Dijks vertrekt: 'Een nieuw avontuur begint'

JesseTH, 23-05-2018 om 16:42, 17327 views, Bologna FC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell Dijks is vanaf komend seizoen officieel speler van het Italiaanse Bologna FC en kijkt uit naar het spelen in de Serie A. De linksback kwam het afgelopen seizoen niet meer in de plannen van Ajax voor en staat nu voor de volgende stap in zijn carrière. Dijks tekende een contract tot juni 2023 in Italië.

'Een nieuw avontuur begint voor me', opent Dijks op de officiële website van Bologna. 'Ik kan oprecht niet wachten om te beginnen en alles te geven in de Serie A. Het is voor mij een grote kans. Ik kan ieder dan ook verzekeren dat ik mijn beste beentje voor zal zetten en op elke mogelijke manier mijn kwaliteiten zal proberen te laten zien, om zo mijn nieuwe fans trots te maken.'

De vertrekkende Ajacied bezocht de stad van zijn nieuwe club al tweemaal eerder gedurende de afgelopen maanden. 'Ik heb een prachtige stad leren kennen en ook de passie van de mensen is me al opgevallen. Ik zal terug zijn aan het einde van juni met een groot verlangen om onderdeel te zijn van de Rossoblu-familie.'

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peterv13
Succes beste kerel ! Gun hem deze overgang van harte, hoop dat hij het daar fantastisch gaat doen. Top mentaliteit, mag menig ajax speler een voorbeeld aan nemen (lees: Kluivert bv)
0 0
Schöne82
Succes strijder! Had iedereen maar jouw mentaliteit.
2 0
ETM
Dijks is in absolute zin een versterking geweest toen hij het van Boilesen overnam.
Verdedigend een zeer behoorlijke back voor de eredivisie, die ook de flank kan bestrijken. Ook misbruikt doordat hij eindeloos vanuit de gegeven ruimte voorzetten mocht geven in het laatste seizoen van Frank. Stond zn mannetje verder in dat seizoen, maar kwam onmiddellijk te kort voor de andere eisen die Bosz stelde. Ook andere manier van verdedigen waarbij sowieso meer wendbaarheid nodig was.
Dijks kan in een andere speelwijze voor menig team wel een versterking zijn. Er is vaak een karikatuur van Dijks gemaakt, maar in de kern klopt het wel dat hij voetballend te kort kwam voor Ajax. Daarom had hij imo niet terug moeten worden gekocht.

Totaal geen idee van Bologna, maar wens hem uiteraard succes.
4 0
Ajax27
Het ga je goed Mitchell! Heeft zich altijd top opgesteld, was trots om voor dit cluppie uit te komen en stond er wanneer het moest, ook al werd ie keer op keer te licht bevonden. Gouden mentaliteit en een speler die gewoon netjes door de voordeur kan vertrekken. Veel succes bij je nieuwe ploeg!!!
3 -1
ajaxminimax
Veel succes in Italie, Mitchel! Niet de beste voetballer, maar wel iemand met een hele goede mentaliteit, daar kunnen veel voetballers iets van leren!
3 -1
Massimo
Een goede mentaliteit? Hij was heel tevreden als hij wel 5 voorzetten nog oefende na de training. Dan vond hij dat hij goed bezig was met extra training. Hij kon er helemaal niks van en Ajax is er met Tagliafico op die positie een hele grote factor op vooruit gegaan.
2 -3
Bergkamp10
Dijks blijft wel voetballen, leuke kerel. Niks van haantjesgedrag, ook niet in het seizoen dat ie gebracht werd bij Ajax. Weet nog goed dat ie om de Johan Cruijff schaal toen een meesterlijke sliding maakte op de rechtsbuiten van AZ. Wel van achter, maar hij maakte toch precies de juiste passen eromheen, om perfect aan te snijden. Die bal vloog de tribunes in.

Denk dat hij heel disciplinair is met een gezonde dosis zelfkritiek. Ja, die blijft wel spelen.
1 -1
Oliveira
Ik vind het jammer hoe zijn periode bij Ajax is geëindigd. Ik had hem nog graag 1x in actie willen zien, puur om hem te bedanken voor zijn inzet en zijn goede mentaliteit. Ik gun hem een goede vervolg van zijn voetbalcarrière in Italië.
1 -1
liefhebber1
Heeft nooit geklaagd over zijn rol.
Heeft altijd 100% gegeven. Daar kan jochie Kluivert nog wat van leren.
5 0
Fredschuit1
Dat deed Jeroen Verhoeven ook niet. Maar dat iemand zich 'normaal' gedraagt ondanks dat ie bijna 1 miljoen per jaar opstrijkt hoeft niet als wereldprestatie neer te worden gezet. Prima gozer die ik heel veel succes wenst in zijn verdere loopbaan maar was gewoon een zeer matige back! Zeker in aanvallend opzicht. Al die reacties dat ie zo op en top pro was. Kom op man..
0 0
KlasseLasse
helemaal mee eens!! dijks bedankt en veel suc6
1 0
EVH
Veel succes, Mitchell.
0 0
Youri08
Ik gun het hem van harte, lijkt me een prima kerel maar verbaas me wel over dit contract. Dacht echt Championship of zoiets maar dit is gewoon 5 jaar cashen in de serie A. Benieuwd wat ze in hem zien, wat ik niet zag.
1 0
Web
Het is je gegund, succes daar
2 0
ZlatanI
Top professional en een echte Ajacied.
2 0
JanTa
Succes en het ga je goed bij je nieuwe werkgever.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Veel plezier bij je nieuwe club, Mitchell!

Een aardige gozer, die ondanks zijn gebrekkige voetballende kwaliteiten nooit heeft lopen klagen en altijd 100% heeft gegeven voor onze club.
3 0
ram
Ik vind het een mooie kerel. Succes daar man!
4 0
gras
Eens, nuchtere gast. Gaat hopelijk een prachttijd beleven daar.
1 0
GeraldSibon
Hoeveel goals heeft Dijks de laatste 5 jaar eigenlijk bij ons gemaakt?
0 -4
Oliveira
Hoeveel onzinnige ondankbare reacties zijn er nodig om spelers moedwillig af te kraken?
1 -1
Simon1
Heel veel succes daar! Het is hem gegund. Hopelijk maakt hij daar zijn dromen waar.
0 0
Boer Gijs
Het ga je goed Mitchell. Op en top prof en altijd alles gegeven voor Ajax. Hopelijk nu een nooie tijd bij Bologna. (En dat hij begin dit seizoen nog gepresenteerd werd als de nieuwe linksback van Ajax zegt meer over Ajax dan over Dijks.)
1 -1
EersteAanname
Leuke club, mooie stad. Het is hem gegund!
4 0
Mart42
Het is je van harte gegund Mitchell. Heel veel succes kerel hoop dat je het er goed naar je zin krijgt. Veel geluk!!!!
4 0
MankeNelis
Dik verdiende transfer, nooit zeuren altijd positief. Je stond altijd klaar voor ons aller Ajax. Shappoo Dijksie ik hoop dat je veel succes mag hebben bij je nieuwe club!
4 0
Willem Alexander
Van het grauwe Nederland naar het prachtige Italie, als ik er dat 1 gun is het Dijks wel. Heel veel succes gewenst, bedankt voor alles. Op en top een prof!
3 0
GeraldSibon
Ik kan je verzekeren dat Italië in veel opzichten een stuk grauwer is dan Nederland.
1 0
rodnet
Goeie vent, prima mentaliteit. Daar kunnen wat anderen nog een serieus voorbeeld aan nemen. Ik hoop dat hij succesvol wordt en gun hem absoluut het beste.
2 0
Labrador
Zo is dat. Er is als vuil met hem omgegaan en hij heeft zich altijd zeer professioneel opgesteld.
2 0
gi0vanni
Inderdaad een heel goede jongen die zich altijd net heeft gedragen en altijd zijn best heeft gedaan.Fijn dat hij een nieuwe club heeft gevonden. Ik hoop dat hij daar een mooie tijd krijgt. Met veel speeltijd.
3 0
Ajacied33
Toch een mooie club voor hem in een mooie competitie
2 0
RaynoFischer
Succes, het is je gegund ouwe reus ;)

Topgozer, maar gewoon simpel weg niet goed genoed.
Hopen dat er snel iemand doorbreekt met het karakter van Dijks en het talent van Kluivert, dan heb je een topper in huis
1 0
EricAjax1
probleem van jongens met het talent van kluivert is dat die jongens van alle kanten horen dat ze zo goed zijn.
0 0
Bjorn
Succes gozer.
2 0
Wu44TyAJAX
Het is hem van harte gegund!
2 0
DavidFerr
Mooi dat ze zoveel vertrouwen in Dijks hebben en hem gelijk een 5 jarig contract geven.
2 0
FlyingDutchMan
Ja verbaasde mij ook @ 5 jaar. Leuk voor hem, supergave stad ook Bologna
0 0
koenos1
Zal me niks verbazen als hij daar uitgroeit tot held van de club
8 0
Leviathan
Zo slecht was hij ook niet, maar bij Ajax wordt er aan de bal veel meer van je gevraagd. Denk dat hij daar nog wel veel bij zal leren en kan uitgroeien tot een solide verdediger die misschien in de toekomst nog wel wedstrijdjes in oranje mee kan pakken. Niet als vaste back denk ik maar bij blessures etc
1 0
BennJii020
Zou mooi zijn... Erg veel respect voor deze jongen... Hoop echt dat hij het beste uit zn carrière haalt.
2 0
Redrum
Ik gun het je van harte man.
6 0