'Sinkgraven voor winter bij groepstraining'

Erik ten Hag heeft goede hoop dat Daley Sinkgraven nog voor de winterstop kan aansluiten bij de groepstraining van Ajax. De linksbenige verdediger annex middenvelder kampt al lange tijd met een blessure aan zijn knie, maar het einde van een lange revalidatieperiode lijkt nu dan toch echt in zicht.

'Ja, ik wil er wel wat over zeggen', begint Ten Hag als hij tijdens de persconferentie een vraag krijgt over de fitheid van Sinkgraven. 'Hij heeft een gecompliceerde blessure gehad. Daar moeten we heel zorgvuldig mee zijn, anders is het carrièrebedreigend', zegt de trainer, die aangeeft dat Sinkgraven op de weg terug is. 'Op dit moment ziet het er heel positief uit. We hopen dat hij op korte termijn weer kan instromen en dan hopen we dat hij een stap kan zetten richting een wedstrijd.'

Ten Hag geeft aan dat Sinkgraven al eens eerder meetrainde met de groep. 'Maar dan kreeg hij een terugval. Op dit moment ziet het er goed uit en ik verwacht dat hij voor de winter kan aansluiten bij de groepstraining.'

Wöber en Onana

Ten Hag sprak ook kort over de gesteldheid van Max Wöber en André Onana. 'Wöber viel op het laatste moment af voor het duel met Go Ahead Eagles. Dat gebeurde tijdens de training, zijn voet was ingeklemd. Hij gaat zo (vrijdagmiddag, red.) weer meetrainen. Het is afwachten hoe het er morgen (zaterdag, red.) uitziet. Onana is gewoon weer beschikbaar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Had, heeft en zal nooit het niveau hebben om bij Ajax te slagen. Sneu maar profvoetbal is hard. Zou belachelijk zijn om zijn contract te verlengen.
0 -1
PetrusKeizer
hopelijk wordt hij geen pechvogelspeler. die het niet meer haalt en weer nivo lager moet. ik vind t n goeie voetballer, doet me n beetje aan keje molenaar denken. die was ook technisch goed en aanvallend goed, als rechtsback.
0 -1
Yeshyeshyall
Altijd wel fan van deze jongen geweest. Zal niet meevallen om na zo lang het alsnog waar te maken maar wie weet. Kon altijd prima voetballen
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Man is pure middelmaat. Snel vergeten en hup weg ermee.
2 -2
Illegaal
Pure middelmaat... jij hebt er geen verstand van, hij is een topper in wording als hij blessurevrij blijft.
Hij speelde niet voor niks Ziyech uit de basis bij Heerenveen, als hij fit is is hij niet minder dan Ziyech!
0 -1
PJSM
Afscheid van nemen.
3 -3
WheermolenFC
Heeft sinds zijn komst bij Ajax door allerlei blessures 57 wedstrijden gemist en maar 89 wedstrijden
(waarvan 66 basis) gespeeld. Is nog jong en best een goede, talentvolle voetballer. Zal snel moeten aanhaken, want heeft contract tot 30jun2019 + optie voor een jaar.
0 0
Mikenick
Je zit verkeerd te kijken, hij heeft 89 wedstrijden in de Eredivisie (dus ook zijn Heerenveen tijd) gespeeld. Hij is 75 keer in actie gekomen in een wedstrijd bij Ajax over alle competities. Wat mij overigens verbaasd dat hij al zo vaak heeft gespeeld.
1 0
JohanvanBasten
Off: net bij 1vandaag: Europese competitie met 16 grootmachten in de maak. Schijnt al 2 jaar geheim overleg over te zijn. Daaaaag champions league.
1 0
pinballmagic
Hoop dat elke tv zender dit boycot en niets daarvan uit zend.
Bovendien moeten ze geen spelers van andere clubs kunnen aan trekken of tegen absurd hoge bedragen
Als dit door gaat betekend het de doodsteek voor het internationaal voetbal.
0 0
Kuningast
Leuk als hij nog wat kan betekenen voor Ajax maar daar moeten we niet van uitgaan. Hij is wel heel erg fragiel.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wordt dan klaar gestoomd om bij pisvee een contract te tekenen? Net als Viergever?
0 -3
ram
Ik hoop het toch niet zeg... goede speler man. En ik vind het nog altijd balen dat Viergever daar zit.
2 0
ambtenaar
Heb je zeker een punt, is daar prima op zijn plek.
1 0
wdeneush
Goh Max wederom te maken met blessureleed. Man van ....
0 -1
timajaxajax
Frankie, "we hebben ze bij de strot gepakt en dominant", de boer. En dan 1 schot in de hele wedstrijd. Frankie zag altijd een andere wedstrijd dan ik. Controle. bah, controle is negatief en zeker niet aanvallend.
1 -3
ambtenaar
Ben ook geen fan maar de beste man is 4 keer kampioen geworden met Ajax.
0 0
ambtenaar
Welcome back.
Nu hopen dat hij fit blijft en weer laat zien dat hij geweldig kan voetballen.
2 -1
geDaante
Doodzonde van deze zeer potentievolle speler, die zwaar onderschat is geweest en nog wordt, en die de pech heeft gehad onder De Boer bij Ajax te komen spelen. Twee foutjes in zijn eerste optreden (en net bij Ajax) op het middenveld (naar ik meen), en meteen naar de linksbuiten en vooral de bank verbannen, nooit meer een kans op het middenveld gekregen. Totaal belachelijk, wat een trieste coach is het toch ook. Ongetwijfeld ook doodgegooid met opdrachten en taken door De Boer, en angst in de benen aangepraat door te hameren op geen fouten maken en geen balverlies te lijden.

Deze jongen is op zijn best als linkshalf, met wat vrijheid en een coach die vertrouwen meegeeft in plaats van angst. Je moet hem dan ook wel een reeks wedstrijden laten staan en in laten komen en ingespeeld laten raken, anders kan je van een kans niet spreken.

Als linksback een verademing onder Bosz, zoveel voetballend vermogen op die positie en dus ideaal voor de opbouw en het combinatiespel aan de linkerflank. Verdedigend ook opvallend sterk voor een middenvelder; vlot, snel op de eerste meters, zeer behendig, fel, etc. Ideaal als back dus. Tagliafico doet het goed, verdedigend wat harder en feller nog dan Sinkgraven, maar Sinkgraven brengt meer aan de bal.

Ik zou dus een voorkeur voor Sinkgraven hebben.

Sinkgraven - Tagliafico - De Ligt - Mazraoui

Zou ik wel zien zitten. Extra snelheid, felheid en beweeglijkheid naast de fysiekere De Ligt.
6 -9
ram
Tagliafico in het centrum... wtf...
3 -1
geDaante
Daar speelde hij ook gewoon in Argentinië, en naast de fysiek De Ligt is het heel prettig een wendbare, vlotte speler te hebben die makkelijk opbouwt en kan verdedigen met ruimte in de rug.
0 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Welk potentieel? Heb dat nog nooit bij hem gezien
0 -1
geDaante
Hele seizoen onder Bosz gemist?
1 -1
Web
Tagliafigo van zijn beste positie af halen, de beste back sinds Maxwell
Hoe kom je er op
1 -1
geDaante
Als linker CV kan hij ook goed uit de voeten, en is ideaal met het spelen met ruimte in de rug, daar hij wendbaar en vlot is.

En daar komt dan dus bij dat Sinkgraven op linksback staat.

Liever nog zie ik Sinkgraven op het middenveld, maar sommige trainers zien dat dus anders.
0 -1
Petterson1964
Heb jij Tagliafico in zuid Amerika op een andere plek gezien dan?
0 0
Ozymandias
Off-topic: Ik zag gisteren voor het eerst Frank de Boer als pundit bij Sky Sports. Die zal zijn baan niet lang meer hebben. Hij wordt overal belachelijk gemaakt en Carragher lijkt de opinie van Frank totaal niet serieus te nemen. En terecht, want Frank komt met de ene cliché na de andere. Beste uitspraak van Frank: Mourinho's style of football is not like Guardiola's". No sh*t Sherlock... Carragher keek naar hem alsof Frank zijn wat simpele jongere broertje is.
2 -5
ambtenaar
Wie is Carragher dan, word verder ook door niemand serieus genomen. Heeft wel een eigen mening en niet bang om die te vertellen maar slaat ook vaak onzin uit.
0 -1
Ozymandias
Carragher is een hele goede analist. Zeker wanneer hij praat over groepsprocesses tussen spelers en tussen spelers en technische staf. Tactisch is hij ook beter dan welke analist op de Nederlandse televisie dan ook. Dat Carragher niet serieus wordt genomen is gewoonweg onzin.
1 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Lekker belangrijk. Gaat toch om talent en inzet. Dat mist Daley Sinkhole
1 -2
Ozymandias
???
0 0
Bjorn
Nou moet ik wel zeggen dat al die analisten altijd vervallen in clichés. Wie zegt er nou daadwerkelijk iets vernieuwends? Dan kom je al snel uit bij Johan Cruijff vroeger, Van Gaal of Perez die tenminste puur antwoorden.

Maar als Nederlander analiseren in het Engels van Frank zou ik ook maar niet doen.
3 0
Ozymandias
In Engeland zijn er best veel goede analisten. Carragher en Neville steken er bovenuit maar er zijn nog een aantal goede. Carragher voornamelijk op een mentaal (groepsprocess, etc.) gebied en Neville op een tactisch gebied. Daardoor vullen ze elkaar goed aan en zijn ze als duo erg geliefd. Ook omdat ze een geweldige chemistry hebben.

By far de twee slechste analisten op Engelse televisie zijn Gullit en De Boer. Gelukkig doet Hasselbaink het wel goed (al is hij niet zo vaak meet op TV) want anders had het er voor de Engelsen op geleken alsof Nederlanders niets meer van het voetbal begrijpen.
1 -5
Libero
Haha, de persco in aanloop naar Willem II en nog net voor deze afgesloten wordt stelt iemand een vraag over de wedstrijd. Maar verder vond ik de vragen die gesteld werden verfrissend goed en ten Hag uitstekend antwoorden.
1 0
Bjorn
Mooie optie om erbij te hebben met de bekerpotjes en bij blessures, maar geen basisspeler. Back-up voor Nico wellicht al betwijfel ik dat onder Ten Hag.
1 -2
Hagmag
Sinkgraven is geen linksback c.q. verdediger.
Heeft tot nu toe, indien fit, niet veel toegevoegd aan Ajax-1
Is nog nooit bepalend of beslissend geweest.
Ik zeg: Zodra fit en wat minuten gemaakt per direct verkopen.
3 -5
AlexIbarra
Laten we na dit seizoen eerst eens kijken wie we als eerste moeten verkopen.
Tagliafico, Ziyech, De Jong, vdBeek staan allemaal wel ergens in de belangstelling, Schöne wordt ouder.

Een creatieve Nederlandse, linksbenige middenvelder met ervaring achterin zou ik er dus zeker bijhouden. Op basis vd laatste paar jaar brengt ie toch niet veel op.
0 0
geDaante
Haha!
1 -4
Oliveira
Ik ben benieuwd of het hem lukt om op niveau te komen. Voorheen was het namelijk ook al lastig om mee te kunnen met Ajax 1. Ik denk zelf dat hij te licht is voor de Nederlandse top. Maar tijd zal het leren of ik ernaast zit. Het zou in elk geval fijn zijn om meer opties te hebben voor LB.
1 0
Patje2011AJAX
Op het middenveld is geen plaats voor hem en als back spelen kan hij niet, hij kan gewoon niet verdedigen. Daarbij heeft hij gewoon amper iets laten zien bij Ajax. Gewoon afscheid van hem nemen.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Ben benieuwd wat voor speler ten Hag in hem ziet. Hangende vleugel rechts? Middenveld? Linksachter? Wat denken jullie?
0 0
Youri08
Back-up voor Blind, zelfde type speler, zelfde kwaliteiten en zelfde tekortkomingen.

Maar eerst maar eens zien of hij ooit terug op (blessurevrij) nivo komt.
0 -3
geDaante
Totaal niet dezelfde speler, hoe kom je er in godsnaam bij?

Sinkgraven is vlot, draait en keert op de vierkante meter, is zeer behendig, en kan zodoende als linksback, middenvelder én buitenspeler fungeren, waar Blind traag is, en puur een spil.
3 -1
Youri08
Is inderdaad wat vlotter en soepeler maar moet het spel voor zich hebben, goede basis techniek, heeft goed overzicht en inspeelpass. Man tegen man duels niet sterk maar positioneel goed. Komt het beste tot zijn recht links midden/ centraal, in de driehoek LCV, LB en 6. Ik vind dat ze veel overeenkomsten hebben, allebei geen pure mandekkers maar voetballende controleurs. Heeft als voordeel dat hij wat sneller is dan Daley vandaar dat veel mensen ook een buitenspeler in hem zien, wat ik trouwens niet zie in hem.
0 0
Web
Ik denk een speler die heel goed in de controle kan spelen, een concurrent voor Schone, ik weet niet of Ten Hag een back in hem ziet?
Hij is best veelzijdig, gewoon een goede voetballer
1 -2
Bjorn
Sinkgraven speelde een paar keer op 6 met als hoogtepunt Rapid Wien thuis.. niet meer doen.
1 0
geDaante
Speelde een keer... een keer. Iemand die daar nooit speelde, en pas bij Ajax was, beoordelen op één optreden? Met allerlei nieuwe taken en instructies? Werd door De Boer ongetwijfeld doodgegooid met opdrachten en taken, en angst in de benen gepraat door te hameren op geen balverlies lijden. En dan na een foutje of twee nooit meer de kans geven. Dan heb je als trainer geen schrijntje visie en benul.
1 -1
AlexIbarra
Je kunt niet alles op De Boer afschuiven.

Daley maakte daar gewoon een domme fout, omdat hij niet bewust was van wat er om hem heen gebeurt. Dat laatste kan niet bij Ajax, en kostte ons in principe Europees voetbal.
0 0
geDaante
En dus door één fout volledig afschrijven? Echt waanzin, totale waanzin en pure visieloosheid. En overdreven angst voor balverlies en foutjes maken.

De Boer was en is een zeer behoudende controlfreak, daar kan weinig goed voetbal uit voortkomen.

Moet je de eerste maanden van Klaassen eens terughalen, bakte er maandenlang niks van, totaal onzichtbaar, maar mocht gewoon blijven staan.
0 0
AlexIbarra
Ik schrijf helemaal niemand af, heb vertrouwen in Sinkgraven zoals ik in een andere comment al schreef.

Bij Ajax moet je als cvm KIJKEN en dat deed Daley tegen Rapid niet op een cruciaal moment. Iedereen kan een fout maken maar in dit geval ging het om de manier waarop.

Hij liet zien dat hij nog niet 90 minuten lang scherp kon zijn, en dan kun je niet centraal op een verdedigende positie staan. De Boer en Klaassen staan daar los van.

Inmiddels zijn we 3 jaar verder dus zal hij een stuk volwassener zijn geworden. Nu nog voetballen.
0 0
Bjorn
Zoals ik schrijf heeft hij er meerdere keren gespeeld. Wien was een absoluut dieptepunt. Zie ook mijn reactie hieronder op Web, ik heb niet veel vertrouwen in Sinkgraven als middenvelder o.b.v. wat we gezien hebben tussen 2015 en nu.

Zijn beste potjes waren als valse linksbuiten onder Frank en als linksback onder Bosz.
1 0
Web
Dat was inderdaad niet best, maar dit team heeft veel meer balans
Ik denk dat hij het wel zou kunnen?
0 -3
Bjorn
Sinkgraven heeft, ook op de aanvallendere posities op het middenveld, nooit weten te imponeren eigenlijk. Als het druk om hem heen is en mensen kunnen ook vanaf beide zijkanten en uit zijn rug komen is hij vrij matig. Vanaf de zijlijn speelde hij een stukje stabieler.

Mist daarvoor denk ik de intelligentie die bijvoorbeeld Eriksen wel had. Voelde altijd perfect aan waar mensen zich bevonden.
0 -1
Ozymandias
Sinkgraven en De Jong samen met een '10' lijkt mij persoonlijk prachtig. Maar het zal nadat hij weer fit is wel een tijdje duren voordat Sinkgraven ook weer in vorm is.
0 0
Shardo
Al hoewel ik het wel gun, denk ik niet dat hij het zal redden bij Ajax.
Hoewel het een prima voetballer is is hij nooit een echte Ajacied geworden.
2 -3
behangdelul
Mooi om op de linksback weer een extra optie te hebben achter Nico.
2 0
trodat4030
Ben heel benieuwd wie die ‘teringlijer’ nou was..
1 0
Web
Mooi dat Sinkgraven er weer aankomt. Hopelijk gaat het goed. Het is hem gegund. Hoeveel pech kun je hebben. Prima speler, al zal hij lang nodig hebben om zijn niveau te halen
8 -2
jollie18
Mooi dat Sinkgraven er ook weer aan zit te komen
7 -2
didierajax020
Lijkt alsof Erik een stuk meer Amsterdamse bluf heeft gekregen. Klein beetje arrogant en lekker direct. Ik vind 't mooi, haha.
9 -2
Raikkonen94
Vind ik ook haha. Als Neres een paar wedstrijden niet speelt proberen ze hem alweer een crisis aan te praten, terwijl hij dan mooi gevat reageert dat hij op die wedstrijden na alles gespeeld heeft. Het journaille is zoals altijd lekker opportunistisch.
4 -1
Dexy
Wat me opviel tegen GAE was dat Van de Beek eindelijk eens een keer in een meer controlerende rol stond. En hij leverde gelijk een puike pot af, was zeer aanwezig aan de bal en had goede passes.

Hopelijk heeft Ten Hag nu eindelijk eens ingezien dat die jongen gewoon op 6 of 8 hoort te spelen, in plaats van op 10. Daar voegt Donny helemaal niets toe aan het veldspel (buiten zijn geforceerde loopacties dan), terwijl hij op 6 of 8 juist wel veel meer zijn ei kwijt kan aan de bal.
7 -4
Sampaoli
Speelde inderdaad onder de bal, samen met Schöne. Labyad voor hen op tien. Vond Schöne echt fenomenaal en in dit soort wedstrijden zie je dat hij nog steeds stappen maakt als verdedigende middenvelder. Als het tempo omhoog gaat heb je misschien meer aan Van de Beek (op termijn) op deze positie, maar op dit moment is Schöne een onmisbare speler.
8 -2
Petterson1964
Ik vond Van de Beek zelf niet zo heel goed maar hij deed me wel al meer denken aan de Donny van vroeger. Voelt zich duidelijk prettiger als hij meer achter de bal kan spelen.
Maargoed, Ten Hag zal wel stug doorgaan met Van de Beek lekker laten draven op 10.
6 0
Dexy
In de rol waarin Donny tegen Go Ahead speelde (controlerend dus) zou ik hem graag eens willen zien in onze basiself, dus naast Frenkie en in de plaats van Schöne.

Ik zie niet in waarom dat niet kan, alleen Ten Hag lijkt er bijna bang voor te zijn om Donny in een controlerende rol te gebruiken en Schöne te slachtofferen.
2 -1
chrisjuhhh
tijd dan op het ingrijpen van Winter , Schreuder , Witsche en Overmars
0 -2
Suarez16_
Iemand een idee waarom er geen bekerloting was gister?
0 -2
trodat4030
Vanaf dit seizoen is de loting altijd op de zaterdagavond na de bekerronde in ‘de Eretribune’ op fox.
1 0
Marcw1972
die is zaterdagavond om 23u. het balletje van feyenoord kan zo nog wat meer opgewarmd worden. Ze moeten natuurlijk wel weer thuis spelen hè
11 -1
chrisjuhhh
Zou me idd niets verbazen dit .
0 0
Suarez16_
Hahahaha thanks. Dacht dat het normaal na de laatste wedstrijd was. Het zou me overigens ook niks verbazen als ze weer thuis loten, echt een lachwekkende reeks thuiswedstrijden.
3 0
Bobbaasje
Ik zit er al klaar voor.
7 -1