'Liepen te kloten en dan win je alsnog met 7-1'

JesseTH, 11-11-2018 om 16:40, 21173 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt heeft door dat de talenten van Ajax de prikkels, die nodig zijn om te ontwikkelen, nog maar amper krijgen in de Eredivisie. Het grote talent is blij met het feit dat de ploeg nog actief is in de Champions League, want ook tegen Excelsior hoefde het allesbehalve voluit te gaan.

'Ook vandaag hebben we fases gehad waarin we liepen te kloten en dan win je alsnog met 7-1', erkent De Ligt in gesprek met FOX Sports. 'Het verschil is wel heel groot. Of het goed of slecht is, weet ik niet. Er werd gezeurd dat we het in Europa niet lieten zien met Nederlandse clubs. Nu laten we het wel zien en dan zijn de competitieverschillen weer te groot. Dat is voor ons geen interessante discussie.'

In de Eredivisie voelt de mandekker dan ook dat de ploeg nog maar amper getest wordt. De Ligt is dan ook blij dat er Europees ook nog gestreden wordt. 'Je voelt dat je in de Champions League getest wordt. Aan het einde van de wedstrijd ben je helemaal kapot en dan merk je echt dat je tijdens de wedstrijd volle bak heb moeten geven. Ik denk dat dat wel belangrijk is, al helemaal als jonge speler. Elke wedstrijd de limiet opzoeken.'

Op de vraag of de verdediger na het huidige seizoen vertrekt uit Amsterdam, geeft hij geen duidelijk antwoord. 'Je moet wel prikkels blijven zoeken. Op dit moment doen we het heel goed in Champions League, waardoor ik die prikkel krijg. Ook bij het Nederlands elftal krijg ik die prikkel. Het niveauverschil wordt wel zo groot dat het in dit soort wedstrijden lastig wordt om die te zoeken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Persoonlijk vind ik dat De Ligt teveel onzin lult. Je moet de prikkel niet per wedstrijd opzoeken maar kijken naar wat je behaalt hebt als speler bij een club. Hij is nog jong en heeft verders niks bereikt bij Ajax. Dus er moeten prikkels genoeg zijn. Pas wanneer je prijzen pakt kan je zeggen dat je geslaagd bent en opzoek bent na een nieuwe uitdaging. Zolang dat niet van toepassing is zal er genoeg motivatie moeten zijn om te slagen.
0 0
Freddy Al
Laten we nou niet doen alsof dat allemaal nieuw is; in het seizoen 94-95 hebben we twee keer gelijkgespeeld tegen Roda JC de rest gewonnen. Dat is al 23 jaar geleden.
Ook toen werd er geroepen dat we een Mickey Mouse competitie hadden alhoewel van Gaal dat heel anders zag.

Ondertussen is de invloed van de geldstromen nadrukkelijker geworden, daar valt niets tegen te beginnen, het Belgisch elftal laat zien dat er een enorm verschil zit tussen het goed spelen van de nationale ploeg en het niveau van de competitie.

Als we er toe komen om eerst eens goed te omschrijven wat er nu precies mis gaat met ons voetbal is het mogelijk om maatregelen te nemen.
Dat gebeurt niet omdat we vanuit de clubs gezien redeneren en dus een ander probleem waarnemen.

Logisch ; PSV ziet andere dingen dan Emmen en daar doen we niets aan.
Nederland is altijd wel sterk geweest in het kiezen van een eigen pad , resulterend in meer avontuurlijk voetbal dan in andere landen.
Laten we daar aan vasthouden en zeker de ogen open houden voor nieuwe ontwikkelingen in het spel, de begeleiding maar niet een vreemde koers gaan varen.

In die zin blijft de filosofie van Cruijff recht overeind , voetbal is een sport om mensen te vermaken, dan moeten we dat centraal stellen.
0 0
Sampaoli
De Ligt laat zich verschrikkelijk aftroeven bij de 1-3 en mist een gigantische kans op 0-1, dus uitgeleerd is hij absoluut niet.
2 -1
Freddy Al
Dat is allebei waar, toch is die jongen nu al zo goed dat hij ook bij een wereldtopper kan aanhaken.
Wekelijks laten ook grote jongens zien dat ze fouten maken,ik denk dat Matthijs een legendarisch verdediger wordt die zijn gelijke in het rijtje Krol, Stam,Koeman niet eens vind.
0 0
TheRiviera
Je moet niet te volbarig spreken. De Ligt heeft potentie absoluut maar dat betekend niet dat hij NU al kan aanhaken bij de wereldtop en elke week een constant niveau halen. Dat je een goed niveau haalt in de CL tegen ploegen die slechter dan hun kunnen spelen betekent niet dat je ineens absolute top bent.
0 0
Aspers73
Dit is het eerste jaar in de afgelopen wat...15 jaar? ...dat het zo makkelijk gaat. Komt gewoon omdat Ajax en PSV zoveel beter zijn en andere clubjes aan komen zetten met hun fysio als hoofd coach! Is niet erg, straks verliezen Ajax en PSV spelers en zijn we weer terug bij af. Met 2 clubs minder krijgen we echt niet meer tegenstand.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
we speelde tegen een club met vooraf een doelsaldo van 16 voor 23 tegen, we 7-1 en ineens moet de hele eredivisie op de schop!?
wat een gelul zeg, er is altijd klasse verschil geweest dit jaar is het verschil groter door aankopen en hebben we eindelijk een elftal waar we na de zomer van 2019 misschien weer een decenia op moet wachten.
laat de eredivisie lekker voor wat het is, het heeft zo zijn charmes.

dit jaar vallen de subtoppers gewoon zwaar tegen door leegkoop, kan volgendjaar zomaar weer anders zijn.
1 0
martin1234
Absoluut, maar ik proef soms een soort xenofilie bij voetbalverslaggevers. Alles in het buitenland is beter, als je op je 21ste nog in Nederland voetbalt ben je gek.. Ik werd er gisteren zelfs een beetje kwaad over, en dan had ik een goede middag met de 1-7, komt zo'n reporter weer met zo'n weg met ons/onze eredivisie verhaal. Blèeh.
0 0
Youri08
Off-topic. Daley gaat steeds meer als zijn vader spelen. Met een camera shot van achteren zie je het verschil zelfs bijna niet meer. Zelfde (trage) loopje, kijkend over de situatie in een dribbel, gebogen houding in een duel. Danny was alleen was "viezer" in de duels, Daley is netjes. Ondanks dat velen hem op 6 willen, wordt hij echt de "libero" voor de komende jaren, net als zijn pa.
2 0
MankeNelis
Precies dat, ik dacht hetzelfde. Hij is echt ijzersterk aan de bal. Maakt vrijwel altijd de juiste keuze. Brengt daardoor veel rust in het spel.
2 0
OKP-AFCA
Meest onderschatte speler in Nederland? Ik denk het wel.
0 0
trodat4030
Het niveau in nl is tanende. Het probleem zijn de financiën van andere clubs. Ajax is dan wel rijk, maar we zijn absoluut eenoog in het land der blinden. Eigenlijk zou het goed zijn voor Ajax als Ajax zelf een rits goede spelers koopt en (desnoods kosteloos) uitlenen aan de andere clubs zodat de weerstand iig omhoog gaat. Dat is denk de enige manier hoe Ajax zichzelf zou kunnen helpen met dit probleem. 4 echte potjes en 32x met 2 vingers in de neus, achteruit kruipend winnen zet gewoon geen zoden aan de dijk. Spelers gaan dan tóch elders hun weerstand zoeken die ze hier niet krijgen. Het zal wel niet mogen, want waarschijnlijk krijgt Ajax dan teveel vingers in de pap bij de andere clubs, maar het is echt het enige dat Ajax nog verder omhoog zou kunnen stuwen.
1 -3
Sterretje73
Dit moet dus een heel duidelijk signaal zijn om nu die eredivisie eens op de schop te zetten. De KNVB zit vol poppetjes die puur en alleen met zichzelf bezig zijn, zelf terwijl het NL voetbal al lang aan het verzuipen is. De
Enige oplossing is de competitie te vergroten in oppervlakte. Oftewel samengaan met anderen en dan in mijn optiek het allerliefst de Bundesliga. 3/4/5 NL clubs zouden beide competities volledig nieuw leven inblazen door alleen al de nieuwigheid maar vooral het nationalisme wat tussen onze landen al decennia broeit. Prachtige groeigrond voor met name Ajax. De eredivisie komt te kort en zal daardoor nooit meer zichzelf overstijgen. Maar nogmaals...de heren in Zeist zijn zo bang hun baantjes te verliezen dat elke verandering direct angstvallig tegengehouden wordt.
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
integreren met een buitenlandse competitie geeft allerlei complicaties zelfs met de wetgevingen, loonverkeer etc. dat gaat er nooit van komen.

wat men wel kan doen is een extra beker competitie toevoegen, bv samen met belgie.
lijkt mij ongelogelijk leuk om te kijken.
iig extra tv inkomsten voor clubs, meer weerstand
en het is ook leuker om de kleinere nederlandse clubs meer te volgen.
0 0
Schwalbino
Bundesliga zit echt niet op Feyenoord, Utrecht of AZ te wachten. Vergeet niet dat daarvoor dan 3 Duitse clubs moeten wijken. En wat zegt een wedstrijd Ajax - Freiburg? Dat soort wedstrijden speel je dan de helft van de tijd.
1 0
Caparzo
Heeft totaal niks met de KNVB te maken, integreren in de 1. Bundesliga is compleet onmogelijk (lees je even in). Zelfde verhaal met een BeNeLe (onmogelijk complex).

Wat gedaan dient te worden, is de ED opvijzelen, echter dat is in de huidige voetbalwereld ook een quasi onmogelijke uitdaging (in de zin van dat 4/5 clubs jaarlijks renderen in Europa).

Het ziet er niet best uit voor de ED, wat wil je ook, als je er niet eens een overgangsfase van "beton met plastic" uitwisselen voor (semi)natuurgras door krijgt.

Uitzichtloze situatie, jaarlijks strijden om plek 11 is het hoogst haalbare.
0 0
Spuit11
Is dit de schuld van Ajax of de schuld van de clubs die het niveau bepalen van de Eredivisie?
0 0
AFCAMM
Allemaal leuk en aardig, maar zullen we eerst weer eens overtuigend kampioen worden voordat we roepen dat de competitie niet uitdagend is?
13 -3
Youri08
Zie het verband niet. Behalve de wedstrijden tegen PSV is er toch geen reet aan voor de Ligt.
3 -3
martin1234
Vorig seizoen nog puntverlies genoeg geleden hoor.
0 0
Freddy Al
Hee Jan- Joost wat leuk dat jij er ook bent hier!
3 0
niquedegraaff
Wat een onzin, ook de Ligt maakt nog foutjes. En daarnaast, als je foutloos speelt is dat toch prima!? Nee, hier in Nederland gaan we zoeken naar nieuwe negativiteit: Shit hij maakt geen fouten, dus hij moet weg. WTF man. Geniet er van en daarnaast, speel inderdaad maar eerst 2 seizoenen de Eredivisie helemaal zoek voordat je aanklopt bij een top 3 competitie. Die jongen is verstandig en wil eerst kampioen worden met Ajax. Dan kom je bij die andere club ook anders binnen.
3 -2
Amsteraaij
iemand opgevallen dat de ligt een paar keer gemakkelijk opzij werd gezet door die spits. dat zie je niet elke dag! sterker nog, volgens mij zag ik dat voor t eerst
12 -1
Schwalbino
Kunstgras is heel anders dan gras.
0 0
Hans Kraay Jr.
Echt......?
1 0
Rdk1983
In iedere competitie heb je mindere tegenstanders. Een ervaren prof kan zich het hele seizoen laten zien.
En waar was die prikkel dan tegen PSV?

Eerst maar eens dik kampioen worden, dan praten wel weer over niveau.
12 -1
trodat4030
Hier spelen ze echter tegen de nrs 4 t/m 18 op halve kracht en hebben ze maximaal 4 interessante en intense wedstrijden. En als er in 1 van die wedstrijden ook nog eens na 3 min rood valt voor de tegenstander, blijft er nóg minder over. Tegen psv zat hij op de tribune met een blessure, dus 0 prikkel daar..
0 0
Ozymandias
Tja, de meeste prof (behalve degene die de druk niet aankunnen) spelen beter in belangrijke wedstrijden. Het is nou eenmaal ongelofelijk moeilijk om het maximale uit jezelf te halen.
0 0
jackwolf
Die woorden werden hem wel in de mond gelegd.
3 0
Ton70
Ajax moet gewoon lekker doorstomen. Het bedenkelijke niveau geldt voor de rest en niet voor ons. Een paar jaar geleden toen er vier of vijf teams meededen om de titel was het motto dat alles volledig genivelleerd was en het niveau drama. Ajax steekt er nu boven uit en dat is goed. Gewoon doorgaan en de dubbel pakken. Laat Matthijs en Frenkie volgend jaar gewoon blijven. Prijzen pakken is het credo.
2 0
AjaxPassion
Dat is duidelijk, die is na dit jaar weg. Logisch ook.

Als Ajax ooit nog iets wil, dan moeten ze aan de slag om een Europese competitie op te zetten, op zijn minst BeNeleague, maar liefst gewoon Europees...

Al zal het niveau na dit seizoen wel weer drastisch dalen...
8 0
Schwalbino
Mee eens. Matthijs is een leermachine. Zo iemand kun je het niet kwalijk nemen dat hij voor zijn ontwikkeling in een sterkere competitie wil spelen.
2 0
Caparzo
Nu wij definitief los zijn van de subtop, dus 010 en lager. Maar echt een gapend gat. Dan hoef je niet meer elke wedstrijd tot de limiet te gaan, en dat is maar goed ook, dat houd je maar een half seizoen vol. Houden we meer energie over voor de CL, en om p=v te verslaan in de JC-Arena (absolute must). We zijn dit seizoen in de ED één keer serieus getest en dat is nog steeds een open wond (begrijp het nog steeds niet)..
0 0
Ajaxvooraltijd
En van Gangelen maar hopen dat ze zullen vertrekken....
5 -1
AjaxPassion
Het enige wat v Gangelen is graven naar een primeur, maar die krijgt hij niet met al die mediatraining.
1 0
AFCAjax
Het word tijd voor een BeNeLiga, we moeten een competitie hebben van ploegen als Ajax, pisvee, fc kakkerlak, anderlecht, club brugge, gent, standard luik etc.

Probleem is dat we dan de helft van de europese plaatsen in moeten leveren (coefficienten van nl en be worden bij elkaar opgeteld en door 2 gedeeld) waardoor een aantal van deze ploegen die normaal europees spelen niet meer europees spelen en het een stuk lastiger word om bij de top 2 te komen voor voorrondes CL, al zou Ajax ook hier gewoon bovenaan moeten eindigen, maar het word wel beduidend lastiger om wekelijks te winnen.
Maar met name door die europese plaatsen die verdwijnen zal het er waarschijnlijk nooit van komen.
2 -2
A'dam Oud-West
Het wordt eerder tijd om het concept van de BeNeLiga voorgoed te laten varen en energie steken in het sterker maken van de Nederlandse competitie. Een club als Feyenoord, die jij zo sjiek omschrijft als Fc Kakkerlak (is dat echt je werkelijke niveau?), heeft nog altijd de potentie en aantrekkingskracht om Europees mee te doen. Clubs als Utrecht, Vitesse, Heerenveen, ADO en AZ zijn ook nog lang niet dood of begraven. Het is nu juist zaak om de koppen bij elkaar te steken en te kijken hoe we in Nederland de Duitse en Franse kant opgaan. Daar steken ook maar enkele ploegen er bovenuit, maar weten de kleinere clubs toch de toptalenten aan zich te binden of op te leiden. Utrecht doet dit doorgaans heel goed met spelers die net buiten de boot vallen.
0 0
Caparzo
Een mooie gedachte, maar onrealistisch. De ED zal het gat met de subtop van Europa nagenoeg onmogelijk kunnen dichten. Turkije en België zou met heel erg veel fantasie en na jaren structureel zeer goed presteren in Europa nog kunnen (utopie), maar Portugal en Rusland liggen mijlenver achter de horizon, over de top 5 maar te zwijgen.

Zolang er geen consensus bereikt kan worden over het verbod op beton met plastic te spelen op het hoogste niveau, hoef je geen hoop te hebben. Helaas.
0 0
Koekepeer
Net alsof boavista, Braga en moreinse zo belangrijk zijn in Europa. Portugal staat alleen zo hoog in de lijst
door porto en Benfica.
0 0
Siemmie
Dan zal er echt heel veel moeten veranderen, wat ik niet zo snel zie gebeuren. Als alles helemaal wordt omgegooid in Nederland, heb je misschien over 30 jaar een sterkere competitie. Duurt veel te lang, als het überhaupt al zou lukken.
0 0
RusselWestbrook
Zoek even op hoeveel mensen er in Frankrijk en Duitsland wonen.

Daar zit em het verschil. Niet dat we in Nederland niet hard genoeg ons best doen om goed te zijn. We hebben gewoon niet genoeg mensen in Nederland om dezelfde geldstromen te genereren.
2 0
EKS
Plus dat die competities ook nog eens internationaal verkocht worden.
Er zal toch heel wat moeten gebeuren wil half China of Paraguay naar ADO-AZ oid gaan zitten kijken.
0 0
A'dam Oud-West
Jij er een geldkwestie van... Maar goed... De Franse economie stelt in vergelijking met Nederland en Duitsland geen reet voor. Het staat zelfs ruim onder die van Oostenrijk (goh, daar doen ze dan toch iets fout). Noorwegen, ook nog zo'n rijk land dat je niet terugziet in het voetbal, net als Zwitserland, Zweden, etc. De KNVB is jarenlang gespekt door de successen van Oranje en daarvan hebben de Nederlandse clubs net de verkeerde investeringen mee gedaan. Dat kan zeker teruggedraaid worden, met bijvoorbeeld het afkeuren van kunstgras en de ontwikkeling daarvan. Ook kleinere clubs moeten een inhaalslag maken op het gebied van scouting. De trend van fysiek sterke jeugdspelers afbreken en weer naar het voetbaltechnisch (onze kracht) aspect kijken. En zo kan ik nog wel even doorgaan...
0 0
trodat4030
Het ís een geldkwestie. Wij gierige Hollanders betalen ‘slechts’ €7,50 per maand voor fox en hebben alle clubs bij 1 aanbieder. In Engeland heb je 2 aanbieders (BT en SKY) en een abo begint daar bij 18 pond per aanbieder. Daarnaast hebben zij 66 milj inwoners in het verenigd koninkrijk en wij 17 milj.. Duitsland en Frankrijk hebben zelfs meer inwoners. Daarnaast verkopen zij hun voetbal ook aan het buitenland voor flinke knaken. Hier heeft zelfs 95% van Nederland geen interesse in pakweg VVV-Willem II, laat staan buiten Nederland.

You do the math..
2 0
RusselWestbrook
Misschien omdat de economie van het hele land niet zo heel veel van doen heeft met de financiën van een voetbalclub. Tuurlijk, als de bevolking straatarm is wordt het allemaal niks, maar dat is in geen van deze landen het geval.
3 0
Lane 8
Het gaat natuurlijk niet om vergelijkingen, maar om absolute getallen, frankrijk heeft het op 7 na hoogste bbp van de wereld en na het vk en Duitsland de grootste economie van Europa. Wat hebben Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland en Nederland met elkaar gemeen? Juist, een laag inwonersaantal.
2 0
AjaxPassion
Eigenlijk mosterd na de maaltijd, dat hadden ze 20 jaar geleden al kunnen doen.
1 0
Ajax34
Wat heb je aan 5 Europese plaatsen als je er naar 1 voor- ronde al uit ligt. Dan kan je ze beter met België delen. En de ploegen die dan Europees voetbal halen. Kunnen dan tenminste meer meedoen als 1 ronde.
1 0
AFCAjax
die belgen hebben nog 4 van de 5 ploegen erin zitten en staan 4 plekken hoger als nl op de lijst dus die zullen er het meeste problemen mee hebben.
0 0