[Update] 'Mondeling akkoord Botman voorbarig'

BvdPloeg, 13-11-2017 om 14:00, 31877 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft met vijf spelers uit de jeugdopleiding een mondelinge overeenstemming bereikt voor het tekenen van een eerste contract. De tweeling Quinten en Jurriën Maduro (16), Jasper ter Heide (18), Liam van Gelderen (16) en Sven Botman (17) zullen binnenkort een eerste contract tekenen, zo meldt De Telegraaf.

Ook Ryan Gravenberch kan, zodra hij in mei zestien jaar oud wordt, een contract gaan tekenen bij Ajax. Alle spelers zullen een contract voor drie jaar gaan tekenen, waardoor zij tot de zomer van 2020 onder contract zullen staan.

Centrale verdediger Van Gelderen en middenvelder Gravenberch worden als de grootste talenten uit de Ajax-opleiding gezien en stonden al in de belangstelling van clubs uit het buitenland. Ajax zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Update - 14.00 uur
Prime Sportbusiness heeft tegenover Ajax Showtime verbaasd gereageerd op het nieuws uit De Telegraaf dat Sven Botman een mondeling akkoord zou hebben over een contract. Volgens het management zijn de gesprekken nog niet eens gestart.

Forza Sports Group stelt dat de gesprekken over contracten voor hun spelers Jurriën en Quinten Maduro en Jasper ter Heide nog gaande zijn. Geruchten over een contract voor de gebroeders Maduro en ook Liam van Gelderen deden al wel enkele weken de ronde op De Toekomst. Dat Ryan Gravenberch door Ajax snel wil worden vastgelegd is niet zo gek. De middenvelder, op papier nog uit de O16-lichting, debuteerde en scoorde reeds voor O19.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lane 8
We vangen weer bot man.
1 -1
Ajaxvooraltijd
http://www.primesportbusiness.nl/

En dan bovenaan je website zeggen 'We know football'... Geen enkele van deze heren heeft ooit in de top gespeeld, dus kennen is wel weer een heerlijke verkoopslogan maar totale onzin. Ze hadden beter bovenaan hun pagina kunnen zetten 'We know bussines' want dan hadden ze een punt gehad en waren ze eerlijk geweest. Dit zijn gewoon weer van die manipulatieve zakenlui die kinderen lopen te manipuleren zodat ze zelf een zak duiten binnen halen.

Iemand ooit gehoord van een topwedstrijd met in de hoofdrol Fardy Bachim, Wessel Weezenberg, Patrick Poldervaart of Nikkie Bruinenberg? I guess not!

Waar men Wessel Weezenberg wel van kan kennen is de transfer van Bruma naar Chelsea en dan weten we wel genoeg dacht ik zo.
0 0
ST
Is Keizer al ontslagen?
7 -7
ST
Wie?
2 -2
trodat4030
Hahahahahaha, typische Mike Verweij 'scoops' dit. Binnen enkele uren alweer ontkracht, ik lach me suf! Wát een sukkel is t ook..
15 -2
NouriVandeBeek
Botman heeft zich verdedigend ontwikkeld, maar voetballend moet het nog altijd beter. Wel een interessante speler om te volgen. De belangrijkste handtekeningen zijn van Gravenberch en Van Gelderen. Ik hou nog een slag om de arm. Redan heeft Ajax ook op het allerlaatste moment laten vallen.
9 0
Champy
We hadden ooit 4 miljoen betaalt voor VD Hoorn. Ik denk dat onze vriend Botman het verder gaat schoppen.
2 -1
Mikes
AS weten jullie trouwens de selectie van oranje o16? Zie op Twitter dat die bekend is maar kan de spelers van ajax nergens vinden. Gehele selectie staat ook nog niet op onsoranje.nl
2 0
Sunstridr
Volgens Onsoranje.nl is de Ajacieden is de O16's selectie zijn Brian Brobbey, Emre Aksit, Sontje Hansen, Ryan Gravenberch, Ki-jana Hoever, Neraysho Kasanwirjo, en Kenneth Taylor maar die hebben sinds 27 October niet gespeelt.
0 0
Mikes
Nederland o18 wint overigens met 1-4 van België o18 en Nederland o19 staat 2-0 voor tegen Servië o19.
Blijft mij altijd verbazen dat we in jeugd vaak op toernooien bij de beste 8 eindigen maar het grote oranje bakt er niks meer van.
2 0
theflyingdutchm
Dat komt omdat als ze hier bij een NL club even een mindere periode hebben gelijk naar het buitenland gaan i.p.v. te vechten voor een basisplaats. Daar belande ze na een paar oefenwedstrijden en een bekerwedstrijd ook op de bank. Vervolgens worden ze verhuurd aan verwegiestan. Waar ze of niet spelen of spelen in een 3de divisie. Eenmaal terug na de verhuurperiode verkoopt de club ze want ze zijn te licht bevonden. Bij de volgende club gaat het idem voor 9 van de 10 spelers om vervolgens na een jaar of 4 zakkenvullen weer bij NEC of PEC etc. te spelen. Al die tijd stil gestaan in hun ontwikkeling.
1 -2
Champy
Je hebt het over spelers die misschien de potentie hebben uit te groeien tot waterdragers bij Oranje. Zeg maar de Zenden, Bosvelt en Engelaar van zoveel jaar geleden. Voor topprestaties ben je voornamelijk afhankelijk van absolute toptalenten, en dan het liefst spelers in de as. Die heb je nauwelijks voor handen.

Kijk, dat we niet kunnen presteren op een eindtoernooi vind ik niet zo verwonderlijk met dit spelersmateriaal, maar je had gewoon op het WK moeten spelen, ook met dit spelersmateriaal.
2 0
wladimir
Wijnaldum is geen absoluut toptalent. Dankzij een zorgvuldige opbouw van zijn carrière heeft hij het toch best ver geschopt. Prima waterdrager bij Oranje idd. Denswil, Riedewald, Bazoer en El Ghazi hadden zich misschien ook zo kunnen ontwikkelen.
1 0
Champy
Inderdaad, en zo hoort dat met spelers van dat niveau.

Een extra probleem van nu is dat de volgende generatie geleid wordt door de Wijnaldums van deze lichting ipv spelers die veel hebben meegemaakt en gewonnen.

Onervaren leiders, weinig tot geen toptalent, en spelers met weinig speeltijd bij de betere clubs van Europa...

Het is wachten en nog eens wachten. Bij Ajax zie ik op dit moment geen supertalenten in de aanval, wel enkele leuke middenvelders die hopelijk geduld hebben.
0 0
AjaxPassion
Het is echt niet enkel wachten. Het is ook gewoon een consistente en goede manier van opleiden. In NL is het echt een puinhoop. Er wordt maar wat gedaan, en dan ook nog overal anders. De Belgen en Duitsers hebben zoals bekend onze keuken grondig onderzocht en nuttige zaken in hun eigen filosofie gegoten. NL (lees voornamelijk Ajax, want Ajax is altijd leading geweest voor NL) heeft er een puinhoop van gemaakt.

Op een gouden lichting als België nu heeft is het idd wachten, maar dat is echt niet puur toeval. Ook gewoon de keuze voor goede en technische voetballers i.p.v. atleten (zoals in NL) en dat begint voornamelijk al bij de Dtjes.
1 0
Champy
Ik denk dat je als jeugdvolger wel ongeveer kunt zien wat er de komende 5 jaar gaat komen. Het niveau is nog steeds gemiddeld en je kan enkel hopen op het beste.
Het is dus degelijk gewoon wachten.

We hebben het wel eens over de slechte generatie na 1978. Ik vrees dat het gat nu wel eens langer dan 10 jaar kan duren, als je 2014 pakt als het laatste hoogtepunt (tis eerder een stuiptrekking) van de generatie Sneijder - Robben.

Edit: achteraf had Cruijff gewoon zwaar gelijk met dat de jeugdtrainers een cursus moesten volgen op de Cruijff school, want bij de KNVB leer je het verkeerde aan.
Cruijff had beter de hele KNVB aangepakt. Zolang hier niks gebeurt, zie ik Nederland niet meer terugkeren op het hoogste niveau, tenzij je straks een Oranje kan creëren met louter Ajax spelers, moest Ajax echt toonaangevend worden en blijven.
1 0
AjaxPassion
Ja 100% met je eens.

Ben benieuwd wat er dit seizoen bij de KNVB gaat gebeuren. Als ze het hier nog steeds niet goed gaan zetten zitten we zo op 15 jaar en dan gaat het ook nog wel 20 jaar worden, voordat NL weer des NL's voor de dag komt op een eindtoernooi. Vanaf 2010 of eigenlijk al vanaf 2008 gezien.

Maar het grootste probleem van het NL voetbal is trouwens niet de KNVB, maar nog altijd Ajax (lees: een compleet incapabel TH die nu al zo'n 5 jaar aan de touwtjes trekt bij Ajax).
0 0
Champy
Zolang Ajax blijft slapen, heb je een groot probleem als Nederland zijnde. Dat is inderdaad duidelijk.

Maar Ajax kan niet alles regelen. Opleiden begint vanaf de jongste jeugd bij de amateurclubs zodat de regionale profclubs ervan kunnen profiteren.
1 0
Champy
In de laatste jaren zie je nog wel wat prestaties bij de 017, maar in de jaren erna maken spelers uit de grote voetballanden grotere stappen dan die van ons.

Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje staan mijlen voor op ons. Italië, Portugal en Belgie leiden ook gewoon beter op. Overigens lopen er in tal van overige landen al jarenlang betere spelers rond dan in Nederland.

Tel er ook nog eens bij op dat onze betere spelers snel verzadigd zijn, en vaak ook al voor hun carriere begonnen is.
0 0
AjaxPassion
Komt ook doordat ED clubs hun spelers nauwelijks vrijgeven voor grote toernooien.
0 0
Mikes
Toch doen we het op elk EK vaak behoorlijk goed. Afgelopen zomer werd Nederland o19 met een b elftal 4de op het EK.
1 0
Champy
Kijk eens verder.. daarvoor was deelname zowat onze beste prestatie.
0 0
Mikes
Nah is niet waar. Bij onder 19 zijn we de afgelopen 5 jaar iedere keer aanwezig geweest. Dit betekent dus dat je bij de beste 8 van Europa hoort want er doen ieder jaar maar 8 landen mee. Daarnaast hebben we op elk EK ook minimaal 1 van de 3 wedstrijden in de poulefase gewonnen.
0 0
Champy
Ja, deelname was onze beste prestatie, terwijl we beter presteerden bij de 017.
0 0
Onpartijdig
Maar weet je ook hoe het komt dat in de jaren na O17 andere voetballlanden grotere stappen maken? Wel een apart fenomeen inderdaad.
0 0
AjaxPassion
Dat is in NL voornamelijk gekomen doordat de ED clubs hun spelers niet meer vrijgaven voor O19 wedstrijden. Deze jongens zitten tegen de selectie van het 1e aan en willen (of moeten) hun kans krijgen bij hun club.
0 0
Champy
Daar kan je allerlei theorieen op loslaten.

Vaak is het gewoon de waan dat bij ons presteren = goed opleiden is, terwijl op dat moment al geen stappen zijn gezet tov het voetbal bij de o15 en o16.

Bij de toplanden heb je vaak ook een supertalent die het verschil maakt zoals Pogba bij Frankrijk, of een speelwijze die bij hun spelers passen: Spanje en Duitsland.

Wij hebben de toptalenten niet. Op het gebied van zowel het fysieke, tactische, als het technische troeven ze ons ook nog eens af in die leeftijdscategorie.
1 0
Mikes
Nee is onzin afgelopen ek werden we met een b elftal 4de op het EK o19. Dus is niet waar. Waar we overigens met 4-1 wonnen van Duitsland o19, dus zo ver lopen we niet op.ze achter bij de o19.

Wat mij hierbij wel vaak opvalt is dat we echt goede verdedigers kunnen opleiden, maar er zitten nauwelijks creatieve spelers bij of aanvallend hele talentvolle spelers.
0 -1
Champy
Dat was btw een matige lichting vd Duitsers, en die deden mee op een eindtoernooi. Hun toplichtingen zijn favorieten.

Onze toplichtingen zijn gewoon figuranten geweest.

Daar ligt nu het verschil.
2 0
Champy
Dat is onmiddellijk de enige noemenswaardige prestatie in de laatste 10 jaar van een 019 elftal.
1 0
Mikes
Afgelopen 5 EK voor onder 19 alle keren aanwezig geweest. Dit EK wordt iedere keer georganiseerd voor 8 landen, waar zich dus maar 7 landen in Europa voor kunnen kwalificeren. Kwalificeren voor een landje als Nederland is al heel knap, daarnaast hebben ze de afgelopen 5x ook iedere keer minimaal 1 wedstrijd gewonnen in de poule.
0 0
Champy
Zoals ik al zei: deelname is al de noemenswaardige prestatie.

Je moet maar eens wedstrijden vergelijken van de 016 en 019 van eenzelfde lichting.

Als vb geef ik je de lichting van Nouri.

Voor EK o17 kwalificatie speelden we tegen Frankrijk. Dat was een min of meer gelijkopgaande wedstrijd met meer kansen voor Frankrijk. We wonnen geloof ik met 3-1 of 3-2.

2 jaar later werden we volledig maar dan ook echt volledig van het veld gespeeld. Zo goed waren die Fransozen geworden.

Zo kan ik nog voorbeelden opnoemen met dezelfde lichting tegen Engeland.
0 0
AjaxPassion
Dat is te simpel. De Fransen en Engelsen hebben een veel grotere vijver om uit te vissen, daar wordt veel minder snel een speler doorgeschoven (enkel wereldtalenten). Volgens mij doelde jij op een wedstrijd van O20 of O21 tegen Engeland van afgelopen seizoen. In NL is er heel wat gebeurd met de O17 lichting van Nouri en eigenlijk ook met die van Bazoer. Allereerst Nouri zelf, Ould Chickh verkeerde keuze gemaakt, vd Beek al doorgeschoven, de Ligt al doorgeschoven, TFM al doorgeschoven, die Feyenoord aanvaller haakte in de O17 al af, die blonde Feyenoord middenvelder Schuurman was destijds al pure voorkeur vd coach, daar kun je nu Frenkie voor in de plaats zetten. En zo zijn er gewoon logische redenen waarom de prestaties later uitblijven, dat O17 team heeft nooit meer compleet bij elkaar gestaan.

Het beleid in NL is totaal weg, talenten worden veel te snel gebracht en gehyped, en dit kun ne vrijwel allemaal terugleiden tot het prutsbeleid in de top, wat via het 1e elftal doorsijpelt naar beneden.
0 0
Champy
Vroeger zag ik wel eens jeugdwedstrijden die Nederland verloor op basis van individuele kwaliteiten, of naiviteit, enz.

Maar de laatste jaren zie je steeds vaker wedstrijden die Nederland gewoon verliest op basis van een zeer groot niveauverschil. Wedstrijden waarbij het leek alsof we totaal niet kunnen voetballen.

Dat heeft volgens mij weinig te maken met het niet selecteren van die paar toptalenten in de desbetreffende leeftijdscategorieen.

Zo kan ik mij gewoon een wedstrijd bij de 021 herinneren tegen Frankrijk, met Kishna, El Ghazi, volgens mij ook nog Bazoer en Riedewald tegen Martial en co. Dat was gewoon een schandalig verschil.
0 0
AjaxPassion
Ben het met je eens hoor, maar er wordt wel degelijk (veel te) snel (door)geschoven met NL talenten, in het buitenland is die noodzaak er gewoon niet. Verder worden talenten verkeerd opgeleid en begeleid, teams zijn ook helemaal niet complementair aan elkaar en dat komt doordat iedereen maar wat doet in NL. Er zit geen logische fylosofie achter...

Doel je op dat O20 toernooi in Frankrijk, waar El Ghazi idd wel aan mee deed, maar die anderen niet? Riedewald en Bazoer hebben O21 min of meer overgeslagen, doordat ze veel te snel (moesten) worden geselecteerd voor het grote oranje. En nu ze verkeerde keuzes hebben gemaakt voor hun carrière, vallen ze ook nog eens buiten de O21 selecties.

Die lichting (Tete, Bazoer, Riedewald, El Ghazi) hebben ook gewoon enorm pech gehad dat ze de trainerswissel FdB, Bosz hebben meegemaakt, want die hadden beide een compleet andere fylosofie. Hierdoor is hun toekomstbeeld en perspectief enorm gaan veranderen.
0 0
Champy
Volgens mij was het een oefenwedstrijd of zelfs kwalificatie voor de o23. Ik weet het niet meer. Ze speelden in ieder geval in Frankrijk.

Martial speelde ons toen gewoon aan gort.
0 0
AjaxPassion
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/86861/live-21-00u-jong-frankrijk-jong-oranje-0-0-.html

Deze wedstrijd was dat idd.

Maar dat was dan ook wel een toplichting van Frankrijk tegen (1 van de) slechtste van de afgelopen 20 jaar in NL.

Was idd schrijnend, dat kan altijd een keer. Maar helaas is het perspectief in NL idd weg.
0 0
Champy
Ja dat was die pot.

Ja, een toplichting voor Frankrijk.

Maar enkele jaren ervoor was dit wel een toplichting voor Nederland geweest. 2x Europees kampioen bij de 017.
0 0
Mikes
Maar sorry, maar laten we ons alsjeblieft niet gaan vergelijken met Frankrijk. Die hebben van alle landen misschien wel met afstand het meeste talent rondlopen. Bij hun 1ste elftal dat jr spelers als Bakayoko gewoon niet selecteert, omdat hij niet goed genoeg is. Daar kunnen en moeten wij ons niet aan gaan vergelijken.
0 0
Champy
Datzelfde fenomeen heb je straks ook in Belgie.

Voetbal wordt nu serieuzer genomen in de omringende landen, ook in de maatschappij zelf.

In vele toplanden werken ze met voetbalinternaten, waar ze het dubbele aan trainingsuren voorzien.

Zelfs in Belgie bestaan er sinds kort opleidingen waar ze wekelijks 10u voetballes geven.
0 0
Champy
Tja Jasper Ter Heide.. ooit kregen spelers als Ricardo Kip en Joeri De Kamps ook een contract. Die waren ook lekker fel en nuttig.

Dat Jasper een contract krijgt stoort me niet. Gewoon goede speler voor op de training van het tweede. Het gaat erom dat je ernaast wel de creatieve en betere spelers behoudt.
5 0
Bil
En Youri Regeer dan??
0 -1
RaynoFischer
Die jongen is 14 :p
0 0
Bil
Wel een heel groot talent
1 -2
Champy
Alleen in de letterlijke zin van het woord. Hij is geen slechte speler, maar zeker geen 'groot' talent.
3 0
RaynoFischer
Klopt, maar mag pas over 2 jaar tekenen
0 0
Onpartijdig
Grote talenten, vooral Van Gelderen en met name Gravenberch is echt geweldig nieuws. Ik had het bij Botman ergens wel verwacht dat ze hem een contract aan zouden bieden, al vind ik hem nu nog niet het talent hebben om ajax1 te halen, en ik denk niet dat daar verandering in gaat komen.

Bij Ter Heide snap ik echt helemaal niets van. Ik lees hieronder dat hij belangrijk is met het drukzetten (klopt), maar deze jongen kan alleen zijn werk doen als hij naast een Jensen staat, en achter hem een Pasquali staat... Laten we eens een keer ophouden met jongens een contract te geven die "nuttig" zijn. Als je bij O19 niet meer bent dan nuttig, dan ben je niet goed genoeg. Daarbij komt er achter hem lichtingen aan met veel talentvollere middenvelders. "Boven" hem staan mensen als Bijleveld, Mazraoui, Lang, De Wit en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Al die mensen hebben gewoon meer talent. Zeer vreemde keuze wat mij betreft.

Edit: Als er echt een mondeling akkoord is met Gravenberch waar hij niet meer onderuit kan, gelijk naar O19 sturen en op het veld zetten ipv Ter Heide.. toch?
3 0
RaynoFischer
En dan is Dani de Wit ook niet eens geschikt voor Ajax 1, hij scoort makkelijk maar voetballend is het minder dan Siem de Jong.
Als Ekkelenkamp een contract kreeg had ik het nog begrepen
0 0
Onpartijdig
Eens, ik vind Dani qua techniek ook niet heel veel beter dan een Ter Heide, maar hij heeft nog wel een paar kwaliteiten die hem kunnen helpen in zijn carriere.

Ik vind echt dat we te snel spelers een contract geven, vooral als je kijkt hoeveel middenvelders we nog bij jong hebben lopen en hoeveel talentvolle middenvelders er achter de O19 staan.

Jongens die hard werken krijgen hier altijd de steun, straks gaan we Kaars nog een contract geven omdat hij altijd zonder te mopperen op de bank bleef zitten. Komop, we moeten toch naar bepaalde tactische en technische kwaliteiten kijken?
2 0
AIR-S
Maar Jong Ajax moet ook gevuld worden met spelers....

Ik denk dat types zoals Botman hiervoor een contract krijgen. Beter een Botman in JA dan dat hij gratis wegloopt en je kunt geen 11 spelers opstellen.
0 -1
Onpartijdig
Daarom snap ik het ook wel bij Botman, maar niet bij Ter Heide... Vaak staat Mazraoui op de buitenpositie omdat het al te druk is op het middenveld. Pasquali gaat binnenkort naar Jong Ajax en achter Ter Heide heb je gewoon ontzettend talentvolle jongens. Ook zonder Ter Heide moet je Jong op kunnen vullen.

Zou me trouwens niets verbazen als Gravenberch binnen anderhalf jaar in Jong staat.. maar goed, dat zien we dan wel.
0 0
Champy
Zie Ter Heide maar als het equivalent van trainingsmateriaal. Soms moet je daar niet zo moeilijk over nadenken.
1 0
AIR-S
Op Botman, na prima dat ze een contract aangeboden krijgen.

Sven is wellicht een bruibare speler voor Utrecht oid. Geen Ajax 1 materiaal. Maargoed, Jong Ajax heeft ook spelers nodig en wellicht is er nog wat te verdienen aan hem.
1 0
Champy
Hopelijk groeit Van Gelderen nog een beetje door, anders zit je weer met zo'n Van Rhijngeval.
1 0
iammike
Goede zaak dit!
0 0
Fredschuit1
Heeft Ekkelenkamp al een contract?
0 -1
trodat4030
Nee, heeft ie niet.
1 0
Eduard
Ja! Ik zie hem ook elke keer als hij op de toekomst speelt. Ben erg onder de indruk!!
0 -1
Fredschuit1
Mooi, doet het de laatste tijd erg goed.
0 0
Eduard
Sorry Fred mijn reactie is verwarrend. Ik ben het met je eens dat ie een contract verdient Ik vind m erg goed Maar ik weet niet of ie een contract aangeboden heeft gekregen
1 0
superman0313
Ter heide ook echt he he
3 -3
Mikes
Blijkbaar kijk jij geen o19, maar deze jongen heeft zich stormachtig ontwikkeld en is enorm belangrijk in het drukzetten bij Heitinga.
1 -1
trodat4030
Mwuah, stormachtig ontwikkeld vind ik wat te ver gaan. Hij is in goede vorm en doet de dingen die hij moet doen (bal afpakken en inleveren) momenteel idd goed. En het druk zetten idd. Maar er schort ook nog wel het 1 en ander aan imo. In de combinatie, qua handelingssnelheid en creativiteit valt er nog heel veel progressie te boeken en ik vraag me af of dat er in zit. Heb een beetje het idee dat het een Dankerlui/Clement/Warmerdam verhaal is. Prima voor 2-3 jaar Jong zodat je altijd een lege plek in kunt vullen als dat ontstaat.
1 0
afcaman
Ah eindelijk zie ik een mede fan van Ter Heide! Valt me altijd positief op terwijl er hier op AS vrijwel niemand die jongen hoog heeft zitten.
1 -1
Mikes
Hahaha nah mede fan. Ik was nooit fan van hem, maar als je iemand zich ziet ontwikkelen en een belangrijke kracht ziet worden moet je je ongelijk gewoon eerlijk aangeven. Persoonlijk had ik niet verwacht dat hij een rol van betekenis zou gaan spelen, maar hij is een hele belangrijke kracht.
0 0
willieovertoom
Hij is zich aardig aan het ontwikkelen maar laten we hem, aub, niet groter maken dan dat hij is.
2 0
Redrum
Dit is één van de spaarzame goeie berichten over Ajax de afgelopen weken.
1 0
frisooooooo
Ik vind persoonlijk botman ook een klasse verdediger :)
0 -1
wolterx
Goed nieuws, Van Gelderen en Gravenberch hebben genoeg buitenlandse interesse en eerste tekenen zijn positief, vroeg erbij van Ajaxkant. Top.
2 0
Mikes
Jaa héérlijk nieuws, vooral van Gravenberch. Vind het een keer heel goed van dr directie, deze jongen een half jaar van te voren al binden.
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Laten we nog niet te vroeg juichen, kijk naar Redan...
1 0
Mikes
In Nederland is een mondeling akkoord een bindend akkoord. Dit mondelinge akkoord zou dan wel op papier moeten staan en aangezien telegraaf meldt dat er een mondeling akkoord is zal dit wel het geval zijn.
0 0
trodat4030
Maar Gravenberch is nog geen 16 en er wordt nergens vermeld dat er een mondeling akkoord is met Gravenberch. Dat is er alleen met de overige 5. Logisch ook, want met een 15 jarige mag je officieel nog geen overeenkomst hebben, mondeling dan wel schriftelijk..
0 -1
Kupke
Jij kunt niet lezen. Maar dat weten we al wel langer.
0 -1
Mikes
Jawel hoor in de telegraaf staat dat ze een mondeling akkoord met Gravenberch hebben. Wat jij zegt klopt niks van, je mag contractueel niks doen voor iemand zijn 16de, maar je mag op 15de gewoon mondelinge afspraken maken en deze mondelinge afspraken op papier zetten.
1 0
trodat4030
Vind dat toch zeer apart. Wat is dan nog het verschil tussen een mondelinge afspraak op papier en een contract? Waarom mag het ene wel en het andere niet voor de 16e verjaardag? In feite bind je nu iemand voor z'n 16e. Dan kan (moet!) Ajax morgen ook met bijv Zamani en Unuvar gaan zitten.
1 0
Mikes
Jaa dan moet je rechten gaan.studeren om dat allemaal te gaan begrijpen. Heb 1 a 2 jaar terug daar wat rechtsartikrlen over gelezen hoe dat zit en daarin stond dat mondeling akkoord bindend is als dit maar op papier staat dat er een mondelinge overeenkomst is. Oftewel je moet dus kunnen bewijzen dat jr mondeling akkoord bent met elkaar. Als je dan alle voorwaarden erbij wil hebben dan zou je even het cao voor contractspelers moeten opvragen en de regelgeving van de UEFA.
0 0
AjaxPassion
Dat mondeling bindend is, geld enkel als de betreffende speler 16 jaar of ouder is, anders is het nog niet rechtsgeldig. Misschien als Ouders/verzorgers hier toestemming voor geven, maar anders sowieso niet.
0 0