'Van de Beek vervangt Klaassen vrij aardig'

door Bart Veenstra 8

'Van de Beek vervangt Klaassen vrij aardig'

door Bart Veenstra 8

Laatst geüpdatet

Ajax-aanvoerder Joël Veltman is blij dat zijn teamgenoot Donny van de Beek zich afgelopen zaterdagavond tegen NAC Breda (0-8) op een geweldige manier wist te revancheren. De middenvelder, die tegen FC Utrecht plots op de bank zat, scoorde drie keer.

'Voor Donny was het vervelend dat hij tegen FC Utrecht niet speelde. Maar dat maakte zijn debuut in Oranje en de hattrick tegen NAC extra lekker', vertelt Veltman in gesprek met De Telegraaf. 'Kijk naar zijn lachende gezicht. Ik las een interview met Wesley Sneijder, die aangaf dat Donny mentaal sterk is. Dat heeft hij hier wel bewezen. Dat hij zich zo revancheert, wil je als trainer ook. Hij is goed op scherp gezet', knipoogt de Ajax-aanvoerder.

Veltman is sowieso erg tevreden over de ontwikkeling van Van de Beek. 'Donny is een speler die keihard werkt en goed tussen de linies kan spelen. Hij knapt veel vuil werk op. Mensen zien niet altijd dat hij bijvoorbeeld ook veel loopacties maakt om David Neres vrij te krijgen. Maar dat is wel belangrijk. Donny moest Davy Klaassen vervangen en volgens mij doet hij dat aardig', geeft de IJmuidenaar de jonge middenvelder complimenten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties