Ziyech begint aan voorbereiding bij Ajax

BVeenstra, 09-07-2018 om 13:40, 65895 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is officieel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Ajax. De creatieveling deed met Marokko mee aan het WK, vierde daarna vakantie en meldde zich daarom later op Sportpark De Toekomst voor de voorbereiding.

Over Ziyech is de laatste maanden veel gezegd en geschreven. De middenvelder gaf al enkele keren toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en zou zelfs al persoonlijk akkoord zijn met AS Roma. De Italiaanse club deed al een bod op Ziyech, maar Ajax vond dat bod te laag en deed een tegenvoorstel. Sindsdien liet AS Roma niet meer van zich horen.

Afgelopen weekend reageerde Monchi, de directeur van AS Roma, in de Italiaanse media wel op de geruchten rond Ziyech. 'Ziyech? Ik vind hem goed en ik kan niet voor honderd procent zekerheid "nee" zeggen, maar op dit moment hebben we veel spelers in zijn rol', aldus Monchi.

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak ook al enkele malen over de situatie rond Ziyech. Volgens de trainer is er een vertrekwens, maar moet het plaatje voor de Marokkaans international bij een volgende club wel helemaal kloppen. 'Vindt hij die niet, heeft hij het goed naar zijn zin bij Ajax en speelt hij graag nog een jaar bij Ajax.'

Fan van Sjaak Swart? Dan is het onlangs verschenen Sjaak Swar boek echt wat voor jou! Het boek is nu verkrijgbaar in een normale, maar ook een bijzondere luxe versie!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lyrical80
Ik vind het kopen van een seizoenskaart of elke twee weken in de Arena zitten een mooie uiting van clubliefde. Meneer Swart gaf toch ook aan dat mensen veel geld betalen en dan ook iets moois willen zien. Je club staat toch waar je ambitie het neerzet ? Als Ziyech slecht speelt word hij door een deel van het publiek uitgefloten, en als hij de sterren van de hemel speelt, word zijn naam gescandeerd. Het uitfluiten door je eigen publiek is niets nieuws, het zijn de fanatiekste supporters die uiting moeten geven aan hun onvrede, hun wijze kun je over discusieren, maar niet hun passie. Het is daily blind ook gebeurd, die maakte geen gebaren naar het publiek, maar werd zoveel beter, dat hij uiteindelijk ajacied van het jaar is geworden ! Zoals Aldewereld al over hem zei : ...een echte amsterdammer!" Dat is m ! Geen problemen met de transfer naar Manchester United, en nu willen vele Ajacieden (waaronder ik) hem weer wat graag terugzien. Het gaat om de Amsterdamse mentaliteit, kan een ieder zich eigen maken, als hij /zij wil. Als spelers niet tegen kritiek kunnen, worden ze niet beter gemaakt, niet door zichzelf of door een ander. Hierdoor bijven alleen de complimenten over als ze goed spelen, en dan gaan ze denken dat ze veel beter zijn dan ze eigenlijk zijn. Als je vervolgens uitgefloten word, kan het idee onstaan dat je een ondergewaardeerd supertalent bent, en dan is de cirkel rond. Wat mij stoort is dat er over Ziyech gezegd word dat hij veel balverlies lijdt maar... dat er ook hele mooie voorzetten tussen zitten. Dan moet je dus werken aan je zwakke punten ! Als je dat erkent, ga je er ook aan werken, als je denkt dat je Rinaldo bent, doe je dat niet.
1 -5
Finidi en Nwanko
Een heleboel woorden maar ik kan er niet veel mee. Alsof het de meest fanatieke supporters zijn die je vriend zijn als je wint en je vijand als je verlies of slecht speelt. Salon- en scorebordsupporters zijn het, ik noem het ook wel dwazen of coke snuivers.

Laten we achter onze voetballers blijven staan, in voor en tegenspoed. Dan krijg je ook geen 'gebaartjes' (aktie - reaktie). Als je dat op kan brengen ben je in mijn ogen pas een echte fanatieke supporter.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ziyech is gewoon een hele goede voetballer, hij moet zich alleen niet zo laten kennen.
die man heeft fluwelen passes, strooit met assisten.
als hij er niet bij is merk je dat direct aan de resultaten en het oersaaie spel(zie oefenwedstrijden)
0 0
JPM
Leuk verhaal, maar end of the day schiet niemand wat op met dat uitfluiten. De supporters verspillen (negatieve) energie, terwijl de speler er alles behalve beter van gaat spelen of gemotiveerder van wordt.

Daily blind zijn lijkt me trouwens niet fijn, maar het lijkt me wel grappig om voor een dag mee te maken. Jij?
5 -1
lyrical80
voetbal is emotie, het fluiten is niet om ze beter te maken, het is een uiting dat het beter moet ! Mischien moet je eens wat ajax historie bekijken, ik verzin dit niet, Bobby Haarms (rust in vrede) en velen met hem waren de belichaming van de mentaliteit waar ik het over heb. Dat een speller er wel DEGELIJK beter door gaat spelen bewijst daily blind, maar daily en ziyech hebben het beiden anders opgepakt… daily ging naar Manchester, ziyecht sluit weer aan bij ajax. Duidelijker kan niet, Ajax is geen riag instelling. Kijk de film "Daar hoorden zij engelen zingen " eens (gratis op youtube te zien) en je snapt mischien beter wat ik bedoel. Ik reflecteer alleen wat ik bij Ajax heb gezien en meegemaakt door de Jaren heen. Louis van Gaal die uit zijn dak gaat als 9 man het verliezen van 8.. dat zou je ook overdriven kunnen noemen zoals hij de de boertjes en lipmanen afkaffert… resultaat is dat je alles, maar dan ook echt alles wint. Frank doet hetzelfde met Ajax als we notabene dik voorstaan met nog een kleine 20 min te gaan, waarom ? Om te waken voor mentale verslapping !!! Trouwens de negatieve energie is er eerst, dan geef je er uiting aan. Jij zegt dus eigenlijk dat je best mag balen van het spel, maar dat voor je moet houden ?? In Mokum ? Dat dacht jij ? Mazzel en broge ouwe !!
0 -4
Finidi en Nwanko
Misschien moet je nog een paar keer de filmpjs bekijken op youtube om het verschil te zien tussen Bobby Haarms en de coke snuivende scorebordsupporters. Let op de benadering, intentie en resultaat. Succes!
0 0
JPM
Ik blijf erbij dat het niet fijn is om dagelijks blind door het leven te gaan.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
wat men vaak vergeet is dat het jonge mensen zijn, die trekken nou eenmaal kritiek heel erg aan. kinderen en jonge mensen zijn gewend om aandacht te krijgen, zich te bewijzen en in het spotlicht te staan. aandacht hoort bij die leeftijd om sociaal geaccepteerd te worden, en dingen voor elkaar te krijgen. tieners hebben structuur nodig, jonge volwassenen erkenning en een voorbeeld waar ze beter van worden.
je helpt je spelers zeker niet door ze uit te fluiten, kritiek kan je beter genuanceerder brengen, op een positievere manier.

ik werk zelf met jonge mensen, ik weet uit ervaring dat je ze positief moet benaderen, en bij fouten uitleg moet geven hoe het beter kan.
afblaffen, uitfluiten werkt averechts.
als je zelf kinderen hebt begrijp je mijn punt.
2 0
Pep
Super verwoord !!
0 0
PJK54
Ook ik heb vorig seizoen hem wel eens vervloekt en gezegd dat hij maar moest gaan maar denk er nu wat genuanceerder over en daarom denk ik dat we hem goed kunnen gebruiken.

Dan wil ik de fluiters vragen dit niet meer tegen onze eigen jongens te doen getuigd niet van clubliefde nl wil je wel graag fluiten meldt je dan aan bij een fanfarekorps en ga daar lekker lopen fluiten.
2 -1
Esthas
Ik hoop van harte dat deze jongen verkocht wordt. Staat talent in de weg en ik zie veel liever Frenkie op die plek.
2 -6
AJAXTHELEGEND
Ziyech kan in komend seizoen bij Ajax de gehele voetbalwereld laten zien wat hij écht in zijn mars heeft . Ook ik hoop dat hij nog minimaal een jaar blijft .
Nu zijn transfer naar Roma niet door lijkt te gaan ,en hij weer bij Ajax meetraint , is het mogelijk dat hij blijft .Ik zal het ieder geval prachtig vinden. Als dat het geval is zal het ook wel heel mooi zijn als hij van alle supporters steun krijgt ,dit zal hem alleen maar doen groeien als spelmaker ,assist baas , en al het andere goeie in zijn spel doen opbloeien . Inclusief zijn humeur.
4 0
Pheadrus
Toch moet Ziyech voor 1 september worden verkocht. Ik ben anders bang dat hij de ontwikkeling van de Wit mogelijk zou kunnen blokkeren.............
5 -11
RedFeather
8 mensen zonder gevoel voor humor
check
3 -1
EVH
Nog 1 seizoen zich helemaal gek spelen om AJAX kampioen te maken en geinteresseerde clubs over de streep te trekken.

Welkom Hakim. Je moet nog een stap zetten en dat kun je as seizoen. Bij AJAX.
3 -1
Pheadrus
Je begint in 4-3-3

Tadic/Labyad-------Dolberg--------------Neres
Frenkie------------Ziyech---------------Donny/Eiting
Tagliafico-----Blind-------de Ligt-------Marzaoui

Tijdens de wedstrijd schuift Blind in en ga je over op 3-2-3-2

-------------Dolberg-----------Neres-------------------
Tadic/Labya---------Ziyech--------------Donny/Eiting
------------Blind-------------------Frenkie---------------
Tagliafico------------de Ligt-----------------Mazraoui

Blind is dan de controleur en Frenkie heeft een vrije rol om van achteren op te bouwen. Ik twijfel tussen Donny en Eiting. Ik vond Eiting goed in de afgelopen wedstrijden.
1 -11
Puurvoetbal
Bedankt !

Mvg,
E. Ten Hag

Ps. Wil je ook nog even de oplossing voor het Brexit-probleem toesturen aan May.
3 0
Tscheu
Welcome back Zyjech !
8 0
AgeM
Nog een zeer goede voetballer erbij!
Ajax wordt overspoeld door (Bijna ) topspelers .
Dat wordt een ijzersterk team wat de competitie gaat domineren
Maar hoe moet het nou met onze Frenk ?
Waar moet hij nou spelen ? Hoe kan hij zich nu in de kijker van Barcelona spelen en die megatransfer maken ?
Ik hoop dat hij veel invalbeurten krijgt en zich goed kan laten zien .
Zoals zijn teamgenoot uit jong Ajax Eiting gewoon heel goed spelen en hopen op een vervolg .Die pakt de handschoen op.
0 -2
CruyffFootball
Zijn jij en Henk Hoijtink nog steeds de enige leden van het anti Frenkie praatgroepje?
1 -1
YoungLeur
Frenkie gaat mits hij fit is gewoon spelen hoor, maak je daar maar geen zorgen over.
1 0
L1tman3n
Daley Blind is binnen! Heb ik gehoord van een vriend die iemand kent die het echt kan weten!

Klinkt vaag, maar weet dat het klopt!
2 -9
Bky
Heb ook wel zo'n vermoeden dat hij komt. Ten Hag was allemaal iets te eerlijk.
2 -1
Ajaxbrl
Word de selectie niet wat te oud Bky?..
0 0
Rentokill
Mooi, ik had het vermoeden al toen Ten Hag aangaf niet en Blind en Magallan te halen.
Dus:

Ziyech-----Tadic
--------Blind-------

Een Championsleague waardig middenveld!
4 -2
CruyffFootball
Lekker joh, iets met Ajax Eindhoven.
0 0
geDaante
Ja man, laat al je talent verpieteren. Frenkie is ook beter dan Ziyech, en qua type beter naast Tadic. Eiting schat ik ook beter in dan Blind.
4 -4
MosesD
Daan, jij bent dus ook niet zo pro de komst van Blind? Gelukkig. Hier wordt een beetje gedaan alsof hij de Messias himself is. Op 6 loopt ie de Jong en Eiting in de weg. Als cv is hij ronduit kwetsbaar (Wöber heeft imo veel meer potentieel). In Oranje is hij ook altijd een van de zwakkere broeders. Begrijp me niet verkeerd Blind is een sympathieke Ajacied die heus kan voetballen, maar maakt hij Ajax instant beter zoals Tadic dat wel doet? Nee. En om daar nou miljoenen voor uit te trekken. Tja.........
1 -1
geDaante
Ja, aankoop van Blind begrijp ik niet. Maar ik begrijp zoveel niet ;).
0 0
Rentokill
Eiting vergelijken met Blind :-))))
0 -2
geDaante
Zeker in potentie beter.
0 0
CruyffFootball
Wedden dat jij niet eens kunt beargumenteren waarin Blind beter is dan Eiting op 6.
Jij komt niet verder dan ervaring en leeftijd natuurlijk.
1 0
Aeter
Ervaring en leeftijd komt op hetzelfde neer in principe, zeker in deze context. Dus je zegt twee keer hetzelfde. Ervaren spelers die een leidende rol hebben komen het best tot hun recht in as van het veld. Door goede sturing vanuit de as functioneert de rest ook beter. Eiting heeft veel potentie, is niet beter als Blind of van de Beek op die positie, ten minste nog niet. Of hij dat wordt, ligt aan hem.
1 0
Joseph
Op 6 is die ervaring juist heel belangrijk, dat maakt spelers (meestal) constant en dat wil je op de 6 positie. Blind is op dit moment in bijna alles nog beter dan Eiting, maar ik zie een erg mooie toekomst voor hem, zeker als hij zo dichtbij van Blind kan leren.
1 0
DeWijsneus
Zo echt! Dank voor het melden zeg.. Ik ga gelijk m'n buurjongen even bellen.
2 0
L1tman3n
Ik deel gewoon mijn vreugde over dit nieuws met mijn medesupporters. Doe ermee wat je wilt.
Of wacht gewoon af tot er een journalist mee komt en je het wel gelooft.
2 0
DeWijsneus
Sorry! Je hebt gelijk, maar hoe vaak in het verleden wel niet gehoord heb dat..... Anyway, let's hope so.
0 0
L1tman3n
Snap je reactie helemaal. Mss had ik zelf ook zo gereageerd :)
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Voor het Wk zeiden velen dat hij meer waard zou worden en er zeker een grote club voor hem zou komen. Maar waar was dat op gebaseerd? Hoe vaak nam hij Ajax bij de hand en op sleeptouw in een belangrijker wedstrijd? Noem er maar een paar dan. Speelde hij ooit 1 CL wedstrijd in zijn leven? Hielp hij Ajax aan een prijs? Van de 6 prijzen (3 per seizoen) won Ajax er 0 met Ziyech als 10.
Dus waarom dachten mensen dat hij Marokko wel even bij de hand nam en de europees kampioen en spanje van de mat zou tikken? Als je Ajax niet eens bij de hand kan nemen en beslissend kan zijn in topwedstrijden. Zeg niet dat hij niks gedaan heeft met assists etc. Maar tegen Roda een bal in de kruising moet normaal zijn voor een 10 van Ajax, de toppers en europees daar gaat het om
Straks zal blijken dat hij toch weggaat want de grote clubs kunnen hem denk ik niet laten lopen voor die prijs, als AJax geluk heeft wachten clubs tot hij nog een jaartje verder is. Gaat hij wel dan kan Ajax nooit een vervanger halen en valt je middenveld uit elkaar, hoe ga je dat opvangen en wie gaat de rol van Ziyech overnemen met zijn passes.
Wedje leggen dat je Ten Hag binnen 2 maanden als excuus hoort zeggen: Tsja, we wisten dat als Ziyech toch nog weg zou gaan, het een lastig seizoen zou gaan worden. Staan wij als fans weer voor joker. Een selectie op volle oorlogsterkte aangezien we al 4 jaar op een prijs wachten, +200 mil. !!!!!!
0 -5
Dennis1964
Als hij blijft prima, maar Ajax heeft de FLUITERS. Dat zijn zogenaamd supporters en deze mensen vinden zich belangrijker dan de club Ajax. Want zij betalen het salaris van de club. En omdat er bij Ajax best wel wat rond loopt is het beter dat Ziyech een andere club zoekt. Maar het is nog beter als de FLUITERS een andere club zoeken.
3 -1
vincent_DV
Off topic; ik las dat Benfica de transfervrije Bernard 7 miljoen tekengeld heeft geboden en 2,2 miljoen salaris. Zo’n speler kost je als club normaal minimaal 20-30 miljoen aan transfersom. Zou Ajax eigenlijk niet een redelijk concurrerend bod kunnen doen? Dan heb je echt een geweldige buitenspeler erbij. Stel dat je hem 11 miljoen tekengeld geeft( welke in 2 termijnen wordt betaald van een jaar) + 1,5 miljoen salaris en 10% van een volgende transfersom + de beloften dat hij over 1-2 jaar een transfer mag maken bij een juist bod. Dat kost je in 2 jaar dan 14 miljoen terwijl hij bij Benfica maar 11,4 kan krijgen. Die 14 miljoen ga je er makkelijk uit krijgen en je hebt een geweldige speler. Dan zou Ajax wel Ziyech moeten verkopen waarvan ik niet verwacht dat dat gebeurt aangezien geen enkele club 30+ voor hem gaat betalen.
5 0
PeterVKV
Hoe verder richting CL, hoe groter de kans dat hij echt blijft. Daar kan hij veel motivatie uithalen.
0 0
X-RaY
Daar is ie weer, de man die zichzelf schromelijk overschat. Mij benieuwen hoe dit zich gaat verhouden allemaal tot einde transferperiode en of hij op hete kolen zit. Ziyech is een leuke speler maar is hopeloos door het ijs gezakt op het WK. Niet zo heel gek dat clubs afhaken bij het horen van zulke transferbedragen. Nu nog een jaar bij Ajax zodat hij die stap wel kan maken? Voor hem het beste denk ik , of hij moet met minder genoegen nemen maar ik verwacht niet dat hij op een Franse club zit te wachten. Het WK is het podium bij uitstek maar helaas het heeft niet zo mogen zijn. Denk overigens dat Ajax daar wel op gokte dat Ziyech zou gaan vlammen op het WK zodat ze een goede prijs konden vragen. Prima dat hij blijft eventueel, ondanks hij zelf aangaf aan een stap hogerop toe is. Zo zie je maar weer, goed spelen in de eredivisie en je wordt gezien als een halve god en daarbij geloven ze het zelf ook volgens mij. Ik denk al gauw tegenwoordig op basis van wat? Zodra ze tegenstand krijgen zie je weer hoe we er voor staan hier in de ed. Maar mag aannemen dat hij wel even op zijn achterhoofd gekrabt heeft en ingezien heeft dat hij niet zo speciaal is zoals hij zelf misschien denkt. Ziyech is namelijk geen leider en kan ook niet doseren en hij wil veel te beslissend zijn continu. Als hij nou eens begint met leren doseren in zijn spel dan geef ik hem goede hoop dat hij kan doorbreken bij een subtop club. Nu totaal niet. Leuke speler maar veel te veel gehyped door de Ajaxmedia. Des ondanks, goed dat hij terug is en hij is een ervaring rijker wat zich uiteindelijk weer moet vertalen op het veld. Althans dat hoop ik want een beetje zelfreflectie kan nooit verkeerd zijn voor een ieder. Grote selectie, dat wordt dringen geblazen straks. Niks mis mee dat houdt de boel tenminste scherp zolang het maar geen oorlog wordt want de zogenaamde vedettes willen natuurlijk allemaal spelen. Of zal hij toch vertrekken, het is tenslotte nog geen eind augustus er is sowieso nog van alles mogelijk. Voorlopig is het allemaal nog onzeker.
Nogmaals ben blij dat hij terug is, met of zonder Ziyech scheelt nog al een slokkie. Maar ik ga er ook geen traan om laten als hij wel vertrekt straks want het is op te vangen en wellicht met een veel natuurlijkere balans in het elftal.
2 -16
Gerbrand
Antwoord op de sympathieke vraag van Cruyff voetbal.
0 -9
CruyffFootball
Is er iemand in je omgeving die je kan bellen?
Volgens mij gaat het niet goed met je.
4 -2
Gerbrand
Dat heeft met mensenkennis te maken!
0 -4
WestlandforAjax
Zou heel mooi zijn als hij blijft. Als Blind erbij komt en er verder ( op Siem de jong en evt verhuur van orejuela na) niemand meer vertrekt verdienen vd sar en overmars echt een super compliment.

We moeten natuurlijk niet te ver vooruit denken maar ik hoop dat Overmars er dan dit seizoen alles aan gaat doen om volgend jaar niet 80% van de selectie gaat verkopen. Misschien dat een mooie salarisverhoging van sommige spelers ertoe leidt dat er nog een paar zijn die nog langer blijven. En dan heb ik het over Onana, f de jong, de ligt, vd beek, Neres en Dolberg. Als Ziyech nog een jaar blijft zal hij volgend seizoen sws wel gaan.

Maar eerst deze transferperiode alles bijelkaar zien te houden.
2 0
AjaxIJmuiden123
Laatste interview van TH zie je dat hij veel beter communiceert en analyseert heb er vertrouwen in.
2 0
GvanderK
Geloof me maar dat hij communicatietrainingen volgt bij Ajax. Ik gun hem de tijd, want er zijn meer mensen die problemen met praten hadden en nu aardig een woordje kunnen spreken. Hij laat de spelers tenminste wel zweten op de training.

Ik hoop dat Ten Hag iedereen de mond snoert en Ajax kampioen maakt en we keihard door gaan naar de 8e finales. #WijzijnAjaxwijzijndeBeste
4 0
pinquin
Ze moeten hem, de ligt, frenkie, vd beek en Onana een nieuw contract (+1 jaar) aanbieden. Geeft vertrouwen naar de spelers (en evt blind) dat Ajax ze wilt houden en alles op alles wilt zetten dit seizoen. Het (extra)salaris compenseer je wel met de (hogere) transfersommen die je volgend seizoen kunt vragen.
0 -1
Mark11
Ben blij dat hij terug is, meer kwaliteit op de training. Zelf straalt hij ook op de foto's, dat is alleen maar positief. Het zou fantastisch zijn als hij nog een seizoen blijft. Hoewel je dan ook een aantal spelers moet teleurstellen, want er zijn zat middenvelders. Ik heb al een aantal mooie potentiële opstellingen met Tadic, Blind en Ziyech voorbij zien komen op AS. Hopen mag, maar de transfermarkt is nog lang open... Hoe vaak hebben we sleutelspelers in de laatste week van de transferwindow zien vertrekken? Het zou in ieder geval lekker zijn als Ziyech nog bij de Europese voorrondes is.
2 0
MichelAngelo66
Kijk die lach mag hij op houden. Staat hem beter dan het verongelijkte. Op deze wijze kan hij meer betekenen voor een team.
Maar goed, het was een uitgemaakte zaak dat hij wegging. In de winterstop liet hij al blijken vooral met zijn carrière bezig te zijn. Alles was al uitgestippeld. Ik heb het die beste Younes ook horen zeggen..... en zien nu... het gaat allemaal wat anders dan in het draaiboek stond. Ze zijn toch niet zo geliefd en gewild als ze dachten. Misschien toch maar een klein toontje lager zingen?
8 -1
Redrum
Positiviteit is waar Ziyech het meest bij gebaat is op dit moment. Zolang hij geen nieuwe club heeft alles geven voor Ajax in de voorronde CL en daarmee zijn kans vergroten op het alsnog vinden van een mooie club. Dat is winst voor Ajax en voor Ziyech. En als die positiviteit ook vanuit Ajax en de fans terug wordt gegeven zou het ook geen ramp zijn als hij nog een jaar bij Ajax blijft voetballen. Een positivieve Ziyech die goed in zijn vel zit laat mooie dingen zien en is belangrijk; dan krijgt hij volgend jaar zomer zijn droomtransfer alsnog wel waarschijnlijk.
2 -2
433metdepuntnaarlinks
Verschil is dat Ziyech Feyenoord afsloeg omdat hij zich beter bij Twente voelde. Dat Ziyech na Twente al naar het buitenland had kunnen gaan, hij is wel van de carriere planning. Combineer dat met het feit dat Ajax, voor de juiste prijs, bereid is om mee te werken. Prima toch, alle partijen blij.
5 -1
433metdepuntnaarlinks
Stel, for argument sake, dat Ziyech blijft. Hypothetisch, aangezien hij toch wel een redelijke vertrekwens heeft, maar stel hij blijft. Pak daarbij ff de gedachte dat Blind tekent en skip het komend seizoen, wat krijg je dan:

Het seizoen MOET een succes worden als je Blind en Ziyech in je basis hebt en ook je talenten behoudt, gevolg daarvan: na de Europa League finale, weer wat extra aanzien voor Ajax. Maar dan, dan wordt het "leuk".

Transferwindow zomer 2019: Frenkie, de Ligt, Ziyech, Neres, Onana en mogelijk Donny, Sink en Dolberg. Mijn ruwe schatting (ik zet niet te hoog in; 25 45 25 25 15 en 20 5 25 maakt een totaal van /- 135 of 170 miljoen.

Mogelijk vertrekken ze niet allemaal, mogelijk wel! Vertrekken ze niet, heb je topspelers die blijven en dat is altijd prettig. Je hebt Blind nog, Tadic, Huntelaar, Wober (die ik wel een goeie ontwikkeling zie doormaken), Schuurs, Eiting en nog wat talenten klaarstaan. Hou je een paar van de eerder genoemde mogelijke transfers is dat extra lekker! Maar stel je verkoopt ze allemaal, niet alleen wordt de markt gek, sta je overal ter wereld op de voorpagina's met spelers die naar topclubs gaan (de Ligt, Frenkie, Neres, Onana enzo gaan zeker naar topclubs na een mega seizoen!) waardoor je naam als opleidingsclub alleen maar sterker wordt.
Wat ook een gevolg is, is dat plan Cruijff (en Jonk!!!!!) langzaam zijn vruchten extreem aan het afwerpen is. Je salarisplafond kan omhoog, je kan nogmaals gaan zoeken naar Blind's en Tadic' (wie weet Toby, Jantje of op termijn wel Suarez, niet gelijk na 2019 maar op termijn!).

Lang verhaal en het hangt natuurlijk niet allemaal af van Ziyech die blijft ja of te nee, als hij vertrekt en we kunnen Blind halen ... Zo onrealistisch lijkt me dit scenario niet. Feyenoord is gehavend, PSV is afwachten want die worden nog leeg gekocht (Arias, Zoet en mogelijk Pereiro ...) en hebben straks een heel nieuw team. Met de competitie dit jaar in tweeën gesplitst (kwaliteitsverschil tussen Ajax PSV Feyenoord AZ Vitesse Heerenveen Utrecht versus Emmen Fortuna Excelsior de Graafschap NAC Willem II Ado is astronomisch) zul je dit jaar ook echt veel 3-0 uitslagen krijgen. Dan rest het laatste punt: Europees wordt wel zeer belangrijk, je moet overwinteren!

Misschien is dit wishfull thinking maar heel onlogisch is het niet eigenlijk. De voorwaarde is wel dat we eindelijk echt een goed jaar gaan meemaken, daarna is een leegloop mogelijk realistisch maar dat geld kun je wel echt gebruiken om jezelf Bayern achterna te gaan.
4 -5
Rinban
Ik heb liever dat ze blijven en Ajax als top club gaan zien
3 0
433metdepuntnaarlinks
Zoals ik al zei, als er een aantal blijven, dan heb je topspelers die bij Ajax willen blijven. Beide is prima!
1 0
afcasven1995
Niet te vergeten de marketing waaraan Ajax de laatste jaren doet in Azië, dit zou ook kunnen meehelpen aan het verhogen van het salarisplafond.
1 0
MankeNelis
Ben benieuwd wie we dan terug krijgen, Ziyech of zijn alter ego Ziyach?
1 -1
Labrador
Als hij er 2 in legt tegen graz dan is hij weg
0 -1
ajax4ever01
Datzelfde geldt ook voor Neres, Dolberg of vd Ligt..
0 0
Labrador
Vd ligt? Donny doet het met Matthijs?
1 0
Redrum
Dan moet ie dat maar doen. Ik denk niet dat het realistisch is dat hij blijft, maar als hij ons nog kan helpen richting de CL zou dat mooi zijn.
5 -1
PJSM
Lekker nog een jaartje blijven, je stempel drukken en de titel terug brengen naar A’dam waar hij thuis hoort. Op basis hiervan komt volgend seizoen jouw club. Succes pik.
3 -1
CruyffFootball
Staat die hoor, onze man die een toptransfer zou maken.
1 -8
DavidFerr
Want de transferperiode is al voorbij.
2 -2
CruyffFootball
Nee je hebt gelijk, de interesse in koning ziyech barst straks vast en zeker los.
1 -5
chuckie88
Hier weer zo n idioot die onze eigen spelers afzeikt... rot op gek
1 -2
CruyffFootball
Ach gossie.
2 -2
Joseph
Als Ziyech deze glimlach een heel seizoen vast houdt en afstand neemt van de verongelijkte prof tegenover de media, dan denk ik dat het een topjaar kan worden voor hem.

Wat mij betreft gewoon nog een jaar Ziyech, niet meer op het middenveld, daar neemt hij te veel risico voor, maar lijkt mij uitstekend om mee te laten draaien op de vleugels!
3 -3
Sommelier
Toen onder bosz speelde die op de vleugels slecht, en wou iedereen hem juist op het middenveld hebben. En nou is het weer niet goed.
1 -2
Joseph
Met jou ik ook, maar toen hadden we geen creatieve middenvelder.
0 0
CruyffFootball
Hij speelde bij Bosz 2 wedstrijden stijf aan de rechterkant. Dat werkte niet.
In een vrije rol vanaf de flank is hij veel geschikter. Zoals bij Twente.
0 -2
Bobbaasje
Met Alfred Schreuder en Dusan Tadić (beide) Twente verleden, zie ik Ziyech wel blijven.
5 -2
CruyffFootball
Ziyech en tadic hebben nooit samengespeeld.
0 -1
EVH
Dat beweert hij ook niet, gappie.

LEZEN
1 0
chuckie88
Idioten daargelaten... namens de supporters .... welkom back master....
13 -2
masterrr
Welcome back Ziyech!

Zou geweldig zijn als hij blijft...
Bij Manchester City concurreren Jesus en Aguero ook met elkaar, zou het wel mooi vinden als dit bij Ajax ook eens een seizoen gebeurt. Dat Labyad Ziyech onder druk gaat zetten.

Tadic kan ook prima op linksbuiten
10 -1
eros
Labyad lijkt te gaan strijden voor linksbuite en linker mid.
vdBeek lijkt te gaan strijden voor rechter mid.
Tadic lijkt te strijden voor rechter mid, linker mid, links of rechts buiten.
Ziyech lijkt te strijden voor linker mid.
Neres lijkt te strijden voor rechtsbuiten.

Houd elkaar lekker scherp. Elke week zal er 1 niet spelen, maar je krijgt ook te maken met blessures en schorsingen.

Als je Blind aantrekt krijg je achterin het zelfde:
Tagliafico: Linksback
Blind: '6', Linksback, linker centrale
Wober: Linker centrale, linksback
Frenkie: Linker centrale, '6'
Shöne: '6'
Sinkgraven: Linksback
2 0
Joseph
Kleine toevoeging..
Frenkie: linker mid
Ziyech: links of rechtsbuiten
1 0
433metdepuntnaarlinks
100% mee eens en als we dan toch City als voorbeeld pakken. Iets wat we kunnen leren van City is het feit dat ook wij bij Ajax kunnen rouleren, because thats a thing coach! De laatste jaren heb ik me op liggen vreten over het gebrek aan een fatsoenlijk wisselbeleid.

Met deze bank hoor je ook gewoon af en toe je basis te switchen. En dan bedoel ik niet half jong Ajax erin, ik bedoel: kleine pijntjes, wisselen en wedstrijdje zitten. Dubbel programma, rekening mee houden. Af en toe Eiting op 6, Sink op back, Labyad middenveld, Schone middenveld, Hunterlaar erin, Ekkelenkamp Lang Cerny voor de laatste 20 minuten. Hou je hele selectie scherp en laat in essentie je basis staan en switch soms 1/2 namen. Dan kun je tijdens de belangrijke wedstrijden je basis 11 gebruiken en hebben de wissels genoeg ervaring en pas je ze moeiteloos in. Dan trek ik het vergelijk met Delph/Danilo - Kompany/Stones/Otamendi - Fernandinho/Gundogan - Jesus/Aguero - Silva/Silva/Sterling
0 0
Willem410
Als Ziyech nog wat wil wat betreft een andere club is het nu zaak voor hem om absoluut te pieken en alles te geven met Ajax in de voorronde CL wedstrijden.
Ik hoop dat hij dit echt beseft en dat mensen om hem heen dat ook goed influisteren.
Hij staat nu toch wel op een belangrijk kruispunt in zen carrière, is 25 en na een redelijk mislukt wk zijn de aankomende weken cruciaal voor hem.
2 0
afcasven1995
Valt me op dat we veel spelers in de selectie hebben die op meerdere posities kunnen spelen.

Mazraoui, Frenkie, Donny, Labyad, Ziyech, Tadic, Veltman, Schone, Sinkgraven en Blind (als hij komt).
2 0
Mark11
Goed voor het totaalvoetbal! ;)
4 0
AFCA.
Onze Eiting speelde afgelopen zaterdag wel verschrikkelijk goed op 6.
Optie voor de basis dit seizoen?
2 -1
Joseph
Blind (als hij komt) zal eerste keuze zijn op 6, Frenkie als hij niet elders staat de 2e keuze, daarna komt voor mij Eiting in beeld. Eiting is Schone wat mij betreft voorbij.

Ik zie dus wel een basisplaats dit seizoen bij Ajax, maar niet in de belangrijke wedstrijden, volgend seizoen misschien..
0 -1
MelleAfca
Schöne en Siem kunnen wel eens een heel pijnlijk seizoen tegemoet gaan, worden van alle kanten voorbij gestreefd.
1 0
Joseph
Schone zie ik nog wel minuten maken, die kun je er in brengen als Ajax een voorsprong heeft en hoog druk heeft, Schone blijft een goede trap houden, kan ook met vrije trappen belangrijk zijn.

Siem is normaal gesproken kansloos, ik zou zelf Gravenberg boven hem plaatsen, komt niet voor bij de beste 7 opties voor het middenveld.
1 0
TheRiviera
In de toekomst misschien voor dit seizoen absoluut niet. Mensen op AS moeten het eens afleren om jong talent gelijk als de verlossers zien op het moment dat ze een goede wedstrijd spelen.
0 0
Joseph
Volgens mij is er met geen woord gesproken over de "verlosser" in deze post, Eiting speelde gewoon een goede wedstrijd en kan misschien zijn eerste basisplaats krijgen dit seizoen.
0 0
TheRiviera
Het gaat niet om het woord maar om hoe mensen op AS kijken naar het jong talent wat er bij Ajax rond loopt. Als iemand zoals Eiting een goede oefenpot speelt word er al gelijk gesproken over een basisplaats. Verwachtingen moet getemperd worden. Het is gewoon een feit dat meeste supporters op AS spelers zoals Frenkie,Eiting en Mazraoui in de basis zouden zonder daar echt een sterk argument voor te hebben.
0 -1
jackwolf
Top natuurlijk met hem erbij!
Wel pech voor hem dat hij zich niet in de kijker heeft kunnen spelen op het WK.
Maar ja het Marokkaans elftal is natuurlijk geen Ajax. Hij moest nu veel meer vuil werk opknapoen en achter de tegenstander aan hollen..
0 0
eros
Ik zou hem graag een jaartje bij Vitesse of az ofzo zien.
0 0
Djabber
Klopt, maar hij was ook gewoon minder scherp.
0 0
GvanderK
Stiekem hoop ik gewoon dat dit de opstelling gaat worden tegen Sturm Graz als Ziyech blijft:

----------------------Onana----------------
Mazraoui---De Ligt---Blind---Tagliafico
----------------------De Jong-------------------
----------vd Beek------------Ziyech-------------
---Neres-----------Dolberg----------Tadic------
13 -1
Joseph
Heerlijk team, maar zou je Ziyech en Tadic niet wisselen? Ik denk dat het middenveld beter zou draaien met iemand die minder risico neemt en op linksbuiten wil je dat risico juist wel graag zien..
0 0
MelleAfca
Snap niet waarom mensen denken dat Ziyech op links een goed idee is. Op die manier staat hij volledig vast; buitenom gaat/kan hij niet en als hij naar binnen trekt komt hij verkeerd uit met zijn rechterbeen. Daarnaast speelde hij op het WK ook als buitenspeler en dat heeft hem ook geen windeieren gelegd.
Als je perse met Tadic op het middenveld wilt spelen dan zou ik Frenkie een vrije rol geven op links, die kan dat als geen ander en is daar ook meer het type speler voor. Ik kan me voorstellen dat je als tegenstander helemaal gek word als Frenkie overal tussen de linies inkruipt, terwijl je ook nog rekening moet houden met Dolberg, Neres, Tadic, Ziyech en Van de Beek.
0 0
Joseph
Ik zou Frenkie alleen doorschuiven als Blind naar het middenveld gaat, je wilt gewoon met Frenkie of Blind op 6 spelen in de belangrijke wedstrijden.
Tadic schat ik hoger in dan Ziyech op het middenveld, dat Ziyech dus iets beperkter wordt neem ik dan voor lief, ik denk dat hij beter is dan Labyad op linksbuiten. Daarnaast denk ik dat Ziyech een goede aanjager is als we druk zetten op de verdediging.
0 0
MelleAfca
Als Blind niet komt heb je met Van de Beek een betere nummer 6 dan met Frenkie. Althans, ze kunnen beide posities goed invullen, maar als je mij vraagt wie ik liever bij de 16 van de tegenstander heb, dan is dat toch Frenkie. Van de Beek is daarnaast met zijn afstandsschot ook levensgevaarlijk op zo’n 25 meter van de goal. Van de Beek is ook fel genoeg om op 6 te staan, zeker als het referentiekader Schöne is. Daarnaast is Eiting ook gewoon goed genoeg voor een basisplaats.

Voor de rest ben ik het met je eens wat betreft Tadic/Ziyech. Maar wat mij betreft dus wel genoeg andere opties op 6 (Eiting, Van de Beek, Blind?), zodat Frenkie eindelijk(!) écht kan gaan voetballen. Dan zijn die critici ook weer uitgeluld binnen enkele weken.
0 0
pizzapunt
Dat zijn gewoon bijna allemaal internationals, haha.
0 0
Ajax#1900
Dit zou wel een belachelijk sterk elftal zijn. Als de loting mee zit kun je overwinteren in de CL daar mee denk ik. Zeker omdat Ten Hag ook wel op resultaat durft te spelen wanneer dat moet. Verloor pas in de verlenging van Zenit met Utrecht.
5 0
TheRiviera
Een sterk elftal op papier maar in de praktijk denk ik toch wat minder. kijkend naar de spelers kom je al snel tot de conclusie dat Blind geen CV is, Mazraoui heeft niks op de rechtsback positie in het eerste laten zien waardoor hij de ideale keus zou zijn, Frenkie is geen '6' en Dolberg heeft sowieso geen een stap voor op Huntelaar in de pikorde qua spitsen.
0 -1
MelleAfca
Tegen Sturm Graz lijkt me dat te vroeg voor sommige, maar voor de rest van het seizoen is natuurlijk wel een fantastisch team.
Ik zou Frenkie en Donny overigens wel omwisselen.
5 0
AFC Ajax
ik verwacht dat labyad koste wat het kost gaat spelen onder ten hag.
0 0
GvanderK
Daar heb je gelijk in, het zal waarschijnlijk nog wat te vroeg zijn maar dit elftal kan ons uiteindelijk kampioen maken en misschien wel gaan verrassen in Europa. Frenkie en Vd Beek kunnen inderdaad wisselen, maar dat is juist handig als spelers op meerdere posities kunnen spelen.
1 0
voorkennis
Het zou wat zijn zeg.....Tadic en Blind komen en Ziyech blijft.
wat een onwaarschijnlijk sterk team heb je dan
8 -2
Vak430
Off: wat vinden jullie van mijn ontwerpen?

https://imageshack.com/a/img924/6110/lQOvD0.jpg
https://imageshack.com/a/img922/5200/iTEKso.jpg
6 0
Joseph
Leuk idee, maar ik zie nog wel wat verbetering bij Pantelic.. Haha
1 0
DavidFerr
Misschien ook gaaf om de namen rond een speciaal Ajax thema te doen.

Bijvoorbeeld
95’ Championsleague team
92’ Europa League
3e ster
71’ - 72’ - 73’ 3x Champions League
1 0
DavidFerr
Gaaf idee. Ik denk dat een hoop Ajacieden zulke shirts wel zouden kopen.
2 0
eros
Zelf zou ik gaan voor van bAsten, riJkaard, swArt, Cruijff, keIzer, MührEn, seeDorf
2 0
Djabber
Vind in het eerste rijtje Pantelic beetje misplaatst. Wellicht de 'i' van Litmanen gebruiken en de 'a' van Swart.
0 0
Vak430
Je hebt eigenlijk wel gelijk.. maar Pantelic is nu eenmaal mijn persoonlijke cultheld ;)
2 0
TheRiviera
Bij de 2de shirt zou voor de letter C de naam van Schöne een betere optie zijn dan Tadic naar mijn mening. Als je natuurlijk zulke shirts zou kopen dan wil je natuurlijk wel namen hebben van (ex)Ajacieden die veel voor de club hebben betekend.
0 0
pizzapunt
Leuk idee!
4 0
Freddy Al
Welkom back Hakim!
IK zou het mooi vinden als hij tenminste noch de kwalificatie CL kan meemaken maar nog mooier als hij dit seizoen bij ons blijft.
Ik hoop dat Blind ook terugkomt; hij is een prima LCV die kan inschuiven in het middenveld,ben wel een beetje bang dat de voorbereiding voor de spelers die nog moeten aansluiten wat kort is.
Hopelijk zijn vd Beek, Frenkie,Dolberg, Schone ,Nico en Daley Sinkgraven ook weer snel beschikbaar ,dan heb je een ijzersterke selectie die in staat is om blessures en schorsingen op te vangen.
1 0
Gerbrand
Minstens 95% van de Ajax-supporters zou het toejuichen als Zyech nog een jaartje zou blijven!! Waar hebben we het over?
2 -1
CruyffFootball
Heb je een onderzoek gedaan of bral je maar wat?
0 -1
Joseph
Ik denk dat daar geen onderzoek voor nodig is, vorig seizoen na de Ligt onze beste speler, dus geen reden om aan te nemen dat meer dan 5% hem weg zou willen.

Over zijn positie zullen de meningen verdeeld zijn, ik wil hem bijvoorbeeld alleen nog op de vleugels zien, Frenkie en Tadic zie ik liever op het middenveld.
2 0
Djabber
Waar heb jij het over?
0 -1
Mr-MZ
Waarom zou je er in godsnaam negatief tegenover staan als Ziyech zou blijven? Feitelijk de beste speler van de Eredivisie.
5 0
wzawzdb91
Top! Het zou fantastisch zijn als Ziyech toch nog een jaartje blijft. Beter een lichtelijk overschot aan kwaliteit en keuze dan een tekort. En Ziyech kan je toch prima inpassen?

Bijvoorbeeld in een 4-3-3 met een 10.

-------Tadic----Dolberg----Neres
------Frenkie---Ziyech---- Donny
Tagliafico---Blind---de Ligt---Noussa
--------------------Onana---------------------

En als Ziyech toch vertrekt zet je Tadic op 10 en Labyad op linksbuiten.

Als Blind komt zou dit mijn ideale opstelling momenteel zijn. Ontzettend veel voetbal (en geen houthakkers zoals Kristensen of Dijks in een ver verleden), snelheid, een mix van talent en ervaring en genoeg mogelijkheden om tijdens de wedstrijd te variëren qua formatie.
9 0
afcasven1995
Wat een team!
0 0
Ruff Rhythim
Dit is wel een mooi leip team hoor !!!
2 0
Ruff Rhythim
Ik zou het begrijpen als Ziyech verkast en ik vind dat ook hij vervangbaar is (ook al wordt er gedaan alsof dat haast niet zo is).
Maar hoe dan ook: misschien is het wel eens tijd voor iedereen die op hem loopt te hakken (op welke manier dan ook, ook ik wel van tijd tot tijd) nou eens die drol doorslikt en gewoon fris het nieuwe seizoen tegemoet treedt.

Er is maar een echt doel voor het nieuwe seizoen: kampioen worden en niks minder dan dat!
Als we komend seizoen weer zulk gezeik rond spelers gaan krijgen dan weet je haast zeker dat dat niet gaat lukken namelijk....
0 0
AFCA1510
Blijf maar lekker thuis Hakim, zoveel mensen die je wel in de ArenA willen houden!
5 -1
JariBergkamp
Onana; Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico; F. De Jong, van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Tadic.
Tadic heeft een betere trap dan Hakim, dus heb hem liever in een vrije rol op de flank. Hakim heeft daarentegen meer loopvermogen, dus die kun je er prima bij hebben op het middenveld. Tadic zou eventueel ook nog direct achter de spitsen kunnen en Ziyech dan hangend op links.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Volledig mee eens. Of Tadic of Ziyech nu op 10 of vanaf de flanken komen, wat het beste werkt moeten we aanhouden. Ik zie Ziyech liever vanaf rechts komen maar Neres is zeker van zn plek dus mijn ideale opstelling heeft Tadic vanaf de zijkant.

Lijkt me ook heerlijk voor Dolberg, twee vleugels die toch 15 assist gaan pakken vanaf de zijkanten.
0 0
pizzapunt
Misschien dat Hakim wel wilt blijven, nu hij ziet hoe de selectie versterkt is en kans op CL spoelen gewoon aanwezig is.
1 0
Leprechaun
Als je als Ajax zijnde echt ambitie hebt, dan probeer je Ziyech nog een jaar te behouden. Dan heb je echt een paar klasbakken in je elftal zeg. Ziyech, Tadic, Van de Beek, Dolberg, De Jong, De Ligt en mogelijk Blind.

Tadic en Ziyech kunnen beiden ook nog in een vrije rol aan de zijkant, dus er is - mijns inziens - wel degelijk plek voor beide spelers.
0 0
Rentokill
Sommige van ons willen kennelijk alleen brave jongetjes, ideale schoonzonen, ja-knikkers, geen eigen mening, binnen de lijntjes blijven kleuren...dat soort.

Dat is Ziyech dus totaal niet. Maar hij kan wel heel goed voetballen. Ik ben blij dat er tenminste nog trotse eigenzinnige spelers met een beetje gogme bestaan. Zou veel te saai worden anders.
0 -1
Joseph
Dat ze wat slimmer zijn dan de gemiddelde voetballer maken het nog geen ja-knikkers zonder eigen mening. In tegendeel zelfs..
0 0
CruyffFootball
Aah hebben we de befaamde kul opmerking weer.
0 0
altijdwelwat
Ja jongens als Schuurs, Sierhuis, Eiting, de Wit hoort en ziet men schijnbaar het liefst. Ik ben heel blij als deze eigenwijze jongen nog een jaar in ons shirt speelt.
1 -1
Ajax_026
Schuurs is er net 2 weken en jij kent hem al door en door??
0 -1
CruyffFootball
Tja, blanke Nederlandse jongens mag je direct een stempel geven ofzo.
0 0
AFCAMM
Mooie foto. Lijkt oprecht bij te zijn. Van mij mag hij nog wel wat langer blijven. Tadic dan op links. Kan een heerlijke combinatie worden...
Tegelijkertijd kan het -afhankelijk van hoe TH wil spelen- ook een overschot aan goede spelers opleveren. Dat is een luxeprobleem, maar wel een probleem dat voor ontevreden spelers kan zorgen.
1 0
geDaante
Ik zou balen als hij blijft, is nu flink overbodig met zoveel middenvelders, en ik vind hem ook niet zo goed als velen. Zou op rechtsbuiten kunnen, maar daar staat Neres als, voor linksbuiten heb je Tadic of Labyad al gehaald, en op het middenveld heb je al Tadic als nummer 10, en dat is Ziyech ook. Verder zou Tadic aangevuld moeten worden met Frenkie, en Van de Beek en/of Eiting.

Ik zie Ziyech sowieso liever niet meer op het middenveld met zijn eeuwige, kansloze schoten en rare keuzes. Als je zóveel probeert gaat het uiteraard weleens goed. De flanken zijn in principe slecht bezet, dus daar zou ie kunnen spelen, maar dan moet ie dus concurreren met Neres en Labyad/Tadic, wat nu basisspelers zijn.
6 -5
AgeM
Arme Gedaante , je ziet de bui al hangen . Hert gaat zeer moeilijk worden voor jou oogappeltje Frenkie om zich überhaupt al in de basis te spelen .
Zo kan het gaan in t leven jongen
0 0
AlexIbarra
Als het goed is gaan we weer een lang seizoen van 55 wedstrijden tegemoet. Ik vind het prima wanneer spelers elke wedstrijd weer een basisplek moeten verdienen met inzet, kwaliteiten en vorm.

Ik vind Ziyech een geweldige speler maar hij heeft ook minpunten. Als hij niet levert en 40 keer balverlies lijdt en je kunt gewoon Tadic 2 wedstrijdjes op zijn plek zetten, wordt Ziyech daar alleen maar beter van. Daarnaast is het nog lang geen 31 aug.

Mijns inziens is dit niet het seizoen om jongens met lichte liesklachten op te stellen, jongens te laten spelen omdat dat fijn is voor hun eigen ontwikkeling (Frenkie is een geval apart maar ook die hoort het zelf af te dwingen), potentiele topspitsen met hun vorm te laten worstelen, lekker hetzelfde team te laten staan, enz.

Gewoon zo lang mogelijk doorgaan met de sterkst mogelijke selectie en elke minuut veel eisen van iedereen. Nu kan het nog.
Er worden vanzelf wel weer mensen weggekocht met een niet te weigeren bod.
0 0
Freddy Al
Ieder zijn meug maar je kunt niet stellen dat Labyad een basisplaats heeft, ook kan Ziyech in vrijwel elke offensieve rol gebruikt worden,blijft staan dat hij veel vrijheid nodig heeft.
De rechtsbuiten plaats is zeker voor Neres maar ook daar heeft Hakim aangetoond te kunnen spelen en dat is geen overbodige luxe vermoed ik .
0 0
Jajijdaar
Ziyech gaat natuurlijk voor 90% weg.

Maar wat hoop ik toch dat hij nog een jaartje blijft.
Wat een elftal heb je als je zo gaat spelen aankomend jaar. 100% zeker dat er 100 doelpunten worden gemaakt.

---Labyad/Tadic---Dolberg/Huntelaar---Neres----
-----------------Tadic/Labyad---Ziyech--------------------
--------------------------Frenkie/Blind--------------------------------
--Tagliafico---Blind/Schuurs--De Ligt---Mazraoui
--------------------------Onana----------------------------------
1 0
KingJames23
Donny is verkocht ofzo?
1 0
Jajijdaar
Ik vind Donny een iets verbeterde versie van Klaassen die wat meer potentie heeft. Ik zie liever een middenveld die continue de bal wilt hebben en ook eens creatief is. Donny speelt heel vaak voor spek en bonen mee. De tweede seizoenshelft heb ik Donny amper indruk zien maken. Als hij continue ontzichbaar is, pakt hij wel af en toe zijn doelpuntje mee. Maar ik vind Donny simpelweg niet mega veel indruk op mij maken ofzo.

Met een middenveld van zoals hierboven genoemd heb je gewoon een heel dynamisch middenveld. Veel beweging, veel overzicht voor steekballetjes. Ontzettend veel creativiteit en loopvermogen. En spelers die ook eens doelpunten kunnen maken.

Ik snap dat Donny de voorkeur geniet boven andere omdat het een echte Ajacied is. Maar als je eerlijk gaat kijken, zijn er gewoon betere spelers die meer iets extra's kunnen brengen aan een elftal. Donny heeft net niet dat verfijnde wat Tadic, Ziyech en Frenkie wel hebben. Zelfs Labyad heeft dat ook meer.
1 -5
geDaante
Tadic en Ziyech naast elkaar kan niet, zijn beide nummers 10 die beslissend willen zijn, en elkaar wellicht ook zouden willen gaan aftroeven. Tadic of Labyad op linkshalf, en Frenkie ernaast wat mij betreft. Eiting dan op 6.
0 -1
AgeM
Ach
0 0
Freddy Al
Ik denk dat dat wel kan (maar natuurlijk niet op 10 allebei), ze kunnen allebei ook als vleugelspeler uit de voeten .
Als ze elkaar willen aftroeven kan dat tot een extra impuls leiden om beter en scherper te gaan spelen, daar worden wij toch niet minder van?
0 0
insectenverdelg
niet geheel mee eens. ik twijfel wel of het verded8gend sterk genoeg is, maar niet Ziyech speelt t sterkst als hij iets eerder aan de bal komt. geweldige passes, maar niet de man die altijd rond de 16 snel kaatst etc. dat kan Tadic beter imo.
0 0
Jajijdaar
Goede voetballers kunnen altijd met elkaar spelen (vind ik).
Als voorbeeldje bij Barcelona toen met Messi, Suarez en Neymar.

Als je met twee aanvallende middenvelders speelt ga je heel dynamisch spelen, net zoals in de Peter Bosz tijd. Blind/Frenkie kunnen ook inzakken. Waardoor Mazraoui weer kan inschuiven op het middenveld. Maar ook langs Neres kan lopen. Ziyech is goed in het ballen veroveren, Verdediging moet dan wel echt goed staan. Met deze opstelling sta je garant voor 100 doelpunten. Maar ben je op bepaalde momenten wel kwetsbaar achterin. Een Davinson Sanchez / snelle voorstopper zou dan wel fijn zijn met zo'n opstelling.
0 0
Freddy Al
Goede voetballers kunnen altijd met elkaar samenspelen dat vond Cruijff ook en ik denk dat we nu teveel roepen dat dit gaat leiden tot conflicten..
Als we terugdenken aan het Ajax van de beginjaren '70 en oranje in '74 dan bewijst dit dat het ook kan met meerdere wereldsterren in 1 elftal.
0 0
0184
Je kunt zeggen van hem wat je wilt het ene moment viel hij tegen het andere was hij magistraal zijn gebaren en uitspraken zijn niet altijd de slimste geweest die van menig supporter ook niet mocht hij gaan zal je hem zeker missen blijft hij dan moeten we hem steunen zoals elke andere speler nieuwe ronde nieuwe kansen frisse start
Op naar de cl kampioenschap en de beker
1 0
El-Dorado
Kan nog wellis leuk worden en misschien zorgen aankopen als Tadic en Blind wel voor dat sommige jongens toch weer anders naar het verhaal kijken en blijven.

Wellicht zorgt zoiets wel voor een nieuwe impuls.
0 0
insectenverdelg
Zou prima zijn als hij er tegen Graz nog bij is. zeker omdat er veel spelers op het middenveld zijn die nog niet geheel fit zijn of een Tadic die net terug is van vakantie.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Heel erg lekker, zeker aangezien de Jong en vd Beek nog niet beschikbaar zijn! Stel je toch eens voor dat Ziyech blijft dit jaar! Dromen mag haha

Onana
rechtsback - De Ligt - Blind - Tagliafico
Ziyech - Frenkie - Donny
Neres - Dolberg - Tadic

(Tadic en Ziyech omwisselen kan ook, whatever works best!)
1 0
Loek14
Wat ga ik Ziyech zijn passes ontzettend missen als die daadwerkelijk weg gaat. Wat een speler
4 -1