[Update II] Einde seizoen voor Cerny

BVeenstra, 26-10-2017 om 16:50, 36803 views, Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vaclav Cerny is woensdag in de wedstrijd tegen ASV De Dijk ogenschijnlijk zwaar geblesseerd geraakt aan de rechterknie. De Tsjech zakte bij een onschuldig duel bij het neerkomen door de knie heen en ging kermend van de pijn naar de grond.

Cerny, die vlak na rust nog voor de 0-4 had gezorgd in Volendam, moest per brancard van het veld worden gedragen. De aanvaller had daarbij veel pijn, huilde en kreeg veel bemoedigende tikjes en woorden van zijn ploeggenoten. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

Update - 21.25 uur
In een eerste reactie laat Marcel Keizer weten dat het er niet goed uitziet voor Cerny. 'Je hoopt natuurlijk het beste, maar het ziet er slecht uit. De komende dagen zal duidelijk worden wat hij precies mankeert. Ik heb nu een heel slecht gevoel over de blessure van Vaclav. Ik zag het gebeuren en ik dacht dat het een pittige was. Nu in de kleedkamer zat hij met een brace, dus het is de komende dagen even afwachten.'

Ajax stelt in een korte update op Twitter dat Cerny 'ogenschijnlijk zwaar knieletsel' heeft opgelopen. De komende dagen moet onderzoek uitwijzen wat hem precies mankeert. Tegenover Ajax Life zegt Keizer: 'Ik hoop dat het alleen zijn binnenband is, dan zijn we hem zes weken kwijt. Maar het zag er slecht uit. Grote kans dat ik hoop tegen beter weten in. Het was pure pech. Vaclav gleed half weg en toen kwam zijn gewicht erop. Gleed hij maar weg. Of het kunstgras nog van invloed is geweest? Misschien was het ook op gras gebeurd, daar durf ik echt niets over te zeggen. Dit is voor hem een drama, voor ons allemaal ook, maar voor hemzelf het meeste. De groep was echt begaan met die jongen en informeerde in de kleedkamer eerst hoe het met hem was. Laten we hopen dat het meevalt, maar dit kan zomaar einde seizoen zijn.'

Update - 16.52 uur (26 oktober 2017)
Ajax-aanvaller Vaclav Cerny heeft woensdagavond in het bekerduel met ASV De Dijk zijn voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd. Als gevolg daarvan is het seizoen van de jonge Tsjech nu al ten einde, zo schrijft men op Ajax.nl.

Cerny, die onlangs zijn twintigste verjaardag vierde, had in het bekerduel met ASV De Dijk een basisplaats en tekende vlak na rust voor de 0-4. Niet veel later ging hij door zijn knie en werd hij per brancard van het veld gedragen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JBxxx
Dennis Johnsson bij de selectie halen ipv Cerny en Noa Lang kan op de flank bij Jong Ajax! Sterkte Cerny!!
0 0
Hans Kraay Jr.
Pfff zuur. Sterkte!
0 0
Voetbal1900
Heel zuur voor die jongen. Om sterker terug te komen, moet hij zeker het krachthonk in gaan om sterker terug te kunnen komen, anders is hij te licht voor de top.
1 -2
AjaxPassion
Hoe kun je serieus in die shit geloven? Zijn Ziyech, Lozano, Neres, Messi, Iniesta enz. enz. enz. enz. enz. enz. Ook te licht voor de top?
0 -1
Maxwell5
Ziyech, Lozano en Neres spelen niet in de top, vriend. Daarnaast, Messi en Iniesta zijn sterker dan jij denkt.
1 0
Loek14
Sterkte
1 -1
NouridolbergNeres34
Zwaar klote dit voor hem ,je zag gelijk dat het ernstig was, Heel veel sterkte vaclav hoop op een goeie revalidatie.
2 -1
Lazell
Eigenlijk moet er echt onderzoek naar gedaan worden. Is toch niet zo moeilijk. Pak 100 wedstrijden op natuurgras en kunstgras van een paar teams en vergelijk het aantal blessures, de ernst en totstandkoming van de blessures. Ben je voor altijd van deze discussie af.

Leuk klusje voor een stagiair, AS?
2 0
AjaxPassion
Is ook al 1000x gedaan. Statistisch geen verschil. Google maar.
0 0
gras
Sterke gappie! Hou je vast aan je doelstellingen en gebruik deze periode om mentaal sterker te worden ongeacht tegenslag. Ik reken op je comeback.
2 -2
3*stars*3
Kon je al zien aankomen, na zijn reactie.
Heel erg vervelend omdat hij vorig seizoen last had van zijn rug.
Het zit hem ff tegen maar hopelijk komt hij sterk terug.
1 -1
prsyt
Cerny probeerde een tik te ontwijken van een speler van De Dijk, op normaal gras had zou het echt geen probleem zijn geweest, maar kunstgras is in feite een harde ondergrond.
2 0
hakkietjakkie
Dit heeft niks met kunstgras te maken. Hij stond niet vast in de grond namelijk. Hij simpelweg een ongelukkige landing.

Maakt het niet minder vervelend natuurlijk! Sterkte Vaclav!
0 -6
Ajacied33
Kut kunstgras. Veel sterkte Vaclav
8 0
erikje
De verwachte vrees is uitgekomen voor deze jongen. Een schoolvoorbeeld van zwaar knieletsel blessures. Voet staat in exorotatie vast in de grond, waardoor alle krachten op de knie uitkomen en in een valgusstand is VKB gezien. Laat dit leiden tot een verbod op kunstgras. Op natuurgras was zijn voet weggegleden en had je dit waarschijnlijk voorkomen.
4 0
Mikee
Sportmasseur of fysio? Vergeet de mediale meniscus niet, gaat naast/met VKB ook vaak stuk bij radiale kracht. En zeker eens over kunstgras, heb al veel teveel akelige blessures voorbij zien komen op deze troep..
1 0
Freddy Al
Ik wens hem alle sterkte toe.
1 0
ajax4ever01
Dit is al de zoveelste blessure die spelers van diverse clubs al kregen door dat klote kunstgras
4 0
babeldeman
Ik snap dat er wordt gezegd dat het door het kunstgras komt,
Alleen voor mijn gevoel is dit gewoon pure pech en kan dit ook op gewoon gras gebeuren...

Maarja buiten dat is het gewoon erg triest en echt enorm balen voor Vaclav,
Ik wens hem alle kracht toe in de zware tijd die gaat komen.
1 0
AFCAMM
Je weet het nooit zeker, denk ik, maar het ziet er wel uit alsof het door het gras komt. Zijn voet blijft vast staan, lijkt het. Dat kan ook op een echt veld, maar de kans is kleiner.
Heb zelf op kunstgras mijn enkel verneukt, doordat mijn voet bleef staan terwijl de rest van mijn lichaam wegdraaide.
2 0
babeldeman
Ik snap je redenering. Ik ben zelf geen fan van kunstgras hoor maar of het daar echt door komt vind ik lastig... Het is gewoon klote dat het is gebeurd.
1 0
Labrador
Kijk de herhaling eens goed. Op een normaal veld was zijn been doorgegleden. Nu blijft hij hangen
2 -2
blessure
Te triest voor woorden, dat er nog steeds in Nederland op kunstgras gespeeld mag worden.
Hoeveel blessure”s moeten er nog gebeuren, voordat de KNVB ingrijpt?
Op Europees niveau, wordt nergens op kunstgras gespeeld.
2 0
Leviathan
Knvb grijpt niet in zijn stelletje pussy's de topclubs van Nederland moeten maar eens een statement maken. Ik weet zeker dat Psv en Feyenoord het ook belachelijk vinden gewoon gezamelijk zeggen Echt gras of we spelen niet. Zonder die 3 clubs is Nederland echt niets
0 0
babeldeman
Vind ik lastig om dat te beoordelen maar je kan gelijk hebben hoor ;)
0 0
GvanderK
Triest voor zo'n groot talent. Zijn carrière zit hem totaal niet mee....
1 0
stefanwillem
Kunstgras. Het houdt niet op niet vanzelf KNVB. Sterkte Vaclav.
10 0
Onpartijdig
aai... waar we al bang voor waren, kruisband afgescheurd... heel veel sterke jongen!
2 0
Prethoofd123
Dit gun je die jongen echt niet! Is lange tijd niet in beeld geweest bij eerste, komt nu eindelijk weer beetje in beeld en dan dit.. vreselijk! Hopelijk komt hij sterker terug!
1 0
Suarez16_
Zonde voor Cerny.
1 0
IDJosh
Hopelijk kom je er sterker uit en pak je je kans volgend seizoen, Vaclav. Beterschap!
1 0
Labrador
Kunstgras...
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik gun hem ook het beste maar ik zie een gefrustreerde, verongelijkte en vooral een met zichzelf op voetbalgebied worstelende Cerny. Dat staat in schril contrast met de tijd dat hij nog samen met Donny en Appie speelde in de jeugd. Die blessure was echt onnodig maar hij forceerde ook heel erg zijn spel om op te vallen en in plaats van dat dat goed ging pakte alles bijna verkeerd uit op het veld. Ik vind het sneu voor die jongen, maar mentaal zit er meer mis dan lichamelijk. Echt jammer maar ik denk dat dit einde carrière voor hem is in ieder geval bij Ajax. Zo is de voetballerij nu eenmaal geworden. Ik denk ook dat hij zich dat besefte dat dit misschien wel 1 van zijn laatste kansen was om hier te slagen, vandaar die houding en frustratie. Ik denk niet dat je hier het kunstgras de schuld van kan geven deze keer maar alsnog vind ik dat het verboden moet worden als profclubs er op moeten spelen, de belangen voor spelers die voetbal als beroep uitoefenen zijn gewoon te groot om verpest te worden door gierigheid en luiheid.
8 0
GvanderK
Het zit die jongen ook gewoon niet mee he...... Zo'n groot talent, vernietigd door blessures. Hopelijk valt zijn blessure mee...
2 0
AlexIbarra
Ik heb Ajax dit seizoen een keer of 15 zien voetballen, waarvan 4 keer op kunstgras.
2 keer viel iemand met zwaar knieletsel uit, beide keren op kunstgras.

Just saying...
6 -1
AjaxPassion
Onzin. Er zijn genoeg onderzoeken geweest die het tegendeel bewijzen. Er is statistisch geen verschil in zware blessures tussen echt en kunstgras.
0 -1
Turbo
En dan nog met regelmaat bewust niet sproeien "want dan heeft Ajax het moeilijker en krijgen we een zaadwedstrijd met meer kans op een resultaat"..

spelers raken zwaar geblesseerd, wedstrijden zijn niet om aan te zien, competitievervalsing.. niemand die er wat aan doet.
2 0
Mokum_32
Ze zijn er nu mee bezig onder andere met het initiatief van de aanvoerders voor een eredivisie zonder kunstgras. Je hoort er op dit moment alleen weinig meer over
0 0
Sasz25
En wat dacht je van al die kunstgrasvelden bij amateurclubs.. die velden zijn vaak van zo'n slechte kwaliteit. Komt soms velden tegen die zo slecht en oud zijn dat het gras niet eens meer zichtbaar is maar gewoon platgedrukt ligt. Mijn inziens mag hier ook meer aandacht voor zijn.
1 0
Dexy
Naast het feit dat Vaclav misschien pas weer tegen het einde van het seizoen aan voetballen kan gaan denken, vrees ik ook dat dit misschien wel eens zijn laatste wedstrijd voor Ajax zou kunnen zijn geweest...

Ik droomde ervan om het gouden trio "Appie-Donny-Vaclav" ooit met zijn drieën in Ajax 1 te zien schitteren. Het trio dat in de A1 elke defensie helemaal aan gort speelde, het trio dat Cruijffiaans voetbal op de mat legde, het trio waarbij de "oeh's" en "ah's" vanaf de tribunes van de Toekomst vlogen.

Inmiddels kunnen we wel stellen dat dat er helaas niet van gaat komen. Diep triest eigenlijk, kan wel janken. Niet eens zo zeer vanwege hun talent (dat nu niet benut wordt), maar vooral omdat ze buiten het veld echt een drie-eenheid waren. Altijd lachen richting elkaar, altijd vrolijk en respectvol richting de media.

Laten we hopen dat de blessure meevalt voor Vaclav. #StayStrongVaclav
10 0
hakkietjakkie
Heb een partij zitten schelden in de auto toen ik dit hoorde. Vind dit echt vreselijk voor die jongen, heeft al zoveel gezeik met blessures gehad. Langdurige blessures zijn überhaupt al vervelend maar voor een topsporter is dit extra rot. Is namelijk echt heel erg moeilijk om na een jaar of iets in die richting terug te komen op je oude niveau. Zijn echt heel weinig sporters/voetballers die dit gelukt is. Robben is het bijvoorbeeld wel vaak gelukt, maar bijvoorbeeld een Ron Vlaar is nooit meer op zijn oude niveau gekomen. Strootman idem, Kishna idem. Hoewel die laatste 2 nog wel wat jaren te gaan hebben uiteraard.

Beterschap Vaclav, ik hoop dat je nog je oude niveau terug kan vinden na je revalidatie, want talent bezit deze jongen heel erg veel!
7 0
Ferd
Van Nistelrooy, Heitinga, er zijn wel meer spelers die goed terug zijn gekomen. Zelfs Vlaar haalde oranje nog en speelde een WK finale.
2 0
Prethoofd123
Vlaar heeft nooit een WK finale gespeeld.
1 -3
AFCA-B93
Heel vervelend voor die jongen natuurlijk, laten we hopen dat hij er sterker uit komt
1 0
ajaxfan4life82
Vond het wel mooi dat de arts de hand voor de camera deed, toen cerny op de brancard naar binnen werd gedragen.. Cerny, beterschap jongen..
12 0
grannig mokum1
Dit zal niet zo snel gebeuren bij een echte gras,
3 -1
ram
Er zijn weinig zaken waar ik écht boos van kan worden. Blessures door kunstgras is één van die zaken.

Ik vind het werkelijk ongelooflijk dat wij in Nederland, één van de rijkste landen ter wereld, toestaan dat mensen een vergroot risico lopen op zwaar letsel dat zelfs carrières kan slopen.

On-ge-loof-lijk! KNVB: schaam je kapot!

PS. Ik neem bovenstaande niet terug want dat is sowieso mijn mening.
Maar ik weet niet zeker of er in dit geval sprake is van een blessure door kunstgras. Het zou zeker kunnen hoor. Maar ik heb de beelden nu zo'n 20x bekeken en twijfel toch.

Normaal gesproken ontstaat een blessure door kunstgras doordat een voet vast blijft staan. Dat is nu niet echt het geval (denk ik). Hij klapt op een hele rare manier door z'n knie; volgens mij omdat hij in zijn gretigheid de rest van zijn lichaam al richting de bal draait voordat hij de grond heeft aangeraakt met een voet.

Ik denk dat de kans op een blessure ook op gras aanwezig was omdat de knie het lichaam moet opvangen terwijl het in een onnatuurlijke stand stond. Aan de andere kant zou het ook kunnen dan hij, op gras, was uitgegleden waardoor dit niet was gebeurd. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat medici hierover zeggen, na bestudering van de beelden.
13 0
Ajax#1900
Goede post dit.
2 0
kevinyounes11
dit heb ik ook gehad zoals Vaclav.. voorste kruisband afgescheurd meniscus kapot.. sterkte Vaclav!
4 0
ajaxfan4life82
Yup ik ook, ik weet ook wat het is.. Totaal geen pretje, dit gun je niemand, beterschap cerny..
1 0
kevinyounes11
ja is heel heftig..
1 0
Leviathan
De proffesionele clubs zouden gewoon een statement moeten maken en weigeren op (droog) kunstgras te spelen. Als met name Ajax Psv en Feyenoord dat doen kan de KNVB er niet meer omheen. Zonder die 3 clubs is het Nederlands voetbal klaar..
7 0
NouridolbergNeres34
Klote man ! Zag er al heel slecht uit , sterkte vaclav
1 0
erikvr
Vrees 6 tot 9 maanden. Wat verschrikkelijk voor die jongen. En wat een TYFUS veld!! Je been staat gewoon muurvast in die plastic teringzooi
3 0
Danos
Het word hopelijk niet nummer 2 van het gouden trio van de A1 die wegvalt na appie :-( .
Je ziet toch vaak dat spelers met zo’n blessure niet meer terug komen op hun oude niveau of zelfs verbeteren.
11 0
Ajaxgek1980
ook al is je knie sterk, je hebt er lang uit gelegen, je hebt normaal de tijd dat je eruit was, ook nodig om weer op niveau te komen, dus ben je zo 12 tot 18 maanden kwijt en dus verliest aan progressie

heb zelf een zware knieblessure gehad, en ik heb helaas zelfs niet meer mogen voetballen
0 0
dennisindoor
absoluut dat kutgras..... ik krijg ook altijd last van mijn knieen na de trainingen op kunstgras... sorry, maar dit kan echt niet meer....
vond em niet slecht spelen, alleen speelde die een beetje voor zichzelf vandaag... maar kluivert was nog matiger vandaag.
9 0
Bjorn
Kunstgras strikes again.
3 -1
ajax4ever01
Er moet nu echt worden ingegrepen door de KNVB want dat kunstgras kan echt niet meer
6 0
AJAXTHELEGEND
Hopen voor het beste voor Cerny ,kunstgras sucks !
4 0
johnd
Telkens als hij dichtbij komt, raakt hij geblesseerd, enorm rot, maar denk niet dat hij het gaat redden.
3 -1
Siemmie
Nou hij kwam de laatste maanden niet bepaald dichtbij het eerste hoor.. Zakte alleen maar verder weg.
6 -3
Dexy
Speelde toch een puike voorbereiding hoor, waarin hij leuke acties had en veelvuldig scoorde. Ik had juist sterk het gevoel dat hij weer op de deur aan het kloppen was, zeker ook na zijn 2 assists en goede spel tegen Groningen.
0 0
liefhebber1
Klote kunstgras....
5 0
Suarez16_
Vrees dat hij niet meer door gaat breken bij Ajax 1. Kan zo maar minimaal 1 jaar zijn, maar in deze fase van je carriere er 1 jaar er uit liggen is vaak fataal voor je carriere. Zie Fischer bijvoorbeeld.
2 0
Dexy
Triest, zou zomaar eens einde seizoen kunnen beteken. Laten we hopen dat het alsnog meevalt voor hem.

Per direct verbieden, dat kansloze kunstgras! Op gewoon gras glijdt je been in zo'n situatie gewoon weg. Dit is een typische kunstgras-blessure.
2 0
Duif63
Ben geen fan van Cerny omdat hij kwaliteit tekort komt voor Ajax 1 maar dit is toch wel heel erg sneu. Balen.
8 0
Beretta
Cazzo! Ik hoop geen kruisbandje :(
0 0
Ajax_026
"Cerny" google > afbeeldingen gaf een iets ander resultaat dan verwacht :P
2 0
IDJosh
Sterkte dapp're strijder!
0 0
hoolimike
kutzooi! Hoop dat het meevalt maar vrees het ergste!!
0 0
insectenverdelg
zag eruit als kruisband. Die zien we denk ik dit jaar niet meer terug.
0 0
Ajaxbrl
Dennis Johnsen word zn vervanger in 1 (wel klote voor Cerny , hij heeft al veel pech gehad)
0 -1
Dwergje48
Wat erg voor hem. Het zit hem echt niet mee qua blessures. Ik hoop dat het relatief mee valt. Sterkte!
9 0
Toon meer reacties