Reiziger: 'Ook deze selectie heeft kwaliteit'

FinnDekker, 03-11-2018 om 09:30, 11316 views, Ajax Showtime |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Michael Reiziger maakt zich ondanks de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie niet al te druk om de prestaties van Jong Ajax. De beloften verloren voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd, namelijk in Leeuwarden tegen Cambuur: 2-1. Het gaat immers om de ontwikkeling van het talent, hetgeen Reiziger terugziet in zijn ploeg, die in de ogen van de Ajax-trainer niet onder doet voor het team van vorig seizoen dat kampioen werd. 

'De uitslag is teleurstellend voor ons. Door foutjes komen we achter en dat is zonde. Met de kansen die we hadden zijn we onzorgvuldig omgegaan. Soms waren we te gehaast. We moeten betere keuzes maken', luidt de analyse van Reiziger na afloop. Tot overmaat van ramp kwamen de Amsterdammers na een uur met tien man te staan. 'Met tien man hebben we het goed opgepakt. We zijn door blijven voetballen. De jongens hebben hard gewerkt. Jammer genoeg viel de gelijkmaker niet.' 

De selectie van Reiziger is op veel plekken gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. De trainer van de beloften ziet los van de andere namen weinig verschil. 'Dat hoort erbij. We willen jongens naar het eerste sturen. Als jongens te lang in Jong Ajax spelen, krijgt nieuw, opkomend talent de kans. Het verschil is wel dat er nu meer spelers zijn die al een jaar in de Jupiler League hebben gespeeld. We hebben wat meer ervaring, al zijn we wel jonger.' Het resultaat is tot op heden minder bij Jong Ajax, maar daar maakt Reiziger zich geen zorgen over. 'Dat ook deze ploeg kwaliteit heeft, is zeker. Met heel goed voetbal kun je wedstrijden winnen.' 

Een opvallend verschil tussen vorig seizoen en dit jaar is dat er weinig wordt gerouleerd wat betreft de keepers. Stan van Bladeren keepte maar twee van de twaalf duels, terwijl Dominik Kotarksi tien keer onder de lat stond. 'Dat geldt alleen voor die positie. Op andere plekken spelen veel meer spelers. We hebben de dertig spelers al gepasseerd, geloof ik. We kijken natuurlijk per speler wat het doel is van die speler. Momenteel denken we dat Kotarski deze wedstrijden meer nodig heeft.'

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: finn.d@ziggo.nl

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Nunnely en Sierhuis houden tegenwoordig alleen nog maar de bank warm, zodat jongere spelers die echt nog niet beter zijn kunnen spelen.
0 0
ajaxinho
Met Solomon in de basis win je geen wedstrijden.

Het middenveld is ook uit balans.
Zowel Ekkelenkamp en Gravenberch zijn geen echte VM's.
2 0
altijdwelwat
Met de Wit erbij heb je 3 lopers , Gravenberch met bal en Ekkelenkamp en de Wit zonder bal ....
1 0
Eriksen10
Off: hoe is het eigenlijk met Zakaria el Azzouzi ?
0 0
Pierre Heno
Voor de 4e keer op rij verliezen lijkt me anders toch niet best voor het moraal van de selectie. Ook daarin heb je zekere taken als trainer-coach.
1 -1
Finidi en Nwanko
Dat ligt aan (de) je weerbaarheid Pierre Hene....
0 0
altijdwelwat
Het beetje kwaliteit word hier rond loopt zat vandaag vooral op de bank. De achterste lijn is matig tot zwak , het middenveld bestaat uit 2 spelers die het best zijn zonder bal , en dan heb je voorin 2 buitenspelers die alles op intuïtie doen en vooral uitblinken in het lijden van onnodig balverlies en het maken van de verkeerde keuzes.
4 0
Rukboor
Kotarski kan uitgroeien tot de opvolger van Onana, dus laat die jongen maar veel minuten maken.
8 -2
Pierre Heno
Kotarski wordt op korte termijn zeker niet de opvolger van Onana in Ajax 1. Maakt veel te vee essentiële fouten en zijn ondergrens is nog lang niet op kleredivisie niveau.....en dat keeper niveau zien we wekelijks. Met o.a. Sergio Padt in de hoofdrol. en die 'kiepert' van RKC b.v.
1 -7
Dexy
Je hebt gelijk dat Kotarski momenteel in een fase zit waarin hij teveel fouten maakt. Maar dat had Onana ook regelmatig (misschien zelfs nog wel meer) toen hij nog in Jong speelde. En zelfs Justin Bijlow heeft het nu nog, haha.

Jonge keepers maken gewoon fouten, zo simpel is het. Maar de potentie zit er nog steeds gewoon in bij Kotarski. Hij heeft al zo veel goede en veelbelovende dingen laten zien in het Jong Ajax-shirt. De kunst voor zulke jonge keepers is dat ze met week steeds stabieler worden, dus minder fouten gaan maken. Bij Onana gebeurde dat ook en kijk waar hij nu staat. Nu maakt hij nauwelijks fouten meer.

Zo'n scenario moeten we Kotarski ook geven. Daarom moeten we zo'n jongen de tijd gunnen.
2 0
Ozymandias
Veel te veel essentiële fouten? Hij heeft letterlijk drie!! essentiële fouten gemaakt sinds hij bij Jong Ajax speelt. Onana maakte bijna wekelijk essentiële fouten voordat hij zijn debuut in het eerste maken.
5 0
wolterx
Dat werd ook over Onana gezegd, Kotarski is momenteel verder dan Onana was op die leeftijd naar mijn mening. Met 18 Ajax 1 in zie ik niet gebeuren maar hem klaarstomen voor Ajax 1 zal wel het plan zijn, van alle keepers onder contract heeft hij beste papieren Onana op te gaan volgen.
8 0
Ajax34
Onana maakt nu ook af en toe nog een foutje als hij is aan het slaapwandelen.
Ook hij moet alert blijven.
0 0