'Van de Beek vervangt Klaassen vrij aardig'

BartVeenstra, 20-11-2017 om 07:20, 9504 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-aanvoerder Joël Veltman is blij dat zijn teamgenoot Donny van de Beek zich afgelopen zaterdagavond tegen NAC Breda (0-8) op een geweldige manier wist te revancheren. De middenvelder, die tegen FC Utrecht plots op de bank zat, scoorde drie keer.

'Voor Donny was het vervelend dat hij tegen FC Utrecht niet speelde. Maar dat maakte zijn debuut in Oranje en de hattrick tegen NAC extra lekker', vertelt Veltman in gesprek met De Telegraaf. 'Kijk naar zijn lachende gezicht. Ik las een interview met Wesley Sneijder, die aangaf dat Donny mentaal sterk is. Dat heeft hij hier wel bewezen. Dat hij zich zo revancheert, wil je als trainer ook. Hij is goed op scherp gezet', knipoogt de Ajax-aanvoerder.

Veltman is sowieso erg tevreden over de ontwikkeling van Van de Beek. 'Donny is een speler die keihard werkt en goed tussen de linies kan spelen. Hij knapt veel vuil werk op. Mensen zien niet altijd dat hij bijvoorbeeld ook veel loopacties maakt om David Neres vrij te krijgen. Maar dat is wel belangrijk. Donny moest Davy Klaassen vervangen en volgens mij doet hij dat aardig', geeft de IJmuidenaar de jonge middenvelder complimenten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Waarom niet een middenveld van Frenkie - Donny - Hakim? Dit seizoen is toch al mislukt, dus moeten we nu bouwen voor volgend jaar.
1 0
Ajaxsupzuidned
Gewoon vd Beek op het middenveld en met Frenkie want beiden zijn veel beter dan Schone!
Schone is een goede voetballer met techniek en een goed schot maar komt simpelweg snelheid tekort waardoor hij vaak overlopen wordt!
Ziyech is een geweldige speler en absoluut 1 vd beste vd eredivisie maar ik denk dat het team er niet slechter van wordt als hij Ajax deze zomer gaat verlaten.
1 0
ajaxinho
Dat heeft Keizer goed gedaan.
Maar niemand die het erover heeft.... er wordt alleen maar naar de uitslag/stand gekeken.

Klasse van Donny!
Hij bewijst meteen dat hij de beste is op zijn positie.
3 -1
rodnet
Het was een volkomen idiote actie om van de Beek door Siem te vervangen tegen Utrecht. Van de Beek is in potentie beter dan Klaassen die op zijn beurt voetballend veel beter was dan Siem. Met Donny komt Ajax aan voetballen toe terwijl Siem de spits voornamelijk in de weg loopt.
4 -2
3*stars*3
Belachelijk idd maar zegt genoeg dat Siem na die basisplek, weer bank moest.
Met Donny op middenveld hadden we een reeks neergezet en wonnen we met ruime cijfers.
Nu weer en ben het met Sampaoli eens, Siem is een prima super sub.
1 -2
Sampaoli
Siem is een prima super sub als je iets wilt forceren, verder niets.
4 -3
AFCA1510
Ach, doen net alsof VdB, Messi moet vervangen. Donny wordt minstens 3 klassen beter.
2 -1
Schöne82
Speelt op vrij ondankbare positie. Als ie niet scoort valt ie niet op. Maar doet het goed en heeft flinke groeipotentie. Laten spelen, zoveel mogelijk minuten maken. Goed inzicht, goede mentaliteit, goede prof.
4 0
johnd
Is een schande dat hij vorige week op de bank gezet werd...
3 0