort
0-1 Engels mist
0-1 Paulissen mist
0-2 Huntelaar scoort
0-2 De Ligt mist
1-2 Gnjatic scoort
2-2 Verburg scoort
2-3 Dolberg scoort
2-4 Blind scoort

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Laten we koesteren dat we door zijn en het volgende bekerpotje serieus nemen.
1 -1
HansBeus
Als de grote leegloop begint deze zomer is ons aller Ajax weer terug bij af, honderden miljoenen op de bank en we kunnen geen één vaste (dragende) basis vast houden, ga daar aan werken Ajax!! zoals het nu gaat met steeds als we een goede speler hebben dat hij gelijk weggekocht word, daar moeten we ons tegen wapenen geef die paar (extreme) dragende spelers ook een salaris dat vertrekken voor geld geen optie is voor die spelers!.. Ajax wil met de grote jongens meedoen, daar horen ook grote jongens salarissen bij en dan kan het volgend jaar en het jaar daarna wel wat worden, ook in Europa we moeten nog een stap groter gaan denken! anders zijn we in twee jaar weer terug bij af!. want de vertrekkende spelers zijn niet zomaar in te ruilen want die zijn er gewoon niet!..
1 0
WillyBrokamp
Niet iedereen is bestand tegen de donkere dagen voor Kerst. Kop op, na morgen wordt het langzaam weer lichter!
0 -1
Babayaka
Neem een xanaxs of Prozac.
0 -1
Minsc
Maar dat hogere salaris krijgen ze ook in Engeland of Spanje en daar is de competitie ietsepietsje aantrekkelijker om in te spelen.
0 0
jackwolf
Ach, verleden jaar verloren we dit soort bekerpotjes nog. Net als psv dat nu ook deed.
Ik las dat Man City en PSG bv ook maar net met de schrik zijn vrij gekomen in de beker.
Staan lekker scherp voor zondag.
0 -1
meerzicht
Wedstrijd snel vergeten op naar zondag en dan ff rust
1 0
DeMeervanweleer
8 nieuwe spelers met elkaar een vervelend potje op kunstgras in het gedegenereerde Kerkrade laten spelen is ook de Goden verzoeken. Je kunt het eigenlijk alleen maar verkeerd doen als B ploeg. Natuurlijk speelde Eiting slecht, was Labyad onzichtbaar net als Neres. Was Huntelaar onhandig en Wober als linksback een beetje zielig. Waren Blind en Tadic niet in staat enige lijn te leggen in het spel en was Kristensen ook heel matig, zelfs zijn beweging buitenom en voorzet bleven in de tas.
Maar alle dramaqueens ten spijt is het nu niet ineens allemaal niks met Ajax. Th heeft een afweging gemaakt en dat heeft niet zo goed uitgepakt, gelukkig heeft dat niets in resultaat uitgemaakt. Duidelijk is wel dat er op bepaalde posities echt door geselecteerd moet worden.
Eiting, Kristensen en Lamprou zijn niet goed genoeg. Labyad twijfel ik over en De jong zit in de vormdip waarin elk groot talent terecht komt. Dat het niet zo opvalt tekent zijn talent, die komt er wel.
3 -1
Freddy Al
Ik vind ook dat Ajax de beker serieus moet nemen maar ik begrijp wel dat Ten Hag spelers spaarde gezien het aantal wedstrijden tot nu toe.
Geen reden voor paniek ,wel een wake-up call.
Het maakt ook duidelijk dat het veel betere spel van een volledig A-team geen vanzelfsprekendheid is.
Benieuwd wie we gaan loten,ik hoop een thuispotje.
0 0
Juichtoon
Blijft gewoon verkeerd van onze club om niet met de A keuze in de beker te spelen. Al jaren en het levert ons niets op.
0 -1
Knalpot
Kom op we hebben het hier over de beker. Als we die winnen dan wordt er denk niet eens een huldiging gepland.
1 0
chloorbestendig
Hoop nieuwe accounts aangemaakt sinds er 1 mindere wedstrijd gespeeld is. Welkom allemaal, zijn jullie er zondag ook als we Utrecht van de mat af tikken of zijn jullie hier omdat je je eigen miserabele leventje weerspiegeld zag in die zaadpot van gister?
0 -5
godenzonenssuper
Ik zie vrijwel alleen maar accounts die weer de mond vol hebben over Eiting, Schuurs en Frenkie maar geen woord durven te zeggen over Huntelaar.
Het zegt weer vrij veel allemaal.
0 -4
Freddy Al
Wat dan ???
0 0
De Meer 020
Frenkie moet weer iets lichtvoetiger worden zoals vorig seizoen. Heb het gevoel dat hij daardoor ook meer twijfelt aan de bal. Je ziet hem haast niet meer in aanname passeren. Door die twijfel duurt het allemaal net te lang. Is nog steeds vast aan de bal.
Vorig seizoen draaide hij weg en was daarna ook echt weg bij zijn man.
1 0
Schip
Jammer. Het was niet echt een B team met zoveel A spelers, maar je hoopt op een WII scenario zoals onder Bosz. Daar speelde de B keuze echt fantastisch, waardoor drie spelers gelijk promoveerden naar de basis van het eerste.

Aan de andere kant: Roda is vrijwel altijd een moeilijke pot. Zit iets in de lucht daar of zo. Net als Utrecht. Wat dat betreft zijn de mannen nu gewaarschuwd. En een keertje op pingels doorgaan is op een of andere manier niet slecht voor het teamgevoel. Beter dan elke x met 8-0 winnen zonder tegenstand.
1 0
Freddy Al
IK snap je maar onder Bosz ging het ook helemaal fout tegen Cambuur, dat is ook wel een beetje logisch als je veel getalenteerde maar weinig ervaren spelers opstelt, er is dan weinig balans in het spel en zelfs in een wedstrijd zijn spelers nog niet constant genoeg.
Uiteindelijk moeten ze allemaal dat station passeren en hun neus een keer stoten,niks mis mee.
0 0
Schip
Ja, is ook zo. Bedoel ook niet dat het onder Bosz wel goed ging, maar dat je hoopt dat de B keuze verrast. De kwaliteit is nl nog hoog.
0 0
trainerdv
Jammer dat het meteen weer "dramatisch" genoemend wordt in de openingszin. Thuis kansloos 0-2 verliezen van bijvoorbeeld Fornuna, dát is dramatisch. Dit is doorbekeren na een mindere wedstrijd met een B-team.
2 -1
Caparzo
Wedstrijd was nuttig daar er veel lering uit is te trekken, voor spelers, EtH en Marc. Een wake-up ga ik vanuit maar toch door.

Verder zijn er spelers voor zondag gespaard, die pot is één van de belangrijkste van dit seizoen.

Resumé, onder de streep tevreden.
1 -1
PJK54
Ik heb me zitten verbijten gisterenavond nee niet alleen om die scheids maar ook aan onze 2e garnituur want als je dan de kans krijgt grijp die dan ook voor 120% aan maar nee hoor ze dachten dat doen we wel ff dus op halve kracht nou dat hebben we gezien wat een foutenfestival de ene slechte paas na de andere voorzetten die niet aankwamen enz. enz. Ik denk dat Marc heel snel op zoek moet naar adequate vervangers en jongens als Eitink, Labyad en Schuurs verhuren en laten rijpen.
1 0
HZMKK
Careltje Eiting: basis tegen Heracles PSV en nu Roda......
NOOIT meer opstellen!!!
7 -3
Petterson1964
Dit is echt het typische AS opportunisme.
Hahaha geweldig.
2 -1
Gerrr
Als je speelt met Eiting breng je jezelf steeds in de problemen.
Deze jongen verhuren en ervaring op laten doen in eredivisie en hopelijk komt hij dan veel beter terug.
2 -1
Bloedgezellig
Het is heel simpel mocht EtH het beker toernooi niet serieus nemen en constant met een veel minder team aantreden en daardoor uitgeschakeld worden dan rest hem maar een ding en dat is kampioen worden en mocht dat niet lukken dan kan EtH zijn kofferx pakken eigenwijze lul.
6 -2
Sampaoli
Met zoveel wissels die wedstrijdritme en automatismen missen is dit spel niet verwonderlijk. Toch is het wel zorgwekkend (met name op het oog op volgend seizoen) dat er weinig aan de deur geklopt wordt. Ziyech, De Jong en De Ligt gaan vertrekken. Neres, Eiting en Schuurs zijn absoluut nog niet klaar om deze spelers op te volgen zonder dat we heel veel kwaliteit verliezen. Functioneren van jeugdopleiding moeten we ook goed onder de loep nemen, want er komt na het vertek van Jonk bar weinig door. Heitinga en Reiziger maken spelers eerder slechter dan beter.
6 0
Freddy Al
Niet vergeten dat ook Ziyech, de Jong en de Ligt veel beter renderen in een ingespeeld elftal ,dat geld dus ook voor de newbee's.
Ik denk dat de jeugdopleiding minder pareltjes bevat dan pakweg 2 jaar geleden maar exceptioneel talent heb je of niet ,dat is niet echt aan te leren.
Neres mist ritme en dat geldt helemaal voor Eiting en in mindere mate Schuurs.
Toch zie ik wel degelijk mogelijkheden met die gasten, eenmaal op elkaar ingespeeld gaan de automatismen meehelpen en komen spelers ook aan hun eigen spel toe.
Daarnaast is Marcie al bezig op de transfermarkt en dat zal nog meer gaan spelen naar volgend seizoen toe.

IK blijf de moed erin houden.
0 0
Suarez16_
Neres kan Ziyech prima opvangen. Neres haalt mits fit wel 15 goals en 10 assists. Gister had hij zijn dag gewoon niet, maar hij heeft het de afgelopen 1,5 jaar prima gedaan. Over Eiting heb je zeker gelijk. Schuurs zie ik wel wat in, maar moet net als Matthijs in het begin nog een beetje een kerel worden en gewoon zijn lichaam er in zetten. Die jongen komt er wel, maar is er nog niet klaar voor. Kan het beste 1,5 jaar rijpen bij een heereveen. Toch zou het voor die jongens ook fijner zijn geweest als Nico, Mazraoui, Schone, Van de Beek, Onana en Dolberg mee deden ipv een Labyad, Lamprou, Kristensen en Wöber als linksback. Neres zocht een paar keer de combinatie, maar waar hij de bal van Ziyech altijd terug krijgt draaide Kristensen weer terug om risicoloos op Schuurs te spelen.
2 0
Sampaoli
Roda stond heel compact en onze backs waren voetballend (in de kleine ruimte) te beperkt om combinatievoetbal vanaf te vleugel te proberen. Het centrum was zó druk, niet gek dat Labyad onzichtbaar was. Problematisch is wel de vorm van Eiting, die was echt afschuwelijk slecht gister. Cerny viel in mijn ogen goed in, fris en doelgericht; beter dan Neres. Dolberg idem, bracht snelheid en voetballend vermogen. Viel me tegen dat de grote mannen: De Jong, Blind en Neres het niet konden brengen gister.
3 0
jarenfan
Die Labyad is toch een miskoop,......
Geen Ajax nivo !
2 -2
Stroeve
Slechte wedstrijd, gelukkig gewonnen, snel vergeten en weer doorgaan. Jullie maken me trots om Ajacied te zijn!
1 0
ajaxx123
Wat is er toch met Eiting, slechtste man van het veld. Ongelooflijk hoe veel klote ballen hij gegeven heeft. Alles breed en terug, wanneer hij vooruit moest spelen constant achter de man, te weinig snelheid in de passing, verkeerde been. Had deze jongen ooit wel redelijk hoog zitten. Met Jong tegen Twente was het ook al matig..
1 0
Sergevanw
Wat een drama reacties soms! Dit kan gebeuren en zo’n wedstrijd mag er best een keer tussen zitten! Schuurs prima gespeeld! Eiting wober neres labyad heel matig
0 -1
Frank1978
Het was niet best gister en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit, maar ik ben wel blij dat we een ronde verder zijn. Toen ik de opstelling zag, was ik al een beetje bang dat het wel eens een moeizame avond zou kunnen worden. Naar mijn mening moet je niet op zoveel posities wijzigingen doorvoeren, hooguit op twee of drie. Wel kun je eventueel spelers eerder wisselen en zo wat rust geven wanneer je 3-0 voor zou staan...

Bekervoetbal is toch altijd apart. Je ziet ontzettend vaak verrassingen, ook bij buitenlandse topclubs. Zo'n Roda heeft niks te verliezen, geeft 110% en dan kun je het als Ajax zijnde lastig krijgen, zeker op (weer) dat kunstgras...

Ik hoop dat nu hiervan is geleerd, voortaan echt met een sterke beginopstelling starten AUB. Komende zondag tegen Utrecht wordt weer heel anders, heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, misschien is deze moeizame pot, hoe gek dat ook klinkt, wel even lekker. Mag hopen dat iedereen zich nu weer realiseert dat alles gegeven moet worden en dan geeft de kwaliteit die er is meestal de doorslag. Hopelijk weer met Hakim ook zondag! We love you, Ajax!
1 0
Babangida83
Wij hebben het traditioneel gezien altijd lastig in Kerkrade. Dus ben met je eens. 8 wissels is niet zo handig.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Snel vergeten en het is duidelijk dat bepaalde reservespelers niet het niveau kunnen halen als die van de basisspelers. Ajax moet goed kijken welke jeugdspelers eraan komen en ook aan verhuren denken.
0 0
MaximilianRosse
Deze wedstrijd heeft ook iets positiefs gebracht. Een aantal spelers zijn niet van niveau Ajax. Eiting viel gister keihard door de mand maar was zeker niet de enige. Schuurs heeft nog lang niet niveau Ajax 1. In de winterstop zou ik ze allebei verhuren. Ik snap sowieso niet dat Ajax Schuurs niet nog een seizoen aan Fortuna heeft verhuurt. Eredivisie ervaring is veel beter dan bij Jong Ajax voetballen. Kristensen en Labyad kan je beter verkopen. 12,5 mio door de wc gespoeld. Wöber nooit meer linksback. Je kan het die jongen niet eens kwalijk nemen. ETH moet weten dat Wöber totaal geen linksback is. Verder had echt iedereen behalve Onana een off day. Snel vergeten deze wedstrijd en volle bak zondag tegen die gekkies uit Utrecht.
5 -1
ziz0u.
volledig mee eens.. die paar keer is nu wel erg duidelijk geworden dat wöber geen linksback is..
0 0
mvdk
Ik zat te denken: Misschien kunnen we Renato Sanchez halen van Bayern? Hij was ook golden boy, maar is daar aardig naar de klote gegaan.
2 0
wendoo9
Niet te veel aandacht aan deze wedstrijd besteden mensen.Dit was een tussendoortje. Laat dit aan de media en Ronald de Boer over om te zeggen hoe slecht dit Ajax weer was. Kunstgras * 8 andere spelers * Verschrikkelijke stadion * En sommige spelers die niet begrijpen dat je niet continu door het midden moet voetballen en het spel breed moet houden. Roda deed het niet slecht. Ze speelden compact en erg goed voor hun doen. En als je denk met een B team te komen, kan je ook van een Roda of een ander club verliezen is gebleken als je denkt het klusje zomaar te kunnen klaren op je dooie akkertje.
1 -3
Babangida83
Alles ging langs de zijkant. Dat is juist wat er mis ging. Laatste kwartier ging er meer door het midden en toen kwamen er ook wat kansjes.
0 0
Capi86
Labyad heb ik helemaal niet eens gezien ook ! ?
Maar verder weer genoeg andere spelers gezien die gewoon niks in een Ajax shirt te zoeken hebben. Daar moet je gewoon afscheid van nemen of verhuren, in ieder geval een statement geven dat dat niet het nivo is wat je na wil streven.
Champions League nivo... moet en kan snel komen zonder dat dat jaren aan "opleiding" kost wat ook bewezen is de afgelopen jaren. Gewoon goed scouten
Gasten als Wober, Kristensen, Eiting (pak even de jonkies) laten gewoon middelmatige tegenstanders denken dat er 'iets' te halen valt. Dat worden 9/10 later Veltmannetjes, ofwel niet Ajax waardig. Natuurlijk, Schone was ook niet meteen de speler die hij nu is, maar hij is overal gebruikt daar waar nodig zonder zeuren. Kijk zo kan het ook, met dank aan vooral zichzelf.
Voor mij is Schone de allerschonste van Ajax1. Is al jaren lang fenomenaal maar wat hebben velen hier daar jaren voor nodig om dat in te zien.
0 0
Felix Gassenlicht
Het goede nieuws is dat wij vorige jaren eruit vlogen na dit soort wedstrijden en nu niet. Daarbij 8 invallers, veel spelers rust met het oog op zondag. En ook een totaal niet ingespeeld team. Het slechte nieuws is dat er een aantal toch weer behoorlijk door de mand viel zoals Wober, Kristensen, Labyad. M.a.w. de kwaliteit op de bank baart zorgen.
1 0
KJHuntelaar25
Krijg een beetje flashbacks van dijks als ik naar Kristensen kijk...
3 -1
DJPostma
Toegegeven, het was een ontzettend slechte pot, maar laten we niet vergeten dat dit soort bekerpotjes er altijd tussen zitten (PSV dat thuis van RKC verliest). Ajax is 4 jaar op rij in deze ronde gesneuveld. Ik ben heel blij dat we nu aan het langste eind hebben getrokken, hoe slecht het ook was. De laatste 3 bekerrondes maar met een iets beter elftal spelen (Onana, De Ligt, Ziyech basis) en die beker is van ons.
6 -1
Bennyben
Kristensen hoeft wat mij betreft nooit meer in Ajax 1 wat een blind paard zeg zal weer een opluchting zijn als Veltman op de bank zit in plaats van hem
0 -1
PetrusKeizer
zo, dat hebben we ook weer mooi gehad. Wat n gezeur, bekijk t ns positief. Als er spelers zijn die niet basis staan en zo'n wedstrijd mogen/moeten spelen, en ze, of enkelen ervan, voldoen niet, dan geeft dat toch nuttige info? Vooral als je bij meerdere gelegenheden steeds tot dezelfde conclusie komt over n bepaalde speler. Dus die zogenaamd 'mindere' potjes met zogenaamde B-elftallen is niets mis mee. Vooral als je die potjes wint.
2 -1
Stibba020
Schandalige vertoning
2 -2
Multi
Los dat het spel van Ajax waardeloos was, vond ik het meest vervelende om te zien toch wel dat de niemand van de B keus met passie en inzet speelde. Ik snap de je niet op elkaar ingespeeld bent en geen ritme hebt, maar als je al geen passie en vechtlust op de mat brengt dan gaat het hem al zeker niet worden. Ik denk dat doorselecteren bij sommige al niet meer kwaad kan: Orejuela, Kristensen, De Wit, Eiting en Labyad.
3 0
HilversumNoord
Amen. Je wilt door het vuur om te laten zien dat de trainer ongelijk heeft? Vooral Labyad. Mijn god. Hij liep nog net niet met zijn handjes in zijn mouwtjes. Schandalig! Rot op met deze lui.
1 -1
WillyBrokamp
Ajax heeft er al bijna een hele competitie aan officiele wedstrijden opzitten (31 dacht ik) Mogen daar ajb een paar k@twedstrijden tussen zitten ? Natuurlijk was het heel matig gisteren met een 11tal dat op acht posities is gewijzigd maar we moeten niet gaan paniekeren.
Zondag wordt een heel ander verhaal. Utrecht zal zich niet kunnen inhouden en erop willen vliegen. Die ruimtes gaat Ajax benutten.
4 -4
DeSlagerVanBilbao
K*twedstrijden mogen best, maar dan niet tegen een middenmoter uit de eerste divisie. 8 andere posities? Dan is het een kwaliteitsprobleem en een schrijnend gebrek aan instelling, passie en beleving. Middelmaat regeerde gisteren in Kerkrade. Ajax onwaardig.
2 -1
Synzo
Ik hoop inderdaad dat dit ook word meegenomen en meegewogen. Die mindere spelers trekken ook de andere mee naar beneden. Was alsof we 3 jaar terug in de tijd waren!
1 0
Duif63
Dramatische wedstrijd, maar het geeft toch wel een lekker gevoel om ook eens op deze manier een wedstrijd te winnen. Zondag wel graag wat beter voetbal.
2 -1
Dennis1964
Ja maar Utrecht weet nu hoe ze moeten spelen.
0 -1
Gooseman
Zo snel kunnen ze geen kunstgras in de Galgenwaard leggen.
0 0
Duif63
Dat weten ze toch wel hoor. Advocaat is door al die CL wedstrijden perfect op de hoogte.
0 0
RensvN
Ik snap die negativiteit echt niet.
We hebben op kunstgras met een veredeld b-elftal tegen een ultra defensieve ploeg in het zuiden van Limburg de overwinning uit het vuur gesleept. Het liep inderdaad niet soepel maar wat hadden jullie dan verwacht, een gala voorstelling?

Bekijk het eens positief, we doen na de winterstop nog mee voor 3 prijzen, hebben een fantastisch elftal met mega-talenten en kunnen bij vlagen genieten van heerlijk spel.
7 -5
DeWijsneus
Eens. Hebben denk ik de afgelopen 10 jaar niet zo goed en constant gespeeld als dit afgelopen half jaar. En als je dan nu sommige reacties ziet.... Wow!
2 -2
DeSlagerVanBilbao
Kwaliteit moet altijd de doorslag geven, niet penalties. 'B'- elftal zegt alles over de kwaliteit van de basisspelers. We verwachten geen 0-8 maar tegen een Eerste Divisie ploeg moet je makkelijk kunnen winnen in 90 minuten. Penalties is gewoon een schande, voor hetzelfde geld lig je eruit.
2 -1
RensvN
Zulke wedstrijden heb je er altijd tussen, bovendien zijn bekerwedstrijden altijd wedstrijden op zich. Roda heeft natuurlijk 200% in zo'n wedstrijd, die hebben niks te verliezen.
1 -1
DeSlagerVanBilbao
Pappen - nathouden, zachte heelmeester. Tweede garnituur had alles uit de kast moeten halen om het ongelijk van Ten Hag te bewijzen. Sommige dingen kun je op trainen: afwerken op goal, corners, vrije trappen etc etc. Passie, beleving en goede wedstrijdmentaliteit heb je of dat heb je niet, daar kun je niet op trainen. Jeugdopleiding leidt technisch zeer verfijnde watjes op, enkele uitzonderingen daargelaten. En als ze niet worden opgeleid dan worden ze wel gekocht.
2 -1
Leviathan
Je kan ook niet altijd goed spelen en dan kan je zo'n dag beter tegen Roda hebben dan in de CL of psv of iets..
1 -2
DeSlagerVanBilbao
Die DAGEN tegen PSV hebben we al gehad. In april in september 2018. Om je kapot te schamen de instelling en gebrek aan vechtlust, passie en beleving. Net als vandaag.
2 -1
DeSlagerVanBilbao
Tweede garnituur is niet goed genoeg. Gelukkig kunnen er maar maximaal 3 invallen als het nodig is....Overmars heeft wat te doen als Ziyech, Onana, De Ligt en De Jong vertrekken. Maar weer op de middelmaat-toer en/of 19 jarigen aantrekken (die je zelf niet opleid) als directe versterking? Hou mijn hart vast deze zomer......Ook duidelijk: al met al heeft Ajax veel te veel betaald voor Daley Blind. ManU lacht de ballen uit de broek......
0 -5
Bky
Wie de fuck ben jij eigenlijk? Een slechte wedstrijd in een tot nu toe geweldig seisoen en opeens allemaal rare nieuw accountjes zoals deze die hier net doen alsof we een rampseizoen draaien.
1 -2
DeSlagerVanBilbao
24 jaar seizoenskaart, EU NL en in het bezit van een kaartje voor het uitvak voor de wedstrijd van zondag. Wie de fvck ben jij dan? En ook al is mijn account wellicht niet zo oud als die van jou.....who the fuck cares, jij hebt waarschijnlijk heel veel tijd om handen om je hier op AS uit te leven. Alleen op internet ventje.....ik reis Ajax altijd achterna in de tussentijd dat jij je toetsenbord aan het misbruiken bent.
0 0
glob
Echt onzin. We hebben met dit team al €60.000.000,= verdient en heel europa wil de talenten van ajax. Dus de investeringen hebben een prima rendement.
2 -1
DeSlagerVanBilbao
Heb het over het tweede garnituur, Einstein. En Daley is een watje. Wel een echte Ajacied hoor, maar wel een watje.
0 -5
Sterretje73
Ga fietsen man...zeiksnor
1 -1
DeSlagerVanBilbao
Jij bent geen Ajacied, da's duidelijk.
0 -2
Synzo
Daley is week in week uit 1 van je beste spelers.... Alleen gisteren even niet!
0 0
Duif63
Met alles eens behalve het gedeelte over Daley.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Voor 20 miljoen en bonussen riant salaris moet je veel kordater optreden en je niet te kijk laten zetten door een eerste divisiespits. Blind zegt zelf dat hij geen leiderstype is. Nou, dat hebben we gezien....zelfs een softijsje is nog harder dan softie Blind.
0 -3
Gooseman
En dat allemaal na een wedstrijd tegen Roda. Kan er niet te zwaar aan tillen.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Dat is het verschil tussen middelmaat en de top.
0 -2
Gooseman
Blijkbaar.
0 0
amthree
lainez volgens geruchten naar lyon, zal me niks verbazen zelfde verhaal als met richarlison.
0 -1
Gooseman
Klopt volgens een Duitse bron niks van. America hsd de afkoopsom op 25 miljoen gezet. Lyon heeft dit bevestigd gekregen maar nog geen bod gedaan.
0 0
Oliveira
Ik denk dat de aankomende periode een goed moment is om afscheid te nemen van een aantal spelers. Orejuela, Kristensen, De Wit, Eiting en Labyad. Lamprou mist alleen lengte maar is verder een prima keeper. Orejuela en Kristensen waren gewoon een enorme kapitaalsvernietiging. Labyad heeft dan nog wel iets maar komt duidelijk te kort als je spelers als Tadic en Ziyech die al vele malen beter en verder zijn. Labyad komt gewoon te kort.
7 0
Duif63
Doe daar Cassierra, Johnsen, Jensen, van Leer en Cerny ook maar bij.
2 0
Ajaxvooraltijd
Kristensen is gewoon bruikbaar hoor. Is alleen wat wild en als invaller vaak prima met zijn voorzetten en fysiek. Het is alleen geen slimme verfijnde speler die je graag zou willen hebben.
2 0
DeSlagerVanBilbao
Middelmaat = afscheid nemen.
2 -1
NuchtereAjacied
lucasv: je bent of een trol of een lompie (dronken, stoned of hersenloos). In ieder geval geen Ajacied die een nuttige bijdrage levert.
1 -1
zskb410
Eiting is not ready to play in the first team...
6 -2
NuchtereAjacied
vervolg-
tomeloze inzet bij de 'tweede keus.
Beide vielen zwaar tegen vanavond
0 -1
Kikke
En dan blijkt de visie van Ten Hag toch niet zo geweldig te zijn, in mijn herinnering liet Bosz twee teams fantastisch te laten voetballen...
0 -2
Koekepeer
Ja tegen Cambuur en Excelsior bijvoorbeeld. Weg beker, weg kampioenschap. Bosz heeft iets moois neergezet maar het gaat nu toch echt beter.
1 0
BokkieBokstra
Eind goed, al goed!
1 0
NuchtereAjacied
@ chuckie88 volgens mij heeft het weinig te maken met 'opladen'. Verdedigend was Frenkie heel goed en was vrijwel nergens te laat, alleen missen de (steek)passes accuratesse. Dat kan ook aan de medespelers liggen. Maar zondag om 17 uur kunnen we weer onze mening geven..
@pinballmagic: achteraf zal Ten Hag intern hetzelfde concluderen mbt Eitin en Labyad.

Om scherpte te houden snap ik heel goed waarom Ten Hag kiest voor 6 vervangersen 5 basisspelers: je verwacht geen verslapping bij de basisspelers en eist een
1 0
chuckie88
Hij speelde ook veel bree en achteruit.. zag geen oplossingen naar voren, steekpasses en belangrijkste.. hij lipe weer teveel met de bal.. lokte overtredingen uit en vertraagde het spel terwijl hij juist diegene en een van de weinigen is die het spel juist kan versnellen.. dat mag je niet verwachten van Wober, Kristensen, Schuurs, enz.. omdat Eiting ook nog eens vandaag totaal niet in de wedstrijd zat
2 0
sjaakahz94
Met Wober, Kristensen, Eiting, Labyad en Huntelaar om je heen om te combineren.. ga der maar aan staan. Allen zijn hier niet goed in. Toppunt is Eiting, jeugdproduct die is opgegroeid met onze speelstijl maar het telkens verpest. Moeilijke oplossingen, hoge ballen erin pompen, corners die huizenhoog richting 2e paal gaan.. als hij de 16 ziet meteen schieten, dood geërgerd aan hem.
2 -1
Petterson1964
Eiting is opgegroeid in een systeem met de punt naar achter en lopende mensen om zich heen. Het is Eiting die verpest wordt.
0 -2
sjaakahz94
Dat heb ik liever dan andersom. Eiting heeft een redelijke trap en goed inzicht, als hij een goede dag heeft. Maar verder is het echt zeer en zeer matig. Totaal geen agressie, felheid of snelheid. Ik ben geen fan van hem en zal dat ook nooit worden nee, maar als je eerlijk bent zie je toch gewoon dat hij tekort komt om basisspeler te worden bij ons? Carel neemt als controleur te vaak risico, maakt bij vlagen echt rare keuzes waardoor ik twijfel aan zijn inzicht.
2 0
Redrum
Dat verklaart waarom hij passes aflevert van 3 km per uur?
1 -1
Petterson1964
Heb je het gemeten?
Wel knap.
Hoe hard zijn de kaatsen van Klaas Knutselaar die nooit aankomen?
0 -4
AjaxRobEnschede
Misschien is dit gewoon een prima wedstrijd geweest. Dat we weten dat we op halve kracht echt niet kunnen winnen van een club uit de 1e divisie. Wake up call. Zondag tegen Utrecht allemaal weer wakker en vol erop. Alle vertrouwen in. Dit was eenmalig !! Dit soort wedstrijden heb je nodig afentoe. Zondag maken ze ons weer echt blij !
10 0
marrene
Zo zie ik het ook. En nu weten jongens als Eiting, Labyad, Kristensen, Wöber en Schuurs dat ze hun mond moeten houden over een basisplaats.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Prima wedstrijd om er achter te komen dat een deel van de bankzitters niet goed genoeg is. Passie, beleving en wedstrijdinstelling dat kun je niet trainen, dat heb je of dat heb je niet.
0 -1
Koekepeer
Dacht dit exact
0 0
chuckie88
Maak mij ook een beetje zorgen over het niveau dat Frenkie de Jong de laatste paar wedstrijden op de mat legt... zou het dan toch zo zijn dat al die aandacht verlammend werkt? Dit was zelfs veruit zijn zwakste optreden.. en we hebben zijn spel zondag hard nodig... ik hoop echt dat hij zich nog 1 x goed kan opladen voor Utrecht... gelukkig hebben wij 1 dag meer rust en nu maar hopen dat zij morgen ook moeten verlengen... mogen ze van mij nog winnen met strafschoppen ook... :-)
4 -2
Kees999
Zie ook een dalende trend in zijn optredens de laatste weken. Al die media-aandacht gaat onderhuids toch een rol spelen bij een jongen van 21. Hoogtijd dat hij met de winterstop even uit de publiciteit gaat en geniet van de vrije dagen.
1 -1
Koekepeer
Paar weken vakantie zal hem goed doen
1 0
pinballmagic
Nog steeds geen lering getrokken vind ik wel erg kwalijk
PSV ging al eerder de mist in zo
Ajax beging bijna het zelfde lot
Dit jun je Ten Hag aanrekenen
Met een veredeld 2e elftal dat ook nog niet vooruit te branden is Kun je ook van Roda verliezen
Kareltje was een regelrechte ramp op het middenveld
Ook labyad was zwaar onvoldoende
3 -3
chuckie88
Snap je reactie, was zelf ook laaiend... maar eerlijk.. vandaag hebben meer dan 3 a 4 spelers totaal niet hun niveau gehaald... dan wordt het tegen alle clubs lastig... Schuurs, Wober, Tadic, Neres en vooral Eiting , De Jong en Kristensen... die laatste 3 waren zelfs dramatisch
1 -1
chuckie88
Schandalige vertoning... idd mag wel eens aan de kaak worden gesteld waarom er uit bijna 50 hoekschoppen in 2 wedstrijden zo weinig gevaar voor het doel komt... meer dan de helft komen niet hoger dan de knie.. hoe wordt hier op getraind? dat moet echt beter en anders... anders dan maar net als Barca op gewoon balbezit spelen
7 0
3*stars*3
19 corners in 1 pot komt niet vaak voor.
Ja in Engeland misschien, 9 voor Team A en 10 voor B maar 1 ploeg die 19’corners mee krijgt en 0x scoort is zeldzaam en dat was geval tegen ADO.
Tegen De Graafschap volgens mij 14 mee en vandaag 22!(wel 120 min gespeeld) maar weer geen goal.
Nogmaals 19, 14 en 22 VOOR Ajax....

Sowieso scoort Ajax sinds tijd met Jan en Toby, weinig uit corners maar het valt dit seizoen op dat ze juist meer corners krijgen maar er veels te weinig mee doen.

Werk aan de winkel want in duels zoals vandaag, is dat een extra wapen.
9 0
NuchtereAjacied
Nou nou, met de hakken over de sloot. Maar verdiend, dat dan weer wel.
En aan alle pseudo fans/kleine Johan Derksentjes die Ten Hag alweer zat zijn: ga lekker bij Veronica Inside lekker in het publiek applaudisseren voor alle onzin die Johan D weer verkondigt.
Jullie zijn hetzelfde niveau. Enige verschil is dat wanneer we komend weekend met 4-0 winnen van Utrecht, jullie weer heel blij zijn (ondanks dat boertje Ten Hag). En Derksen niet.

Diegenen die denken dat Ten Hag niet gewaarschuwd heeft voor onderschatting, is dronken, stoned of hersenloos. Hoe willen jullie genoemd worden: takkies, lompies? Ik ga voor lompies.
Fan ben je altijd: als het goed gaat maar ook als het slecht gaat. En zeiken doe je maar op de plee.
6 -3
Kikke
Hahaha ben je dronken of zo?
1 -2
Koekepeer
Dat denk ik niet, gezien zijn naam.
1 -1
Cleo9
Ik heb Eiting nu een aantal keer gezien, maar zie het talent echt niet. Echt geen Ajax 1 materiaal.
4 -1
Voetbalverstand
Kan iemand Mexicaans?

https://mobile.twitter.com/barracudo/status/1075500743577219079
0 0
Obnoxious
Ja, dat kan ik wel ja. Woon in Mexico en ben wel behoorlijk onder de indruk van hem.

Zegt overigens helemaal niks in dat filmpje. Hij gaat bijna naar Europa want de deal is bijna rond, hij is blij met zijn huidige club, ook omdat ze kampioen zijn geworden, naar Europa gaan was altijd zijn droom..
0 0
Oliveira
Ik spreek overigens Noord-Brabants en Zuid Hollands.
0 -2
Koekepeer
Ik kan me daar door elkaar weinig bij voorstellen.
0 0
afcas
hij geeft in principe aan dat hij onverstaanbaar is gecombineerd met een halfzachte g.
1 0
Voetbalverstand
Zachte G en een R. Netjes
1 -1
Oliveira
Altijd handig om erbij te hebben. :P
0 -2
MrPink
Mexicaans, haha. Sorry. :P Kut taal, versta alleen Engels en Duits.
0 -2
Oliveira
Mexicaans eten bestellen bedoel je? Ik raad de nacho's en tortillia's aan!
0 -1
BrandjeXL
Je weer dat ze daar Spaans praten???
0 -1
chloorbestendig
Kan jij Nederlands?
0 0
Voetbalverstand
Hahaha ja snap ik niet zo happen allemaal
1 0
chloorbestendig
Honger
0 0
Voetbalverstand
Excuses zal geen grapjes meer maken
0 0
Dit is mijn club
Het enige positieve is dat je zo'n rukwedstrijd toch wint en ook nog vlak voor Utrecht uit. Iedereen zal zondag toch wel getergd aan de aftrap staan na vanavond (mag ik hopen) en onze tegenstander mag morgen eerst nog een lastig potje spelen in Rotterdam.
3 0
chloorbestendig
Conclusie, Roda JC kan het Bayern Munchen erg lastig maken.
10 0
JanTa
Lol
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha
1 0
onderkantlat
Mooi dat Tadic weer belangrijk is met de 2 eerste goals. Fijn dat beide spitsen, Huntelaar en Dolberg er ook eentje inkegelen en die Blind die scoort gewoon weer!
3 -1
3*stars*3
Always look on the bright side mate! ;-)
1 0
jariafca020
Af en toe heb je zo'n baggerwedstrijd. Volgende maar gwn de beste spelers opstellen en gaan wisselen als je 3-0 voor staat.
3 0
Ajaxvooraltijd
Ja echt. Ik ben echt fan van ten Hag en ik snap de afwegingen om onnodige blessures op kunstgras te voorkomen bij je sterspelers wel maar nu put je Frenkie weer onnodig uit. Bovendien moet je wel leren van je fout tegen Heracles. Iedereen heeft de fout van PSV gezien en hoe dat kan uitpakken.
1 -1
Kikke
Hahaha fan van Ten Hag, het blijkt wel dat het niet de visie is van Ten Hag, dat er zoveel gewonnen wordt, maar het spelers materiaal. Bosz was qua visie super, namelijk Cruijff, tja en dan kan je twee elftallen goed laten voetballen...
0 0
Remark
Hoeveel prijzen heeft Ajax eigenlijk gewonnen onder Bosz?
0 0
JanTa
Je moet niet zo van die moeilijke vragen stellen.
0 0
Salamis
Die Kristensen kan er echt niets van. Dat was hij tegen Go Ahead ook al, maar toen waren hier nog aardig wat fans van deze middelmatige back. Niet meer opstellen. En verder:
Eiting heel slecht
Labyad slecht (die kan wel beter)
Cerny slecht
Instelling heel slecht
Tempo heel slecht
Scheidsrechter slecht
Veld waardeloos
Opstelling slecht
Wissel Neres voor Cerny heel slecht
Trainer dus slecht
Mijn kinderen veel te laat naar bed, slecht

Wel goed:
Schuurs
Onana
Lamprou

De rest was matig. Toch gewonnen, dat is wel lekker.
10 -3
Petterson1964
Jij volgt Eiting net 3 wedstrijden.
Met je Labyad die beter kan.
2 -3
Raydo
Beloof ze dan ook niet dat ze de hele wedstrijd mogen kijken!
2 0
Salamis
Ja ik dacht Roda uit, dat moet wel lukken... Morgen toetsen en spreekbeurt, zal niet meevallen denk ik :-)
1 0
onderkantlat
Mijn kinderen te laat naar bed haha, goude gozer ben jij!
6 0
FrietvanPiet
Welke loting willen jullie? Het liefst niet Utrecht/Feyenoord uit.
0 0
MaxC14
Kakkies uit is natuurlijk altijd top. Die kuip stil krijgen. Heerlijk
0 0
onderkantlat
ik wil het liefst een frietje van jou Piet
0 0
FrietvanPiet
Kom maar Chersonissos. Daar is Friet van Piet gevestigd.
1 0
Ronaldinho020
Top tent
0 0
Salamis
Feyenoord thuis dan maar :-)
2 0
Nosky
Het is echt onbegrijpelijk, dat jaar in jaar uit Ajax (of het nou ETH/Bosz/deBoer is) zegt die beker serieus te nemen, maar toch altijd met een b-elftal op komen draven.

Onze bank is prima. En we zijn ook niet ineens enorm verzwakt als een of twee basisspelers wegvallen. We kunnen ook accenten verleggen met de verschillende wisselspelers. Maar als 6/7 van je basis er niet in staat, ben je niet meer van hetzelfde niveau. Alleen al niet omdat ook al je automatismen wegvallen. Is geen schande, maar normaal gesproken zal dit niet zo snel gebeuren.

Je ziet het al de vorige rondes. Niet overtuigend genoeg. (Geen dubbele cijfers tegen Te Werve, voor een team dat bij de beste 16 van Europa hoort, dat is verre van overtuigend).
En het is niet alleen Ten Hag, Bosz maakte dezelfde fout. Wat dan als je de volgende ronde Feyenoord loot, zet je al die jongens dan ineens wel aan de kant? Lekker signaal. Maar je zal wel moeten, want als je vandaag in de Kuip had gestaan, was je er met 5-0 vanaf gegaan.

Het feit dat Ten Hag De Ligt wisselt, daarmee geeft hij zijn eigen fout toe. Wat ik vervolgens niet begrijp, is dat ie dan wel weer even later Cerny inbrengt. Een speler die maanden aan de kant heeft gestaan, amper minuten heeft gemaakt, moet het verschil komen maken.... werkelijk?

Mathijs de Ligt een penalty nemen? Waarom????? Keer op keer op keer op keer heb ik dat al fout zien gaan. Keer op keer. Als ik dat zie, waarom een trainer niet? Centrale verdedigers moeten nooit dan ook nooit een penalty nemen, in ieder geval niet in de eerste reeks van 5.

Eiting en Schuurs tonen aan niet mee te kunnen op dit niveau. In een ander topic schreef ik dat Eiting wat mij betreft mag wieberen, maar verhuren kun je sowieso doen in de winter. Hij heeft voor mij voorlopig even afgedaan. Schuurs moet meters gaan maken, maar ik ben nog verre van overtuigd. Maar alsjeblieft, wanneer je die jongen minuten laat maken, graag NAAST De Ligt, niet in plaats van. Hij zal zich in de schaduw van De Ligt beter manifesteren. Iets met druk en vertrouwen.

Kristensen, Labyad, Wober (als back), het is leuk, maar teveel van dit en je komt niet in de buurt van het Ajax zoals we dat de laatste weken zien. Samen met Eiting en Schuurs en je komt niet langs Roda.

Niks dan lof tot zover voor Ten Hag, maar dit soort geintjes moeten echt ophouden. Wil je die beker winnen? Laat dat dan zien en speel met je beste team.

Ik hoop dat deze wedstrijd de boel in ieder geval weer op scherp zet, verslappen kan nooit zo blijkt maar weer. Laten we dat meenemen naar Utrecht. En die beschamende penalty reeks, laten we daar ons voordeel mee doen mocht het tegen Real tot zover komen.
Beide beentjes zijn in ieder geval weer even op de grond nu. Om het positief af te sluiten.
6 -2
Freddy Al
IK snap dat iedereen het een zwakke wedstrijd vond en dat was het ook, in de eerste plaats ontbraken er automatismen waardoor opbouw te traag was, er werd teveel gelopen met de bal vanwege voorgaande,de schaarse ruimte voorin werd te vaak dichtgelopen en er stonden te veel mensen voor de bal.

Dat is een gevolg van willen aanvallen maar niet precies weten hoe en wat je aan elkaar hebt doordat er een te groot aantal spelers te weinig meedraaien in de basis.

Eiting was hier een opvallend slachtoffer van maar zelfs Frenkie de Jong was vrij hulpeloos bezig.
Ik denk dat het niet aan een individu lag maar dat er te weinig samenhang in het spel zat,uiteindelijk speelde iedereen daardoor onder het normale niveau.

Kan gebeuren en eigenlijk ook goed dat het gebeurde zonder schade,dit zorgt er voor dat spelers kritisch gaan nadenken over zichzelf en het team en de blik weer scherp wordt .
In alle spelersinterviews die ik gezien heb hoorde ik dat men ook uitsprak dat de spelers zelf de zaken verkeerd aanpakten,een wijze les.
0 0
EKS
Dit een fout noemen vind ik eigenlijk absurd, Ten Hag mocht er terecht op vertrouwen dat ook dit team Roda eenvoudig had weggespeeld.

Kijk naar Jong Ajax eerder dit jaar ok ze verliezen net aan, maar kijk eens naar het verschil in opstelling met vanavond. En wb die automatismen de reserves staan gewoon op dezelfde trainingen.

Een Eiting kan ineens niet mee op dit niveau terwijl hij al seizoenen lang uitblinkt bij jong Ajax? En iedereen vol lof was na Stum Graz?

Nee ik vind het geen fout van Ten Hag, maar hij zal wel geschokt moeten zijn en conclusies moeten trekken. Precies dat laatste wat je schrijft. Maar pas als dit nog een keer gebeurt noem ik het een fout.
0 -1
Raydo
CV's nooit een penalty nemen? Wel eens een gezien van F. De Boer, Heitinga, Blind sr?
0 0
Salamis
CV Koeman nam wel altijd goede penalties. Ik vond Schuurs verdedigend goed, die heeft echt wel potentie. Verder helemaal met je eens.
0 0
NouriVandeBeek
Laten we wel afspreken dat we de beker serieus gaan nemen. Heel blij dat we uiteindelijk toch door zijn, maar de bekerwinst moet je wel verdienen.
5 0
Suarez16_
Nou overleeft. Nu nog 3 (lelijke) punten in utrecht en dit is onze beste eerste seizoenshelft sinds 1998 gevoelsmatig. In de beker, overwinterd in de CL en hopelijk 5 verliespunten in 17 duels met een waanzinnig doelsaldo.
6 0
3*stars*3
Niet verwacht dat dit Ajax zo slecht kon spelen....
Toen Blind die corner achter schoot en paar minuten later De Ligt Eiting neerschoot, had ik eigenlijk een gevoel dat dit fout zou aflopen maar mooi dat trucje met Onana toch heeft gezorgd voor overwintering.

Normaal zou je zeggen, snel vergeten zo’n pot maar denk dat staf en onze spelers elkaar ff goed moeten aankijken en er niet omheen draaien.
Trouwens een lange rit van Kerkrade naar Amsterdam....

Lange trip....
6 -1
Oliveira
Tsja. De aankopen is altijd maar het geluk hebben of je de juiste speler treft. Ajax heeft een aantal spelers die in Amsterdam echt bout speelde en elders de sterren van de hemel spelen. Het is maar een geluk dat een Neres een directe toevoeging was voor deze selectie. ( ja, vandaag was hij ondermaats maar dit is niet de norm). Labyad, Kristensen en orejuela zijn hele dure miskopen. 6 5 5 miljoen. Dat is een pijnlijke constatering maar goed, er staan wel aankopen als Tadic tegen over.
0 0
mgtow
Kerkrade is dan ook een soort Duitsland. Hun accent/dialect/laveloos gebrabbel heeft met Nederland geen bal te maken.
2 0
Dexy
Het Kerkraads schijnt ook officieel tot de Duitse taal te worden gerekend.

Ben daar ook wel eens geweest met vakantie en inderdaad, dat dialect is niet te verstaan voor mensen buiten Zuid-Limburg.
1 0
3*stars*3
Ben er 1x geweest.
12/13 jaar geleden en nooit meer!
Maar kan mij herinneren dat het een lange rit was en dat was vanaf Rotterdam naar Kerkrade...
1 -1
Ismael Urzaiz
Blind, Frenkie, Neres, Tadic en Huntelaar hadden deze klus makkelijk moeten klaren. Maar schijnbaar draait het uiteindelijk zoals Dexy hieronder zegt om 1 man: Ziyech.
2 -2
RedFeather
Te makkelijk.
-Het gaat om instelling. Als je als trainer een B ploeg opstelt, dan voelt iedereen dat je dit niet helemaal serieus neemt. Niet tot het gaatje hoeft te gaan.
-Daarnaast is het een kwaliteitszaak. Kristensen is echt heel erg slecht, heb het hier al na 15 minuten gezegd van z'n eerste pot. Z'n enige kwaliteit is z'n voorzet. Op links heb je ook geen back lopen vandaag. Het bewijst maar weer dat goede backs van enorm groot belang zijn. En Labyad en Eiting op een middenveld is ook te zwak. Ik denk dat Ten Hag én wij ons schaduwteam wat beter hebben gemaakt dan dat het is. Je kunt max 3 spelers in verschillende linies vervangen, maar niet meer.
1 0
Ismael Urzaiz
Niet dat ik het oneens ben met je, maar ik zal reageren.
- Over het wel of niet beschikken van de juiste instelling vandaag - dat zijn van die aannames die je moeilijk tastbaar kunt maken. Er werd ogenschlijk niet gespeeld met urgentie, maar de toevoeging van doorgewinterde profs als Blind, Tadic en Huntelaar zouden dit probleem toch verhelpen? Vaak heb ik het idee dat tactisch verkeerd staan er juist voor zorgt dat je steeds 1sec te laat bent i.p.v. altijd maar 'instelling'.
- Eens m.b.t kwaliteitszaak. Om mijn punt van Ziyech aan te sterken, hij beschikt dus over kwaliteiten die verder niet aanwezig zijn in de selectie. Want de voorhoede bestond zowat uit de vaste basisspelers en verder had je Frenkie en Daley als 'grote jongens' per linie.
0 0
Venta
Uiteraard was heel Ajax ondermaats, maar wat heb ik me op zitten vreten aan 18 té hoge voorzetten van Eiting, tragische besluiteloosheid van Wöber, waar-is-de-bal Kristensen en ik-ben-ook-Marokkaan-dus-ben-net-zo-goed-als-Ziyech Labyad. Schuurs en Lamprou komen er nog wel, maar wát een schijnvertoning zeg!! Huntelaar werd serieus goed gedekt, en ook Tadic was meer ongelukkig dan slecht. Dolberg viel heel goed in; beweeglijk, balvast en explosief! Zondag gewoon weer in de vaste opstelling en FC Utrecht met 4-0 van de mat vegen!
6 0
MisterAFCA
Eiting mag wel inpakken nu. Gewogen en te licht bevonden. Leuk dat je een keer speler van de week wordt in kkd maar bij het eerste wordt gewoon meer verwacht. Passing en positionering is gewoon zwaar kut. Erger me dood aan die jongen als hij met 1 meespeelt.
4 0
Ajaxvooraltijd
Kkd is ook zijn top. Dus niet onterecht daar gehuldigd.
0 0
Ajaxvooraltijd
Kristensen deed het aardig maar heeft blijkbaar moeite om een simpele ingooi te nemen, Huntelaar is gewoon klaar (teveel op zoek en loopt in de weg) en Wober is uit vorm en totaal geen back. Labyad was echt totaal onzichtbaar vandaag. En dan echt de allerslechtste speler van Ajax vandaag Carel Eiting : Eiting is per ongeluk bij Ajax terecht gekomen toen de scouting net op vakantie was want van de 16 corners heeft hij er 16 verneukt en voor de rest voegt hij voetballend echt werkelijk geen ene kut toe aan Ajax, het leek wel alsof hij voetbalschoenen had die 6 maten te groot waren en hij had de snelheid van een schildpad in winterslaap.
3 -2
Venta
Man man man, wat heb ik me geërgerd aan Eiting vanavond!
3 -1
AJAXAFC1
Dit was dramatisch slecht, maar alleen vandaag al zie ik ook bijvoorbeeld Genk er uitvliegen tegen een 1ste klasser het hoort blijkbaar gewoon bij de beker wereldwijd dat is ook de scharme maar geen excuus dat het zo moet.
Dus we mogen blij zijn dat we door zijn vergeten deze hap de koker in en vol geconcentreerd naar utrecht en hun ff een pak rammel geven dan hebben we een top 1ste helft van het seizoen
3 0
AjaxRobEnschede
Of kunnen we gewoon niet zonder Schone ?
3 -1
AFCA-B93
Zullen we na vandaag ook maar die 75 miljoen meteen op papier vastleggen? Zonder een degelijk basisniveau om hem heen kan Frenkie het blijkbaar nog niet
3 -5
JanTa
Wat een kattengejammer.
1 0
altijdwelwat
Frenkie is een hele luxe verbindingspeler ..... geen jongen die aanvallend het verschil voor je gaat maken. En dus idd afhankelijk van de kwaliteit die voor hem loopt , hij heeft zelf een heel matig rendement.
1 -3
Marcao
Zeer nuttige wedstrijd:
- zonder 100% inzet en focus redden we het niet
- Kristensen, Lamprou, Eiting, Labyad missen simpelweg kwaliteit en moeten eruit. Doorselecteren!
3 0
Dexy
Lamprou vond ik goed keepen.

Ja, hij is te klein, maar zijn reflexen en inspeelpasses zijn erg goed.
6 0
Marcao
@ mezelf: en Wöber moet ook wieberen natuurljk.
0 -2
Ajax#1900
Wober die uitblonk in München. Sure.
2 0
Jelephi
De enige pot die hij goed speelde. Name me one more
0 -2
Dexy
Eerlijk gezegd denk ik dat we meer moeite gaan krijgen om Ziyech te vervangen, dan om De Jong te vervangen.

Hakim is zo belangrijk voor de versnelling en creativiteit in ons aanvalsspel. Zonder hem creëren we een stuk moeizamer kansen en wordt het al snel stroperig tikkie-breed voetbal.
6 -1
Remark
Ja, we hebben ook zóveel prijzen gewonnen met Ziyech in de gelederen...
0 -1
afcas
Jep, dat blijft problematisch sinds het wegvallen van Nouri. Dat was naar mijn mening een speler die dat ook kan, maar dan nog beter is in het combinatiespel dan Ziyech. Dat is eigenlijk de voornaamste positie waar je een speler voor moet halen, maar waar geen speler voor gehaald wordt qua type. Ja Labyad, maar die heeft het niveau niet.
3 0
Jaridebeste
Ben ik met je eens. Toch denk ik dat Matthijs uiteindelijk het allerbelangrijkste is voor ons. Daar maak ik me wel zorgen om als hij vertrekt.
1 0
..::Rootje::..
Lag vandaag niet alleen aan ontbreken van Ziyech. Het hele middenveld, plus verdediging heeft geen enkel keer samengespeeld met elkaar. Dit soort fratsen haal je uit in een oefenwedstrijd, maar om het te doen in een bekerwedstrijd is van zotte.
Inbreng van Sinkgraven ontbrak ook, wat wel voor wat creativiteit had kunnen zorgen, maar Hag besloot om een verdediger voor een verdediger in te brengen.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Ziyech is veel bepalender in het spel van Ajax De Jong moet dat nog verder uitbreiden speelt te veel van achteruit
1 0
Dexy
Inderdaad, maar ik vraag me af of De Jong dat überhaupt kan. Hij is toch meer een linkshalf die het moet hebben van het korte combinatiespel en niet van de langere steekpass.

Als Ziyech eind van het seizoen vertrekt, moet Ajax ervoor zorgen dat het hem per direct kan vervangen met eenzelfde type speler. Dus ook een speler met veel creativiteit, een goede en verfijnde (lange) steekpass, die veel vooruit passt en risico's durft te nemen en die goed tot zijn recht komt in de rechter-halfspace. Als ik naar de huidige spelers in de Eredivisie kijk die het meest aan dat profiel voldoen, zijn dat Ödegaard en Doan.

In mijn optiek moet Ajax een van deze 2 spelers voor volgend seizoen halen, eventueel al in de wintertransferperiode in het geval van Doan.
0 0
Aeter
Gewoon Tadic op 10, probleem opgelost. Genoeg alternatieven voor linksbuiten.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Alleen kan Tadic niet zo opjagen wat Ziyech doet
0 0
Dexy
Klopt. Tadic zo met het krijt aan de linkerzijlijn (zoals vanavond) is echt geen gezicht, daar komt hij helemaal niet tot zijn recht. Maar dat hij zich steeds aan de zijlijn aanbood, kwam natuurlijk ook doordat de linksback (Wöber) er geen enkele keer overheen kwam.

Normaal komt Tagliafico er continu overheen, waardoor Tadic veel meer naar het centrum toe speelt. Maar nu gebeurde dat niet.
0 0
afcas
Nou, die liep vandaag ook veel te kloten met de bal...
0 0
AjaxRobEnschede
Waarom zou hij Sinkie niet hebben laten spelen vandaag? Kan dat nog niet aan ? Of kwam dat puur door het wedstrijd verloop ? Nog steeds hoge verwachtingen van
0 0
martin1234
Ik weet niet hoor, maar zo een taaie bekerwedstrijd, net terug van een blessure. Nog 120 minuten ook op het einde. Voor het 11tal misschien goed, maar risico voor Sinkgraven.
0 0
Oliveira
Paste niet in het spel van vanavond. Hij was een prima basisspeler geweest. Maar als wissel was hij niet de beste keuze geweest om hem in te brengen.
0 0
Jaridebeste
Ik denk door het wedstrijdverloop.
0 0
S.Ajacied
Denk puur door het wedstrijdverloop. Als we met rust 2-0 voor stonden had Sinkgraven minstens een halfuur mogen invallen denk ik.
1 0
afcas
Ach jongens, uiteindelijk makkelijke overwinning, volgende ronde is binnen en tis bijna winterstop met maar 1 verloren wedstrijd dit seizoen. Topdag.
0 0
ELNINO
Besef effe dat dit soort wedstrijden vorig jaar normaal waren
8 0
S.Ajacied
Haha idd, dit was onder De Boer doodnormaal.
4 0
onderkantlat
Ja, elke 85e minuut Van der Hoorn in de spits
5 0
vsg
Nee Molenaar jullie hebben het Ajax niet zozeer moeilijk gemaakt Ajax heeft het vooral zichzelf onnodig moeilijk gemaakt
1 0
Jappindo
Pffff… naja laten we het maar positief proberen te bekijken. Moeizame overwinning dus zal de opluchting groter zijn. Penalties onder druk hebben we ook weer geoefend.
De spelers zelf zijn hopelijk weer even met beide benen op de grond gezet, hoop dat ze nog gebrander zijn om zich te revancheren aankomend weekend. Ten Hag leert hier hopelijk ook weer van. Daarbij zijn we gewoon door, en nog op 3 fronten actief. Inpakken, wegwezen, en niet(!) snel vergeten. Lering uit trekken!
1 0
MrPink
Mario Engels, spreekt Duits.
4 0
Oliveira
En Frans Duits spreekt Nederlands. Om het logisch te maken.
4 0
vsg
Haha
0 0
X-RaY
Volgens vele mag ten Hag zijn koffers alweer pakken.

Heerlijk als je zo kortzichtig bent.
25 -2
kaashaas
Persoonlijk vind ik Erik geen Ajax trainer maar hij set wel een resultaat. Dus respect.
0 0
..::Rootje::..
Dat is een beetje overdreven. Maar feit blijft dat het spel laatste weken matig is. De score verbloemt veel. En ook vandaag kom je ontzettend goed weg.
2 -17
Stone020island
Wat?!?!? Vorige week heerlijke wedstrijd tegen bayern en afgelopen zondag 8-0 gewonnen. zit jij soms aan de lsd?
22 -1
..::Rootje::..
Zoals ik al zei, score verbloemt veel.
Spel tegen Bayern was ook niet geweldig. Zeker de eerste helft niet. En ja, ook tegen De Graafschap vond ik het niet indrukwekkend. Het is dat Ajax ontzettend effectief was die dag.
0 -15
Aeter
Zo knap hoe jij overal altijd hey negatieve in kan zien. Ik ben blij dat ik jou niet ben, lijkt me echt zwaar kut zo'n depressief leven.
9 0
..::Rootje::..
Ik ben ook blij voor je.
0 -4
Venta
Effectief was? Ajax had meer dat 30 kansen gecreëerd tegen De Graafschap! Vandaag kon je ze op 1 hand tellen, Roda had er nog meer..
1 0
..::Rootje::..
Als jij dat vindt mag je dat vinden.
Ik probeer je ook nergens te overtuigen. Ik heb het trouwens over het spel en niet over kansen thuis tegen De Graafschap.
Ik zie wat ik zie, en dat zeg ik. Als jij anders denkt, die recht heb je.

Ciao.
0 -2
Koningtoto
Dat recht heb je. En je lult echt zwaar uit je nek, zoals gewoonlijk. Dat recht heb je ook.
1 0
MrPink
Dat zijn de trolletjes, niet serieus nemen. Die zie alleen zodra het wat minder gaat.
4 0
AjaxPassion
Vermakelijk ook wel. Bak popcorn erbij en scrollen hier.
3 0
GvanderK
Ik neem het al een poosje niet meer zo serieus wat hier allemaal word geroepen. Vroeger zat ik mezelf wel is op te naaien door er op in te gaan, maar dat heeft geen nut want een nuttig antwoord krijg je niet vaak.
6 0
Mokum_32
onana verkopen
schuurs is er nog lang niet klaar voor snap wel dat ze magallan gehaald hebben
wober is een prima cb maar absoluut geen back
kristensen is gewoon geen ajax materiaal
eiting is er nog lang niet klaar voor verhuren zal beter zijn
labyad verkopen z.s.m
1 -17
WouterBerg83
Je vergeet De Ligt nog, de prutser die een penalty miste :p
0 0
Oliveira
Misschien even de herhalingen van dit seizoen nog eens bekijken. Onana is echt een geweldige keeper. Hij wordt zeker de top 10 van de wereld over een paar jaar.
0 0
Mokum_32
Misschien even mijn reacties door lezen ik bedoelde lamprou duh
0 -4
GvanderK
Bij Onana verkopen stopte ik met lezen
3 0
Mokum_32
Klasse jongen als je door had gelezen had je geqetem dat ik lamprou bedoelde genie dat je er bent
0 -3
kaashaas
Maar waarom pas je het dan niet aan gap?
Als ik het vriendelijk vragen mag.
0 0
GvanderK
Nou nou nou niet zo zuur zeg pannekoek.
0 0
Ismael Urzaiz
Ajax: Na een half jaar non-stop 2x in de week spelen, Europees ongeslagen, in de competitie bijna niet te stoppen, maar vlak voor de winterstop een moeizame wedstrijd
Jij: Iedereen verkopen
5 0
Dexy
Onana verkopen?
3 0
Mokum_32
Zo is al laat haha lamprou uiteraard verkopen onana contract verlengen
2 -2
WZAWZDB14
Wat ben ik blij dat we Veltman weer terugkrijgen, man man hoe kristensen erbij liep is niet om aan te zien
3 0
AFCSANCHEZ
Veltman gaat gewoon de bank. Mazraoui hebben we namelijk.
2 0
GvanderK
Mazraoui is inmiddels beter dan Veltman
2 0
afcas
En die zal toch ook wel eens vervangen moeten worden? Slimpie...
0 0
GvanderK
Vanaf 1 januari kunnen ze mooi een back halen voor op de bank. Veltman kan beter verkocht worden.
0 0
niquedegraaff
Het was een kut wedstrijd, maar die heb je er tussen zitten. Ook in '94/'95 zaten ze er tussen. Toevallig ook 2x grote moeite met Roda JC toen.

Beter nu zo kut tegen Roda dan straks tegen Utrecht, Feyenoord of real
4 0
altijdwelwat
Roda werd toen 2e in de Eredivisie die toen kwalitatief een stuk beter was dan nu , 7 punten voor PSV en 11 punten voor op Feyenoord. Dus de vergelijking gaat volledig mank.

Eiting , Labyad, Kristensen, Schuurs kunnen allemaal echt niet ... zo weinig atletisch vermogen, waardoor topvoetbal al bij voorbaat is uitgesloten.
1 -2
niquedegraaff
Mijn vergelijking gaat helemaal niet mank.

Met "toevalig ook tegen Roda moeite" doel ik puur op het affiche. Ik heb het nergens over kwaliteit. Echter waren er in dat seizoen zeker meer zaadpotten (Volendam(!), RKC, NAC)....

Als je die niet verliest, dan zegt dat wel iets.
0 0
Vranzie
en daarnaast is het ook geen gegeven dat wanneer je nu slecht speelt straks wel goed tegen die drie andere clubs. heel vreemd.
0 0
niquedegraaff
Elk nadeel heeft z'n voordeel. Voetjes weer aan de grond. Deze groep heeft er vrij snel een handje van om naast de schoenen te gaan lopen. Al vind ik dat de laatste weken minder opvallend. Was vooral in het begin van het seizoen zichtbaar.

Maar dit soort wedstrijden houden de club wakker. Het gaat niet vanzelf en een hele hoop mindere punten werden nu wel erg goed zichtbaar. Ik denk dat kristensen weg gaat, en ik denk dat er nu toch echt getraind zal worden op hoekschoppen.
0 0
Stamhoofd
Onana wisselen voor penalty’s overigens een geweldige zet van ten hag
5 0
Shardo
enige wijze zet vandaag...
0 -2
DS
Probeer volgende ronde eens Sinkgraven op 6.
Daar zit teminste voetbal in. Eiting komt helaas op het moment veel te kort.
6 0
JanTa
Kunststof gras en dan durft Ten Hag nog geen risico te nemen met Sinkgraven. Maar ben het wel met je eens.
3 0
flithje
Hier ben ik oprecht heel benieuwd na.
1 0
GvanderK
Heb de hele avond (gelukkig) niet op AS gezeten, krijg al hoofdpijn van sommige overspannen reacties hierzo. Het was een grafpot, maar we zijn door! Op naar Utrecht.
11 -1
Broekzak
Eiting stond echt voor Jan L op het middenveld
2 -1
Stamhoofd
Vandaag gewoon een totale offday, die wedstrijden heb je ook wel eens in het seizoen. Helaas, gelukkig wel door dankzij Onana.
3 0
onderkantlat
Wanneer je denkt dat Schöne en Ziyech slechte corners nemen, en toch blijkt dat Eiting en Blind het nóg slechter kunnen
3 -1
ajax1981
Schone neemt best goede corners vind ik.
2 0
JanTa
Blind normaal gesproken ook maar niemand kwam op zijn normale niveau. Maar Eiting, Kristense en Wöber spande wel de kroon.
0 0
Koen94
Eiting had vandaag natuurlijk niet zijn beste wedstrijd. Maar hij blijft een groot talent.
7 -10
altijdwelwat
Ga jij die jongen nog lopen verdedigen ook , loopt over het veld alsof hij geblesseerd is. Atletisch vermogen van een hele natte tosti ....
2 -2
BrandjeXL
Kan er helemaal geen kut van en komt op elk front te kort.
1 -3
TVsupporter
Ha ha ha ha ha ha ha ha, zwaar overschat, compleet incapabel. Heeft het nog nooit laten zien.
3 -6
Minsc
Laatste keren dat ik hem heb zien spelen was het precies hetzelfde als vandaag: dom balverlies en alles breed of terug. Niks 'groot talent'.
4 -2
AFCSANCHEZ
Heeft Eiting dan ooit wel eens een beste wedstrijd gespeeld? Heb ik zeker gemist.
5 -2
de-Ajacied
Nooit meer Eiting,
Wat een overschat spelertje
8 -7
Ajaxbrl
Nou wat is die slecht!!! + Kristensen , Cerny , Labyad , Wober etc weg met die b-artiesten!
2 -5
MankeNelis
Beetje crediet hebben ze wel, je doet op 3 fronten mee, als enige ED club. En de meeste wedstrijden 31 stuks op de helft van het seizoen!
3 0
afcasven1995
22 (!) hoekschoppen vandaag
3 0
S.Ajacied
En niet eentje gevaarlijk dat ik me kan herinneren..
2 0
Ismael Urzaiz
Eiting is nog jong en komt net terug van een blessure - dat kan een verklaring zijn. We kunnen uiteraard constateren dat hij slecht heeft gespeeld maar wat kunnen sommige van jullie overspannen reageren als een speler een kutwedstrijd speelt. Maar fuck it.. Eiting nooit meer opstellen, Neres verkopen en #TenHagOut.
5 -5
onderkantlat
Eindelijk weer eens een spannend wedstrijdje
6 0
HZMKK
Opluchting dat ze door zijn, maar wat is die blijdschap misplaatst zeg.
Er zijn vanavond dingen gebeurd waar ik echt serieus boos om kan zijn.
Ten Hag die wederom door de mand valt door zoveel spelers rust te geven en ook nog eens onbegrijpelijke wissels doet.

Mag toch hopen dat jongetjes als Eiting, Kristensen en Labyad voorlopig niet meer spelen.
Frenkie de Jong hoeft even niet meer gehyped te worden, is nog geen 5 miljoen waard in deze vorm.
3 -8
AFCSANCHEZ
Piep niet zo man. Ten Hag dacht dat de B keus verder was. Dat dacht ik ook. Nou is niet zo. Prima om zo mensen tevreden te houden door te ze laten spelen en je kan kijken hoe het er voor staat met de B keus. Die beker boeit toch niemand, leuk als we hem winnen, zoniet slaap ik er geen seconde minder om.
6 -1
Mözil
En daarnaast moet dit elftal gewoon eenvoudig winnen van den Roda. Als we nou een heel slecht elftal op de been zouden zetten...
4 0
AFCSANCHEZ
Precies. Maar veel mensen komen uit hun grot omdat er weer eens wat te zeuren valt.
3 0
mvdk
Speelden we tegen Duitsers?
0 0
onderkantlat
het ligt wel dichtbij, maar nee
2 0
mvdk
2 interviews, beide in het Duits:P.
3 0
onderkantlat
sorry, dan heb je toch wel gelijk. gelukkig kunnen we nog lachen na deze wedstrijd. haha
0 0
AjaxRobEnschede
Snap die negatieve reacties op Ten Hag niet. Achteraf is het allemaal weer makkelijk lullen. Eitingh speelde met jong prima in de Keuken comp., opgenomen in beste spelers van de week. Carel heeft begin van het seizoen ook prima gespeeld. Wober linksback moet toch kunnen tegen deze tegenstander. Oke achteraf erg matig. Maar vooraf dacht ik ook prima opstelling, en dat las ik hier ook. Achteraf zeiken is zo makkelijk En we zijn door !!!!!!!!!!
13 -3
JanTa
Je weet het he, er zijn lieden die bij het 1e de beste tegenslagje al meteen aan de stoelpoten van Ten Hag beginnen te zagen.
2 0
AjaxRobEnschede
ja en wat als hij Ziyech opgesteld had en deze had een hamstring blessure gekregen En we zouden dan gewonnen hebben. Wat zou er dan gezegd worden hier denk je ?? ja voorspelbaar
2 0
JanTa
Ten Hag weet dat Ziyech een kolere hekel heeft aan kunstgras en gevoelig is voor deze troep.
1 0
ErikDeBosz
Het kan dus niet. Het kon niet tegen Heracles en het kon vandaag niet tegen Roda.
2 0
AjaxRobEnschede
Maar in de vorige ronde tegen Go Ahead kon het wel. Staan boven Roda. We hebben een grote selectie, een aantal spelers zal je toch in dit soort wedstrijden een kans moeten geven.
2 0
Bjorn
We hebben 120 minuten naar helemaal niets zitten kijken tegen een 2e divisie ploeg. Verschrikkelijk.

Eiting, Kristensen, Neres, Schuurs... ongelooflijk laag niveau.

Hoe kun je Wober op linksback zetten?
4 -2
flithje
Labyad viel mij eigenlijk nog extra tegen, kreeg als enige wel de ruimte en de bal op goede posities.. om hem daarna in te leveren.
2 0
mvdk
Zo kom je wel tot inzichten. Denk dat Ajax achter schermen echt wel dingen gaat doen.
1 0
Engeltje
Schuur valt nog enigszins mee, Neres volste vertrouwen in
2 0
Bjorn
Ik vind Neres een topper, maar vandaag was het om te huilen.
0 0
Gajes
Wober kan alleen verdedigen, daar heb je in deze wedstrijd helemaal niks aan. Eiting speelde onder zijn kunnen, zou hem het aankomende half jaar verhuren. Kristensen heeft het niveau niet, verkoop zou de beste optie zijn.
1 0
Remark
Gewoon altijd met je vaste basis elf beginnen, en pas als het 2 of 3-0 staat tweede garnituur laten opdraven. Dit werkt niet, daarvoor is ons B-elftal niet goed genoeg. Overigens onbegrijpelijk dat Eiting mocht blijven staan. Dat ie dramatisch slecht speelde alá, maar haal hem er dan gewoon af, nu speelde Ajax met tien man. Merkwaardig trekje van Ten Hag, achter een verkeerde keuze blijven staan.
5 0
Rukboor
Utrecht uit lijkt me iets belangrijker, en dan vind ik het normaal dat je spelers als Ziyech niet op een plastic veld blessures op laat lopen bij een bekerwedstrijd.
Je zag hoe het bij PEC Zwolle afliep met allerlei blessures.
En we zijn door, prima toch?
1 0
Minsc
Ik ben niet de enige hier die al vaker heeft gezegd dat Eiting gewoon niet goed genoeg is voor Ajax 1, dat Ten Hag hem nou toch weer opstelde is m.i. nog erger dan hem niet wisselen.
2 0
KleinMiljoen
Werd maar weer duidelijk hoe belangrijk Ziyech en vooral Schone zijn
5 -1
Remark
Da's makkelijk gezegd als ze niet meedoen.
0 0
AjaxPassion
Wauw, die Kristensen kan echt helemaal niks.
2 -7
JBxxx
Idd zo een beperkte speler die niet in het snelle aanval systeem past van Ajax, hoe kan je dit scouten?
0 -3
Rukboor
Ben je nu opgelucht nu je dit gepost hebt?
6 0
AjaxPassion
Mwa zou niet weten waarom. Was gewoon weer een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist.
0 0
LS16
Ik ben niet zo van gelijk na een slechte wedstrijd het halve team afbranden, maar ik wil toch even twee spelers uitlichten die mij vandaag in negatieve zin zijn opgevallen.

Kristensen: liet af en toe bij een invalbeurt nog wel leuke dingen zien waardoor ik dacht dat we een prima rechtsback op de bank hadden. Vandaag viel hij echter volledig door de mand. Geen voorzet kwam aan en iedere keer als hij de bal kreeg hield ik mn hart vast. Hopelijk komt Joel snel terug voor de concurrentiestrijd met Nous.

Eiting: een speler waar ik in de jeugd altijd erg gecharmeerd van was maar die vandaag in mijn ogen de slechtste van het team was. Leverde enorm veel in en dat kan gewoon niet als controleur. Nu hij speelde merkte je even de kracht van Schone die misschien niet de snelste is maar zelden de bal verspeeld. Daarnaast vond ik het bizar dat deze man tot aan de 88ste minuut de corners mocht nemen terwijl er geen een goed was.
12 -1
JBxxx
En Labyad daar mag je ook meer van verwachten in dit soort wedstrijden met een basisplaats!
2 0
flithje
Spijtig maar waar. Sowieso binnen Ajax heb je niet veel aan dit type controleurs. In iedergeval op dit moment. Een a twee jaar verhuren, dan pas beslissen.
1 0
Tufono
Helemaal mee eens, deze spelers moet naar de amateurs!!
1 -2
Restored
Blind: Comedy capers echt waar wat die voor capriolen uithaalde vandaag....
2 -8
Toon meer reacties