Mazraoui debutant in selectie; nog geen Younes

BvdPloeg, 13-12-2017 om 15:55, 16065 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui zit donderdagavond voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal. De middenvelder annex aanvaller van Jong Ajax kan mogelijk zijn debuut maken tegen Excelsior. Amin Younes ontbreekt nog door een knieblessure, Mitchell Dijks keert terug.

In totaal heeft Marcel Keizer tegen Excelsior de beschikking over negentien spelers. Lasse Schöne ontbreekt door zijn gele kaart tegen PSV vanwege een schorsing. Verder zijn ook spelers als Deyovaisio Zeefuik, Luis Orejuela en Dennis Johnsen van de partij. Benjamin van Leer ontbreekt door een blessure en wordt vervangen door Kostas Lamprou.

De selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Luis Orejuela
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Frenkie de Jong
Siem de Jong
Noussair Mazraoui
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Dennis Johnsen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DavidFerr
Mogen wel snel zijn contract gaan verlengen, die loopt na dit seizoen af.
0 -1
EKS
Ontzettend blij mee, maar alleen als directe concurrent voor Ziyech dan.
0 -1
esteban
younes er weer niet bij vanwege blessure? of zou ie stiekem al verkocht zijn? zit ik me net te bedenken. want vgm was die blessure toch niet heel ernstig.
0 0
Champy
Elke kleine blessure wordt weer erger gemaakt. Blijf dus fit, spelers.
0 0
trodat4030
Hartstikke verdiend. Gefeliciteerd Nous, geniet ervan!
2 -1
geDaante
Zeker verdiend. Goede mentaliteit, speelt altijd naar behoren, verzaakt nooit, en is gewoon een goede speler. Voetbalt en beweegt zo makkelijk. Weet zeker dat hij zo meekan met Ajax 1, alleen verwacht ik niet dat hij morgen al zijn debuut zal maken. Als hij die maakt, zal dat wel in de laatste minuten zijn.

Ik verwacht dat Siem de Jong in plaats van Schöne speelt, en Donny naar de 6 gaat. Ik zie dan veel liever gewoon Eiting als vervanger van Schöne, of anders deze Mazraoui.
3 -2
funnymountain
Helemaal eens. Prachtige voetballer.
1 -1
Pauw
Veltman de Ligt (F. de Jong) Wober

Ziyech (RCM) Donny (CAM) Mazraoui (LCM)

Neres Huntelaar Kluivert

Eiting i.p.v. Mazraoui mag ook.

Siem de Jong alleen als spits. Donny kan én in en rond het strafgebied gevaarlijk zijn én bijdragen aan de opbouw daarnaar toe. Siem niet.

Maar het zal wel weer Siem worden. Keizer houdt van pappen en nathouden. Hij komt er in de eredivisie wel mee weg, maar het is geen investering in de ideale 11 voor de lange termijn.
1 -2
Wereld
ben ook bang dat we een middenveld met Donny, Hakim en Siem krijgen..

al kun je ook Frenkie doorschuiven, maar dan moet je een Zeefuik laten spelen en die valt nou niet echt gelukkig in de laatste wedstrijden
1 0
ARUCAMBA
ik zou hem graag eens op de linksback positie willen zien, behendige speler, alleskunner
0 0
Pauw
Hij is rechts he. Rechtsback heeft hij al eens gespeeld. Kan hij waarschijnlijk wel ja!
0 0
Champy
Hij heeft echt seizoenen op die plek gespeeld. Pas vanaf de A werd ie op veel plaatsen geprobeerd.
0 0
hakkietjakkie
Hoop dat Eiting minuten mag maken!

Denk dat dit op de opstelling word:
Onana
Zeefuik Veltman De Ligt Wober
Frenkie
VD Beek Ziyech
Neres Dolberg Kluivert
4 -5
Joseph
Haha, dan kun je definitief zeggen dat PSV een Lucky shot was van Keizer, ik neem aan dat hij gewoon begint met Veltman-de Ligt-Wober in de verdediging met Frenkie tussen de middenvelders en de verdediging.
1 0
Afstandsschot
Hoop dat Eiting gewoon 1 op 1 ingebracht wordt voor Schöne, zodat de anderen vanuit dezelfde positie kunnen blijven spelen. Niet het systeem overhoop gaan halen nu.
7 -2
talent020
hoop het ook, zal echter Siem worden vermoed ik, waardoor er weer geschoven zal worden,,
1 0
talent020
Hoop niet dat de terugkeer van Dijks ook.weer een basisplaats en 4-3-3 betekent
1 -2
Bjorn
Younes gaan we niet meer terug zien denk ik. Die is in de winter weg.
3 0
Stibba020
Hoe goed is die Mazraoui eigenlijk? Heb deze jongen nog niet echt gevolgt..
2 0
Pauw
Hoe goed? In het merendeel der voetbalcompetenties wat mij betreft beter / meer potentie dan Ziyech.
1 -4
JesseMKB33
Hou alsjeblieft op zeg. Wat een ongelofelijke onzin.
5 0
geDaante
Ligt eraan wat op wat voor individuele kwaliteiten/aspecten.
Ziyech is meer een type die beslissend wil en kan zijn, met verrassende passing en een actie.

Mazraoui is balvaster, betere balcontrole, all-rounder en beter in de combinatie.

Ik zie op termijn liever Mazraoui dan Ziyech in de basis. Ziyech zal ook wel een stap maken denk ik, dus komt goed uit.

Ziyech vind ik niet zoveel bij Ajax, wil teveel beslissend zijn, met overdreven vaak kansloos op doel schieten, goed mogelijkheden om zeep helpen door zelf kansloos door 3 man te willen dribbelen. Op zich vind ik dat mooi, dat initiatief en ruimte om individueel wat te doen, maar dan moet je dat ook kunnen. Als je niet kan schieten, probeer het dan ook niet constant bijvoorbeeld.
2 -3
blessure
Diverse keren gezien, op tv wel is waar, maar het is een behendige snelle speler, met een goed schot.
3 0
Afstandsschot
Het angstzweet breekt me uit bij het lezen van de naam "Mitchell Dijks"...
5 -1
Bobbaasje
Wanneer krijgen we Orejuela te zien in Ajax1?
1 0
BobaAjax
Orejuela lekker wedstrijdritme op laten doen in jong. Te beginnen as vrijdag. Na zo' n blessure rustig brengen, want O wee alshij 1 fout maakt. Wordt hij door iedereen afgebrand.

Net als van de week zal hij nu kiezen voor zeefuik bij eenblessure voor Veltman . Na de winterstop gaat hij genoeg minuten maken.
0 0
Stibba020
Miskoop net zoals Cassierra.. Jammer, bijna 10 miljoen door de plee.
6 -6
Robinjo1988
Cassierra is zeker geen miskoop. Hoe kun je het laten zien als je nooit een kans krijgt?
3 0
Ferd
Flauwekul, Cassierra is momenteel beter dan Dolberg. Krijgt alleen geen kans.
5 -6
Stibba020
Hahah, beter in de juper league ja. Ferd de leukste thuis.. Beter dan Dolberg.... Tot nu toe heeft Dolberg zich op een hoger niveau bewezen dan Cassierra.
4 -3
AjaxCitizen
Ja, vorig seizoen heeft hij zich op een hoger niveau bewezen dan Cassierra, maar dit seizoen komt Dolberg totaal niet uit de verf.

Cassierra laat dit seizoen meer zien dan Dolberg en is goed in vorm. Wel in de JL, maar als hij geen kansen krijgt in Ajax 1 dan kan hij zich niet in het eerste bewijzen. Verder helpt het niet dat de technische staf hem niet beloont na een goede reeks wedstrijden. Die 3 minuten tegen De Dijk in de beker bijvoorbeeld. Weet niet wie er op dat idee kwam, maar iemand zo weinig minuten laten invallen na een serie goede wedstrijden is schandalig. Dat kan een speler zijn zelfvertrouwen nooit goed doen.

Dolberg verkeert momenteel in een dip. Die open kopkans moest er gewoon in. Toont wel aan dat hij niet in vorm is. Over de gehele eerste periode van het seizoen gezien is Dolberg ook ondermaats geweest.

Zo gek is het dus niet dat Ferd zegt dat Cassierra momenteel(!) beter is dan Dolberg.
2 0
Stibba020
Mensen vergeten wel is dat Dolberg pas 20 jaar oud is en dat ze op die leeftijd nog wel is een terugval hebben. De dingen die ik Dolberg heb zien doen vorig jaar Europees en in de competitie waren ongeloofelijk, maar dat vergeten mensen altijd weer snel. Niet voor niks wou de hele europese top hem deze zomer overnemen van Ajax. Als je die jongen nu op de bank zet dan maak je hem kapot en dan doe je aan kapitaalsvernietinging. Gelukkig ziet een Keizer dat ook.


Scoren is nu ook niet een probleem voor Ajax als je naar het doelsaldo kijkt, het ligt hem in de verdediging. Ze krijgen gewoon veelste makkelijk goals tegen..

Ik heb trouwens ook nooit gezegt dat ik Cassierra een slechtespeler is, maar wel dat ik het een miskoop vind.. Hij heeft nog bijna geen minuut gemaakt voor het eerste en dat zal niet zonder reden zijn. Hij zal op de training waarschijnlijk niet veel brengen tegen spelers van het eerste anders had hij er echt wel een keer bij gezeten. Meerdere trainers beoordelen hem en denk dat hun het beter zien dan jij of ik en helemaal beter dan z'n een retard van een jaripettersson. Ook heb je Sierhuis die gewoon veel meer potentie heeft dan Cassierra, dus ja ik vind dat het een miskoop is geweest. Anders had hij er nu wel is moeten staan voor die 5,5 miljoen hoor.
0 -1
AjaxCitizen
Ja leuk die terugval, maar als hij niet in vorm is hoort hij gewoon te banken. Je wilt kampioen worden. Dan hoort je spits er te staan en dat doet Dolberg al een tijd niet. Dan moet je een ander de kans geven. Elke keer als Huntelaar een wedstrijd minder speelde, schreeuwden de meeste hier dat hij gelijk plaats moest maken voor Dolberg. Maar andersom krijgt Dolberg hier het krediet om een reeks wedstrijden achter elkaar niet te presteren. Je hebt over zijn prestaties van vorig seizoen, maar wat win je ermee als hij dit seizoen weinig tot niets van die klasse laat zien? Younes liet in zijn eerste seizoen ook leuke dingen zien. Moet hij ook maar basis blijven staan voor zijn prestaties van toen, terwijl hij nu niet presteert?

Cassierra heeft nog geen minuut gemaakt in het eerste, omdat de technische staf belachelijk met hem omgaat en hem niet beloont voor zijn goede spel in Jong Ajax. Sorry hoor, maar 3 minuten laten invallen in de beker tegen De Dijk is gewoon absurd. Sloeg helemaal nergens op. Die wedstrijd had hij prima 1 helft kunnen spelen, aangezien Dolberg geen pepernoot raakte. Zo kan die jongen nooit laten zien wat hij in zich heeft als hij geen echte kans krijgt wanneer hij wel in vorm is. Daarnaast trap je op deze manier zijn zelfvertrouwen alleen maar de grond in.
0 0
stopperspil
Cassierra moet wel naar de kapper want die scheve wiebelpoedel op zn hoofd dwingt geen ontzag af.
2 -4
BobaAjax
Ik durf toch te beweren dat cassiera meer dan 5 miljoen gaat opbrengen . Orejuela komt er ook nog wel .

Neres kon er ook niks van! En kijk nu.
5 -4
Afstandsschot
Schrijf Cassierra nog niet af, die heeft wel wat speciaals hoor. Orejuela daarentegen zie ik nog weinig talent in. Heel wild en krijgt bij Ajax als back niet de ruimte die hij nodig heeft voor zijn acties.
4 0
Stibba020
Laten we het hopen dat ze het allebei nog gaan redden, maar het ziet er tot nu toe niet goed uit voor ze..
1 -2
NouridolbergNeres34
Mooi voor nous en ook dik verdiend.
0 0
Keizer020
Terecht, speelt goed de laatste tijd
0 -1
V12
Hoop dat Eiting speelt en Frenkie dan weer achterin staat. Andersom kan het ook denk ik. Met die gasten krijg je echt voetbal in je ploeg.
1 -2
jaripettersson
Zou mooi zijn.
0 0
wladimir
Siem de Jong komt erin voor Lasse uiteraard.
0 0
maikelklaassen
groningen vanavond 3 punten en we zijn terug!!
5 -1
mickey2602
1 punt mag ook al,zolang die kutboeren maar punten verliezen en wij winnen.
0 0
Duif63
Terechte beloning voor Mazraoui, de beste speler van JA.
2 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad mooie terechte beloning!
0 -1
Piejotter
Hoezee, Dijks is terug :-) Overigens het zit van Leer niet mee, weer een blessure. Hopelijk snel weer fit.
1 0
AIR-S
Keizer zou mijn klompt breken als hij voor Dijks in de verdediging kiest en dan F de Jong op de plek van Schone.
2 0
AJAIXIXIXI
leuk voor Mazraoui dat hij mee mag, verder hoop ik toch niet dat Dijks linksback staat morgen..
0 0
HarryHarHar
Laat het nu a.u.b. de laatste drie wedstrijden tot de winterstop gewoon staan zoals het zondag stond!... misschien Klaas jan i.p.v Dolberg daar waar het kan en verder lekker zo laten
2 0
Lekiam
Deze wedstrijd zal alleen schone vervangen moeten worden want die is geschorst, rest idd gelijk houden.
3 0
xstaniox
Over het algemeen zijn keepers niet vaak geblesseerd. Maar die Van Leer is dit seizoen al voor de tweede keer geblesseerd geraakt. Is wel een beetje veel..
1 0
3*stars*3
Precies mijn 1e gedachte....

Mooi voor mazraoui.
1 0
Champy
Ik denk wel meer dan 2 keer.

In de voorbereiding in ieder geval geblesseerd in de eerste trainingsweek. Tussendoor heeft ie ook een aantal competitiewedstrijden gemist, en nu weer. Keept ook niet vaak bij Jong Ajax.
0 0
Marcw1972
Van Leer is ook vaak geblesseerd zeg, zeker voor een keeper. Bij Roda was dat toch niet zo, wel opvallend.
5 0
Jeroenb25
Volgens mij heeft Van Leer ooit een keer gezegd dat het niveau en hier veel hoger ligt en dat er veel meer van je wordt verwacht en dat hij daardoor toen geblesseerd raakte. Hij zei zelf ook bij Roda eigenlijk nooit geblesseerd te zijn geweest.
3 0
EuforischeRealist
Denk dat Siem start en Donny een stukje terugzakt naar het plekje van Lasse.

Valt me trouwens wel op dat Van Leer vaak geblesseerd is.
3 0
RuffRhythim
Alleen Schone vervangen, de rest zo laten.
Niet meer aan klooien nu, laat dit op elkaar ingespeeld raken.
2 0
Champy
Die Van Leer is wel blessuregevoelig. Dat is wel risky voor een potentiele eerste keeper na het vertrek van Onana.
3 0
Redrum
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat we geen Younes meer gaan zien in een Ajax-shirt. Die gaat pleite in de winterstop.
10 0
jollie18
Denk dat niemand hem mist. Lekker verkopen in de winterstop.
2 -2
Ajacied33
Hele aardige en sympathieke gast die Younes,maar voetballend ga ik hem zeker niet missen. Zou dus geen ramp zijn als hij zn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld heeft
3 -1
RaynoFischer
Helemaal prima, mis hem niet
1 0
0184AFCA
Ik mis wel de Younes die we vorig seizoen zagen. De Younes van dit seizoen mis ik totaal niet.
3 -1
RaynoFischer
Die we in Europa zagen, ook Younes van vorig seizoen in de Eredivisie was vooral om je aan te ergeren.
4 0
RuffRhythim
Dat gevoel heb ik ook ja
0 0
fc Barcelona_ke
Ik hoop dezelfde elf!!! Siem voor lasse
Geen dijks aubbbb en ook geen zeefuikje
1 0
RaynoFischer
Alles behalve 4-3-3 met Dijks of Zeefuik hoop ik ....
1 0
Ajaxfan16
Als ik alweer Dijks zie staan,krijg ik alweer het gevoel dat die basis gaat starten.
2 0
RaynoFischer
Dan is Keizer zijn beetje geloofwaardigheid die hij heeft gekregen al gelijk weer kwijt.
2 0
jollie18
Zou Siem morgen minuten krijgen
0 0
didierajax020
Jammer dat Schöne mist. Had graag dezelfde elf gezien, maar we hebben sterkte vervangers :) Mooi voor Mazraoui.
1 0