Ten Hag hoopt op medewerking bondscoaches

BVeenstra, 08-10-2018 om 07:40, 16485 views, De Telegraaf |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat de bondscoaches rekening houden met het zware programma van Ajax. De Amsterdammers spelen binnenkort in de Champions League tweemaal tegen Benfica en bovendien wacht eind oktober de Klassieker tegen Feyenoord.

Voordat die wedstrijden gaan plaatsvinden, vangt nu eerst een interlandperiode aan. 'Ik hoop dat de bondscoaches rekening houden met ons zware programma in het volgende blok met de dubbel tegen Benfica, die bepalend kan zijn voor onze rol in de Champions League. En het bezoek van Feyenoord', zegt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf.

Namens Ajax is Frenkie de Jong geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar de middenvelder kampte de laatste week met een kuitblessure. Daarnaast viel Hakim Ziyech - hij is opgeroepen voor Marokko - zondag in het thuisduel met AZ uit met een hamstringblessure, waarvan de ernst nog niet duidelijk is. 'Hopelijk werken de bondscoaches mee, zien ze onze belangen bij Ajax en nemen ze ook de belangen van het Nederlandse voetbal mee.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mazraoui
Onbegrijpelijk dat er bijna geen berichten als dit voor Ziyech langskomen. In zn huidige vorm zijn er toch weinig clubs die hem niet kunnen gebruiken
0 0
insectenverdelg
ik zie de uitwedstrijd in Heerenveen persoonlijk als een lastigere pot dan Feyenoord thuis in hrt volgende blok Erik.
0 0
Ajax34
Pröpper heeft zich toch ook afgemeld met een blessure. Dan kunnen onze geblesseerde jongens dat toch ook doen. Je gaat toch niet onnodig risico nemen in wat vriendschappelijke potjes en de rest van het seizoen ernaast liggen
1 0
Web
Als Frenkie weer hersteld is, zou ik het zelfs fijn en goed vinden als hij tegen de Duitsers speelt, leerzaam en neem je weer in je bagage mee, oefen interland niet spelen.
0 0
iammike
Als Frenkie fit is dan laat hem aub alleen tegen Duitsland spelen en niet die onbenullige oefeninterland. Ziyech speelt twee x tegen de comoren, dat is ongeveer niveau 5e klasse in Nederland. Doe dat die jongen nu aub niet aan.
0 0
hallo1
Is ook een verantwoordelijkheid van speler zelf.

De Jong en Ziyech moeten gewoon zelf aangeven dat ze niet fit genoeg zijn voor een interland. Er komt een zware periode aan met cruciale wedstrijden in de CL tegen Benfica. Die zijn alles bepalend voor overwintering in de CL. Daarbij zul je ook je competitiewedstrijden gewoon moeten winnen.
2 0
Joseph
Als Frenkie al gaat spelen, hoop ik in ieder geval dat hij ontzien wordt in die oefenwedstrijd, daar is niks te winnen en dan heeft hij ook genoeg tijd om te herstellen.
2 0
433metdepuntnaarlinks
Dat zal ook wel gebeuren, Koeman zal geen risico's nemen vlak voor een belangrijkere wedstrijd, zeker niet niet met Frenkie waar hij lovend over is.
0 0
Hagmag
Als je geblesseerd bent, dan kan je niet spelen.
1 0
Duif63
Bondscoaches denken alleen aan hun eigen belang.
3 0
31xAjax
De Jong en Ziyech moeten zich gewoon afmelden als ze niet fit zijn, probleem opgelost.

Maar dat zullen ze niet zo snel doen verwacht ik...
8 0
Ferd
Je weet wat voor gezeik er kwam toen Ziyech zich vorige keer afmeldde met een blessure.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Klopt alleen toen was de situatie wel anders, hij had problemen met de coach over zijn rol en onderling waren er wat ontevreden speldenprikjes. Nu is het duidelijk, hij viel uit en had echt een blessure (hoe licht of zwaar ook, het is duidelijk dat hij iets aan zn hamstring heeft). Lijkt me niet dat ze daar een risico mee nemen in twee potjes die ze zonder hem ook echt wel afkunnen.
1 0
kaashaas
Heb je een pen.
0 -1
Minsc
Ja, heb jij een wasdroger?
0 0
34Nouri
Lijkt me sterk dat ze dat doen. Kun je als club eigenlijk weigeren om een speler af te staan?
0 0
Ferd
Je mag weigeren, maar dan krijgen de spelers een schorsing. Kijk maar naar die Drommels van Twente onlangs.
0 0
booya4afca
Nee, clubs noch spelers mogen weigeren. Als je opgeroepen wordt is het je plicht om je te melden. Tenzij je geblesseerd bent natuurlijk...
0 0