Sinkgraven is eindelijk terug: 'Mooi ontvangst'

SJvanveen, 02-12-2018 om 14:43, 10467 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Sinkgraven is terug. Zondag maakte de middenvelder annex linksback na liefst een jaar blessureleed zijn rentree op de Nederlandse velden en dat zorgde voor een lach op de gezichten bij hem, zijn teamgenoten en de Ajax-supporters. 

Hij was voor sommigen een bijna vergeten Ajacied, maar Sinkgraven viel tien minuten voor tijd in tijdens een gelopen wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. Hij viel in voor Zakaria Labyad en dat gaf vanzelfsprekend een lekker gevoel, zo tekende Sinkgraven op bij FOX Sports. 'Vaclav (Cerny, red.) en andere jongens feliciteerden mij. Je hebt lange tijd niet gevoetbald en dan mis je dat toch wel. Het ontvangst was mooi.'

Het blessureproces waar Sinkgraven doorheen moest was lang en zwaar. Hij kende tegenslagen, maar alleen voelde hij zich gedurende de periode van afwezigheid niet. 'Het was een lange tijd, ik heb een paar tegenslagen gehad, waardoor het heel lang duurde. Maar ik ben blij dat ik nu minuten heb gemaakt. Het was revalideren, waarna je stapje voor stapje naar het veld gaat. Dan mag je met de groep meedoen en nu hierheen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Spitz
Ten Hag weet heel goed waar Daley komt te staan in het veld. Bij Heerenveen speelde hij heel anders dan toen hij bij Ajax kwam. Uiteindelijk werd hij omgeturnd naar een moderne linksback. Gaat vast niet meer gebeuren. Zijn kracht ligt op het middenveld als schakel met de spits. Ik ben super blij met deze jongen dat hij eindelijk terug is. Want hij gaat verrassen bij Ajax.
0 0
WouterBerg83
Ik zie het wel gebeuren dat hij met een jaar of drie een sterkhouder is, dus of hij gaat verrassen? Ik ben vooral blij dat hij er weer bij is.
0 0
AFCAMM
Los van of hij het nu ‘gaat maken’, is het fantastisch voor die jongen om eindelijk weer mee te kunnen doen. Het is hem gegund. Geweldige jongen.
2 0
Freddy Al
Daley viel prima in , als hij blessurevrij blijft hebben we een absolute klassespeler erbij.
Vergelijkingen met Nico of Frenkie hoeven we niet te maken ,hij is een heel andere speler die erg veel talent heeft.
Verlengen die jongen zodra duidelijk is dat hij weer fit is en kan spelen, ik ben een liefhebber van dit type spelers.
3 0
mario-ajax23
Labyad en sinkgraven mogen nog niet eens veters strikken van de jong! Zijn redelijke spelers maar hebben bij lange na niet het niveau van de jong!

Veltman kan ook niet meer wat mij betreft ja miss.als wissel maar zeker niet voor basis,eigenlijk zit ie hier al te lang!
0 -3
chloorbestendig
Mazraoui, Wöber, Schöne, Neres, Tadic, Huntelaar, Dolberg, Cerny, Sierhuis, Ten Hag, de materiaalman, Overmars, de kantinejuf, de stewards en mijn schoonmoeder hebben ook niet het niveau van de Jong! strikken zijn veters vast ook niet! Goeie vergelijking wel!
0 -2
Rukboor
Mocht Frenkie de Jong (te vroeg) vertrekken, zou Sinkgraven en Labyad dat volgens mij best in kunnen vullen.
En Veltman terug als CV is toch ook niks mis mee, als je Wöber, Kristensen, Mazraoui en Tagliafico ook nog hebt, mocht De Ligt vertrekken. Als ze Magallan ook nog halen heb je een prima bezetting.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
met alle respect voor joey kind van de club, maar ook zijn professionele houding.
ik vind joey gewoon tekortkomen als rechtsback.

het is niet zozeer zijn aanvallende stijl, maar hij laat gewoon teveel aanvallers de achterlijn halen. en als er een ding is die je niet moet hebben in een team dat groots wil worden, is zulke verdedigers.
het is gewoon een dikke achilleshiel in europa.
in nederland kom je er tegen de subtop nog mee weg.
in dit ajax kan je met het opstellen van veltman, alle vertrouwen die we hebben in de ligt en daley blind wegvagen, als die ballen er gewoon keer op keer ingekopt worden. een zwakke omzetting kan dat doen met een elftal.
vind het sowieso een aanfluiting zulke backs met het materiaal waar ajax nu mee speelt. leuk voor de el maar we zijn nu mijlen vooruit.

dit elftal maakt namelijk gehakt van het ajax van 2016/2017
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
in het begin vond ik hem als aanvallende aankoop niet zo heel bijzonder, maar ben echt fan van hem geworden als linksback. als liefhebber van het spelletje verdedigen, hield hij ajax in de el overeind, dat zijn er vele vergeten.
het gemak waarbij hij zich aan de zijlijn uit de drukte combineerd, en het feit dat weinig aanvallers de acjterlijn haalde voor een voorzet, of die snelle combinaties die punt strafschop gebied, waren een verademing na jaren van al die houten klaasen.

ik hoop echt dat hij contractverlening krijgt, al is het als backup voor tagliafico(afwisseling ivm rust) want blind hoort daar geen backup voor te zijn, dat vind ik meer een centrale man.

het is hem gegund, hopelijk zien we meer van hem in de toekomst, blijkbaar is ten hag ook een beetje een fan van hem. er zijn weinig trainers met een goed geheugen over spelers die zolang gebleseerd zijn geweest, laat staan dat ze de kans krijgen om zich opnieuw na anderhalfjaar achterstand te bewijzen. bijna een onmogelijke opgave in het professionele voetbal, het is daley toch gelukt, daar heeft hij idioot hard voor moeten trainen.

1 voor ten hag
1 voor de wilskracht van sinkgrave
5 0
Yeshyeshyall
Ik vond Daley altijd zo’n enorm groot talent en leuke stijlvolle voetballer. Heel fijn voor hem dat hij terug is en hopelijk gaat hij van waarde zijn! Mooi nieuws!
5 0
De Stift
Viel lekker in. Goede toevoeging aan de ploeg.
6 0
mickey2602
Hij was in ieder geval niet zo angstig voor een confrontatie als Dolberg is na zijn blessures.
Mooi dat ie terug is,nu dit seizoen af en toe wat minuten meepakken en dan staat ie er volgend seizoen,mits zijn contract verlengd wordt.
Hij wordt nu schijnbaar ook weer gezien als middenvelder en niet als back.
2 -1
Yeshyeshyall
Ik vond die goal van Dolberg er anders wel erg lekker in gaan vandaag. Wat een klasse!
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als dolberg ooit dolberg terugvind, weet je niet wat je mee gaat maken met dit ajax.
die jongen is zo technisch begaafd niet normaal, we hebben al een paar keer wat acties gezien, waarin het leek dat hij met wat meer vertrouwen speelde.

bv (welliswaar buitenspel) die draaikick pass met de hak op tadic tegen feyenoord, vandaag weer die stift. meestal zie je gewoon niks, maar die kleine dingen zetten je op andere gedachtes. dat verfijnde wat echte grote voetballers hebben. niet van die hobbel acties of aannames. ook zijn hoofd heeft iets weg van een vedette, iets in mij zegt dat hij groot kan worden, maar hij zit gevangen in zichzelf.

het is gewoon puur het zelfvertrouwen wat kesper omlaag trekt, die jongen maalt teveel op het veld. het is een binnenvetter, misschien ook door de druk van zijn jeugdopleiding, dat hij zo gesloten is, hij heeft geen uitlaatklep.
nou heb ik zelf veel met jonge mensen gewerkt, ik herken een beetje.
het is die ene jongen die elke dag op tijd is, keihard werkt maar in de groep onzeker is om assertief te zijn. de grootste kutkwaal van elke voetballer het twijfelen aan jezelf, of bang zijn om te falen.

het enige wondermiddel is de feestdagen, ik hoop echt dat de ajax selectie even los gaat met zijn allen, praten met elkaar feesten. gewoon even los, misschien dat er bij dolberg dan iets losweekt.
iig moeten de oudere jongens hem accepteren en belangrijk maken, dat kan een coach niet bewerkstelligen binnen een groep jonge mensen, dat moet de groep zelf doen.
0 -1
RaynoFischer
Mooi dat hij terug is, hopelijk ook voor een lange periode :)
3 0
Duif63
Blijft een prima voetballer maar het zal altijd de vraag blijven hoe lang hij fit blijft.
2 0
RJB1979
Koude club.
3 0
Joseph
Ik vond het er goed uit zien, bewoog makkelijk en was aanwezig. Ben benieuwd waar hij terecht komt op het veld, met zijn ervaring als verdediger is het ook extra concurrentie voor Schone. In ieder geval blij dat hij weer terug is, dit soort spelers geven Ajax alleen maar extra kleur.
6 0
Japie27
Sinkie op de plek van Schone
4 0
LezDeBoer
Viel uitstekend in op 10! Nog steeds zo lichtvoetig en speelde richting het einde nog 2/3 man uit en zette vervolgens bijna een teamgenoot voor het doel. Zag er veel belovend uit. Mocht ie z’n niveau halen zou het nog een verrassing kunnen worden dit seizoen
9 0
!AJAX1
Ik ben er blij mee! En nu hopelijk fit blijven en weer laten zien wat je kan! Zet 'm op en heel veel plezier weer in het voetbal!
6 0
Kinkladze
Blij dat je terug bent!!!!
8 0