TG: 'Tete, Riedewald en Cerny willen vertrekken'

BVeenstra, 20-03-2017 om 07:05, 49873 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Volgens dagblad De Telegraaf willen Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Vaclav Cerny komende zomer vertrekken bij Ajax. Het drietal zou bij de Amsterdamse club hun vertrekwens bekend hebben gemaakt.

Van Tete en Riedewald werd in de laatste maanden al vaker gezegd dat zij mogelijk zouden azen op een vertrek, maar de naam van Cerny is nieuw in het geruchtencircuit. De Tsjech, die onder voormalig trainer Frank de Boer nog regelmatig speelde, komt in de plannen van huidig trainer Peter Bosz niet voor. De buitenspeler doet het dit seizoen voornamelijk met speelminuten in Jong Ajax.

Tete en Riedewald, vorig jaar nog basisspelers, spelen dit seizoen eigenlijk alleen bij afwezigheid van hun concurrenten. Zo speelde Tete afgelopen donderdagavond tegen FC Kopenhagen en zondag tegen Excelsior, omdat Joël Veltman niet fit was. Riedewald speelde vanwege een blessure van Daley Sinkgraven onlangs een paar duels in het eerste.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ik zou alle 3 altijd opstellen voor een Veltman, Viergever en Younes.
0 0
TheRiviera
Ik vind het een beetje schandalig om al die negatieve reacties over Bosz te lezen. Deze man stelt gewoon de beste spelers op en Tete,Riedewald & Cerny making op dit moment simpelweg gaan aanspraak op een basis plaats en dat kunnen ze ook niet eisen. Je moet blijven werken voor je plek in de basis en de keuzes van de coach respecteren vooral als je nog zo jong bent dat je nauwelijks schaamhaar op je ballen hebt. Met het vertrek van Bazoer & Gudelj en mogelijk het vertrek aankomende zomer van Viergever,Klaassen & Veltman komen er weer plekken en kansen

Al die verwende jonge spelers bij Ajax begint echt een serieus probleem te worden. Zodra die jonge spelers het eerste hebben geproeft en willen ze meer en zodra ze 20 of ouder zijn voelen ze zich al helemaal basis plaats waardig. Als dit nu zo al gaat kan je erop gokken dat De Ligt,Kluivert,Nouri,vd Beek & De Jong de volgende spelers zijn die gaat lopen zeiken als ze binnen een jaartje of twee niet in de basis staan.
0 0
Daluniz10
Als je zo met ajax-spelers omgaat, dan is er maar`1 uitweg voor jou als trainer , en dat is kampioen worden (een prijs pakken).
het is toch ongelofelijk dat 'basisspelers' er volgens bosz opeens niets meer van kunnen.
én maar blijven vasthouden aan zijn lievelingetje rechtsbuiten. Die ten alle tijden moet spelen. Die eens in de zoveel tijd een keer scoort daarmee ook nog eens zogenaamd zijn gelijk wil halen (dat ie in de basis hoort).
lachwekkend.
ik heb de indruk dat het vooral de attitude (koppigheid) en hypocrisie van bosz is wat de meeste stoort
0 -3
brullie
Als dit gebeurd kan Bosz er achteraan!!
0 -1
RvhC74
Bosz Oprotten!!! Wie denk je wel wie je bent. Alle basisspelers die wél kampioen worden!!!! wegpesten. Als jij met je beloofde aanvallende voetbal bovenaan stond. Onder jou is het echt niet veel beter!!! In Europa league doe je het alleen beter....
Vooral je zelfingenomen houding en je eigen ongelijk élke week opstellen bewijst dat jij niet goéd genoeg bent voor Ajax!!! Oprotten kakkerlak.
0 -11
AFCAsphere
Ah, de "kakkerlak" opmerking. De enige term voor Bosz die ik je nog niet had zien maken. De vicieuze cirkel is weer compleet.
1 0
MosesD
Inderdaad bijzonder triest. Ach, kan niet ouder dan 18 zijn dit figuurtje.
0 0
Knalpot
Ik wordt schijtziek van die gasten, bij pisvee zitten de talenten jaren op de bank of in jong daar hoor je zelden gezeik, bij ons denken ze dat ze god zijn en kijken zelden in de spiegel.
6 0
brullie
Komt omdat de jeugd van pisvee nergens terecht kan...kwalitatief veel minder dus ze kunnen niet zeuren...;-)
0 0
TheRiviera
Pure speculatie je vergeet eventjes dat Bazoer ook van de jeugd van PSV kwam dus wij namen wel even HUN kwaliteit over. De focus ligt bij PSV gewoon minder op de jeugd en dat kan nadelig zijn maar ook in het voordeel werken van de club. Natuurlijk stromen er minder spelers door bij hun waardoor de kans op een pareltje ertussen een stuk minder is maar de club is daarentegen wel vrijer om de selectie te versterken met serieuze aankopen in tegenstelling tot Ajax die eerst naar de jeugd kijkt voor versterkingen
0 0
A-west
Bosz is een geniepig stiekem mannetje en heel onbetrouwbaar. Hoe kan het nou zijn dat een heel batterij jeugdspelers weg wil. Je kunt wel zeggen, ze moeten zich terug vechten, maar als ze geen eerlijke kans krijgen, valt er niets te vechten. Neres mag even warm lopen , dat heeft Bosz al twee keer geflikt, de rat. Vervolgens mag hij weer gaan zitten. Om van te kotsen. Voor de camera geeft hij nauwelijks antwoord en lult hij alles wat krom is, recht. Nee , we zijn geen kloten opgeschoten met deze trainer, dat gelul van je moet hem de tijd geven. Bij een club krijg je nooit tijd, word altijd gezegd. Nu moet Bosz de tijd krijgen, wat een gelul. Met Traore heeft hij al heel wat tijd gehad.
De Ajax jeugd komt eraan. En Bosz doet er geen kloten mee. Eigenwijze professor die nog nooit iets
gewonnen heeft, dus bij Ajax ook niet. Lekker dan.
1 -9
AFCAsphere
Hou jij nou maar een keer je klep dicht, er komt niets nuttigs uit.
1 0
Reckless
geen eerlijke kans krijgen? Net zoals El Ghazi zeker? Deze jongens hebben zich al vaak genoeg kunnen bewijzen. Begrijp me niet verkeerd een type westermann zit ik ook niet op te wachten en het is ook jammer dat een aantal van deze spelers weg willen. Maar als je niet binnen her systeem valt is het jammer maar helaas. Daarnaast moet ik zeggen dat op dit moment Traore van mij een aantal weken op de tribune mag plaatsnemen. Maar helaas is hij een favoriet van Bosz dus zal dat niet gaan gebeuren
0 0
pinballmagic
Ik ga me afvragen of Neres niet een geweldige miskoop is
Anders vind ik het onbegrijpelijk dat zo,n dure aankoop niet speelt
Lijkt mij dat hij niet veel slechter kan zijn dan Traore afgelopen zondag
Tete ,Riedewald en Cerny moeten het zelf laten zien dat ze er in horen .
De weg van de minste weerstand kiezen kom je er ook niet mee.
7 0
Ar
Natuurlijk is hij een veel te dure miskoop.
We hadden met Cerny, El-Ghazi, Kluivert en ook nog Traore vier spelers voor de rechtsbuiten positie, dus waarom er dan iemand van 12 miljoen voor die plek wordt gehaald terwijl Kluivert niet voor hem onder doet is mij een raadsel.
0 0
NouriVandeBeek
Mike Verweij is een zielig mannetje. Natuurlijk mag je kritiek op Bosz hebben. Alleen niet op die argumenten die hierboven staan. Meer op het voetbalinhoudelijke gedeelte. Wat De Telegraaf nu schrijft is allemaal veroorzaakt door Overmars. Hij heeft voor een onevenwichtige selectie gezorgd. Niet voor niks moest die in de winter de selectie uitdunnen.

De Telegraaf met Verweij voorop zit al vanaf dag 1 te hakken op Bosz. Verweij zit wel megadiep in de reet van Overmars. Westermann werd onder andere een kunststukje genoemd door De Telegraaf. Zo kan je wel even doorgaan.
9 0
Rinus M.
Als ze wel wekelijk zouden spelen, zouden er waarschijnlijk weer andere spelers willen vertrekken. Juist de spelers die mentaal ook meekunnen op topniveau geven niet op en knokken zichzelf terug. Lekker laten vertrekken en flinke zak met geld vragen. Opvolgers staan al klaar bij Jong Ajax.
0 0
Harrie Nak
Alles wordt binnen een mum van tijd geïmplodeerd door een kakkerlak. Chapeau!
0 -1
A-west
ik kan me voorstellen dat deze spelers aan het muiten slaan, als ze zien dat Bosz elke week die
druiloor van een Traore opstelt. Als Cerny een keer niet goed speelt word hij er meteen naast gezet. Hetzelfde geldt voor Veltman. Let maar eens op hoeveel keer hij naar de verkeerde kleur
speelt, bizar. Bosz houdt vast aan deze klungelaars, terwijl andere jongens de kans niet of
te weinig krijgen.Je kan pas doorbreken als je een serieuze kans krijgt. Onder Bosz gaat dat niet gebeuren. En dat terwijl die druiloor van een Traore aan het einde van het seizoen terug
moet naar Chelsea, als ze hem nog terug willen hebben.
Bosz geeft niet toe dat hij met hem een fout gemaakt heeft, door hem te halen.
Nogmaals, de jeugd wordt op deze manier verkloot. Wat mij betreft mag Bosz zijn biezen
pakken. Haal Wim Jonk maar terug of Louis van Gaal, toch twee alternatieven.
Ik zeg het ook nog maar een keer: Bosz is ongeschikt!
2 -2
ajax4ever01
De Telegraaf verliest zo langzamerhand zijn geloofwaardigheid. Het lijkt er meer op dat ze meer anti Ajax aan het worden zijn dan Pro Ajax met meneertje Driessen voorop samen met zijn vriendje Verweij
0 0
MosesD
Sinds de kruizen door hoofden van mensen van Ajax lees ik hem niet meer. Walgelijke krant.
0 0
Pierre Heno
Met deze instelling van Tete ( lees: Riola) is een vertrek niet meer te vermijden. Cerny en Riedewald zijn niet goed genoeg voor wat Ajax zegt na te willen streven dus moet je die spelers gewoon laten gaan. Tete ( lees: Riola) moet echter wel gaan beseffen dat een ruzie met Bosz hem niet goedkoper zal gaan maken want iedereen kent die trucjes van Riola nu inmiddels wel. Nou tabé dan ik groet u en veel geluk bij een andere club. Kischna , Bonjour, Gudelj, Andersen, Boilesen, Depay, Amrabat, LaByat, Babel etc gingen u voor. En zij zijn tenslotte ook weer op Aarde geland en hebben een plaats weten te bemachtigen welke ze blijkbaar wèl aankunnen. En wat De Telegraaf betreft: die houden vooral van zieken en zuigen naarmate de wedstrijden belangrijker gaan worden en de prijzen verdeeld zullen worden. Krantje voor randdebielen die vooral van veel plaatjes houden. Maar dat geldt wel voor méér kranten helaas.
2 -2
Freddy Al
Tete zou moeten blijven maar lijkt niet bereid,Riedewald heeft het begin dit seizoen echt niet waargemaakt,Cerny vind ik ook geen basisspeler.Dat heeft volgens mij niet veel met Bosz te maken.
Ik heb het idee dat onze Telegraaf weer gebakken lucht aan het serveren is en ja dat moet wel heet gebeuren.
Van een afstand denk ik dat Bosz zijn ploeg attractiever en vrijwel net zo effectief laat spelen als Frank de Boer deed,los van een eventuele sympathie voor de man presteert hij Europees naar behoren en in competitieverband gelijkwaardig aan Frank de Boer.
Welke reden is er dan precies om hem weg te willen sturen?
Ik heb dit seizoen al veel nieuwe gezichten gezien in het eerste afkomstig uit de opleiding ook Europees.
De wedstrijd tegen Excelsior was inderdaad heel erg beroerd maar daar kun je niet het hele seizoen aan ophangen en was nou ook niet meteen de schuld van (voornamelijk) Bosz.
Daarbij heeft Ajax wel meer periodes gekend waarbij men 4 jaar of langer geen kampioen werd.
1 0
Biss
Off:
Voor alle mensen met zoveel kritiek op Bosz en daarbij 'Bosz out' roepen: noem eens een waardige vervanger.
Het is namelijk hetzelfde idiote gedrag als tijdens het laatste jaar van F de Boer, elke week las ik wel 100 reacties van mensen die de Boer weg wilde hebben, maar nooit las ik een reactie waarin iemand een alternatief aandroeg, zelfs niet als ik er (meerdere keren soms) naar vroeg! Het enige alternatief wat ik heb gehoord in die tijd was, jawel; Peter Bosz.
Dus nu Bosz ook weg moet, wie moet er voor terug komen dan?? F de Boer?
Kap is met roepen dat alles kut is en iedereen weg moet of kom dan ook met alternatieven/oplossingen voor je probleem.

Mijn mening; Bosz mag blijven, minimaal nog een seizoen. Hij is aan het bouwen en het is Ajax onwaardig om deze man nu op straat te zetten. we zijn geen fucking Chelsea
5 0
ram
Zijn er echt mensen die dat serieus roepen? Ik heb ze niet gezien en kan het mij ook niet zo goed voorstellen eigenlijk. Ik vind dus ook dat Bosz gewoon moet blijven.

Aan de andere kant, en dat is meer mijn sentiment dat spreekt, vind ik alleen al het constant blijven inzetten van Traoré op zichzelf al ontslagwaardig. Een huurling die er he-le-maal niets van bakt, iedere keer opstellen... Tsja... Als ik een gekkie was zou ik zeggen dat ie de boel bewust loopt te saboteren. Maar goed. Dat was de onderbuik.

Wel zou het bestuur hem moeten aanspreken op een aantal dingen. Ten eerste het wisselen en 'conditiemanagement' van spelers. Het kan niet zo zijn dat Ziyech zelf moet aangeven dat hij het niet meer trekt. Het kan wel maar idealiter moet dat voorkomen worden door de staf (in samenwerking met spelers). Ook hoop ik dat ze hem op het hart drukken om wat eerder te wisselen in wedstrijden.

In mijn ogen ligt het probleem vooral bij het bestuur. En Overmars in het bijzonder. Die faalt al jaren ongelooflijk hard. Velen hier prijzen hem de hemel in voor het aankopen van bepaalde spelers en het verkopen voor hoge bedragen. Dat eerste doet ie meestal goed inderdaad. Maar te weinig. Het verkopen is niet echt een verdienste natuurlijk. Dat is vrij simpel. Napoli zegt: "5 euro voor Milik?". dat weiger je. "Okay, 35 miljoen dan?" Dat accepteer je. Ik chargeer maar heel veel meer is het natuurlijk niet.

Overmars faalt in het samenstellen van een gebalanceerde kwalitatief sterke selectie. Daar is hij nog nooit écht in geslaagd. En dat is toch het hoofddoel. Overmars koopt spelers i.p.v. dat hij een selectie samenstelt. Dat is een groot verschil.

Hij moet zorgen voor een betere afstemming tussen spelers op bepaalde posities. Als je een rechtsbuiten hebt die naar binnen gaat, moet je zorgen voor een rechtsback die er overheen vliegt. Om maar een voorbeeld te noemen. Dat geldt voor meerdere positiecombinaties in onze ploeg - het klopt niet.

Daarnaast vind ik dat hij veel meer zou moeten inzetten op aankopen a la Guardado, El Ahmadi, Kuijt, Moreno. Daarmee doel ik op oudere ervaren spelers met zowel een mentale als een fysieke drive. Power kopen. Spelers waar de jeugd zich aan vast kan houden en beter van kan worden. Voor Ajax zou je veel betere ervaren krachten kunnen halen dan de PSV'ers en Feyenoorders die ik noem. Maar dat moet je dan wel proberen. We hebben het geld. Er ontbreken drie dingen: visie, ambitie en moeite doen.

Dat betekent ook dat je wat betreft jeugd een iets ander beleid moet maken want er is minder plek in de ploeg voor jonge spelers. Meer verhuren dus. Dat is extreem onderschat bij Ajax. Verhuren is niet negatief, het is juist positief. Verhuren betekent dat je vertrouwen krijgt van Ajax want ze willen dat je je ontwikkelt door op hoog niveau heel veel minuten te maken. Zo moet Ajax het meer insteken.

Verhuur Riedewald en Cerny ook maar gewoon - nu misschien te laat. Maar met het juiste beleid en communicatie waren die gasten nu niet 'sip'. Dan speelde ze bij een andere ploeg en keken ze ernaar uit om als volwassen betere speler terug te keren bij Ajax.
4 0
Biss
Tijdens en na de wedstrijd werd het 'Bosz out' in ongeveer 1/3 berichten gezegd. En nu nog onder artikelen over Bosz of de wedstrijd.

Verder ben ik het volledig met je eens en heb ik er niks aan toe te voegen!
0 0
ram
Okay, dat is mij ontgaan. En mooi dat iemand het eens volledig eens is net m'n visie/verhaal! Dat is helaas vrij zeldzaam. Dat men op AS m'n visie niet deelt is jammer, dat Ajax het niet deelt is een klein drama.
0 0
Sampaoli
Cerny heeft na zijn blessure nog geen bal goed geraakt, lachwekkend. Riedewald en Tete overigens vind ik wel heel jammer, ze voelen zich te weinig betrokken bij de selectie en dat vind ik wel kwalijk, Bosz zegt altijd dat je 20 spelers nodig hebt in een seizoen maar hij gebruikt er maar 11 tot 13.
6 0
Robeerke
Zullen we ook stoppen met het labels plakken in de jeugd. Stuk voor stuk zogenaamde "wereldtalenten" maar niemand breekt door.
4 0
Aianteia
Inderdaad een schande dat die jongens van 19-21 jaar nog niet bij de Europese top spelen. Helemaal geen voorbarige conclusie ook verder, goed bezig!
1 -1
Sampaoli
El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Tete, Fischer, van Rhijn, Boilesen, Kishna, Andersen.. het lijstje kan oneindig doorgaan, allen bestempeld als geweldige talenten maar op een of andere manier komt het er niet uit. Eriksen en Blind laatste talenten die het gered hebben en ook die zijn geen wereldtop geworden.
1 0
Aianteia
Met alle respect, maar daar kunnen die jongens waar het nu over gaat toch niets aan doen? En ja, het is waar dat iemand snel als toptalent bestempeld wordt, maar zo is de voetballerij en de jeugdopleiding van Ajax is nou eenmaal befaamd.
0 0
Sjaakvaak
Nounou, enige nuance zou wel op zijn plaats zijn.

Eriksen speelt alles bij Tottenham Hotspur en zit dit seizoen op 10 goals en 16 assists. Misschien geen absolute top maar het is toch wel erg hoog niveau.

Van Rhijn is volgens mij nooit bestempeld als geweldig talent. En de rest is allemaal nog hartstikke jong. Boilesen kwam niet goed uit zijn blessure maar heeft mooie dingen laten zien. Kishna is nooit over de blessures in zijn knieën heen gekomen. Tete laat wel degelijk zien een geweldige rechtsback te zijn maar is aanvallend wat minder.

Bazoer komt pas net kijken. Fischer is inderdaad een mislukt project. Net zoals Andersen nooit meer heeft laten zien dan zijn dribbel.

Vandaar precies wat Robeerke zegt, niet zoveel labels op de jeugd plakken.
0 0
Rdk1983
Als die weg willen maakt Ajax een lachertje met de zgn clubfilosofie. Zulke jongens, ook n Bazoer zijn de toekomst. Gaat zo al het talent achterdeur uit, dan tekent er zo geen talent meer voor Ajax
1 -1
Joseph
Riedewald begrijp ik en kan Ajax ook missen, Tete zou doodzonde zijn, die kan het zo overnemen van Veltman. Cerny vind ik echt onzin, die komt net terug van een blessure, en moet nog beginnen aanhet avontuur bij het eerste
0 0
Bobo het Konijn
Zou ik heel jammer vinden als Tete en Riedewald gaan. Maar ook begrijpelijk. Sluit me aan bij Saren hieronder, verliezen is ook een kunst. Oh oh, wat was het fijn met Peter Bosz, aanvallend voetbal en frivoler. Geef de man gewoon de kans, een tweede of derde plaats is ook mooi en leuk voetbal is ook wat waard. Kijk al uit de EL wedstrijden tegen Schalke en de topper tegen Feyenoord.
1 -1
Saren
Man man, één kut wedstrijd en mensen willen geen ajacied meer zijn. Sorry om het melden maar er zullen nog meer kut wedstrijden komen. Eigenlijk moet je dan gewoon geen voetbal meer kijken want Barca, Real en Bayern(mn favoriet na Ajax haha) spelen ook gewoon kut wedstrijden. Welkom bij competitiesport. Een circuit waar iedereen een knudde wedstrijd speelt en iedereen een keer verliest. Honderden factoren waarom we kut speelden maar de bal is rond. Soms rolt hij de "verkeerde" kant op. Cheers
3 -4
Duif63
Pardon 1 kut wedstrijd ? Ik heb er al heel veel gezien dit seizoen
0 0
komopajax777
Is het waar wat de Telegraaf meldt?Tete zie ik liever blijven al speelt hij niet altijd.Van Riedewald ben ik niet altijd overtuigd omdat hij soms zo traag en weifelend optreedt.Centraal in de defensie zie ik
hem in ieder geval niet zitten vanwege zijn gebrekkige kopkracht.En dan Cerny die in mijn ogen beter zijn mond kan houden,want hij heeft tijdens zijn basisplaatsen en invalbeurten echt bitter weinig laten zien en zelfs bij Jong Ajax stelt hij vaak teleur!
0 0
Ajax_33
Heeft natuurlijk geen nut om spelers te behouden die weg willen, maar als deze drie gasten weggaan hebben echt totaal geen diepte in de selectie. Als er iemand wegvalt moeten we iemand als Dankerlui gaan opstellen straks?? Kan toch niet
3 -1
DaishRedan
Tete behouden, en Riedewald en vooral Cerny mogen van mij vertrekken.
3 -1
widmfan7
Laat ze maar vertrekken. Lastige verwende pubers heb je niks aan. Riedewald gaat nooit het Ajax niveau halen. Komt zeker als centrale verdediger ernstig tekort. Cerny heeft ook het afgelopen jaar te weinig gepresteerd om ook maar ergens recht op te hebben. En ik ben waarschijnlijk de enige maar ik vind Tete niet beter dan Veltman. Ook niet slechter maar zeker niet sterker en constanter. Haal Troupee van de zomer van Utrecht voordat PSV hem weer weg kaapt.
5 -2
Stibba020
Heeft er iemand zin om de rest van het seizoen op 410 te zitten? Laat maar weten geef mijn seizoenskaart weg.
3 -8
AFCAsphere
Blijf dan maar ook weg als we eventueel de halve finale van de EL bereiken. Ajax verdient betere supporters dan mensen zoals jou.
0 0
Biss
Mooi, blijf ook weg dan
0 -1
suske
Wilde je dat na Donderdag en voor Zondag ook? Eens een Ajacied altijd een Ajacied toch. In goede en slechte tijden.
3 -1
Rdewaal14
Zwak.
7 -2
Johan1
Met dank aan onze fantastische trainer, een echte people-manager. El Ghazi, Gudelj, Bazoer, Cerny, Tete, Riedewald......allemaal weg. Lekker blijven ontkennen dat Bosz niet geschikt is als trainer van Ajax. Dit zijn gewoon teveel spelers die weg willen en dan ook nog veel uit eigen jeugd. Onze levensader is de jeugd en we laten nu 5 goede voetballers gaan (Gudelj uiteraard niet meegeteld).
Laten we zo snel mogelijk stoppen met Bosz voordat ook een vd Beek, de Ligt, Nouri, De Jong e.d. willen vertrekken en we alleen Schone en Westerman overhouden.
Bosz = ongeschikt.
6 -13
MosesD
Wat een onzin, toen Bosz kwam was het nog iemand uit de Cruyff school. Nu er een paar jongens wegwillen is het plots niks. Wat een treurig opportunisme.
10 -1
Am*dammer
El Ghazi, Gudelj, Bazoer, Cerny, Riedewald allen ongeschikt.. Tete heb ik nog mijn twijfels over..
6 -3
Johan1
Je kunt iedereen wel ongeschikt vinden, maar het zijn jeugdspelers die zich nog moeten ontwikkelen (behalve Gudelj) en dat zou bij Ajax moeten gebeuren. Nee, wij gaan verder met een Traore, Schone en Westerman. Die zijn pas ongeschikt en leren niets meer bij. Bosz heeft zo zijn vriendjes, maar het levert geen prijzen op. Tel uit je winst.
5 -4
Am*dammer
ik vind niet iedereen ongeschikt.. maar ben het met het afvallen van de genoemde spelers wel eens.. alleen Tete ben ik nog niet over uit.. ik heb nog hoop dat ie het wel gaat redden.. maar alleen omdat het jeugd spelers zijn wil nog niet zeggen dat ze dan maar moeten blijven..

- Anwar heeft echt een hoop kans gehad in mijn ogen.. Maar als je geen progressie toont en niet inziet dat het gene wat je nu al een jaar doet niet meer werkt dan houd het een keer op lijkt me

- Gudelj.. tja..

- Bazoer daar zie je nu ook aan met het Jong Oranje verhaal.. die wilde niet wachten en werken aan zijn zwakke punten. Die heeft hij volgens hem namelijk niet. Dan houd het wel een beetje op denk ik.

- Cerny is een jongetje.. Die wil ook al niet wachten. Hij is lichamelijk gewoon nog niet klaar voor het echte werk. Dat zie je aan alles. Als hij vindt van wel dan zeg ik dan heb je een slecht zelfbeeld en ben je niet geschikt voor de top. Mss kan dat nog komen.. maar als hij zelf niet wil wachten.. tja.. wat moet je dan?

- Riedewald mist net dat laatste beetje gif en venijn. Hij is goed maar speelt mee.. doet zijn ding.. doet me een beetje denken aan denswill die had ook alles maar ut kwam er niet uit.. mss te lang bij AJax waardoor het nu in belgie wel lukt en bij ons niet wie het weet maag het zeggen.. maar als hij niet wakker wordt dan ie hij gewoon helaas ook niet geschikt.

Westerman.. kom op nou.. dat is een misser ja.. die speelt ook nooit.. ik kon me wel vinden in wat PB zei over waarom hij hem mee nam en niet Riedewald.. soms moet je kiezen..

-Traore ben ik met je eens dat dat niet geworden is wat we er allemaal van hoopte maar ik vind wel dat zijn bijdrage aan het team wordt onderschat.. hij verdedigd mee en pakt ballen af, is storend en doet dat gewoon wel goed.. aanvallend is het niet wat we allemaal hoopte.

- Schone is zo een speler die je er gewoon goed bij kan hebben.. mooie trap, slim en ervaren.. je kan niet met alleen maar jonge gasten spelen.. dat werkt gewoon niet. In elk team heb je wel een paar spelers die op het oog wat minder zijn maar die wel belangrijk zijn om het team in balans te houden en andere beter te laten spelen.. ik denk dat bij ons Schone, Viergever, Sinkgraven, Veldman en Klaasen die spelers zijn.. Ik ben er van overtuigd dat als je die allemaal op de bank zet het ineens veel minder loopt..

Maar goed ieder zijn mening.. dit is de mijne..
1 0
AjaxCitizen
Ze moeten zich inderdaad nog ontwikkelen. Waarom hebben ze dan niet het geduld om dit te doen? Wat is het probleem om je op de trainingen te verbeteren en je kans af te wachten? Ze speelden allen ronduit belabberd in de minuten die ze maakten. Is het dan gek dat Bosz voor spelers kiest die in vorm waren?
4 0
skinny hein
het grote telegraaf gestook is begonnen whahahaha!!! Vorige week alles nog fantastisch...1 x gelijk en alles is kut
11 -1
Dexy
De Telegraaf zit al het hele seizoen zo ontzettend te stoken op Bosz.

Waar was de Telegraaf in al die jaren dat het spel onder de Boer nog erger was dan gisteren? Waar waren ze toen we op 20 punten achterstand van PSV 2e werden? Toen heb ik ze geen moment gehoord. En nu maar stoken. Walgelijk.
6 -1
achterlijn
Geen probleem, alle drie laten vertrekken, Cerny komt te kort, Riedewald komt tekort!

En als ook snotaap Tete niet tegen zijn rol kan als bankzitter kan (wat nu eenmaal niet te voorkomen is in een grote selectie) dan rot maar vlug op want je bent dan duidelijk geen teamplayer... .
18 -2
Meinders
Ik vind mensen als jij echt helemaal geweldig. Zo makkelijk een oordeel vellen zonder enige context. Niemand staat stil bij het feit dat bosz een waardeloze people manager is. Je kan wel een leuke trainer zijn, maar als je niet 15-18 man voor je kan winnen ga je het nooit redden. Als je alleen al naar afgelopen week kijkt: hij neemt westerman mee ipv riedewald en het hele team speelt kut, maar hij wisselt niet. In mijn ogen is bosz de slechtste trainer voor Ajax sinds een lange tijd. En hij gaat ook de duurste trainer worden.
5 -12
AjaxCitizen
Hij neemt Westermann mee. Wow, wat erg.

Als die Denen het op een slotoffensief gooiden als de stand maar 1-0 was geweest, hadden we inderdaad meer aan Riedewald dan aan Westermann. Riedewald staat natuurlijk bekend om zijn kopkracht en fysiek, terwijl Westermann juist een prima opbouwende verdediger is...
8 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Hij heeft gewoon gelijk. Riedewald is gewoon slappe hap. Wie denkt die gozer dat die is? Hij presteert gewoon niet! Telkens als een juffrouw in de duels en je kan hem altijd wel op een grote fout betrappen in een wedstrijd. Cerny daar hoeven we niet over te praten, die komt geen lantaarnpaal voorbij. Tete is de beste rechtsback van Ajax en Nederland. Maar meneer wil zijn contract niet verlengen en dat is niet sinds Bosz. Dat was al met de periode van de Boer. Maar dat weet je eh als je zaakwaarnemer Raiola is. Kijk Kishna.
12 0
ElFlaco14
Cerny?
Wat is dit voor een narcistishe jongetje, wie is hij?
Gepemperd en als een Messi behandeld in je de jeugd zoals zovaak gebeurt bij ajax opleiding.
Ajas kweekt geen godenzonen maar narcistische zonen op deze manier.
17 -4
RaynoFischer
Hij ging iets teveel met Gudelj om....
24 -1
darinho
Gewoon Feyenoord verslaan wat gewoon gebruikelijk is.....dan zullen we is zien of ze nog zo koeltjes blijven.

Win je niet, dan alles op de Europa Leageau gooien!

Want daar liggen ook zeer mooie mogelijkheden!
8 -1
Dusbaba
In zekere zin begrijp ik die vergelijkingen met De Boer eigenlijk maar niet. Hij is niet ontslagen, maar zelf opgestapt. Dan is het simpel en moet er een andere trainer komen. Zowel Bosz als het bestuur valt in deze weinig te verwijten.
2 0
RaynoFischer
Meneer Cerny heeft totaal geen recht van spreken, laat ook het hele seizoen niks zien.
En dan kunnen we wel naar Younes en Traore wijzen, maar als je zelf dan nog niet beter presteert ...
9 -1
AJAXAFC1
bah bah Telegraaf altijd alles om lekker te scoren.....
1 -2
rodnet
Wat mij betreft hanteren we wat alle Ajax-spelers betreft het FIFO principe: fit in or f*ck off.
Als Tete aan het begin van het seizoen net zo had gespeeld als tegen Kopenhagen, had hij waarschijnlijk in de basis gestaan. Maar hij stond te knoeien en kon het niet opbrengen de nodige energie in de wedstrijd te leggen. Wil je weg zonder je te hebben bewezen? Prima.
Cerny heeft dit jaar inclusief in de voorbereiding nog werkelijk niets laten zien en is ook nog eens frequent geblesseerd geweest. Dat hij ingehaald is door de misschien wel minder getalenteerde Kluivert zegt ook wel iets. Hoe oud is Cerny nou helemaal? Geen drive om jezelf door goede prestaties op de kaart te zetten? Na het vertrek van Traore en doordat Younes nou niet bepaald een gedroomde topper is liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Wil je die niet pakken? Veel plezier op de bank in het buitenland.
Voor Riedewald wil ik een uitzondering maken. Dat hij ondanks goede prestaties in het voorseizoen is gepasseerd door Schone en Viergever is eigenlijk treurig en niet helemaal aan hem te verwijten. Maar dan nog zou ik veel liever zien dat hij zich gewoon vastbijt in de mogelijkheid om Viergever eruit te spelen en zijn natuurlijke nonchalance aan te pakken en als hij dat niet op kan brengen zegt dat bepaald iets negatiefs over zijn mentaliteit.
Het is zo godsgruwelijk makkelijk alles maar aan de trainer te verwijten zonder naar jezelf te kijken. Een trainer die nota bene week na week andere talenten wel de kans geeft zich te laten zien en ze terecht regelmatig laat spelen. Een speler die niet bereid is in de spiegel te kijken wordt nooit een topper. Dan heb ik veel liever jongens als Nouri en de Jong. Die houden hun waffel en spelen gewoon week na week de pannen van het dak in Jong Ajax. Dan komen de kansen vanzelf.
7 -2
gi0vanni
Juist Ajax is niet meer wat het was maar nog steeds een topclub in Nederland. Alles geven en anders maar lekker naar een lager clubje zoals Club Brugge. Riedewald en Bazoer speelde wel goed maar maakte ook fouten. In plaats van daar tijdens de training aan te werken en te laten zien dat je beter bent willen deze verwende jongens gewoon weg. Al hoe wel ik bij Riedewald niet weet of het waar is.
0 0
MosesD
Tete zou ik graag behouden. Moet gewoon een vaste plek gegund worden, want doet het goed. Riedewald heeft pech dat er op het middenveld en centraal zeer goede concurrenten staan. Cerny is natuurlijk lachwekkend. Raakt al een jaar geen pepernoot. Schijnt ook best een vervelend mannetje te zijn met een totaal verkeerd zelfbeeld. Uitzwaaien komende zomer.
8 0
zwollie
De telegraaf is een offensief begonnen om peter bosz weg te krijgen.
6 0
de-Ajacied
Cerny is geen probleem. Maar Tete is gewoon verreweg de beste rechtsback van Nederland en Riedewald is op termijn de beste Zes
0 -1
Leprechaun
Dat is wat mij betreft Frenkie en niet Riedewald.
1 0
BrandjeXL
Beide niet. Nogmaals geen team ter wereld speelt met drie voetballers op het middenveld. Je zal een speler moeten hebben die wegcijfert voor het team.
2 0
Leprechaun
Zoals Klaassen en Van de Beek bedoel je?
0 0
Eduard
De Telegraaf heeft iets met ''een soort van onrust stoken'' dit jaar.

Ik hoop dat Tete blijft. Tegen Copenhagen vond ik m echt weer goed dus hij kan het. De andere twee moet je afzetten tegen wat eraan komt uit de jeugd etc.. en dan weet ik het niet.

Maar het is vlgs mij ''de keuze van die jongens'' Willen zij, nu ze nog niets bewezen hebben al naar een andere club. Dat kan.....Maar dat loopt meestal niet best af. Ja wellicht tijdelijk voor de bankrekening..... Kijk daar kan Ajax niets aan doen.

Het probleem voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal is dat jonge jongens die een keer de kans hebben gekregen geen geduld hebben. Ze ''willen niet op de bank'' Ze willen wellicht ook niet inzien dat ze nog moeten verbeteren. En dan gaan ze en ja dan komt hun potentieel er nooit uit. El Ghazi, Bazoer, Kishna, Drenthe eerder, Janssen kan zo'n geval worden al ging die gewoon te vroeg ook door toedoen van AZ dat een hoof bedrag eiste, etc etc.

Ajax is echt heel goed bezig. Kijk wat eraan komt. Ik kan alleen maar hopen dat De Ligt, Kluivert, vd Beek, de Jong, Nouri en Eiting wellicht echt de tijd nemen gewoon eerst een dragende basisspeler te worden. Klaassen is de enige die dat gelukt is De rest wilde daar niet de tijd voor nemen.
5 -2
dumperPattiruhu
Ja men kon eigelijk al weten dat er sensatie/druk zou komen van de media na de wanprestatie van gisteren. Leuke test voor Bosz om het allemaal te managen.
Er valt ook niet te ontkennen dat Bosz zeker ook nog stappen te zetten heeft in zijn ontwikkeling voor hij als topcoach gezien kan worden.
5 -1
fanvooraltijd
Tete ; Als Veltman hele grove fouten ziet maakt en hij mag toch blijven staan,elke week,weet je dat je alleen maar reserve blijft.dus wil tete vertreken.
Cerny ; Als Traore geen een bruikbare voorzet geeft ,nooit buitenom gaat en geen diepgang heeft.maar toch mag blijven staan. dan wordt het moeilijk.dus vertrekken.
M.i. komt Riedewald te kort. te traag en besluiteloos.Viergever doet het gewoon beter.
1 -1
koeman1
de laatste paar wedstrijden doet Tete (basis waardig) het goed maar daar voor was het ook niet om aan te zien .
Riedewald het zelfde .
Ze zijn door de supporters de hemel in geschreven toen ze het goed deden ze moesten in Oranje en met een jaar naar het buitenland enz
gaat het iets minder en komen ze op de bank dan is Leiden in last ze moeten geduld hebben en hun stinkende best doen op de training dan komen ze wel aan de bak .
In het Buitenland maken ze er waarschijnlijk ook niks van
0 0
Ruff Rhythim
Van Tete en Riedewald snap ik best dat ze niet nog een jaar willen banken.
Cerny heeft eigenlijk weinig te zeggen, die maakt momenteel gewoon nergens aanspraak op.

Aan de andere kant: er dienen zich voor al deze spelers nu of in de zeer nabije toekomst prima spelers aan, die ook nog in de meeste gevallen een hoger potentieel hebben.
1 0
Panama
Oh meneertje cerny gaat bijdehand lopen doen. De man die in de kleine ruimte minder is dan heiko, die ook nog is 9 vd 10x geblesseerd is.
6 0
Web
Lekkere opmerking, slaat helemaal nergens op
1 -5
Dwergje48
Goh, ze pakken "opeens" wel lekker uit he? Dit hoor je niet na een 5-1 overwinning.
1 -2
Web
Misschien voor mij even de 5-1 overwinningen op rij, heel goed dat ze kritsch zijn.
3 -1
Dwergje48
Punt is dat ze dit op een wel heel toevallig moment naar buiten brengen. Hadden ze ook na Kopenhagen kunnen doen bijvoorbeeld.
1 0
gras
Deden ze ook. Wel opletten. Alleen Cerny is nieuw.
1 -1
darinho
Geen paniek joh.....Feyenoord thuis verslaan.

En alles ligt weer open.

Geloof me, er gaan nog hele gekke dingen gebeuren.
6 -6
Redrum
Haha ja ongelofelijk dat iedereen het gewoon opgeeft. Winnen van Feyenoord en alles is gewoon nog mogelijk. Dan zijn er nog 6 wedstrijden te spelen waarin Feyenoord een voorsprong van 3 punten moet verdedigen.
0 -3
MosesD
4 punten.
2 0
Leprechaun
Feyenoord moet - indien wij alles winnen - in drie wedstrijden punten laten liggen. Dat lijkt me wat teveel gevraagd.
1 0
AjaxDUde123hk
Ajax moet iets van 8 - 0 winnen van feyenoord anders wordt het niks.
1 0
Leprechaun
Waar zou Riedewald moeten spelen volgens jullie?

Dit is een oprechte vraag. Wat mij betreft is De Ligt nu al verder als CV en is Frenkie binnen afzienbare tijd een veel betere 6. Waar moet je zo'n jongens als Riedewald dan nog kwijt? Wat mij betreft blijft de linksbackpositie als enige over. En ook daar lijkt hij specifieke kwaliteiten voor te missen.
0 0
Web
Het is een allrounder blinkt nergens echt uit, Viergever heeft iedereen verrast, maar het is de kunst om hem te vreden te houden, wij hadden hem hard nodig tegen PSV en Vitesse, en deed het prima nee Westermann
0 0
PeterVKV
Niet zo lang geleden was bijna iedereen hier nog gek van Riedewald op 6. Hij speelde echter te ver naar achteren, bracht daardoor aanvallend/opbouwend te weinig en werd vervangen door Schone. Toch heeft Riedewald veel kwaliteiten die Schone mist en die belangrijk zijn voor die positie: snelheid, kopksterk en fysiek in het duel. Voetballend wat minder dan Schone maar zeker niet slecht. Er zijn veel wedstrijden dat Riedewald op 6 veel beter zal renderen dan Schone. Ik denk dat Ajax van Excelsior had gewonnen met een middenveld Nouri - Riedewald - Klaassen. Spelers als Schone en Ziyech moeten voor hun doen verschrikkelijk veel lopen en alles geven. Dat lukt dus niet 2 keer binnen 3 dagen. Bosz maakt veel te weinig gebruik van de brede selectie door te weinig te rouleren. Het rouleren zou daarnaast ook veel onrust voorkomen. Niet goed rouleren kost nu het kampioenschap.
1 0
WestlandforAjax
Voor de back positie vind ik Sinkie en Viergever veel beter. Viergever heeft mij daar ook echt in verast. Viergever vind ik eigenlijk nog offensiever dan Sinkie maar Sinkie is een mooiere en technischere voetballer dan Viergever. Ik hoop dat Viergever zijn contract verlengt. Heeft veel ervaring en als die weg zou gaan moet je toch een vervanger halen. Dus lekker houden.
2 0
Leprechaun
Dus er is gewoon geen plek voor Riedewald in dit elftal? Ik kom tot dezelfde conclusie.
0 0
WestlandforAjax
Riedewald is echt een heel groot talent maar ik ben met Bosz eens dat ik liever een echte voetballer als Frenkie en Schone op de 6 positie zie. Dus ik zie Riedewald liever vertrekken dan bijv Tete of Cerny. Cerny speelt echt dramatisch dit seizoen maar ik vind dat hij gewoon nog een jaar de tijd moet krijgen om zich te bewijzen.
3 0
Leprechaun
Hahaha, die Cerny! Bakt er al ruim een jaar geen reet van en dan nu een transfer eisen. Ooit een groot talent, maar zelden heb ik een talent zo zien stagneren in zijn ontwikkeling.
9 0
Web
Wij zullen het zien, een geweldig jaar gehad onder Bosz. Sprankelend aanvallend voetbal, geheel in de lijn van Johan, tevreden spelers, gelukkig niet het afbraak voetbal ( beton) van de Boer

Noem de goede wedstrijden maar op, ja tegen Kopenhagen, maar dan hoeft Bosz de ploeg niet te motiveren

Heel veel geinversterd, veruit de beste selectie, eigen jeugd jaagt hij de deur uit, en dan zijn praatjes naar de wedstrijd ( ik heb ze niet gemotiveerd het veld in gekregen ) Bosz dat is jou taak, ben je voor ingehuurd

10 goals MINDER 3 punt MINDER dan het beton voetbal van de Boer, cijfers LIEGEN niet Bosz

Elke week weer Traore opstellen, een goede wedstrijd tegen Kopenhagen, waarom ( meneertje werd uitgefloten tegen Twente zijn ego werd aan getast ) dat hij goed kan voetballen ziet iedereen, maar laat het nooit zien, Bosz krijgt zijn maatje nooit gemotiveerd,

En maar doorgaan met Veltman als back neer zetten, nee Tete is de speler niet meer van vorig jaar? Natuurlijk wel een speler zonder vetrouwen, door wie komt dit , Bosz en niemand anders.

Bazoer hoort niet in Ajax, is geen voetballer die bij Bosz past, Petertje een speler die jong is en snel opkomt, krijgt een terug slag gebeurt bij iedereen, de wedstrijd die hij mocht spelen tegen Willem 11 speelde hij heel sterk, maar kreeg daarna geen kans meer, kapitaal vernietiging.

Wij gaan een ander Ajax zien dit jaar, de 5 seconden regeling , toen nam ik Bosz al niet meer serieus, BOSZ ik hoor je er niet meer over, een inschatting fout, dit maak je nooit waar, misschien bij je volgende club niet hart op zeggen, maar denken, leer momentje, zou kunnen.

Wij hebben maar een nummer 6 in de selectie, zeggen tegen de hele Nederlandse pers, lekker handig Bosz, maar waar is die ene nummer 6 Bosz, juist word ( is ) kapot gemaakt door jou, al het zelfvertrouwen ontnomen, ja Bosz jij komt daar zoveel in te kort, dat is een heel zwak punt van jou.

Maar Bosz er is hoop, als Excelsior Ajax kan bedwingen, kunnen wij van Schalke winnen, dan hoef jij de spelers niet scherp het veld in te krijgen doen ze uit zich zelf ( wel de besten opstellen, dat is niet een sterk punt van je)

Nu eens beginnen met het middenveld goed neer te zetten, STOP eens met het veel te ver naar voren zetten van Ziyech en Klaassen, maar dat doe je niet, jou speel wijze, hoog staande backs, alis Pep Guardiola ,maar Bosz die backs hebben wij niet, dus kijk naar de mogelijk heden van je spelers, best belangrijk Bosz.

Waarom werkte het middenveld woensdag wel, Donny vulde het zo goed in, speelde tussen de linies, een prima verbindings speler, die zit nog in de trainer Keizer methode, gelukkig nog niet beïnvloed door jou, en Ziyech speelde zijn eigen wedstrijd dacht niet aan jou, ga zo door dan zien wij de Ziyech van Twente weer.

Maar de competitie Is nagenoeg verkeken (er zijn gekkere dingen gebeurt ) wij presteren het om met een elftal dat op 10 plaatsten beter is dan Feyenoord (Karsdorp) 6 punt minder te hebben, een veel slechter doelgemiddelde, hoe komt dit Bosz, nou ik heb er wel een verklaring voor, bezieling, de wil om te winnen, spelen naar je mogelijkheden, niet spelen in het keurslijf van de trainer,best belangrijk Bosz

Tegen Feyenoord knallen over 14 dagen, hier je opstelling, Onana , Tete, Sanchez, de Ligt, Viergever, Ziyech, Schone, Klaassen, Kluivert, Dolberg, Younes

Toe geven Viergever heeft ook mij verrast, hij is in de pikorde Riedewald voor bij.

Bosz wat een elftal, ongelooflijk he, maar maak nou niet meer de fout, met Traore, Veltman ( centrale verdediger ) Sinkgraven ( middenvelder ) duur leer geld Bosz, maar wij kunnen het niet meer terug draaien.

Een advies aan de beleids bepalers van Ajax, zet volgend jaar iemand bij Bosz neer, die de spelers kan motiveren, type Beenhakker, iemand die Bosz eens terug fluit met zijn gekke ideeën, want het is verder wel een goede trainer, maar er komt meer bij kijken.
1 -2
WestlandforAjax
Tegen Feyenoord Frenkie de Jong ipv Schone. Schone speelt de laatste tijd ook stukken minder.
3 0
Web
Zit er denk ik dicht bij.
0 0
Koenniiee
Je grijpt nu alles aan om Bosz aan te pakken. Je zegt dat je blij bent niet naar het betonvoetbal te hoeven kijken van Frank, maar grijpt de kwestie Bazoer aan om kritisch te zijn richting Bosz. Terwijl als Bazoer zou blijven je een ontevreden bankspeler krijgt (zou je daar weer kritisch over zijn) of je al weer 2/3 middenvelders uit het Frank tijdperk krijgt want je weet dat Klaassen gaat spelen (zou je daar weer ontevreden over zijn).

Daarnaast scoren we inderdaad tien doelpunten minder maar zijn we defensief ook heel zeker. Je vergelijkt daarnaast wel meteen het beste seizoen van Frank, is dat wel fair dan? Lijkt me niet. Frank was al vijf jaar aan het bouwen. Bosz krijgt een selectie waar hij niets mee kan, gaat doorselecteren en plots presteren we net zo goed als Feyenoord (ik reken dus vanaf na augustus). Dit is gewoon een prima eerste seizoen van Bosz, want zo'n omslag is niet gemakkelijk te maken.

Hoezo motivatie? Trainers zeggen zoiets altijd om de spelers uit de schijnwerpers te halen. Maar Bosz weet ook heus wel dat het niet aan motivatie of 'gif' ligt. Voorbeeld, heb je Klaassen gister gezien? Nee. Denk je werkelijk dat Davy de motivatie niet had? 100% motivatie zelfs, geloof dat maar. Heb je Tete gezien gisteren? Nee. Terwijl Tete donderdag keer op keer de loopactie buitenom maakte. Nu kon hij er niet door omdat Kluivert richting cornervlag dribbelt en buitenom gaat (waar Tete wil lopen). Traoré (dit is één positief punt van hem) dribbelt naar binnen richting doel om zijn man op te zoeken waardoor Kenny buitenom kan. Had Tete de motivatie niet omdat we hem niet gezien hadden? 100% gemotiveerd, maar kon er tactisch/positioneel (!) niet door omdat Kluivert voor 'm stond.

Mijn punt: het lijkt soms motivatie, maar kan externe oorzaken hebben zoals tactisch. Defensief staat het, dus mentaliteit vind ik onzin. Als je verdedigend verzaakt, kan ik het me voorstellen dat men begint over een mentaliteitskwestie.

Je hebt op sommige punten best gelijk. Maar sla niet door om alles in het negatieve te betrekken.
2 -1
Web
Klaassen staat verkeerd, zie je dit niet, en jij met je buiten om komen met Tete, kijk naar je materiaal, met Traore komt hij er om, en met Klubert niet, zo werkt het, en jij kiest voor Traore en ik voor Kluivert, prima
1 0
Web
Heb ik ze afgeschreven, nee moet je goed lezen, winnen van Feyenoord en alles is weer open, dan komt zelfs PSV er weer bij.
0 0
Web
Hij doet het top, klaar jij jou zin, ik zie het anders, maar je maakt je wel druk om mijn stukje, misschien een klein beetje gelijk, in mijn ogen staat het middenveld verkeerd.

Maar als jij nu nog Traore verdedigt, begrijp ( ik) ( jij ) er niets meer van.

Maar je moet dit echt onthouden, wij komen terug op Bazoer, jij zult zien dat hij een onomstreden middenvelder word in Oranje, het gaat nooit gebeuren een middenveld met Nouri, de Jong en vd Beek, dan word je overlopen, je hebt een type Bazoer nodig, zie je in elke ploeg
0 0
Koenniiee
Ik hoop het en ik ben de eerste die het toe zal geven, Web. Btw, ik verdedig Traoré niet. Hij mag best banken. Ik vind alleen de aanvallende actie van Kluivert tactisch niet sterk omdat Tete dan niet meer zijn aanvallende kwaliteiten kan laten zien. Alleen daar al voor zou je kunnen overwegen om Traoré op te stellen, al begrijp ik dat het mager is, maar dynamisch voetbal is belangrijk.
1 -2
Web
Weet je wat het is, jij bent gek van Ajax, en ik ook, en ik vind dat je moet voetballen naar je materiaal, als wij de backs hadden van Monaco, of noem maar op in de top, dan zou ik zeker zo spelen, met Karsdop al, maar die hebben wij niet, heel jammer.
2 -1
Web
Jou menig en mijn menig, maar blijf kritsch, de Boer mogen wij onderuit schoffelen, maar Bosz is heilig, te gek voor worden, Ajax speelt onder de maat klaar.
2 -1
Koenniiee
Je weet best dat ik ook kritisch ben op Bosz. Maar ik vraag alleen om wat realiteit: niet alles hoef je in het negatieve te betrekken. Bazoer had in dit Ajax alleen nog van waarde kunnen zijn als RAM, maar daar staat Klaassen. Dus zo gek is het niet dat hij vertrokken is.
2 -2
Mr.P.
lachwekkend slechte p & o voor een miljoenenclub
0 0
gras
Dit is wat ik Bosz het meeste aanreken. Niet dat hij niet in staat is voor de titel te gaan, want daartoe achtte ik hem vooraf ook niet in staat. Zolang het spelbeeld in de richting van K'hagen gaat, is dat het maximale wat je uit Bosz krijgt vermoed ik. Is een keuze die ik kan billijken na de laatste jaren onder De Boer.

Maar Cerny hoor je als verantwoordelijke Ajax coach erbij te trekken. Heb eerder ook het voorbeeld van Elia genomen bij Twente. Pas toen Ten Hag en Rutten hem gingen begeleiden, kwam het rendement eruit.

Cerny heeft altijd prima gespeeld en was een dartele vleugelspeler. Hij maakt een prima debuut onder De Boer, maar mist een grote kans in de kampioenswedstrijd. Waarna hij thuis bezoek van stoere hoolies krijgt. Als slagroom op de taart mist hij het EK. Onduidelijk in hoever dit allemaal een impact heeft gehad, maar geef zo'n jonge gast dan vertrouwen en trek hem erbij.

Maar hij is er vrij klinisch uitgelaten steeds. Dan faalt de opleiding. Vraag is ook wat Bergkamp hiermee doet, maar Bosz vind ik hier ook absoluut niet als AJax coach keuzes maken. Hij geeft de voorkeur aan een absolute dwarrel als Traore die huurling is en maar een ding wil: terug naar zijn PL cluppie.
3 -3
AgeM
Traore weet inderdaad dat hij niet bij Ajax blijft , dat is voor hem niet echt motiverend ,
Ik denk dat hij best bij Ajaz zou willen blijven , Dam zou je een fijne heel goede voetballer zien die voor zijn club gaat .Internationaal laat hij zich wel zien , snap ik wel .
Wel vreemd dat Bosz hem blijft opstellen ook als hij echt mindere dagen heeft.
Alles valt of staat met zelfvertrouwen, vooral bij jonge jongens . Dat kan ook breken als je de lat te hoog legt . Pas dus op met de Ligt .
0 -1
Duif63
Riedewald is een stuk trager en minder wendbaar geworden sinds hij met een plaat in zijn enkel speelt. Cerny is al jaren een overschat talent. Ik heb nooit begrepen waarom mensen zo gek van hem zijn want hij kan niet veel, al is hij niet slechter dan Younes. Tete zou echt zonde zijn. Onze beste back en aanvallend niet minder dan Veltman.
1 -1
Lekiam
En daar zijn "de vrienden" van de telegraaf om nog wat extra zout in de wonden te strooien. Wat betreft Ajax komen ze altijd met open deuren of geruchten die geen bron heeft.
2 0
deKlenne
Het probleem is dat spelers bij ons aller Ajax veel te jong gebracht worden. Kijk maar naar Kluivert, hiermee schep je een bepaald verwachtingspatroon bij die spelers. Een Nouri zal makkelijk tot zijn 25e blijven aangezien hij 'al ' 20 is en nog geen vaste basisplaata heeft. Hier moet Ajax naartoe. Talenten langer laten rijpen in Jong Ajax en vervolgens tegen hun 19/20e laten debuteren!
4 -1
Fieldman
Tja, of Nouri verlengt zijn contract gewoon niet en dan gaat hij gewoon naar een andere club en heb je nauwelijks van hem kunnen profiteren.

Nouri is er nu gewoon duidelijk klaar voor. Wekelijks de beste in een competitie met 'echte mannen' en een veel betere middenvelder (voor je positiespel) dan Ziyech en Klaassen.
1 0
Fieldman
Riedewald is trouwens vrees ik niet goed genoeg. Op de positie van CV te klein, als middenvelder te traag en als back de weinig loopvermogen. Cerny speelt verschrikkelijk dit seizoen. Misschien saboteert hij de boel, maar anders wordt hij nooit basisspeler bij een betere club dan Ajax.

Tete zou puur zonde zijn. Onze best back.
1 0
Dwergje48
Sergio Ramos is welgeteld 1 centimeter groter. Als je goed genoeg bent ben je groot genoeg.
0 0
AgeM
Tete loopt zichzelf voorbij en forceert om zich te bewijzen op dit moment.
Hij mist het zekere stoïcijnse van zijn goede periode .
Misschien komt het weer als hij duidelijkheid krijgt over zijn positie
0 0
Ajaxmax
De Telegraaf is een olie-op-het-vuur-gooi krantje geworden. De boel opfokken, fout geweest in de oorlog, sensatie-kutkrant. Eerst uit hun eigen mond horen dan geloof ik het pas. Fuck de Telegraaf!
5 -1
iammike
Telefgraaf is wel een zielig steuk krantje geworden. Ik blijf erbij dat ze met Bosz als trainer minder informatie krijgen en daarom de haat tegen hem zijn begonnen.

Verder moet Bosz meer rouleren. Volgend jaar zie ik namelijk graag dit Ajax:

Nouri, Dolberg, Cerny
Ziyech, Riedewald, Van de Beek
Sinkgraven, De Ligt, Sánchez, Tete
Onana

Kluivert, Cassierra, Neres
Eiting, Schöne, De Jong
Warmerdam, Viergever, (aankoop), Zeefuik
(aankoop)

Veltman, Klaassen, Younes, Traore, Westermann, Boer laten gaan.
En dan vaker rouleren omdat het een goede brede selectie is.
1 -2
afcaruud
Klaassen laten gaan? Omdat hij niet goed genoeg is volgens jou of omdat de verwachting is dat hij weg gaat?
1 -1
PetrosQ
Zwak hoor. Die jongens hebben één keer in hun leven wat tegenstand en dan laten ze zo hun kop hangen. Tete, Riedewald en Cerny krijgen de komende zomer allemaal weer een eerlijke kans met het vertrek van Veltman, Viergever en Traore. Als ze echt zo goed zijn als ze zelf denken, dan zullen ze zich de komende zomer laten zien. Als ze zichzelf dan nog steeds niet in de basis spelen, zou het voor iedereen goed zijn als ze vertrekken, aangezien ze dan hebben aangetoond niet goed genoeg te zijn.
3 0
Fieldman
Tja, behalve dat we aanwijsbaar punten hebben verloren, is dit nog een negatief gevolg van Bosz' onbestaande rouleerbeleid.

Bij PSV heb je makkelijk 15-16 die zich betrokken voelen, omdat ze regelmatig mogen opdraven. Ook in de serieuze wedstrijden, en niet alleen bij blessures van anderen. En die hebben nog niet eens een dubbel programma.

Ons sterke punt dit seizoen was onze brede selectie van bijna 18 gelijkwaardige spelers. Hiermee hadden we het verschil kunnen maken, door elke week een frisse en hongerige ploeg te laten spelen.

Het is nu wel veilig om de conclusie te trekken dat we al meer stroperige helften zonder kansen hebben gespeeld dan onder FdB vorig seizoen. Terwijl Bosz veel meer spelerspotentieel heeft.
1 -3
Koenniiee
Het publiek niet gehoord over Hendrix? En hoe vaak mag Bergwijn - naar gelang zijn kwaliteiten - opdraven? Willems mocht ook week op week falen maar toen kwam Brenet ook niet. Om nog maar te zwijgen over Luuk terwijl Lammers echt een goede spits is..
4 -2
Heiko
Waarom vertrekken? Omdat ze geen basisplaats hebben? Trieste kleuters zijn het.
0 0
DasperKolberg
Slappe hap gisteren en wat Cerny betreft, als die flapdrol denkt op zn 19de al wat te kunnen eisen dan opzouten.
6 -1
AltijdGelijk
Hoe kan je dat nou zeggen?

Het is toch logisch dat Cerny gaat klagen, er loopt 1 of andere Younes die 2 goals per seizoen maakt en er loopt 1 of andere traore die er niks van bakt!

Als Cerny het hele seizoen zou spelen dan scoort hij er minimaal 10!!!
2 -3
Ferd
Als Cerny het hele seizoen zou KUNNEN spelen, die gast is altijd geblesseerd. En tussen zijn blessures in laat hij nog minder zien dan Younes en Traore.
4 0
AltijdGelijk
Okey het is duidelijk. Jij speelt liever met Younes en Traore! Ik niet
0 0
ck69
cerny valt bij Jong niet eens op..
3 -1
AltijdGelijk
Younes en traore zouden daar wel de sterren van de hemel spelen?

Het gaat uiteindelijk toch om minuten in het eerste!

Ik heb het al vaker gezegd!

Straks gaan Nouri en de Jong ook nog weg...

1 0
Koenniiee
Het rendement van een buitenspeler in dit Ajax 1 gaat geen speler promoveren tot 'goed'. Het spel is gericht op het in scoringspositie brengen van Klaassen en Dolberg, dus je kunt niet overal gaan lopen waar je wil (vindt Bosz). Dit maakt dat onze buitenspelers vaak spelen tegen 2 directe tegenstanders en een actie moeten starten vanaf de zijlijn. Weet je wel hoelang en moeilijk de weg naar het doel dan is?

Dan kun je Cerny heten, Neres, Kluivert, Traoré of Younes, maar is het ontzettend moeilijk om een goed rendement te halen.

Om aan te geven; Kluivert ging gister in heel de wedstrijd één keer van de lijn af en werd meteen gevaarlijk door weg te draaien (van de lijn af kun je dus wél twee kanten opdraaien) en versierde een vrije trap voor Ziyech. Als ze dit vaker zouden doen (wat Bosz niet wil), kun je veel gevaarlijker spelen, dichter bij het doel en je rendement makkelijker verhogen!
0 -2
Heiko
Cerny is vaker geblesseerd dan dat hij speelt en als hij speelt is het drama. Mag van mij ook vertrekken.
1 0
godezonensuper
Die mensen die nu haten op de Telegraaf..
Volgens mij zit de Telegraaf er qua Ajax nooit naast.
2 -2
Ferd
Beter opletten. Volgens de Telegraaf kwam Larsson zo goed als zeker, ze wisten Neres niet en zitten er vaak naast nu hun inside bron weg is. Tel daarbij op dat Bosz vorige week Verweij op z'n flikker gaf, dit is al het tweede stookbericht sindsdien, Mikeys ego doet pijn dus gaat hij stoken.
0 0
Jornnn
Hij had wel iets meer mogen rouleren, want veel spelers waren gister leeg.
2 -2
Heiko
Moet ik bij mijn werkgever eens mee aankomen dat ik na 3 dagen leeg ben.
1 -1
Koenniiee
Dan had de sportfysio van Ajax dat wel aangegeven of een speler zelf. Alles wordt gemeten, dus dat lijkt me onzin.
2 -2
Koenniiee
Uhh.. Telegraaf. Deze week zei Kenny zelf nog dat hij 'wil blijven' en wacht op een aanbieding van Ajax. Dus wie zou er liegen?
7 -1
Marcoryn
Mooi denkt Bosz, die zijn we kwijt. Kunnen we nog een paar spelers a la Traore halen.
En zo veranderd AJAX langzaam in een soort Vitrine, waar de waan van de dag regeert.
2 -5
JoodTotDood14
Die kunnen we dus ook niet meer serieus nemen...
1 0
Sjiggy93
#telegraafout
2 0
Frankkie
"Volgens de telegraaf" i rest my case.........
1 0
Ajacied33
Cerny mag vertrekken van mij. Riedewald moet je behouden en Tete ook. Moet hij wel beter presteren dan gisteren. Tete was met Schone de slechtste man op het veld. En Traore niet te vergeten
2 0
JoodTotDood14
Tete juist een van de betere
2 0
Cisco
Lekker Bosz, korte termijn visie...

Volgend jaar dus Klaassen, Veltman, Riedewald, Tete en Cerny de deur uit. 5 eigen jeugd exit. De vervangers krijgen nu amper speel minuten en moeten volgend jaar een heel seizoen knallen....
1 -3
Heiko
Bosz trekt geen spelers aan. Dat doet Marc Overmars
1 -2
Cisco
Maar Marc maakt geen opstellingen en taktiek. En volgens mij is het gebrek speeltijd de reden dat ze weg willen.

1 0
CPLP
Maar Bosz stelt ze niet op waardoor ze willen vertrekken.
1 -1
Rsv
Klasse Peter, jaag alle talenten maar de deur uit.
3 -6
Leprechaun
Dus hij moet Cerny om die reden maar opstellen? Die gozer kan er geen reet van.
3 0
Koenniiee
Jij zou je ook als een pussy gedragen en in een situatie als Riedewald/Tete vertrekken bij Ajax?
0 -2
Figo
Als je zou denken dat je beter bent dan Veltman of Viergever/Sinkgraven/Schone dan zou ik ook weggaan bij Ajax. Ajax is niet heilig, geen hoog niveau en een matige competitie. Kan je beter in Duitsland of Engeland in de middenmoot spelen dan op de bank zitten in de Eredivisie.
1 -1
CPLP
Stats wijzen uit dat Tete niet beter is dan Veltman. Ajax verloor alles met Riedewald op 6... sinds Schone er staat gaat het beter. Ook Centraal is Riedewald gewoon de mindere. Viergever is een zeer stabiele factor en heeft volgens mij pas 1 echt mindere wedstrijd gespeeld. Ze hebben dus geen reden om zich de betere te voelen,
1 -1
Koenniiee
Of je kent je eigen (potentiële) kwaliteiten, tekent bij, gaat vol de strijd aan en pakt je kans. Riedewald, kansen genoeg gehad. Tete, kansen genoeg gehad. Cerny, genoeg wedstrijden in JA gehad om het te laten zien.

Je kunt wel net als Bazoer naar het buitenland gaan. Maar we hebben niet allemaal zoveel geluk dat er een Nederlandse trainer om de hoek komt kijken. Anders had Riech nu op de tribune gezeten. En of je daar vrolijk(er) van wordt..
0 0
MSwertz92
Doei pussy's.
2 0
AjaxAddicted
Geef ze ongelijk. Ze spelen toch niet. Al vind ik Tete nog steeds een betere back dan Veltman.
1 0
WestlandforAjax
ajax moet ze niet laten vertrekken. stuk voor stuk grote talenten. veltman verkopen en tete basis en laat riedewald en cerny maar knokken voor hun plek.
0 -1
Mokumnorth
Zonde dat tete ook maar een contract tot juni 2016 heeft.... Veel te laat met contractbesprekingen begonnen en ook slecht dat je beide backs een tegelijk aflopend contract hebben.
1 -2
Ferd
In november 2015 gaf Ajax al aan te willen praten met Tete en Mafia Mino over een nieuw contract, wat nou 'te laat'?
3 0
trodat4030
Ajax heeft hem eind 2015 al een aanbieding gedaan, dus wat is te laat?
3 0
Christiano91
2018
0 0
afca1985
En het stoken continues..... zielig krantje aan het worden. Ze zijn zeker hun bronnen binnen Ajax kwijt ofzo
1 0
robert R.
Als Cerny echt wil vertrekken zegt dat genoeg. Dan is dat echt een omhoog gevallen en uitgewoonde holmaat van Gudelj. Die ezel heeft nog geen fatsoenlijke pot in het 1ste gespeeld.

Ook Tete en Riedewald hebben nou niet zo denderend gepresteerd als ze speelden. Vooral Riedewald is een slapzak die bij elke voorzet van de flank op kophoogte altijd staat te slapen.

Maar, laat ze maar gaan. Net als gekrenkte mannetjes als El Ghazi en Fischer en in mindere mate Bazoer zullen ze van een koude kermis thuis komen.
4 0
Wijnvoord
je hebt een goed verhaal, maar dan degradeer je jezelf door er vreemde opmerkingen er tussen te zetten die kant nog wal raken. Hou he gewoon bij de feiten dan verwoord je het prima.
0 -1
Mokumnorth
Cerny heeft zelfs het afgelopen half jaar geen fatsoenlijke pot in Jong Ajax gespeeld
2 0
wolterx
Is het echt zo raar dat een jongen die gepasseerd is voor een 17-jarige en een aankoop van 12 miljoen het niet ziet zitten nog jaren op de bank te zitten? Ik vind van niet, als club moet je keuzes maken en kan je niet verwachten dat iedereen maar blijft zitten om bij Jong Ajax te voetballen, Tete zou enorm zonde zijn omdat hij gewoon niet speelt doordat de trainer een ander type prefereert. Riedewald moet de knop nog bij om gaan dat hij op 3 posities het in zich heeft bij een mooie club terecht te komen maar hij dan wel 90 minuten gefocust moet zijn en keihard te blijven werken.
0 0
robert R.
Cerny laat dit seizoen niks zien en is gedurig geblesseerd. Niet zo gek dat je dan niet meedoet bij het 1ste.

Zelfreflectie is heel ver te zoeken bij de heertjes. Maar, daar is Bosz ook mede schuldig aan, want die stelt die debiel met dat dooie vogelnestje op zijn hoofd ook doodleuk elke week op. Dat gaat irriteren bij andere spelers.
4 0
Ferd
Tete wil al anderhalf jaar niet verlengen, heeft dus niets met z'n huidige situatie te maken.

Cerny raakt geen pepernoot en is al geblesseerd wanneer je naar hem kijkt
5 0
AFCAsphere
lol, die opmerking over Cerny.
0 0