Ajax is klaar: Bogarde assistent bij Jong

BvdPloeg, 23-06-2017 om 14:30, 16032 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft enkele dagen voor de start van het nieuwe seizoen de nieuwe staf van Ajax 1 en Jong Ajax rond. Ajax.nl meldt dat Winston Bogarde de laatste open plek gaat invullen als assistent bij de beloften. 

Bogarde was het afgelopen jaar nog verdedigers-trainer in de bovenbouw en bovendien zat hij geregeld als assistent op de bank bij O19 en O17. Als assistent van Michael Reiziger maakt hij nu een stap binnen de club. Reiziger werd eerder als coach aangesteld en werd overgenomen van Sparta. Zodoende ziet de staf van de hoogste drie elftallen van Ajax (onder voorbehoud dat Aron Winter inderdaad wordt aangesteld) er als volgt uit:

Ajax 1:
Marcel Keizer - Hoofdtrainer
Aron Winter - Assistent
Hennie Spijkerman- Assistent
Dennis Bergkamp - Assistent

Jong Ajax:
Michael Reiziger - Hoofdtrainer
Winston Bogarde - Assistent
George Ogararu - Jaar naar Roemenië

Ajax O19:
John Heitinga - Hoofdtrainer
Frank Peereboom - Assistent

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Andre As
Heeft al jarenlange ervaring op de bank.

O shit, toen was hij nog speler ;-)
4 0
Tscheu
Bij Ajax hoort een trainer met uitstraling en bravoure, de enige trainer die dit laatste nog een klein beetje heeft is Bogarde, de rest is volstrekt kleurloos. HIer gaan we geen potten mee breken vrees ik, maar ik laat me graag verrassen.
1 -4
Ajax4xbestevaneuropa
Kijk je naar ervaring dan zijn deze twee olifanten en Keizer een klein fruitvliegje. Bogarde liep bij 3 grote Europese clubs rond, 2x kampioen van Spanje, met Ajax CL+wereldbeker. Winter Lazio&Inter en 2 Europa cups.
Als je dit vergelijkt met Keizer die het grootste gedeelte van zijn loopbaan bij boerenclubjes werkte. En dan na 1 jaartje jong Ajax de verantwoordelijkheid geven over het eerste.
De Champions league in willen met een hoofdcoach die de Europees voetbal alleen nog maar op de tv van dichtbij heeft gezien... In verre Europese uitwedstrijden heb je aan Dennis ook niks.
Hoe kan je iemand die de wetten van het topvoetbal nooit meemaakte in zijn carriere, de baas maken van een club die wil doorborduren op de Europese finale.

Laten we hem het voordeel van de twijfel geven. Bosz verloor van Willem 2 thuis als eerste AJax trainer ooit, hele seizoen niet bovenaan gestaan, en in de finale laat je je afbluffen door een zooitje overgewaardeerde Engelsen.
Cruijff had gedacht: Als je dan ten onder gaat, doe eht dan wel gedrufd en met lef, en laat je niet als een mak lammetje naar de slachtbank leiden zonder tegen te stribbelen. Want die finale was prachtig en Lyon en Schalke ook, maar als je zag hoe Mourinho zich van te voren al indekte dan snap je dat hij 7 kleuren scheet voor ons aller Ajax. En je die beker kon wegkapen van de man die Cruijff ooit uitlachte om zijn 4-0 uit 94 tegen Milan.
Van Dnjepr,MoldeRapid Wien en Rostov tot de finale, laten we de komende maanden niet terugvallen op wedstrijden zoals Jablonec uit die een penalty op de paal schieten waardoor we nog moeten zweten. CL halen en overwinteren maar dan moet je wel ervaring en lengte voor op het middenveld halen.
0 -6
Ozymandias
Ajax is de club die Beenhakker, De Mos en Van Gaal een kans gaf als hoofdtrainer van een topclub. Voor De Mos en Van Gaal was dat de eerste keer dat ze hoofdtrainer werden bij een profclub.
3 0
AFCAlways
Met zo'n staf ga je niks winnen. In ieder geval het eerste seizoen niet.
1 -3
Fredschuit1
Wat een gejank altijd...Waarom niet? Slap lullen is tegenwoordig geen uitzondering meer..
2 -2
mvdk
Zullen we eerst afwachten?
1 0
ambtenaar
Vind ik dan wel weer mooi, nu hopen dat hij iets toevoegt.
Zou ook wel mooi zijn dat er jonge trainers zonder prof voetbal carrière bij Ajax door komen.
1 0
michael 81
Hallo heb dit seizoen voor het eerst een seizoenkaart op noord vak 115 weet iemand of het hier Ee beetje gezellig is
0 -1
Bijgoochem
Qua sfeer is het niet bijzonder, tijdens de competitie is het niet het sfeertje dat ze op zuid maken. Als je langer dan 10 seconden gaat staan dan roept er wel eentje achter je dat je moet gaan zitten. Alleen tegen Feyenoord of PSV of met de europacup is het wel beter. Op zich is het wel altijd een soort positieve voetbalsfeer, saamhorigheid.
Als je onder gezellig verstaat dat je een leuk gesprek kan aanknopen dan moet je een beetje mazzel hebben naast wie je zit lijkt mij
0 0
elpresidente
Het is zo gezellig als jij het maakt! Ben je alleen zoek je vrienden in je vak. Ben je met een kameraad dan heb je niemand nodig.
0 0
ajaxfan4life82
Bogarde bij de beloften is een prima keus, hij gaat meer halen uit zijn trainers carrière dan als voetballer.. Ff off topic, keizer is de trainer van ons aller AJAX, wij zijn AJAX en wij durven dat gewoon te doen, een trainer met weinig hoog niveau ervaring aan te stellen als onze coach.. Jonge gasten geven we de kans, maar michels, van Gaal zijn keizer voor gegaan als trainer, en die hadden ook niet veel ervaring.. De media praat liever keizer al gelijk af, voordat hij wat gepresteerd heeft met ons aller AJAX.. Doet keizer het wel goed dan zijn ze zijn beste vriend, en dan hebben ze het bij AJAX goed gezien om keizer aan te stellen als coach.. Hypocriete droeftoeters dat het zijn, keizer eerst afschrijven voordat hij überhaupt een kans heeft gekregen om zichzelf te bewijzen..
2 0
skinny hein
yep vgaal was ook maar een middelmatige schreeuwlelijk met een platte neus van sparta. Adriaanse , vmarwijk, hiddink, ten cate, advocaat...allemaal nou niet echt toppers op t veld.
3 0
ajaxfan4life82
Precies, ik heb er alle vertrouwen in..
1 0
Professor
Mooi dat de technische staf rond is heb wel mijn twijfels erover maar ach ik mag niet mee beslissen. Maar nu graag snel een keeper, linksback en een buitenspeler halen. Het liefst voordat de eerste training begint. Misschien is een keeper wel het belangrijkst want als Onana geblesseerd raakt hebben we op dit moment geen goede vervanger
0 0
AnoniemeTank
De meneer die voor niemand buigt. Winston Bogarde. Keurig
0 -1
Fresh
Ik heb niet zo'n hoge pet op van de mens Bogarde. Ik hoop dat ie als trainer z'n zaakjes beter regelt dan als in z'n prive leven
1 0
gras
Primazaak.Topbackenheeftalsindividueletrainerookgoeie
kritiekvanspelersgekregenzoalsAlderweireld.
1 -1
mvdk
Topbackwiliknietzeggen,maarhijwas/isweleenbeer.
0 0
gras
:) oogt redelijk adhd, zo zonder spaties ;)
0 0
mvdk
Ja he? Deed je spatie het niet?:P
0 0
Ajax27
je spatiebalk is kapot
1 0
klompv
Scherp
0 -1
DeVlo
Voor iedereen die over Pastoor begint: in het kampioensjaar van Sparta heeft hij het goed gedaan en was ik groot fan van hem, maar het afgelopen seizoen is hij door het ijs gezakt. Is tactisch veel minder sterk dan gedacht. Eigenwijs en soms ronduit kortzichtig, vervalt in dezelfde fouten.
Je ziet het ook onder de supporters, hij is veel minder geliefd.
0 -3
Ajaccus
Pastoor is een intelligente welbepraakte man en trainer die volgens mij prima past als assistent in het verlengde van en met aanvullende capaciteiten achter Keizer. Ook iemand die zich kan inwerken en indenken in de speelstijl die Ajax voorstaat, Keizer/Pastoor heeft volgens mij een veel bredere basis en geeft veel meer vertrouwen dan Keizer/Winter.
2 -2
DeVlo
Begrijp me niet verkeerd: ik was groot fan van Pastoor en was indertijd blij met zijn komst naar Sparta. Afgelopen seizoen ben ik echter flink geschrokken van een aantal tactische keuzes en van zijn eigenzinnigheid om vast te houden aan een paar spelers die stelselmatig tekortschoten. Verder is hij een heel stuk behoudender dan ik vind passen bij Ajax. Over zijn intelligentie en welbespraaktheid zul je me niet horen, die zijn dik in orde, en verder vind ik het ook een humoristisch, sympathieke kerel.
Kortom: had je me een jaar geleden gevraagd of ik voor Pastoor zou gaan dan had ik volmondig 'ja' gezegd (ik zag hem zelfs wel zitten als opvolger van Bosz), vraag je het me nu, zeg ik nee.
0 0
Ozymandias
Ik vraag me af of voormalige backs Reiziger en Bogarde het lukt om de ontwikkeling van Savastano weer aan de gang krijgen. Die jongen had wel degelijk talent maar door blessures is hij totaal stil komen te staan in zijn ontwikkeling. Hopelijk blijft fit en kan hij zijn potentieel nog steeds vervullen.
0 0
Babangida83
Klaar, op Vink na dan en het feit dat Bergkamp assistent is. Lijkt me niet handig dat Bergkamp Keizer er op kan beoordelen als hij één keer niet naar hem luistert. Als ik de kritiek van het TH (Bergkamp) hoorde op Bosz vond ik dat ook vrij makkelijke kritiek. Kritiek over de finale b.v...wees blij dat hij zo ver gekomen is. Dat hij dan fouten maakt, kan gebeuren natuurlijk. Hem hierover suggesties te doen is één ding, hem hierover de les te lezen is niet serieus te nemen. Dan gaat het op de typische voetbaldiscussie lijken in de kantine. Bosz is daar voor aangenomen, laat hem z'n werk doen. En dat ging vrij goed met een finaleplaats na 20 jaar.
3 -4
Cello
Wat kunnen sommige mensen zich druk maken om wie de assistenten zijn zeg!.

Het gaat helemaal niet om de assistenten, maar uiteindelijk wèl om de hoofdtrainer en zijn visie. Hieronder wordt de belangrijkheid van de assistent schromelijk overdreven, zeg maar overschat.

Een assistent is in zekere zin niets meer en niets minder dan het hulpje van de trainer, die ook veelal op aanwijzing van die hoofdtrainer pillonetjes mag uitzetten en af en toe een leuk voetbalspel mag leiden. Natuurlijk mag een assistent, zij het voor de vorm hoofdzakelijk, meepraten over het te volgen pad, langs welke de visie van de hoofdtrainer gestalte moet gaan krijgen. Maar verder dan wat suggestie's doen zal het veelal niet komen.

En daar maken dan toch nog vele forumgenoten zich druk om... druk maken om Winter?, druk maken om Bogarde?. Nee toch?.
2 -3
FrankRijkaard4
Bogarde is een soort Ullie v Gobbel. Werkelijk waar dat deze beperkte back nu opeens een goede trainer zal zijn. Puur op de naam
4 -4
skinny hein
van basten en gullit waren wereldvoetballer vh jaar...en allebei niet echt goeie coaches toch? van gaal modderde 8 jaar aan bij sparta,maar kon het blijkbaar wel. Zegt toch allemaal niets .
0 0
EVH
Tja. Volgens Edje en de andere beleidsmakers bij AJAX is dit allemaal volgens de Cruijff filosofie.
Blijkbaar zijn o.a. Bogarde, Heitinga, Winter en Reiziger allemaal enorm getalenteerde en uitstekende trainers.
Vooral omdat ze ooit voor AJAX hebben gespeeld. Ow en ik vergat Dennis nog bijna .. oeps..

Knap heh..
6 -4
MosesD
Woorden van Co Adriaanse zijn nog altijd pijnlijk waar......
2 0
klompv
Marcel Keizer heeft ook 4 duels in Ajax 1 gespeeld........
2 -1
EVH
Goeie foto trouwens.
2 -2
Professor
Ik vind het nog steeds jammer en verkeerd dat Dennis Bergkamp in de Technische staf zit. Hij moet zich puur en alleen bezighouden met het uitvoeren en bewaken "plan Cruijff". En Hennie Spijkerman zou ik ook niet meer aangesteld hebben, het laatste jaar onder de Boer en verleden jaar onder Bosz liet hij zich niet van zijn beste kant zien. En ook de leeftijd hij wordt 67 dit jaar is aan de hoge kant.
1 -3
EVH
Tegenwoordig stelt AJAX trainers aan op basis van "hij is een Ajacied en/of een ex AJAX speler". Niet meer op basis van "hij is gewoon een bewezen, goede trainer".

Begint op tunnelvisie te lijken.

Oepss .... mag ik dit wel zeggen op dit forum??

Ja dat mag ik zeggen.

Ik had AJAX geadviseerd om Alex Pastoor trainer van Jong AJAX te maken.
Eigenwijs mannetje wellicht, maar hij heeft visie en is een goede en aanvallende trainer.
8 -3
suske
Pastoor nee dank je totaal niet geschikt voor Ajax ( Jong ). Zie zijn trainerschap bij AZ daar kotste hem uit.
0 -3
klompv
EVH Smeets, dank
0 -1
Ozymandias
Het zou mij niet verbazen als Reiziger over een paar seizoenen Keizer opvolgt en Pastoor als zijn assistent wordt aangetrokken.
1 0
EVH
Eehh... zou kunnen
1 0
klompv
Ja, dat mag jij zeggen
1 0
Ellende
AJAX wil jonge getalenteerde trainers met een AJAX verleden. Deze kunnen bij AJAX nog meer gevormd worden. Reiziger heeft zich bij SPARTA bewezen. Heeft een prima reputatie als talentvolle trainer verdiend bij een ploeg die vaak ook met eigen jeugd moet spelen.
Verder zit Bogarde alweer een periode bij AJAX. Zal een goede indruk maken. Voor deze stap hebben ze hem goed kunnen observeren.
2 -1
DeVlo
Ik hoop zeer dat hij zijn leven gebeterd en vertrouw erop dat de Ajax-leiding weet wat ze doet.
Maar mijn eerste reactie is: hoe kan een speler van zijn formaat die er puur vanwege financiële motieven voor heeft gekozen moedwillig voor gekozen heeft jarenlang op de bank te slijten in plaats van te spelen, jonge spelers een goede mentaliteit meegeven?
0 0
Ozymandias
Bogarde is een beetje laat volwassen geworden maar als je hem nu ziet spreken dan staat er een rustige en verstandige man. Alderwereld was ooit zeer lovend over de trainingen die hij van Bogarde kreeg. Hij zei zelfs dat Bogarde naast Simeone degene was die zijn ontwikkeling het meest heeft beinvloed.
2 0
EVH
Ze kunnen jou werkelijk van alles wijsmaken... wauww
0 -1
Knalpot
Beter dan die pyruswijsheden van jou. Mijn god wat ben ik blij dat niemand ooit wat met die adviezen van jou doet.

0 -1
EVH
"Zalig zijn de onwetenden"

Speciaal voor jou.
0 0
DeVlo
Dat wist ik niet. Goed om te horen.
0 0
Flerenc
Bogarde is wel de een van de weinige of misschien de enige aanvallend middenvelder, die naar een nieuwe club gaat om daar in het 2e te leren als linksback te spelen en daarvoor een buitenlands avontuur opzegt.
1 -1
Myers
Hij kan als geen ander vertellen wat het inhoudt als je voor het geld kiest. Cashen, nooit spelen. Of altijd spelen en later cashen. De verstandige jongens zullen er zeker wel wat aan hebben. De wolven zullen kijken naar de bling bling die Winston(Tonwinst) had in zijn loopbaan.
0 0
3sterrenAjax1
fantastisch al die oude helden als trainer bij de club. dat is precies plan cruijff!
0 0
Myers
Dit op zich wel, de rest van de poep die je uit je nek laat komen niet :D
2 -3
gebruikersnaam
1 ding is zeker, volgend seizoen buigt Jong Ajax voor niemand
0 0
EVH
Bukken wellicht ..
0 0
trainerdv
Als je het mij vraagt, iets teveel verdedigers op de hoogste jeugd: Heitinga, Reiziger, Bogarde (Oragaru). Er had van mij een aanvaller, of in elk geval aanvallend denkend persoon, tussen gemogen
1 0
Web
Maak mij toch wel een beetje zorgen om het A1 elftal, alles wat Heitinga zegt komt bij mij niet sterk over, ik heb mijn twijfels.

Maar misschien zit ik er wel helemaal naast ? als analist maakt hij in ieder geval geen indruk.
3 -1
Ozymandias
Ik neem aan dat voormalig topvoetballers als Overmars en Bergkamp wel in kunnen schatten of iemand een redelijke trainer is. Dat gezegd hebbende vind ik het vreemd dat hij nu al trainer van de A1 is gemaakt. Het had me veel logischer geleken als hij eerst nog een paar seizoenen als assistent zou werken.
0 0
EVH
Bosz was ook een "redelijke" trainer.
Zo redelijk zelfs dat 'ie nu al trainer bij Dortmund is.

AJAX had Pastoor moeten halen voor Jong AJAX.
0 -2
DeVlo
Was in het kampioensjaar van Sparta een groot fan van Pastoor, maar hij is afgelopen seizoen zwaar door de mand gevallen. Is ook nauwelijks meer geliefd onder de supporters.
0 0
EVH
Wat hadden de fans verwacht dan. Dat ie Sparta met weergaloos voetbal Europees voetbal zou hebben bezorgd?
Nopes. Meer zit er niet in.

Goeie trainer.
0 0
Ozymandias
En wie haalde Bosz naar Ajax? Overmars en Bergkamp! Keizer bij Jong Ajax aanstellen was ook al een geniale zet. Ik vind het daarom vreemd hoe weinig vertrouwen veel fans hebben in de keuzes die ze deze zomer maken.
0 -1
EVH
Dat vraagteken achter die eerste zin, dat is een hele goeie.
0 0
Myers
Noem 1 naam van een analist die indruk maakt.
0 0
suitie
Ik vind Daniël de Ridder wel oké hoor.
0 0
afckoekwaus
van der vaart
0 -1
Myers
Damn, vergeet ik hem helemaal!
0 0
Myers
Voor de mensen die roepen dat een verdediger geen trainer moet worden: Louis van Gaal was een verdediger. Morten Olsen was een verdediger, Guardiola was een middenvelder, Bosz was een middenvelder. Posities waar je zulk aanvallend voetbal niet van zou verwachten.

Je voormalige positie op het veld, zegt niet zoveel over je denkwijze over het voetbal op zich.

Offtopic. Ik was even aan het googelen op Bosz en wat je daar leest over zijn voorwaarden in zijn contracten zegt eigenlijk genoeg. Overal waar hij speelde en trainde had hij clausules.. Behalve bij Ajax. Dan komt er plots iets over een geheel seizoen onenigheid in de technische staf. Ik neig nu toch meer te geloven dat Bosz, gewoontedier als hij is, voor de knaken heeft gekozen en zijn naam heeft proberen te redden met het verhaal over onrust.
3 -2
DeVlo
Van Gaal een verdediger? Echt niet.
Wel eens met je opmerking over denkwijze.
0 0
Myers
Bij Sparta niet? Dan zit ik er naast, maar een spits op buitenspeler was het zeker niet.
0 0
DeVlo
O, bij Antwerp was hij misschien wel verdediger, dat weet ik niet. Maar bij Sparta heb ik hem vaak zien spelen. Controlerende maar waar het maar kon aanvallend ingestelde middenvelder. (Zeker geen aanvaller, nee.) Mooie speler, wel erg fragiel.
0 0
AFCSANCHEZ
Heitinga trainer van 019.....dat baantje is hem alleen maar gegund, niet vanwege kwaliteiten. Zie zijn analyses bij op tv, en die moet dan spelers beter maken. Geloof er niets van. En dan Winter - Spijkerman - Bergkamp bij het eerste, om je te schamen.

Heel toevallig dat Bergkamp en Spijkerman weer belangrijk worden bij het eerste, terwijl die twee onder Bosz niet zeker van hun plek waren. Oh, volgens mij waren die twee ook tegen Bosz...en zie hier de reden. Keizer een vriend van Bergkamp, Bergkamp voert hier het beleid. Als Bergkamp maar door een deur kan met de trainer is het goed. Want met Van der Sar staat er een incapabele directeur die niet durft in te grijpen. En dus heeft Bergkamp wederom zijn zin gekregen.

Baal hier nog steeds van. Nu krijgen we een trainer die mislukt is bij Cambuur en Emmen. Maar oke, die krijgt nog eens kans door zijn prestatie bij Jong Ajax. Maar die assistenten...echt ongelooflijk. Had erg veel zin in het nieuwe seizoen met Bosz, maar nu kan ik wel huilen.
3 -3
Myers
Google even op contracten Peter Bosz. Lees even al zijn clausules en denk nog een keer na.
0 0
ajax4ever01
Als de seizoenstart niet goed is reken er dan maar op dat het gaat donderen. Ofwel dan komen die spandoeken en spreekkoren dat de supporters tegen hun gaat keren
0 0
Sjaakvaak
Mooi om te zien dat Frank Peereboom nu assistent is bij O19. Heeft als coach van de lagere teams mooie dingen laten zien, goed dat hij nu naar het hoogste jeugdelftal is opgeklommen!
0 -1
NouridolbergNeres34
Had eigenlijk andersom moeten zijn frank peereboom trainer O19 en heitinga zijn assistent.
1 0
Ozymandias
Hij was afgelopen seizoen ook al assistent bij de o19.
1 0
AjaxPassion
Ah kijk 'ns aan, weer lekker ouwe jongens krentenbrood.
1 0
Dwergje48
Op naar de aankopen!
0 -1
Myers
Welke aankopen zijn er nu nodig, het is nu 23 juni, iets van kwart over 5. Wat is er specifiek nodig op dit moment?
0 -1
Dwergje48
Op 23 juni om kwart over 5 niks. Dat er uberhaupt iets nodig is zeg ik ook niet trouwens. Ik verwacht wel dat er nog dingen gaan gebeuren.
0 -1
Myers
Alleen Klaassen en Westermann weg, wat moet er nu specifiek bij dan? Wel een verademing trouwens, je gaat ergens op in, zonder dat je de morele held probeert te spelen. Een verademing, keep it up.

Ik verwacht overigens ook het 1 en ander. rechtsback, 1 of twee spelers, ligt aan Veltman, Linksback en een linksbuiten. Op het middenveld moet het echt iemand zijn die alles heeft, ervaring, kracht en techniek, anders hoeft er niks bij.

We gaan het zien.
0 -1
Dwergje48
Jij loopt er wel van over he? Bijna iedere keer als je mij wat ziet plaatsen moet je toch even vertellen wat je van mijn gedrag vindt. Terwijl je dat zo irritant vindt aan mij..
1 -1
Myers
Dit dus. Altijd iemand op zijn plek proberen te zetten, 24/7, week in week uit. Maakt een gehandicapt mens van je.
0 -1
Dwergje48
Wat doe jij dan? Ik reageerde op jou, gewoon normaal, en jij vindt het toch even nodig om iets totaal irrelevants op te noemen. Ga ik er op door en dan doe ik het opeens..
1 -1
Myers
Ik reageer op al jouw posts, waar het ook maar enigszins over iets gaat wat net buiten de grenzen van het normale valt. Dan val je dat aan als een leeuw op een gazelle. Dat valt me gewoon op.
0 -1
Dwergje48
Ik val niet aan hoor. Ik vertel gewoon mijn mening. Als ik vind dat jij (of welk ander willekeurig persoon hier) iets zegt wat in mijn mening raar is of wat dan ook, dan zeg ik daar wat van, als jij daar nou last van hebt dan kan ik daar niks aan doen.

Laatst waren jij en BKY geloof ik aan het klagen over "minners" en dan zeg ik daar wat van en dan ben ik de zeikerd. Dat vind ik gewoon dom.
0 -2
Myers
Ik vind het dom om die minnetjes er bij te halen. Een blinde zag dat er iemand met 20 account bezig was met plussen en minnen, want het ging dus vooral om het plussen. Iemand die met 20 accounts bezig is om mensen te plussen en minnen heeft geen doel in zijn leven en kan beter zelfmoord plegen. Dat was een beetje de essentie van het verhaal.

Maar daar gaat het niet om, het gaat er om, dat jij zelden inhoudelijk in gaat op voetbal inhoudelijke zaken, jij reageert vooral op het randgebeuren. Met je verwijtende vinger. Alsof jij alles perfect doet in je leven, nooit fouten maakt.
0 0
Dwergje48
Tuurlijk maak ik ook wel fouten, zal best. Maar om mij daar nou net op aan te spreken is een beetje vreemd, toch? En ja, ik reageer veel op zaken die niet per se over het voetbal aspect gaan. Simpelweg omdat ik niet zo veel verregaande voetbal kennis heb. Maar over wat ik wel of niet fatsoenlijk vind wel. Daar kan jij het mee oneens zijn. Prima.
0 -1
Myers
Het gaat er niet eens om dat ik het oneens met je ben. Het gaat er om dat je jezelf beter voelt dan anderen door zo te reageren. Echt minderwaardig vind ik dat.
0 0
Dwergje48
Maar dat is jouw fantasie. Ik voel me helemaal niet beter dan een ander, ook niet als ik iemand ergens op aanspreek. Ik laat simpelweg mijn mening blijken.
0 -1
Myers
Dat is geen fantasie. Zo kom je gewoon over. Betweterig en altijd maar je eigen moraal er op na houden. Is natuurlijk vrij om te doen, maar ik vind dat vrij triest. Mijn eigen mening ook natuurlijk.

Je hebt het vaak over respect naar anderen, maar je valt andere mensen vrij hard aan op hun mening, maakt jou dat niet net zo respectloos? Ik denk het wel.
0 0
Dwergje48
Precies, zo komt het over voor jou. Betekent dus niet dat het de werkelijkheid is. Als jij wat ik die respectloos vindt is dat ook prima, mag je ook gewoon tegen me zeggen. Heb ik geen problemen mee.
0 -1
Dwergje48
Doe*
0 -1
Red Devil
Dat ziet er goed uit allemaal.
En nu op naar de versterkingen voor Ajax 1 want die hebben we echt nodig in de CL als we de groepsfase gaan halen.
0 0
Amster
Wat een rijtje namen, om je kapot te schamen als topclub zijnde. Leuke spelers geweest hoor, maar nog 0 bewezen als hoofdcoach/assistent. Zijn allemaal net begonnen met hun carriere hierin en ze zijn meteen al goed genoeg om de hele jeugd traject te leiden? Amateuristische bende.
1 -3
CPLP
Wat een reactie! Om je kapot te schamen! Ze hebben nog niet eens op het veld gestaan en je brand ze al af. Als Ajacied schaam ik me kapot voor 'supporters' als jij.
2 0
Ozymandias
De enige die nog niets heeft bewezen als hoofdtrainer of assistent is Heitinga. Reiziger is al een paar jaar actief als jeugdtrainer en assistent en Bogarde loopt nu ook al weer een aantal jaar in de jeugdopleiding rond.
1 -2
geDaante
Maar mogen ongetwijfeld weer hun eigen visietje er weer op los gooien. Je kan alleen maar hopen dat deze een beetje in lijn is met die van Cruijff, maar de nederlandse voetbalcultuur kennende...

Net als spelers zouden jeugdtrainers opgeleid moeten worden in het beoogde Cruijff spel. Middels een cursus, een jaartje meelopen, en dan moet deze speelwijze opgelegd worden, anders doe je maar wat. Dat ontbreekt volledig, en zo doet Ajax met name in de bovenbouw maar wat.

Dat Vink al mag blijven zitten, is ongehoord en zegt heel veel. Komend seizoen wederom resultaatgericht lange ballen voetbal met niet je beste spelers in de B1.

Idealiter is de coach van Jong, een kandidaat om ooit het eerste te gaan leiden, leidt hem dan ook op voor dat spel wat je met 1 wil spelen.
2 0
MosesD
Gaat om visie en kwaliteit. Ex-topvoetballer of oud speler van Ajax, is een pré en beslist geen must. Winter waar ik totaal geen hoge pet van op had, komt uit zogenaamde kamp Cruyff. Deze was gek op Winter. Onbegrijpelijk. Ik vind Winter in rijtje Roy, Heitinga en vermoedelijk ook Kluivert. Goede paarden, maar geen ruiters.
0 -1
AjaxPassion
Cruijff was, voor zover ik weet, dan ook fan van de speler Winter en niet zozeer van de trainer.
1 0
MosesD
Volgens mij ook van de trainer, ze waren anders wel close. Ook tijdens de rechtszaak. Hoe dan ook, Winter kan er helemaal niets van, vind ik. Begrijp werkelijk niet wat hij bij Ajax doet. Als je hem over voetbal hoort praten, echt om te huilen. Heitinga, Roy, Kluivert trouwens idem dito....
0 -1
blueberry
Als hij zijn jasje maar aanhoud
1 0
TimAFCA
Is Litmanen al gevraagd voor een functie binnen Ajax? Als middenveld/aanval-trainer voor de jeugd en 1.
2 -1
Matts
Los van het feit dat ik niet weet of Bogarde een goede trainer is, weet ik nou niet of hij een rolmodel is qua carrièreplanning…
3 0
Hans Kraay Jr.
Had iig een goede trainer voor Gudelj geweest.
0 0
geDaante
Misschien heeft hij door dat 'falen', juist hiervan geleerd, zou natuurlijk ook kunnen.
1 0
Matts
Laten we het hopen :)
0 0
NouriVandeBeek
Veel verdedigers, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal verdedigend denken. Iedereen verdiend een kans.
Nu alle ballen op Ajax 1 zetten. Niet alleen versterkingen, maar Overmars moet ook eens een rondje maken om wat contracten te verlengen.
1 0
driesterren***
Fantastisch kijk er al naar uit! Nog ff genieten van vakantie!
0 0
Panama
Herstel titel : 'Bergkamp is klaar'
1 -2
D4nny
Drie verdedigers bij Jong Ajax. Nou succes mannen aan jullie de taak om te laten zie dat ex-verdedigers aanvallend voetbal op de mat kunnen leggen.
1 0
Hans Kraay Jr.
Zitten ze iig beter in de backs dan Ajax 1. ;)
0 0
RaynoFischer
Bosz was nou ook niet de meest aanvallende speler, 6 en zelfs een tijdje linksback las ik.
1 -1
altijdwelwat
Mijn voetbalhart huilt .....
1 0
AjaxIsrael
Naar mijn mening teveel personen bij die elftallen die "realistisch" voetbal willen zien.
Het wordt wat vermoeiend om elke keer weer met de naam van Jonk aan te komen zetten maar zijn visie had echt over de hele toekomst uitgerold moeten worden.
Helaas helaas..
3 -1
RaynoFischer
Op basis van wat willen Heitinga en Reiziger "realistisch" voetbal zien?
Keizer is wel aanvallend ingesteld.
Zullen we het eerst eens afwachten....
1 -2
geDaante
Het zou niet zo mogen zijn dat je moet afwachten hoe een trainer zal spelen, er zou trainers opgelegd moeten worden hoe te spelen. Idealiter een cursus laten volgen of een jaar mee laten lopen met een trainer die het juiste spel al speelt.

Nu is het hopen dat Heitinga echt wat van Keizer opgepikt heeft en dit ook gaat en kan toepassen op zijn elftal. Reiziger is volledig de vraag. Zal ook zijn eigen visie weer mogen toepassen, hopelijk is deze een beetje in lijn met die van Cruijff, maar als Van Gaal pupil, kan het heel goed zijn dat dat anders is.

Het gaat er nogmaals om dat je niet zomaar oud-Ajacieden moet aanstellen, en hun hun eigen stempel laten drukken. Iedereen moet naar visie Cruijff spelen, in ieder elftal.
5 -1
Hans Kraay Jr.
Inderdaad. En volgens mij als je naar de taak omschrijving kijkt zou dat de taak van Bergkamp moeten zijn omdat te waarborgen. Inplaats van assistent te zijn bij Ajax 1.

Weet verder niet of Bergkamp daar de juiste persoon voor is. Maar hoe hij de functie nu bekleed is hij meer een soort aan het micro-managen.
2 0