Ten Hag neemt Cerny mee naar Lissabon

Trainer Erik ten Hag neemt Vaclav Cerny mee naar Lissabon voor het duel met Benfica van woensdagavond in de Champions League. De buitenspeler maakte onlangs in de beker zijn rentree tegen Go Ahead Eagles en maakt nu deel uit van de 21-koppige selectie van de Amsterdammers.

Verder heeft de Ajax-trainer gekozen voor de gebruikelijke namen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Carel Eiting vanwege een blessure zou achterblijven, en dat Kasper Dolberg mee zou gaan. Dit wordt nu bevestigd op Ajax.nl. Van de 21 moeten er nog wel drie op de tribune plaatsnemen. In Estádio da Luz wordt woensdag om 21.00 uur afgetrapt.

Volledige selectie
Andre Onana
Kostas Lamprou
Dominik Kotarski
Rasmus Kristensen
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Perr Schuurs
Nico Tagliafico
Donny van de Beek
Dusan Tadic
Zakaria Labyad
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Hakim Ziyech
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Vaclav Cerny
Dani de Wit

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
De wit, Schuurs en Kotarski op de tribune.

Cerny inbrengen kan wel een zorgen voor een ala Neres actie in de Arena.

Cerny in topvorm is een kandidaat om in het eerste te spelen.
0 0
Radie125
zo op zijn psveeess
0 0
DS
Cerny kan in Europa een belangrijke schakel zijn.
Als je onder druk komt te staan tegen een sterke tegenstander is dat een geweldige counter speler met zijn pure snelheid.
Al heeft Dolberg ook een flinke topsnelheid met ruim 32km/h afgelopen zaterdag.
2 -2
Mikee
Doet me denken aan celtic, cerny op de brommer en scoren.
0 0
Pierre Heno
Cerny is KKD niveau, geen CL/EL dus.
2 -1
PetrusKeizer
weet niet of ik t goed gezien heb maar had de indruk dat Cerny veel minder als n blind paard speelde dan ik hem voor zn blessure vond doen. Verder maakt hij n bescheidener indruk waar hij voor zn blessure nog wel ns praatjes had. Misschien is die moeilijke herstelperiode ook ergens goed voor geweest. Voetballen kan hij zeker.
1 0
ChelseaMan
Nu Cerny beschikbaar is hehben we voor het eerst dit seizoen weer twee echte buitenspelers in de selectie. Verwacht dat hij met de vaste elf start in een 4-2-3-1. Cerny is nog niet klaar voor een hele wedstrijd. Benieuwd of hij het in de tweede helft aandurft en switch naar een 433 met de punt naar achteren.
0 0
NaarCLbeker5
4-2-3-1 zul je bedoelen, neem ik aan.
0 0
ChelseaMan
Yes...aangepast..thanks.
0 0
stopperspil
Sierhuis komt in geen enkel Ajaxelftal meer aan de bak. Hoop dat Wober achterin speelt en blind op het middenveld en Tadic in de spits: Benfica uit altijd moeilijk.
0 0
GvanderK
Ben bang dat Sierhuis beter eerst naar een club als AZ kan gaan want bij Ajax komt ie nu niet voorbij Dolberg, Huntelaar en dan nog Neres en Tadic die als spits worden ingezet.
0 0
de_pitbull
best raar. geef dan johnsen een kans
0 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Leuk snorretje heeft Cerny.
1 0
Oliveira
Ik verwacht: Onana, Nous, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schone, Frenkie, Tadic, Ziyech, Neres en Huntelaar. Misschien niet per se in deze volgorde maar wel als de 11 die worden opgesteld. Huntelaar boven Dolberg omdat Huntelaar fitter is. Donny van de Beek vind ik de laatste tijd tegenvallen, dus kies Neres boven hem omdat Neres bijna altijd goed speelt.
0 0
gi0vanni
Huntelaar is 2e spits en aangezien er goed voetbal met veel positie wisselingen zijn heeft Huntelaar heel weinig kans om te spelen. Tel daar bij op dat je beter een niet fitte speler kan wisselen voor een fitte. Dat is natuurlijk veel beter als omgedraaid.
0 0
ShaiHulud
Off: In de Guardian staat vandaag een leuk artikel over Ajax. Het valt me op dat we laatste tijd steeds vaker in het nieuws zijn hier in Engeland!

https://www.theguardian.com/football/2018/nov/06/ajax-de-jong-de-ligt-talent-factory-champions-league
7 0
AjaxPassion
Heel mooie comment die nu net bovenaan is gezet:
aquaregia1 7m ago

Let's be honest.Its probably the greatest football club in the world .

No club has been more influential, none has produced more outstanding players and there isn't a club on earth that isn't at least partially modelled on Ajax


Ik vraag me dan altijd af of dit van een Ajax fan komt, of van écht objectieve mensen. In deze denk en hoop ik het 2e, want zoiets maakt je als echte Ajacied toch enorm trots!?! : )
2 0
ajaxinho
Mooie foto's geselecteerd.

En de eerste alinea over DLigt is ook sterk.

Ik moet nog even verder lezen… thanks for sharing!
0 0
KingJames23
Off topic. De spelers zijn net veilig geland. Ze stonden net allemaal achter me op het vliegveld.
8 0
theflyingdutchm
Ik zou het zo doen.


--------------------------Onana---------------------------------
Mazraoui -----------De Ligt -------------------------Tagliafico
------------------------- Blind (voorstopper)---------------------
------------------------ De Jong --------------------------------------
------------Ziyech------------------------v/d Beek -----------------
Neres -----------------Dolberg----------------------------Tadic
1 -7
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax met Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Vd Beek, Blind, De Jong; Ziyech, Tadic en Neres speelt. Iets meer verdedigende zekerheid achterin en zo veel mogelijk creativiteit voorin.
1 -2
AJAIXIXIXI
Ik zou Dolberg sowieso laten spelen, is goed uit zijn blessure gekomen en scoort daarbij ook weer. Frenkie en Blind als controleurs Neres en Tadic afwisselend op 10. Hakim rechts.
1 -1
chrisjuhhh
Benfica is geen eredivisie dus zal ik het niet doen je moet daar iemand hebben die een bal kan vast houden met overzicht en balbehandeling dus Tadic .
2 -1
trainerdv
Na Benfica thuis was de heersende gedachte wel dat er (veel) te weinig diepgang van Ajax was. Neres stichtte met 1 diepe loopactie meer gevaar dan Ajax de 90 minuten daarvoor deed. Met Cerny heb je in principe nog zo'n optie. Al houdt ook hij wel van de bal in de voeten.
4 0
VliegendeKeep
Leuk voor dat ventje. Fijn dat hij weer op weg terug is. Maar of hij echt een topper word moeten we nog zien
2 -1
Pheadrus
Het bevalt me wel dat Ten Hag jonge spelers stimuleert en kansen geeft. Ten aanzien van Cerny; dikke compliment als hij weer een aanvaardbaar niveau haalt. Het is mentaal zo zwaar om op die leeftijd zo een zware blessure te moeten meemaken. Ik heb geen verwachtingen en ik laat me graag verrassen door Cerny.
11 0
AjaxPassion
Ik had jouw reactie nog niet gelezen, maar precies dit!
2 0
Ozymandias
"Ik heb geen verwachtingen en ik laat me graag verrassen door Cerny."

Ik zou willen dat we allen deze insteek hadden bij alle talenten van Ajax. Natuurlijk is dat niet geheel mogelijk. Als je een Ünüvar in de jeugdopleiding ziet spelen is het onmogelijk om daar geen verwachtingen van te hebben maar we slaan vaak nogal door als Ajax fans. Vaak leidt dat tot een situatie waarin talenten door ons net zo snel worden afgeschreven als dat ze eerst werden gehypt.
8 -2
Pheadrus
Van Unuvar heb ik ik ook hoge verwachtingen. Maar voor Sinkgrave en Cerny is mijn houding door de blessure ingegeven. Ik hoop voor die 2 dat zij hun loopbaan (werk, inkomen) inhoud kunnen geven.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Gewoon enorm fijn voor alle partijen, Ajax heeft er langzaam aan een snelle vleugelspeler bij die als type iets toevoegd vanaf de bank, Cerny krijgt de kans en het vertrouwen en is weer echt deel van de eerste selectie en de supporters vinden het fijn als een jeugdspeler erbij zit (tenminste "echte" supporters, dat gehaat na GAE ... Geef die jongen toch wat tijd, ventje had best nog wat leuke acties en was gedreven!).

Het is je enorm gegund Cerny! En als ik hem afzet tegen Johnson of Lang ... Tja Johnson vind ik helemaal een magere indruk maken en Lang is ook even uit beeld nu. Dan is een fitte Cerny over een tijdje toch lekker om erbij te hebben, al is het voor diepte en snelheid voorin. Talent heeft hij, dat hebben we in de A en ook soms in het eerste gezien. Nu alleen hopen dat die blessure hem niet te ver terug heeft geworpen, nogmaals; het is je gegund!
5 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik Lang meestal een slechtere indruk maken dan Johnsen maar bij Johnsen valt het meer op doordat hij zich vaker na acties doodloopt. Lang maakt net zo veel mislukte acties maar stopt daar dan eerder mee en speelt de bal dan achteruit. Bij Johnsen is het volgens mij een geval van "het kwartje moet vallen" maar ik betwijfel (ten sterkste) of dit bij Ajax wel zal gebeuren.
2 -3
Minsc
Het kwartje kan wel vallen maar ik ben bang dat Johnsen dat niet zal zien. Gevalletje 2,5 miljoen pleite.
0 0
Ozymandias
Daar lijkt het wel op maar toch vind ik dat Ajax dat soort aankopen moet blijven doen. Natuurlijk zullen er een aantal niet slagen (zoals ook bijvoorbeeld Zivkovic) maar De Jong was ook zo'n aankoop en vanuit het buitenland was Dolberg ook zo'n aankoop. Scouts zijn geen waarzeggers en als iemand zo veel voetballend vermogen heeft als Johnsen is het risico wat 2.5 miljoen is een risico wat ik zou nemen (als ik zo veel geld had als Ajax).
0 0
AjaxPassion
Voor spelers als Johnsen, Lang, Sierhuis, maar ook Eiting bijv zou het het beste zijn als ze worden getest op ED niveau, netzoals bijv. een Sam Lammers van PSV.
4 0
Mazraoui
Johnsen zn spel ziet er sierlijker uit maar mist soms overzicht. Lang is wat minder voorspelbaar in zn passing naar mijn idee wat grilliger
2 0
Ozymandias
Inderdaad, al is "soms" is een beetje een understatement. Johnsen mist veel te vaak het overzicht maar er is geen Ajacied die makkelijker een speler kan passeren. Het jammere is dat hij dan vaak een tweede, derde en vierde speler wil passeren tot hij zich doodloopt. De passing van Lang is beter maar hij zoekt nauwelijks één op één situaties op en speelt veel te vaak de bal achteruit. Beide maken op mij momenteel niet de indruk dat ze iets toe gaan voegen aan het eerste.
1 -1
AjaxPassion
Zulke gasten moeten het vertrouwen van een coach/club krijgen om zich te ontwikkelen. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat ze een realistisch zelfbeeld krijgen en weten waar hun kwaliteiten liggen.

Bij Jong Ajax is dit lastig door de continue wisselende samenstellingen van het (basis)team.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, het probleem is alleen dat ze in een verhuurperiode vaak dat vertrouwen ook niet krijgen. Daarom pleit ik er vaak voor om een talent voor twee seizoen te verhuren. Dan zal de club die hem huurt meer geneigd zijn om speeltijd in zo'n speler te investeren ook als hij het niet direct goed doet.
1 -1
henwildie
Cerny staat voor mij gelijk aan de graafschap uit......hopelijk kan hij middels topprestaties van dat beeld loskomen
3 -17
gi0vanni
Zijn debuut in Europees verband was wat beter ja. Cerny lijkt vanaf rechts veel te kunnen alleen een voorzet kan natuurlijk altijd beter en hij heeft nog niet het scorend vermogen van Neres.

Ja hij moet goed naar Neres kijken die zowel voor goals als assist's zorgt.
1 0
godenzonenssuper
Het was niet Cerny die zijn spits/topscorer wisselde terwijl er gescoord moest worden.
1 0
rodnet
Wat een volkomen idiote en kansloze opmerking. Als jouw beeld volledig afhangt van het missen van 1 kans (terwijl er in een seizoen honderden kansen worden verprutst en er werkelijk tientallen redenen zijn op te noemen waarom het bij de Graafschap misging) heb je ze echt niet goed op een rijtje.
2 0
Ferd
Ben jij soms één van die mongolen die heb thuis bedreigd hebben na die wedstrijd?
1 0
Ozymandias
En dit is nu precies wat ik bedoel als ik het heb over AzijnShowtime. Een toptalent van Ajax wat gelijk staat aan ies negatiefs terwijl hij er meer dan genoeg positiefs is waar Cerny gelijk aan kan staan. Nu wil ik niet zeggen dat dit specifieke geval bij de meeste mensen zo is (ik denk dat de meeste mensen hier de reactie van henwildie net zo belachelijk vinden als ik) maar het gros van AS heeft veel van dit soort dingen.

Als ik AzijnShowtime schrijf heb ik het niet over de onderbouwde kritiek die mensen (vaak terecht) hebben maar over dit soort dingen.
2 -1
Pheadrus
Het lijkt of je hier twee soorten mensen hebt; Je hebt mensen die alleen blij worden van een overwinning en bij een verlies meteen over de rooie gaan (zelfs in de voorbereiding!). Die moeten dan een schuldige hebben (Technisch Hart, de trainer) en die moeten dan meteen "optiefen". Je hebt daarnaast mensen die naar het voetbal kijken en daar commentaar op geven, zowel kritisch als positief. Ik lees tegenwoordig alleen commentaar van het 2e soort. Daar zit vaak heel interessante inzichten bij zoals van Ozymandias.
2 0
Ozymandias
Dat is inderdaad de reden dat ik bij een verlies meestal minder negatief ben en bij een overwinning meestal juist minder positief.
1 0
BennJii020
Celtic...
4 0
Pheadrus
Staat nog op mijn netvlies die goal, ik geloof zelfs via de paal er in. En doordat hij er in gaat vergeven wij Cerny dat hij hem niet op Milik heeft gegeven.
0 -1
EKS
Voor mij staat hij voetballend eerder gelijk aan iemand die veel te graag tracht ballen door het midden af te geven, die dan eenvoudig onderschept worden en tot gevaarlijke counters leiden. En zo per saldo vaak meer kost dan hij oplevert.

Dat is hij helaas nog niet verleerd zo bleek afgelopen weken. Daarom nog weinig vertrouwen in hem op dit niveau,

Verder een geweldig aardig en geliefd joch dat je alles zou gunnen.
0 -2
trodat4030
Alsof die ene kans het kampioenschap kostte. We hebben dat seizoen niet de overige 33 wedstrijden gewonnen, dus het lag gewoon níet aan die ene gemiste kans. Zo herinner ik me ook puntverlies tegen Roda bijvoorbeeld, maar degenen die díe kansen misten of goals weggaven werden niet aangepakt. Nee, lekker ‘stoer’ met een groep, s’nachts in het donker, anoniem het huis bekladden van een 18 jarig ventje.. Chapeau naar die kortzichtige tokkies..

Dat jij die associatie betreffende Cerny hebt, zegt genoeg over jou..
11 -2
AjaxPassion
Dit fenomeen bij Cerny is hetzelfde als de oneindige verafgoding van Siem de Jong omdat hij de beslissende goal voor het kampioenschap wél maakte, maar dan zwaar in het negatieve doorgedraafd. Sinds de goals voor het kampioenschap moet er over Siem áltijd met voetenkussent respect gesproken worden en als je gewoon aangeeft dat je geen fan van Siem en Siems kwaliteiten dan ben je bij voorbaat al respectloos. Geinig.

Het draait bij zulke gasten om 1 moment in hun herinnering en andere zaken zoals, geluk/pech, vorm/geen vorm etc. etc. doen ineens niet meer ter zake.
1 -2
L1tman3n
Zelf nooit een kans gemist zeker?
6 0
Dwergje48
Nog steeds? Dat ligt meer aan jou dan aan hem.
9 0
Redrum
Die kans spookt ook zo af en toe nog eens door mijn hoofd ja. Maar goed, je kan die drama middag niet alleen op zijn conto zetten.
4 -1
LS16
Lekker makkelijk om die wedstrijd aan één persoon te wijten..
11 0
Joseph
Zal hem goed doen, ik hoop dat hij snel fit is en zijn niveau uit de jeugd kan doortrekken naar het eerste!
3 0