[Update II] 'Ajax en Gala akkoord over Tete'

BVeenstra, 15-06-2017 om 19:30, 70359 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Eerder op de dag verschenen er in de Turkse media al geruchten over een bod van de Turkse topclub Galatasaray op Kenny Tete en De Telegraaf bevestigt nu dat de club waar Wesley Sneijder en Nigel de Jong onder contract staan een bod heeft gedaan op de rechtsback van Ajax. Een akkoord is echter nog niet bereikt.

Het medium schrijft dat Ajax en Galatasaray met elkaar in gesprek zijn over de afkoopsom van Tete. De krant doet zijn verhaal op basis van bronnen rond de Amsterdamse club en de speler. Mochten de clubs eruit komen, is het nog de vraag of Tete een overgang zelf ziet zitten. Vooralsnog is dat onbekend. Bovendien laat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola tegenover Mike Verweij van De Telegraaf weten dat er meer belangstelling is voor Tete dan alleen van Galatasaray.

Eerder al liet Ajax bij monde van directeur spelersbeleid Marc Overmars weten dat de speler zijn in 2018 aflopende contract niet wil verlengen. Toen trainer Peter Bosz, onder wie Tete buiten de basis viel, vertrok, leek de deur weer op een kier te staan. Nu Ajax onderhandelt met Galatasaray lijkt een vertrek toch aanstaande. Naar verluidt verlangt Ajax drie miljoen euro plus een percentage doorverkoop en bonussen. Pas als de clubs akkoord zijn, is Tete zelf aan zet.

Update - 23.25 uur (14 juni 2017)
Het Algemeen Dagblad meldt woensdagavond dat Ajax en Galatasaray vrijwel akkoord zijn over de transfersom van drie miljoen euro exclusief eventuele bonussen voor Kenny Tete. Het medium schrijft verder dat Tete in de belangstelling staat van meerdere clubs en dat hij zelf de voorkeur heeft voor een transfer naar een grotere competitie. Of de Amsterdammer Ajax gaat verlaten, is echter de vraag niet meer.

Update II - 19.30 uur (15 juni 2017)
Ajax en Galatasaray hebben een akkoord bereikt over Kenny Tete. Volgens De Telegraaf betaalt de Turkse club meer dan drie miljoen euro en bovendien hebben de Amsterdammers een doorverkooppercentage bedongen. Het medium geeft aan dat Tete zelf ook nog akkoord moet gaan met de overstap. Hoe hij daarover denkt, is volgens De Telegraaf niet bekend. Eerder liet het Algemeen Dagblad nog weten dat de Amsterdammer liever een transfer maakt naar een grotere competitie.

Bestel nu twee prachtige boeken voor Vaderdag en bespaar 10 euro!

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Verhuist sowieso van de ene bank naar de andere bank.
Alleen wel dan met meer doekoe op de bank...
0 0
Rukboor
Prima actie van Overmars om in dit geval gelijk een akkoord met Galatasaray overeen te komen.
Nu staat vooral Raiola voor lul als Tete niet naar het Topland Turkije wil!!
En Tete staat ook zwak natuurlijk, want echte topclubs staan niet in de rij voor hem, echt niet.
En nu bijtekenen bij Ajax gaat dus ook niet meer!
0 0
mvdk
Clichy en Sagna zijn transfervrij. 2 ervaren backs.
0 0
AjaxCitizen
The Tete soap continues.
Inter heeft schijnbaar ook interesse en een aantal Engelse club wilt hem ook nog aantrekken. Prima onderhandelingspositie voor Ajax. Laat de clubs maar lekker tegen elkaar op bieden.
0 0
chuckie88
Vrees dat voor iedere club die voor Tete komt dezelfde condities gelden dus denk niet dat Ajax deze clubs tegen elkaar kan laten opbieden. Hooguit dat Tete en die rat er wat meer uit weten te slepen
0 0
AjaxCitizen
Zit wat in. Denk dat tot nu toe alleen Galatasaray concreet was. Dan kan je niet veel vragen. Wanneer het aantal geïnteresseerde clubs groter wordt, dan zal de vraagprijs ook omhoog kunnen.
0 0
Catenaccio
Boys, Kenny wil niet verlengen! Hij verpieterd liever in de turkse competitie.
2 0
chrisjuhhh
Raiola is de beste die je als speler kan krijgen FINANCIEEL , maar wat betreft sportieve loopbaan totaal niet .
3 0
noahdepoah
KENNY BLIJF! Ajb.
1 -2
Rukboor
Nu zeker weer gaan vragen of hij wil tekenen?
Doeiiiiiiiiiiiiii lekker naar Turkistan, meer zit er niet in.
0 0
Schillo
Voor spelers is die Raiola geweldig hoor. Voor clubs is het een drama. Nu weer Donnarumma die Milan gaat verlaten voor het grote geld... Wederom Raiola. Maakt die jonge gasten helemaal gek.
5 0
JHM
Inderdaad en is zelf de lachende derde als die spelers een te grote stap maken, en bij een grote club op de bank verdwijnen zodat hij ze daarna opnieuw kan verkopen.
1 0
Aad1993
Jammer dat ie weggaat, had liever gezien dat Veltman verkocht wordt en Tete vaste rechtsback. Zie toch veel potentie in hem en hij is pas 21.
1 -3
Rukboor
Als je niet wil bijtekenen en deze mentaliteit hebt om dit te roepen naar een politieagent „Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer.” dan rot toch lekker op naar Turkistan, ga daar een basisplaats eisen.
0 0
Biss
Nu weten we het wel Rukboor.
Volgens mij typ jij het ook maar al te graag.
0 0
AjaxCitizen
Allemaal leuk en aardig, maar Tete wou zelf niet verlengen. Hoe vaak moet dit nog gezegd worden? We gaan hem lekker een jaar lang basis laten staan, zodat hij zichzelf in the picture weet te zetten bij de top en gratis de deur uitgaat. Nou, mooi niet.
3 0
AFCZlatan
Hij heeft pasgeleden aangegeven graag te willen bijtekenen...
0 -4
Rukboor
Dat is dan te laat, en zeker een basisplaats eisen!
Laat hij maar lekker in Turkije een basisplaats eisen.
Als hij dit bij Erdogan doet, zien we hem niet meer terug; „Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer.” roepen tegen een politieagent.
0 0
chrisjuhhh
Is een spel !
Raiola wil in een goed blaadje blijven bij Ajax .
0 0
achterlijn
Kan je de link even hier neerzetten waar hij dat aangegeven heeft?
0 0
Ellende
Hij wilde bijtekenen ja. We weten allemaal hoe dat gaat met Raiola. Die keeper van Milan is ook om de tafel gaan zitten om bij te tekenen. Salaris zal wel al te gek zijn geweest. Zo werkt dat meestal.
0 0
AjaxCitizen
Pas geleden ja. Toen de interesse van buitenlandse clubs wegebde. 1,5 jaar de tijd gehad om bij te tekenen, maar toen wilde hij niet. We gaan ons niet aanpassen aan een speler die het 1,5 seizoen leuk heeft gedaan. Het is tekenen of niet. En niet lekker basis blijven staan, niet bijtekenen en uiteindelijk transfervrij de deur uit gaan naar een topclub.
1 0
Ajax#1900
Lekker naif om dat te geloven
0 0
de-Ajacied
Klopt Ajax had hem al lang kunnen verlengen
En dan nog liever een jaar gebruiken da die armzalige 3 miljoen
0 0
AjaxCitizen
Tete had allang kunnen verlengen. Ajax heeft altijd de intentie gehad om zijn contract te verlengen, maar toen wilde hij niet. Pas sinds maart/april dit jaar liet Tete weten dat Ajax al een tijdje niets van zich heeft laten horen. Doei. Hij had de bal in zijn handen, maar zette de onderhandelingen stop. Hij heeft gewoon gegokt op een goedkope transfer naar een topclub en verloren. Ajax gaat een speler die niet wilt verlengen niet basis laten spelen en hem zo in de etalage zetten voor zijn eigen gewin.
2 0
Sammy Sosa
Komt helemaal goed. Raiola zet hem wel onder druk. Hier een niet te weigeren berg geld in een tropisch klimaat, alleen ff tekenen jongen (terwijl Tete eigenlijk naar een grotere competitie wil). En 3 jaar later eindig je als van der Wiel. Hoop dat Kenny voor Italie gaat.
1 0
arigold
Drie miljoen gegarandeerd? Erg weinig voor iemand die vaak bij de selectie van het Nederlands elftal zit en toch aardig wat minuten goed heeft gespeeld dit jaar. Wil Ajax zo graag van hem af?
0 0
Rukboor
Ja, en ik ook als je deze mentaliteit hebt „Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer.”
Opzouten naar het Groot Turkse Rijk van Ome Erdogan.
0 0
chrisjuhhh
Ajax wilde zijn contract veranderen en zo meer te kunnen vragen echter Raiola ziet dat niet zitten en daarom werd er niet getekend .
Zoek deze ellende bij Raiola en Tete en niet bij Overmars / Ajax .
1 0
Fieldman
Intussen lijkt het bijna zeker dat Lozano naar PSV gaat. Dat zou toch weer een megaprestatie van Brands zijn. Zo komen we nooit van PSV af.

Enige manier om onze voorsproong weer uit te bouwen is als wij ook nog 1 of 2 echte kanonnen binnenhalen. Een Arana en een soortgelijk talent op rechtsback. Plus een buitenspeler zoals Lozano.
0 -3
chrisjuhhh
Er is helemaal niets getekend !!!
Laatste interview met Lozano is dat hij graag neer een zwaardere competitie wil !
Portugal en Spanje is zijn favo competitie en ondanks wij het niet weten niets bekend is .

Trouwens een rare constructe 60/40 % PSV / Pachuco op 20 milj is dat 12 / 8 en als die speler het niet goed doet dan is PSV failliet , want ze moeten wel die 8 betalen lijkt me .
1 0
AjaxCitizen
Hoezo megaprestatie? Eerder een trieste bedoening dan een megaprestatie. Het is gewoon je ziel verkopen en je eigen jeugdopleiding naar de klote helpen. Hoe kan je jezelf nog als topclub in NL zien, als je gewoon een satellietclub aan het worden bent voor het buitenland? Lekker bedelen bij de top van Europa, zodat die spelers kopen die jij wilt gaan halen.

Dan heb ik nog meer waardering voor onze vrienden uit Rotterdam, die met een klein budget gewoon bij de middenmoot ging winkelen , transfervrije spelers haalde en spelers die op een zijspoor waren beland aantrokken. Zijn daar gewoon kampioen mee geworden, dus waarom kan die lampenclub dat niet op die manier doen? Jarenlang wanbeleid en er telkens mee weg komen.

Ze mogen weer een keer lekker op hun bek gaan van mij, zodat ze eens een keer zelf gaan opleiden en spelers gaan halen die ze daadwerkelijk kunnen betalen..
5 -1
3*stars*3
Helemaal mee eens en dan heb je nog psv fans die het toejuichen.
Maar die worden natuurlijk helemaal misselijk van jaloezie, als ze zien hoe Ajax er voor staat.
Die doen alles om Ajax bij te blijven.
Als Brands morgen gaat praten met Red Bull, vinden ze het ook best.
1 0
AjaxCitizen
PSV fans zouden zelfs een nieuwe eigenaar tolereren die hun clubnaam, logo en kleuren veranderd. Zolang het maar spelers en successen oplevert. Walgelijke club zonder identiteit.
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens en dan heb je nog psv fans die het toejuichen.
Maar die worden natuurlijk helemaal misselijk van jaloezie, als ze zien hoe Ajax er voor staat.
Die doen alles om Ajax bij te blijven.
Als Brands morgen gaat praten met Red Bull, vinden ze het ook best.
0 0
Ellende
Een speler als Lozano kunnen halen is wel gewoon knap. Eerst horen wat voor deal het is geweest.
0 -1
chrisjuhhh
een hele rare als het waar is .
0 0
Hziyech14
Klaassen heeft officieel contract getekend bij everton.
0 0
Heiko
28,5 miljoen krijgt Ajax voor hem
1 0
Hziyech14
Opzich wel een fair bedrag
0 0
elpresidente
Als het dan toch gebeurt beter maar zo snel mogelijk. Met raiola als zaakwaarnemer is er toch altijd gezeur. Ik hoop dat we een goeie links en rechtsback halen. Eigenlijk onze enige zwakke posities afgelopen jaar.
2 0
Rukboor
Dijks komt terug, en FdB vond hem 2jaar geleden : De Boer: 'Dijks beste linksback van Nederland'
0 0
Hans Kraay Jr.
Als Tete weggaat, moet Ajax er alles aan doen Veltman te laten bij tekenen.

Zou het echt stom vinden als Ajax beide backs verkoopt.

Moet je in een zeer korte tijd een nieuwe back regelen die je dan klaar moet stomen voor voorronde CL.

Zou namelijk niet met Zeefuik de voorrondes ingaan. Dat kan je die jonge niet aan doen. In mijn ogen is het Tete weg of Veltman weg maar niet beide.
2 -5
chrisjuhhh
Ajax is fair met Veltman en anders om ook .
Afspraak is afspraak bij beide .
0 0
3*stars*3
1 probleem, Ajax kan nee zeggen als een club zich komt melden voor Veltman maar als geruchten over Dortmund/Spurs waar zijn, kan je wel nee zeggen maar dan zit je ook met een ontevreden speler.

Die Veltman had trouwens een tijd geleden al een aanbieding gekregen maar doet ook best wel lang om knoop doornte hakken....
7 0
Rukboor
Gek dat Dortmund en Spurs niet voor Tete komen !
Denk toch dat die clubs meer in Veltman zien.
1 0
gi0vanni
Dortmund? Geen optie want daar zit de trainer die hem op de bank hield. Daar heeft hij geen goede relatie mee.
0 0
Fieldman
Tete gaat daar zeker niet heen.

Ik durf te wedden om 20 eurocent. Wie durft?
7 -1
jollie18
Denk niet dat Tete interesse heeft in een transfer
11 -3
iammike
Jammer dat Tete gebrainwasht is door Mino. Ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat hij wel wou blijven als hij afgelopen jaar wel basisspeler was geweest.
23 -1
liefhebber1
Keizer.....ga je eerste goede daad voor ajax 1 verrichten.
Houdt deze goede back .
16 -7
3*stars*3
Gaat drukke zomer worden voor die gore rat Mino. Hij heeft het ook voor elkaar gekregen om kop van Donnarumma te brainwashen.
Waarschijnlijk is er binnenkort ook stront aan de knikker met verlenging van Kluivert.
31 -1
gi0vanni
Wat zit Kluivert daarbij? Wat een ramp! Als hij het een jaar goed doet dan wil die dus ook niet meer verlengen voor een acceptabel salaris. Maar hopen dat zijn vader helpt goede keuzes te maken.
0 0
Sterretje73
Mwoah...denk dat Patrick ook wel een aardig woordje te zeggen heeft daarover.
0 -2
A-west
Tete naar de Turkse kompetitie. Hij verkloot zo zijn carrière. Daarom begrijp ik Tete niet. Jammer.
2 -3
3*stars*3
Nieuwe club van Elia eindigde 2e in Turkse hoogste divisie.
Ajax kan hun ook nog eens loten in de CL voorronde....
1 -1
CPLP
Slimme reactie hoor...poeh he! Elia naar de tweededivisie in Turkije... waar haal je die onzin toch vandaan..
0 -4
Ajacied33
Lezen vriend,lezen!!
1 -1
Frankdr
Elia gaat naar de nummer 2 van Turkije van afgelopen seizoen, Istanbul Basaksehir
1 -1
Gooseman
Toch maar ff controleren wat je post vriend....
1 -1
Sam Badi
Elia gaat toch naar Başakşehir? Dat is de nummer twee uit de Süper Lig.
1 -1
Ajacied33
Klopt, maar je voorganger reageerde met dat ze in de 2e divisie spelen
0 0
Daantje Makkes
Hij wilt zelf... Doeg he
3 -18
Babangida83
Het wordt steeds duidelijker bij Ajax dat trainers en spelers passanten zijn bij Ajax.
Het technische beleid wordt vormgegeven door het TH. De trainer moet het maar met dat materiaal doen en daarnaast Ajax-voetbal spelen. Overmars wilde El Ghazi vorige zomer al verkopen. Hier gaf hij Bosz zijn zin om hem een kans te geven en hem pas in de winter uiteindelijk te verkopen. Ik denk dat dat een uitzondering is geweest. Tete wordt nu wel direct in de zomerstop verkocht.
Al voor de nieuwe trainer bevestigd is, is Overmars al druk bezig de selectie op orde te krijgen. Prima beleid. Zo schrikt er ook niemand meer als de volgende trainer na een jaar al weer vertrekt. Gaat prima zo en de volgende trainers worden al weer opgeleid.
0 -1
Ferd
Dat Tete wordt verkocht ligt niet aan het TH maar omdat hij al anderhalf jaar weigert bij te tekenen.
3 -2
afca4eva
Erg jammer dit want Tete bulkt van het talent. Misschien aanvallend niet de meest ideale back maar verdedigend voelde het altijd safe aan, tegen welke tegenstander dan ook..
Maar als je Rioolrat als zaakwaarnemer hebt en al anderhalf jaar niet wil bijtekenen op die leeftijd dan is het misschien voor alle partijen het beste als hij gaat.
Toch hou ik er een hele nare nasmaak aan over omdat ik denk dat hij, in tegenstelling tot Kishna wel gaat slagen in de (sub-)top van Europa.
Nu maar hopen dat als Veltman vertrekt we 2 aanvallend ingestelde (Braziliaanse?) backs halen die technisch begaafd zijn en ouderwets over de buitenspelers heen gaan, dat is bij ons eigenlijk nooit anders geweest en wordt al te lang gemist imo.
9 0
mdeV
ajax gaat kapot zo,lekker voor prijzen spelen als iedereen maar voor een prikkie weg gaat.
18 -13
Dwergje48
"Iedereen"? 24-30 miljoen voor Klaassen is echt wel een mooi bedrag. Voor de rest speelt er nog vrij weinig. Alleen nu Tete voor 3 miljoen maar wat wil je? Een speler die vooral op de bank zat dit seizoen. Verder schijnt Chelsea 15 miljoen te willen betalen voor een andere bankzitter. Zo weinig is dat niet.
5 -14
RaynoFischer
Klaassen gaat voor rond de 30 miljoen.
Barca is afgehaakt voor Sanchez omdat Ajax 50 miljoen vroeg dus iedereen voor een prikkie?

Pfff zo vermoeiend hoe Tete hier als een god behandeld wordt, het is zonde ja maar niet onopvangbaar en zeker niet het einde van Ajax ...
11 -14
Rukboor
Tete, Bazoer, El Ghazi, Gudelj en nu nog Riedewald.
Dan zijn we van een hoop gezeik verlost, vinden zich allemaal toppers en gaan naar clubs die minder zijn dan Ajax.
Appie Nouri blijft, de rest heeft een waardeloze mentaliteit en verpesten hun carrière.
0 0
AFCAsphere
Pas nou op. Als je met goede argumenten gaat strooien, dan word de almachtige downvoter boos.
4 -6
RaynoFischer
Haha echt he.
Grappige is nog dat die diegene niet reageert of reageren met tegenargumenten :p
2 -7
AFCAsphere
Ik vraag me af wie er achter zit. Gewoon een Ajacied die zo graag gelijk wilt hebben dat hij een lekje van het voting systeem heeft misbruikt, of een troll (bijv. van FR12) die ons op de zenuwen probeert te werken, een beetje loopt te irriteren. Beiden gevallen zijn behoorlijk triest. En in het geval van de Ajacied inderdaad ook erg jammer dat hij de discussie gewoon niet aan durft te gaan.
2 -4
Myers
Je vergeet Milik, 34 miljoen.
5 -8
Oordopjes
Heb serieus zo gevoel van: Kenny wilt niet weg, hij hoopt dat keizer voor hem kiest ipv Veltman. Dat hij daar op wacht.
17 -6
Rukboor
Dus een basisplaats eisen en dan weer vragen om bij te tekenen??
Lekker naar Turkistan, doei!!!
0 0
AjaciedNB
Hij heeft Raiola als zaakwaarnemer. Als hij zelf niet weg wil zorgt mino er wel voor dat hij weg wil.

Ik snap Ajax niet echt in deze. Veltman heeft een aantal jaren in het eerste gespeeld. Is nu international, en heeft nog een 1 jarig contract. In principe wijst alles erop dat hij gewoon de transfer gaat maken deze zomer.
Je hebt gewoon een jongen die zich al bewezen heeft, en gewoon een prima speler is dan voor een appel
en een ei gaan?

Tete heeft vanaf zijn debuut vorig jaar het meest constante seizoen gehad van alle spelers. Haalt in mijn ogen ook altijd minimaal een 6. Echt zonde als ze hem zouden laten gaan.
0 -9
CPLP
HIJ WIL ZELF NIET BIJTEKENEN!!!!!
12 0
Ajax#1900
Mwa, daar komt het op neer, maar daar is Raiola natuurlijk wel van invloed op. Die praat hem al langer naar Italië. Kan ik niet echt rouwig om zijn. Geen toptalent en als je voor Raiola​ kiest zegt dat ook wel genoeg.
1 -1
Rukboor
Dit soort jongens horen in het busje met Bazoer, El Ghazi, Gudelj, Tete en Riedewald met Memphis als chauffeur!!!!
0 0
RaynoFischer
Hij haalt echt niet altijd een 6 hoor, maar de meeste beredeneren op deze manier
Veltman 1 foutje voor de rest prima: WAT EEN PRUTSER, VELTWIJF! etc. etc.
Tete 1 foutje en voor de rest prima, Hij speelde geweldig!!

Tete heeft talent genoeg ja maar wilt zelf al anderhalf jaar niet verlengen er kwam een aanbieding nog ver voordat hij op de bank terecht kwam
4 -6
Rukboor
Als Tete 1 goede actie maakte, was het gelijk ,, wat een baas Tete, wat een baas!! Een sterk overschatte speler die zichzelf heel wat vind, en voor geld zijn sportieve carrière verneukt.
0 0
Biss
Die 'goede actie' is meestal een (mooie) tackle die makkelijk voorkomen had kunnen worden door op de juiste plek te staan en de bal al eerder te onderscheppen.
Tete is ontzettend sterk in de 'noodrem' maar Veltman heeft deze meestal niet nodig door zijn positionering, alleen valt dat natuurlijk minder op bij de gemiddelde kijker.
0 0
AjaxCitizen
Ja tuurlijk. Hij wilt zeker niet weg. Daarom wilt hij al een jaar of 1,5 niet bijtekenen...
0 -7
JPC40
Hij wil niet, dan moet toch iemand zijn die Tete ondersteunt ??
16 -1
EVH
Onbegrijpelijke transfer van Tete. Snap ik niks van
18 -1
Ajaxsied4ever
Boelshit hou hem gewoon bij ajax !!
17 -1
Rockpotje
Leuke username
4 -17
RaynoFischer
Waarom zou je hem tegen zijn wil houden?
En jongens het is Tete, ja zonde maar pfff sommige doen alsof hij Ronaldo is ofzo....
1 -13
Rukboor
Zo voelen dit soort jongens zich wel hoor!
Ze eisen gewoon een basisplek, welke trainer je ook voor de groep zet.
Allemaal Memphis typetjes, Bazoer-Tete-El Ghazi-Gudelj en de volgende is Riedewald. Appie Nouri blijft gewoon!! en gaat spelen.
0 0
Runnerlex
hij wil niet..hij wil naar grote club...
0 -14
michel76
Naar een grotere competitie bedoel je. Een grotere club dan Ajax is er toch niet ;)
10 -3
RaynoFischer
Dat is Turkije niet echt, hebben vooral meer geld.
0 -11
Zoranc
Nou we zijn helemaal rond met ze, ga dan.
Je wou niet bij tekenen toch, nou Galatasaray is wat je hebt geoogst.
Jammer had je ook wel naar atletico, Juventus of Liverpool zien gaan
1 -7
RaynoFischer
Een Everton was ook nog mooi geweest *kuch *kuch ;) , maar nee lekker zakken vullen bij die Turken
0 0
Bastafa
Mafkezen belachelijk beleid
17 0
Dwergje48
Van wie? Want?
0 -10
Fussball
Neeeeee!
18 0
NouriVandeBeek
Ik kan Overmars niet echt volgen. Het zou zorgwekkender zijn als dat wel het geval was.
0 -1
WyZynDeBeste
Als het doorverkooppercentage een % of 15 tot 20 is heb ik vrede met drie miljoen. Als hij redelijk presteert pakken we uiteindelijk nog 5 tot 6 miljoen voor hem. Voor iemand met een éénjarig contract kun je dan niet klagen.

Het blijft enorm zonde, geweldige rechtsback. Aantoonbaar beter dan Veltman.
2 -3
Myers
Aantoonbaar beter dan Veltman? Veltman veegt de vloer aan met de statistieken van Tete, en ja, dat is aantoonbaar.
4 -1
Rockpotje
Toon het maar aan dan.
1 0
@Maar7en
Hij heeft weinig aangetoond. De statistieken zeggen heel wat anders. In het NL is hij ook niet de vaste back. Prima dat ie weg is. Scheelt weer onrust door de weigering zijn contract te verlengen een mooie oplossing.
1 0
Bastafa
Rot toch op met je tevreden met 3 miljoen. Beste rechtsback voor de komende 15 jaar
0 -1
gi0vanni
Een speler die niet wil bijtekenen is waardeloos. Hem nog een jaar tegen zijn wil hier houden en niets vangen is het alternatief. Dan beter een back halen die ook aanvallend wat toevoegd en wel trots is voor Ajax te spelen.
1 0
Bastafa
Rot toch op met je tevreden met 3 miljoen. Beste rechtsback voor de komende 15 jaar
0 -2
Rukboor
Waar baseer je nu zoiets op?
Dan stonden er toch topclubs op de stoep ! Net zoals voor El Ghazi, Bazoer en Gudelj. Allemaal wereldclubs toch?
0 0
Rukboor
Ik dacht dat Riaola gisteren en vandaag dus weer nog riep dat topclubs voor Tete in de rij stonden?
Als Tete weg wil om de reden dat hij afgelopen seizoen geen basis was, vind ik een dwaze reden. Je moet altijd vooruit kijken en denken, nooit achteruit.
Dan ga je toch niet naar Turkije?
Met Keizer als trainer krijgt hij echt een kans, maar meneer wil gewoon niet bijtekenen, en hoort bij mij in het bekende rijtje ; El Ghazi, Bazoer, Gudelj, Tete, Riedewald. Eerst geld en dan pas denken aan hun sportieve toekomst.

http://www.ziptuning.nl/My-ZIP-Ride/Kenny-Tete-scheurt-weg-bij-de-training-post-1021.html

http://www.ziptuning.nl/My-ZIP-Ride/Bazoer-kiest-voor-tuning-post-1154.html

Dikke Mercedes gratis onder hun reet, en nog niet goed genoeg voor dit soort gasten. Zie ik een Frenkie de Jong, Donny van de Beek en bijvoorbeeld Kasper Dolberg nooit doen, gewoon andere mentaliteit!
0 0
AdK
O O O Tete...

Als je nu nog niet door krijgt dat je zaakwaarnemer alleen met je bezig is voor het geld ipv je ontwikkeling, dan heb je echt zand in je ogen...
3 0
michel76
Zeker met Riaola als zaakwaarnemer
0 0
Rockpotje
Ik hoop dat Overmars snel doorschakelt en Thomas Foket ophaalt. Hij heeft nog maar een contract van een jaar bij AA Gent en weigert volgens mij te verlengen. Zeer aanvallende back en heeft natuurlijk al CL-ervaring.
0 0
Afca_126
wat een grap is dit
0 0
Myers
http://voetbalflitsen.nl/wtf/p2s958/kenny-tete-niet-onder-de-indruk-van-ajax-aanhang-deze-mannen-spelen-hooligan-maar-in-het-stadion-hoor-je-ze-niet

Benieuwd wat we over Kenny Tete horen over 2 jaar.

Het ga je goed Kenny.
0 0
grapje
Kenny Tete het zit je diep he? Heel het forum zit je maar te reageren. Trouwens heeft die daar wel een punt, het is alleen kennelijk niet leuk om te horen . Daarbij als je een slogan gaat schreeuwen met Amsterdam Hooligans mag je dat best belachelijk gemaakt worden. Die leuzen met hooligans doet mij denken aan Rotterdam.
0 0
AFCA1510
Best wel zielig om dit nu terug boven te halen...
1 0
Myers
Wat is er zielig aan als ik vragen mag?
0 0
amthree
Nou de galatasaray fans zijn ook niet echt geweldig. daar zijn bijna alle stadions zo wat leeg.
0 0
ambtenaar
Het is nog maar een kind.
0 0
Myers
Ik heb van mijn ouders geleerd dat ik voor iedereen respect moet opbrengen. Kenny blijkbaar niet dan.
0 0
theflyingdutchm
Tete, ga eens het gesprek aan met Keizer.
De onrust en mensenrecht schending in dat land alleen al zou voldoende moeten zijn om daar niet heen te willen.
0 0
John63
Persoonlijk zou ik het jammer vinden. Veltman weg en hup basisplaats. Hij moet oppassen dat ie niet de dupe wordt van zn eigen frustraties en die van z'n zaakwaarnemer
1 0
rss-dion
Dankjewel Peter Bosz en veltramp
0 -9
EVH
Mafkees
0 0
Myers
Jij bent niet echt een fan van mooi voetbal, of wel?
1 0
Ajaxsupzuidned
Heeft Keizer ook al geen vertrouwen in Tete of is het andersom?!
0 0
AjaxDUde123hk
Eerder die pizza bakker (Riola)niet in ajax
0 0
Peterv13
3 Miljoen maar ??!! Dat lijkt mij toch wel erg aan de lage kant. En daarbij zou ik het mooi vinden als hij zou blijven en zijn basisplaats herovert bij een vertrek van Veldman. Maar ik kan me in zijn geval wel voorstellen dat hij zelf weg wil. Maar dit bedrag is erg laag naar mijn idee
2 -2
gi0vanni
Valt wel mee. Het is een bankzitter, een verdediger, uit de ED en heeft een aflopend contact. Daar vang je gewoon niet veel meer voor. Vraag 8 mil en iedereen w8 gewoon een jaartje om hem gratis op te halen.
1 0
Peterv13
Daar heb je wel een punt idd. Toch jammer dat ie mss vertrekt
0 0
gi0vanni
Erg jammer maar hij gaat zeker weg. Zijn zaakwaarnemer maakt elke speler duidelijk dat ze er al zijn (Tete is geweldig maar moet aanvallend nog stappen maken.) en dat ze bij Ajax veel te weinig verdienen. Dus die tekenen nooit bij.

Daarom geen spelers meer die die pizzabakker als zaakwaarnemer hebben.

0 0
Bensco
Je kan Raiola haten wat je wilt maar dit is wel weer slim gespeeld van hem. Tete heeft nu een lage transfersom en kan praktisch gaan en staan waar die wil. De club is aan zet nu.
0 0
Joseph
Tete wordt gewoon naar een club gestuurd waar hij zelf dus niet heen wilt, slim gespeeld van hem ja, maar waar is Tete in dit verhaal? Is mij eigenlijk altijd een raadsel geweest.
1 0
Bensco
tete is degene die twijfelt, al vind ik zijn beweegredenen verkeerd. Kenny wil naar een ''grotere'' competitie maar ik vraag me af of hij al kan meekomen in bv een duitsland, engeland of spanje.
0 0
PeterVKV
Het Tete verhaal lijkt een beetje op het Nigel de Jong verhaal die ook vroeg vertrok naar een club als HSV. Begreep ik toen ook niets van maar ook hij had niet alle vertrouwen bij Ajax. Via HSV kwam hij toen toch bij ManCity in de PL. Misschien dat Tete dit als voorbeeld ziet. Hij mist gewoon vertrouwen bij Ajax. Misschien ook wel enigszins terecht want opbouwend/voetballend is hij niet de sterkste.

Als Veltman ook vertrekt wordt het moeilijk. Zeefuik moet een kans krijgen maar er moet sowieso een tweede bij. Ter Avest van Twente is een groot talent die bij de Nederlandse jeugdteams altijd samenspeelde met ons supertrio op het middenveld. Troupee is een tot back omgeschoold buitenspeler die aanvallend heel sterk is maar verdedigend minder. Pelle Clement gaat het denk ik niet redden als aanvaller maar zou ook omgeschoold kunnen worden tot een back. Of er moet gekeken worden naar ervaring met de terugkeer van vd Wiel of Anita. Anders maar weer een Braziliaantje...2 snelle Braziliaanse backs op links en rechts is ook wel lekker. Ook leuk voor Neres.
0 0
chrisjuhhh
Ter Avest prefereer jij boven Zeefuik ???
Allebei talenten voordat je het vergeet .
1 0
Ajax#1900
Ter Avest speelt natuurlijk veel constanter omdat hij al een paar seizoenen basisspeler is bij Twente. Wie het grotere talent is qua topniveau is nu niet zo relevant denk ik. Van Zeefuik kun je echt niet verwachten dat hij er opeens staat. Ik vind Ter Avest met Zeefuik daar achter een prima optie.
0 -1
PeterVKV
Nee, ze zouden het moeten uitvechten en je hebt er toch 2 nodig. Maar misschien is een meer ervaren back naast Zeefuik beter.
1 0
echtgras
Veltman is nog niet weg maar als die gaat lijkt Troupee wel de voorkeur te hebben...
Wij willen aanvallend sterke spelers hebben. Verdedigend moet het degelijk zijn maar de nadruk ligt nou eenmaal op het aanvallende gedeelte gek genoeg
0 0
chrisjuhhh
Lijkt mij wel ja anders koop je talent voor talent en Zeefuik is verder dan ter Avest die totaal het Ajax spelletje niet beheerst dus zoals je zeg een oudere back
0 0
Rdk1983
Zonde.
5 0
Hans Kraay Jr.
Zou het jammer vinden als Tete weggaat. Ben altijd wel een fan geweest van hem.

Niet dat ik Veltman af wil vallen en begrijp ook best dat hij afgelopen seizoen op RB basis stond.

Maar nu Veltman zo goed als weggaat denk ik dat Tete best eerste RB zou kunnen worden. Zou zonde zijn als Ajax voor die positie nou een nieuwe back zou moeten aantrekken omdat 2 RB's vertrekken.

Goed ik kan niet in Tete's hoofd kijken, maar lijkt mij toch niet een slimme beslissing. Kan je volgend jaar of CL of EL spelen waar je je echt in de kijker kan spelen. Kan je daarna naar een mooie club tegen een beter salaris, denk namelijk niet dat je als bankzitters een hele sterke onderhandelingspositie hebt.

Kortom bij dit soort jongens ontbreekt gewoon een beetje de langetermijn visie.
4 0
AnAlyzZz
Ik begrijp niet dat deze jongen gasten nog in zee gaan met Mino Raiola.
Hoeveel voorbeelden, van jonge talentvolle voetballers die hun carrière op te jonge leeftijd laten verkloten door te vroeg "een stap omhoog te willen maken", hebben ze nog nodig..?
2 0
RaynoFischer
Echt he...
kijk naar Klaassen, perfecte voorbeeld, gewoon een paar jaar bij het 1ste en eerst daar sterkhouder of zelfs aanvoerder worden ..
1 0
Kibbahimovic
Of kijk naar Eriksen, die was ook 21 of 22 en die is gewoon geslaagd.. er zijn trouwens nog zat spelers die gebleven zijn en vervolgens de transfer van hun leven gemist hebben. Die El Azzouzi en El Mahdaoui scoorden in de jeugd niet normaal veel en mogen nu beide weg naar een lage 2e divisie club. Hetzelfde geldt voor die ene 16 of 17jarige spits van onze B, die eerst City of Arsenal had afgeblazen om voor Ajax te gaan en vervolgens geen eens een contract krijgt bij Ajax. Ik vind t niet onbegrijpelijk dat Tete weg wilt en snap heel goed dat spelers graag bij de pizzabakker hun zaken laten afhandelen, die werkt tenminste hard voor ze en regelt alles voor zijn cliënten. Anders ga je ook niet voor spelers als Ibrahimovic of Pogba en nu zelfs Donnarumma van Ac Milan werken
1 0
RaynoFischer
Ja maar Eriksen was ook op zijn 18e al vaste basisspeler dus die heeft zich toch een paar jaar bewezen, daar zit dan wel een verschil in
1 0
foroloca
Kent iemand Tete persoonlijk stuur even een smsje: wees verstandig het grote geld komt echt wel, maar speel nog minimaal 1 goed seizoen bij Ajax.
6 -2
JohnSnow
Dat zal hem ongetwijfeld anders doen denken haha!
1 -1
foroloca
Zeker weten Snowman
0 0
preme
Ajax heeft een heel goed voorbeeld gegeven door Tete op de bank te laten en Veltaman te laten spelen. Je moet andere spelers het gevoel geven dat je met Raiola als zaakwaarnemer 0-1 achter staat en je krediet sneller verspeelt dan anderen. Iedere speler die Raiola inschakelt zal immers niet meer dan één keer voor een korte tijd verlengen waardoor je bij voorbaat weet dat je niet veel aan hem zult verdienen. Met Raiola kiest de speler puur en alleen voor zichzelf. Dit terwijl je ook win-win situaties kunt creëren met spelers die wel willen bijtekenen maar ook een mooie transfer kunnen maken (zie Klaassen).

Tete zou je in mijn ogen sowieso hebben moeten verkopen. Nu kun je meer aan Veltman verdienen omdat hij veel minuten heeft gemaakt oa in de finale. Bovendien heeft Veltman met zijn 25 jaar veel langer bij Ajax gespeeld en een transfer verdiend. Zo zie je ook dat Ajax hier respect voor heeft en hem een verlenging aanbiedt zonder deadline.

Mocht Kluivert een zelfde weg voor zich zien met Raiola zou ik volgend seizoen ook snel kiezen voor Neres.
1 -1
Restored
Tete stond al met 1 voet buiten de deur en wil gewoon weg, met Raoila als zakenwaarnemer zal het ook wel niet moeilijk zijn om een paar clubs te vinden.... en verder 3m? tjah begrijp ik best 1 jarig contract en heel het seizoen op de bank gezeten.
0 0
Benijax
Tete wil niet blijven en kiest voor het geld in het buitenland. Dat is logisch als je een jaar op de bank zit, maar wel international bent. Die drie miljoen zal wel in zijn contract staan. Dit is het gevolg van de onwil van Tete, het goede spelen van Veltman, de zaakwaarnemer en beleid van Ajax. Dar zeefuijk er aankomst is een goede ontwikkeling. Wees blij dat Tete vertrekt. Ajax is verlost van een onwillige speler en het talent schuift door.
0 0
rammbo
Raiola is een spelletje aan het spelen rond Tete. Helaas voor hem laat Overmars zich niet meer piepelen door die rat. Jammer van Tete.
1 -1
chrisjuhhh
Idd Ajax heeft zat geld dus Raiola kan daar niet meer van profiteren en drijgt hij met weg gaan zegt Overmars gewoon " Prima man tot ziens "
1 0
voorkennis
Ben bang dat Tete een verkeerde keuze maakt.
Veltman gaat zo goed als zeker weg, waardoor de weg vrijkomt voor Tete.
Nu weggaan betekent zo goed als zeker banken bij een andere club.....zonde van deze voetballer.
0 0
dave41
dom dom dom, Tete verdiend nu toch weer een kans, en dan verkoop je hem. Veltman straks ook weg (?) en dan??? koopt ajax weer met de hand op de knip verdedigers???
Klaassen gaat zeker weg, Riedewald , Sanchez en Dolberg misschien ....dan kun je weer opnieuw beginnen...
Dit seizoen zijn we geen kampioen geworden door de eerste 3 wedstrijden, zoeken naar de juiste formatie....
Als hij zelf weg wil prima, maar dan moet je wel minimaal 8 miljoen vragen
0 0
JasperAFCA
rot bestuur tief op. jullie maken Ajax kapot. laten alles leeglopen. had liever bosz behouden dan van de sar en bergkamp
12 -9
foroloca
Over jaar of 3 zal het echte verhaal naar boven komen dat Bosz gewoon de verhoudingen misbruikt heeft om naar Dortmund te kunnen gaan. Het goed weer verhaal van dat hij wilde blijven is allemaal onzin.
1 -2
Dwergje48
Want dat weet jij nu al, 3 jaar van tevoren dus.
1 -1
Paul2
Als een speler niet wil bijtekenen, loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Dat zou slecht beleid zijn. Tete wil niet, heeft zich allang gek laten maken voor het buitenland en de centen.
4 -4
Jaridebeste
In december 2015 heeft hij al besloten te vertrekken door niet bij te tekenen. En toen stond hij gewoon wekelijks in de basis. Dus ik snap al dat gedoe niet. Die jongen WIL niet blijven. Al zeker anderhalf jaar niet meer. Dan ben je toch uitgepraat????
3 Miljoen daarentegen vind ik persoonlijk ook erg weinig.
1 0
mdeV
3 miljoen is bezopen,kijk naar de top clubs in europa wat ze vragen zeg,doe maar lekker 10 tot 20 miljoen.
8 -1
A Cohen
Ik snap het niet.
Waarom biedt Ajax de beste rechtsback van NL geen nieuw contract aan, nu Bosz weg is ?
Of.... weigert Tete expliciet in te gaan op een nieuw contract bij Ajax ?
Als het laatste juist is, dan begrijp ik de verkoop.
Slechts 3 miljoen, belachelijk laag bedrag.
5 -4
JesusZoonVanGod
Hij wil zelf gewoon niet verlengen, dan houdt het gewoon op. Gewoon de miljoenen pakken en die jongen laten gaan. Als je hem aan zijn contract houdt dan levert hij volgend jaar niets meer op. Mooie bijkomstigheid is dat we dan ook bijna van Raiola af zijn. Alleen Kluivert heeft hem dan nog als zaakwaarnemer.
3 -1
Woodenshoe
Tja, wat kun je meer vragen voor een speler die een heel seizoen op de bank heeft gezeten?
0 0
Rene1990
halve finale en andere Europese wedstrijden gespeeld dit seizoen. als ik keizer was zou ik tete even bellen
0 0
iammike
Gelukkig wil die iig naar het buitenland
0 0
PJK54
Wil je graag weg oké warme handdruk en de groeten met onwillige spelers kan je geen selectie opbouwen dus rap doorselecteren, niet voor handen de markt op om er een te halen. Als hij blijft wil hij sowieso in de winter weer weg dus beter nu.

Ajax moet verder dat kan alleen met een selectie die er 100% voor wil gaan en het vertrouwen heeft in de staf en het bestuur.
2 0
Woodenshoe
Ik ben niet zo'n Tete fan. Lekker laten gaan, veel plezier in Turkije tussen de uitgerangeerde vedetten. En vooral ook erg gezellig daar in dictatorland Erdogan, lekker land om te leven! Nu moet Kluivert nog ff een nieuwe zaakwaarnemer en dan zien we die dikke pizzabakker voorlopig niet meer terug.
3 -4
zivkabrimovic
Nu lees ik allemaal; "Hopen dat Veltman nu niet weg gaat". Ik snap dat niet. Hij heeft z'n kansen gehad, en heeft me nog nooit overtuigd. Ik houd sws niet van een back die traag is. Gewoon lekker nieuwe halen of Zeefuik kans geven.
3 -3
@Maar7en
Mij wel. Tottenham in ieder geval ook.. en die schat ik wel wat hoger in dan jouw "voetbalkennis".
1 0
zivkabrimovic
Ik vroeg je niet om me te beoordelen op mijn kwaliteiten. Volgens mij mag je hier je mening geven.

Maar ja, Tottenham ziet wel wat in hem, dus hij zal wel wat kunnen.
0 0
Youri08
Toch wel jammer het hele verhaal Tete, waar de schuld dan ook mag liggen. 3 miljoen is wel erg weinig imo. Is toch een redelijke/goede back met snelheid, nog jong en toch al nodige ervaring. Heeft paar goede wedstrijden in de EL campagne gespeeld dus zou je toch een prijs van rond de 8 a 10 mln verwachten. Probeer maar eens eenzelfde of betere back terug te halen voor dat geld als Veltman ook vertrekt.

En naar Turkije is ook niet bevorderlijk, dat wordt daarna Rusland of zoiets en dan op 28 jaar carrière klaar na 8 verschillende clubs. Ga dan liever naar Chelsea en laat je een paar jaar verhuren zodat je je in de kijker kan spelen.
5 -2
Ruudje74
Clausule in het contract opnemen bij toekomstige spelers: ga je met Raiola in zee, krijg je een boete gelijk aan je transferwaarde.
0 -2
RusselWestbrook
Zou jij het normaal vinden als je een boete kreeg ter hoogte van je jaarsalaris van je werkgever omdat ie jouw tandarts niet chill vindt?

Want dat is ongeveer wat je voorstelt. Ajax heeft net zo weinig te zeggen over de keuze van een zaakwaarnemer als jouw werkgever dat heeft over je tandarts: helemaal niets.
0 -1
MankeNelis
Indirect geven ze zichzelf al een soort van boete. Op de een of andere manier zijn al die jonge spelers onder begeleiding van de pizzabakker ontevreden. Ze kijken vaak chagrijnig en ze willen altijd weg.
0 0
Duif63
Is vrije keuze van de speler. Daar heeft Ajax helemaal niets over te zeggen.
1 0
foroloca
Als je daar naar toe wil in deze tijd waar aan de lopende band mensenrechten worden geschonden blijft een raadsel. Het is een jongen met enorm veel potentie die door Raiola weer om zeep wordt geholpen. Speel een goed seizoen bij Ajax en je kunt echt naar een grote competitie. Hij is inmiddels al zo gebrainwasht dat we hem straks zien in de Türk Telekom Arena, onee mocht niet meer zo heten van dictator Erdogan...
5 0
wladimir
Mensenrechten spelen geen rol in de voetballerij. Het gaat om poen.
0 0
Matts
Zonde, echt een schijntje voor zo'n goede verdediger. Maar goed, hij heeft nooit de intentie gehad om te willen verlengen. Onder Frank de Boer stond hij in de basis en speelde hij in het Nederlands elftal, en toen wilde hij (lees Raiola) al niet bijtekenen.

Hoop wel dat hij weer opbloeit, is echt een aanwinst voor Oranje.
4 0
Felix Gassenlicht
Blijft jammer, zo'n talent en nu al weg. Kan die Raiola ook niet weg?
ik zeg Anita terughalen.
0 -2
3*stars*3
Ik zie Anita ooj heel graag komen want kan als 6 maar ook als rechtsback.
1 nadeel.... Kom net achter dat hij een enge zaakwaarnemer heeft.
3x raden.... -_-
0 -3
iammike
Op transfermarkt staat dat Perfect Management BV zn zaakwaarnemer is. Dat is toch geen bedrijf van Raiola?
0 0
Web
Echt jammer, je krijgt zo maar geen betere terug.
Maar daar zijn de meningen verdeeld over.
0 0
Ajacied33
Zijn de meningen zeker over verdeeld ja. We hebben Veltman,vind ik beter. Of laat ik het zo zeggen. Met Veltman in je ploeg heb je meer aan dan met Tete in je ploeg. Mijn mening
2 -1
gras
Jammer, zonde. Liever blijft hij nog een jaar. Killer. Topper.
5 -1
EVH
Hee, we zijn het eens
0 0
Ajacied33
Tête gaat dus definitief weg. Ben er niet echt rouwig om. Iemand die niet eens wilt vechten voor een nieuwe kans voor een basisplek mag van mij vertrekken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat Veltman blijft nu
3 -8
Bensco
Ik wel, Tete is een groot talent waar Ajax een hoop lol aan had kunnen beleven op zowel sportief gebied als financieel gebied. Nu vertrekt die voor een schijntje de deur uit. En ik snap hem ook volkomen. Eerst moest die het gestuntel van van Rhijn voor zich dulden, vervolgens draait die een perfect seizoen onder Frank en wordt die door Bosz weer op de bank gezet. Dat is echt een mentale klap die je kan krijgen als speler. Op een gegeven moment ben je ook uitgevochten, dan moet je elders gaan kijken.
2 -2
Ajacied33
Het klopt wel wat je zegt. Maar het is zoals het is. Ik gun hem het beste
1 -3
Dennis1964
ja dan kan je zeefuik langzaam brengen want dat is een goeie hoor. die doet Tete snel vergeten.
0 -4
Tomvdvelde
Er gaan nu geruchten over een ruildeal?
De jong + 1.5 miljoen.
0 -2
Suarez16_
Zou het toejuichen.
0 -1
Ajaxbrl
prima dan
0 -1
Suarez16_
Prima bericht.
0 0
Web
Ik hoop het niet, met alle respect
3 0
Ajacied33
Bron?
0 0
Stibba020
Je weet wel, die betrouwbare site; soccernews.nl.. ;)
0 0
iammike
Haha dan weet je 1 ding zeker: dat het absoluut onzin is :p
1 0
maikelklaassen
wat is 3 miljoen op die geldbult in Amsterdam. veltman wil weg, laat tete basis staan en kijk vd winter hoe het er voor staat.
0 -1
Mokum31
Zeefuik
0 -6
3*stars*3
Volgens mij is Keizer iig wel een fan van hem.
Van wat ik van Zeefuik gezien heb, lijkt hij mij ook een prima optie.
Toch moet Ajax nog een extra rechtsback halen natuurlijk.
We kunnen niet verwachten dat Veltman blijft, window blijft nog lang open en hij kan zo. aar op laatste moment vertrekken.
1 0
brullie
Tete denkt blijkbaar aan geld anders ga je niet met die Riola in zee. Aan de andere kant geef die jongen eens ongelijk? Staat al lang buiten de basis en kan veel elders halen. Keijzer zou nu op moeten staan en nu al voor zijn officiele benoeming er voor gaan liggen.....
0 -4
Web
Wij vinden Riola niets, maar voor een speler wel, hij zorgt er voor dat ze miljonair worden.

En dat noemen ze een riool rat, hoe dom kun je zijn.

Als ik morgen hetzelfde werk kan doen bij een ander, en miljonair word, wat denk je wat ik doe, niet moeilijk.
1 0
Ferd
Miljonair wel, maar met een betere carrière planning dan de kortzichtige aanpak van Mafia Mino hadden die spelers een mooiere loopbaan gehad en net zoveel of wellicht meer verdiend
1 0
Ajax34
Hij zal bij Ajax toch ook niet gering verdienen, en daarbij zie wat bij al die anderen van hun carrière is geworden door hun te vroeg vertrek.
0 0
Am*dammer
Voor iedereen die zegt.. waarom? Tete wil niet bijtekenen.. daarom..
2 -4
oudzuid2
zonde... had graag gezien dat ie de plek van Veltman inneemt. ben benieuwd of Keizer t in em ziet
6 -3
flodder
veltman weg.......tete BLIJVEN...
8 -6
ajaxtukker89
tete moet behouden worden voor ajax en ik weet ook dat met mino als zakenwaarnemer dat het moeilijk word.
persoonlijk vind ik ondanks dat die idioot van een erdogan aan de macht is istanbul best een mooie stad
8 -4
timajaxkampioen
Ik heb het idee dat een jonge als Tete graag bij Ajax blijft en er ook trots op is om voor Ajax te mogen spelen.. Alleen ik krijg het gevoel dat Ajax maar wel heel erg graag van deze jonge af wilt. Je hoort ook nooit iemand binnen Ajax zeggen dat ze Tete een geweldige speler vinden. 3 miljoen vragen is natuurlijk ook een schrijntje en eigenlijk een belediging ten opzichte van zijn talent. Wij als supporters laten alles maar weer gebeuren.. Weer een tussenjaartje? Dit soort eigen jongens met veel talent moet je behouden i.p.v. de toegang te wijzen en dan weer een zuid amerikaan te halen die totaal niets met de club Ajax heeft. Nee doe mij Kenny Tete maar, een echte Amsterdammer.
1 -3
Biss
Vurnon Anita halen voor de RB positie! Dan hebben we Veltman, Zeefuik en Anita als RB. Eventueel kan Anita ook op de plek(/backup) van Schöne(/Donny) als dat nodig is.
0 -5
mvdk
Nee... Anita is een linkspoot en heeft daarom lang als linksback gespeeld. Op 6 deed hij het bij ons fantastisch, maar ik weet niet hoeveel daar nog van over is... Voor de rechtsback positie moeten ze gewoon een echte rechsback halen.
2 -2
afca1985
Is gewoon rechts hoor
1 0
Biss
Hahaha lol. Hij is rechtsbenig. je hebt hem duidelijk niet gevolgd sinds Newcastle United, maar blijkbaar ook niet bij Ajax als je denkt dat hij op LB stond omdat hij links is. Misschien even verdiepen in wat zijn positie is sinds hij Ajax verliet voordat je zo'n reactie plaatst :)
1 0
mvdk
Ik volg Ajax al vanaf mijn geboorte en weet niet beter dan dat Anita links is. Maar tweebenig sluit ik ook niet uit. Het is een tijdje geleden.
0 -1
Biss
Geen idee hoe je daar bij komt en wat je dan precies volgt van Ajax. Anita is duidelijk rechts en kan ook niet veel met links.
Maar zoals Turbo hieronder al zegt; shit happens.
0 0
mvdk
Ik volg alles, maar dan heb ik me vergist. Shit happens idd.
0 0
bojansuarez
Dit laat alleen maar zien dat ze willen cashen en zichzelf al als een hele grote speler voelen. Bosz is weg, Veltman praat over vertrek in de media...dan zou je zeggen "Tete nu komt jouw tijd, grijp 'm". Maar nee meneer wil en zal naar het buitenland gaan. Teleurstelling pakt ze persoonlijk en willen direct weg, zie Kishna, Bazoer, El Ghazi, Tete, Riedewald. Hele lichting "mislukt" bij Ajax. Waarom, talent of mentaliteit? Denk dat het antwoord wel duidelijk is. Slagen in je eigen stad, er is toch niks mooiers dan dat?
1 0
Biss
Wat heeft Riedewald fout gedaan om in je rijtje te staan? Volgens mij kwam hij voor het systeem van Bosz alleen kwaliteit te kort, maar vind het een ander verhaal dan bij de andere spelers die je opnoemt. Riedewald lijkt me een jongen die dolgraag wil slagen in Amsterdam.
0 -2
Ajaciedforaltij
Tete had wel geslaagd als hij de kans kreeg, de rest is gewoon te licht, met name El Ghazi
0 -1
wdka
8/9 miljoen verwachten voor een speler met een eenjarig contract zonder de intentie om bij te tekenen, dan wachten ze wel een jaartje.
0 0
GregNeck
Ik ben altijd fan van Tackle Tete geweest, maar heb wel het idee dat hij zich een beetje vervelend op heeft gesteld de afgelopen tijd. Anders zou men bij Ajax ook niet van hem af willen. Na het artikel op VI gelezen te hebben over waarom Veltman de voorkeur boven Tete kreeg, begreep ik Bosz zijn keuze ook wel wat meer: Veltman positioneert beter, anticipeert beter, waardoor hij minder vaak in de positie komt om tackles te moeten maken, waar Tete dan weer beter in is.

Ik vind het erg zonde dat Tete voor zo weinig de deur uit loopt. Een absolute publiekslieveling en in mijn ogen een hele goede rechtsback, die door deze stap zijn carrière vergooit: Galatasaray is op wat voor manier dan ook geen goede club voor hem (op het salaris en het weer na).

Maar: Veltman heeft net zijn contract verlengd. Die blijft dus sowieso nog een jaar, en had waarschijnlijk weer een jaar de voorkeur boven Tete gekregen. Dat is ook niet goed voor zijn ontwikkeling. Bovendien hebben we wanneer Veltman vertrekt Zeefuik klaarstaan. Een Amsterdamse jongen die vanaf zijn achtste al bij Ajax voetbalt en in potentie misschien nog wel beter is dan Veltman en Tete bij elkaar. Met die gedachte in het achterhoofd vind ik het al met al niet zo gek dat Tete wordt weggestuurd.

EDIT:
Ik zie net dat Veltman zijn contract helemaal niet heeft verlengd. Ik weet niet hoe ik daarbij kwam. In dat geval begrijp ik echt geen flikker van deze transfer, tenzij Veltman binnenkort alsnog zijn handtekening onder een nieuw contract zet.
0 -2
UltimateKaos
Veltman heeft alleen z'n contract verlengd om Ajax in een goede onderhandelingspositie te krijgen. Hij gaat gewoon naar een subtopper in het buitenland en dat is hem gegund.

Neemt niet weg dat ik blij ben als hij nog een jaar blijft.
0 -1
brullie
Dus Tete en Veltman verlengen niet? Veltman en Tete hebben allebei een contract tot 2018 en beide tekenen niet bij? Heeft Veltman gezegt dat hij niet wilt bijtekeken? Ik heb dat trouwens ook niet van Tete ergens gelezen dat hij niet wilt bijtekeken...
0 0
BennJii020
klopt helemaal, Zeefuik heeft me erg verrast afgelopen seizoen bij Jong
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Blijft toch een schande, samen met Karsdorp de beste rechtsback van NL maar Karsdorp kost 15-20 mil. Veltman is nota bene een gemaakte back want was in Ajax 1 eerst centrale. Dus voor een gemaakte back slijp je de ruwe diamant Tete niet verder na zoveel jaren investeren, terwijl Tete in potentie veel meer waard kan worden dan Veltman.
0 -1
Amsterdamsetrots
Erg jammer, zeker omdat Veltman hoogstwaarschijnlijk ook verkocht gaat worden en Tete daarmee een basisplek zou krijgen. Helaas hebben sommige jongens een of andere rat als zaakwaarnemer.
1 0
BarryAjax
mocht die gaan haal dan Gregory terug
3 -2
Amsterdamsetrots
Haha dan heb je meteen Raiola weer terug
1 0
Ajax4life020
ik wil gwn links eb recht een colombiaanse sloper als sanchez
1 -1
Prethoofd123
Die Mina zou leuk zijn! Speelde laatst samen met Sanchez met Colombia tegen Spanje. Veel belovend duo is dat!
0 0
Amsterdamsetrots
Ik wil links en rechts iemand die kan verdedigen en een simpele voorzet kan geven. Dat is verdomme lang geleden.
1 0
de-Ajacied
Doodzonde
5 -1
Fieldman
Ik ga even Junior Tavares checken voor Marc. Zal hem in de rust appen of en zo ja, voor hoeveel miljoen hij hem moet halen.
2 0
klompv
Doen! Da's alleen wel een linksback.........
0 0
Fieldman
Tavares heeft iig een heerlijke voorzet. Hij is het meest te vergelijken met Willems qua stijl. Allebei een zeer sterk linkerbeen. En allebei een dikke reet. Verdedigend lijkt hij me niet bepaald geweldig. In balbezit zal hij wel veel toevoegen.
1 0
klompv
Heb het gezien. Heerlijke trap idd!
Verdedigende acties heb ik ook nog niet kunnen vinden......
0 0
wt4ajax
3 miljoen? Wat heb je daaraan? Laat hem dan maar zn contract uit dienen.
1 -1
Dusbaba
Zijn we eindelijk van die klote discussie Tete Veltman af. Heeft mij nooit ook maar iets geinteresseerd. Vond en vind ze beiden geen Ajax materiaal.
2 0
Ajaxsied4ever
Kom op marc netto en keizer deze speler moet je zien te houden anders krijg je hier echt spijt van !!
1 -3
Daniii
3mil? wtf?
0 0
Jorisbman
heeft nog maar 1 jaar over op zijn contract
0 0
Fieldman
Onbegrijpelijk dat AJax zo snel akkoord gaat. Minstens acht miljoen en anders blijft hij gewoon lekker. Drie miljoen kan echt niet.

Tete gaat natuurlijk zelf nee zeggen trouwens en wachten op een andere club. Gala is slecht voor zijn carrière.
1 -3
Suarez16_
Begrijp je het dan echt niet. 1 jaar Raiola. 8 miljoen is leuk voor de 2de rechtsback van Ajax, maar de clubs zijn niet gek. Ze weten ook hoe Raiola het speelt ze betalen nooit krankzinnige bedragen voor backs en helemaal geen bankspelers in de Eredivisie.
1 -1
Fieldman
Raiola is niet een club. Ajax kan Tete gewoon nog een jaar houden.

Tete was trouwens alleen bankzitter omdat wij een autist als trainer hadden. Iedereen vindt Tete beter dan Veltman. Voor bijna elke club in de PL is Tete een verbetering. Dus laat ze maar tegen elkaar opbieden en anders blijft hij gewoon nog een jaar.
0 -2
AjaxCitizen
Leg de schuld lekker bij de trainer. Heeft niets met Bosz te maken. Tete wilde al een tijd lang niet bijtekenen. Al onder De Boer niet, toen hij gewoon de nummer 1 op de rechtsback positie was. Dan houdt het gewoon op en speel je niet.
0 0
ajaxminimax
Jammer dat Tete weggaat, voordeel is dat we af zijn van rioolrat. Dan mag ik een boom wezen, maar ik heb nog nooit iemand zien verlengen, met hem als zaakwaarnemer. Ajax moet die vent straks echt verbieden op de toekomst
6 0
Ajaxbrl
Precies hij verziekt bijna alleen maar carrieres van jonge spelers.
1 0
Ajax4life020
tete is gwn een goeie back maar speelt niet jij wil toch ook werken op je werk??? vind dit niet zo gek hoor
0 -1
Shoppy
Volgens mij zijn we nu verlost van de pizzabacker
0 0
Suarez16_
Nope ook zaakwaarnemer van Justin, maar die heeft gelukkig een papa die weet wat slim is en om het geld zitten ze daar niet.
0 0
ajaxminimax
Hoe weet je dit trouwens? Lees het nergens
1 0
Suarez16_
Dat las ik onder het artikel van Justins 1ste profcontract. Toen waren er veel mensen aan het zeiken dat hij zijn zaakwaarnemen was en dat heb ik onthouden hahahaha.
0 0
ajaxminimax
Haha logisch dat je dat onthoudt!
1 0
Suarez16_
Staat trouwens ook op transfermarkt.nl bij Justins spelersprofiel, dus helaas.
0 0
ajaxminimax
Reacties al teruggelezen... Noa Lang zit ook bij Rioolrat...
1 0
Suarez16_
Van ongedierte kom je helaas niet makkelijk af.
0 0
ajaxminimax
hahahahaha dat blijkt weer eens
1 0
Suarez16_
Achja weet je, we kunnen wel hoog in de boom gaan zitten, maar met 1 jaar + Raiola gaat het niet lukken. Zelfs een Donnarumma die bij Milan zit, die 4 mil per jaar kan krijgen als 18-jarige weigerd hij te verlengen. Het is en blijft een verdediger met een 1 jarig contract die niet veel gespeeld heeft. Met 7 miljoen haal je het maximale er uit, maar 5 moet wel lukken. Vind het prima dat Ajax hem voor een miljoen of 4 verkoopt zolang hij maar niet de lampen gaat. Hoop wel dat Tete dan naar een Lazio gaat waar hij een kans gaat krijgen. Sowieso niet aan Chelsea of City verkopen, want dat word hij in eindhoven gecontroleerd en tekend hij daar een (huur)contract. Turkije moet hij niet doen. Wens Kenny het beste, want deze ras Amsterdammer heeft nooit geklaagd en stond er toen er nood aan de man was en zeker een reden waarom de EL finale hebben gehaald.
0 0
FlyingDutchMan
Maakt niet uit of Ajax er uit komt met de clubs, want Kenny roept al jaren dat hij liever wil blijven en liefst verlengen!! Of toch niet? xD
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Sowieso zouden ze tegen Tete moeten zeggen dat hij pas weg kan als er duidelijkheid is over Veltman. Waarom hem nu, in het begin van de transferperiode, verkopen? In augustus krijg je nog wel tien voor hem, minstens, ook al heeft hij nog maar één jaar op zijn contract.
14 -2
Ozymandias
10 miljoen voor de tweede back van Ajax wiens contract medio 2018 afloopt. Realistisch...
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
Wie weet wordt hij de eerste back als Veltman vertrekt, en de kans dat die inderdaad vertrekt is aanzienlijk. Overigens is Tete ook als reservespeler belangrijk geweest. Drie miljoen is voor hem te weinig.

Er is natuurlijk wel het probleem dat hij niet wil bijtekenen. Goed, dan kun je twee dingen doen: of je wijkt voor één keer af van de zelf opgelegde regel dat de speler uit de selectie wordt gezet, of je zegt dat hij weg mag, maar pas in augustus. Dan kan hij nog steeds naar een grote club, maar voor een goed bedrag, Ik begrijp de haast niet.
0 -1
Ozymandias
Waarom zou Tete in augustus meer waard zijn? Het is daarbij beter als Veltman en Tete beide zo snel mogelijk vertrekken zodat Ajax een nieuwe rechtsback aan kan trekken om met Zeefuik de concurrentie aan te gaan. Sowieso vind ik Zeefuik nu al een completere back dan zowel Veltman als Tete. In tegenstelling tot die twee heeft Zeefuik zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Zeefuik ken ik niet goed genoeg, ik neem het van je aan. Tete zou meer waard zijn in augustus, omdat de transfercarrousel dan op zijn hardst draait, clubs raken hun belangrijke spelers kwijt aan grotere clubs, moeten daar vervangers voor vinden, zoeken bij kleinere clubs, die op hun beurt vervangers moeten vinden. In augustus begint de paniek toe te slaan: zijn er nog wel spelers van een zeker niveau beschikbaar? De transferprijzen stijgen dan snel. Zie Milik, die was geen uitzondering.
0 0
Toon meer reacties