Ajax gaat samenwerken met Sagan Tosu

BVeenstra, 25-01-2018 om 11:50, 14004 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax heeft donderdag een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar getekend met de Japanse topclub Sagan Tosu. De Japanse club wil met behulp van Ajax de jeugdopleiding naar een hoger plan tillen, zo valt te lezen op Ajax.nl.

De Ajax Coaching Academy (ACA) gaat in Japan ondersteuning bieden op het gebied van organisatie en het opleiden van coaches en spelers. Bovendien wordt van beide kanten gekeken hoe commerciële activiteiten kunnen worden ontwikkeld. Eerder deed Ajax met het Chinese Guangzhou R&F FC hetzelfde. Ajax streeft ernaar om mondiaal vergelijkbare samenwerkingen aan te gaan.

Algemeen directeur Edwin van der Sar noemt de samenwerking een belangrijke stap voor Ajax in Azië. 'Wij wilden via onze ACA graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. Sagan Tosu is in 1997 opgericht en daarmee de jongste club in de Japanse J.League. Ze eindigden vorig seizoen als 8e in de competitie die in Azië wordt gezien als de meest ontwikkelde. Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is en wij krijgen het vertrouwen om hen verder te helpen met de ontwikkeling van de club, met name via de jeugdopleiding. Er zitten ook commerciële aspecten aan deze overeenkomst. Na de recente ondertekening in China is dit opnieuw een mooie stap voor Ajax en de ACA.'

Ook bij de Japanse club reageerde men verheugd op de samenwerking. Minoru Takehare, president van Sagan Tosu, noemt de ACA een zeer gerespecteerde partner op het gebied van coaching en opleiding.  'Door het aangaan van dit partnership zijn we in staat om de gerenommeerde filosofie en methodes van Ajax toe te passen en het niveau van onze spelers naar een hoger plan te tillen. Ons uiteindelijke doel is om deze samenwerking verder uit te bouwen en jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zionist
Ajax Cape Town was ook zo'n satelietclub. We weten allemaal hoeveel spelers voor Ajax 1 dat heeft opgeleverd.
2 -3
BokkieBokstra
Nee, niet nieuw. Vind het ook geen logsche zet, misschien brengt het geld op maar het kost je ook energie die je denk ik het beste voor Ajax zelf kan gebruiken. Zie het nut er niet van in.
0 -1
Ozymandias
Dit levert natuurlijk veel meer op dan de energie die het kost. De ACA onderhoud deze samenwerkingsverbanden en daar werken maar een paar mensen voor (waaronder voormalig jeugdtrainer Westerveld). Dat kost Ajax waarschijnlijk een paar ton per seizoen terwijl ze er miljoenen mee verdienen.
0 0
Ozymandias
Dit is een totaal anders soort samenwerkingsverband. Dit levert Ajax voornamelijk commercieel en financieel iets op terwijl Ajax CT werd opgezet om sportief iets op te leveren. Ajax is nu met de ACA bezig om de kennis die ze hebben opgedaan (in het opleiden) om te zetten in inkomsten door deze kennis te verkopen. Dat geld kunnen ze dan weer gebruiken om in zichzelf te investeren en zo meer kennis op de doen.
0 0
Budapest
Pienaar was een fijne speler.
Anyway, dit is ten eerste geen sattelietclub, ten tweede verdien je er (een beetje) geld mee, en ten derde, maar deze vooral, is het goed voor je marketing. Je bouwt een naam en fanbase op en dat levert geld op.

En ten vierde, wie weet wat voor Japans talentje bij ons gaat schitteren.
4 0
Zionist
1. Het is de Zudafrikaanse tak van Ajax, met herzelfde doel: talenten/volwassenen op de radar krijgen 2. In 18 jaar hebben enkel Pienaar, Serero en Enoh het verdienstelijk gedaan in Ajax 1, rendement is veel te laag. 3 Qua marketing ed zou kunnen, maar sportieve resultaten van A.F.C Ajax zelf zullen méér tot de verbeelding spreken, misschien valt er daar een grote sponsor te strikken. 4. Dan liever een verband in Zuid-Amerika, uitgaande van het sportieve element.
1 -2
Youri08
Zonder extra centjes geen resultaten die tot de verbeelding zullen spreken en hoe langer je wacht, hoe minder clubs op Ajax zitten te wachten.

Ajax CT was een probeersel en zonder probeersels leefden we nog steeds in een grot.
0 0
Mart42
Sambal bij
0 -9
AFCAsphere
Wat een Adje ben jij zeg. Totaal geen verstand van de Aziatische keuken.
2 0
Redrum
Harikiri tsunami, toshiba mitsubishi fujitsu! Ja, ik spreek een aardig woordje Japans.
4 0
Mart42
Hiroshima niet te vergeten.
1 0
AFCAsphere
あなた自身を殺す
Anata jishin o korosu
2 0
Ajax#1900
Hahaha
1 0
Mokumnorth
wasabi bedoel je?
3 -1
Mart42
Vind ik niet zo lekker-:)
1 0
Redrum
Ajax denkt vast aan de toekomst. Misschien plukken we er over een aantal jaar de vruchten van en spelen er hier een paar goeie Aziatische talenten.
3 0
AFCA-B93
Gewoon elke club in China ondersteunen voor een smak geld. Alleen zo kunnen we Europees een beetje aanhaken qua inkomsten
0 0
AFCAsphere
Dit is Japan...
0 0
mehmetseuntjens
Jaaa nog meer geld
1 0
Michelinho
Ja, Hard nodig als je in Europa tot the best of the rest wil behoren.
0 0
Suarez16_
Hoeveel betalen ze? Die Chinezen 10 miljoen.
0 0
Figo
3 ton per jaar.
0 0
Suarez16_
Valt nog mee dan.
0 0
DavidFerr
Is wel een ander soort samenwerking.
2 0
Jordialbers16
Kassa!
0 0