Ajax neemt Salah-Eddine over van AZ

BVeenstra, 07-06-2018 om 13:35, 47742 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft zich weten te versterken met de zestienjarige Anass Salah-Eddine. De opkomende linksback komt over van AZ en tekent voor drie jaar bij de Amsterdamse club. Daarmee staat hij tot medio 2021 onder contract.

Salah-Eddine zal in het komende seizoen gaan uitkomen voor Ajax O17 en Ajax O19. Daarvoor speelde hij zoals gezegd voor AZ (2015-2018) en AFC Amsterdam. Met AZ O16 werd Salah-Edinne in het afgelopen seizoen kampioen ten koste van Ajax. Verder maakt de verdediger ook geregeld deel uit van de nationale jeugdselecties.

Na Noah Abid (Vitesse), Damjan Dostanic (Excelsior), Youri Baas (Excelsior) en Julius Dirksen (PEC Zwolle) is Salah-Eddine de vijfde aanwinst voor de absolute bovenbouw (O19 en O17) van de jeugdopleiding van Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshomwtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Dit is echt een heel groot talent.
Geweldig dat Ajax gelukt is hem binnen te halen.
1 -1
Pheadrus
Heel erg balen dat O19 de Youth League missen.
1 0
Champy
Niet als het eerste zich voor de CL plaatst.
0 0
fc Barcelona_ke
3 rondes overleven onder ten hag geloof ik niet meer in
0 0
Tecmessa
Ik hoop stiekem dat Erik ons gaat verassen nu hij de tijd heeft om met de ploeg gericht te trainen. Zijn niet bij voorbaat kansloos denk ik.
0 0
Ozymandias
Zelfs onder Guardiola zou ik daar niet in geloven. Zeker aangezien Ajax in de derde voorronde waarschijnlijk tegen een ploeg komt te staan die kwalitatief (veel) beter is.
0 0
Babayaka
wat moet je ermee na 3 potjes in het eerste is die weer vertrokkken
1 -4
Web
Weet je wel waar Ajax voor staat?
0 -1
Ozymandias
Inderdaad, gewoon opheffen die jeugdopleiding... Het heeft Ajax toch nooit wat opgebracht...
1 -1
Papito020
Dit is een topper. Vaak zien spelen en zeer gecharmeerd. Aanvoerder van zijn elftal. Veel rust aan de bal en een goede mentaliteit. Goede slag geslagen. Zeker de potentie naar 1 toe. Zelfs de Ajax talenten van zijn lichting waar hij tegen speelden zijn blij met zijn komst.
3 0
WantAmsterdam
Klinkt heel goed, prima aanvulling voor sowieso al heel sterke Lichting!
0 0
AFCA0492
familie van de befaamde rapper?
0 0
wolterx
Als de befaamde rapper Derrick Luckassen is dan ja, zijn broertje.
0 0
Machlas
Groot talent! Ben benieuwd hoe hij zich bij Ajax verder ontwikkeld.
Off topic: Mooi dat Brobbey z'n contract toch heeft verlengd!
2 0
koenos1
Ja, waarom staat dat hier niet?
0 0
Piejotter
Goed bezig met bovenbouw versterken. Helaas is het ook zo dat de rijke clubs steeds meer jonge talenten bij Ajax wegplukken daarom komt er nog meer druk om snel jonge talenten te scouten en zo goed mogelijk op te leiden. Het is onmogelijk dat Ajax alleen kan teren op datgene wat er van de inloop dagen komt. Dus clubs die zeuren dat ze de jonge talenten overal wegpikken die moeten zich eens effe in Ajax verplaatsen.
2 0
Pierre Heno
Hebben wij net als The Reds ook een Salah.
2 0
luiszwaaris
van rapper naar balliejman
1 0
Leprechaun
Het eeuwige riedeltje op dit soort topics: "Wat moeten we met een zestienjarige? Waar blijven de versterkingen voor het eerste!?!?"

Mag ik jullie eraan herinneren dat de één het ander niet uitsluit? Ajax zal altijd blijven investeren in de jeugdopleiding en dus ook talenten van buitenaf aantrekken. Dat staat los van het eerste elftal.
4 0
Web
Gelukkig wel, en dat zal altijd zo blijven.
Ajax moet zorgen dat de grootste talenten in Amsterdam spelen.
0 0
Michelinho
This just in:
https://pbs.twimg.com/media/DfF9YdyX0AAfLVK.jpg
Via Yaya Ajax op Twitter "Brian Brobbey blijft bij Ajax!"
Ik hoop van harte dat dit geen oude foto is.
1 0
wolterx
Is het niet, en Gravenberch volgt snel. ;)
3 0
BobaAjax
Jij weet meer ! Vanavond al ? Meestal zijn er een Aantal op dezelfde dag
1 0
wolterx
Niet vanavond lijkt me, 'binnenkort' was de term die diegene gebruikte, haha.
1 0
BobaAjax
Haha zat ik toch in de buurt. Ben er wel blij mee dat zulke jongens nog wel tekenen bij Ajax en niet ingaan op de aanbiedingen uit het buitenland.
0 0
wolterx
Wel vanavond dus, Gravenberch ook binnen.
0 0
Ozymandias
Gelukkig, bij Brobbey (en Gravenberch) had ik het gevoel dat hij best wel eens naar een Engelse topclub zou kunnen gaan. Ajax doet het momenteel goed qua vastleggen van de grotere talenten.
3 0
Pheadrus
Dat gevoel had ik ook omdat die jongens al een poosje 16 jaar zijn en nog geen contract hadden getekend. Ik ben nog steeds ziek van Redan.
0 0
Leprechaun
Groot talent?
0 0
Mikes
Fysiek veel voordeel, maar dit seizoen zich voetballend erg ontwikkeld. Ik zou als ik hem was nog individuele trainingen bij Ajax aanvragen voor koppen, dit is geen specialiteit van hem. Verder voor zijn leeftijd zeer compleet.
3 0
Ozymandias
Brobbey heeft Bosman als individuele trainer en je kan er je hand voor in het vuur steken dat die twee samen vaak aan zijn kopkwaliteiten werken.
0 0
CR14FF
Ajax bevestigt nu ook officieel dat Brobbey tot 2021 blijft :) zeker goed nieuws, sterke spits die een goede combinatie van fysiek, techniek en doelgerichtheid heeft.
1 0
Michelinho
Dat zullen de komende jaren gaan uitwijzen, maar dat hij tekent is voor mij zeker een reden tot blijdschap.
0 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Heitinga volgend seizoen voor een opstelling met El Maach; Dest, Van Gelderen, Musampa, Salah-Eddine; Gravenberch, Llansana, Taylor; Schön, Brobbey en Jensen kiest. Met aanvallend ingestelde backs als Salah-Eddine en Dest kunnen Jensen en Schön in de half-spaces dicht in de buurt van Brobbey spelen. Wanneer zowel Salah-Eddine als Dest naar voren gaan kan Llansana zich dan laten terugzakken om samen met Van Gelderen en Musampa de restverdediging te vormen. In principe speelt Ajax dan met El Maach; Van Gelderen, Llansana, Musampa; Dest, Gravenberch, Taylor, Salah-Eddine; Schön, Jensen, Brobbey als formatie met zo veel mogelijk creatieve spelers (Jensen, Schön, Taylor en Gravenberch) zo centraal mogelijk op het veld.
0 0
RayJordaan
Jammer dat Horvath zolang geblesseerd is geraakt, ik zou niet weten hoe hoog ik z’n potentie zou moeten inschatten.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, in de paar wedstrijden waarin ik Horvath heb zien spelen maakte hij een goede indruk. Hij leek me een beetje een type Mitea (waar ik een groot fan van was). Hopelijk blijft hij komende seizoenen fit en kan hij alsnog bij Ajax slagen.
2 -1
geDaante
Als Taylor of Gravenberch dan niet wordt ingezet als loper, maar beiden als echte middenvelders die zich flink bemoeien met de opbouw, het combinatiespel en meer de voorwaartsen bedienen dan zelf bediend te worden, vind ik het prima ;), en dan is dat een heel mooi elftal. Ben vooral fan van Dest, Gravenberch en Jensen, Schön is ook een fijn dribbelaartje, eigenlijk heb je van alles wat.
3 -1
Ozymandias
Als de buitenspelers voornamelijk in de half-spaces spelen zullen de halven inderdaad voornamelijk achter de bal blijven.
2 0
geDaante
Ja maar dat zie ik onder Heitinga niet gebeuren, mijn kijk ligt dichter bij jou dan bij Heitinga. Hij zal ongetwijfeld weer voor een type loper gaan, of Taylor gebruiken als loper, zoals Van de Beek in het eerste ook verpest wordt.
0 0
Ozymandias
Ik betwijfel of de kijk van Heitinga daar zo ver vanaf zit. In de periode dat hij met Dest en Schon op rechts speelde kwam Ekkelenkamp veel vaker onder de bal te spelen. Hetzelfde gold op links toen Pasquali als linkshalf voornamelijk onder de bal speelde met Bakker die het veld op links breed hield en Ylatupa die in de linkerhalf-space speelde.

Alleen met Kemper op linksback kon dat niet omdat hij niet de gehele flank bespeelde en met Bakboord kon het op rechts ook niet. Als de back niet aanvallend genoeg kan spelen (omdat hij daar het type voor is) moet de buitenspeler het veld vaker breed houden en moet de diepgang vaker van de half komen. Met Bakboord en Nunnely op rechts ging Ekkelenkamp dus veel vaker diep. Met Dest en Schon op rechts speelde Ekkelenkamp veel vaker onder de bal.
1 0
bremovic
voor de toekomst prima maar we hebben toppers nodig die er nu meteen staan.

Overmars moet gewoon een keer oprotten,hij belooft veel maar doet al jaren niks
2 -10
Sampaoli
Waar slaat dit toch op? Een belachelijke reactie. De transfers voor het eerste gaan echt wel komen, dat Overmars de jeugd zo sterk mogelijk maakt met het aantrekken van de grootste talenten is geweldig; hoe kun je daarover zeiken?
3 -2
Pierre Heno
Overmars wordt beoordeeld naar hoeveel spelers hij weet te verkopen. Zo staat het bijna letterlijk in zijn contract en daar wordt hij op afgerekend. Het zal hem verder aan zijn kont roesten wat er op het veld door Ajax 1 aan prestaties wordt geleverd. Nu houdt hij iedereen weer zoet met verhaaltjes over Magallan en wat gaat er allemaal nog komen maar ik zie die Magallan gewoon toch nog naar Sevilla gaan hoor. Dat liedje heeft namelijk al heel wat vaker geklonken in de Arena.
1 -3
Ozymandias
"Zo staat het bijna letterlijk in zijn contract en daar wordt hij op afgerekend."

Nee hoor, al jaren niet meer. De enige bonus die hij tegenwoordig nog krijgt is gebaseerd op de prestaties van het eerste als team. Vroeger was dat wel het geval maar dat is toen aangepast nadat de rolverdeling van Overmars veranderde.
1 -1
Danos
Marc heeft jou persoonlijk iets beloofd dan? Hij verkoopt prima, hij denkt aan de toekomst door jeugd spelers aan te kopen, qua aankoopbeleid heeft hij als elke TD voltreffers en missers, wat wel beter kan is zijn overkomen in de media. Qua aankoopbeleid werd hij natuurlijk eerst ook geremd door de slome besluitvorming binnen Ajax daar zal je best wel wat goede spelers door zijn misgelopen.
2 -2
bremovic
hij belooft ons toch elk jaar goeie aankopen en dat de selectie op tijd rond is,nou weinig van gezien de laatste jaren
0 0
Freddy Al
Heel goede zaak dat er ook scherp gescout wordt bij jeugdspelers.
Ajax moet gewoon zoveel mogelijk goede voetballers binnen de club hebben ook als ze van een andere , mindere opleiding komen.
Zeker gezien het grote aantal jonge spelers die bij ons weggekaapt worden door Engelse (sub) topclubs.
1 0
WantAmsterdam
Schijnt een heel groot talent te zijn, grootste talent op Lb in ze leeftijdscategorie en een van de grotere Talente van AZ wat ik van jeugdkenners gehoord heb, een zoals hieronder al is geschreven, echt een geweldige naam hè!
Lijkt ook Amsterdammer te zijn, want heeft ook voor AFC gevoetbald.
2 0
RusselWestbrook
Achternaam is in ieder geval geweldig, lijkt erg op Saladin.
1 -1
WantAmsterdam
Zelfde gedachte, lekker exotisch ook
0 0
Ajax#1900
F side zingt over een paar jaar liedjes over Aladdin ;)
2 0
Keizer020
Dit is best een groot talent hoorde ik
2 0
SjaakWolfs
Salahedinne was die rapper toch?
0 0
AFCAwooz
Salah Edin was dat volgens mij. Afbeelding van hem werd vaak verward met die van Mohammed B :)
1 0
SjaakWolfs
Juist, ja. Salah Edin. Is nu een soort islamitische prediker geworden.

Excuses voor 't offtopic geneuzel.
0 0
kevinyounes11
SALAH running down the wing kunnen we zingen mocht ie t 1e halen
3 0
Duif63
Zo, de Marc fanclub is weer lekker actief hieronder. Ik beoordeel zijn werk liever als de voorrondes van de CL achter de rug zijn. Is kijken of er dan nog zo positief over hem gedacht wordt.
1 -8
OKP-AFCA
Je weekend is vroeg begonnen Duif, drink nog een paar biertjes anders.
0 0
koreem
Je kan beter de spelers beoordelen. Marc doet IMO ontzettend goed werk. Haalt altijd het onderste uit de kan. Qua aankopen is hij sterk afhankelijk van de scouting.
2 0
Bky
"Ik beoordeel zijn werk liever als de voorrondes Cl achter de rug zijn".

*15 minuten eerder*.

"Marc leer het nooit !"
5 0
OKP-AFCA
Even vergeten zijn reactie te verwijderen.

Mooi dat hij daar de commentaren ook straal negeert en dan begint te huilen over de "Overmars fanclub".
0 0
Hans Kraay Jr.
Hahaha geweldig!
1 0
RaynoFischer
We hebben Salah binnen!! :D
1 0
koenos1
Hele goede aanwinst dit!
0 0
Ozymandias
Mooi dat het nu officieel is aangezien Salah-Eddine een (zeer) talentvolle linksback is en Ajax een te kort aan talentvolle backs in de bovenbouw van de jeugdpleiding had na het doorschuiven van Bakker. Trouwens werd er op SkySport (een paar weken geleden in een segment over jeugdtransfers) gezegd dat clubs als Manchester City interesse in Salah-Eddine hadden. Goed dat hij voor de stap naar Ajax heeft gekozen.
6 0
Mikes
Jaa hij had Engelse top achter zich aan en is op de uitnodiging van United weet ik ingegaan en is daar op het complex geweest, maar gelukkig toch voor Ajax gekozen. In de o16 categorie zag ik 4 spelers graag naar Ajax komen en Ajax heeft er 1 van die 4 binnengehaald. Overige waren Ihattaren, Bogarde en Taabouni (is benaderd door Ajax, maar blijft bij AZ).
0 0
noppenkoning
Onze eigen Salah!!
3 0
Bky
Boze reacties over jeugdaankopen ipv aankopen voor het eerste in 3.. 2.. 1..
5 -3
RedFeather
Deze reactie op elk topic terugzien wordt ook een beetje vermoeiend
5 -2
Bky
Inderdaad, die kneus van een Bky moet eens stoppen met dergelijke waardeloze reacties.
0 0
Ajax#1900
De eerste is alweer gespot idd :')
2 -2
3*stars*3
Prima bezig met jeugdscouting.
Volgens mij was Ajax ook bezig met een Egyptische Salah Edine.
2 -1
Duif63
Er zijn dus alweer mee puberende jeugdspelers aangetrokken dan volwassen profs voor het eerste. Marc leer het nooit !
1 -12
DUDE92
Sorry, dikke vingers. Moest natuurlijk een minnetje zijn. Je bent oprecht fan van de verkeerde club vriend.
3 0
Naoro
Duif, klopt het volgens jou dat Marc snel moet leren om de hele jeugdopleiding, de lange termijn en de toekomst van Ajax 1 te vergooien omdat er veel beter alleen maar naar volwaardige profs gekeken moet worden?

want heel eerlijk, ik hoop dat hij het nooit leert dan.
5 0
Duif63
Als je je jeugdopleiding op orde hebt hoef je helemaal geen spelertjes van onder de 19 te halen/kopen want die heb je dan zelf tot je beschikking. En na 6 jaar Marc mag je toch verwachten dat dat inmiddels wel in orde is. Maar niet dus blijkbaar, vandaar dat Marc hetzelfde doet als wat de Engelse clubs massaal bij ons doen en waar iedereen hier altijd moord en brand over roept.
0 -9
MisterAFCA
Wat een hoop onzin in zo’n klein stukje... ga je Ajax nu vergelijken met die koopgeile olieclubjes? Zal het heel kort uitleggen. Ajax haalt jeugd om ze klaar te stomen voor het eerste. Ze zullen het niet allemaal redden dat klopt maar ook logisch bij een opleiding. De olieclubjes kopen er 100 voor weinig om ze vervolgens 5 keer te verhuren en met winst te verkopen. Ook een verdienmodel maar wel één waardoor clubs als Ajax naar de verdomme gaan. Maar blijf jij deze vergelijking maar maken pik...
0 0
Naoro
Hoe ga je die top jeugdopleiding dan vullen als Ajax verder geen energie mag steken in het halen van jongere spelers?
0 -1
Ajax#1900
Oké. Dit is een vrij bizarre comment in zo veel opzichten. Lost cause...
2 0
DonQ
Het goed op orde hebben van je jeugdopleiding betekent ook een goede jeugdscouting. Of denk jij dat het realistisch is om alleen kereltjes van 5/6 jaar voor de F-jes te scouten en vervolgens te verwachten dat die zich allemaal zodanig ontwikkelen dat je nooit tekort komt op bepaalde posities? Wees realistisch man.
8 0
Bky
Zeg je nu serieus dat we moeten stoppen met doorselecteren?
3 0
Ozymandias
Deze opmerking krijgt van mij de prijs van de 'Azijn Zeiker' van de dag. De prijs komt met een fles van goede kwaliteits azijn.
6 -3
3*stars*3
Man, ga buiten op een bankje zitten en pak een bier, ijsje of watertje erbij...
3 -2
Bky
Gek he, met een jeugdopleiding met 13 teams.
4 -2
DonQ
Gast, dit soort aankopen moet je compleet los zien van het eerste elftal. In de jeugdopleiding is er een serieus tekort aan goede linksbacks dus dit is een uitstekende aanwinst. Als jij alleen oog hebt voor het eerste elftal dan is dat prima, maar reageer dan niet op dit soort topics.
7 0
Ajax#1900
Dat heeft dus niks met elkaar te maken. Mensen leren het nooit idd. Iedere zomer weer dit soort domme opmerking. Wordt er een beetje moe van.
5 0
Adamoost
Ik hoop dat je begrijpt dat jeugdspelers aantrekken iets volkomen anders is en erg belangrijk?
6 0