Ten Hag gaat 'vertrekkende' Ziyech missen

BartVeenstra, 27-06-2018 om 07:45, 23175 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag bekijkt als ware voetballiefhebber zo'n beetje iedere wedstrijd op het WK en tijdens de wedstrijden van Marokko besefte de trainer dat hij Hakim Ziyech in het nieuwe seizoen moet gaan missen. 'En dat voelt als een verlies. Als je van voetbal houdt, dan hou je van Hakim Ziyech', spreekt de oefenmeester klare taal in Voetbal International.

'Los van zijn technische kwaliteiten, daarover hoeven we het niet eens te hebben, is het vooral ook zijn spelintelligentie die hem zo goed maakt', vertelt Ten Hag, die bovendien maar eens benadrukt dat Ziyech niet te beroerd is om veel meters te maken. 'Ik had hem heel graag nog bij Ajax gehouden, dat moge duidelijk zijn. Ook al omdat ik denk dat ik hem nog wat had kunnen bijbrengen. Hakim is compleet, maar als ik één ding moet noemen wat nog beter kan, is het zijn duelkracht. Hij is slim genoeg, hij vermijdt de meeste duels, alleen ontkom je er soms niet aan. En als je kijkt naar pure power, kan hij op dat vlak winst boeken.’

Dat er toch vaak kritiek is op Ziyech heeft volgens Ten Hag te maken met beeldvorming. 'En aan de feiten gaat men voorbij', zegt de trainer, die zegt dat de statistieken van Ziyech ontzettend goed waren. 'Hij liep de meeste meters en veroverde vaak ook nog de meeste ballen. Ik heb op dat vlak nooit iets te klagen gehad. Een elftal bestaat uit spelers met verschillende kwaliteiten.'

Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans lijkt groot dat Ziyech nog deze zomer vertrekt bij Ajax. En in dat geval gaat Ten Hag zijn beste speler zeker missen. 'Ten eerste als mens, want hij is echt een fijne jongen om mee te werken. En natuurlijk ook als speler. Ik moet oppassen dat ik niet te veel in superlatieven praat, maar het is gewoon een feit dat er van een voetballer met zijn kwaliteiten, niet nog een loopt in Nederland. Nogmaals, ik had hem graag gehouden, maar de afspraken tussen hem en de club liggen er', geeft Ten Hag aan dat hij zich al heeft neergelegd bij een vertrek van Ziyech. 'Het enige dat ik kan doen, is hem veel succes wensen bij zijn nieuwe club. Of hij het in het buitenland gaat redden? Als je de beste bent in Nederland, lijkt me dat geen enkel probleem.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Zou mooi zijn als Ziyech de vertrekkende ten Hag zou gaan missen maar de meeste dromen zijn helaas bedrog......
0 -1
FlyingDutchMan
Het waren twee fantastische jaren Hakim, *snif snif*
0 -2
Freddy Al
Ik hoop dat hij blijft, prima speler die helaas niet altijd een positieve uitstraling heeft maar absoluut een meerwaarde is gebleken voor Ajax.
0 -1
FSideMaluku
Met Tadic erbij kun je Ziyech missen als kiespijn.. We hebben Labyad toch...
3 0
korem
Hij word gewoon heel erg omhoog geplaatst Ziyech, als je ziet dat er zoveel belangstelling is voor allerlei spelers van ons en voor Ziyech eigenlijk nauwelijks, tenminste je hoort er niets van zegt toch wel wat ! Als je bijvoorbeeld Servië hebt gezien dan is dat ook geen heel bijzonder elftal en daar vond ik tadic echt heel erg opvallen en zie je zijn klasse en nee hij kan het ook niet alleen maar je ziet gewoon aan alles dat dit voor ons in ieder geval een topper is. Ik heb het al eens gezegd dat Ziyech als beste speler van Nederland word gezien en dit zegt helemaal niks en denk dat we zonder hem serieus beter zullen worden dan met hem.
2 -1
mistermiyagi
Ziyech is veel te slap.. beetje de Andersen 2.0 versie..

Messi heeft een lijf als staal, Ronaldo, Fekir.

Er zijn zoveel wereldtalenten verloren gegaan door te denken dat ze het wel even kunnen doen met een pezige armpjes, de grootste en sierlijkste spelers waren vaak zo sterk als een Os.
Iemand als een Ronaldinho was fysiek geen kattenpis maar hield zijn sierlijkheid en zijn spelvreugde,
1 0
Murph
Wel eens van Jesper Olsen gehoord ?
En wat dacht je van Johan.
0 0
Gooseman
Neymar, Eriksen, Coutinho, Di Maria e.d. zijn toch geen bodybuilders?
0 0
EKS
Maar ook weer geen scharminkels toch?
0 0
Bky
Ik niet zo erg. Zeker zijn 1 op 3 debiele foute passes, belabberde vrije trappen en corners niet.

En zijn afstandsschoten vanuit elke hoek die de 2de ring in vliegen niet te vergeten.
5 -1
Indy
Een doorzichtig verkooppraatje ingegeven door de afgenomen belangstelling voor Zyech.
4 0
talent020
ik moet eerst nog maar zien of Ziyech vertrekt, de enige club die voor zover wij weten concreet was, houd zich opeens angstig stil, en om.nou te zeggen dat Ziyech zo,n denderend WK heeft gespeeld gaat ook wat ver, zou me niets verbazen als hij met als Suarez toendertijd nog een half jaar blijft
1 0
talent020
ik moet eerst nog maar zien of Ziyech vertrekt, de enige club die voor zover wij weten concreet was, houd zich opeens angstig stil, en om.nou te zeggen dat Ziyech zo,n denderend WK heeft gespeeld gaat ook wat ver, zou me niets verbazen als hij met als Suarez toendertijd nog een half jaar blijft
0 0
31xAjax
Lovende woorden van TH, dat doet hij slim. Want Ziyech past natuurlijk he-le-maal niet in zijn filosofie. Integendeel....
1 0
RuffRhythim
Als je Cruijff, Neeskens, vBasten, Bergkamp, Litmanen, vdVaart, Sneijder, Zlatan, Huntelaar (de 1e keer), Suarez hebt moeten zien vertrekken en dat moeten opvangen door de jaren heen dan valt het gemis van Ziyech allemaal wel mee en zet je het allemaal ineens in een heel ander perspectief.

We vangen Ziyech echt wel weer op hoor....aardige voetballer, maar zoveel als de genoemde spelers uit dat rijtje heeft hij nou ook weer niet betekent voor Ajax.
4 0
Mart42
Uiteindelijk blijft Ziyech gewoon bij Ajax.
0 0
Johnnie
Ajax gaat hem 100% missen. Ster van dit team die de lijntjes uitzet. Stel je kan Ziyech en Tadic tegelijk inzetten, dan heb je echt wat staan. Er is een kleine kans dat, dat nog kan maar die kans is minder dan 10%.
1 0
AFC34
Je zou zelfs Labyad, Ziyech, Tadic, Frenkie en Neres hebben kunnen staan in een 343. Ik noem ook Neres want die is in de combinatie ook goed en heeft vaak ook een goed overzicht en een hele strakke pass. Wat moet het dan heerlijk zijn om spits te zijn zeg!
1 0
Johnnie
Als je spits Dolberg is wel, met Huntelaar ben ik bang dat het minder werkt. Dolberg kan nog mee uit positie met zijn snelheid en techniek. Dat heeft Huntelaar helaas niet meer. Met zo’n aanvallend ingesteld middenveld sloop je een hoop Eredivisie clubs.
0 0
AFC34
Huntelaar kan best renderen, mits je tadic op de flank hebt staan. Bij Groningen was Matavz geweldig, alleen omdat Tadic zijn voorzetten geweldig waren.
0 0
jaripettersson
Dit charmeoffensief zal moeten bijdragen aan de verkoop.
1 0
Web
Ik denk dat het beste voor Ajax is dat hij vertrekt.
Ten Hag heeft gelijk met dat hij veel ballen veroverd, en er is ook niets mis met zijn inzet.
Maar in mijn ogen is hij teveel met zich zelf bezig, ik ben absoluut niet voor breeedte pasjes, maar Hakim heeft te veel balverlies, en hij schiet posities waar je absoluut niet uit kan scoren, en dat is allemaal balverlies. Ook tegen Spanje had hij net als tegen Portugal te vaak balverlies op cruciale plekken.
1 -1
ajaxndal
Los van dat.. het opwachten van supporters bij de bus en hem fysiek raken was de druppel. No way dat hij nog voor Ajax gaat spelen. (Voor zover je deze groep supporters mag noemen)
4 0
ajaxndal
Deze jongen blijft niet, ook al las ik sommige in andere topics hopen op een basis met hem en tadic.
0 0
altijdwelwat
Ik vrees dat het een beetje stil is rondom Hakim, Roma heeft Pastore gehaald en daarmee is de komst van Hakim zeer waarschijnlijk van de baan. Ik vraag mij af welke ploeg bereid is +30 miljoen voor hem neer te leggen ? Alleen Engelsen ploegen kunnen dat en vanuit dat aspect is het noemen van gebrek aan duelkracht niet het allerbeste verkoop praatje van Ten Hag.
2 0
RaynoFischer
Nah als de scouts hebben opgelet weten ze dat wel hoor, kan je ook wel verwachten is namelijk best wel een magere Hein :p
3 -1
Simon1
Grappig om te lezen dat Ten Hag de kwaliteiten als van Ziyech omschrijft als "meeste meters" en "veroverde ... ballen". Ik dacht dat Ziyech juist was gehaald voor de creatieve impuls. Als ik Ten Hag lees is Ziyech een box-to-box speler. Dit valt in de categorie verwachtingspatroon.
0 -7
Rentokill
Nee, dat lees je verkeerd. Dit deed hij 'ook nog eens'. Want hij noemt ook zn goals, assists, techniek en spelinzicht.
3 0
31xAjax
Spelinzicht is juist zijn grootste gemis!! Ja als hij tijd en ruimte heeft kan hij de bal aardig wegleggen over 40m. Maar in de kleine ruimte ziet hij het niet en als het snel moet verliest hij het overzicht met een karrevracht balverlies iedere wedstrijd....
0 0
grannig mokum1
Precies D.
0 0
Ajaxbrl
Voorlopig is hij nog niet verkocht... Daarnaast mag hij van mij wel vertrekken...
0 -3
Sampaoli
Ben ik de enige die het totaal niet erg vind dat Hakim vertrekt? Denk dat het de teamspirit en het veldspel zelfs ten goede komt. Bovendien zal Tadic zijn rol als creatieve 10 overnemen, dat lijkt mij een upgrade.
10 -4
31xAjax
Nee hoor, helemaal met je eens. Maar ik ben bang dat er geen interesse is nu hij op het WK opnieuw door de mand is gevallen. Ik hoop dat Marc het teambelang voor de spaarrekening laat gaan anders blijven we met 1 rotte appel opgescheept zitten....
0 0
Ajacied33
Je bent een van de weinige denk ik die het niet erg vind dat hij vertrekt. Bij Ajax horen kwaliteitspelers, en daar is Ziyech er natuurlijk een van. Ik denk dat we hem meer gaan missen dan we denken
2 -1
RaynoFischer
We krijgen er een gelijkwaardige of misschien wel betere speler ervoor terug, denk dat het gemis niet zo groot zal zijn hoor.
0 0
vijfennegentig
Ja dat hopen we allemaal hahaha
0 0
De_Realist
Wij spelen echter niet met een 10, waardoor wij ook niet het beste uit Ziyech hebben gehaald, ik ben dus nieuwsgierig waar Tadic gaat spelen.
0 0
RaynoFischer
Met Tadic als vervanger vind ik het ook zeker niet erg ;)
Heeft ook wat meer duelkracht en Premier League ervaring
0 0