Tagliafico: 'Geruchten gehoord, maar ik blijf bij Ajax'

BartVeenstra, 18-08-2018 om 08:05, 26008 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De fans van Ajax hoeven niet te vrezen voor een vertrek van Nico Tagliafico. De Argentijnse linksback heeft in een interview met het Algemeen Dagblad verklaard dat hij deze zomer sowieso niet zal vertrekken.

Op de vraag waar zijn toekomst ligt, antwoordt Tagliafico als volgt: 'Die ligt zeker komend seizoen bij Ajax. Ik heb ook de geruchten gehoord over Betis Sevilla, maar ik blijf bij Ajax, hoor', aldus de verdediger, die nog het gevoel heeft pas 'net' bij Ajax te zijn en zich inmiddels steeds beter op zijn gemak gaat voelen. 'Of ik later weer terug wil keren in de Primera División? Mijn jaartje bij Real Murcia (seizoen 2012-2013) was in een andere fase van mijn carrière. Ik zeg niet: mijn loopbaan is mislukt als ik daar niet terechtkom. Nu heb ik meer gevoel bij de Premier League. Ooit wil ik in de sterkste competitie van de wereld spelen.'

Tagliafico speelde met Argentinië op het WK en om die reden kende hij een lang seizoen. Na het WK kreeg hij zeven dagen vakantie, terwijl hij voor het mondiale toernooi al tien dagen vakantie had. De linksback wilde zelf graag op tijd terug zijn bij Ajax om mee te kunnen doen aan de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League.

'Ik voel me eigenlijk steeds fitter. Tegen Heracles kreeg ik rust ja. Bij de trainer had ik ook aangegeven dat ik dat nodig had', geeft Tagliafico toe. 'Maar vanaf nu wil ik gewoon weer in het ritme van twee wedstrijden per week komen. Dat heeft mijn lichaam ook nodig. Ik voel me goed. Hopelijk is dat in oktober ook nog zo...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ah, nu hoor ik het ook van hemzelf. Vóór de tweede wedstrijd tegen Luik maakte hij op mij een lome, uitgebluste indruk. Pas tegen Luik zag ik de agressieve, fanatieke speelstijl weer bij hem terug. Ten Hag had dus groot gelijk om te rouleren! Wat ik toen ook al vond, ondanks het puntenverlies.
0 0
KevinDurant
Toch lekker om na 4 jaar een ajax waardige linksback te hebben, na dit seizoen verdiend hij een mooie transfer. Ben benieuwd welke club hij aan kan, misschien een AC Milan/Napoli
0 0
AlexIbarra
Waarom na dit seizoen al een transfer? Zoals je zelf aangeeft heeft het lang geduurd voordat we weer een goede LB hadden. Ik verwacht niet dat Bakker volgend jaar al beter is dan Nico en met Sinkgraven is het ook maar afwachten. Kunnen we voorlopig iig nog niet op bouwen.

Daarnaast is Nico technisch of fysiek niet zó imposant dat ik snel een 'niet te weigeren' bod verwacht. Ik hoop dat hij nog zeker 2 jaar voor felheid en stabiliteit kan zorgen links achterin.
0 0
Babayaka
Ben wel fan van hem eigenlijk, speelde vooral afgelopen week uitstekend. Snap het bashen van de anaal listen dan ook niet.
1 0
DonAdam
Een topwedstrijd en je bent weer het mannetje, zo opportunistisch is de voetbalwereld dus.

Laten we eerlijk zijn. Hij heeft van de zomer op het WK en totaan Luik thuis niet zoveel laten zien de afgelopen maanden; het was vrij doorsnee en soms verdedigend zelfs uiterst zwak. Luik uit werd hij overlopen. Desalniettemin toonde hij van de week aan beter te kunnen en daarnaast hebben wij niets beters, waardoor de 6 miljoen die Betis geboden heeft voor een vaste basisspeler van Ajax 1 natuurlijk een grote grap is.
0 0
Knalpot
uit in luik was niet zo gek dat ie overlopen werd stond tegenover Carcela, de rechtsback en een middenvelder te verdedigen terwijl er verder geen ajacied in de buurt te bekennen was.
0 0
Lazell
Nous zwom ook aan de andere kant. Tactisch matig van TH, ben ik niet van hem gewend.
1 0
chloorbestendig
Hij speelt bij Ajax, al had hij bij feyenooit gespeeld dan hadden ze hem als Christus zelf behandeld.
0 -1
DonAdam
Ajacieden kijken niet naar Feyenoord of hoe Feyenoord behandelt wordt en wij zijn geen Calimero's.
0 0
RSM
Inderdaad
0 -1
3*stars*3
Ook aantal forumleden hadden het al over een beperkte back en dat we hem moesten verkopen voor die 10mil.
Gewoon een prima back, die ff een mindere fase had en dat had natuurlijk ook te maken met een zware half jaar.
Gekomen in de winterstop, weinig tijd om aan te passen, half jaar knallen, weinig rust want moest naar het WK, na WK weinig rust omdat EU seizoen weer vroeg begon.
Uitstekende mentaliteit en prima linksback.
Begrijpelijk dat die Independiente fans dol op hem waren en Sampaoli ook.
0 0
Bocarra
Door analisten de meest onderschatte speler. Alleen al zijn sprongkracht is ongehoord. Hij verdedigd vel op de bal en laat de tegenstanders pijnleiden. Anticipeert goed mogelijke situaties en heeft ook de nodige assist. Het driehoekje Tadic, Neres en Nico begint steeds beter te lopen.
4 0
Lagasj
Na de Brexit wil je echt niet meer in VK spelen.
0 0
chloorbestendig
Wat een held.
1 0
zuidzuid
Zei een ander eerder ook dit seizoen.

Speelt nu by Roma
0 -7
Babayaka
Dat was een Surinamer, dit is een Argentijn, dat is toch ander volk.
1 0
Chesterson93
Zoek je problemen, mafklapper? Met je domme opmerking. “Surinamer” heeft niks te maken in deze kwestie, of tekende Gravenberch niet een contract ondanks Raiola? En bij PSV en Feyenoord zitten die jongens er nog wel, dus het kan ook wat zeggen over Ajax.
0 0
3*stars*3
Volgens mij heeft Justin een Nederlandse moeder en Nederlandse stiefvader en door hun opgevoed.
Hij heeft een kleurtje en een nep accent maar verder gewoon Nederlands.

Maar ik ben blij met Tagliafico.
Echt een onderschatte speler.
0 0
Bocarra
Troll allert.
0 -1
MickS
Nico vergelijken met het een jaar lang contractkontendraaiende tienertje Kluivert is werkelijk te raar voor woorden natuurlijk.
1 0
zuidzuid
Kontendraaien? Kustte t logo.

Komt op t zelfde neer.

Zie m niet vertrekken maar wil meer zeggen dat woorden niet altijd waar zijn.

Als nu Bayern of Barca belt ipv Betis sevilla zal ie zeker nadenken.
Zou ieder nadenkend persoon doen.
0 0
Ardoe
Goeie gozer man
3 0
MickS
Vanaf begin af aan al een topgozer met topinstelling gevonden. Hij is zo overwogen met zijn carrière bezig, zorgvuldig in elke stap die hij neemt. En laat zich dan dus ook vervolgens niet van de wijs brengen door allerlei geruchten etc. Hij volgt zijn plan, en alleen bij hoge uitzondering zal hij kijken of hij wellicht zijn plan aan zal passen, maar dan moet het wel echt iets bijzonders zijn wat eerder op zijn pad komt dan verwacht.
2 0
sucre
en ook steun voor ten hag, omdat hij zelf rust wilde!
5 -1
Adios
Vond hem de weken voor een na het wk iets minder overkomen. Maar zodra hij zijn geconcentreerde professor-blik opzet, zoekt hij alle randjes van de voetbalregels op en is hij een van mijn favoriete Ajacieden!
1 0
Stone020island
Hahaha professor blik. Je hebt nog gelijk ook. Prima backje
0 0
Santiago
Lekker man.

Had ook niets anders verwacht van Nico.
3 0
ST
Prima kerel en aankoop
2 0
Radie125
Ben blij met deze goede speler. Wordt een mooi seizoen na een valse start.
2 0
floydje07
Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een echte verdediger. Wat een passie, wat een tackle, echt ongekend goed was deze gast tegen Luik..

En deze teksten maken het nog veel mooier!
7 0
Stone020island
Sanchez? De ligt? Vertonghen?
1 -1
Babayaka
Wie past niet in jou rijtje kwis?
0 0
Jeffreym
Ik kan me Sanchez nog herinneren
2 0
Sterretje73
Hoe simpel kan het zijn. Geeft de supporters rust, geeft hem rust en geef de club rust met een paar woorden. Daar kunnen sommige kinderen heel wat van leren...
4 -2
AFCA.
Kijk, zo kan het ook. Natuurlijk zijn de clubs met interesse van mindere kwaliteit maar toch.
En wat speelde hij een wereldpot zeg van de week!
4 -1