Van deze jeugdspelers nam/neemt Ajax afscheid

BvdPloeg, 26-04-2018 om 18:30, 58986 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Net zoals ieder jaar hebben de eindgesprekken bij Ajax voor enkele treurige gezichten gezorgd. In de elftallen van Ajax O19 tot en met O15 kregen vijftien spelers te horen dat ze volgend seizoen niet meer in de opleiding spelen. Een overzicht:

In de huidige Ajax O19 kregen vier spelers slecht nieuws. Tweedejaars A-junioren Martijn Kaars en Nick Plomper en eerstejaars Giovanni de la Vega krijgen niet de kans om zich te tonen bij Jong Ajax volgend seizoen. Richionell Margaret mag ook uitkijken naar een andere club. Spelers zoals Oliver Horvath, Ricardo Farcas en Abdallah Aberkane kwamen dit seizoen weinig tot niet in actie, maar beschikken alle drie nog over een contract tot de zomer van 2019. Zij kunnen zich mogelijk dus nog laten zien bij Ajax.

Naast de spelers die te horen kregen dat ze moeten vertrekken, nam Ajax van enkele spelers ook al eerder afscheid. Jord Ruijgrok en Ajax gingen in overleg uit elkaar, Souleyman Allouch werd in oktober al weggestuurd. Ook Samir Ben Sallem en Ibrahim El Kadiri zagen we na de winterstop niet meer terug.

Ajax O19:
Giovanni de la Vega
Martijn Kaars
Nick Plomper
Richionell Margaret

Ajax O17:
Enrico Hernandez
Paul Fosu-Mensah
Elikia Mbinga
Niciano Omzigtig
Jord Ruijgrok
Samir Ben Sallam

Ajax O16:
Niyi Scholten
Dook de Vries
Ibrahim El Kadiri
Souleyman Allouch
Jeiël Peroti

Ajax O15:
Joshua Mukeh

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Spelers seizoen 2018-2019 Ajax O19:

Keepers:
1. El Maach
2. Gorski
3. Reziger

Verdedigers:
4. Douglas
5. Timber J.
6. v. Gelderen
7. Musampa
8. Dest
9. Botman
10. Aberkane
11. Farcas

Middenvelders:
12. Llansana
13. Timber Q.
14. Taylor
15. Ekkelenkamp
16. Gravenberch
17. Jensen

Aanvallers:
18. Sint
19. Maddy
20. Brobbey
21. Hansen
22. Cleonise
23. Schön
24. Horvath

Keepers 3
Verdedigers 8
Middenvelders 6
Aanvallers 7

Ik denk:
Naar JA: Ekkelenkamp, Botman en Gravenberch
Weinig tot geen speeltijd: Farcas, Horvath, Aberkane
1 0
DeSlagerVanBilbao
*Kluivert
0 -1
Abu
Onder 19: El Maach, Reiziger, Dest, Timber, Van Gelderen, Douglas, Aberkane, Musampa (Farcas), Llasana, Timber, Gravenbergh, Taylor, Univar, Schon, Brobbey, Horvath, Sint, Maddy,

Zoiets zal het wel worden.
0 0
Pieter433
Ter aanvulling: Gorski, Cleonise, Jensen (Botman)

Jensen: het middenveld van Jong Ajax is al vol met Bijleveld, Pasquali, Ekkelenkamp, De Wit, Matusiwa, Ter Heide en eventueel Lang. Het middenveld van o19 is (zeker zonder Unuvar) veel dunner bezet. Jensen moet vertrouwen krijgen en wekelijks spelen volgend seizoen om zijn potentie er uit te halen. Dat kan bij o19.

Of Botman bij o19 blijft zal samenhangen met de toekomst van Bergsma bij Jong Ajax. Als Botman doorschuift en Farcas vertrekt dan heb je twee linksbenige verdedigers van buitenaf nodig voor o19. Dan is bijna alles dubbel bezet met ruimte voor Unuvar als hij er klaar voor is.
0 0
Abu
Zou wellicht goed zijn om Jensen veel minuten te laten maken in Onder19, en Univar in onder 17. Ze zullen moeten leren een elftal te dragen op hun positie. Botman zou ik wel doorschuiven en wat mij betreft is een selectie van 18 -20 man wel voldoende.
0 0
Mikes
Unuvar nog niet hoor. Heeft het als middenvelder nog erg zwaar bij de o17. Qua zwaar bedoel ik het fysiek en ook vooral loopvermogen wat gevraagd wordt als middenvelder. Hij zal denk ik tot winterstop gewoon bij o17 zitten en hier mag hij gaan uitblinken.
2 0
kaashaas
Heeeeee zvzijn Justin vergeten erbij te zetten
0 -1
Pieter433
Geen grote verrassingen, al had ik De la Vega niet verwacht. Een tweede jaar o19 leek mij aannemelijk, aangezien Pasquali, Ekkelenkamp, Ter Heide en Jensen geheel of gedeeltelijk doorschuiven naar Jong Ajax. Hij was toch basisspeler in o17 vorig seizoen en daar heeft hij wel degelijk specifieke kwaliteiten laten zien. Blijkbaar komt hij op andere aspecten te kort. Ook Scholten zag ik niet aankomen. Veel basis gespeeld en Douglas schuift door naar o19. De rest kijk ik niet van op. Peroti heb ik maar 1x in de opstelling gezien na zijn komst. Vorig jaar was ik het oneens met het afscheid van Kees de Boer. Dit jaar kan ik er wel mee leven.
0 0
wolterx
Ben ook benieuwd naar het doorschuiven dat deze zomer zal gebeuren. Gravenberch beginnen in o19 lijkt me, Ekkelenkamp naar Jong Ajax. Kühn, Kotarski en Bakker ook vast naar Jong Ajax lijkt me. El Maach vraagteken, Reiziger gaat ook o19 dus druk daar als hij blijft maar Kotarski zal wel eerste keeper in Jong Ajax worden verwacht ik. Brobbey naar de o19, Hansen beetje tussen o17 en o19 in? Taylor zelfde als Hansen. Hoogewerf en Ünüvar o17, misschien Bonnah-Owusu en Regeer ook al. Rijkhoff en Misehouy naar o15 doorschuiven. Sarfo en Van Axel-Dongen aan o16 laten ruiken. Denk/hoop dat meererdeel wel uit gaat komen.
2 0
Mikes
Taylor gaat naar o19 toe. Heb zijn vader gesproken en die zei dat hij in zomer overgaat naar de O19.
0 0
Pieter433
Nadat Alblas, Leeuwenburgh, Plomper en Lamprou zijn vertrokken blijven er nog 5 keepers over voor 2 elftallen. In eerste instantie Kotarski en Van Bladeren voor Jong Ajax en El Maach en Reiziger voor o19, denk ik. Gorski is voor mij een vraagteken. Als hij op niveau is na de zomer, dan zie ik El Maach wel mee rouleren bij Jong Ajax. Over Van Axel-Dongen, het verbaast mij dat ik hem nog niet heb gezien in o15 dit seizoen.
1 0
mv
Hansen zal toch ook wel naar de O19 gaan? Hij was afgelopen seizoen basisspeler in de O17 en werd vaak verkozen boven Sint, Maddy en Cleonise. Wel verrassend dat Cleonise mag blijven, speelde afgelopen seizoen als 2e jaars B de meeste wedstrijden in de O16
1 0
SjakieWolfs
Tja dat weet je, de voetbalwereld is hard maar weet dat er voor een voetbal die een deel van de jeugdopleiding heeft doorlopen altijd een toekomst in het betaalde voetbal is.
0 -1
MZMacnack
Richonell is niet weg gestuurd Bram.van der Ploeg bel Heitinga maar dan zal je de waarheid horen ik zou eerst checken voordat je iets op schrijft
1 0
Vlieske
Waar schrijft hij dat die is weg gestuurd?
1 0
Ozymandias
Wat is de echte reden dan?
0 0
wolterx
Hij heeft zelf besloten te willen vertrekken na 9 jaar.
1 0
iammike
Wie vertrekken er uit Jong Ajax?

Dekker, M. De Wit, Lartey Sanniez, Boultam, Alblas, Leeuwenburgh en toch? En Sidoel, die speelt toch regelmatig? Krijg die nog een verlenging zoals Nunnely, Bakboord en Matusiwa?
0 -1
lf87
Waar gaat Dekker heen dan?
0 0
Niko1995
Moet wel zeggen dat ik Lartey de laatste weken behoorlijk vind spelen bij Jong.
1 -1
Ozymandias
Hij is ook geen slechte speler maar komt gewoon te kort voor Ajax.
1 0
AltijdGelijk
Niyi Scholten was echt een beest in de spits.

Totdat ajax van hem een linksback maakte!??

Die jongen had echt een superpotentie als spits
1 -3
Ozymandias
Ik vond hem als linksback veel beter tot zijn recht komen. Ik begrijp ook niet waarom hij moet vertrekken.
2 -1
FlyingDutchMan
Voor mij is dit de meest verrassende naam die vertrekt, Scholten draait prima seizoen en speelt vrijwel alles in zijn team..
1 -2
Dexy
Jammer van De la Vega. Vond ik bij O17 vorig jaar wel een leuk technisch spelertje.

Hij is onder Vink vaak misbruikt als linksbuiten, maar ik denk dat hij op het middenveld zeker wel potentie zou hebben gehad. Helaas is het anders gelopen.
2 0
Ozymandias
De la Vega is leuk voor in de kleine ruimte maar niet geschikt voor het profvoetbal op hoog niveau. Hij komt daar namelijk meer dan een beetje aan inhoud voor te kort.
1 0
Abu
Jammer van Margereth, is door zijn plotselinge groei op een 2e plan gekomen, maar ik vind het wel een interessante speler. Nu moet hij plaats maken voor een Sint en Maddy, waar ik het minder in zie zitten.
0 -2
SuperJood2016
Die Allouch was toch best een speler met veel potentie?
0 -3
Mikes
Jawel, maar ook weer niet heel bijzonder. Zit nu bij AZ dacht ik.
0 0
Nabil
Is al opgevangen door AZ.
0 0
Sunstridr
Iemand een idee waarom Scholten weg gaat?
0 0
KleinMiljoen
Waarom zijn die gasten midden in het seizoen weggestuurd?
0 0
Mikes
Problemen met Wooter.
0 0
trodat4030
Welke gasten?
1 -1
KleinMiljoen
De gasten in het artikel
1 0
rickyboy1444
Is er ook al iets bekend over de spelers van Jong Ajax wiens contract afloopt? Zo zou ik graag zien dat Pasquali’s contract nog verlengd wordt.
2 -1
wolterx
Heeft optie in contract voor nog 1 seizoen.
2 0
rickyboy1444
Gaat die optie gelicht worden denk je?
0 0
trodat4030
Lijkt me wel. Een speler die je halverwege het seizoen doorschuift van u19 naar Jong ga je niet zomaar laten lopen. Vond hem, zeker aan het begin van het seizoen, dé motor van de u19. Niet extreem opvallend, maar zonder hem liep het voor geen meter. Heel belangrijke schakel tussen verdediging en aanval.
2 0
ajaxminimax
Fosu Mensah heeft dus niet hetzelfde talent als zijn oudere broer.. dacht dat Paul ook altijd wel een behoorlijk talent was
0 -2
trodat4030
Was bij lange na niet van het niveau van Tmmy, maar wel degelijk. Heeft wel (relatief) veel zware blessures moeten overwinnen en dat heeft hem gewoon teruggeworpen in z'n ontwikkeling tov z'n medespelers.
2 0
Boer
Zijn oudere broer is er anders ook nog niet. Afwachten welke kant het opgaat met die jongen. De slechtste stap die je kunt maken is van Ajax (of andere NL-club) naar Engeland. Na de onder 18 kom je in een sportief moeras terecht. De onder 23 competitie daaris net zo’n waardeloze competitie als die van ons en in de Premier League krijg je geen kans. Één mindere wedstrijd en je kunt weer naar de bank. De lijst met zogenaamde toptalenten die het in Engeland niet hebben gered en in NL zelfs nog niet in de eredivisie spelen groeit en groeit.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Als hij over hetzelfde denkvermogen beschikt gaat het uiteindelijk toch tegenvallen.
5 -1
MaxBorggreve
Jammer van Giovanni de la Vega. Speelde prima tijdens de future cup vorig jaar. Dit seizoen niet aan de bak gekomen bij O19, mede door het doorschuiven van Ryan Gravenberch.
5 0
Boer
De la Vega leek mij typisch zo’n speler die tot en met de B-jeugd redelijk opvalt maar door gebrek aan fysiek en pure snelheid het later niet redt. Bij Feyenoord heb je ook altijd veel van die spelers. Hoop voor hem dat het alsnog lukt via Almere City of Volendam.
1 -1
geDaante
De la Vega was juist een van de technischere en handigere spelers. Een vele malen betere voetbal dan Dani de Wit, of Ekkelenkamp en daarbij vele anderen. Vreemd dat hij vrijwel nooit speelde en wegmoet. Ik denk dat het en mentaliteitsdingetje is.
4 -2
Ozymandias
De la Vega is een speeltuinvoetballer. Goed in de kleine ruimte maar in het profvoetbal wordt er meer van een middenvelder gevraagd. Hij is dramatisch in de omschakeling (zowel naar het verdedigen als het drukzetten) en als het tempo van de wedstrijd omhoog gaat (en daarmee bedoel ik niet het baltempo maar het snel op en neergaan van het spel) kan hij het niet belopen.
1 0
Chesterson93
Laatste zin is de stempel waar veel spelers niet tegenop kunnen. Als jij NIKS van deze speler weet en besluit te zeggen dat het aan zijn mentaliteit zal liggen, hoe gaat zo’n jongen normaal reageren als hij er achter komt dat men zo over hem denkt, zonder enige aanleiding?
1 0
RedFeather
Opvallend ja
0 0
Ajaxvooraltijd
Gravenberg vind ik ook wel een stukje beter.
0 0