[Update III] Ajax bevestigt verhuur Van Leer

FinnDekker, 29-08-2018 om 21:05, 76761 views, BN de Stem, De Telegraaf, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

NAC Breda is geïnteresseerd in keeper Benjamin van Leer. Dat meldt BN De Stem. Bij Ajax heeft de doelman concurrentie van Andre Onana en Kostas Lamprou en werkte een zware kruisbandblessure vorig seizoen niet mee. 

'Benjamin van Leer staat hoog op het lijstje van technisch directeur Hans Smulders om als opvolger van de vertrokken Arijanet Muric binnen te halen', aldus het medium donderdagmiddag. 'Smulders zou namens NAC bij diens zaakwaarnemer geïnformeerd hebben naar de mogelijkheden om de 26-jarige doelman (tijdelijk) over te nemen van Ajax.'

De 26-jarige kwam in de zomer van 2017 over van Roda JC. Afgelopen seizoen speelde Van Leer drie duels, waarvan een in het eerste van Ajax in de KNVB Beker. In september wist Ajax destijds door te bekeren ten koste van Scheveningen.

Update - 10.40 uur (25 augustus 2018) - 'Transfer Van Leer naar NAC Breda na het weekend afgerond'

De verwachting is dat de tijdelijke transfer van Benjamin van Leer naar NAC Breda na het weekend wordt afgerond, zo meldt BN/De Stem. De goalie vertrekt voor één jaar op huurbasis naar de club uit Brabant. Tot aan vandaag (zaterdag) voerden NAC en Ajax gesprekken over een overgang.

Update II - 08.20 uur (29 augustus 2018) - 'Van Leer tekent woensdag bij NAC Breda'

Ajax-keeper Benjamin van Leer zal woensdag definitief de tijdelijke overstap gaan maken naar NAC Breda, zo meldt De Telegraaf. De Brabantse club zal de derde doelman van Ajax voor één seizoen gaan huren.

De krant schrijft dat Van Leer in een lastige situatie bij Ajax zat. Vanwege zijn leeftijd (26) komt hij niet in aanmerking voor Jong Ajax. De technische staf van Ajax wilde Van Leer graag in Amsterdam houden, maar zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli maakte in de afgelopen dagen duidelijk dat Van Leer moet spelen om zich te ontwikkelen. Uiteindelijk ging Ajax alsnog overstag.

Update III - 21.05 uur (29 augustus 2018) - Ajax bevestigt verhuur Van Leer

Benjamin van Leer vertrekt inderdaad tijdelijk naar NAC Breda, zo blijkt uit de communicatie van Ajax via de eigen kanalen. De 26-jarige staat voor een seizoen onder de lat van de Brabanders. Daarna komt Van Leer naar verwachting terug naar Ajax, waar de goalie nog tot medio 2021 onder contract staat. Kostas Lamprou is nu officieel tweede keeper bij de Amsterdammers.

Aan iedereen laten zien dat wij de beste zijn? Scoor dan nu de WZAWZDB-snapback in de webshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
die lamprou is pas een tuinkabouter als ze in de ArenA een goede grasmat neerleggen. Tot dan is-ie een veldmuis. Ik vind t maar flauw om n keeper op zn lengte af te rekenen. Ajax is toch geen liefdadigheidsinstelling, vraag je ns af waarom ze m haalden en houden.
0 0
Hagmag
Belachelijk en dom.
Van Leer wist waar hij aan begon.
Nu hebben we een kabouter als reserve keeper.
Wat een blunder om dit te doen.
1 0
ETM
Was Lamprou niet de doelman met de hoogtse 'saverate' van de eredivisie het laatste seizoen bij Willem2? Zoiets dacht ik gelezen te hebben toen hij naar Amsterdam kwam. Ik heb hem het afgelopen seizoen niet gevolgd dus echt een sterkstaande mening heb ik niet over hem. Maar ik heb wel het idee dat hij vanwege zn ongebruikelijke lengte en Feyenoord-randje overdreven wordt afgekraakt.
Doet hij onder voor een Diederik Boer? Tuurlijk wil je het liefst een 1ste en 2de doelman die elkaar nauwelijks ontlopen, maar zo makkelijk is dat niet te realiseren. Benjamin van Leer heeft toch veel blessureleed gehad en heeft sindsdien toch geen goede indruk gemaakt? Lamprou is toch dan nu een logische 2de keeper?
0 0
M.Olsen
Deed het geweldig in jong ook. Wordt idd door zijn lengte onnodig afgekraakt maar is verder 3x beter dan Boer. Mogen van geluk spreken met onze keepers, ook met die pool uit jong.
0 0
sjaakahz94
Niet getreurd mensen. Lamprou is juist een op en top professional die Onana heel scherp houdt. Benji heeft dat niet kunnen doen vanwege zijn blesssures. Lamprou is op papier 2e keeper, maar geloof me wanneer Onana niet kan keepen, zal Kotarski zijn plek innemen. Verhaal Cillesen- Boer. Toen werd Onana ook voor de leeuwen gegooid. Probleem is echter alleen wanneer Onana in een wedstrijd uitvalt, dan heb je alleen Lamprou op de bank. Laat Kotarski zijn minuten gewoon maken en zorg dat je hem klaarstoomt zodat hij het stokje binnen 1 a 2 seizoenen kan overnemen. Is een hele goede keeper namelijk. Gorski schijnt ook een groot keeperstalent te zijn, maar die mag zich eerst herpakken na een blessure bij de u19.
0 0
sjaakahz94
1m+ benji heeft mij ook niet overtuigd tot nu toe. Stap van degradatiekandidaat naar top is groot. Vooral omdat onze aanval bij de keeper begint, Lamprou is daarin bv ook beter dan Benji, ook coachend.
0 0
Groundzero
Ik hoop dat hij wat bijLeert
0 -2
Tijndw
Off: Ziyech was vandaag niet aanwezig op de training, iemand idee waar hij was?
1 -1
CR14FF
Heeft gewoon binnen getraind (Bron: Mike Verweij)
1 -1
Dazoo
Hij was op een online cursus masturberen.
1 -4
Tijndw
??
0 0
didierajax020
Wat is dit voor een vage opmerking joh?
0 -1
CasperAjax
Zou goed een last minute transfer kunnen worden. Al zou ik dat een echt zeer zonde vinden. Dan word de CL ook niet de plek waar Ajax iets gaat laten zien.
0 0
didierajax020
Ik las dat hij met zijn zaakwaarnemer was (Twitter). Zal wel gelul zijn. Wellicht vrij, maar wel opvallend ja.
0 0
ST
Vrij?
0 0
MrPink
Lekker dan, had die kabouter lekker verhuurd.
1 0
Noxin
Kan je zien dat Overmars eigenlijk ook maar een partij staat te liegen. Een paar dagen geleden zei hij nog dat er geen contact was met NAC.
1 -1
younes11
Ging over Orejuela toch?
1 -1
younes11
Ging over Orejuela toch?
1 -1
Ajaxtrouw
Bazoer naar PSV?
1 0
mgtow
Welke capriolen gaan ze nu weer uithalen om hem binnen te hengelen? Houden ze weer niks over.
0 0
de-Ajacied
We hebben nu dus een serieus keepersprobleem. Elke topclub moet toch een volwaardige reserve keeper hebben
1 0
Stone020island
En wat als onana nu geblesseerd raakt?!?!? Dan moet die tuinkabouter dus het doel in.
4 0
NouridolbergNeres34
Kotarski voor de leeuwen gooien, die smurf op goal kan inderdaad echt niet.
0 0
Bky
Kotarski is geen tuinkabouter.
0 -2
Stroeve
Hij bedoelt Lamprou.
0 0
ambtenaar
Van Leer of Lamprou, is lood om oud ijzer.
1 -1
bremovic
zitten wij weer met die dwerg.iedereen lacht ons uit
2 -1
AJAIXIXIXI
Kan wel keepen hoor. Daarnaast loopt Kotarski ook nog rond bij jong.
1 -1
Vertonghen
Dat word dus een keeper halen!
Snap de verhuur absoluut maar met lamprou europa in?
Wat een boze nachtmerrie!
3 -2
AFCAjax
die leek uberhaupt al 3e keeper te zijn (of is van leer geblesseerd?)
wat mij betreft is kotarski 2e keeper, maar hij moet ook zn wedstrijden in jong spelen.
0 -1
Vertonghen
TH heeft aangegeven dat lamprou nummer 2 is...
Treurig.
0 0
SPLNDD
Breda, wel dichter bij Barcelona
1 0
Biornha
Hoop dat Ajax wel zo verstandig is om contractueel vast te leggen dat hij niet tegen Ajax mag spelen. In Engeland heb je die Gentleman's Agreement en is dat standaard bij een uitleen dacht ik. Moet er niet aan denken dat je dadelijk tegen Nac speelt en van Leer houdt de 0 haha, verder een goede stap voor van Leer en dan volgend jaar meedingen om Onana op te volgen, was namelijk een van de beste keepers in zijn Roda tijd.
3 0
Ferd
voor de duizendste keer: DAT MAG HELEMAAL NIET!!!

Dat is in strijd met de KNVB regelementen.
1 -1
Genant
We lullig dat hij er zo achter komt dat Lieke alleen maar hem knuffelde vanwege zijn status als Ajacied.
1 0
Genant
Van Leer kan mooi ritme opdoen. Ik hoop alleen dat niet onze Kostas gaat keepen mocht Onana tegen een blessure aanlopen. Dan maar meteen Kotarski erin, groot talent.
1 -1
ghouleseddik
Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Aan de ene kant goed dat hij daar 30 wedstrijden gaat spelen, mits hij fit blijft, om zijj vorm te hervinden. Mogelijk is hij volgend jaar toch, samen met Kotarski, een optie om Onana op te volgen. Aan de andere kant is het wel een enorm risico om met alleen Lamprou als back-up het seizoen in te gaan.
1 0
pinballmagic
Ik zou vol gaan voor de keeper van VVV ook al is hij van psv
0 -2
mickey2602
Dat gaat dus nooit lukken,die kans hebben ze gehad. Verkocht aan PSV en een jaar verhuurd aan VVV,die gaat PSV niet wegdoen. Ook al is deze zomer geen aandacht geweest voor Zoet,die zal toch wel een keer vertrekken. En dan hebben ze met Unnerstall een goede opvolger.
0 0
gi0vanni
Ajax heeft het probleem dat ze geen redelijke keeper kunnen huren voor op de bank. Maar hopen dat Onana heel het jaar fit en blessures vrij blijft.
0 0
Bky
Kotarski kan hem zo opvolgen, miss liever nog wel een heel seizoen JL ervaring voor hem, maar wat Kotarski laat zien bij Jong op dit moment is weergaloos. Ik zou het wel aandurven.
0 0
ghouleseddik
Op Kotarski heb ik ook mijn hoop gevestigd.
0 0
RedFeather
Onana verkast volgend jaar.
Dan wil je verder met van Leer of met Kotarski.
Middels deze constructie zorg je dat beiden (bij Nac en Jong) alles spelen.
Daarnaast doet Kotarski wat ervaring op bij 1 Europees.
Lamprou en van Leer acht ik momenteel gelijkwaardig.
Zo'n gekke keuze is het dus niet.
Maar je doet wel een kleine concessie aan de breedte van je selectie.
2 -1
Aeter
Ben vooral gecharmeerd van het enthousiasme en de drive van Lamprou. Hopelijk gaat van Leer het goed doen bij NAC en komt hij sterker terug. Behalve tegen ons dan, dan mag hij best een "dipje" hebben.
2 0
Ozymandias
In het seizoen 2016-17 had Lamprou op Onana na het hoogste percentage geslaagde reddingen van de Eredivisie. Hij deed het statistisch gezien dus beter dan Van Leer maar bij Lamprou kunnen veel mensen niet verder kijken dan zijn (gebrek aan) lengte. Als Lamprou tien centimeter langer was geweest maar precies dezelfde reddingen maakt als nu had iedereen hem een geweldige tweede keeper voor Ajax gevonden. Ik vind Lamprou persoonlijk beter dan Van Leer en kan goed berijpen waarom Ajax ervoor lijkt te kiezen om Van Leer te verhuren.
4 -2
Superjan
Ik vind Lamprou ook prima maar hij had er geregeld flinke ketsers tussen zitten. Dat telt ook wel mee in de publieke opinie en niet helemaal onterecht.
2 0
michel76
Sluit mij hier helemaal bij aan. Gewoon een goede en betrouwbare backup.
3 0
Rdk1983
Ik snap niet dat men Lamprou een betere keeper vind. Echt n matige goalie.
1 -5
FU
Michel Vorm halen en Lamprou van de hand doen
0 -5
iammike
Hopelijk kan die daar een goed jaar draaien en daarna met Kotarski strijden om de erfenis van Onana.
1 0
ram
Hmm... bijzonder maar misschien wel begrijpelijk. Ik denk dat ze Lamprou en Kotarski niet veel minder vinden. En Van Leer kan daar wél een heel seizoen spelen als ie fit is. Bij Jong Ajax kan hij dat niet.

Dus mocht hij daar vlammen, dan zou hij eventueel Onana kunnen opvolgen volgend jaar. Al denk ik niet dat hij dat niveau heeft. Misschien keert ie daarna terug als tweede keeper.
2 -1
pjeeter
Misschien met voorwaarde dat hij per direct kan terugkeren bij blessure André lijkt mij dit prima
2 0
Ferd
Dat mag niet volgens de reglementen
0 0
AFCA1510
Lamprou als 2de doelman kan eigenlijk echt niet. Hopen dat Onana heel blijft. beetje een vreemde transfer dit.
0 -1
JesusZoonVanGod
Heel apart dit. Je zou dan toch eerder zeggen dat Lamprou in aanmerking zou komen voor verhuur. Dat is ook een prima keeper voor NAC. Van Leer geeft me toch net een iets beter gevoel als 2e keeper.
2 -1
Ferd
ja, je gaat een speler die je net met 1 jaar verlengd hebt omdat je beoogde 2de keeper terug moet komen van een blessure verhuren zeker?!?

Van Leer is een jaar geblesseerd geweest, laat hem maar lekker op niveau wat wedstrijden spelen, bij Ajax kan dat niet dus is een verhuur prima. En dat Van Leer je een beter gevoel geeft is puur emotie, niet op feiten gebaseerd. Lamprou heeft namelijk betere statistieken dan Van Leer.
0 0
Timoajax14
Kotarski en Lamprou zullen de keepers achter Onana worden. Wat ik tot nu toe van Kotarski heb gezien is niet verkeerd
4 0
AFCAjax
probleem is dat Lamprou op de bank zit als Onana geblesseerd uitvalt in de CL. al hopen we en gaan we er vanuit dat Onana nooit geblesseerd uitvalt en ook niet geschorst word.
0 0
MankeNelis
1e Onana, Lamprou. 2e Kotarski, El Maach. Moet er geen derde man bij het eerste?
2 0
Vertonghen
Logische verhuur, hij moet ritme op doen.
Misschien hadden we beter een half jaar kunnen doen?
Bij een blessure van Onana... man man een kabouter kakkerlak op goal in Ajax 1.
Wat een doffe ellende!

Snap van beide partijen niet dat ze het contract hebben verlengd...
1 -3
laling
Ik wil er toch even op wijzen dat Lamprou in de jeugd van Ajax is begonnen, en ondanks zijjn wel degelijk aanwezige talent op grond van zijn geringe lengte werd doorgeselecteerd.
Hij heeft in de voorbereiding op dit seizoen beter gepresteerd dan van Leer. De feiten liegen niet.
2 0
CR14FF
Eens, hoop eigenlijk dat ze in dat geval dan maar Kotarski de kans geven, is nog jong maar heeft een prima potentie.
1 0
ajaxfan83
snap eigenlijk niet waarom we een keeper weg doen want zoveel keepers hebben we volgens mij niet.
want wie moet er op het doel staan als onana en lamprou allebei geblesseerd zijn.
En nac had net zo goed pietje Velthuizen kunnen pakken is een goede keeper voor hun
0 0
Ferd
Omdat Van Leer zelf wil wellicht? Heb je het artikel wel gelezen? Er staat namelijk heel duidelijk "de clubleiding wilde hem niet laten vertrekken, maar Van Leer wilde spelen om zich te ontwikkelen"
0 0
Adios
Kotarski dan maar klaarstomen voor eventuele 2e keeper. Goed genoeg is oud genoeg!
3 0
DS
Wel beter dat hij weer gaat spelen, hopelijk herpakt hij zich en staat hij er volgend seizoen bij een evt vertrek van Onana.
2 0
insectenverdelg
exact. na een jaar blessure heeft hij minuten nodig. en dat gaat hij zo krijgen. Heb nog steeds veel vertrouwen in van Leer.
0 0
Gooseman
Hopen dat Onana geen blessure oploopt.... Anders Edwin maar even terug op doel.
0 -1
defrisse
Lamprou als vaste stand-in voor André ziet niemand zitten.
1 -2
DavidFerr
Spreek voor jezelf. Lamprou heeft het tot op heden in de minuten die hij heeft gekregen gewoon goed gedaan.
1 -2
marrene
Het zou een ramp zijn als Onana geblesseerd raakt. Lamprou evt. in de CL? Een lachertje.
0 0
ditisdebeslissing
mis communicatie bij terugspeelbal de ligt Excelsior uit. ik denk help het even herinneren.
0 0
wzawzdb40
Robbin Ruiter halen van Sunderland als vervanger van de Leer als 2de keeper. Heb je iig wat ervaring achterin en een keeper die goe coacht. Ruiter komt nu niet meer aan de bak bij Sunderdand door een nieuwe trainer die zijn keeper heeft meegenomeb,en daarbij heeft ten Hag al eerder met hem samen gewerkt. Volgens mij kunnen we een goed Nederlandstalige ervaren keeper voor weinig oppikken.
0 -7
behangdelul
Was zijn laatste jaar hier wel een grabbelaar hoor...tegen ons wel altijd goed
2 -1
gwn_rj
ben ik de enige die van Leer beter vindt dan lamprou?
8 -2
Oliveira
Hij is beter maar Van Leer is altijd geblesseerd.
2 -2
Keizer020
Van Leer verhuren aan NAC, Lamprou tweede keeper en Kotarski veel minuten laten maken bij Jong Ajax.
3 0
Jayq
Dat laatste gebeurt sowieso, Van Leer en Lamprou mogen niet in Jong spelen
3 0
jaribombari
100 miljoen!
2 0
NouridolbergNeres34
Van Leer moet je Verkopen niet verhuren en kotarski doorschuiven als 2e doelman.
3 -2
Oliveira
Misschien over een jaar of 4-5. Maar goede kans dat hij dan al eerste keeper .
0 0
Knalpot
Onzin Kotarski gewoon lekker vlieguren laten maken in jong. Van Leer verhuren. Lamprou gewoon op de bank in de ED en mocht 1 van die 2 geblesseerd raken kun je altijd nog overwegen hem als 1e of 2e keeper in te zetten.
1 0
gi0vanni
Dat zou kunnen. Kotarski lekker op het bankje zetten. Goed voor zijn ontwikkeling.
2 0
Sampaoli
In mijn ogen is dit helemaal geen verkeerde stap. Hij kan hier in ieder geval fit worden en volgend seizoen met wedstrijden in de benen terugkeren bij Ajax. Als Onana geblesseerd raakt zijn we écht de lul.
0 0
Veliborvasovic
Lekker laten gaan. Geen Ajax niveau en teveel met randzaken bezig ipv fit te worden.
0 -5
Ajax#1900
Hij is te veel bezig met randzaken omdat hij een meisje heeft? Dat slaat echt helemaal nergens op. Ga fietsen.
0 0
Maik
Ja bah, meisjes.
8 0
DaNaRWaL
Van Leer niet goed genoeg? En wat voor randzaken dan? Die gast heeft nog nooit iets kunnen bewijzen, dus nog niet weg doen.
4 0
Robinjo1988
Ajax moet nog een goede keeper aantrekken. Van Leer is nooit fit en Lamprou kan niet bij de lat.

Gewoon zo iemand als Boer.. Een ervaren doelman die het prima vindt om 2e keeper te zijn.
1 -2
goblinmaster
Lamprou is die iemand zo als Boer
0 0
trodat4030
Kom op man, Lamprou heeft nog een krukje nodig om Boer te kunnen pijpen.. Niet eens iph!
2 -1
Afcascheme015
Haha klopt
0 0
fc Barcelona_ke
Laat hem maar jaar verhuurd en fitter worden!!! Lamprou hebben we prima stand in.. verder hebben we nog van bladeren kotarski en vd sar
0 0
trodat4030
Sar sr bedoel je dan, mag ik hopen? Die is nu, op z'n 47e, nog steeds 5 klasses beter dan junior..
0 0
Suarez16_
junior speelt niet eens meer bij ons.
0 0
Hagmag
Geloven ze in Breda nog in sprookjes ??
Laten we dan die kabouter aan NAC verhuren.

Van Leer heeft bewezen een zeer goede keeper te zijn.
4 -1
iammike
Als die daar 34 wedstrijden keept dan kan die evt daarna Onana opvolgen toch?
0 0
AFCA-B93
Kotarski is ook de enige van de keepers die mag keepen in Jong. Heb dan ook liever een 3e keeper die iig een vorm van wedstrijdritme heeft.
0 0
iammike
Van Bladeren is de reserve keeper van Jong. Van Leer zou je kunnen verhuren, vind het toch een goede keeper en je zou proberen een Stekelenburg te kunnen terughalen als reserve keeper en in de jeugd al aan de slag de laten gaan als keeperstrainer ofzo voor de toekomst als die daar interesse in zou hebben.
0 0
MelleAfca
Ik zou hem gewoon uitlenen, Lamprou is hem sowieso voorbij in de pikorde. Kotarski kan die rol prima opvullen.
1 0
Toon meer reacties