[Update] 'Veltman in Florida volledig meetrainen'

BVeenstra, 30-11-2018 om 13:55, 11334 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Joël Veltman heeft bij Ajax de groepstraining hervat, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De verdediger zet daarmee een volgende stap in zijn herstel. Afgelopen april liep hij een zware knieblessure op.

Veltman scheurde in april, tijdens een duel met VVV-Venlo zijn voorste kruisband van zijn rechterknie. Het grootste deel van zijn revalidatie maakte Veltman door bij de KNVB in Zeist. Zo'n twee weken geleden maakte Veltman zijn eerste stappen op het trainingsveld bij Ajax en vrijdag sloot hij aan bij de groepstraining.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet een week geleden nog weten dat Veltman stappen aan het maken is en dat de volgende stap aansluiten bij de groep was. 'Vanuit daar moet hij weer wedstrijdfit worden', zei Ten Hag. 'Hij maakt de juiste stappen in zijn vooruitgang.'

Update - 13.55 uur (30 november 2018) - 'Veltman in Florida volledig meetrainen'

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie aangegeven dat Joël Veltman voorzichtig weer met de groep meetraint. 'Heel langzaam gaan we hem inpassen. Hij doet mee met de pass- en trapvormen, zonder weerstand. De planning is dat hij volledig gaat meetrainen in Florida. Als het even kan misschien voor de winter. Als het goed is, gaat hij steeds meer doen.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Wanneer komt pisvee naar de Arena? Heerlijk hoe Veltman vorig seizoen die smerige chucky uit de wedstrijd speelde.
0 0
Van Reenen
Misschien back-up voor Nous of Matthijs. Ik zie hem niet meer als vaste basisspeler, maar wellicht heb ik het mis. Krijgen we in januari niet die Africa Cup waarbij Nous en Hakim worden opgeroepen? Zou een slechte zaak zijn voor Ajax!
0 0
Sterspeler
Afrika cup is definitief verzet naar de zomer. Ik zie vooral komend seizoen een rol voor Veltman. Doordat er ruimte komt op het middenveld verwacht ik dat zowel Blind als Mazraoui daar komen te spelen. Rechtsback is voor Veltman en Kristensen.
0 0
ZwartNazareth
Niemand zit op deze vlaflip te wachten.
2 -9
X-RaY
Praat voor jezelf krentenbol
1 0
jarenfan
Wat een supporter
2 0
ghouleseddik
Wat een zelfkennis.
0 -1
Stone020island
Is beter als mazraoui vind ik
1 -3
ambtenaar
Goeie gast maar heb hem totaal niet gemist, net als Sinkgraven.
2 -2
Mario65
Ik hoop dat hij niet weer eerste keuze op rechts wordt.
Ik heb me vaak genoeg aan hem geërgerd
3 -3
Web
Hij kan er voorzorgen dat Mazraoui scherp blijft
Die is mij te gemakkelijk.
1 -2
Ruff Rhythim
En Veltman niet? Met zn gebruikelijke foutje per wedstrijd?
2 -2
jarenfan
Frank de Boer vergeten,....
1 0
Libero
Gaat nog wel even duren voor die weer meedoet. Nog niet eens met weerstand aan het trainen; dan ben je na zo'n heftige en lange blessure echt nog wel maanden verwijderd van topfit, laat staan in vorm. Niet in de laatste plaats omdat hij niet meer in Jong ritme op kan doen.
0 0
Ozymandias
Het belang van Veltman voor het team van Bosz wordt enorm onderschat. Zeker in de tweede helft van dat seizoen was Veltman samen met Sánchez degene die ervoor zorgde dat de verdediging van Ajax geweldig doordekte. Ook was Veltman belangrijk met veel passes die ervoor zorgde dat een aanval werd opgezet. Ik vraag me alleen af of hij als rechtsback wel zou passen bij de speelstijl van Ten Hag. Hij zal veel meer meters op de flanken moeten maken dan hij onder Bosz deed.
6 -2
ETM
Ben met je eens dat het doordekken van Veltman zn sterkste punt was. Echter vind ik dat er zeker ook haken en hogen aan Veltman zitten. Goede crossball, voetballend redelijk maar niet meer dan dat. Werd vaak in een adem genoemd met Viergever, maar ik vind persoonlijk dat Viergever meer betekend heeft in dat seizoen. Die vind ik nog eerder onderschat dan Veltman. (zal geen populaire mening zijn nu ;)
In de huidige speelwijze zie ik Veltman niet passen. In de speelwijze van Bosz paste hij beter dan zn concurrenten. Ik vind Veltman een vaak onderschatte speler, maar ik was om eerlijk te zijn pro een transfer van Veltman, zo is het ook.
Goede kerel verder, die al met al zn beste wedstrijden als cv heeft gespeeld maar simpel weg het aflegde tegen de concurrentie.
Ajax moet nu inzetten op de ontwikkeling van Mazraoui. Tuurlijk is het niet verkeerd Veltman achter de hand te hebben, maar ik hoop ook voor hem dat hij nog een mooie transfer maakt. Bij het huidige Ajax lijkt me wisselspeler maximaal..
1 0
Sterspeler
Mazraoui moet voetballen waar hij hoort en dat is niet de back positie, maar het middenveld.
0 0
ETM
Ten koste van wie?
0 0
wladimir
Dan kunnen we Mathijs de Ligt deze winterstop met een gerust hart laten gaan;-)! Het zou wel wat zijn als Barcelona deze winter 100 miljoen betaalt. Dan is Pique en zijn wijf kwijt en zijn basisplaats. Gelukkig maakt hij afgelopen woensdag een mooie goal.
3 -3
Ajax_026
wat shakira is weer op de markt?
0 0
Tecmessa
En toen hadden we 17 basisspelers! wat een luxe!
2 0
Ajacied33
Mooi. Veltman kunnen we ook goed gebruiken
9 -2
Ajax4life94
Ik vraag mij af of hij veel gaat spelen...
1 0
Kaatje
Hoe hij speelde voor de blessure weten we. Laten we hem in ieder geval positief ontvangen. Misschien verrast hij ons wel met zijn spel..
0 0
RaynoFischer
Vast wel hoor, wel zonder aanvoedersband uiteraard ;)
0 0
PeterVKV
Ik denk het wel, heeft veel meer pit dan de laconieke Mazraoui. Betere verdediger, komt ook meer buitenom. Mazraoui op het middenveld naast Frenkie zou ik niet gek vinden. Kan zich ontwikkelen tot een type Busquets. Frenkie is meer een mix tussen Busquets, Xavi en Iniesta.
4 -7
TheRiviera
Ik betwijfel of Veltman gaat spelen i.p.v Mazraoui vooral omdat de concurrentie op het middenveld groot is en het riskant zou zijn om het middenveld aan te passen nu dat het goed staat en werkt. Vele zouden denken dat Schöne er dan maar uit moet voor Mazraoui maar ik weet zeker dat dit geen optie zou zijn van Ten Hag.

Veltman zal absoluut wel ze minuten maken maar hij zal ingezet worden bij blessures of wat minuten meepakken tijdens wedstrijden die al gespeeld zijn. Of hij gaat spelen in de beker om andere spelers wat rust te geven.
0 0
Aeter
Dat zou best interessant kunnen zijn.
0 0