Dolberg: 'Ik weet niet wat ik verkeerd deed'

BvdPloeg, 10-03-2017 om 08:05, 32983 views, Ekstra Bladet |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kasper Dolberg maakte donderdagavond een einde aan een lange serie thuiswedstrijden van Kopenhagen zonder tegendoelpunt, maar desondanks kon de spits niet helemaal tevreden zijn. De Deen ziet kansen voor de return, maar waakt ook voor de kracht van Kopenhagen. 

'Het was belangrijk dat we zouden scoren, vanwege het uitdoelpunt, maar ik zou nu toch zeggen dat Kopenhagen de beste uitgangspositie heeft. Zij hebben gewonnen, maar het is niet onmogelijk voor ons om de volgende ronde te halen. We kwamen goed uit de kleedkamer en als we dat niveau vasthouden, ben ik ervan overtuigd dat we het kunnen doen in Amsterdam', vertelt hij aan Ekstra Bladet.

Toch baalt Dolberg ook van de nederlaag en van de afgekeurde goal in de slotfase, die anders had gezorgd voor 2-2. 'We hadden meer moeten scoren. Ik weet niet precies wat ik verkeerd deed, misschien dat de scheidsrechter dacht dat ik te veel op de rug van de verdediger zat. Ik speelde een goede wedstrijd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sulejmanibesteaankoopooit
ach, na de knipoogkroaat verwacht ik helemaal niks meer van de uefa.
Als ajax ooit een keer iets Europees wint dan is dat des te knapper, wan't dan hebben ze het ondanks de slechte arbitrage gedaan.
De tegenstander mag zelfs aantoonbaar mensen omkopen en doping gebruiken, en mag de gestolen titel dan gewoon houden.(Hallo juventus) Zo gaat dat bij de Uefa. pakkans van 0 en wanneer je gepakt wordt dan krijg je geen straf.
2 0
Ben
Als je in een uitwedstrijd eigenlijk al veel beter speelt dan Kopenhagen, dan moet je ze thuis gewoon met 3-0 verslaan. Probleem is dat we het vaak op beslissende momenten niet brengen. Net als tegen Groningen, heb je de kans om het in eigen hand te krijgen, speel je gelijk. Europees ben ik positief verrast dit seizoen (op uitschakeling CL na dan natuurlijk), maar ben toch een beetje bang dat het weer zo'n avond wordt waarin je beter speelt, maar er gewoon 2 om de oren krijgt (net als de uit-wedstrijd). Ze moeten echt winnen, dan zit je gewoon in de kwartfinale en komt die finale écht in de buurt. En zeg nou zelf, van wie kunnen we niet winnen (van de ploegen die waarschijnlijk door gaan): Celta, Genk, Monchengladbach, Anderlecht, Man United, Lyon, Besiktas... Het is gewoon mogelijk!
2 -1
Dubbelvla
Eerlijk? Lyon. weet niet of je ze tegen Roma hebt gezien? Holy-moly. maar de rest moet kunnen op twee goede dagen.
0 0
HenryVakH1972
Naaierij dit !! Ziek van
1 0
Sampaoli
Eindelijk weer de Dolberg gezien die wij kennen, wat een speler.
4 0
AgeM
En Klaassen die vraagt "Wat deed hij dan?" Een gele kaart .
Dat is crimineel .
2 0
NouridolbergNeres34
Je hebt niks verkeerds gedaan kasper. was weer zo een wijsneus die affloot omdat hij het mannetje wou zijn.
1 0
niquedegraaff
Hij deed ook helemaal niets fout, maar het is een vloek, die scheidsrechters.
2 -1
JanTa
Scheidsrechters en Ajax.........., het blijft een moeilijke combinatie.
3 -1
jandoedel
Ik vond Dolberg erg goed gisteren. Vooral mooi om te zien hoe vel hij reageerde bij die afgekeurde goal.

Hopelijk zet hij dit door. Was de laatste maanden wat minder, maar een Dolberg in vorm kan ons nog hele mooie momenten bezorgen.
4 0
Redrum
Trouwens, ik zag sommigen hier zeggen dat de eerste goal van Dolberg buitenspel was, maar ik kijk net de beelden terug en het is 100 % geen buitenspel. De verdediger die met Klaassen mee loopt en die zijn voorzet probeert te blokken heft het buitenspel op. Is goed te zien als je op die verdediger let.
2 -1
UltimateKaos
Ja klopt hij staat geen buitenspel.
2 -1
Redrum
Wat je verkeerd deed is dat je scoorde voor Ajax. Daar houdt de Uefa gewoon niet van.
6 -3
A'dam Oud-West
Laten we ons nu niet als Calimero's gaan gedragen. Dit is gewoon pech.
3 -5
Marcao
OP zich heb je gelijk, maar dit seizoen gebeuren en weer rare dingen (afgekeurde goal in Warschau, rare gele/rode kaarten, nu weer afgekeurde goal. En bij mij zit te de frustratie met Real Madrid in de Arena ook nog hoog :o(
0 0
Redrum
Het is gewoon te vaak gebeurd dat we benadeeld zijn in Europa, dus dan krijg ik een beetje een cynische houding richting de Uefa.
7 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Als je kijkt naar de scheidsrechters, is het overal kommer en kwel. Ze kunnen er overal niet veel van. Zelfs in de Champions League, zie je het!
1 0
niquedegraaff
Daarom lijkt het des te meer op doorgestoken kaart.
0 0
Redrum
Klopt, maar juist daarom is het zo typisch dat wij nooit voordeel lijken te hebben van een blunderende arbitrage. Het lijkt alleen in ons nadeel te zijn.
1 0
nightgoat
Het gouden joch is terug, maar dat was hij sinds de 3-0 tegen ADO eigenlijk al.
In Amsterdam zal zijn wraak zoet zijn.
2 0
altijdwelwat
In de thuis wedstrijd maar de 1-0 en dus winnende maken dan. Eindelijk weer eens een behoorlijke wedstrijd van Kasper, de Deense lucht deed hem zichtbaar goed.
1 0
Altijdbrutaalenarrogant
uefamaffia
2 -2
voorkennis
Ik heb t idee dat we de scheidsrechters de laatste tijd wel erg tegen hebben.
Zal uiteraard niet expres zijn, maar t begint echt op te vallen
4 0
Ajaxbrl
ja idd
0 0
AFCA7
Ja precies, eerst nog tegen Legia in de vorige ronde, afgekeurde goal van Klaassen, nu weer onterecht afgekeurde goal van Dolberg, in het verleden nog twee (ten onrechte) afgekeurde goals tegen Madrid in de ArenA van Lodeiro geloof ik. Het zou echt zuur zijn als deze goal van Dolberg ons straks duur zou komen te staan. Waarom geen videoreferee gisteren?
0 0
Afca_126
en dan nog maar niet te beginnen over dynamo zagreb knip oogjes over de bal heen duiken wat geen match fixing was 7-1
1 0
Tpes
Het mooiste was nog dat Lyon bij lange na niet het Lyon was dan wat er nu staat. Dat Lyon wist bijna geen enkele uitwedstrijd te winnen laat staan te scoren. Geen enkele Franse team toen
0 0
voorkennis
ja en wat dacht je van afgelopen zondag bij showbink Nijhuis
1 0
Tecmessa
In Europa zit het ons vaak tegen qua arbitrage. Dat gezegd hebbende: met video arbitrage was de 1-1 afgekeurd, Dolberg stond buitenspel...
0 -3
gi0vanni
Maar dan hadden we misschien een penalty gekregen. Plus de laatste goal is ook 2-2. Of was het geen penalty?
0 0
RaynoFischer
Volgens mij stond Dolberg net op tijd gelijk op een lijn met de verdediger en Klaassen, zijn arm hing nog wel buitenspel
2 0
Truth
Ik had het idee dat op het moment van spelen het dtandbeen van Dolberg op dezelfde plek stond als de verdediger. Zijn lichaam ook. Alleen zijn andere been stond iets voor de verdediger, kon je goed zien toen in de rust de herhaling gepauzeerd werd. Geen idee of een been telt als buitenspel, maar het leek mij gewoon een plausibel doelpunt
2 0
Mözil
Met de arm kun je niet scoren dus dan zou het in jouw optiek geen buitenspel zijn.
1 0
RaynoFischer
Dat bedoel ik ook ;)
Dus gewoon een terechte goal
1 0
Truth
Ja, ik heb net op youtube de goal nog een paar keer bekeken en gepauzeerd op het moment van spelen. Het was gewoon een glaszuiver doelpunt! Ik heb er een screenschotje van gemaakt, maar je kunt hier geen foto's plaatsen en ik heb geen zin om het ergens te uploaden. Maar iedereen die zegt dat het buitenspel was, is wat mij betreft niet helemaal fris.

Daarnaast vind ik dat als je die 2-2 van Dolberg afkeurt, je net zo goed die 2-1 van hen ook had moeten afkeuren. Die gast kleunt er exact zo in bij de Ligt als Dolberg bij die andere Deen
2 0
de-Ajacied
Het is in Europa gelukkig nog niet zo erg als in Nederland met Nijhuis en van Boekel en vaak ook Makkelie
1 0
Truth
Inderdaad. Ik wil niet de Calimero uithangen, maar het lijkt wel alsof de knvb er jaarlijks wel wat baat bij heeft als bepaalde clubs het wat makkelijker hebben. In het jaar dat Twente kampioen werd vond ik dat het meest opvallend. Toen leek het wel of heel de knvb er alles aan deed om ze erbij te helpen. Maar aan de andere kant moeten wij (zeker in Nederland) ook gewoon goed genoeg zijn om het daar niet op aan te laten komen
0 0
insectenverdelg
Dolberg ging puur voor de bal. dat diegene bukt kan hij weinig aan doen. mag je dan niet niet meer springen naar de bal?
6 0
ram
Blijkbaar moeten verdedigers gewoon bukken bij iedere corner of voorzet. Dan krijg je nooit een goal tegen...

Maar wederom een wedstrijd bepaald door een scheidsrechter. Een paar dagen terug zei ik dat 75% wordt beslist door een fout.

Volgens mij moet het 90% zijn. We moeten echt als een gek naar een Amerikaans model waarbij ieder twijfelachtig moment gewoon even wordt teruggekeken. Voetbal wordt meer en meer een parodie op sport.
5 0
Truth
Eens! Maar wat mij betreft beginnen ze dan ook dat theatraal vallen en blijven liggen van spelers, op basis van videobeelden, te bestraffen, want dat irriteert me ook mateloos. ook van onze eigen spelers, overigens. Het lijken wel een stel ballerina's met z'n allen
1 0
ram
Dat kunnen ze ook prima beoordelen inderdaad.

De eerste maanden zullen wedstrijden een kwartier tot een half uur langer duren en worden er iedere wedstrijd een paar spelers weggestuurd. Prima!
Daarna zullen spelers zich aanpassen en normaal gaan doen.
0 0
marcoo
Eens. Maar dan moet je het wel door meer dan 1 man laten beoordelen. Zodat je een meerderheid kan hebben en die mening aanhouden dan.
1 0
ram
Kan. Hoeft wat mij betreft niet eens. Bij de NBA zit volgens mij gewoon één vent die even meekijkt. Hij legt dan op camera (tijdens de wedstrijd) heel kort uit waarop zijn beslissing gebasseerd is. Je kunt er op basis van beelden bijna niet naast zitten.
0 0
RaynoFischer
Niemand weet dat Kasper ...
Die verdediger gaat zelf voor je bukken :p
1 0
Dwergje48
Precies. Die verdediger vangt Dolberg op. Daar kan hij niks aan doen.
2 0
Ziyech022
niets jongen
2 0