[Update III] 'Kijken hoe het proces zich vordert'

BartVeenstra, 27-08-2018 om 15:25, 74200 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft goede hoop dat het in de return tegen Dinamo Kiev kan beschikken over David Neres. De Telegraaf schrijft vrijdagochtend dat de Amsterdamse club de Braziliaan klaarstoomt voor het allesbeslissende duel in Oekraïne.

Vorige week zaterdag raakte Neres tijdens het duel met VVV-Venlo geblesseerd aan zijn hamstring, maar de ernst van deze blessure bleek mee te vallen. In de afgelopen dagen heeft Neres lichte progressie geboekt, zo valt te lezen. Het duel met FC Emmen van zaterdagavond komt in ieder geval nog wel te vroeg. Wanneer hij tegen Dinamo Kiev mee kan spelen, zou dat een grote meevaller zijn. Echter, heel veel grote risico's wil Ajax ook weer niet nemen met Neres.

Iemand die er sowieso niet bij is in Oekraïne is Nicolás Tagliafico. De Argentijn is geschorst. De verwachting is dat hij wordt vervangen door Daley Blind of Max Wöber. Wanneer Blind als linksback speelt, zal Frenkie de Jong wellicht een linie zakken.

Update - 07.05 uur (27 augustus 2019) - 'Neres zo goed als zeker mee naar Kiev'

Ajax kan mogelijk toch gebruik maken van David Neres in de return tegen Dinamo Kiev. De Telegraaf schrijft maandagochtend dat de Braziliaan vandaag (maandag) zo goed als zeker meereist naar Oekraïne. De aanvaller werd zondag uitgebreid getest en alleen wanneer er een (te) heftige reactie optreedt, blijft hij achter in Nederland.

Neres raakte vorige week in het uitduel met VVV-Venlo (0-1) geblesseerd aan zijn hamstring, maar de schade bleek al snel mee te vallen. Later op maandag zal blijken of Neres inderdaad beschikbaar zal zijn voor de Amsterdammers. Dinsdagavond om 20.45 uur begint de return tegen Dinamo Kiev. Ajax verdedigt dan een 3-1 voorsprong.

Update'II - 10.00 uur (27 augustus 2018) - Neres met Ajax mee naar Kiev

David Neres is fit genoeg bevonden om met Ajax mee af te reizen naar Kiev. De Braziliaan kampte met een hamstringblessure, maar de Amsterdamse club laat via Ajax.nl nu weten dat hij hersteld is. De volledige Ajax-selectie zie je hier.

Update III - 15.25 uur (27 augustus 2018) - 'Kijken hoe het proces zich vordert'

Het is nog allerminst zeker dat David Neres dinsdagavond in actie kan komen voor Ajax tijdens het duel met Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League. Dat laat Ajax-trainer Erik ten Hag weten tegenover Ajax TV. 'Hij gaat mee naar Kiev. Daar zullen we kijken hoe het proces zich vordert en of hij bereid is om te spelen. Het is een ongelooflijk belangrijke wedstrijd en zonder risico's gaat niets. Maar het moet wel verantwoord zijn. We willen hem niet zes weken kwijtraken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Lekker op de bank houden, je wilt niet dat hij invalt en alsnog zwaar geblesseerd raakt dan ben je hem nog veel langer kwijt, we hebben hem te hard nodig straks in de groepfase CL en de competitie.

Vorige week lukte het ook tegen kiev zonder David, dat moet nu weer gaan lukken .donny erbij en wober voor tagliafico en gaan.
0 0
Cello
Ik vermoed, dat TH hem misschien niet basis zal laten starten en hem alleen gebruikt indien het echt noodzakelijk is. En verder niet echt het risiko gaat nemen om dan idd in het slechtste geval hem straks wekenlang kwijt te zijn. Dus als de wedstrijd niet loopt zoals vooraf gedacht en gehoopt dan David Neres inzetten. Denk ik.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Absoluut geen risico met hem nemen! Voor je het weet staat hij straks misschien nog langer aan de kant op het moment dat je hem te vroeg brengt.

Zoals het team nu staat, staat het bovendien prima.
0 0
munser
is aderlating, maar moet zonder hem ook lukken
0 0
Rentokill
Ben een leek op dit gebied, maar zou, behalve t plastic veld, ook het feit dat hij ineens een paar keer op links speelde ipv rechtsbuiten er mee te maken hebben? In dat geval moet je hem namelijk morgen niet op linksbuiten zetten...
1 -1
Dennisjez
Dit lijkt me niet. Het veld kan een oorzaak zijn maar of je nou linksback of rechtsbuiten speelt zal niet uitmaken.
2 -1
Rentokill
Ok ik kan me zo voorstellen dat je je spieren anders gebruikt met loopacties naar binnen of buiten bijvoorbeeld. Maar nogmaals: i dont know.
0 0
hanzel1966
Rust geven. Noodgrepen met risico zijn nu niet nodig.
0 0
ajaxinho
Pfff hamstring... dan denk ik meteen aan Fischer en Boilesen.
Die werden heel vroeg na hun herstel in de CL ingezet.
3 0
SoAFCA
om welke reden zou je het risico nemen om Neres te laten spelen? de andere 11 kunnen dit ook wel
1 0
ajaxinho
De andere 11 moeten inderdaad de overwinning over de streep halen.

Gewoon geen zwakte tonen.
Letterlijk als Neres geen 100% kan geven.
1 0
koenos1
Die speelt dus gewoon
0 -1
SamW
Als je hem niet meeneemt, weet Kiev dat ze zich in ieder geval niet op hem hoeven in te stellen. Nu moeten ze hem toch meenemen in hun voorbereiding. Ajax met Neres moet anders benaderd worden dan Ajax zonder Neres.
2 0
Hziyech14
Zonder proces geen succes!
1 0
Bobbaasje
Opstelling tegen Dynamo Kiev:
Onana
Mazraoui - De Ligt - F. de Jong - Blind
Vd Beek - Schöne - Ziyech
Neres - Huntelaar - Tadić
0 -1
AFCAPolarBear
Mee eens, als Neres niet kan spelen dan graag Eiting op plaats Ziyech, en Ziyech op plek Neres. Maar ik vrees dat Tagliafigo door Wöber wordt vervangen.
0 0
Bobbaasje
Opstelling tegen Dynamo Kiev:
Onana
Mazraoui - De Ligt - F. de Jong - Blind
Vd Beek - Schöne - Ziyech
Neres - Huntelaar - Tadić
1 -1
Genant
Opletten met zo'n spierblessure. Maar dat is een open deur.
1 -1
Bocarra
Alles wat de Televaag schrijft moet je met een korreltje zout nemen.
0 -4
EuforischeRealist
Vorige week gezien dat het ook zonder hem kan. Als er ook maar de geringste twijfel is zou ik hem niet inzetten.
6 -1
PJSM
Prima zou ik de Jong naar achteren zetten en Donny op middenveld. Verder niets wijzigen
0 -1
Youri08
Gewoon starten in de opstelling van vorige week dus zonder Neres. Die kan altijd nog invallen als het moet. Wöber op plek van Blind en Blind naar de backpositie. Die spits was zo statisch, daar heeft Wöber geen probleem mee.
2 0
Jeremy1987
Hoe zou het met Dolberg zijn?
1 0
RedFeather
Een wedstrijdje vlammen en dan maar even goed herstellen lijkt me.
1 0
A'dam Oud-West
Fit is fit, dus Neres gaat gewoon in de basis.
2 0
Dennisjez
Ik denk dat iedereen die hier meld dat Neres op de bank moet beginnen dit lekker aan de fysio, Neres en ten hag over kan laten toch? Ik neem aan dat die ook geen risico’s nemen die niet kunnen. Als Neres fit genoeg is om te starten zal die wel beginnen en anders niet lijkt mij.
8 -1
gi0vanni
Normaal is het zo dat een speler met een hamstringblessure alleen kan herstellen met rust. Deze blessure komt door overbelasting. Dus dit snelle herstel met klaarstomen is redelijk vreemd. Misschien dat ze deze wedstrijd de belangrijkste van het jaar vinden en hem met pijnstillers laten spelen. Want spelers waar je niet zeker van bent dat ze kunnen spelen moet je natuurlijk laten beginnen zodat je als het mis gaat maar 1 wissel hoeft toe te passen.
(Als de blessure niet volledig is hersteld dan kom je daar toch snel achter want dan gaat de hersteltijd weer helemaal naar 0. Dus de komende weken goed opletten of hij zijn oude niveau haalt.)

Een hamstringblessure is vooral pijn hebben maar meestal kunnen spelers zonder pijnstillers nooit hoger als op 60% van hun kunnen presteren. Een mooi voorbeeld is G. van der Wiel die het laatste halve seizoen ook met een hamstringblessure bleef doorspelen. En dat ging niet echt lekker want iedereen was aan het klagen over zijn spel.
0 0
gras
Eens. Het is een verschrikkelijk belangrijke wedstrijd, maar een Neres op halve kracht gaat het verschil ook niet maken. Althans niet op links.

Ik denk dat je het met de overige spelers moet doen.
2 0
DonAdam
Misschien moet je AS mailen met het verzoek om de reacties uit te zetten, want we mogen geen mening hebben van jou;)

Je zit er ook helemaal naast, want met name jonge spelers geven veel te snel aan klaar te zijn wat met dergelijke spierblessures problemen op kan leveren. Een fysio en een trainer moeten het doen met wat een speler aangeeft. Donny is een heel goed voorbeeld. Hij heeft de voorbereiding deels moeten missen, omdat hij zogenaamd fit genoeg was om met Oranje mee te gaan.
1 -1
Bobbaasje
Dit.
1 -1
frisooooooo
Gewoon op de bank laten en indien nodig brengen voor een kwartier alleen als het nodig is
4 0
GvanderK
Doe nou maar rustig aan met Neres, straks krijgt hij alleen maar meer last van z'n blessure. Ik zou hem misschien in de 70e minuut inbrengen, maar starten met Tadic en Ziyech op de flanken.
5 0
MarkAFCA
Eens. Als invallen niet nodig is lekker rustig aan doen met Neresje.
3 0
GvanderK
Inderdaad, het seizoen is nog lang en hebben hem vaker nodig.
2 0
Bobbaasje
Dit is toch gewoon hoofdnieuws.
1 0
xDusanTadic
Ik zie het liefst Ziyech en Tadic vanaf de flanken en dan een middenveld met Frenkie, Schone, Donnie.
0 0
Fritsie81
Tadic en Zyech speelde die backies dol, Stond gewoon goed vorige week. Alleen Nico is jammer, maar zou voor Wober gaan. Is ook verdedigend kopsterk bij standaard situaties.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik twijfel of ik blij ben met dit nieuws. Als je snel scoort is er niks aan de hand, dan is Neres niet nodig. Is het 2-1 voor Kiev of 2-0 voor Kiev dan is Neres brengen zeker lekker maar ook een enorm risico. Het is een jongen die geen rem heeft en vol gaat ... Heel groot risico.

Maar aan de andere kant, ze zullen heb niet laten invallen als het een te groot risico is ... Hopelijk is hij niet nodig en kunnen we gewoon een goede pot op de mat leggen zodat we niet in de problemen komen.
2 0
Ziyech22
Goed nieuws! Zou het risico niet nemen om met hem te starten, maar wel top om in te kunnen zetten indien nodig.
1 0
3sterren
Op dit moment zou ik zeggen ”Never change a winning team”. Geef Neres de kans om 100% te herstellen. Hij is te belangrijk voor het team om risico’s mee te nemen.
Het enige wat beter wordt als je het klaar stoomt zijn bapao’s ...
5 0
SambaNeres
20:45? Wedstrijd begint om 21:00 toch?
0 0
Adios
Had ergens anders ook al 20.45 gezien
0 0
afcklaasf
is gewoon om 21:00
0 0
Radie125
niks forceren
0 0
JCr14
Ik hoop dat ze voorzichtig zijn met Neres. Er zijn al genoeg gevallen geweest die een terugval krijgen.

Misschien toch maar een aanloopje doen. Snelle buitenspeler. Je hebt ook maar 1 spits die klaar is voor de CL. Als er nog een aanvaller wegvalt heb je echt een probleem.
7 -1
Persian07
Weet iemand al meer over de blessure van Dolberg? Het is wel erg stil aan die kant....
0 0
Joseph
Sowieso niet mee beginnen, alleen inbrengen als je met een half uur spelen op achterstand staat.

Team gewoon zo laten met Donny.
4 0
ghouleseddik
Emmen-thuis: Onana, Mazaroui, de Ligt, Wöber, Tagliafico; Eiting, F. de Jong, van de Beek; Ziyech, Sierhuis, Labyad.
0 -1
De Stift
Waarom zou je Neres klaarstomen voor Kiev? Haastige spoed is zelden goed en zeker in dit geval ook niet nodig. Het marcheerde prima met Tadic en Ziyech op de flanken. Doe nu maar rustig aan met Neres, we hebben nog een lang seizoen voor de boeg.
2 0
Stone020island
Ehm dit is onze enige aanvaller die echte snelheid heeft. Lijkt me wel handig om zon jongen voor de counter erbij te hebben jn een wedstrijd waar je toch grote delen teruggedrukt zal worden.
2 0
4xEC1
Zo zonde dat Tagliafico niet meedoet tegen Kiev. Die speelde de laatste tijd echt goed en is zo belangrijk met ballen veroveren en mee opkomen. Die gaan we zéker missen daar, misschien nog wel meer dan Neres, ging nou niet bepaald verkeerd met Ziyech en Tadić op de flanken. Blind en Wöber zijn nou niet de snelheidswonders met opkomen en met counterende Oekraïners wil je ook snelle en felle backs hebben zoals Tagliafico. Ben benieuwd....
1 0
NouridolbergNeres34
Mooi dat het meevalt voor David, toch zou ik geen onnodig risico nemen met je enige echte buitenspeler, je hebt hem nog heel hard nodig dus niet gaan forceren zodat hij er nog langer uit ligt. Gewoon wober voor tagliafico en de rest laten staan.

Zou toch graag nog een buitenspeler zien komen, selectie is niet in balans we hebbben 8 middenvelders ofzo en 1 buitenspeler.
Cerny begint waarschijnlijk eerst bij Jong om ritme op te doen, Bande ligt eruit tot de winter en Johnsen is te blind en wild voor het 1e, labyad is niet goed genoeg als linksbuiten is gewoon een middenvelder en overbodig.
2 0
MelleAfca
Dat gaat hij nooit redden, zou ook ontzettend dom zijn van Ajax als ze het wél doen. Een hamstring is ontzettend kwetsbaar, spreek ik ook uit eigen ervaring.
Over de invulling van linksback; Ik zie hier vooral Blind en Wöber voorbij komen, maar is het niet des Ajax’s om gewoon met Bakker te spelen? Dat zou mijn keuze zijn in ieder geval, hoef je ook niet te klooien met een hele andere invulling van het elftal.
2 -1
Adios
Ik zou geen onnodige risico's met hem nemen. Maximaal 1 helft opstellen.
1 0
Lane 8
Jij denkt dat ten hag ooit voor de 80ste minuut gaat wisselen?
6 0
Rentokill
Ik hoop dat hij kan spelen. De 2e helft vond gaf Ajax het initiatief teveel uit handen en had je met name Tadic nodig op het middenveld. Daar komt hij ook beter tot z’n recht.

Met Neres erbij heb je gewoon veel meer mogelijkheden om de boel om te gooien tijdens een wedstrijd.

Op lange termijn hoop ik zelfs zo te spelen met Ziyech en Tadic als architecten:

——-Bande-Dolberg-Neres——
———-Ziyech——Tadic
—————-De Jong—————
——————Blind——————-
Tagliafico—-De Ligt—-Mazraoui
——————Onana——————

Maar eigenlijk vind ik dat Schone en Huntelaar hun basisplaats wel behoorlijk waar maken momenteel. Wat ik al zei: veel opties zo. Labyad hebben we ook nog.
1 -3
Ajaxamsterdam0485
Blind gewoon naast de ligt, zo haal je het mooie aanvallende spel van onze backs weg
3 0
Rentokill
Klopt. Gaat mij er meer om dat Blind en de Jong van positie kunnen wisselen. Net als Tadic en Ziyech trouwens.
0 0
noppenkoning
Enige speler met snelheid voorin dus eigenlijk hebben we hem wel nodig, zeker aangezien Kiev moet gaan aanvallen is hij op de counter heel hard nodig
1 0
de-Ajacied
Als Blind maar niet op linksback komt
Hij kan geen enkele voorzet voorkomen of duel winnen
1 -1
de-Ajacied
Als Blind maar niet op linksback komt
Hij kan geen enkele voorzet voorkomen of duel winnen
1 -1
Prethoofd123
Voetballend is Blind misschien minder dan Nico maar Blind heeft wel een betere traptechniek en voorzet dan Nico. Bij Man United nam hij geregeld de corners.

Ik zou lekker met Wöber naast de Ligt spelen, heb je ook gelijk wat meer lengte achterin erbij. En Blind lekker linksback. Zo kan je Mazraoui ook een nog vrijere rol geven met opkomen als Blind wat meer ingehouden speelt.
2 0
Redrum
Ik ben nooit een voorstander van veel schuiven als er iemand vervangen moet worden. Dus gewoon Wöber voor Tagliafico en verder niet gaan schuiven.
2 -1
Redrum
Geen risico nemen met die jongen. Niet te veel gaan wijzigen nu, Wöber voor Tagliafico en de rest zo laten. Spelen met dezelfde intentie als in eigen huis en net zo fel beginnen. Kiev verwacht dat Ajax gaat inzakken om de voorsprong te verdedigen, als je er dan meteen weer opklapt met druk zetten dan verras je ze en zinkt de moed ze in de schoenen. Als je dan nog weet te scoren helemaal natuurlijk.
3 -2
ajaxx123
Heb je gezien hoe Ajax in de tweede helft drukzette? Waardeloos. Kiev speelde zich er een aantal keren makkelijk onderuit. Zie sowieso het druk zetten onder Ten Hag nog niet helemaal goed. Geen vast patroon, vaak speelt de tegenstander zich er simpel onderuit..

Neres zeker nodig, vooral als er ruimtes komen. Laat hem die linkerkant lekker bestrijden.
1 0
AltijdAJAXAmsterdam
Ajax zette expres minder druk omdat ze al vrij snel leeg waren. Ze kozen toen meer hun momenten ipv de hele tijd drukzetten. Kiev creëerde geen kans ondanks dat ze meer tijd kregen in hun opbouw. Het stelde mij juist gerust dat Ajax op deze manier geen kansen tegen kregen, zodat de boys wanneer ze op zijn, tenminste nog ergens op terug kunnen vallen. Het liet ook zien dat Kiev (in elk geval in de thuiswedstrijd) moeite heeft met het creëren van kansen, ook dat is goed nieuws voor de return.
0 0
wendoo9
Neres ! Onze kleine krijger
1 0
ST
Alleen in de ploeg brengen als he op achterstand komt.
0 0
oudzuid2
zou niet met em starten in ieder geval. straks ligt ie er nog veel langer uit. Blind linksback, Frenkie in het centrum. daar heeft ie het voorlopig beter gedaan dan op het middenveld. Eiting daarvoor, heeft dat ook prima gedaan.
0 0
gi0vanni
Deden ze een jaar of 2 terug ook met Messi. Je kan prima met een hamstringblessure spelen maar dan wel op maximaal 60%. Misschien kan het hoger met pijnstillers. Maar dat is niet echt een goed idee. Dus verwacht niet te veel. Daar komt bij dat als je gaat spelen de hersteltijd weer van voor af aan begint. Recordtijd is 4 weken maar meestal is het nog iets langer. Zes tot acht weken is zeker nodig. Ook mag je bij de start van het trainen niet gelijk rennen. Langzaam opbouwen.
0 -1
koppensneller
Voor we allemaal weer de pseudo- arts gaan uithangen. Niemand hier weet het allerbelangrijkste nl : de ernst van de blessure , Een scheur , een verrekking of slechts een hematoom maakt een wereld van verschil. Bovendien heeft hij nog geruime tijd op het veld gestaan en zelfs nog een sprintje getrokken. Dus alsjeblieft......
2 0
insectenverdelg
door dat sprintje erbij te halen haal jij ook de arts uit. :)

maar dat dit geen 6 weken blessure. dat heeft ren Hag wel laten doo4schemeren. 5ocu moet je niet onnodig veel risico nemen.
0 0
Nils
Zou hem wel meenemen maar zeker niet laten starten.
1 0
Toon meer reacties